- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Köszönöm sikerül megoldani ezt az analog csatorna anomáliát
Csatornaszerkesztőben kitöröltem az összes analóg adást. Így már csak a DTV adások látszódnak -
Csabi1984
addikt
válasz
anrab #157906 üzenetére
Bocsánat ez az "ATV" kifejezés mennyire változatos
ATV csatorna SD, HD adása
ATV - Android TV
ATV- (Analog TV)Jómagam jelenpillanatban az analóg csatornák helyét ugyan úgy berakja a TV csat nincs adás miközbe csak a Digitális csatornákat akarom vele kerestetni. Gondoltam ilyenkor, hogy ezeket akkor ki is hagyja?
Lehet, hogy csatornaszerkesztővel az összes Analog chatornál elkellene távolítanom és csak a Digitálisakat meghagyni
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok édesapámnál van egy Samsung UE 32F5000. Egyszerűen nem tudom mi a retkes fenéért teszi be az "ATV" csatorna elérhetőséget a csatornabeállításakor ha én csak "Digitális" csatornákat kerestetek vele? Miként lehetne kizárni ezt az "ATV" dolgot, hogy csak DTV csatornákat lehessen elérni?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Ideiglenesen bekerült egy 80cm-es Samsung M5502-es TV anyum szobájába. Samsungban az Anynet on /off a hang átküldésére is hatással van vagy csak a közös vezérlésre?
Philips TV szervizbe kerül ott semmi baj nem volt a Samsungnál ha ki is van kapcsolva a TV és Rádió szól az erősítőről nem sokkal később az erősítő készenlétibe megy
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Közeljövőbe szeretnék venni egy új TV 43"-ba és nem tudom ha Samsungok közöl mely az amely elfogadható TV nézés mellett UHD tartalomra 200-250.000 Ft között
Ha kalibrálni kell azt is elfogadom de ha nativan jó a kép az még jobb -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Apukám Samsung F5000-es TV-je meghalt és nagy dilemmába vagyok.
Neki nincs szüksége 4K-ra szerintem még FHD-re se mert amikor bekapcsolja a TV adásra azt se nézi van-e HD verziója. Ami biztos csak 80 cm-es TV jöhet szóba.Volt egy merész gondolatom, hogy anyumnál levő Samsung 40H6400-as TV-t leviszem a telekre és onnan hazahozom a kb fél évig használt Samsung 32M5502-es TV-t apumnak. viszont anyuhoz se fér oda a 43"-os mert 94-95 cm a felhasználható szabad hely.
Netán vidékre vegyek egy 43-as Tv-t ami korszerűbb csak internet nincs lent így a smart funkciónak se van sok értelme
Gondoltam arra is, hogy anyuhoz egy újabb 40"-os TV na de ezek közül a Hisensét nem ismerem, Gaba meg Dyras felvenné-e a H6400 TV minőségét? Nem hinném!
Anyum TV opció csak azért jött volna szóba mert sajnos a Youtube alkalmazás elavult és nagyon lassan tölt be. Jobb lenne egy külön TV okosító inkább ami USB-s és korszerűbb a youtube rajta?
Vagy egyszerűen vegyek apumnak egy 80cm-es TV-t ?
Mai viszonylatban H6400.hoz hasonló minőségű Tv? -
Csabi1984
addikt
válasz
Intel fan11 #148530 üzenetére
Amlogic S905X3 - Android alapú eszköz CoreElec-cel
-
Csabi1984
addikt
válasz
PuMbA #148339 üzenetére
Videó
01:09 perc környékén.
Lehet, hogy csak a véletlen de ez aktiválta nekem a HDR működő képességét, eddig magától egyszer működött hiába HDR-es volt a film.
Ezért gondolom, hogy ezzel volt összefüggésbe, de mindenesetre most megy.Ha meg magától kellett volna menni akkor biztos valami szoftver bug okozta, hogy nem ment.
-
Csabi1984
addikt
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok egy nem tudom mikori generációs Samsung 50 MU6102-es készülékkel rendelkezem. Lenne egy kérdésem és kérésem.
Kérdés: Miként lehet a HDR-t működésre bírni?
Bekapcsolom és annyi és amíg nem kapcsolom ki nagyobb fényerővel pompázik a maga szintjén? Ha nincs bekapcsolva akkor akármilyen HDR 4K filmet játszok le ki sem jelzi, hogy HDR.Kérés.
Akinek / Akiknek van ilyen készüléke privátba elküldené a Képi beállításokat hátha valamelyik passzol az igényeimhez- Rtings beállítással sokra nem mentem -
Csabi1984
addikt
Most nem azért de én nem tudom elfogadni, hogy a lenti mintaképek alapján jelenítsen meg képeket a TV. Ha azt türközné mint a valóság akkor nem lenne panasz a képet illetőleg. Nekem ne mondja meg egy mérnők, hogy amit a Samsung mutat az a valós és amit én látok saját szememmel az meg nem.
Egyetértek azzal, hogy képátló, FHD, 4K, HDMI portok száma a készülék árát határozzák meg de a kép megjelenítésben NE vagy akkor ne árusítsanak olyan készüléket ami fakó vagy túltolt színeket tud csak megjeleníteni. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Régebben vettem egy 32MU készüléket a pontos típus most mellékes. Akkor azt hittem a távirányító a ludas mert egy idő után nem működött (csak az infrás ki be kapcsoló). Tehát valószínű a Bluetooth adó egysége hibádzik. Szerintetek ha belerakok egy USB-s Bluetooth adaptert akkor a hiba korrigálható azaz menne vele a távvezérlő?
-
Csabi1984
addikt
Akinek még van 3D-s TV-je mit jelent a 3D perspektíva menüpont a kép beállításokban?
-5 ; +5 ig módosítható. Valahogy azt tapasztaltam ha pozitív felé viszem a számot akkor erősebb a 3D hatás. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Samsung H6400-hoz szeretnék venni 3D szemüveget és az lenne a kérdés aktív Samsung szemüvegek közül bármelyik jó lehet? Amit adtak hozzá az nekem annyira nem jön be viszont láttam Aliexpresszen olyat ami kicsit hasonlít a sport szemüvegre azaz ívelt.
-
Csabi1984
addikt
válasz
sandró60 #148003 üzenetére
Az a HDMi gomb felül mire való? Azzal lehet közvetlen váltani a HDMI-k között a Source nyomogatás helyett?
Egyszerűbb lenne.
Nem is értem miért nem lehet olyan távirányítót gyártani Tv-hez amelyen lenne fizikai gomb (HDMI1, HDMI2,HDMI3) vagy az elnevezésükkel (HDMI STB,HDMI-ARC,HDMI-DVI) és akkor közvetlen gombnyomás lehetne -
Csabi1984
addikt
Igazából azért volt eddig az erösitőre kötve mert azon van direkt gomb különböző forrásokhoz míg a Tv vezérlőn van egy source és után a kell rámenni az adott HDMi. Mennyivel könnyebb lenne egy olyan tv vezérlő amihez szintén tudnék társítani egy hdmi portot egy gyors elérése gombhoz :D
-
Csabi1984
addikt
válasz
Celtis #147979 üzenetére
Most ez úgy néz ki, hogy az erősítőn van 4 Hdmi bemenet és 1 kimenet ami össze van kötve a az erősítő a Tv-vel
Azt tudom arra szolgál az arc ha mondjuk direkt TV adást nézek azaz TV-re csatlakozvam ha USB-t néznék, vagy youtubot ne adj isten médiaszervert. De jelen esetemben a TV csak megjelenítő mert az erősítő bemeneteire vannak csatlakoztatva STB, médiaplayer, -
Csabi1984
addikt
Sziasztok a HDMI CEC (Anynet-CEC) és Arc az két külön fogalom de tudnak egymástól függetlenül létezni?
Úgy tudom, hogy ez az Anynet funkció arra hívatott, hogy mondjuk a TV távvezérlője az erősítőre kihasson (hangerő változtatás).
Akkor is kell az Anynet ha szimplán annyit szeretnék, hogy az erősítőról menjen a hang?
Az a gondom és nem tudom mi okozza édesanyámnál, hogy van egy Yamaha HTR 2071-es erősítő és ha bekapcsolom a Tv-t és / vagy a sTBoxot automatikusan átvált Audio4-re az erősítő! Biztos egy Yamaha betegség mert olvastam ilyet csak külföldi oldalon. -
Csabi1984
addikt
válasz
stemplar07 #145309 üzenetére
Nem is azért mondtam
Csak maga a jelenséget képzeltem el!
Amúgy meg teljes mértékben egyetértek. Még egy Soundbart is tesztel az ember vagy hangfalszettet. -
Csabi1984
addikt
válasz
stemplar07 #145307 üzenetére
Látom magam előtt az embereket ahogy külső merevlemezzel vagy pendrive-al szaladgálnak az MM-be vagy Euronicsba Tv-t próbálni
-
Csabi1984
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy a Dolby Vision az kijelzőfüggő vagy inkább szoftver és liszensz?
-
Csabi1984
addikt
Egy kicsit vagy nagyon Off Nézzétek meg a Gemini man 2160p de még a 2018-as Tomb Raider is szép ezen az MU6102-es TV.-n
Számomra onnan kezdődik a 4K feeling. Van egy olyan megérzésem, hogy sok 4K film nem valós hanem Fake!
Ellenben ott a Star Wars pl Skywalkerek kora Real 4K ide oda eléggé gyárilag képzajos.. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Boldog Karácsonyt fórumtagok
Az 50"MU6102 készülékem előtt volt egy 40H6400 készülékem amelyet mások is azt mondtak, hogy jól sikerült széria volt. Mostanság van olyan Samsung TV ami legalább olyan szép képet produkál alapon?
Szóval bedugod, bekapcsolod és élvezed a látványtMost a megfizethető kategóriáról beszélek 200-300 ezer forint között. 50Q60-t olvastam visszajelzéseket azt írják szép képet ad
amúgy kizárólag 50" TV fér el mert azon méret köré van építve minden így tehát az 55" már szóba se jöhet. -
Csabi1984
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy a TV-t rendesen ki és bekapcsolni lehet? Mert úgy tudom amit az új Tv-k-nél kikapcsolásnak hívunk (összezárul a kép) az csak egy alvó mód (nem készenléti mód).
-
Csabi1984
addikt
-
Csabi1984
addikt
Amit meglehet próbálni, hogy ami bekavar azon kikapcsolod a CEC-t
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Biztos nem fogok olyat kérdezni ami intim kérdés
Ha lenne 250- 300 ezer forintotok milyen TV-t vennétek ha jó HDR-t szeretnétek élvezni?
Gondolom a csillagászati összeg határig is ellehet menni de most a megfizethetőségi szintről beszélek. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Akinek van ilyen készüléke Samsung MU6102 megtudná mondani, hogy azt állítólagos HDR plusz dolgot miként tudom élvezni?
Van Ziddo Z9S 4K playerem ami lejátszik szinte mindent legyen szó remuxról vagy komplett UHD BD-ről (Iso) bekapcsolva a HDR funkciót a TV-n hár őrületes hatást nem érzek.Azt látom, hogy a menü kerete vajszínre változik.Vagy nem mindegy ,hogy Kiemelt, Normál, Természetes, Film mód esetén nyomom meg azt a HDR-ON-t?
Erősítőre csatlakozik a médialejátszó és az erősítőből a TV-be (Denon X550Bt) de az is HDR kompatibilis.
Olvastam most olyat, hogy HDMI 2a verzió kell a HDR-hez ez marketing vagy igaz? Mert lehet nyitott ajtókat döngetek -
Csabi1984
addikt
válasz
PuMbA #144599 üzenetére
Lehet hogy rosszul fogalmaztam. Az a helyzet vásaroltam egy 4K-s Zidoo médialejátszót ami képes Bluray lemez lejátszásra is.
Nem tudom,.hogy a HDR a TV-n egyenlőe a Bmuray film esetében Hdr10 vagy mi
Sosem jöttem rá miér pompásabb a 1080p verzió és miért másabb a 2160p filmek színei. Én legalább is látok eltérést. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.
Film módban vagyok és Rtings alapján lőttem de számomra nem olyan meggyőző. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok ismeri valaki a Chromecast 3 terméket?
Azon a készüléken vannak telepíthető programok ( mert azt írja, hogy nem SMART TV-ből csinál SMART Tv-t). Azt jelenti, hogy ezen youtube alkalmazás is van? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Egy Samsung H6400-as TV-vel kapcsolatban ami az édesanyámnál van
Nem tudom másnál is van ez a jelenség nézem a TV YouTube alkalmazáson a videóklipet vagy más videót és random szerűen elmegy a hang majd visszajön. Először azt hitem a Wifi karcsú de kábelesen is ezt produkálja. Nem a kábel hibás mert a szobámba WDTV-re csatlakoztatott HDD-t elérem a másik szobában és Stream vagy hálózati lejátszásként az ottani médialejátszón.
Esetleg próbáljam meg a médialejátszón is a YouTube alkalmazást?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van egy Samsung 40H6400-as TV és az lenne a kérdésem, hogy valamilyen külső eszközzel (okosítóval) kiváltható a gyári már lassabban indul Youtube alkalmazás?
Ugye az újabb Tv-ken sokkal fürgébb de gondolom más a processzor is. -
Csabi1984
addikt
Biztos hozzá lehet szokni a "film" módhoz de valahogy szeretem korrigálni. Másrészt hiába az a legjobb ha nekem valahogy fakóbb
-
Csabi1984
addikt
válasz
octopus75 #141066 üzenetére
Jó ez igaz
De azért sok esetben a DTS mellett ott a DD 5.1. Biztos van olyan amin csak DTs van
Mondjuk médialejátszóm van így más a helyzet.
Kifejezetten abból közelítettem meg ezt a DTS lényegét Tv-n, hogy nem lesz olyan mint egy hangrendszeren és nem pedig, hogy egyáltalán megszólal-e -
Csabi1984
addikt
-
-
Csabi1984
addikt
válasz
sancika007 #140952 üzenetére
Samú fiókot nem csináltam a Tv-n
-
Csabi1984
addikt
válasz
sancika007 #140946 üzenetére
kikapcsoláskor, vagy bekapcsoláskor hosszan
?
-
Csabi1984
addikt
Nekem sincs Samsung logó egyszerűen csak "összecsukódik" a kép és így kapcsolt ki a TV( nem tudom másképp fogalmazni) és bekapcsoláskor "szétnyílik"
A régi Samsung D5000-es Tv vagy apumé az teljesen elsötétül és Samsung logóval indul bekapcsoláskor szóval ez újítás, nyugi -
Csabi1984
addikt
Arra lennék kíváncsi példával felhozva a #140932-es hozzászólást. Előfordulhat olyan, hogy manipulálják az embereket? Arra gondolok, hogy van egy típus Gerzson és Jucika az utóbbi ugyan jobb készülék de meg kell válni a Gerzsontól ezért Jucikára gyengébb promo videót rakunk és Gerzson lesz a jobb.
Direkt nem márkát írtam elkerülve a gyártók közötti nézet eltéréseket
-
Csabi1984
addikt
válasz
Scarletiel #140858 üzenetére
Nálam a fényerő -5 tőé 5 ig állítható még 10- ig se lehet menni
-
Csabi1984
addikt
válasz
francz'70 #140818 üzenetére
Én is használok CEC-et semmi bajom nincs vele. Egyszer volt anomália, hogy a TV egyszerűen bekapcsolt magától
Amúgy nálam úgy néz ki a dolog, hogy ARC-n meg a Soundbarra a hang míg az erősítő a HDMI2-re van kötve. Tudom az erősítőt kéne ARC-re de meguntam a TV hangereje és a többi eszközök közötti hangerő különbséget. Így viszont a kettő külön hangeszközről jön
-
Csabi1984
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy Tv lejátszó gyengesége vagy adottság, hogy a letöltött 2160p remuxok (ha szabad ilyet leírni) sosem lesz olyan részletgazdag mint a youtubon látható 4K videók?
Eddig akárhány ( 2-3 db-ot ) próbáltam ki egyik se közelítette meg ehhez hasonló élményt
https://www.youtube.com/watch?v=vX2vsvdq8nw
vagy ez már más technológia? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Csak én érzem úgy, hogy a TV-ben a HDR funkciónak a menüben inkább hátránya van mint előnye?
Egy biztos több élményt nem ad csak elérő színvilágot (sárgásabb) de nem előnyére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest