Hirdetés
- Yettel topik
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
amator2 #44919 üzenetére
Elméleti síkon a D szériára megcsinálta valaki. De a samygosok töröltek minden ehhez tartozó kommentet elég gyorsan miután ki lett posztolva. De utána még német nyelven volt egy oldal amin lehetett róla olvasni. Az ennél újabbakat meg fel sem tudták már annyira törni, hogy ilyen dolgokat meg tudjanak rajta csinálni. A másik aminek érdemes utána olvasni az a Wifis cam modulok tudása pld. Diablo Cam Wifi.
-
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #37832 üzenetére
Nem néztem utána, hogy lehet e már de én amikor még néztem akkor Magyarországról egyáltalán nem volt elérhető a szolgáltatás és nem csak ez hanem semmi hasonló. Értsd ezalatt a magyar IP -t. Tehát a megoldás ennél is mint a többinél ha VPN -> USA ip átvered a tartalom szolgáltatót.Csakhogy ugye itt folyamatos streamről beszélünk amihez azért kell sávszélesség rendesen ami az ingyenes vpn szervereknél vagy megvan vagy nincs + itt mivel a TV nem tud vpn -be lépni kell elé egy eszköz is szóval rengeteg macera és hiba lehetőség.
-
gyugyo79
addikt
válasz
sony309 #29735 üzenetére
Azért ha itt a fórumba rákerestél volna 5 perc után meglett volna a megoldás mind a 2 problémádra. Amúgy a digi hülyesége, hogy nem egyforma simbolrate-tal ad minden frekvencián ...
Viszont az, hogy te ezzel több óra után sem boldogultál aztán ezt még le is írod ide az tied. -
gyugyo79
addikt
válasz
Flashget #29114 üzenetére
Azért az a bemutató nagyon durva túlzás. Ezt úgy is tudod tesztelni, hogy keresel egy adót ahol megy egy alsó felirat és ha kikapcsolsz mindent a TV-den akkor sem lesz olyan rossz mint a bemutatón ...
De ezzel nem azt mondom, hogy a 6xxx nem messze jobb mint az 5xxx széria eleve az 5xxx-seket nem is lehet olyan szinten bekonfigurálni mint 6xxx + -sokat már ha valakinek nem jók az alap beállítások.
Persze lehet, hogy velem van a baj de nekem az alap beállításokon még egy Samsung TV-t sem láttam normális színekkel és csak a film mód normális beállítása után lesz elfogadható a kép. -
gyugyo79
addikt
Az EB, Olimpia stb. rakták be őket (de nem csak ezek idejére hanem véglegesen) 1 napja elérhető és ami pozitív, hogy nem külön kis csomagba rakták hanem akinek eddig volt HD előfizetése azoknak már nézhetik is.
Ráadásul az M1HD-t kivették a HD csomagból és átrakták egy kisebbe. Ezek nem tudom, hogy a weboldalukon már le lettek e komunikálva de szakmai fórumokon már lehet olvasni ezekről meg ugye akinek van előfizetése az már nézni is tudja.Igen a Tv mérete sokat számít szerintem olyan 40-től kezd el egyre zavaróbb lenni ha nem jó a minőség. Meg ugye ez sem mindegy mennyire lehet a TV-től eltávolodni mert az is tud segíteni
-
gyugyo79
addikt
válasz
Ferlito #28513 üzenetére
Ha jó minőséget akarsz akkor ne a digit válaszd ! Csak kábelen jó a minősége és csak ott vannak HD adások. A satos boxuk csak scartal köthető össze a TV-vel a minősége kritikán aluli.
Ugyan azon a műholdon ott van a UPC. Előnyei :
Tudsz tőlük csak kártyát kérni amit egy crypto/irdetó ci modulba rakva nem kell gagyi boxot használnod hanem a TV-dbe mehet egyből ha a te tv-dbe van sat tuner(a UE40D-ből amit írtál amíg vissza olvastam még nem 100% hogy van).De ha nincs használhatsz rendes saját boxot vagy lehet tőlük bérelni HDMI-s boxot.
Vannak HD csatornáik 1500 Ft és jelenleg ezért adják a Euro Sport 1-2 HD-t, a History C. HD-t, Discovery HD-t, M1 HD-t ezeket magyar nyelven is és angolul még ESPN A. HD, Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD, Sundance HD, és HBO max p. előfizetés esetén az HBO HD is elérhető.
Az SD adások minősége kb egyforma da a UPC-nél több csatorna van.
(Nekem van Digi Kábel előfizetésem is és tudom nézni az összes műholdas szolgáltató műsorát is így össze tudom hasonlítani őket a műholdasok kb fele DE van olyan csatorna amit negyed bitraten adnak így lehet az akármilyen digitális nagyon látszódik a minőségen egy normális méretű TV-n és ezen ráadásul a szolgáltatóktól kapott és az előfizetést mással nem is használható gagyi boxok még rontanak is főleg amiken csak scart van.)Hátránya: Kicsit drágább.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Imifej #27360 üzenetére
Csak azt ne feledjük, hogy az általad javasolt pip -hez ha valaki különböző adásokat akar nézni ahhoz 2 kártya kell (amit nem ingyen adnak a szolgáltatók) mert különben ha a boxal veszel fel akkor TV-n kártya nélkül max az ingyenesen fogható adásokat lehet nézni a kis ablakban (Ami nem mindenkit érdekel mert pld. nálam a TV2 és az RTL K le sincs keresve) ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Makosx #27295 üzenetére
Nem csak a Samsungokra jellemző! A UPC olyan karakter kódolást használ amit a gyártók szerint Magyarországon nem használnak a szolgáltatók. Műholdon is ugyan ez a helyzet csak ott a jobb boxokba be lehet állítani a karakterkódolást. De mivel az általuk adotton boxokon így a jó ők biztos nem fognak ezzel foglalkozni ! A samsung / gyártók oldhatnák csak meg (van ahol van rá megoldás).
A profibb boxokba pld egy encoding.conf -ba be lehet és kell is állítani ilyeneket, hogy jó legyen a karakter kódolás (leszűkítettem a csak upc-t érintőre a mintát) de ezt sem a gyártó teszi meg hanem mindenkinek magának kell otthon:#Fallback encoding when in dvb-text no encoding table is given
#Countycode ISO8859-X or ISO6397
hun ISO8859-2
#TSID ONID
# UPC Direct Thor 1.0W
#Thor 0.8°W UPC Direct
701 1536 #11727V - 1W - UPC Direct
5 4369 #11746H - 1W - UPC Direct
702 1536 #11765V - 1W - UPC Direct
703 1536 #11804V - 1W - UPC Direct
710 1536 #11843V - 1W - UPC Direct
49 70 #11862H - 1W - UPC Direct
711 1536 #11881V - 1W - UPC Direct
707 1536 #11938H - 1W - UPC Direct
704 1536 #11996V - 1W - UPC Direct
705 1536 #12034V - 1W - UPC Direct
706 1536 #12073V - 1W - UPC Direct
708 1536 #12188V - 1W - UPC Direct
709 1536 #12265V - 1W - UPC Direct
46 70 #12341V - 1W - Duna HD - UPC Direct
38 70 #11785H - 1W - NL+UPC Nat Geo,Rush ESPN HD - UPC Direct
41 70 #12015H - 1W - NL+UPC Discovery HD - UPC Direct
42 70 #12128H - 1W - NL+UPC History HD - UPC Direct
#TSID ONID UPC Cable
0x1 0x601 #UPC Cable Hungary
0x2 0x601 #UPC Cable Hungary
0x3 0x601 #UPC Cable Hungary
0x4 0x601 #UPC Cable Hungary
0x5 0x601 #UPC Cable Hungary
0x6 0x601 #UPC Cable Hungary
0x7 0x601 #UPC Cable Hungary
0x8 0x601 #UPC Cable Hungary
0x9 0x601 #UPC Cable Hungary
0xa 0x601 #UPC Cable Hungary
0xb 0x601 #UPC Cable Hungary
0xc 0x601 #UPC Cable Hungary
0xd 0x601 #UPC Cable Hungary
0xe 0x601 #UPC Cable Hungary
0xf 0x601 #UPC Cable Hungary -
gyugyo79
addikt
Le kell tölteni az aktuális LiveFeeds.groovy -t. Bemásolni a serviio plugins könyvtárába. A serviio-ban a médiagyűjtemény - online források menüpontjában hozzáadás. Itt a forrás típusa Online Atom/RSS forrás. Forrás url az a a fórumban a csatornának megadott url pld. https://sites.google.com/site/serviiorss/LiveFeeds_One_HD.rss. Megjelenítési név mindegy amit szeretnél. Média tipus video. Kb. ennyi. Arra azért készülj fel, hogy a HD adókhoz hogy zökkenő mentesen menjenek neked is gyors internetkapcsolat kell és akitől jön annál se jó ha agyon van terhelve a szerver mert egyébként szaggathat, meg meg állhat. Én ahogy néztem inkább az SD változatok azok amik zökkenőmentesen futnak. Meg persze van amikor nem is elérhető egy egy stream server
-
gyugyo79
addikt
válasz
PLaci58 #27029 üzenetére
Ki beszélt tendenciáról ?
Csak jeleztem, hogy van, működik. Nem megoldhatatlan csak nem gazdaságos. De pár éve még használták külföldön mert ilyen vevője volt az embereknek. Most ott már DVB-T2 -ben gondolkoznak.DE pont az ilyen megtévesztő kijelentésekkel lehet átverni a nem hozzáértőket mert attól, hogy pld. egy TV vagy egy box HD -t tud és van benne DVB-T tuner még nem biztos hogy tudja az mpg4 -et ! Sajnos még 1 éve is láttam rengeteg olyan hirdetést, hogy nagy betűkel csak annyit írtak ki egy külföldön már kikukázott boxra, tv-re hogy HD meg DVB-T de azt, hogy Magyarországon használhatatlan azt nem. Mert ugye ha már HD-t tud akkor az csak is jó lehet mert a tendencia az más ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
PLaci58 #27026 üzenetére
Ne csináld már amit néztél oldalon még ott is van ...
"Australia (Uses DVB-T/MPEG-2 for both SD and HD transmissions."Ja és a gazdaságosan átvihetők legyenek az ok és nem a technika. Mert a szolgáltatóknak nem mindegy, hogy 3 vagy 6 csatornát adnak 1 frekvencián főleg nem a magyarországi szolgáltatók akik még mpg4-ből is bezsúfolnak másfélszer annyit mint külföldön
-
gyugyo79
addikt
válasz
Tutu7030 #26864 üzenetére
A samygo fórumon le van írva minden. A d6570 -hez lehet hogy nem is jó ! Amúgy igen elsöbb be kell lépni a szervízmenübe és utána lehet ezzel levenni a tiltást a letiltott menüpontokról. DE a leírás elolvasása nélkül ne kezdje el senki ott nyomkodni a gombokat össze vissza !
-
gyugyo79
addikt
attamero81
A SDP94 az a gpu (video processor) ami előtt van azért 1-2 dolog szerintem persze lehet hogy tévedek. De megköszönöm ha linkelsz nekem egy leírást vagy kapcsolási rajzot ahol részletezik, hogy ez a tuner előtt van vagy hogy ez elé már nem kell demodulátor és egyéb hülyeség.Volt még a tiltó frissítés után is megoldás a PVR bekapcsolásra. Írtak távirányító programot hozzá, hogy ne keljen a szervizesért könyörögni. A samygo-n van leírás is a használathoz. DE mindenki saját felelősségre csak . Ja és a C szériához van olyan firm is amire lehet downgradelni és utána vissza lehet rakni bármelyiket szintén samygo fórumot érdemes felkeresni .
-
gyugyo79
addikt
válasz
attamero81 #26837 üzenetére
Közbe kerestem neked egy képet is. Most gyorsan ezt találtam de a működése kb látszik.
-
gyugyo79
addikt
válasz
attamero81 #26837 üzenetére
Nem utána van egy demodulátor ami utána elküldi a megfelelő feldolgozó processzornak a jelet ? Digitális adásról beszélünk még mindig ugye ?
Mert ugye pld. egy usb-s dvb-t sticknél pld már nem is a tuneren múlik hogy mpg2 vagy mpg4 adást tudunk e nézni hanem azon, hogy a gépünk bírja e és van e megfelelő kodek ... -
gyugyo79
addikt
válasz
attamero81 #26834 üzenetére
Akkor javítsunk tovább. Vannak olyan TV-k amikben a digitális tunere még csak az mpg2 -es transport strtreamet tudja decodolni DE ennek a digitális adások frekvenciájának semmi köze!
Mert ott sem a frekvencia miatt nem lehet az adott csatornát nézni hanem mert a TV tunere egyszerűen nem tud mit kezdeni az mpg4 es tömörítéssel kapott kép+hang anyaggal.
Ez a legérdekesebb a DVB-T -nél volt mert Magyarországon ott az mpg4 -es szabvány melett döntöttek DE ennek elenére a nagy áruházláncok elárasztották a piacot az mpg2-es eszközökkel nem csak TV hanem stb-t is árultak nyugodt szívvel. Ezután vezették be hogy az egyszerű halandó is tudja, hogy mi a jó neki, hogy ki kellet rakni a jelelölést az eszközökre hogy alkalmas a Magyarországi dvb-t sugárzás vételére. Szóval aki itthon akar DVB-T adást nézni annak arra kell figyelnie, hogy ne vegyen olyan eszközt ami csak mpg2 -őt tud. (Van már DVB-T2 is de erre nem térek ki itthon még nem lényeges mert államilag szabályozva van, hogy kell adni ezért nincs olyan, hogy a szolgáltató gondol egyet és át áll rá vissza felé meg minden kompatibilis ezért aki ilyet vesz már annak sem származik hátránya)
DVB-C ne ez megint kicsit más mint a DVB-T mert itt a kábel szolgáltató olyan kódolást használ amilyet akar lehet ez mpg2 is meg mpg4 ha úgy dönt akkor adhat akár így is úgy is. Pld.: Diginél az SD adókat mpg2 -ben adja míg a HD-kat mpg4 -ben. Itt akinek csak régi mpg2 -őt tudó DVB-C -s eszköze van az HD-t nem néz ennyi de az SD-ket igen. De itt sincs semmi frekvencia vagy ország különbség csak az hogy az eszköz tudja e mpg4-et vagy sem.
DVB-S /S2 ez is vissza felé kompatibilis a DVB-S tunerral nem lehet DVB-S2 -es tp -ket lekeresni DE itt ez annyiban más hogy DVB-S 99% mpg2 DVB-S2 99% mpg4 -ben sugároz. Nem a frekvencián múlik hogy le lehet e valamit keresni hanem, hogy a tuner ismeri/kezeli e a szabányt. Minden DVB-S2 -es tuner tudja az mpg2 és az mpg4 -es TS-t is kezelni.CI ez egy nagyon régi szabvány szintén ezért ebből is vannak olyanok amikkel NEM tudnak csak mpg2 -es adókat dekódolni hiába ismeri a titkosítást. Pld. UPC saton használja a cryptos(irdeto) kódolást az ilyen régi CI-kel az SD adások nézhetőek DE a HD-kra hiába van előfizetésünk és a CI-ben ott a kártya nem fogja tudni levenni a titkosítást róla. Vagy pld. ezeknél jöhet elő, hogy csatorna váltás után még feljön egy pillanatra a kódolt felirat is. Szakboltba kell venni annak aki nem ért hozzá a használni kívánt szolgáltató kódolásának és titkosításának megfelelőt.
CI+ ezt a szolgáltató adja párosítva a kártyával biztos, hogy a modul a szolgáltatónál előfizethető adókkal kompatibilis 100%-ra.Nincs zsákba macska mint egy vaterán nem hozzáértő által olcsón vett CI -vel.
-
gyugyo79
addikt
válasz
attamero81 #26826 üzenetére
Digitális adásnál tuner sáv nem azon a frekin van ez új nekem mert láttam már angol, kínai, amerikai dvb-c / dvb-s frekvencia kiosztást de olyat amiről írsz még egyikben sem láttam. Melyik országnak van rá saját szabványa ?
Én nézem a Sky Digital 28.2 E fokról ugyan úgy Magyarországról mint kint Angliából csak nagyobb antenna kell hozzá itthon.
A CI -vel meg a digitális adást fogod dekódolni mert azért van. Mi az hogy valamelyik országban nem kell. Oda akkor digitális tuner sem kell ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Makosx #26815 üzenetére
A C650 széria 100% tudja kezelni CI+ -t ha tied valamiért nem akkor az garanciás probléma. Nincs itt semmilyen elkalibrálás ez egy szabvány az más kérdés, hogy a UPC olyan karakter kódolást használ az EPG-hez amit a Samsung szoftver írói szerint Magyarországon nem használnak ezért rosszak az ékezetes karakterek amíg nem váltasz egy olyan országra aminél jól jelennek meg. De ennek a CI + -hoz semmi köze sincs ! Ez ugyan olyan szabvány mindenhol a világon mint pld. az USB ugye azt sem kezelik országonként másképpen ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
sanyaboy #26731 üzenetére
Saton nem fognak adni még egyenlőre így mert ott adnak csak simán kártyát is. Ahhoz meg olyan gyártó CI modultját veszed meg amilyet csak akarsz (meg ami kompatibilis). Ez azért jobb mert vannak olyanok is amikbe 2 kártya is belemegy így nem kell 2 előfizetésnél cserélgetni a modulokat. Ott a védelmet a vissza élésekre egy irdeto ice kártyával fogják védeni (röviden 1 intervalumon belül nem szolgál ki több kérést így nem lehet az interneten megosztani ...) de ez azt aki normálisan használja nem fogja zavarni.
A hangolás:
Megnyitod az oldalt amit linkeltem. Ott ha megnézed TP -k vannak felsorolva és azon belül a csatornák és ott van mellette a szolgáltató akinél elérhető. Neked ezekből az kell ahol a UPC Direct van. Szépen sorban haladva kézi kereséssel meg kell adni az táblázatok tetején található adatokat legelsőnél ilyen táblázat ahol az HBO Hungary van.Ami neked kell azok ezek :11727.00 DVB-S V QPSK 28000 7/8 .Ami annyit tesz hogy 11727MHz Freqvencián V polarisationnal 28000 symbolrateval 7/8 fecen QPSK modulációval ad ez a dvb-s tp.Tehát ezek alapján kell kitölteni a TV a kézi keresésnél az adatokat és szépen sorba menni az oldalon és így a TV-n lekeresni minden TP-t ami kell. Ez főleg akkor jó, ha csak 1-2 csatorna változik mert akkor megnézed a TP-t amin a változás volt és csak azt frissíted és nem kell a full keresés után több 100-at törölnöd.
Ami főleg akkor szívás ha nagy antennád van (120+) és fogod a K1 Nordic nyalábon lévő Canal Digital Nordic TP -ket is. -
gyugyo79
addikt
válasz
sanyaboy #26723 üzenetére
Te az satos tunert (DVB-S2) használod ő a kábelest (DVB-C).
A karakter kódolásra nála is az a megoldás amit írtál.
A 2. -pontra is reagálok neked. Nem minden CI -vel csinálja legalábbis egy ismerősöm ezért cserélte technisat -ra az ő cryptos olvasóját és ez nála megszüntette ezt a problémát.Ja és saton nem a legjobb ötlet a full keresés érdemes megnyitni egy ilyen oldalt pld. és csak a upc-s TP-ket lekeresni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #26357 üzenetére
Szia.Bocs ha kuszán írtam, írom.
A tv csak xfs fájlrendszerre vesz fel. Ezért van az a xfs virtuális disc oda becsatolva.
A megadott útvonal az a NAS-on lévő útvonal.A pendrive-on azt adod meg a TV-nek hogy a NAS-t milyen IP-n éri el és ott melyik könyvtárat csatolja be az ő megfelelő mappájába.A TV megnézi a fájlrendszert hogy megfelelő e és ha igen akkor nem akarja megformázni(Amit ugye amúgy sem tudna) így tudsz majd a NAS -ra rögzíteni.
Amúgy elégé erőforrás igényes ez a móka én is csak kipróbáltam. De inkább csak rászúrtam egy 2,5 hdd-t aminek 1 particióját formáztam meg xfs-re a time shift miatt.
Van HTPC-m dvb-c meg s2 tunerekkel felvenni azzal szoktam ezért pld. a felvételről való védelem levételt nem is néztem már meg, hogy a C szérián is meglehet e csinálni csak olvastam, hogy már valaki megcsinálta valamelyik típusú Samsung TV-n. -
gyugyo79
addikt
válasz
vmaxter #26338 üzenetére
Igen lehet a géphez is venni. Csak jelentősen olcsóbb mint a TV-hez kb. 2500 Ft-tól már lehet kapni.
Garancia semmire sincs de nem kell vakon beruháznod.Amit tudok, hogy ahol én eddig találkoztam a problémával ott ez volt a megoldás.De tudod tesztelni. Csak van egy barátod akinek van laptopja, dlna képes okostelefonja. Felléptek vele wifin a hálózatodra és letesztelitek.Az stb-t nem lehet wifin összekötni ez technológiailag kivitelezhetetlen!
Én azt javaslom próbáld ki amit írtam, ha működik akkor utána nem egy akkora beruházás az hogy a gépedről rögtön meg tudj nézni egy filmet, képet a TV-n és ne keljen másolgatni mint amenyivel kényelmesebb. Viszont a nagyobb (magas bitratel rendelkező hd filmekhez biztos, hogy kelleni fog egy nagyobb pendrive vagy külső hdd mert wifin az sokszor be fog szaggatni)
-
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #26339 üzenetére
Ugye csinálsz egy image fájlt aminek xfs fájlrendszere lesz.Itt adod meg, hogy a példánál maradva pvrimage nevű imaget honnan fogod majd használni. Szintén a példánál ha ez a share1 akkor ez a /home/remi/localdata/media.
Tehát 11. pont: mount -t xfs -o loop pvrimage <MOUNT POINT>
<MOUNT POINT> = Nálad ahonnan majd használva lesz (mert gondolom nálad nincs /home/remi/... mert más a neved). A 12. pontban ugyan ezt kell megadni.13. pont <SHARE> = amit feljebb megadtál
-
gyugyo79
addikt
válasz
tibike8 #26332 üzenetére
Gondolom a T-nél vagy és személyes sértésnek veszed ha valaki megszólja azt az eszközt amivel az ügyfeleiteket büntetitek. Biztos ezért szidja mindenki a neten aki pld. online játékokkal szeretne játszani rajta keresztül vagy egyszerűen csak az új TV-jét szeretné úgy használni mint más aki nem a t-home ip tv szolgáltatását választotta mellé.
De ha nagyon védeni akarod a mundér becsületét itt ez a topic itt biztos sokan megköszönik ha érdemben segítesz nekik. Esetleg leírod vmaxter-nek hogy ugyan miért nem megy az az egyszerű dolog neki a T-s eszközön ami a 3000Ft -os Tplink routeren gond nélkül megy más szolgáltatónál. -
gyugyo79
addikt
válasz
tibike8 #26328 üzenetére
Akkor nem egyről beszélünk. Mert a DLNA / UPnP megy wifin minden normális routeren úgy is ha a TV van wifin és a gép lanon és fordítva is kivéve a T-Home .os szuper routert.
Az ip-tv persze hogy nem megy ezért viszik ők is powerline adapterel ahova nem kábelezhetnek lakáson belül. De ezért nem kéne a routerukben tiltani, hogy a felhasználók más technológiát amit amúgy működne is használni tudjanak. -
gyugyo79
addikt
Hiren's BootCD (google) vannak programok amikkel tudsz csökkenteni partició méretet és utána létrehozni új particiót.
Vagy korlátozottabban Win7-i tudja azt hiszem számítógép kezelés->tárolás->lemezkezelés itt a meghajtó felett jobb katt és ott van valami olyasmi, hogy kötet zsugorítás (Már láttam működni de elég korlátozott amit csökkenteni engedett).
Így létrehozott már új particiónak adj egy nevet amiről felismered és a TV-vel azt formáztasd meg. -
gyugyo79
addikt
válasz
vmaxter #26320 üzenetére
Ha a sz.gépbe veszel e 1 wifi kártyát vagy usb-t.Azon keresztül küldöd ki a dlna tartalmat a TV-nek úgy látni fogja. Van drágább megoldás is. A 220-ban is el lehet vinni a hálózatot. Link
A megoldást félre értetted a T-Home oldotta meg úgy, hogy nem firmwaret javítottak, hanem megmondták, hogy nem fog működni. -
gyugyo79
addikt
válasz
vmaxter #26315 üzenetére
Hát vagy egy 3/4 éve én elverekedtem magam telefonon egy olyan látóig (ez a telefonos ügyfélszolgálat 5 -ik embere volt akit átkapcsoltak miután megtudtam győzni azt akivel beszéltem, hogy nem én vagyok a hülye hanem a rendszerükben van valami hiba) aki megnyugtatott, hogy tudnak a problémáról még ha előtte akikkel beszéltem azt se tudták miről beszélek és majd lesz rá firm. frissítés(Na ez nincs azóta se és gyanús, hogy nem is lesz) de amúgy is örüljön a barátom, hogy használhatja az eszköz wifi részét mert az ajándék a cégtől nem kell fizetni érte...
Most látom amit tibike8 írt.Úgy látszik megoldották a problémát
-
gyugyo79
addikt
válasz
vmaxter #26311 üzenetére
Véletlenül nem a T-home által adott routere kapcsolódik a TV wifin míg a gép utp-n?
Mert akkor láttam csak ilyet. De azt sokaknál. Megoldás csak az volt ha mind 2 eszköz vagy kábellel volt kötve a routerhoz vagy mind 2 kábellal. Vagy beraktunk egy normális routert a rendszerbe egy DMZ- lábbal. Az ip-tv miatt raktak elég hibásan bele egy védelmet hogy a WiFi-re ne menjenek ki a multicast csomagok. -
gyugyo79
addikt
válasz
szelidorzo #26281 üzenetére
A D szériának 100% tudnia kell ha a tied nem kezeli az garanciális probléma ingyen javítaniuk kell. A B szériából tuti volt olyan ami nem tudja kezelni. A C szériának is tudnia kell és az az utániaknak is. Link.
A CI = Common Interface foglalat megléte nem egyenlő azzal, hogy a CI + rendszert (ugyan olyan a foglalat a modul csatlakozója amit bele raksz stb.) tudja kezelni a TV. Gondolom ezért fogalmaztak a leírásban úgy nálad, hogy van foglalat és kezeli a rendszer a CI+ -t is.
Ahány nyelven van leírás mindben másféleképpen fordították le. -
gyugyo79
addikt
válasz
Tutu7030 #26251 üzenetére
De azt meg lehet kerülni
, és nem hülyék ezt ők is tudják.
Mint persze a nagra3 kártyát is ki lehet szedni a boxból és ki lehet olvastatni a párosítási számot jó pénzért aminek a tudatában más akár az általad említett CI-ben is ezt a számot beírva lehet használni a kártyát.
Itt a vissza élésnél ne az otthon, házban szétosztom még 2-3 TV-re gondoljatok, hanem a kártya jogosultságainak interneten való megosztására. -
gyugyo79
addikt
válasz
AttyVin #26204 üzenetére
Azért használnak CI + mert azt lehet párosítani a kártyával. A síma CI -t nem.
A szolgáltató oldaláról ez teljesen érthető lépés mert az eszközhöz nem párosított kártyákkal vissza lehet élni. Én már annak is örülök, hogy legalább valaki a nagy szolgáltatók közül legalább ezt elkezdte használni Magyarországon. Külföldön már több mint egy éve használják ezt a megoldást mert a védelem is megvan és mégis mindenki olyan boxal, tv-vel stb. használja a szolgáltatást amilyennel csak akarja.
Ami még fontos, hogy a CI + nem egyenlő a síma CI -vel.Az új készülékek tudják kezelni de a régebbieknek jó részébe még csak "sima" CI van vagy nem volt minden firm.-el 100% a CI + kezelés. Szóval érdemes megnézni a megrendelése előtt a készülék leírását, a gyártónál érdeklődni, hogy tudja e az eszköz kezelni ezt a fajta modult! -
-
gyugyo79
addikt
A 720 sorból spórolnak így kevesebb sávszélességgel tudnak adni több csatorna elfér egy műholdon .Az 576 -ból már szerencsére nem tudnak spórolni.
Itt pld. megnézhető hogy a upc-nél milyen variációk voltak amikor az a táblázat készült.(Még 480×576 os adás is van...)
De pld van olyan csatorna ami már a központi elosztáskor is le van véve így a szolgáltatók ha utána 720 -al adják is csak a sz@rnak adnak egy pofont (Na jó profibb encoder talán jobban megoldja a felkonvertálást mint sok eszköz elektronikája). -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
Baltazor #17339 üzenetére
Én teszteltem egy VGA -> HDMI adaptert és kb.75% -osan működött. Azért lett volna megvéve, hogy régebbi eszközöket tudjunk már VGA nélküli megjelenítőkhöz kötni konferenciákon. De sok eszköz nem ad vele képet pld. Panasonic TV-k egyáltalán egy halom projektorok stb.
A Samsung TV-mel (C650) is kipróbáltam ahhoz jó volt DE nem tenném a tűzbe a kezem, hogy pld. a mostani D-sekhez jó e. Nem olvastam, nagyon utána de az első tippem nekem az volt, hogy ugye így nincs hdcp jel amit ha nem kapnak meg hdmi -n az erre érzékeny eszközök akkor képet se adnak(De ez csak tipp és lehet hogy hülyeség). -
gyugyo79
addikt
válasz
sandró60 #15894 üzenetére
De jó, hogy írtad a Digit a Nat Geo HD alatt ott az ac3 hangsáv most is 5.1 -ben adnak ki tudod próbálni nálam c650-nen símán kiadja a TV az 5.1 -et ...
Amúgy ha kódolatlan az HBO akkor azt is kitudod próbálni csak válts át a 2. hangsávra mert ott is alapértelmezett az mpg 2.0 -ás hangsáv de adják az ac3-mat is. -
gyugyo79
addikt
válasz
sandró60 #15886 üzenetére
Szaton a UPC-nél az HBO HD -ról tuti kimegy az 5.1 hang mert ismerősöm használja is D szériás Samsungal (Ezért írtam biztosra, hogy a tv tudja).Mindig TV-n ott van egyáltalán alatta az a hangsáv ? Mert upc-n tudom, hogy az sd alatt 2 van és abból az egyik csak 2.0 mpg és a másik ac3. Szóval ha ki is írják, hogy ők ezt most 5.1-ben adják még a szolgáltatónak is biztosítani kell azt a hangsávot.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Vedike69 #15828 üzenetére
Csak azért javasoltam a lekapcsolását ha úgyse nézed a TV-t, vagy éppen a kábel tv-t nézed hogy ne legyen egy vámpír fogyasztód feleslegesen mert ez nem csak akkor vesz fel áramot ha te tv-zel hanem ahogy bedugod a 220-ba a tápját . Persze magába nem jelentős havi/ éves összeg de sok ilyen kicsiből meglepődnél mennyi össze tud jönni, meg a természetért is teszel így egy keveset
-
gyugyo79
addikt
válasz
Vedike69 #15815 üzenetére
Ez nem olyan drága. De nem kell hozzá + táp mint a távirányítóshoz viszont fel kell állni és manuálisan át kell kapcsolni arra amit nézni szeretnél. Viszont nem tudom, hogy oldottad meg az aktív antennádnak a tápot, de én a helyedbe vagy passzívra cserélném vagy ez mellé raknák ahhoz is egy kapcsolót és csak akkor kapcsolnám be ha ezt is átkapcsolom dvb-t -re.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#09634560 #15781 üzenetére
A C szériából egy sem adja ki (A Samsung szerint se mert rá lett kérdezve). Nálad működik egy ilyen C650 -nel ? Mert nálam járt aktív antenna és nem adott neki tápot.De ha vissza olvasol akkor volt aki itt a fórumon a D szériával próbálkozott és neki se adott ki a TV-je áramot az aktív antennájának .
Még egyszer kérlek ne hülyítsük a fórum olvasókat. Persze elképzelhetőnek tartom, hogy csak nagyon sok embernél van hibás TV és a Samsung mondott, hülyeséget amikor meg lett ez kérdezve ezért ha nálad működik kérlek jelezd.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#09634560 #15775 üzenetére
Szia, te használsz Samsung Tv-vel automatát és működik is? Azok nem az antennának kiadott tápfeszültségre váltanak a kábel és a légi közt ? A Samsung TV tud kiadni ilyet ?
Ha nem akkor ne ajánljuk senkinek ha megoldható mert nem sokra megy majd vele. Míg a manuális és a fentebb linkelt távirányítós működik biztosan.
-
gyugyo79
addikt
válasz
sanyaboy #15538 üzenetére
A UPC tudtommal a saton valami elbaszott ISO6937 -et vagy hasonlót használ és 2 byte ból rakja össze az ékezetes karaktereket szóval valahogy így : (é) = [kód]+e, (ő)= [kód]+o stb.
Dreamboxhoz tudom, hogy nekem is be kellet raknom egy módosított encoding.conf -ot hogy ezt jól kezelje. A tv-be ilyet nem tudsz berakni ezért én azokat a nyelveket próbálnám végig amiben ilyen kalapos betűk vannak még. -
gyugyo79
addikt
Írja mindenki oda, hogy kábelos vagy műholdas előfizetésről beszél e meret így lesznek félreértések és esetleg megtévesztetek valakit !
(Csak a műholdas UPC-vel és csak Cryptos kártyával lehet az a DVB-S tuneros TV-ken a digitális tvadásokat nézni HA a UPC -ről beszélünk minden szolgáltatónál mások a lehetőségek és mindnél másik platformon van lehetőség) -
gyugyo79
addikt
válasz
sanyaboy #14976 üzenetére
A T-Valdeuc-es firmekhez van egy alap firm ami után vissza lehet rakni bármelyiket.Ez is egy ilyen fatális baki után került ki a netre. Én a helyedben elsöbb megnézném, hogy a tiedhez van e ilyen és csak utána állnék neki mert tényleg többet vesztessz mint amit nyersz ha tényleg elszáll. Viszont tuti van a samsungnak a tiedhez is ilyen viszont, hogy ahol laksz ott a kijelölt szervizesnek van e abban már nem bíznék így ki tudja mikor tudod megint használni a TV-d ezen funkcióját ha tényleg elront a CI kezelésben valamit. Hiába garnaciás és házhoz mennek megjavítani ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Imifej #14894 üzenetére
A videokártyához el tudsz menteni több beállítást is (24Hz -et is tud).A videó fps -étől függően változik, hogy mi az ideális beállítás (Nálam a lejátszó váltja a képfrissítési frekvenciát a forrás filmnek megfelelőre) . Azt javaslom ezt a cikket olvasd át és tudni fogod, hogy mit hogyan állíts be.
-
gyugyo79
addikt
Akkor az én szememmel van baj vagy a tv-mel mert én csak film módban tudtam beállítani mindent úgy, hogy nekem jó legyen (C650) amit viccesnek is tartottam, hogy a többinél 1-2 funkció nem elérhető nehogy kis változtatásokat lehessen előre beállítani pld az sd. és a hd tartalom nézése közt ... Az összes előre beállított szörnyű szerintem pld. a háttér világítás mindnél fel van húzva maxra ami max az üzletbe kell de otthon nekem még nappal sincs 6 -nál magasabbra állítva .Ja és szerintem meg pont a film az ami a legközelebb áll a jóhoz de még az is messze van.
-
gyugyo79
addikt
válasz
zlutor #14431 üzenetére
Szia, ezeknek az antennáknak tápot kell adni ha TV-hez kötöd, a dvb-t beltérik 99% tud neki tápot adni azokhoz találták ki de ha nem kap 5v -ot nem is működik jól. Én a helyedbe vissza vinném ha még 3 munkanapon belül vagy. Ha nem akarsz kábelezni a TV-től a ház oldaaláig, tetőre akkor próbálj kölcsönkérni valahonnan egy kis passzív antennát mint amilyeneket az usb-s dvb-t vevőkhöz adnak (hozzáteszem egy ilyen antenna árán kapsz egy gagyi usbs dvb-t sticket passzív antennával). Nézd meg van e azzal vétel ha nincs akkor azt se veszed meg feleslegesen és akkor kezdj el más megoldáson gondolkozni ...
Én amúgy se használnák ilyen beltéri aktív antennát + tápal maximum csak beltérivel mert nagyon jól látod nem csak hogy + 1 táp a konektorban hanem ezt még kapcsolgathatod is manuálisan ki be ha nem akarod, hogy az áramot akkor is fogyassza ha nem is tv-zel ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
canniball #13363 üzenetére
Ha digi kábele van akkor nem sőt ha olyan beltérit vesz amin van loop akkor az osztás se kellet volna neki. Nálam is a htpc-ben lévő technisat dvb-c kártyából megy tovább a kábel a TV-be.A dvb-c n nincs polár váltás mint a satnál ezért simán egymás után, mellé lehet kötni, az eszközöket úgy hogy nem zavarják egymást.
-
gyugyo79
addikt
válasz
sanyaboy #13263 üzenetére
Megy a cryptos sat -os upc kártya a megfelelő modullal ( a régebbi cryptoworks modulokkal a HD adások nem mennek az sd-k azzal is). De vigyázz mert a UPC 2 fajta kártyát adhatott neked és ebből csak a cryptos kártya az ami használható így mert a nagra az párosítva van a beltérivel a 3 beltériből amiket az utóbbi időben adtak az előfizetésekhez csak 1 cryptoworks kártyás(Ha jól tudom a Philips DSX6010).Ha ilyen beltérid van akkor kiveszed a kártyát és berakod egy modulba a coaxot átrakod a beltériből a tv-be és beltéri mehet a szekrény tetejére.
A upc árul csak kártyával is előfizetést ezek mind cryptoworks/irdeto kártyák amik saját beltériben,tv, stb -ben használhatóak (Nekem ilyen van).
A free csatornákat meg nézheted mindenféle kártya nélkül is. -
gyugyo79
addikt
válasz
zjuhasz #13145 üzenetére
Van erre saját protokol.
Elég ha csak kábellal van a TV rákötve az otthoni hálózatra. A TV-n engedélyezni kell az ilyen távirányítást utána működik. Pld.: itt egy windowsra meg még sok mindenre felrakható kis program.Nálam ez a c650-nel működik laptopról szoktam néha használni. -
gyugyo79
addikt
válasz
wwenigma #11961 üzenetére
A hama biztos jó a másik linket nem láttam, a lényeg, hogyha olyat, ne amiben van alkohol (kis koncentrációban amúgy se oldja le a felső réteget de jobb félni mint megijedni).
Régebbi tft monitorokat én én simán clean el le szoktam takarítani DE amelyiken már van speciális réteget azokat inkább nem mivel a kézikönyvben is írják már azoknál, hogy ne és a neten is olvasható, hogy nem véletlenül írják ezt.
Ha nem törlőkendő hanem spray akkor mindig a törlő papírra, kendőre fújd először ne a kijelzőre itt is jobb félni mint megijedni alapon, hogy véletlenül se csurogjon be semmi a kijelző és a káva közt lent valami az elektronikához.
-
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #11744 üzenetére
Wifi és wifi hálózat közt is van különbség. A 10 ezerer forint alatti routerek több kliens esetén már nem mindig bírják a névleges sávszélt főleg nem normális titkosítás mellet de le tudod tesztelni ha lejátszik dlna -n wifin keresztül 25 + MB/s -es tömörítésű filmet (BD lemezről egy m2ts) akkor bírja a pvr-t is A magyar dvb-c és t HD adások nem érik el a 15 MB/s -et se sajnos az sd-k még az 5 -öt se így nem kell nekik olyan brutális sávszél.Az nfs -t én kipróbáltam de csak a kíváncsiság miatt használni nem használom de jól működött. (Van vision -os htpc -m dvb-c és s2 tuneral felvenni azzal szoktam a tv-n csak a time shiftet használom a rádugott hdd egy kis particiójával így nem kell bekapcsolva lenni a gépnek ha meg akarom állítani éppen az adást). A routeremre (openwrt) dugott hdd-re nem tudtam belőni mert annak a hdd kezelése már nem bírta el a hd-s adásoknál a time shiftet.
-
gyugyo79
addikt
Én speciel gond nélkül, használom.Első particióra "veszek fel" leginkább csak time shift a másodikon meg a filmek vannak. Mióta bekapcsolható a PVR így használom probléma nélkül.
Mondjuk nem is értem mi baja lehetne ettől a hdd -nek. Linuxok is használják mind a mai napig a swap particiót gond nélkül.Rengetegen használják a gépüket több particióval, operációs rendszerrel .A fájlrenszer sérülésének a ki be húzgálás miatt is ugyan annyi az esélye mintha 1 partició lenne főleg, hogy a windows ezt a fájlrendszert alapból nem is látja, piszkálja. Teljesen használható megoldás az ilyen információkat adó informatikus kollégákról meg megvan a véleményem.Főleg, miután nem lementhető a felvett anyag tényleg kb. felesleges egy teljes hdd -t elpazarolni rá míg a time shift használható akár egy 10-20 GB -os particióval is. -
gyugyo79
addikt
Ha valaki szeretné a TV-t távirányítani sz.gépről stb. és még nem ismerné. Itt letölthető egy kis program.
A tv beállításaiban engedélyezni kell a vezeték nélküli távvezérlőt. -
gyugyo79
addikt
Aki pvr-t akar használni az ne frissítsen!
Meg kell várni,, hogy itt mit írnak róla.A T-VALDEUC 3009.2 -nél már a megjelenés után nemsokkal írták, hogy kikapcsolták azt a menüpontot ahol a pvr-t aktiválni lehetett.Nem tudom, lehet hogy csak nekem új de most szúrtam ki a port.hu -s widgetet. Nagyon jó lett.
-
gyugyo79
addikt
válasz
canniball #10798 üzenetére
Most komolyan szerinted a felhasználók hány százaléka használja így a TV-t? Szerintem jobban zavarná így a nagyon nagy többséget az általad kitalált gomb csere mint az ahogy ez most +2 gomb nyomással meg van chlist -> A (piros gomb) és kiválasztod amelyiket használni szeretnéd ... Főleg, hogy így ahogy szerinted logikátlan pont ott van rögtön az új forráshoz választható csatorna lista is.Viszont akit ez így zavar nyom egy tools ->fel->jobbra gombot és már váltott is (bekapcsolt pvr-el 2 db fel gomb). Gondolj bele mi lenne ha minden ilyen funkcióra lenne egy gomb a távirányítón. Vagy ha valaki a játékhoz be szokta kapcsolni a játék módot annak mennyit kell nyomkodni a távirányítót mire megvan pedig azt biztos többen használják mint egyszerre a dvb-t -t és c -t.
-
gyugyo79
addikt
válasz
canniball #10765 üzenetére
Úgy képzeld el, hogy fizikailag 1 tuner van benne de technikailag 3. Egy dvb-t egy dvb-c és egy analóg.Technikailag a dvb-c és t egy kicsit eltér ezért kell váltanod a légi és a kábel közt a csatorna váltóban és amikor lekeresed a csatornákat akkor is mivel a tv bejövő jel értelmezője is vált ilyenkor ezért elég egyértelmű, hogyha a kábel módban keresed le a csatornákat akkor a dvb-t seket nem fogja megtalálni és fordítva. Szóval ha feltételezzük, hogy nincs ütközés akkor ha egy közösítővel bemegy a jel akkor nincs más dolgod mint lekeresni először a az egyiket aztán a másikat.Akkor a csatorna listában lesz egy Légihez tartozó digitális + analóg csatorna lista meg egy kábelhez.Amikor váltasz a 2 közt a csatorna váltóban mindig csak az aktuálisat látod és mindkettőt külön rendezheted.
(Mivel az analóg adás technikailag is megegyezik ezért azokat lekeresi mind a 2 nél (Szóval a léginél is ott lesznek a kábelon jövők és fordítva). -
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #10668 üzenetére
-
gyugyo79
addikt
Ha valakinek használja ilyen Nas -al a tv-t és kapsz pontos választ akkor ezt hagyd figyelmen kívül.
Nem ismerem pontosan a Synology DMS (csak rémlik, hogy ez a neve) dlna szerverét.De én arra googliznák rá, hogy abba be lehet e állítani, hogy a képeket ne átméretezve küldje át a tv-nek, esetleg vannak profilok különböző eszközökhöz stb. Gondolom, alapból valami általános profilon van ami mobilokhoz is jó amik nem tudnának a nagyobb képmérettel mit kezdeni. De egy Synology Nas -okal foglalkozó fórumon jobbak az esélyeid a válaszra. -
gyugyo79
addikt
válasz
canniball #10650 üzenetére
Az a baj én azt nem értem, hogy mit nem értesz.Azzal, hogy átkapcsolsz légi / kábel közt váltod a forrást a tv az adott forráshoz letárolt csatornákat mutatja.Egyszerre hogy akarsz mindent nézni amikor 1 tuner van a tv-ben? Nem mindegy melyik gombbal váltasz ? Ha már letároltad a csatornákat akkor a tv megjegyzi, hogy melyik frekvencián milyen tulajdonságokkal jön 1-1 csatorna. Ha nincs ütközés akkor minden jól működik mint írtam is.Ha van akkor is csak az azonos frekvencián lévőket nem lehet nézni amik különbözőn vannak azokat igen. De a legegyszerűbb ha kipróbálod és akkor meg is érted.
-
gyugyo79
addikt
válasz
canniball #10645 üzenetére
Nagyon nagyon nagy vonalakban és leegyszerűsítve. A bejövő jelet egy a tuner chip továbbítja a demodulátornak a tuner chip feladata a kiválasztott frekvencián érkező jel továbbítása.A demodulátor meg a jelből létrehozza a transport streamet.A demodulátor az általad kiválasztott forrás (Légi/Kábel) alapján próbálja meg értelmezni a tuner chiptől kapott jelet. De ez nem fog menni neki mert a 2 forrásból is ugyan azon a frekvencián is érkező jel zavarja egymást így a demodulátor nem tudja értelmezni .Nem véletlenül kell árnyékolni a koax kábelt sem és kell minél jobb minőségű koax ha hosszú a kábel.
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
Imifej #10628 üzenetére
Nagyon sok szolgáltatónál meg lehet csinálni. De ahol vannak átfedő frekvenciák ott kapcsoló kell.(A földfelszínin vett analóg jel is be tud zavarni a kábeltv vételébe így pld. helyi körzeti tv adása stb.)
Ha 1 frekvencián megy 2 különböző típusú jel azzal a tuner nem fog tudni mit kezdeni mert zavarni fogják egymást. -
gyugyo79
addikt
válasz
Zoli-206 #10583 üzenetére
Ha az esti filmet pld.: media player classic home cinema -val nézed akkor be tudod állítani, hogy a film végén kapcsolja ki a géped.A tv-be meg sleep timer és meg se kell mozdulnod, el is aludhatsz a filmen. Elég sok filmet megnézhetsz így mire kifizeted villanyszámlába az a 10k Ft-ot amit a dvd playere költenél csak azért hogy a villanyszámlán spórolj (számolj utána) ...
Főleg, hogy a dvd player kikapcsolva is fogyaszt egy minimálisat és akkor meg ahhoz kéne felkelned, hogy kihúzd a konnektorból ...
Én amúgy már nem vennék csak sima dvd lejátszót.De persze ez a te döntésed. -
gyugyo79
addikt
válasz
h65535 #10456 üzenetére
Nagyon sok mindenben el vagy tévedve.
"Az tuti, hogy a szolgáltatóknak ez vmennyi költség, de nem olyan vészes. "
Nem igaz. Iszonyat költség, lenne ha minden előfizetőnél boxot cserélnének. Nem véletlenül nem vállalta be a UPC most amikor műholdat váltott, hogy mpg4 -be adjon a régi mpeg2 helyett, még akkor se ha így kevesebb TP -t kéne bérelnie."Maguk a csatornák elvileg fel vannak készülve a HD-adás szórásra, hiszen olyan cuccokkal dolgoznak már. Lásd M1, Duna"
Ja kb 20 -ad annyi eszközük van mint ami kéne. Az MTV -nek arra nem volt kapacitása, hogy az Olimpiai közvetítést amit HD-ban kaptak rögzíteni tudják, hogy az ismétlések is HD-ban menjenek.
Szerinted ők is a 100e ft-os hd feliratú kamarával rohangálnak, amit csak fel kell utána szúrni egy drótvégre és te már látod is a HD közvetítést ?"Szerintem ez akarat és politika kérdése, technikailag minden feltétel megvan"
Nincs meg a feltétele és ha a politikán múlik pénzük se lesz rá."Ha egy kisvárosban mint pl. Szarvas fel van készülve mind szolgáltatóügyileg (értsd fejállomás és settopboxok) "
Most akkor ha a Digi nem tud adni HD-s boxot csak SD-st az előfizetőknek akkor fel van készülve a szolgáltató vagy nincs ? -
gyugyo79
addikt
válasz
Marcelldzso #10325 üzenetére
Ha 2010.12 havi a fw -ed akkor ne küzdj vele semmi változást nem történt azóta annak aki Magyarországon használja.Az epg frekvencia függő és az egy frekvencián lévő csatornákról tudja leszedni hacsak a szolgáltatód valamelyik frekvencián nem adja az összes csatornához az epg-t, mert akkor elég ha az azon a frekvencián lévő csatornák valamelyikére kapcsolsz.
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
Lehet, hogy nem a tv a rossz.A scarton ha minden láb rendesen be van kötve akkor egyszerre 2 irányba is mehet a jel + van más funkció is.
A tv a scarton kiadja a tv tuner képét.Próbálja ki bárki.Rá kell kötni egy analóg dvd rekordert fel tudja venni vele az adást úgy hogy a recorderbe nincs bedugva csak az az 1 scart .Akkor is megy ki rajta a jel amikor átkapcsoltok másik bemenetre .Normális eszköz ezt lekezeli.
Ezt a jelet megkapja a Pace csodabox és ez össze zavarja szerintem.
Én a scart kábelen változtatnék. Nincs szükség az össze lábra ha a jelet csak a Pace -> TV irányba akarod használni. -
gyugyo79
addikt
válasz
atesss #10229 üzenetére
DLNA -n az újabb samsungokkal se lehet hangot váltani (B-sek után nem olvastam , hogy valami Content library okoság nincs e erre) ebbe bele kell nyugodni.Nem is fogják már a C -sekbe se belerakni szerintem.
Ha hálózati meghajtóról ilyet szeretnél akkor smb mount kell úgy ugyan azt tudja mintha usb-ről játszaná. DE ehhez okosítani kell a TV-t amire én senkit se buzdítok és ebben segíteni se fogok. Döntse el mindenki megéri e neki a kockázatot, ért e az egészhez.
Angolul le van leírva minden, rá kell szánni az időt és elolvasni az elejétől a végéig.
A vicc, hogy ugye ezt is tudná a tv simán mégse rakják bele. Igaz erőforrás igényesebb szerver oldalon mint a DLNA de mint írtam úgy ugyan azt tudja a tv mint usb-s eszközökről.
Azt meg, hogy mibe tudsz tekerni stb. erősen függ attól is, hogy milyen dlna szerverhez kapcsolódsz a tv-vel és az mit tud. -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #10219 üzenetére
Ez változott pld.
"This update block the suboption advanced menu that appear then you use copy tv to usb functions on service menù.
So do not update!!!!" -
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #10214 üzenetére
Nem akarok én senkibe se belekötni de nem értem, miért mondja valaki valamire, hogy sokkal jobb, ha igazából az NEM igaz.
Mivel itt Magyarországon a fw frissítés kb. senkit se érintett a c650 tulajok közül.
Viszont akkor minek frissíteni és erre buzdítani másokat hamis információkkal?
Szerintem úgy lenne korrekt, ha valaki a dolgokat úgy közölné, hogy igen felraktam de igazából semmi se változott . Mert ez az igazság !
Viszont az nem igaz, hogyha valaki felrakja ezt akkor utána is lehetősége lesz bizonyos dolgokra.
Azután, hogy itt valaki pont a skypet dicséri az újban lehet, hogy valaki a frissítéssel kezdi, holott ugyan annyit tud majd kezdeni az egésszel mint előtte.Viszont a lehetőségei az előzővel jobbak voltak rá mint azzal amire frissített mert ugye az egyiknél van 100% hack a másiknál meg lehet hogy lesz. -
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #10209 üzenetére
Ha már ilyeneket csinálsz, szeretnél csinálni ne szelektíven olvass utána.
Nézd meg itt a táblázatot.Persze lehet ők buták hozzá és azért nem írtak a 3005.1 után sok dolgot működni. -
gyugyo79
addikt
válasz
istvanszucs #10209 üzenetére
Ja csak ők is a 3500 -re fognak max 1-2 kamera driver okosítani ...
Szerinted miért downgradel az aki ilyet szeretne ? -
gyugyo79
addikt
Csak halkan megjegyzem van több fajta csatorna szerkesztő.Ebből 1--2 elég rossz. Pld van ami nem kezeli csak az első listát stb. Az a jó aminél már a szerkesztőben ott van az analóg a digitális és a sathoz is a lehetőség .
-
gyugyo79
addikt
válasz
hunpyro #10154 üzenetére
Ha tényleg arra használnád csak amit írtál és igényes vagy nagyon a képminőségre akkor én a helyedben szétnéznék a plazma tv-k közt is és jobban utána olvasnék ha csak a plazmák fogyasztása miatt szeretnél lcd-t (2011 van rengeteget fejlődtek ne az 1000 éves plazmákról olvass és ne olyanoktól akik hallották hogy valaki hallotta...). Arra amire te használnád a tv-t nem biztos, hogy akkora a fogyasztás különbség mint amennyivel szebb a kép és elgondolkoztató, hogy az a minimális havi + nem e ér annyit.
Persze lehet sokaknak számít de nagy vonalakba ha napi 6 órát nézed és 100 W -al eszik többet (már ha eszik ennyivel többet de legyenek extrémebb számok) óránkét akkor az cirka 18 kW egy hónapban ami még mindig nincs havi 1000 Ft. Én ennél többet kávézok el egy héten. 2-3 évi használat után is a különbség akár 2 tv típus közti árkülönbséget se éri el stb stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest