- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz
Attila0 #130310 üzenetére
A kérdésed értem, de a végeredmény szempontjából irreleváns: a lényeg hogy a készítők és te is ugyanolyan beállításokkal használd a kijelződ, így azt látod otthon amit a rendező szánt.
A D65 fehérpont és a rec709 színtér még a mozi fiatalkorában alakult ki (30-as évek), elvileg a D65 a kaliforniában a fehér papírlap színe délutáni napsütésben. De tök mindegy, lehetne jéghideg kék D20 is a fehér amíg mindenki azt használja.
-
lowphas
tag
-
junior19
senior tag
válasz
Attila0 #130297 üzenetére
Az Rtings vagy bármely oldal által mért értékek nem igazán jók az adott esetekre.
A fehéregyensúly beállítása nélkül a szürkeskála valamilyen elszíneződést fog kapni, így már a szín megjelenítés sem lehet pontos. Gyakorlatilag ha nincs a fehéregyensúly beállítva, akkor értelmetlen a színtelítettség és a színárnyalat opció is.
A fehéregyensúly és a gamma pontos beállításának hiányában felesleges a készüléken gamma opció is. Mert hiába állítja azt is valaki szemre be, hogy a sötétebb részeken jó legyen, az az egész sávra hatással van, a világosabb részeken is vagy emeli, vagy csökkenti.
Ezek pedig készülékenként változnak, s akkor még a körülményeket nem is vettük figyelembe. Azok sem biztos, hogy teljesen egyeznek például az Rtings kalibráció körülményeire. -
junior19
senior tag
válasz
Attila0 #130290 üzenetére
Ennek ellenére sokaknak nem tetszik a kalibrált kép, vagy nem is láttak még.
Esetleg az áruházak polcain is túlzott beállításokkal mennek, s ezt szokták meg az emberek.
Azt biztosan mondhatom, hogy nagyon ritka az olyan tévé, amelyik rendelkezik legalább egy jó beállítással. Kalibrálni kellene mindegyiket, mert a gyári beállítások nagyon rosszak, s igazából nem is azt látja a felhasználó, amit kellene. -
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #130290 üzenetére
Nem, hiszen ezek a szabvány értékek a valós látásodon alapulnak. Azok, akik meghatározták matekkal számolták ki és nem hasracsapással, szemre vagy tetszés szerint készítették el a szabványt. Ha a kamera egy bizonyos piros színt vett fel, akkor egy kalibrált képernyőn ugyanazt a pirosat kell látnod, amit a kamera felvett. Ez garantálja, hogy a svájci hegyekben lévő fűszál színe ugyanolyan ha odamész és személyesen megnézed és a kalibrált kijelződön is ugyanolyan színűnek látod.
-
junior19
senior tag
válasz
Attila0 #130280 üzenetére
"ember által bevitt adatok alapján mérik ki a helyes értékeket."
Itt mire gondolsz pontosan?
Műszeres kalibráláskor nincs emberi "ízlés szerinti" kalibráció. Minden paraméternek meg van a szabványban rögzített értéke, kalibráláskor ezt kell a lehetőség szerint a legpontosabban elérni. -
törölt tag
válasz
Attila0 #130280 üzenetére
Én pont nem vagyok oda az ott írt értékekért, mert én még annál jobbat is találtam.
Ők a Háttérfényre 4, a másik 6 értékét javasol, illetve kontrasztra az alapértelmezett 95-öt, míg a másik 91-et javasolt és az kell, hogy mondjam, a másik értéke - szerintem - pontosabb.Ráadásul a műszeres beállítás is emberi tényezőtől függ...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila0 #130184 üzenetére
Mi abban a logika, hogy 8K-ban nézel felkonvertált 4K-t, mert nincs, nem létezik hozzá mozifilm, csak techdemók?
Szerinted egy 8k tévén nem látszik meg a kettő közti különbség? Akkor te még nem láttál 8K tévét működés közben. Ha valami, akkor ott már nagyon kiugrik a felbontás, hogy az konvertált vagy valós. Az 1080p 4K-ra konvertálásnál ez még alig, vagy nem is látszik.
Ha a 8K nem is, de a 16K biztos, hogy megbukik, egyrészt ha lesz is hozzá tartalom, egy 65-ös tévét nézhetsz fél méterről! (már ha kíváncsi vagy a részletekre)
Biztos jó lesz úgy tévézni, meg szemet rontani, agyzsibbadást kapni etc...Egyelőre elképzelni nem tudom, hogy a 8k is sikeres legyen, nemhogy a 16...Pc-re rákötve sem látom értelmét. Van a stúdiónkban egy ötezeregyszászvalahányszormittomén mekkora felbontású LG monitorunk is, ezen a felbontáson konkrétan nem látom rajta rendesen a megszokott nézési távolságból a render programot, annyira részletes, apró minden és az még mindig csak a fele a 16k-nak. Hülyeség volt már ezt megvenni...
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #130124 üzenetére
A Telekomnál gyakorlatilag nincs HD minőség, majdnem ugyanaz a kettő az alacsony sávszélesség miatt, szóval felesleges beszélni róla. Egy HBO Go előfizetés ezerszer többet ér minőségben, mint egy Gagyikom előfizetés, ahol ráadásul nézheted a reklámokat is a pénzedért. Baromi jó üzlet a Telekomnak, neked meg rossz.
-
törölt tag
válasz
Attila0 #130124 üzenetére
Naná, hogy nem láttál, mert az SD vagy a HD csak felbontás, a minőség bitrátától függ, ami továbbra is nagyon karcsú, illetve nem mindegy a forrás sem, mert tegnapelőtt a John Wick: 2. felvonás című film sugárzása egészen jó volt a megszokott minőséghez képest (nekem meggyőződésem, hogy a Blu-ray változat volt sugározva)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila0 #130064 üzenetére
Elsőre is megértettem, hogy mit írtál, én is ezt írtam, de sokan nem hiszik el, hogy 2019-ben van néhány olyan típus, ami 2015 tájékán már a belépőszintet is épphogy súrolta volna. Minden gyártónál megvannak a marketing agytrösztök, hogy mivel lehet a mutatókat évről-évre feljebb tolni. Nos, ezzel (is), egyrészt van az agymosott birka, akit átlehet vágni, másrészt vannak azok a vásárlók, akik egyszerűen nem tehetik meg, hogy jobbat vegyen, holott tudja és érti, hogy a tévéje enyhén szólva is nem a legjobb konstrukció.
Ő előttük meghajolok, mert erre ennyi keretük van, ott van család, meg mellette minden l@fasz, amivel az állam elszedi tőlük a pénzt, de azt kicseszettül rühellem, mikor az első fajta osztja a nem létező eszét és mindenáron bevédi a terméket.
A kontraszt meg itt jön ki, a második és egyben szerencsétlen kénytelen ugyanazt a minőséget nézni, mint az iqlájtok. Az ország hibája, nem a vásárlóé meg az is, hogy ilyen selejtek egyáltalán polcra kerülhetnek.-----------
(#130067) Fr3eWar
Nekem most egy evga 1080ti-t váltott, hát arra olyan csendes ventit raktak, hogy etalon lehetne. Pontosan ezt: [link] -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila0 #130053 üzenetére
De miért kellett volna befejeznie?
A H6400-6500 és feljebb manapság is a legjobb, ha főleg tv adásokat nézel, illetve FHD tartalmat.
De 4K HDR-ben, pl a MU8200 és/vagy a qled szériák körberöhögik, de csak olyan tartalomnál. Az biztos, hogy az én h6400-zas tévémnek olyan kikqrt feketéje van a mai napig és az nem fakul sehonnan, hogy sok oled vigyázva vághatná magát.
Ha akkor ilyet tudtak, akkor direkt lerombolták/ják a minőséget, mert ki venné meg az elitkategóriába tartozó tévéjüket? -
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #129420 üzenetére
Érdemes megnézni
A csaj szinkronja is teljesen más, mert az eredetiben alig hallhatóan suttog, a magyar szinkronban pedig simán beszél. Ezek már olyan nagy változtatások, hogy nem szabadna ilyet csinálni szerintem. Régen mintha jobban figyeltek volna erre.
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #129418 üzenetére
"de effekteket/zörejeket ha nehezebben is de, idegen nyelven is elő lehet állítani."
Elő lehet, de idő hiányában többször nem foglalkoznak vele
Ha meg meg is csinálják, akkor eltérhet az eredetitől, például Transformers-ben Optimus Prime magyar hangja teljesen más lett.
-
törölt tag
válasz
Attila0 #129412 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy inkább az erőteljes költséghatékonyság miatt lett olyan, amilyen.
A szinkronizált kontra feliratos film témához pedig csak annyit írnék, hogy például a Félénk vagyok, de hódítani akarok című film zseniális szinkronját meg sem tudná közelíteni a feliratos verzió (de más filmnél is a szinkron dob annyit, hogy jobb lesz, mint az eredeti szöveg feliratos változata). -
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #129401 üzenetére
[link]
Megszokás kérdése az egész. Romániában például elutasítják a szinkront, mert ott feliratosan ment a múltban is a legtöbb dolog és emiatt ott majdnem kétszer annyian beszélnek idegen nyelvet, mint mi Magyarországon. Majd a következő 20-30 évben eldől, hogy ki fog jobban járni gazdasági szempontból.
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #129158 üzenetére
Akkor lehet, hogy épp itt az ideje átállnod kártyára, úgy nem kell csak minimális pénzt a pénztárcádba hordanod, tök könnyű lesz a pénztárcád és nem tudják kiszedni, elrabolni a pénzt, illetve nem fogdosod a koszos pénzpapírt és érméket állandóan
Ráadásul interneten bárhol fizethetsz kártyával, nem kell utánvéttel meg pénzbekészítéssel szórakozni, ha postáznak valamit.
-
PuMbA
titán
-
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #129131 üzenetére
" Szóval előbb-utóbb tényleg ki kell találnom valamit ha jó minőségbe szeretnék filmet nézni."
TV-n gyakorlatilag lehetetlen filmet nézni. Kb. 8 éve utoljára végignéztem TV-ben egy filmet. A reklámok miatt a film hossza megnövekszik, a moziban lévő filmek 3 év után láthatóak, a TV-ben vetített filmek minősége (nem kép és hangminősége) a legtöbbször rossz és nem nézheted azt, amit akarsz
(#129135) Attila0: Az internet határtalan lehetőségeket nyújt és a mozik sem rosszak
HBO Go előfizetés pl.
-
mpo
veterán
válasz
Attila0 #129030 üzenetére
Itt válassz egy részletgazdag képet, ezek 3840 x 2160 pixelesek.
[link]
Mentsd le, ez lesz az eredeti.
Méretezd át és mentsd le más néven 1920 x 1080 pixel és 1280 x 720 pixel méretben is. Irfanview is elég hozzá.
A három képet pendrive-ról nézd meg a tévén 1,5 méter távolságból.
Látod-e a különbségeket?----------------
Az optikai szalonokban van optikus (némelyikben szemészorvos).
A szemészorvos 2000 Ft-ért vizsgált meg, hogy kell-e új szemüveg és nem vártam hónapokat.
Az optikus meg ingyen vizsgál meg, ha szemüveget veszel náluk. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila0 #129081 üzenetére
Hát ezt rosszul tudod. Villámcsapásnál ezek semmit nem érnek, illetve védenek.
Ha az bevág, úgy megdöglik a tévéd, mint annak rendje. Meg minden más is, ami be van dugva és végig szaladt rajta a villám.
Tehát az ellen csak úgy lehet védekezni, ha nem csak az hálózati, de minden kábelt kihúzol a tévéből, vagy bármilyen műszaki cuccból. -
mpo
veterán
válasz
Attila0 #129033 üzenetére
Pár éve az egyik kis faluban élő barátomnak szóltam, hogy fizessen elő a Telekomnál HD csomagra.
A közös Telekomos barátunk, aki a faluban szerelt, azt mondta neki, nem kap HD adást, csak az SD-HD közötti, mert fejleszteni kellene a hálózatot.
Azóta egy Kft. kábelt húzott pár faluba és kiszorította a Telekomot, van normális HD adás és 200 Mbites internet. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila0 #129020 üzenetére
Figyelj, ha rosszul látsz, akkor nem fogod látni, ennyi.
Nekem is szar volt a szemem (-3-ig romlott, tehát távolra nem láttam jól), és tudom, milyen az nem látni a részleteket (már) de a lézeres műtétnek köszönhetően a legapróbb kis biszbaszt is felolvasom az orvosnál. Viszont az meg nem két fillér, ezért aki erre nem tud áldozni, annak kell a szemüveg, különben használhat akár régi crt tévét is. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila0 #129015 üzenetére
Ha a HD és SD között nem látod a külöMbséget, akkor három variáció van.
A szemed kicseszett rossz, irány a szemészet, mert szemüveg kell.
A tévéd rossz, emiatt nem tudja megjeleníteni a HD tartalmat.
Amit nézel az nem is HD.--------
(#129013) mpo
Egyébként az a táblázat teljesen jó.
-
mpo
veterán
válasz
Attila0 #129012 üzenetére
Igazából szerintem a tévé méretét kellene figyelembe venni.
Nézd meg még egyszer azt a qrva táblázatot. A tetején még írják is. Jelmagyarázat is van a színekre.
A X tengely a tévé mérete inchben, az Y tengely a nézési távolság.
A színes sávok a tévék felbontását jelentik.Előzőleg ezeket írtad:
Nekem egy UE40mu6122 van de némelyik adó 101 centin is elég tré.
Én a HD csatornát meg sem tudom különböztetni a nem HD-tól
Mondjuk azt azért még hozzá kell tennem hogy STB-n keresztül fogom a tévéadást, tehát a tv csak mint képmegjelenítő szerepel.
A beltéri egységed HD vagy SD? A típusszámból kiderítheted.
-
mpo
veterán
válasz
Attila0 #129009 üzenetére
Tehát ezt az egészet úgy kellene hirdetni hogy az ülőalkalmatosságot húzd olyan távolságra a tévétől ahonnan látod is amit szeretnél.
Az a világoskék sáv 55"-nál 120 cm-es tartományt jelent, ahol szabadon választhatsz.
Senki nem mondott fix távolságot, csak a maximumról volt szó, ami itt 210 cm.Már megfogadtam, hogy nem hozom elő a nézési távolságot.
-
mpo
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila0 #128833 üzenetére
A helyesírás egy dolog, van amikor ipad-ról, vagy telefonról írok (mint most is) és nem kerül valahova vessző, vagy automatikusan felülírja az én szavam, amit nem figyelek, csak elküldés után látom. de az egyenlőre meg a muszály és a többi degradálásával a gyönyörű magyar nyelv, kb a pöcegödörbe kerül.
A magyar egy olyan nyelv, ami bődületesen sok kifejező szavakkal rendelkezik és amit képtelenség más nyelven lefordítani, de megpróbálni is nehéz. Ezért erre lehetünk büszkék, arra már nem, hogy a kutya nem beszéli rajtunk kívül, de még hasonlítani sem hasonlít semmire. Csak lassan elangolosítjuk mindenféle hülye szlenggel, amire már én is rászoktam.
Ez az egyik kedvencem a sok közül, vicces és ugyanakkor egyedülálló.
-
törölt tag
válasz
Attila0 #128693 üzenetére
Ilyenek vannak:
Képernyőarány: 16:9 vagy 4:3
Kijelzőformátum: Normál (Postaláda), Nyújtott (Teljes képernyő), Nagyítás (Panoráma mód)
Felbontás: 720p, 1080i, 1080pHa nézem a Sorozat+ csatornán a Columbo-t, akkor ha a film előtt kapcsolok oda, akkor 16:9 van és a megjelenítés jó, de ahogy kezdődik a Columbo, akkor vízszintesen széthúzott lesz a kép és ilyenkor csatornát váltok és akkor jó lesz, de a filmet megszakító reklámok függőlegesen széthúzottak lesznek a film alatt.
-
törölt tag
válasz
Attila0 #128675 üzenetére
Írtam már, de akkor újból leírom.
Az XBOX One S konzolon bármelyik HDMI bementre csatlakoztatva tökéletes képet ad Film képmódban, sőt ha azzal játszok le DVD, vagy Blu-ray filmeket, akkor azok is tökéletesek.
Vezetékes hálózatról, USB 2.0 pen drive, vagy merevlemez használatakor szintén semmi gond sincs Film képmód használatakor SD, FullHD, vagy 4K HDR tartalom lejátszásakor, amit a tv saját belső lejátszóval játszok le.
Koax bemenetre kötött antennakábel, vagy bármely HDMI portra csatlakoztatott set top box esetén gond van Film képmódban eléggé látványosan, illetve a többi képmód alatt is látható nagyon minimálisan.Állítólag ez szoftveres hiba, ami a DVB-T és DVB-C vételt érinti és ezt el is tudnám fogadni, de a set top box HDMI porton keresztül csatlakozik, tehát a tv elvileg nem tudhatja, hogy az egy DVB vételi eszköz és ezért nem értem az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest