Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takika14
aktív tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Q6FN és amikor indítom a filmet már ki is dobja, hogy nem támogatott hangformátum vagy mi és csak kép van hang nincs. Választani sem lehet a szinkronnál. Másiknál nincs ilyen probléma és szabadon választható a nyelv. Szóval nem tudom. :/
Ja igen, több hangsáv van rajta viszont a DTS is választható és szól.
-
Takika14
aktív tag
válasz
trlala
üzenetére
Nekem egy HW-K450 és egy SWA-8000s van, én nagyon meg vagyok elégedve vele. A soundbar jól konfigurálható és kellő mélye van, közép magas is megfelelő számomra. A rear speaker-ek számomra kicsit haloványak de volt, hogy 1 hétig nem használtam és nagyon furcsa volt, hogy nem szól. Ebben az árkategóriában szerintem igen jó vétel.
-
Dwatti
addikt
Sziasztok, Samsung UE50MU6122 -ben van bluetooth vagy a 6102-ben ?
-
Takika14
aktív tag
Érdekes ez a DTS dolog.
Pl nekem ezt lejátssza a TV gond nélkül: Hungarian DTS 5.1 @ 1510 kbps
ezt viszont nem: Hungarian DTS 1509Kbps 5.1Akkor most hogy is van ez esetben? 2018as TV.
-
PuMbA
titán
válasz
defloektor88
üzenetére
MU6102, ami a tavalyi, ha a TV lejátszóját akarod használni
-
golyós
addikt
válasz
defloektor88
üzenetére
Pont fordítva: MU tavalyi, Nu idei modell.
Árban melyik a jobb?
-
defloektor88
csendes tag
Sziasztok!
Segítségek kérnék tőletek!
Kinéztem 2 tv-t és azt szeretném kérni, hogy segítsetek eldönteni melyiket vegyem:
UE50NU7022 ez ugye tavalyi vagy,
UE50MU6102 ami idei.
Köszi előre is a segítséget.
-
trlala
aktív tag
Qled TV-m hangját szeretném felturbózni. Hangprojektorra/hangrúdra gondoltam. Van tapasztalatotok? Mondjuk azt sem tudom, hogy mi a különbség a hangprojektor és hangrúd között.
-
PuMbA
titán
válasz
pulpi
üzenetére
Különböző, hiszen ha ugyanaz lenne, akkor nem hívnák máshogy
A DTS-HD-ban benne vannak a sima DTS adatai is, ezért ha a TV nem ismeri a DTS-HD-t, akkor nem tudja kiszedni belőle a sima DTS-t.Olvasd el a TV leírását ahol benne vannak a lejátszható formátumok. Ha nincs odaírva, hogy DTS-HD, akkor nem tudja.
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy már nem fiatal Samsung UE40ES6100 tévé, hálózat/internet látszólag oké (hálózati lejátszás megy, diagnosztika lefut), de a SMART Hub részben a böngésző, és az appok sem működnek Hálózati interferencia, Error Code 012 hibaüzivel áll meg minden. Gyári alapbeállításokra visszatértés megvolt, próbáltam fw-t frissíteni (a szoftver verzió 001011), de nem talál frissebb szoftot, állítólag a gugli szerint utóbbi lehet a bűnős, csakhogy sehol nem találok tuti firmware-t... -
pulpi
csendes tag
válasz
sandró60
üzenetére
Router resetelve lett, a tv-n nem csináltam factory resetet, de a többi filmmel nem csinálja, csak eggyel. Arra tudnék gondolni hogy valami hang tömörítés vagy valami hang codec probléma ha szokott ilyen lenni. Esetleg van olyan hangformátum amit ez a TV nem kezel, vagy hangtömörítés?
Megnéztem az audio infot.
Format: DTS;
codec ID:A_DTS;
frame rate: 93.750;
compression mode: Lossy
A filmmel nem lehet gond mert tableten meg a notin tökéletesen megy. És ebből a filmből leszedtem egy kisebb felbontású 720p-s verziót (mert először nem vettem észre hogy csak a hang akad). Azzal is ezt csinálja. -
pulpi
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Samsung ue48h6700-as tvm. Már vagy két éve van egy routerem amire van kötve egy vinyó, és a routeren egy padavan rendszer van ami tudja a dlna megosztást. Minden film tökéletesen ment eddig. De most találkoztam olyannal ahol akad a hang és nem tudok semmit csinálni, és csak a tv-n, más eszközön nem. Mi lehet a gond?

-
noxon
őstag
Az hogy lehetséges, hogy a tv alvó módból (simán kikapcsolom mindig a távirányítóval) az éjszaka közepette bekapcsol ráadásul a tv internet böngészőjével amit sosem használok?
(Szerencsére csak egyszer fordult elő).Alvajárást és szellemeket kizárnám.
-
general
addikt
helló!
létezik, hogy egy Q7FN nem tud dts audiót lejátszani? ha egy mkv filmnek ilyen a hangsávja, arra gondolok. -
PuMbA
titán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Akkor megkapta frissítésként?
RTINGS szerint a Q8-nál nem támogatott az 1080p 120Hz, de a Q8FN-nél már Yes (native support). A háttérvilágítása a tavalyi Q8-nak 120Hz-en villog, az újnak viszont 480Hz-en, tehát hosszabb időtartamú nézésnél szemkímélőbb. Színtartománya is jobb és a local dimminget is használhatónak írják, mert a régi Q8 1.8 pontot kapott, míg az új már 7.0-át 10-ből és emiatt ajánlott is használni az újabban a local dimminget. Ezeket látom az RTINGS-en, de persze lehet, hogy nem teljesen így van. -
kokokka
addikt
válasz
PuMbA
üzenetére
Mindegyiknek van előnye és hátránya is a másikhoz képest, de képminőségre egy hangyaf@sznyi különbség sincs. Ráadásul már a tavalyi Q6F is 120Hz-es. Az Ambientet sajnálom, hogy csak idéntől van, de akkora az árkülönbség a 2018-as modellek rovására, hogy egyszerűen nem éri meg ezeket venni.
-
Pete87
tag
Sziasztok!
A Samsung QE65Q8FN és a QE65Q8FAM QLED TV közt mi a különbség?
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok! Alkalmanként szoktam olvasni a topic első, összefoglaló hsz-ét, hogy beazonosítsak egy-egy tv-t...
De ezt nem tudom... Segítsetek kérlek, mit tudhat ez a készülék:
Samsung LE40R76B
a type-hoz ez van megadva:
BD40EO
köszi előre is -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
hodostamas
üzenetére
48-ban olvastam főleg.
(csík a képernyőn, durva, zavaró felhősödés a leggyakoribb.
De mindegyikre írtak már hibákat, de a 48 talán azért, mert a legtöbb eladott típus lehet.
-
golyós
addikt
Esetleg van itt valakinek UE32M5502-je?
Ebben is van lehetőség Bluetooth fejhallgató csatlakozásra? -
yrkalla1
csendes tag
Segítséget kérnék.
Van egy asztali PC-m Win 10 Radeon RX560 VGA. A Monitor Display Porttal van összekötve, működik, van kép.
Van egy Samsung 49NU7102 TV-m, amit össze szeretnék kötni a géppel HDMI kábellel. Bedugtam a HDMI-t a VGA kimenetbe és a TV-be (HDMI2-be), de no signalt ír és nem ismerik fel egymást, sem a TV a PC-t, sem a VGA a TV-t.
Ötletek a megoldásra? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyre gyakoribb a H6400 tévék hibája.
Nem csak itt, több másik fórumot is olvasva, bizony döglödnek a panelek sorban... -
Batib
őstag
válasz
Kronk
üzenetére
Gyanús, hogy ez egyik esetleg két led is kezd megpusztulni a háttérvilágításban. Mintha láttam volna ilyen képet a tv hiba topcban. Ennek a javítása sem két forint, de talán még megéri.
-
zgmzgm
tag
Ha valakit érdekel. KS7000, KS8000, KS9000 1230.5 FrissÍtés
-
confuser
senior tag
Olvastam mindegyiket, ettől még nekem nincs tapasztalatom Serviio-val, Amlogic-ban pedig lehet hogy ugyanaz a célhardver mint a TV-ben, de az egyikkel le tudod játszani az xvidet, a másikkal meg nem. Nyilván csak licenc kérdése az egész, de a végfelhasználót ez nem érdekli (és nem is kell hogy érdekelje), csak hogy hogyan fogja tudni lejátszani a fájljait.
-
confuser
senior tag
válasz
kwisatz2017
üzenetére
Bármiféle konverziónak akkor van értelme, ha újratömöríted bármilyen más kodekkel. Az újratömörítés viszont minőségromlással jár, és ez egy SD anyag esetén 2018-as UHD TV-n nézve aligha eredményez élvezhető képminőséget.
A hangsávokban annyira nem vagyok otthon, de a virágboltban az NFO/Tech Info tartalmaz a hangsávra vonatkozó információkat is, talán ez is kiolvasható belőle már a beszerzés előtt.
Konverzió helyett én is inkább az Amlogic box megoldást javaslom, igaz annak van egy minimális invesztje (kb. 10-15e HUF), illetve plusz egy eszköz, plusz kábelek, a plusz távirányító szerencsére megúszható (HDMI-CEC), előnye viszont egy nagyon pofás és testreszabható kezelőfelület (már ha adsz az ilyen úri huncutságokra). Serviio-t nem használtam eddig, lehet hogy azzal is megoldható a dolog, egy próbát az is biztosan megér. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Ötletem sincs, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Komolyan, ilyen (kép)szétesés, talán akkor láttam, ha FHD helyett, nagyobb lett a felbontás, vagy 4K lenne az adás és a monitor "csak" FHD volt..
Viszont a többi adó meg frankó, akkor csak ennél a kettőnél lesz a gubanc és nem a tévével.Melyik szolgáltató? Info, a szétesés ellenére ír valamit?
Biztos, hogy ennek a két adónak működnie kell és nem a szolgáltató baxkurál valamit? -
dokee78
félisten
Van egy Samsung UE40H6400 TV-m.
Viszont pár napja az M1 és M2 HD nem jön be.
Csak az SD verzió.Valami ötlet?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem, mert úgy lett megépítve a nappali, hogy a minden el van tüntetve, nálam egy zsinór (mit zsinór, durva vastagságú minőségi kábelek) sem látszik a 700 méternyiből. Emiatt aztán vagyon lett elköltve a legdrágább vezetékekre, nehogy falat kelljen bontani emiatt valamikor. Persze ettől még lehet, hogy a drága kábel is szarrá megy egyszer, de remélem nem. Emiatt, főleg egy router nem rondíthat bele az összképbe.

Öcsémnek van egy asus 5300 router-e, azt kipróbáltuk nálam, baszki ott még olyan helyen is volt kettes térerő lent a pincében, ahol a tp link 1750 már rég elveszett valahol az éterben. Seggkinyalás felsőfokon, amit az a cucc tud.
Karácsony körül beruházok egyre, feltéve, ha végre elkészül a ház végre.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kokokka
üzenetére
Elhiszem, de az is lehet, hogy csak nem tudsz róla.
Vagy az 55 és 65 között van valami biszbasznyi különbség valahol, ami miatt néha ezt eljátssza. Mondjuk nem érdekel már ez a része, a lányoknak távkapcsolós a konnektor, ha meg áram nélkül is életre kell, akkor hívunk egy szellemvadászt. :-D -
mpo
veterán
válasz
kwisatz2017
üzenetére
-
mpo
veterán
válasz
kwisatz2017
üzenetére
Ezt találtam xvid ügyben:
[link] -
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Mivel falra szerelhető szinte az összes, működnie kell.
Akárhova teheted, ahol nincs akadály köztük, lehetőleg ne a padlóra tedd a routert.
Ha van hosszabb kábeled, akkor kísérletezhetsz az optimális hely megtalálásához.
Még a tévén sem kell mérést indítani, a mobil is mutatja az erősséget (WIFI Analyzer, NET Analyzer) és forgathatod az egyik antennát, mi változik a tv pozíciójában. -
mpo
veterán
válasz
kwisatz2017
üzenetére
Nem tudom, mert nincs ilyen videóm.
A régi tévé nem tudja az H.264-et sima megosztással, de Serviio-val igen.
Kipróbálod, ha nem megy utánanézünk mit lehet tenni. -
kwisatz2017
kezdő
válasz
confuser
üzenetére
Köszi az alapos választ, két kérdésem maradt.
1. Van értelme, működik az xvid->mkv konvertálás? Régi mesék, magyar sorozatok többnyire csak xvid-ben vannak meg, emiatt kellene.
2. A DTS hangsávon kívül gondolom van még jópár Dolby verzió, ami megy. Konkrétan hol láthatom, hogy az adott mkv file milyen hangsávval van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Linux kezdőknek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- LEGO klub
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- PHILIPS 75PUS8808/12 Ambilight 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE65QN900FTXZT) 165CM 8K NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
MediaInfo program felsorolja az összes hangsávot. Ja és mi a TV-d pontos típusa?
A DTS-HD-ban benne vannak a sima DTS adatai is, ezért ha a TV nem ismeri a DTS-HD-t, akkor nem tudja kiszedni belőle a sima DTS-t.

Nekem egy R71BX volt az első lcd tv-m. 1 éve távozott az örök vadászmezőkre.

Amlogic-ban egyébként pont ugyanaz van, mint egy TV-ben, pindurka, keveset fogyasztó célhardver, csak a felület, kezelés más.