Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Igen, kevesebb a mosódás, de képhibák lehetnek, illetve valamennyivel nő az input lag.
"Sot a 30fps-es játékok is érzésre folyékonyabban megy picivel a kameramozgás."
Lehet, ha 60Hz-en adja ki a konzol, de ekkor viszont rosszul működik a Motion Plus, mert minden második képkocka ugyanaz, tehát amit kiszámol közé az is ugyanaz lesz, szóval ez így egyáltalán nem jó.
"Élességet meg levettem 5-re ha 0 akkor nem éles a kép hanem mosott."
Ha közel ülsz és teljes élességet vársz, akkor az nem lesz, mert a COD tudomásom szerint nem 4K felbontásban megy, hanem alacsonyabban, tehát tűéles képed nem lesz sosem.
Tomi8822: Az ok, de HDR élményre ilyen olcsón ne számíts, mert azt csak fogadni tudja majd a TV, de megjeleníteni belőle semmit

-
Tomi8822
tag
Üdv, játékra, xbox one, később xbox x re keresek tvt. Keret max 125000ft. Van ezen az áron olyan aminek elfogadható a kép minősége?
Eddig egy lg43uj6307 próbáltam, de ott olyan mértékben volt jelen a dse, hogy inkább vissza küldtem
Ezt néztem ki :
UE43NU7122 -
Deck
titán
PuMbA: Ha olyan játékba ami fix 60fps-el fut és a blurt 10re rakom akkor nem mosódik a kép kicsit sem mozgáskor. Tehát jobb így. (cod bo4) Sot a 30fps-es játékok is érzésre folyékonyabban megy picivel a kameramozgás. Ez lehet? Vagy placebo? Judder 0.
Élességet meg levettem 5-re ha 0 akkor nem éles a kép hanem mosott. -
jambiyya
őstag
válasz
zozika2
üzenetére
Tyű az nagyon gyenge. Ha nincs lehetőség kábeles összeköttetésre, akkor legyen minél közelebb a router, tudjon 5G-t, és persze kell a combos router.
Nálam is szokott gond lenni, a köv. az lesz, hogy két külön routeren fogom a 2.4 és az 5G-s hálózatot nyomni, mert mikor a gyerekek hazaérnek, a PC-MIBOX3 kapcsolat pl. behal...pedig egy ASUS RT-N56U-m van, ami nem a legszarabb elvileg. -
zozika2
tag
Sziasztok, most vettem a tévét és ahogy a Youtubeon 4k-ra váltok akadozik az egész lejátszás, gyakorlatilag alkalmatlan 4k videó nézésre, nem tudja valaki mi lehet a gond?
-
-
törölt tag
válasz
Magnézium
üzenetére
Ha megnyugtat, ilyen másnál is van, megoldás nincs rá (vagy még nem írta meg senki sem), áramtalanítás szokott segíteni, ezért nem kell újrahangolni a készüléket.
Én még azt is szoktam javasolni, hogy szolgáltatónak a hangolásnál ne a DIGI-t, hanem az Egyéb szolgáltatót válasszuk. -
Magnézium
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy októberben vásárolt Samsung UE43NU7122 tévé. Első két hétben nem tapasztaltam, azóta viszont többször is,hogy néha nem érzékeli teljes mértékben a DIGI kábeles csatlakozót, azaz csak az analóg csatornákat érzékeli. Először az is megoldotta a problémát,hogy kikapcsoltam a készüléket, bekapcsoltam és érzékelte a digitális HD csatornákat is. Mostanában újra kell hangolni (kézi) a beállítások menüben,hogy érzékelje a HD adásokat is.
Ezt hogyan tudom megoldani,hogy ne kelljen a beállítások között turkálni mindig?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
M. -
direwolf
őstag
válasz
PuMbA
üzenetére
Ez sem igaz teljesen, mert a paneleket nem azonos típusból válogatják. Még a VA-kból is van minimum 3 beszállító.
Amúgy szerintem túl nagy hangsúlyt fektetnek az emberek a beállításokra. Nem olyan nagy kaland a fényerő/kontraszt háttérvilágítás triádot belőni, és ami ezen felül van az csak egyéni ízlés
Inkább ezt kéne linkelgeti: Hogy kalibráld a tvdet
-
PuMbA
titán
válasz
DonAttilas
üzenetére
Adott évjáratú TV-ken mindig ugyanaz a kalibrálthoz legközelebbi beállítás. Nézz meg pár TV-t és látod, hogy nincs különbség, hiszen mindig műszerrel kéne kalibrálni, de az oldal alján lévő kis képeket például nem kell megcsinálni, oda is van írva, hiszen a tényleges kalibrálás minden egyes darab TV-n kicsit más lesz. Kalibrálni csak műszerrel lehet, minden más csak egy jó közelítés.
-
zack
nagyúr
50H6400-hez létezik a neten normális kalibráció illetve mit érdemes be és kikapcsolni?
-
-
PuMbA
titán
válasz
DonAttilas
üzenetére
RTINGS.com-on az NU7300-at megkeresve és a Settings-re kattintva. Csak 5-ször volt leírva az utóbbi pár napban a topikban. Összességében meg vagy 3000-szer az elmúlt 2 évben.
-
DonAttilas
tag
Akinek 55NU7402-es tv-je van tudna írni privátot hogy honnan nézte hozzá a beállításokat, valamint tanácsokat hogy mit hogyan állítsak rajta, elméletileg holnap vagy holnapután már itt lesz és fel szeretnék készülni a fogadására

-
Fr3eWar
őstag
Eddig is egy alap Harman Kardon AVR 151-en néztük a filmeket, forrás PC, egyelőre marad is ez amíg nem költözünk az épülő házunkba. Viszont napközben a gyerekeknek mindegy min szól alapon USB HDD-ről mennek a mesék. Ezt érzem most veszélyben, de ahogy random belenéztem pár mesébe csak egy-két DTS magyarhangost találtam, a többi AC3-mas.
-
Deck
titán
válasz
Meridius11
üzenetére
Glowra gondolsz vagy mire? Mi az, hogy virítanak?

-
mpo
veterán
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Vagy annyit jelent, hogy nem tudja ARC-on küldeni AV erősítő vagy hangprojektor egyéb dologra?
Ha van erősítő, akkor:
Mediaplayer->erősítő->tv, ilyenkor a tv csak megjelenítő lesz.
Azért lett Minix Neo U9-H, mert a 4K, a Dolby Atmos és DTS:X képesség volt a követelmény és az, hogy ne kelljen a Linuxot megtanulnom a filmnézéshez.
Csak a Kodi használatát kell ismerni. -
PuMbA
titán
válasz
Meridius11
üzenetére
Az nem látszik ebből
Nekem is így néz ki a szürke KU6000 esetén, de nem világítanak a sarkok. A fekete homogenitás perfekt. -
Meridius11
aktív tag
válasz
Meridius11
üzenetére
Egyébként én ebből azt a konklúziót vonnám le, hogy filmre MU6102, játékra NU7402. Akinek meg mindkettő fontos, nyúljon mélyebben a zsebébe.

-
PuMbA
titán
válasz
Meridius11
üzenetére
Az NU-é teljesen jó

-
Meridius11
aktív tag
válasz
Meridius11
üzenetére
Visszatérve az MU6102 vs NU7402 témára.. miután bepöccintettem az MU6102-n a Red Dead Redemption 2-t, azt hittem leokádták a képet annyira foltos volt az egész, úgyhogy lőttem is egy grey uniformity összehasonlítást kíváncsiságból... Focus nem nagyon sikerült a második képnél, de a lényeg szerintem átjön.
Kész, feladtam!
Az ember 200 ezer alatt tényleg csak a szar és a szar között választhat. 
-
-
mpo
veterán
válasz
Ed McLeves
üzenetére
-
KubanitoS
veterán
Üdv ismét!
Ma voltam megint a Mediában és ezúttal alaposan szemügyre vettem a tévéket. Mindenképpen 65"-est szeretnék a panel eddig nem volt teljesen letisztulva. A lényeg, hogy számomra az összes kiállított (és a keretbe belefért) 65" tévé közül az NU8002-es győzött meg a leginkább. Erről a tévéről szeretnék érdeklődni itt.
Szóval akkor mi a véleményetek az NU8002-es szériáról? A képminőség mindenesetre engem meggyőzött.
-
Ed McLeves
tag
válasz
Ed McLeves
üzenetére
Erre esetleg valaki...?
Köszi -
Celtis
veterán
Első körben a Békéltető testület elé viszem a hibás mozgásmegjelenítésű KS7000 ügyet. Arról már sikerült meggyőződnöm, hogy típushibáról beszélhetünk. Az 50i nem megy ennek a típusnak.
Ha valakit érdekel, próbálja lejátszani ezt a videót. Szépen elindul, de a 2. perctől (a mérkőzés órája szerint 61:20) rövidesen több alkalommal is akadozós a kép. Akár pendrive-ról, akár NAS-ról játszom le. Hozzáteszem, hogy most egy szutyok csere KS7000es TV van nálam, de mivel ez is ugyanúgy csinálja 15 perces akadozást, feltételezem, hogy a fenti ecsetelt akadozás is típushiba.
Ma beugrottam a MM-ba és ott egy Q6F-es TV-be is bedugtam a pendrive-ot. Na az gond nélkül megbírkózik a fájllal.
Ha valaki kipróbálná, kérem írja meg az eredményt.
-
uszid94
tag
Sziasztok!
Szerintetek mikor legolcsóbb a tv-k? (Magyarországon)
Black fridaykor vagy karácsony előtt vagy után? -
törölt tag
válasz
junior19
üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy eléggé sötét helységben csináltam meg a tesztet, viszont ez nem igazán jellemző, így a Háttérfényt inkább 6-ra állítottam és ez a Digitális tiszta megjelenítés Ki és Helyi sötétítés Normál beállítással megfelelő a kép világosban a rolóval történt sötétítés, illetve a sötétben a felkapcsolt villanykapcsolás melletti megvilágítás esetén.
-
PuMbA
titán
válasz
junior19
üzenetére
"Ha nálad a kontraszt vagy a fényerő állása más, mint az Rtings-es, akkor az már egy másik mérést kívánna. "
Elvileg nem, hiszen az RTINGS-en is az van írva, hogy a Háttérfényt teljesen ízlés szerint lehet beállítani
A Fényerő borít fel mindent, de ha megnézed az alap RTINGS méréseket, akkor Film módban elég hasonló a gamma maximális és minimális Háttérvilágításnál is. Én semmit sem veszek észre, amikor HDR filmet nézek 20-as fényerővel, meg amikor SDR-t 10-essel. Ugyanolyan marad minden. -
junior19
senior tag
válasz
üzenetére
"igazán jó csak a Háttérfény 8-ról 4-re történő csökkentésével lett (ami RTINGS.com ajánlás)"
Ez azért van, mert az egy komplett mérés. Minden mindenre hatással van. Ha nálad a kontraszt vagy a fényerő állása más, mint az Rtings-es, akkor az már egy másik mérést kívánna. A háttérfény növelése csökkenti a gamma értékét, ami fényerő növekedést jelent. Ez viszont a színtelítettség csökkenését okozza. De ez még mindig kevesebb eltérést okozz, mint a kontraszt vagy a fényerő csúszka eltérés. Mivel az Rtings-es sötét helységre érvényes, egy világos szobában más fényerő értéket követel meg a helyes fekete szint. Ezért ilyenkor már borul is az egész mérés.
Ezeket a megadott értékeket csak együtt érdemes használni, ha nem okozz nagy problémákat a képen, mert azért a panelek között is van eltérés. De annak én sok értelmét nem látom, hogy bemásolva minden értéket, nem tetszik a kép, s elkezdik finomítani. Ha nem tetszik, akkor vagy be kell méretni, vagy ízlés szerint beállítani. -
Deck
titán
Használ itt valaki rgb ledszalagot a tv mögött?
-
megema
őstag
Ismerősöm UE43JU6000WXXH TV-jéhez keresek vezeték nélküli billentyűzetet. Bármilyen USB vevős megfelel? Logitech K400 Plus, Rapoo K2600, Microsoft AIO?
-
törölt tag
A hűségidő alatt semmit, utána pedig talán előfizetek a Telekom kábel tv szolgáltatására, mert - bár az sem lesz nekem jó - de a család számára vannak ott olyan csatornák, amik a DIGI kínálatában nincsenek, vagy csak SD változatban érhetők el. De még az is lehet, hogy nem lesz semmilyen tv előfizetés, ilyen már volt az életünkben már kétszer (egyszer 18 hónapig, egyszer pedig 24 hónapig).
-
-
denar027
csendes tag
Sziasztok adott egy SAMSUNG ue 50 nu7022
Pár napja van nálam de néha némelyik film szinte nézhetetlen rajta, kb mintha a egy nyers forgatást néznék, nagyon zavaró. találkozott már valaki hasonló problémával? esetleg valami gyógyír vagy beálítás rá?köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
junior19
üzenetére
Közben meg is lett a film FullHD változata, így meg meg tudtam nézni a beállításokat.
Már az alapértelmezett Film képmód is megfelelő volt, az általam használt (Digitális tiszta megjelenítés Be helyett Ki és Helyi sötétítés Alacsony helyett Normál) minimális módosítással jobb lett a látott kép, de - én csodálkoztam rajta a legjobban, hogy - igazán jó csak a Háttérfény 8-ról 4-re történő csökkentésével lett (ami RTINGS.com ajánlás) és ki merném jelenteni, hogy olyan lett, mint ha egy moziban nézném.
Az is egyértelművé vált, hogy a képernyőtől való 3 méteres távolságnak nincs köze a képminőséghez, a filmet megnézve semmilyen képhibát nem tapasztaltam, nem úgy, mint tegnap este!
Egyébként van a filmnek 4K HDR változata is, megpróbálom azt is beszerezni, mert kíváncsi vagyok, hogy ott mit fogok tapasztalni.
-
mpo
veterán
Mobilon nézd meg a WIFI Analyzer és a NET Analyzer appokkal, melyik a jó csatorna, ha WIFI erdő van körülötted.
Ha az új router tudja az 5 GHz-et, (más SSID legyen neki), akkor a tévén hozz létre új kapcsolatot.
Ha jól emlékszem az én tévém (MU8002) mintha egy listában hozta volna az összeset (2,4 és 5) és úgy kellett a hosszú listából kikeresni az 5 GHz-est. Most ezen működik, a 2,4 kevés volt. -
zack
nagyúr
Értem én, hogy érdemesebb kábellel, de eddig jó volt WiFi-vel is. Tehát kétlem, hogy egyik pillanatról a másikra szűk lett a keresztmetszet.
2 dolog lehet...Az egyik az új firmware, a másik a UPC modem, hiszen ez a 2 dolog változott a rendszerben. Utóbbit kábeles kapcsolattal meg tudom nézni, bár szerintem nincs itthon ilyen hosszú kábel.
A modem WiFi kapcsolata 2 telefonnal is tökéletes.Rossz auto WiFi csatorna kiosztás okozhatja a problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03BG ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN900D) 8K 190 CM NEO -QLED 120Z SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800b) 165CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 49UJ6307 125cm-es 4K HDR wifi TV eladó (magic remote+konzol+govee fény opcionális)
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Vivobook OLED S513E notebook, laptop
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"

A legjobb ha kikapcsolod, ha ki lehet.