- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim76
aktív tag
válasz
nfsu17 #50528 üzenetére
LG 42LV3400 után Samu 40EH6030-ra váltva azt kell mondjam sajnos 100%-ban igazad van. Kizárólag a hd adások nézhetőek rajta. Engem annyira zavart a pasztell színek összefolyása, vagy a világosszürke fátyol, esetleg a medvebarna tenyérnyi foltok a színátmenetek helyett, hogy bejelentettem a szerviznek. Sajnos azt mondják ez ilyen... biztos a szolgáltató. Na de mondom ez nem ilyen, tökugyanazt a ZTE-s digi mediakonverterből jövő antennakábelt dugtam bele, amit 2 nappal előtte a sajnos elromlott 1,5 éves LG-ből húztam ki, aminél nem is ismertem a képmenüt, mert nem kellett hozzányúlni. Ehhez képest ezen pár hét alatt kb. 50-60 beállításkombinációt kipróbáltam, külföldi fórumok olvasgatásával töltöm a drága időmet (értsd a gyerekekkel szívesebben játszanék a sz@r tv nyomkodása helyett), és ott is ez a folyamatos téma - milyen legyen a feketetónus, a motion plus stb... egy retekklub-on nézett ocean's 13 közben már sajnáltam, hogy nem kötöttem olyan plusz biztosítást, ami törésre is fizet, mert csak a barna és vörös pacákat néztem, közben agyon állítgattam mindent, de semmi változás. Így pár hét után kijelenthetem, hogy az edge led-es 42LV3400-hoz képest egy forintot se érő sz@rt sikerült vegyek, így csak reménykedek, hogy hamar (de már a modell kifutása után, gariidőn belül) letérdel valami benne, és elfelejtem a Samut, míg rendes tunert nem tudnak gyártani egy 150e-es tv-be.
-
BBéci
legenda
válasz
nfsu17 #43598 üzenetére
A tévék többszörözik a 24fps-t, natívat soha nem fogsz látni.
Már az összes D jelzésű Samsung értelmezi és kezeli a 24p-t, a C-sek java is, egyedül a C650-ről panaszkodtak sokan. A Realtek chipes lejátszók közül csak a MED-ek tudják a 23,976-ot, a többi csak a 24-et. A tévéknek mindegy, melyiket kapják, mindkettővel elboldogulnak.
A tévéadások 50 fps-sel, vagy hertz-cel érkeznek, nincs 25-ös.
A 24 fps filmek picit akadozva, ricegve jelennek meg, ez a normális. El lehet fedni a Motion Plus-sal, de az artifaktokat okoz, például szappanopera hatást. Viszont anélkül csak 300 soros az LCD tévék mozgóképfelbontása.
Ez egy ördögi kör. -
BBéci
legenda
válasz
nfsu17 #31671 üzenetére
Nem rontottál el semmit, ez sajnos az LCD-k egyik hátránya és a 6-os sorozatú tévéktől sem szabad elvárni tökéletes mozgásmegjelenítést. Kevés a hardver a pontos képkocka számításhoz. Ezért szoktam kissé sarkítva mondogatni, hogy monitornak való technológia.
Játszogass a két csúszkával, vagy kapcsold ki a Motion Plust, ahogy számodra kellemesebb a látvány.(#31672) Tippmix46
Nem vezettem félre senkit, valós mérési eredményeket idéztem, amiket megtalálsz az általad emlegetett tesztekben. Az E5500 háttérfény-villogtatással éri el a nagyobb mozgóképfelbontást, nem interpolálással, azért szokás kamu 100 hertzesnek nevezni, de attól még a megoldás jó hatással küzdi le az elmosódást, életlenedést. -
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nfsu17 #31494 üzenetére
ez a videó teljesen másról szól...ráadásul elég rossz minőség is...nekem egy adott képmódban, leginkább a Kiemelt módban van fényerő ingadozás attól függően, milyen jelenet van az adott filmben például...éjszakai jelenetnél a tv a fényerőt visszaveszi....fogyasztásban ez jó dolog, de a képen is látszik a csökkentett fényerő, ezért észrevehető...nem vészes, de látszik.
-
Flashget
félisten
válasz
nfsu17 #31486 üzenetére
konkrétan nem erre gondoltam, hanem van BR film, M2TS fájlt nem viszi nálam...arról ne is beszéljünk hogy hálózatban sem wifi sem vezetékesen (hiába N router) a tv médialejátszója megfekszik a 24p filmektől (3D-k többsége ilyen) ahhoz külső lejátszó kell.
szóval csínján azzal a mindent visz dologgal
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nfsu17 #31486 üzenetére
D7000 vagy D8000es tulaj nincs véletlen a közelben? fényerő változtatás azoknál is jellemző?
engem az zavar a Samsungban, hogy felhívom őket akkor miért nem mondják azt, hogy ilyenek a készülékeik...mert azt elfogadonám válasznak...de azt, hogy próbálnak meggyőzni, hogy biztos üzleti módban vagyok, vagy rossz a firmware a készülékemen, ez nagyon sunyi válasz.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nfsu17 #31475 üzenetére
értem...
az a helyzet, hogy egyszerűen egyenlőre én nem tudtam semmilyen másik képbeállítással sem olyan szép, tűéles képet nyerni, mint a Kiemelt móddal....ott meg ugye van ez a fényerő változás...
még próbálkozok akkor, hátha másik képmódban is tudok hasonló képet nyerni...
-
BBéci
legenda
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nfsu17 #31335 üzenetére
én előbb beszéltem erről a Samsunggal is, felhívtam őket, arról akartak meggyőzni, hogy biztos üzleti módban vagyok....
De mondom neki, a színek akkor hogyan maradhatnának meg...erre elbizonytalanodott...
Azt mondta ha otthon vagyok akkor hívjam vissza őket és tudnak csinálni valami képtesztet...mondják mit nyomjak meg stb.
Lehet azért ezt megcsináltatom...persze remélem közben nem jönnek rá, hogy hackelve van PVR-re
-
vlevi
nagyúr
válasz
nfsu17 #13571 üzenetére
Ha a tévében van DVB-C tuner, és Conax modullal (vagy anélkül, mint pl. Digi) megoldható a digitális adások vétele STB nélkül, akkor emberiség elleni vétek a STB használata.
Az enyém pl. 15W körül fogyaszt állandóan. Ha kihúzom a konnektorból, akkor újra be kell setupolni a mocskot. Szívesen kihajítanám, de a UPC-nél nem lehet -
sityupityu
veterán
válasz
nfsu17 #13557 üzenetére
A leírtak alapján biztos hogy valami a Motion plus-al nem stimmelhet ha tévé adást nézel. Én a c650-nél soha nem tapasztaltam ilyet.(ez is képkocka kiszámolós 100hz,mint a tied)Szoktam nézni teniszt,és ott sem tapasztaltam szaggatást soha. Ahogy Béci is írta,az F1-nél is csak pozitív ha használom a Motiont,sima kép és semmi szaggatás. Mondjuk tenisz közben így is mosódik kicsit a labda,de hát ez az Lcd.
Nem a sport adásokra találták ki. Viszont mondom,szaggatást én sem tapasztaltam soha.
Zjuhasz! A téli sportok kifogástalanok,legalább is nálam.
-
zjuhasz
aktív tag
-
-
sandró60
addikt
válasz
nfsu17 #13391 üzenetére
Mondjuk nem dicsérem, csak a majdnem féléves tapasztalatomat irtam.Sajnos a pénztárcám ezt a tv-engedte megvenni,de én is úgy godolkodtam ahogy te nemmuszáj a tv-nek mindenféle csili-vili dolggal felszerelve-beépitve lennie. TV-nézésre nekem ez megfelel és a média lejászó része nekem megsporólt egy külső lejátszótNembeszélve én egy 6-éves plazmáról váltottam ami kb300-400 wattot fogyasztott a mostani ha fulon van beállitva max60w.Azért van különbség
Amit kinéztél ahoz már nemis kell az C-STB mert ebben már benne van aC-tuner közvetlen antennáról a tv-be dugva gondolom DIGI-van kábelen? -
BBéci
legenda
válasz
nfsu17 #13391 üzenetére
A 200 Hz miatt nem fog késni a hang.
Jó a 3D, de nem LCD tévén. A konvertált változat meg egyszeri kipróbálásra érdemes, aztán el lehet felejteni. Viszont egyelőre nagyon kevés filmet adtak ki 3D-ben, azok is baromi drágák. A letöltötteket felejtsd el, sz@art sem érnek! -
Kija
aktív tag
válasz
nfsu17 #13330 üzenetére
Igen, mert becsempészek egy T kettős elosztót aminek egyik ágára megy a Settop Box amit HDMI-vel kötök össze a TV-vel (hogy majd tudjam nézni a felvett dolgokat illetve programozhassam az STB-t), míg a másikra dugom a TV-t, amiben van beépített DVB-C vevő!
Így a TV-n nézhetek mást, mint amit a Settop Boxon beállítok felvételre! -
Anonymus23
veterán
-
canniball
nagyúr
válasz
nfsu17 #12840 üzenetére
Igen, ezek jönnek digitálisan ajándékba. Gondolom pont azért ezek mert földfelszínin is ezek vannak ingyen. Nehogy már elpártoljon az ügyfél...
BBéci!
Digitális úton nálunk ezek vannak: m1 HD, m2 HD, Duna HD, m1 SD, m2 SD, Duna SD, Duna2 SD, RTL Klub SD és TV2 SD (illetve rádióadások), ezek a "nagyobb" csomag mellé ingyen foghatók, tehát ezeken tudom tesztelni hogy milyen is az a digitális adás.
Korábban én az RTL Klub analóg és digitális SD adását hasonlítgattam össze, erre azt írtad inkább más csatornával kéne próbálkozni mert az "RTL meglehetősen kis digitális sávszélességen nyomja a műsorát". A kérdésem pedig ez alapján az lett volna hogy akkor melyikkel (melyik SD-vel) a felsoroltak közül?
De végül is hajtott a kíváncsiság, megnéztem még egyszer; tényleg mintha jobb lenne valamivel a digitális (igen, az RTL is), talán kevesebb a zaj (bár nem tudom eldönteni hogy tényleg kevesebb vagy csak el van mos(ód)va). Kb. olyasmi amit nfsu17 is írt: "más". De falnak mondjuk nem megyek a minőségtől; manapság igazán kötelezővé tehetnék a HD minőséget...
-
canniball
nagyúr
válasz
nfsu17 #12831 üzenetére
Hát olyan sok különbséget én nem véltem felfedezni. De akkor majd tesztelem este, sötétben talán "többet látok".
BBéci!
"...ráadásul az RTL meglehetősen kis digitális sávszélességen nyomja a műsorát, ezért nem tűnik jobbnak."
Akkor melyiket javasolnád "tesztelésre" ezek közül: m1, m2, Duna, Duna2, RTL Klub, TV2, melyiknél kéne leginkább látni a különbséget? -
krx21
nagyúr
válasz
nfsu17 #12604 üzenetére
A 2011-es samsungok 100Hz-e nem olyan mint a 2009-es...
Máshogy is írja a samsung, kicsit megtévesztve minket...
A "D" sorozat 100Hz-e igazából 50Hz... Nincs +kép kiszámolás, beillesztés csak a háttér villágítást lehet vibráltatni ezt hívja itt 100Hz-ek!
Ezt jó ha tudod... -
nightshadow
veterán
válasz
nfsu17 #12604 üzenetére
Az argep.hu-n jelenleg 170k a 37D5500. Nem tudom, hogy hol laksz, de a budaörsi Euronicsban most a 37D6000-et adják ennyiért USB stickkel és 4 db szemüveggel együtt.
Igaz, hogy az 5-ös sorozat médialejátszója kevésbé jó, mint a 6-osé? Mert az kellene viszont.
Tavaly papiron megegyezett az 5-ös és 6-os medialejátszója, de a gyakorlatban a 6-sé jobb volt.
Panelmizéria, stb, mi miatt mondanátok azt, hogy felejtős kategória
37”-ben nincs panellottó, mivel a Samsung nem gyárt ebben a méretben panelt, tehát 100%, hogy nem Samsung panelest kapsz.
-
sajo13
senior tag
válasz
nfsu17 #12408 üzenetére
Na igen, ha digitális szolgáltatásra fizetsz elő és külön boxot bérelsz/veszel. De az előfizetők nagy többsége még analóg szolgáltatást fizet elő és kap.
Hogy miért? Bruttó 32.000-be kerül a box, vagy havi 1000Ft-ba bérelni. Kinek ér meg ennyit a m1, m2, Duna...majd ha minden adó HD-ba jön, akkor talán.
-
Imifej
senior tag
válasz
nfsu17 #12186 üzenetére
Ezt a dolgot szerintem hanyagoljuk, mert mindenki másra esküszik úgy látom. Úgy jó, ahogy van, majd az idő megoldja, és nemsokára minden szép széles lesz. Kivéve a régi filmeket, de majd a szolgáltató szépen lehagyja az alját és a tetejét. Egyébként már most is látni ilyet. Volt aki nekem adott igazat, volt aki neked. Egyezzünk ki 50:50-ben. Ez még képaránynak is tökéletes (volt 50 évvel ezelőtt).
-
Murphistic
aktív tag
válasz
nfsu17 #12121 üzenetére
Hát ez remek
. A digitális adásban azt szerettem a legjobban, hogy nem voltak fekete csíkok. Erre fel módosítottak rajta. Elnézést, hogy kötekedtem, de korábban írtam is, hogy kb. 1 éves volt a tapasztalatom (mostanában meg csak valós 16:9-es adást néztem). Még egyszer elnézést az offtopicolásért.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
nfsu17 #12071 üzenetére
A hozzászólásod nagy részével egyetértek, de nekem úgy rémlik, hogy láttam 4:3-s m1/m2 adást mindigTV-n. Gondolom emiatt is szükséges, hogy megfelelően továbbítsák a kapcsolójelet.
Ez valamikor tavaly nyáron volt és egy USB tunert használtam a vételre, ami szépen átváltott 16:9-es megjelenítésről 4:3-asra. Valamilyen archív felvételről ment a műsor. Mivel nem mostani tapasztalat, ezért lehet, hogy azóta módosítottak rajta.
-
botiking
csendes tag
válasz
nfsu17 #11804 üzenetére
"A net az gyak. annyit takar, hogy pl port.hu-t, indexet, meg ilyeneket lehet nézni? Meg youtube, stb?"
Pontosan, meg vannak kezdetleges flash játékok, pl. bowling, darts.
Kipróbálni jópofa, és pl. én kettő widgetet használok:
- AccuWeather (szép, okos, és általába eltalálja az időjárást)
- Youtube (ebből mondjuk hiányolom a HD videókat)
- Egyedi fejlesztgetés: probálhatom h h lehet programozni..Elég primitív..
-
botiking
csendes tag
válasz
nfsu17 #11801 üzenetére
C6500om van, olyan mint a 6000, csak van benne net.
Én meg vagyok vele elégedve. Alapból is tök jók a színei + egy kis korrigálással meg abszolút élethű, semmi mesterkéltség benne.
A gyors mozgásokkal jól boldogul, és a sima adásokat még a 40colosom is nagyon nagyon szépen viszi (sokkal rosszabbra számítottam MM, Euronics nézelődés után).És én is wifin játszom le a dolgokat:
Laptop -> Router (wifin)
Router -> Tévé (madzagon).Feliratoknál van némi késés (gondolom a "csodás" wifi miatt, de lehet korrigálni szerencsére.
Más:
Próbálkozott már valaki a téhóm digitális kábeltévével, STB nélkül? Kipróbálta már valaki?
Állítólag van valami Conax konverter, aminek segítségével megszabadulhatsz a ronda, kinai vacak STB-től.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest