Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
Üdv. Vettem egy uj samsung tv-t hozzá két sony bluetooth fejhallgatót, s meglepve tapasztaltam hogy a kettő fejhallgatót egyszerre nem kezeli a tv. Ti hogyan oldottátok meg?
-
yrkalla1
csendes tag
válasz
Sz.Andi_80
üzenetére
A "WIFI szar" alatt mit értesz, a Samsung TV-nek szar a vevője, vagy a telekomos router nem adja jól a jelet?
-
Mclood
csendes tag
Üdv
Van egy ilyen tv-m UE50MU6102 és sehol nem találom benne az elalvás időzítőt. Olyant találtam hogy 4 óra inaktívitás után le kapcsol de én arra gondolok hogy beállítom hogy 30 vagy 60 perc múlva kapcsoljon ki.
Tudnátok segíteni? -
Sz.Andi_80
csendes tag
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Ajánlanátok-e a Samsung 55NU8052-t jelenleg?
Esetleg hasonló árkategóriában még az 55Q6FN jöhet még szóba.Melyiket lenne érdemes venni 1-2 hónapon belül, és miért?
Köszönöm.
-
yrkalla1
csendes tag
válasz
Sz.Andi_80
üzenetére
Szia,
Megoldódott a problémád a lejátszással?
Ilyen TV-t szeretnék venni és nem lenne jó, ha ez alapból nem menne.
WIFI-n próbáltad? Én azon keresztül játszom le a filmeket egy másik, régebbi Samsung TV-n és gond nélkül megy pl. a .mkv
Magával a TV-vel mennyire vagy megelégedve? -
sandró60
addikt
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Innen rendeltem usb kábeleket.a 60 cm-től az 1m50 cm-ig.Persze nem a legolcsóbbat.Deloc az egy elismert márka.A tévé 1A usb-bemenetére csatlakoztatva a 2 tb-os 2.5" vinchestert meghajtja.Persze a nagyobb vinyókhoz már külső táp kell.Ezek 3.5".Nem tudom a mostani trend. Ezek a nagy memória csipek vajon,hogy működnek?Szerintem ezeknek is elég kell,hogy legyen az 1A
-
Tajték
senior tag
Most kipróbáltam egy pentdrive-al a filmlejátszást, arra voltam kíváncsi hogy feliratot (str file)-t hozzá tudom e rendelni, de nem sikerült. Nem is lehet vagy csak én vagyok béne?
Mert ha nem lehet akkor felesleges külső HDD-t is vennem a 4k lejátszására, mert sok feliratos filmet nézek. -
sandró60
addikt
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
A D5500-tévémnél döglött be egy 320GB winchester,mint kiderült,hogy nem szabályosan választottam le az USB-csatlakozást.A tévé tools menüben volt egy ilyen lehetőség.
Én úgy oldottam a ki-be "húzigatást",hogy kb 60 cm usb hosszabbító állandóra a tévébe és ehhez csatlakoztatom a pendrive-t-Hdd-t
A mostani H6400-menüben is van ilyen.A saját "káromon"megtanultam.Azóta nincs ilyen problémám.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
2-2,1m szemtávolságból 43 vagy 49 colos nu7-es széria lenne jobb? Néznénk rajta tvadást, nem tudom ilyen távolságból milyen lenne egy Discovery, amiből pl. csak SD van.
Köszi -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
PuMbA
üzenetére
Azért van benne a leírásban, mert még az az őskövület is működik. Ép az előbb próbáltam ki, mind a két QLED (q6f és qf8) simán vitte a trágya képminőségű, vagy 15 évvel ezelőtti próbálkozásaimat, amiket megtaláltam.. Pedig ezeknek a tévéknek valóban nem kellene, hogy ezt tudják, csak egy hülye nézz rajta ilyn xvid ganékat.
De a lényeg, hogy tudják.
Viszont épp tegnap szállt el egy 750GB HDD, amit lényegében csak a tv használt.
Még anno H6400.nál kezdte a pályafutását, most a 82-es QF8-nál megdöglött. Felpörgés után csak kattog.
Pedig volt rajta jó pár frankó film, amit még nem láttam. Kétfelé volt osztva, az egyikre a felvételt csinálta, a másikon megnézendő filmek lettek volna. Nem tudom, hogy döglődött-e már, de még azt is eltudom képzelni, hogy az új tévé kinyírta. De talán nem, csak ennyi volt "benne".Érdekesen mutatta ki egyébként a hibáját. Úgy kezdődött, hogy meg akartam nézni a sok felvett anyagból valamit, erre nem volt ott semmi, csak két kis valami, amit eleve le sem játszott, viszont méretben meg írta, hogy foglalt. Kihúz, bedug, tv újraindít, ugyanaz. Viszont a filmes részével ekkor még nem volt gond.
Azonnal indult bármelyik film rajta, mappákba belépve etc...
Rádugtam PC-re, az már fel sem ismerte. Vissza a tévébe, már ott sem volt semmi, akkor hallottam, hogy felpörögne, de egy kattanás ennek véget vet és ez ismétlődik.Sz. Andin-nál valami más gond van/lesz. Nem ártana neki minimum egy FR, ahogy Előttem írták.
--------------
(#122978) sandró60
Az FR nehéz?
-
sandró60
addikt
válasz
Sz.Andi_80
üzenetére
Próbáljatok egy áramtalanítást.A pendrive meg más HDD ne legyen csatlakoztatva!
A tévét áramból kihúz kb 20 másodpercre.
Vagy szervizmenüben Factory-reset-ami egy kicsit "bonyolúlt" a nem gyakorlott tévé tulajdonosoknak
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Sz.Andi_80
üzenetére
Szia !
Bocs de egy 4K-s tv- nek egy 70 - 80 GB-os 2160p-és filmet simán le kell tudnia játszani akár külső tárolóról akár egy külső médialejátszó ( pl: Himedia q5 pro )segítségével.
valami más gondod lehet !

-
PuMbA
titán
válasz
Sz.Andi_80
üzenetére
Lehet, hogy érdemes a Samsung ügyfélszolgálatot felhívni akkor, mert ilyet még nem láttam

-
Sz.Andi_80
csendes tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Hát pl a tegnap letöltött Avangers 3 nemöolyan régi film 😃 És azt sem viszi :/ Eddig általában 720p filmeket töltöttünk le, és egyik semötetszik neki. A legtöbb film amúgy az elmúlt 2-3 évből származik.
YouTube ról pl amit leszedtem filmet, videót, a Videoder nevű alkalmazással tettem, mobilon, úgy tettem rá pendrive-ra, és azt pl lejátssza, pedig az kb 8-10 évvel ezelőtti feltöltés.... -
PuMbA
titán
válasz
Sz.Andi_80
üzenetére
Értem
Hát ezek valószínűleg xvid kodekes filmek, ami már több, mint 10 éves és a számítástechnikában az már a nagyon elavult, ősidőket jelenti és már kivették ezekben a TV-kben a támogatását, a leírásban nem kéne benne lenniük.Még a régi nagy képcsöves TV-hez passzoló alacsony képminőséggel rendelkeznek, szóval ezen a TV-n színtelen, kockás képet kapnál velük. Itt az ideje a változásnak és javaslom az 5GB vagy nagyobb 720p vagy 1080p jelzésű HD filmek beszerzését, mert azt lejátssza a TV.
Egyébként a TV-ben lévő YouTube alkalmazással nagyon jó minőségben tudsz YouTube videókat nézni, próbáld majd ki.
(#122974) Attila0: Szinte csak HD sport adásokat nézek, azok elég jók

-
PuMbA
titán
válasz
Sz.Andi_80
üzenetére
Hány GB-os egy filmed akkor és milyen kiterjesztése van a videó fájloknak, mkv, avi? 8-10GB annyira nem nagy méret a mai internet sebességekkel
Minden elérhető percek alatt, az otthoni tárolás, gyűjtögetés lefelé szálló ágazatban van és jönnek fel a netes streaming szolgáltatások. -
PuMbA
titán
válasz
Sz.Andi_80
üzenetére
Milyen formátumban vannak a filmek? Mert ha nagyon régi, rossz minőségű 1-2GB-os xvid, akkor azt már nem viszi, de csúnyán is nézne ki egy ilyen nagy felbontású, új TV-n. 4K TV esetén érdemes minimum 5-7GB-os HD, de inkább 10-15GB-os FullHD filmeket nézni, mert egyébként sok értelme nincs ilyen csilli-villi képminőségű TV-t venni

-
Sz.Andi_80
csendes tag
Sziasztok! Remélem, belefér a témába, és valaki tud nekem érdemben segíteni!
Vásároltam a telekomtól (nem tudom, számít-e) egy Samsung 43NU7122 SMART UHD 4K LED TV-t
( https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue43nu7122-p409429301/?gclid=CjwKCAjw8ajcBRBSEiwAsSky_Q3xw5DrFSLEfk3UBGIoUvfdvyVzcZ-yD3S8EMcqvDqe10Go-VTKfhoCL5oQAvD_BwE)Egyetlen probléma van vele: SEMMILYEN letöltött filmet nem hajlandó lejátszani, pedig a segítség menü erre vonatkozó irománya szerint mind a formátum, mind a kodek stimmel.
Valakinek bármiféle ötlete esetleg?
Próbáltuk pendrive-on, külső vinyón, dvd lejátszóba bedugott usb-s adathordozókkal (persze ekkor a dvd lejátszó sem ismerte fel, amit eddig igen)
Van 1 terrányi házimozink (filmek) és nem tudjuk nézni! Ha valaki ért hozzá, megköszönném ha segítene, mi lehet a gond?! -
noxon
őstag
Sziasztok.
Összekötöttem a regebbi házimozimat az audio decoderrel amit meg optikán a tv-vel.
Viszont vannak furcsasàgok. A sourrund hangfalak (hátsók) zümmögnek, zajosak. A mély is fura, mert mikor beszélnek a filmben a mély is szól. -
Tajték
senior tag
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!!!

Begyűjtöttem az infókat PS4 Pro és egy külső HDD megoldja a gondjaimat
-
Tajték
senior tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Úristeeen! Inkább kihagynám

Köszönöm a felvilágosítást Neked és Mindenkinek

Esetleg tudnál ajánlani egy legolcsóbb midia lejátszót? Nem kell semmi extra flancolás vele csak tudja nekem a 4K-t és a HDR-t ha filmet nézek, valamint ha angol nyelvű akkor tudjam hozzáadni a feliratot külső fáljból.
-
Tajték
senior tag
válasz
PuMbA
üzenetére
visszaállítottam az asztalt fullHD-re és 60 hz-re, ez megoldotta a a Fifa játék problémát, nagyon szépen fut már 60 hz-en , köszönöm

Szóval akkor azt mondod hogy jobban járok egy média lejátszóval mint egy VGA cserével?
A média lejátszó akkor teljesen kielégíteni a 4K film lejátszás igényemet? Esetleg HDR-t is tufja?
Csak azért mert ha esetleg egy Geforce 1060 megoldaná a problémát akkor inkább azt vennék mint média lejátszót, de drágább VGA-t viszont már nem szeretnék venni.
-
PuMbA
titán
válasz
Tajték
üzenetére
"ez alatt azt érted, hogy az asztal felbontása erre van állítva? "
Igen.
"Nekem a lényeg hogy a 4K filmek zökkenőmentesen fussanak a VGA-val, ehhez milyen szintre lenne szükségem?
Számítógéppel kicsit problémásabb a 4K filmek lejátszása, nem elég felrakni egy lejátszó programot és már megy is a 4K HDR-rel meg minden. Szóval ajánlott egy NAS-sal vagy USB-ről a TV-vel lejátszani a filmeket vagy egí olcsó külön médialejátszót beszerezni, mert az sokkal kényelmesebb.
-
Tajték
senior tag
válasz
PuMbA
üzenetére
EZ a "Mert a videókártyád kimenete 3840x2160 30Hz-re van állítva" ez alatt azt érted, hogy az asztal felbontása erre van állítva? Vagy mit is pontosan?
Nekem a lényeg hogy a 4K filmek zökkenőmentesen fussanak a VGA-val, ehhez milyen szintre lenne szükségem?
Mert a játékra készülök venni PS4 Pro-t.
CSak azért kérdeztem a Fifa darabosságát mert nem értettem miért van. -
PuMbA
titán
válasz
Tajték
üzenetére
"A játékot csak fullHD-ben futtatom, ezért nem értem a darabos megjelenítést"
Mert a videókártyád kimenete 3840x2160 30Hz-re van állítva gondolom
1050TI 4GB a belépő megoldás, az egyszerűbb játékok, mint a Fifa szerintem megy rajta 4K-val, de nézz róla YouTube videót, hogy hogyan fut pontosan, mert nem tudom. A legnépszerűbb játékok, mint a Battlefield meg ezekhez 1070, 1080 kell, szóval egy rendes csúcskártya 4K-ban. -
PuMbA
titán
válasz
PuMbA
üzenetére
Egyébként YouTube videókat érdemes a TV-ről nézni a YouTube alkalmazással, nem kell hozzá PC
A 4K videón pedig rendes 50-70GB-os 4K videót értettem, az már nem menne a gépednek, mert a YouTube 4K minőségét korlátozza a limitált netes sávszélesség és kevés tárhely.YouTube-ot egyébként érdemes a TV-d YouTube alkalmazásával nézni, mert a videókártyád nem tud HDR-t, csak 4K felbontást, azt is csak 30Hz-en és sok YouTube videó 4K HDR 60Hz-es.
-
Attila0
őstag
Van itt rajtam kívűl valaki aki műholdas T-home sat tv-t 4k tévén néz?
-
PuMbA
titán
válasz
Tajték
üzenetére
Ja, hát persze, a régi kártyák 30Hz-nél többet nem tudnak 4K-ban és 4K videót sem tudnak lejátszani
4K játékhoz mélyebben a zsebbe kell nyúlni, hiszen, ha belegondolsz 4x akkora felbontást kell számolnia szerencsétlen videókártyának, amit FullHD-ra terveztek, tehát ha tudná is a 60Hz-et, akkor sem lenne jó játszani 20-30 fps-sel. Tedd át FullHD 60Hz-re a képet és jó lesz, de ugye nem lesz teljesen éles a kép.Egy pénzköltés mindig új pénzköltést von maga után, szóval nem érdemes csak úgy beleugorni valamibe.
-
Tajték
senior tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Erre én is gondoltam! De a VGA-mon is csak 1,4 es a HDMI, lehet kéne vennem egy erősebb újabb VGA-t?

Valamint azt sem értem, hogy a 4K-s fiilmeket is csak úgy játsza le hogy akadozik, szaggat, de viszont a youtube-ról indított 4K videó az tökéletesen tisztán folyákonyan fut
-
Tajték
senior tag
válasz
PuMbA
üzenetére
A felbontás 3840x2160 de a TVn emellett a felbontás kiírás mellett még egy p30 -as jelzés is van , az mi?
Most belementem a vezérlőpultba ott a spec beállításokba és 30 hrz-et ír és nem is tudom nagyobbra állítani nem engedi
Gyenge lenne a VGA-m ehhez a TV-hez? ASUS Radeon r9 270 2gb DC2OC

-
PuMbA
titán
válasz
Tajték
üzenetére
Milyen felbontáson és frissítési frekvencián vagy? Ha a régi TV-den nem volt a PC mód bekapcsolva és az interpoláció pedig be a 120Hz miatt, akkor láthattad folyamatosabbnak, de ilyen esetben az irányítás késik a TV által elvégzett mesterséges plusz képkocka számolási műveletek miatt, szóval nem igazán lehet pontosan játszani. Mivel ez a TV 60Hz-es, ezért be sem tudnád ezen kapcsolni, ha akarnád, de nem akkora probléma az előbb leírtak miatt. PC módban a TV-d pont ugyanúgy működik, mint egy 60Hz-es monitor.
-
Tajték
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung UE49NU7102K TV-t és azt szeretném kérdezni, hogy ha HDMI-vel rákötöm a PC-t akkor mindegy melyik bemenetbe dugom a TV-n? Vagy van különbség a HDMI bemenetek között?
Azért kérdezem, mert az eddig FullHD tévémen a Fifa 17 elég szépen futott, most meg darabosnak érzékelem a játékmenetet. Ez mitől lehet? Beállítás?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
waccamár
üzenetére
Ezek szerint nem, mert a tévéd bekapcsolás után nem keres automatikusan BT jelet.
------------Más eszközzel egyébként próbáltad, hogy automatikusan kapcsolódik a logitec, pl egy telefon, ki be kapcsolás után? Ha ott sem, akkor viszont a logitech nem küld folyamatosan BT jelet, szétválasztás után. De lehet, hogy egyik sem keresi a másik társaságát. .
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy NU7402 TV-t, és hozzá egy Logitech Z337 bluetooth hangfalat.
Meg lehet oldani valahogy, hogy automatikusan kapcsolódjon a TV a hangfalhoz?
Amikor bekapcsolom a TV-t, és a hangfalat, akkor újra nyomva kell tartani a hangfalon a BT-gombot. A TV-vel nem kell újra párosítani, DE be kell menni a menübe, és újra kapcsolódni a hangfalhoz, minden egyes bekapcsolásnál. Guglizgattam, meg áttúrtam a menüket, írtam Samsung supportnak is, de ők sem tudtak segíteni
Egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy ez így működjön. Remélem tud valaki segíteni
Köszi előre is 
-
Attila0
őstag
válasz
Maddrive321
üzenetére
Nekem 6122-es van ami majdnem ugyan az mint a 6102, ezért biztosan merem állitani hogy sajna nincs benne ilyen opció.

-
sandró60
addikt
válasz
Maddrive321
üzenetére
A menü gomb>kép>kép kikapcs-A kép-menü legvégén van ilyen beállítási lehetőség.Én egy monitor-tv-ről írtam.Nálam így van(Samsung)
-
Maddrive321
tag
sziasztok, egy 6102es tv van, az lenne a kérdésem hogy rádióhallgatáskor ki lehet kapcsolni a kijelzőt mert nem találtam ilyen funkciót de jó lenne, előre is köszi
-
gyeniko
őstag
válasz
Attila0
üzenetére
"Tömeges tartalom" szerintem csak nagyon sokára, 10+ év múlva. A hazai TV adások még a 1080p-ig sem jutottak el, ha jól emlékszem, a UPC-nek is csak kb. 30 HD csatornája van a csaknem 200-ból, melyek 720p/1080i-sek. A valódi 4K-s filmekből sincs egetrengetően sok, mikor lesz hát 8K? Más kérdés, hogy sok értelme akkor sem lesz a szemünk korlátai miatt.
-
PuMbA
titán
válasz
kokokka
üzenetére
Ez igaz, én is angol hanggal nézem a filmeket, bár én már találkoztam jól hangzó 640-es angol AC3-mal, de ez néhány éve volt, amikor még a 1.5Mbites Dolby Digital Plus volt a menő a DTS mellett. Ma már minden DTS-ben van szinte és az alap 1510-es DTS van vagy a teljes 2500-as DTS-HD.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
noxon
üzenetére
Távos erősítő kell hozzá, de annak meg mi értelme, hogy még egy táv ott legyen, vagy esetleg egy Logitech Harmony Elite, ami jelenleg a távírányítók királya, de az megint (jó drága is egyben) plusz pénz, vagy soundbar, de az megint plusz lóvé, ráadásul gagyi hangzásért sok pénzbe kerül..
Na, hát ezért nincs ott egy tetves filléres Jack kimenet, ami mindent megoldana. A sony és az lg nem spórol ezekkel. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kokokka
üzenetére
ha egy magyar után átkapcsolsz egy eredeti HD-ra megtelik a szoba hanggal!
Ez totál így van. Pl a rengeteg blu ray filmem között ott a van a A következő három nap, azért vettem meg, mert szinkronosan 7.1 DTS HD MASTER hangsáv is van rajta többek között.
Hát, akárki műve ez, elmehet a ...oda. Mintha néha volna egy kis térhatás, eredeti angol sima 5.1-re kapcsolva, meg kb mintha benne lennél a filmben. Brutális amatőr botfülüek tudnak dolgozni és ezzel hazavágni az élményt ebben az országban. -
noxon
őstag
Sziasztok!
A régi házimozi rendszeremet összedugtam RCA kábellel az audio decodert azt pedig optikai kábellel a tv-vel, de nincs hang. Tud valaki segíteni ebben?
-
kokokka
addikt
válasz
PuMbA
üzenetére
De ha visszatérünk a filmekhez :ha egy magyar után átkapcsolsz egy eredeti HD-ra megtelik a szoba hanggal! A helyére kerül minden, mert nincs eltüntetve belőle a hangok nagy része, mint a 640-esnél! Értem én ha Neked megfelel az is, nincs ezzel semmi gondom. Sajnos kényszerből ha szinkronosan akarunk filmet nézni amúgy is muszáj azt hallgatni. Igen ritka a jó stúdiómunka itthon, sajnos köszönő viszonyban sincs azzal amilyennek lennie kéne...
-
noxon
őstag
Sziasztok!
Mai napon bekapcsolás után a tv-n vízszintes zöld csíkok futkorásztak a képernyőn. Kikapcs, bekapcs és eltűnt.
Szerintetek mi lehetett? -
PuMbA
titán
válasz
kokokka
üzenetére
100k-s DAC-om van kisebb JBL monitorokkal
Nem olyan nagy a különbség egy DTS-HD-hoz képest, ami csillió megabájt helyet foglal, hogy feltétlenül megérje. Szerintem a 640-es AC3 a legjobb helyfoglalás / hangminőség rátában. Milliós rendszerekhez már lehet, hogy nem jó, de olyat sosem fogok venni. -
rasurosenpai
tag
Egy korábbi PH-s cikkben olvastam, hogy "az új firmware letöltése után a Samsung Q9FN, Q8FN, Q7FN, Q7CN, Q6FN QLED és az NU8000 LED LCD tévésorozatoknál jöhet majd szóba az AMD HDMI-s FreeSync, illetve a HDMI VRR technológia használata"
Szeretnék érdeklődni, hogy mi a tapasztalat ezen TV-k monitorként történő használata során játék esetén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akárhogy hasonlítod a vezetékeshez, észrevehetően elmarad tőle, szóval érdemes kábelezni mindig, kivétel ha nem megoldható.

: