Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgabro
tag
válasz
Tippmix46 #63521 üzenetére
Igen, azt állítom.
Nekem a Samsung plazmaról van tapasztalatom, és merem állítani, hogy ugyanúgy használjuk ugyanott a világos nappaliban ahol korábban az LCD volt, és csak azt tapasztaljuk bejáratás, beégés nélkül (TV nézés is keményen és ps3-al is használom), hogy nagyobb, és szebb mint a régi LCD (pedig megjegyzem látatlanban mondom, hogy annak is szebb a képe a te LED-es LCD-dnél, ha neked az van).
A fogyasztása lehet, hogy több, őszintén mondom leszarom, sose néztem. A számítógép és az erősítő fogyasztasát sem figyelgetem, mert nem azért vettem, hogy az számítson ezeknél (pedig elhiheted elég sokat mennek azok is).De hát mindegy, nem akarok meggyőzni senkit, de én itt ülök előtte szombat délután fényes nappal, és látom, tapasztalom amit írok, neked meg tapasztalás nélküli meggyőződésed van, és bizonyítod azt amiről csak olvastál és hallottál.
Mégegyszer mondom, nem meggyőzni akarok senkit, csak 206cc menyilvánulását nem tudtam szó nélkül hagyni, amikoris 6-8 éves, plázában látott élményszerzése után is úgy gondolja a helyzet változatlan, és ezért őt nem is érdekli.
Tavalyig ha nem is csökönyösen állítva az igazamat mint ti, hasonlóképpen gondolkodtam a plazmáról, mert félfüllel csak ezt lehetett hallani, és ez berögzült... De ha érdekel, és tudatosan akarsz TV-t venni, akkor azt teszed amit én, vagyis utánna jársz, összehasonlítgatod, és megváltozik a véleményed.
Bár a tiéd ne változzon. Jó lesz neked az is ami van. Úgyis jobb mint ezek a szarok. Csak jobban tudod. Hiszen te is próbáltad mindkettőt, és a jobbat választottad gondolom te isDe valóban kár emiatt a leütött karakterekért az LCD topikban, mert őszintén mondom, hogy nem akarlak meggyőzni, egyikőtöket sem.
Bár amikor webshop-okból már 14 napos vásárlástól való elállással lehet rendelni bármit, nem értem miért nem tettetek egy próbát ti is, és máris hitelesebb lennél. Csak akkor már nem ez lenne a véleményed
na de mindegy.
-
206 cc
senior tag
válasz
Tippmix46 #63521 üzenetére
Hmmm...és ezeket a dolgokat még meg sem említettem,de ha ezek még mind igaznak bizonyulnak miről is beszélünk az LCD topikban...
Mellesleg én csak azt nem értem,hogy miért kell egy olyan dolog esetén pl. kérdeztem az új sorozatú samukról és engem az érdekel ugye...már is megemlítitek ...." de a plazma az jobb ".Amennyiben az érdekelne akkor arról kérdeznék....mi ez az önkéntes térítő hadjárat??Mint ha itt páran azt tartanák életük céljának hogy vegyél plazmát mert az aztán.....hú-ha milyen jó.OK...megértem,de engem NEM érdekel a plazma!!! -
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #63501 üzenetére
Ezek közül a legnagyobb badarság a kontraszt említése, mert köztudott, hogy éppen abban van az LCD tévéknek a legnagyobb elmaradásuk a plazmákkal szemben.
Bizonyára nem értek a tévékhez és direkt a vackot választottam, azért adtam ki agy halom pénzt és nézem minden nap boldogan. -
zeusz55
senior tag
válasz
Tippmix46 #62796 üzenetére
Ha jól értettem igazából ez úgy megy hogy a bemeneteket tudja k-kban nem pedig az egy bemeneten több csatornát, ugye ez az oka hogy több tvt nem tudsz nézni de pl PC-TV és BL-TV az mehet... igazábol én azt akarom kiküszöbölni hogy amig ütöm a gépet asszony tudjon TVzni
-
FlashLed
senior tag
válasz
Tippmix46 #62689 üzenetére
Sziasztok
Most tervezem vásárolni egy Samsung UE46F6400AW tv-t.
[link]A neten keresgéltem olvasgattam,és olyasmit látok,hogy ebben PSA panel van akárcsak az F7000 és F8000 panelekben. Azt írják ezek rosszabbak mint az S-PVA panelek,kisebb a kontraszt és a betekintési szög is.
Ez igaz lenne így felejtsem e tv megvásárlását? -
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #62631 üzenetére
Én csak a samsungból indulok ki amit az elmúlt 3 év tapasztalatából mondom...saját magukat verik egyre szarabbak, gagyibbak, hogy az árat tartsák vagy csökkentsék a konkurenciával szemben és mindent a pr céljaira költik. Minden évben valamit elvesznek meg adnak is..viszont amit elvesznek mindig a jobb drágább részét képezte a modellnek.
2009-es a P2470HD tuneres monitorom..hiányzik belőle pár ficsőr ami jó lenne pl. csatornalista mentése USB-n keresztül vagy a médialejátszás, vagy netezés közben kilehet pip-re rakni a tv csatornát.
Vett a gyerekem egy T24C300EW szintén tuneres monitort. Megemeltem a dobozt és kb. fele olyan nehéz mint az enyém volt. Ebben már van mind ez a ficsőr, viszont nincs fejhallgatónak kivezetés amire nekem szükségem lenne csak +10K-ért!, gagyi műanyag talp nem üveg és vékonyabb az egész. Viszont maga a kép gyengébb kevesebb állíthatóság benne.
És ez a tv-nél is megvan....valami zajlik a samsungnál és nem jó irányba. Jó eladták a HDD gyártásukat nem erre gondolok. -
-
BBéci
legenda
-
jukeboxx
csendes tag
-
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #62049 üzenetére
az azért nem vennék még akkora méretben sem
ez 50Hz-es tv csak képjavítókkal lesz 100Hz.
valós 100Hz-es tévét meg 200hz-nek írjákeuronicsba meg azt mondtam erre az eladónak hogy 1000Hz-es tévét keresek..azt mondta olyan nincs is.miután erőlködött, hogy rám sózzon egy D5xxx-t anno.
F8000 egyébként 1000Hz-.es -
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #62036 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb telefonon felhívni őket mennyi az annyi?
MM féle mai 15%-os reklám fb oldalukon is kinn van.
Az akció nem vonatkozik 32F6400, 40F6400, 40F6600 tipusokra és csak a készlet elejéig.No ezek az akciók azt is jelenthetik, hogy talán hétfőtől a viszonteladóknál a H széria.
-
Peddy789
őstag
-
válasz
Tippmix46 #62008 üzenetére
Ez az érték nekem sem a szívem csücske,viszont ettől eltekintve számomra ez a TV az ami összességében a legjobb LCD kategóriában. Számomra fontos a képminőség, külső megjelenés,Smart képességek,Evolution Kit,billentyűzet használat+ a támogatottság is mivel Galaxy S4 telóm van
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tippmix46 #61996 üzenetére
Egyébként egyet kell, hogy értsek BBécivel. Logikusan gondolkozik és még jót is akar neked (ha még azt is hiszed, hogy nem).
50-50" már elég szép méret. Ha én most vennék ekkora megjelenítőt (vagy nagyobbat), akkor elgondolkoznék egy plazma TV-n vagy egy vetítőn. Ekkora méretben már az LCD-n igen "szépen" megjelennek a "hiányosságok és hibák", ha fogalmazhatok így. Felesleges a szájkarate, lehet jobban járnál, ha megnéznéd a szemeddel és úgy döntenél.
putyu10 fórumtársnak 55" F8000 készüléke van és... hát... az aláírása mindent elárul:
"Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása!" -
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #61996 üzenetére
Ne legyél már ennyire ellenséges!
Az ST nincs fényévekre a a VT-től, egymás mellé állítva hasonlítottam össze őket, de például az avforums tesztjeit érdemes elolvasnod és rögtön érteni fogod, miről beszélünk.
Csak akkor ajánlok plazmát, amikor valaki a lehető legjobb képminőséget szeretné nézni otthonában.
A PH! tesztet már megbeszéltük, azokban nem szerepel mérési adat, csak gyártói specifikáció. Viszont linkeltem három külföldi mérési adatot, amiket Te ezek szerint figyelmen kívül hagysz.
Kalibráláskor mindegyik tévét ugyanolyan fényerőre, kb. 80 cd/m2-re állítjuk, ahogy minden normális tesztoldal, tehát a fogyasztási adatok összehasonlítása korrekt.Ismét megkérlek arra, hogy a saját tapasztalataidról, mérési eredményeidről is írj már valamit!
-
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #61989 üzenetére
Azt írtam, hogy jobb vételnek tartom az ST60-at, mert összességében ugyanazt a képminőséget tudja, (kontrasztban mocskosul elveri) mint az F8000, viszont jóval olcsóbb.
Azt pedig mire alapozod, hogy nálad nem jobb? Használtad mindkettőt otthon több hétig, mint én? Műszerrel mérted, kalibráltad őket? -
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #61982 üzenetére
samsung oldalát ne vedd alapnak azok régi induló árak tavaly márciusról.
edigitalnal is 350K az 55F6500
nem viszonteladóknál 307-310Kérdemes nézni ilyentájt, hogy versenyeznek az első helyért árgépen 100Ft-ot engedve fél óránként
a webshopok, nehogy a nyakukon maradjon az a 1-2db tv mielőtt a H szériát piacra dobják.
u.i. a fél órát 1 percre módosítom
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #61972 üzenetére
Ha jól számolok ilyen áraknak kellene lennie pénteken az Extreme Digitalban (ahol tutti gyári garis a történet):
46F6500 195.500,-
50F6500 255.000,-
55F6500 297.500,-
46F7000 340.000,-
55F7000 467.500,-
55F8000 510.000,-ezek alapján az 50F6500as egy best buy tv lenne....egy napig.
-
Csekusz
tag
válasz
Tippmix46 #61970 üzenetére
Ma reggel hallottam a rádióban a hirdetést én is.
Szóval: www.samsung.hu-n első oldalas a hirdetés.
Euronics, Expert, MM., Edigital, meg még egy számomra ismeretlen üzlet...
Megnéztem, jelenleg az Euronicsban (ha jól láttam) +2 év gari is van egyes készülékekre ajándékba !
Jó vásárlást !!!! :-) -
-
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #61939 üzenetére
euronics, edigital tuti.
a nem viszont eladó boltok az olcsóbbak.ematrixtól vettük 3 éve a samsung hűtőt és 100%, hogy azt akkor szlovákiából hozták, tehát nem nhivatalos samsung viszont eladók voltak akkor még, de 2 hónap + garit lehetett intézni samung oldalon akkor még.
Most ezt írják:
6. Milyen garanciát adunk a termékekhez?A termékekhez a forgalmazók által kiadott országos garanciát adjuk.
A garancia mértéke márkánként változik. Erről bővebb információt ügyfélszolgálatunknál tudhat meg.
[link]
egy telefont megér a dolog pontosítani, hogy hivatalos samsung viszont eladók vagy sem. -
Gicz
addikt
válasz
Tippmix46 #61767 üzenetére
külföldi tesztek szerint nincs annyi képminőségbeli különbség mint amit az ár indokolna. A sweet spot az a GT60 ár-teljesítményt nézve.
szerintem kb olyasmi lehet (szolgáltatásokat nem nézve) st60-95%, gt60-97, vt60-98%, zt60-99% (mert 100%-os TV sosem lesz
)
De ezt én csak külföldi tesztek alapján (hdtvtest, avforums) gondolom, nem láttam őket egymás mellett kalibrálnva.
-
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #61764 üzenetére
Kalibrálatlan tévéket egymáshoz hasonlítani értelmetlen dolog. Az pedig mellékes, hogy mihez, mennyiért lehet hozzájutni. A Pana plazmákat is meg lehet kapni sufnibolti garanciával, de azt hagyjuk. Ha csak 150-200000 forinttal drágább, az mennyi idő alatt egyenlítődik ki áramszámlában? Sok év alatt. És közben egy gyengébb képminőségű tévével szívatod magadat.
Ezek szerint számodra nem lényeges a kontraszt, ami a plazmák esetében akár tizenötszörös? Aztán mi a helyzet a mozgásmegjelenítéssel és a feketeszinttel?
Nekem is tetszett az F7000, ez lejön a cikkemből is. Aztán megérkezett az ST60, mellé tettem és mindjárt megváltozott a véleményem.
A LED-es tévéket a boltokban mókusvakító beállításokon járatják, akinek az tetszik... Inkább nem mondok semmit. -
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #61759 üzenetére
Azért nem reagáltam, mert az adat, amire hivatkozol, nem a tesztelés során bekalibrált készülék mérése, hanem gyári adat.
De tudod mit, tekintsük valósnak! Annak a tévének a listaára 699990 Ft, még most is olvasható a Samsung honlapon [link], míg az ugyanakkora Panasonic TX-P55ST60E ára a tesztelés idején 350000 Ft volt, tehát pontosan a fele. Itthon, a nappalimban egymás mellé állítva hasonlítottam össze a két TV képét, és egyértelműen a plazma bizonyult jobbnak. Tehát vegyek kétszer annyiért, plusz 350000 forintért egy gyengébb képminőségű tévét csak azért, mert az áramfogyasztáson meg akarok spórolni havi 1-2000 forintot?
A JBL ES90 jó választás, az már megmutatja, mennyivel jobbak a HD hangsávok, persze megfelelő erősítő is kell hozzá. -
becsitibi
senior tag
válasz
Tippmix46 #61679 üzenetére
Ezt mindenki tudja hogy az lcd led tv-k kevesebbet fogyasztanak a plazmáknál,viszont az általad leírt top tv-k megvételekor nem hiszem hogy mérvadó a fogyasztás,hacsak nem vagy vállalkozó,és nem étterembe veszed,vagy kocsmába,ahol megy egész nap,és 20 forint is számít.
-
Gicz
addikt
válasz
Tippmix46 #61673 üzenetére
nekem 50st60 van, 50-es kontrasztal 1 hónapig mértem, és az átlag 170 W lett nekem is. akár hiszed akár nem, ennyi. persze ha feltolod 100-ra a kontraszot akkor lesz 330W -is, de úgy nézhetetlen, túl világos. töksötét szobában nekem még a 40 is sok. tv-zni este 30 körül szoktam, filmezni szoktam magasabb kontraszoton.
-
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #61663 üzenetére
Ismétlem, gyere el hozzám, legyen vér a pucádban, mérd meg a tévém teljesítményfelvételét! Fogadhatunk egy tálca sörben, hogy 2D-ben bőven 200 W alatt lesz. A 3D-ről nem nyilatkozom, mert ki sem próbáltam.
A HDTVtest tesztjében 179 wattot mértek, [link],de Ők magasabbra állították a kontrasztot, mint ami az én tévémen van jelenleg.Ezt a FlatpanelsHD mérte 50 colos ST60-on [link]
Standby 0.0 W 0.0 W
SD+HD 131 W 156 W
3D 210 W 215 W (in True Cinema)AVForums teszt [link]
Out-of-the-Box – Normal Mode: 153W
Calibrated – Custom Mode: 183W
Calibrated - 3D Mode: 208WEz a három leghitelesebb, legelismertebb TV tesztoldal a világon.
Az említett 65 colos ST50 mérése 1 hónapig tartott, annak az átlaga volt 200 W alatti. Ennek a dokumentációját megtalálod a Plazma TV topikban.
Osztod az észt, de sosem volt plazmatévéd, a levegőbe beszélsz.
-
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #61637 üzenetére
Megint kezded a wattos baromságaidat? Gyere el hozzám és mérd meg az 50 colos GT60 áramfelvételét! Meg fogsz lepődni, mert átlagosan 170 W. Tehát szerinted egy 50 colos LCD TV beéri 20 wattal? Ne röhögtesd ki magadat! Liszi70 fórumtárs 1 hónapig mérte 65 colos ST50-e teljesítményfelvételét és az átlag 200 W alatt maradt.
Ráadásul még az F8000 képminősége sem éri el a GT60-ét, viszont sokkal drágább.
Valamint a napi 6,5 óra tévéhasználat nem átlagos, jó lesz a 4-nek is. Nálunk néha két napig be sincs kapcsolva, mert van annál sokkal jobb dolgunk, mint naphosszat a tévét bámulni. -
R3nts
senior tag
válasz
Tippmix46 #60612 üzenetére
Neked meg üldözési mániád van, de ezt egyszer s mindenkorra hagyjuk, és ne offoljuk szét a fórumot...
A stílus , maga az ember.....részemről ennyi.....
Ja : bekalibráltattam a TV-m....mert egy sznob ... vagyok...
Nem kerül annyiba , mint amennyinek itt írta egy fórumtárs....legalábbis nálunk "vidéken" ( mert ráadásul vidéki sznob vagyok ) nem.....abszolut megérte színhelyessé tenni, nagyjából ég és föld a különbség,mint ahogy a gyárból kijön.....mégsem mindig " úgy" nézzük....de hogy hasznosnak hasznos, az tuti...
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Tippmix46 #60605 üzenetére
Én nem akarlak rábeszélni semmire, szíved joga, hogyan nézed a filmeket. Engem csak az zavar mikor valaki valótlanságot állít, és nem lehet neki megmagyarázni, hogy miért ír hülyeséget. Hogy konkrétumot is említsek: "Azt is tartom, hogy minden egyes film más, így más beállítást kívánna, nem beszélve a kábel tv adók színeiről stb."
Ez egyszerűen nem igaz, ha egy TV be van kalibrálva, akkor minden pont úgy jelenik meg, ahogy azt a rendező megálmodta. Valóban minden filmnél más szűrőket használnak, de nem azért, hogy kib@sszanak veled, és állítgatni kelljen a TV-t, hanem mert pl. bizonyos hangulatot szeretnének átadni ezzel.
A 300 című filmnél is elkezdted vadul állítgatni a TV-t, hogy úgy nézzek ki mint egy átlagos film?
Vagy mondjuk az Awake című sorozatban is a két "világ" megkülönböztetésre, az egyikben játszódó jelenetek kék szűrővel vannak felvéve, a másik világ jelenetei meg narancssárgával.
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Tippmix46 #60601 üzenetére
Az a baj, hogy ebből a hozzászólásodból még mindig az jön le, hogy nem érted a lényegét a színkalibrációnak. Az, hogy a te szemednek mi a "jó" az egy szubjektív dolog. És hidd el, ha a TV be van kalibrálva, akkor minden film színhelyes lesz, még akkor is ha az neked éppen nem tetszik.
-
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #60528 üzenetére
Mindenki azt szeret, amit akar. Például 140 kilós nőket, de a Miss Universe döntőjébe mégsem olyanok kerülnek be.
Viszont a színekre szabványok léteznek [link], a kamerákat, és az utófeldolgozó monitorokat a szerint kalibrálják, ezért és a végfelhasználók képmegjelenítőit is ajánlott színhelyesre állítani.
Olvasd el azok hozzászólásait, akik kalibráltatták a tévéjüket, monitorukat! Senki nem nevezi marhaságnak, csak a tudatlanok, tapasztalatlanok, akiknek szellentésük sincs az egészről.(#60530) lalakov
Valóságos bűn azokat a kiváló LCD tévéket a beépített médialejátszókkal "kínozni". Gyakorlatilag nem használod ki a tévék képminőségét. Ráadásul a funkciók erősen korlátozottak, ezt tapasztaltad Te is, tehát asztali lejátszó használata erősen ajánlott. -
Ispy
nagyúr
válasz
Tippmix46 #60528 üzenetére
Mi az hogy más színerősség?
Én programozó vagyok, szóval ha valamit beállítok egy szín valamelyik árnyalatára, akkor azért teszem, hogy az így jelenjen meg. És ez csak és kizárólag kalibrált beállítások mellett fog megtörténni. A kalibrálást marhaságnak nevezni nagy fokú tudatlanságra vall a témában, én a helyedben befejezném.
-
-
sajtos75
tag
válasz
Tippmix46 #54212 üzenetére
A legegyszerűbben egy hozzá vásárolt kompozit kábellel. A PS2 menüében pedig a kimenetet átállítod RGBről Y/Pb/Cr re. De annyival nem lesz jobb a képe. Sőt. Mintha túl éles lenne. Ez csak hagyományos tévén mutat jó képet. Tapasztalat mert nekem is volt/van rákötve. A PS2 még CRT tévére lett tervezve. Az PS3 viszont LCDre. Az meg CRT tévén mutat nem túl jó képet.
http://www.konzolstudio.hu/index.php?action=1&product_akt_pt_id=3486
-
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #51260 üzenetére
Az igazság bővebben.A Samsung azon az elven van,hogy mindig csak egy picit add,de többet kér.Ez ezévben sincs másképp.Bizonyos EH típusok idén ugyanúgy jöttek ki,mint tavaly csak a száma és a betű jele változott.Az EH6030-as utódja a F6200.Ezért vannak téves információk némely emberkénél vagy embernél.Sajnos sokkal megosztottabbak a típusok,mint tavaly.Nagyon széles variációk léteznek már mivel felismerték,.hogy nem mindenki tud venni okos tv-t.Ezért némely típust mindkét háttér világítású módban gyártják,de nem ugyanazon régióban. (F6400)
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Suzuki topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Parfüm topik
- Gyúrósok ide!
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest