Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tippmix46
senior tag
válasz
dgabro #63512 üzenetére
Szóval azt állítod, hogy akkor ezek már nem igazak a plazmára?:
- átlagosan 1,5x-2x akkora fogyasztás, mint ugyanakkora méretű LED tv-n (50 colos méretben napi 10 óra üzemidő mellett (mert ugye valaki tényleg használja is a tv-t, nem csak heti pár filmet néz rajta, mint Bécci.....nekem pl. pc monitor is egyben munkaidőben stb.) ez 10 év alatt min. 150-200 ezer Ft különbség)
- szükséges bejáratási idő (atyaég, amikor a plazma tulajok erről beszélnek mindig leesik az állam)
- vibráló kép (lehet az én szemem érzékeny, de az, hogy egy vibráló történetet nézzek hosszú órákon át naponta ez lehetetlen nálam)
- beégés (állandó téma a plazmáknál, számomra ez elképesztő hogy arra kell figyelni, változzon a kép időnként és nehogy beégés legyen)
- nappaliban igényli a besötétítés, és sokkal jobban, mint a led tv (mivel az átlag ember nappalija azért nappali, mert napos, ezért bizony az világos helyiség lesz, és ott keményen kell akkor a sötétítőkre figyelni....én meg nem akarok barlangban lakni ha már van egy szép napos nappalim csak azért mert plazmám van, főleg hogy ha a nappalit besötétítem, akkor a konyhában kell a lámpa fényes nappal emiatt, atyaég, na nem!)
- pc/laptop monitorként való használatra kevésbé jó ( a fentiekből adódóan )
- és, bár ez állítólag nem bizonyított, hogy kevésbé javíthatóak, mint a led tv-k. -
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #62566 üzenetére
na ez a baj, D szériánál még máshogy voltak a dolgok...azok össze voltak rakva.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #62564 üzenetére
1 év garancia + regisztárcióval +1 év
ez valami vicc?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
itanczos #62559 üzenetére
elnézte, persze...egyik nap ezt mondják, másnap azt...
És hogyan nézte el, ha még azt is mondta, hogy okés, hogy D széria, de az első két évben vagyok, akkor az nem gond?
Azt nem értem, hogy egy 2012ben vásárolt tv, ami lehet hogy D széria, de lehetne ugye E is már 2012. júniusban, az 2014.áprilisban ugyanolyan idős....tehát azonos idős D vagy E szériáról beszélünk most.
Arról nem is beszélve, hogy a D széria azért össze volt rakva, ha sok esetben alaból 5 évet adtak rá...Érthetetlen...
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
válasz
gukker1 #62552 üzenetére
Én beszéltem pár napja a Samsunggal gari ügyben, D szériás tv-m van:
Azt mondta a hölgy, hogy alapból a D-kre 3 év volt (2+1) és voltak extra akciók hetekre, akkor 5 év volt a gari.Ha 3 év garis a készülék, akkor az első két évben van lehetőség új garit még rávenni, 8000 kb. a plusz egy év és 15 ezer Ft a plusz 2 év.
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Flashget #62044 üzenetére
emlékszem, én a 46D5500ast 2012, júniusában vettem szinte utolsó darabot az országban kis túlzással extra akcióban 195 ezer Ft-ért...most egy ilyen tudású és méretű tv 150 ezer Ft körül van a mai akcióval...szépen leestek az árak.
40F6100as az Extreme Digitalban 110 ezer FT
....2012 nyarán arra is emlékszem, hogy ennyiért 32 colosak mentek..fateréknak 32D5500ast vettünk ugyancsak akcióban akkor 105 ezer Ft-ért, most ilyen méret és tudás 85 ezer Ft
Szép árzuhanások...
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Botos Marci #62006 üzenetére
mondjuk ez az egyik számomra nehezen érthető adat a 8000esnél...45ms igen gyenge érték egy fél millás tv-től.
-
Tippmix46
senior tag
Te valami küldetésnek érzed, hogy egy Samsung LED topikban a Panasonic plazmákra beszéljed rá az embereket?
Egy EISA díjas készükről beszélünk az F8000nél (ahogy az ES8000 is az volt), minden tesztben kiváló értékelésekkel és jössz a S sorozatú Panával, ami fényévekre van a V és Z sorozattól. Mondom, a V sorozat ok, a G talán, de az S? Ne vicceljünk már.
Múltkor a 150 W-os fogysztás különbséget nem fogadtad el, mikor a prohardveren kell csak megnézni a teszetket, hogy a körül van az. (lehúzogatjátok a kontrasztot, fényerőt stb, naná hogy akkor lentebb megy, de akkor aztán tényleg nagy élmény lehet nézni egy plazmát.)
Vibrálás, nagy fogyasztás, beégés stb, ez a technológia megbukott, hagyjuk már a plazmát...főleg egy Samsung Led topicban!
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #61972 üzenetére
Ha jól számolok ilyen áraknak kellene lennie pénteken az Extreme Digitalban (ahol tutti gyári garis a történet):
46F6500 195.500,-
50F6500 255.000,-
55F6500 297.500,-
46F7000 340.000,-
55F7000 467.500,-
55F8000 510.000,-ezek alapján az 50F6500as egy best buy tv lenne....egy napig.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Csekusz #61971 üzenetére
köszi, jó lenne már most, de ez még egy későbbi projekt lesz csak...de ez így jó akció, mert sufni boltos áron kap az ember gyári garis tv-ket megbízható helyről.
gyorsan beírok pár árat ide és pénteken újra megpróbálom ezeket megszerezni, kíváncsi vagyok az extreme digitalra:
most ED-ben:
46F6500 230.000,-
50F6500 300.000,-
55F6500 350.000,-
46F7000 400.000,-
55F7000 550.000,- -
Tippmix46
senior tag
válasz
devil-k #61968 üzenetére
vetítőket bevallom annyira nem ismerem és áruk is szerintem több lenne.
Plazma, hát igen...korábban volt itt vita erről, nekem a következők a gondjaim:
-minimum napi 6 órát menne a tv, lenne nap, amikor 10et is... ez egy családi adottság nálunk, valaki mindig nézné...azaz nem egy film erejéig lenne bekapcsolva stb.
-monitornak, ps3 játék megjelenítőnek, netes felületnek is használnánk
-a nappalink brutál világos, körbe napos...be lehet sötétíteni, de azért az nem lesz mindig életszerű, hogy nappal a szomszédos konyhában meg lámpát kelljen kapcsolni, mert a tv miatt besötétítettünk.Szóval ezek miatt a plazma kicsit háttérbe szorult.
Csekusz: kérdés hol?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
devil-k #61965 üzenetére
Az a baj, hogy 50-55 colos kellene, mert min. 3 méter lenne a tervek szerint...46 colos kicsi.
50esben meg nincsen 7000es, az 55ös 7000es meg az 55ös 6500hoz képest 130.000 Ft-al drágább kb., az az ért elég kemény.
Csak attól félek, hogy az F6500as ugyan nem rossz tv, de azért 50 és főleg 55 colban már a nagy méretben jobban kijönnek a képi hiányosságok.
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
putyu10 #61824 üzenetére
Két tv szerelő ismerősöm véleménye alapján ìrtam, ha ők rosszul tudják, akkor én is.
A lényeg, hogy amìg az lcd/ led tvnél lehet egy részét is javìtani a teljes képernyőnek, addig állítólag (mondom,ha ők rosszul tudják, akkor én is)a plazmánál nem....ìgy drágább a javítás sokkal, kis túlzással javíthatatlan.55F8000 nekem életem tvje, elég sok ízlés van ebben a fórumban
-
Tippmix46
senior tag
Bármilyen is legyen, a plazmák vibrálását az én szemem soha nem tudta megszokni, így nekem a plazma nem jöhetett szóba...az meg hogy egy több százezres tvnél még mindig arra kellett figyelni, hogy be ne égjen (ezért sokan a tv adásokat kinagyìtva nézték logó nélkül stb.) azt gondolom megmosolyogtató. Ezek olyan dolgok, ami miatt nekem a két tv közül nem kérdés hogy az F7000 felé húz a választásom.
Ja, a fogyasztás, javìthatatlanság, sok fényben rossz nézhetőség, monitornak használhatatlanság stb. már csak apróságok. -
Tippmix46
senior tag
én 500 ezer Ft alatt látom egyébként az árát most, 700 ezer Ft biztos nem jó adat.
Ja, az ajánlott fogy. ár...az lehet, de azért annál sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni.
Annyira megnézném a két tv-t egymás mellett...egyszerűen nem akarom elhinni, hogy a Pana jobb nála..de ugye én még nem láttam őket egymás mellett...Amikor látom a boltban a 7000est ámulok...
Mondjuk nekem anno a Pioneer Kuro plazmák se jöttek be, nem voltak olyan élesek, inkább mozisak voltak...a led tv-k nekem mindig jobban ámulatba ejtettek...
-
Tippmix46
senior tag
nem reagáltál a 61679-re...
Nekem egyébként JBL szettem egész jól bejött....JBL SCS178 + JBL ES90es frontok, összességében 7.1...Kicsit az ES90esek sokak, de beállítással lehetett javítani rajta házimozira és sztereóban meg jók az ES90esek magukban.
Össz ár: 65.000 Ft + 130.000 Ft (számla nélkül ugyan, bolti ár 190.000 lett volna)=195.000 Ft
-
Tippmix46
senior tag
az olvasott tesztek alapján írtam
de mondom, elfogadom, hogy a plazma sokat fejlődött, de azt meg nektek kell elfogadni, ahol sokat tv-znek, sokszor mintegy háttér tv-zés megy, ott azért a plazma a magasabb fogyasztása miatt nem a legjobb választás
Nálam a 7es és 8as sorozatú Samsung LED-ek a top tv-k jelenleg.
Írod, hogy a 6,5 óra nem átlagos naponta, inkább 4 óra....hát szerintem meg a 4 óra az kevés....nekünk hétvégén megy 10 órát/szabad nap téli időszakban (nyáron is 5öt tutti), munkanap meg bekapcsoljuk 18 óra körül és megy éjfélig, ha nézzük ha nem....nem kapcsolagtom ki-be, mert a gyereket fürdetem stb.
-
Tippmix46
senior tag
De tegyük hozzá, hogy a plazma tv fogyasztása ebbben a méretben kb 150 W-al több, azaz napi 6,5 óra használat mellett naponta 1 kW különbség, ami évente 365 kW, ez kb. 20 ezer Ft...10 éves üzemidőt feltételezve 200.000 Ft bukta.
Ha valaki extra sokat tv-zik, akkor ennek 1,5, 2x is lehet.
A képminőség alapvetően a tv-nek adott képanyag minőségétől fog függni, azaz ha 50-50 %ban tvzni és filmet nézni fog, és mondjuk a filemk is letorrentezett 720p és 1080p-s filmek, és nem mind blue ray minőség, netán még nem is HD kábeltv előfizető, hanem csak sima digitális, szóval akkor szerintem kár megvenni a 7000 vagy 8000es típust, bőven jó a 6xxx is.
Azért a felárért egy mérettel nagyobbat tud venni.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
-=Jam=- #60602 üzenetére
A te írásodból meg az látszik, hogy milyen makacs módon ragaszkodsz a színkalibráció által helyesnek vélt beállításhoz: te képes vagy ezek szerint úgy nézni filmeket, hogy az neked "éppen nem tetszik." (idéztem tőled), mert a szent színkalibráció ezt adta ki.
Na ez a különbség a két tábor között. Én mindig úgy nézem a filmeket, ami nekem tetszik, te úgy, ahogy a színkalibrációnak tetszik.
Döntse el mindenki, melyik utat választja. -
Tippmix46
senior tag
válasz
devil-k #60597 üzenetére
Az már szerinted arrogáns, aki nem ért egyet veled? Tartom, hogy vannak itt a fórumon feketén dolgozó színkalibráló huszárok, akiknek szúrja a szemét a színkalibrálást fölöslegesnek tartó hozzászólások itt a topicban....azt is tartom, minden embernek a szeme más beállítás mellett érzi kényelmesnek a tv-zést, szóval ezek után azt is tartom, hogy a színkalibrálásnak nincs létjogosultsága..Azt is tartom, hogy minden egyes film más, így más beállítást kívánna, nem beszélve a kábel tv adók színeiről stb., ezek után főleg azt mondom, nincs egy olyan színkalibráció, ami minden filmnél jól használható.
De mondom, akinek van 5-10 ezer Ft-ja erre csinálja.... -
Tippmix46
senior tag
jól van testvérek, mindenki kalibráltassa a tv-jét...nosza...hiszen a Samsung nyilván úgy adja ki azokat, hogy szarok, hiszen miért is akarná, hogy jók legyenek, nem akarja eladni a tvjeit...Vannak itt úgy látszik emberek, akik feketén űzik az ipart és rontom a kalibráló bizniszt, adózni kellene emberek! Számla van?
-
Tippmix46
senior tag
persze, neked kék, nekem meg barna...te jó ég....reklámozod itt állandóan ezt a kalibrálás marhaságot ember, minden ember más szín erősséget szeret stb., ezért mondom, a kalibrálás mókusvakítás.
De ha te erre költöttél, akkor gratula, de másokat ne vegyél rá a marhaságra. -
Tippmix46
senior tag
válasz
Flashget #54398 üzenetére
Sziasztok Fórumtársak!
Hosszú szünet után írok újra, Samsung LED tv kérdésem lenne.
Annak idején én 2012. májusában egy 46D5500ast vettem 200.000-ért, a szülőknek pedig 32D5500at.
Upc Medicard HDval tökéletesen meg vagyunk elégedve az azóta szerencsére sokat javult kábelt tv adások képminőségével (na persze vannak negatív kivételek: film +, cool stb.), de a HD adások tényleg nagyon jók...ezen kívül a külső vinyóról történő full HD filmek lejátszása is akadásmentes, szép képet ad.Lassan 2 év telt el és persze figyelem a Samsung led tv palettát azért.
2012-ben az E sorozat sokak szerint nem volt egy túl jó sikerült sorozat, legalább is nem hozott akkora durranást, mint anno a D sorozat.
2013ban sok jót hallottam és olvastam viszont az F sorozatról...nem tudom ezt mennyire tudjátok megerősíteni?
Ha jól sejtem május körül jön a G sorozat...ha minden második év a jó folyamat megy, akkor ez megint lehet egy gyengébb év lesz, meglátjuk.
amiért írtam, hogy lehet vennék a nappaliba egy min. 50 colos tv-t (a 46os D mostani menne a kisebb szobába).
Kérdésem, hogy az F sorozat összeségében tényleg jobb lett szerintetek is az E-nél? Melyik az a típus, amit illik venni, ha már 3d-ben is gondolkozok? Az F6100 az első szóba jöhető ahogy néztem, de a tudásokat összerakva nekem a 64xx, 65xx tűnik top vételnek...amit látok, hogy 50 colban csak 6100, 6200, 6400, 6500 van...a 6200es kiesik, mert nem full hd 3d....azaz marad 50 colban a 6100, 6400 és 6500....elég szűk kör.....kérdés érdemes lehet 6500 felé gondolkodni vagy 6100 környéke jó lehet?
Köszönöm válaszotokat!
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #51261 üzenetére
, köszönöm, nyilván, hiszen ezt írtam én is le..
De MIÉRT?
A logika szerint egy tavalyi szétakciózott, tudásban elméletileg gyengébb típusnak lentebb kellene lennie árban, mint egy friss, ropogós új és tudásban jobb modellnek, nem? -
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
Sziasztok!
Samsung D szériás tv-m van...szerintetek kezeli a 2 TB-os külső vinyót is? Most 1 TB-osom van, azzal tökéletes, de vennem kellene egy másikat is és gondoltam mivel árban nem nagy különbség, veszek 2 TB-osat.
Vajon a filmeket le tudom majd játszani róla (1080p,720p), illetve tudom használni a PVR funkciót?
Köszönöm válaszotokat!
Üdv. K. -
Tippmix46
senior tag
válasz
Tsebacsi #47147 üzenetére
Szeretem, amikor a 3D rajongók kb. ezt az egy filmet tudják felhozni bokalehugyozós példának...de ember, kb. ennyi, nincs is több kiváló 3d film...magyarán kiforratlan szar az egész, ami megreked pár film szintjén, ami valljuk be szánalom, hiszen hogy be volt reklámozva ez a 3D dolog...sőt még majd hogy a labdarúgó meccsek stb. is ebben fog menni meg hogy lesz külön 3D adó stb....erre 2013 derekán pár film van és kész...vicc...aki ezért vesz 3D tv-t, az hazudik...inkább csak egy plusz, ami sajnos most még szinte kihasználhatatlan
-
Tippmix46
senior tag
Számoljad ki mennyivel többet költesz áramra egy plazmánál és sose akarsz majd azt venni...50 colnál min. 100 W a különbség óránként, az napi átlag 10 órával napi 1 KW, évi min. 365 KW különbség, ami közel 20 ezer Ft....Ha vesszük a 10 évre veszünk tv-t mondást, akkor az közel 200 ezer Ft a tv lecseréléséig..
-
Tippmix46
senior tag
Sziasztok
Valaki erre reakció?:lenne egy olyan lehetőségem, hogy vegyek 310.000 Ft-ért egy 50 colos Samsung ES6715 tv-t...az a gondom vele, hogy a GRX Electro Outlet egy kiállított terméke.Az eladó esküdözik, hogy hibátlan a készülék és csak pár hete van náluk, de nekem azért kicsit gyanús, hogy valami simlisség van a dologban.Egyrészt a 6715öst ha jól tudom Magyarországon nem is forgalmazták, tehát tutti külföldről van behozva és ki tudja külföldön mennyit ment egy bolt polcán mondjuk...másrészt csak bolti garit adnak rá, nem gyári Samsungot....Szerintetek bele merjek ezekkel együtt vágni? Esetleg a bolttal kapcsolatos tapasztalatok?Köszönöm válaszotokat!
-
Tippmix46
senior tag
Sziasztok,
lenne egy olyan lehetőségem, hogy vegyek 310.000 Ft-ért egy 50 colos Samsung ES6715 tv-t...az a gondom vele, hogy a GRX Electro Outlet egy kiállított terméke.
Az eladó esküdözik, hogy hibátlan a készülék és csak pár hete van náluk, de nekem azért kicsit gyanús, hogy valami simlisség van a dologban.Egyrészt a 6715öst ha jól tudom Magyarországon nem is forgalmazták, tehát tutti külföldről van behozva és ki tudja külföldön mennyit ment egy bolt polcán mondjuk...másrészt csak bolti garit adnak rá, nem gyári Samsungot....
Szerintetek bele merjek ezekkel együtt vágni? Esetleg a bolttal kapcsolatos tapasztalatok?
Köszönöm válaszotokat!
Üdv.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
bakancs446 #46850 üzenetére
valahol lehet állítani a upc boxon a képarányt..de egy 16:9es kép csak úgy tudná kitölteni a 4:3as tv-d, ha nagyítanál, ami meg rontja a képminőséget
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #46777 üzenetére
Tudtok nekem olyan programot mondani, amivel egy teszem azt divx vagy digital videó felvétel feljavítható? Gondolom olyan nem lehet, hogy HD-ra, de valami feljavításra gondolok...köszi!
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
GLOCK34 #41524 üzenetére
Kuro képe?
Őszinte leszek, még ha pár betévedt plazma fun nem is szeret meg ezért: nekem az a kép vibrál....lehet itt azt mondani, hogy leginkább akkor látszik ha monitornak van használva és filmnézés közben nem annyira feltűnő, de könyörgöm látszik és zavar...olyan érzésem volt előtte, mint amikor régen voltak az 50-60 Hzes puttonyos monitorok, majd jöttek a 100Hz ugyancsak puttonyosak....Utóbbit vettem, mert a másiknál a szememnek éreztem, hogy nem komfortos....volt hogy véletlen elállítódott egy op.rendszer újrahúzása után a monitor képfrissítése 60 Hz-re és majdnem sírtam, annyira zavaró volt (persze beállítottam újra 100 Hzre).
Szóval én szemem látja....
A másik a kép: a Kuro képe - nekem legalább- is feltűnően mosottabb, mint egy LED tv képe...ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest