Hirdetés
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
HagaNRG
őstag
válasz
jupp008
üzenetére
Figyelj, 160k-ért szerintem jelenleg akkor is az ár/érték arány bajnoka és vedd föl úgy, hogy 10 ezer ft-ért nem cseszekedtél vele még napokig, hetekig. Lássuk be, a hazai Black Friday azt jelenti, hogy legyél benne az első tízben reggel 6 és 7 között, aki le tud csapni valmelyik jó árú tv-re, aztán meg még várj két hetet, míg meghozzák.
Neked már megvan és ez a lényeg! Gratula hozzá! -
HagaNRG
őstag
válasz
jupp008
üzenetére
"úgy érzem az UE55NU7102 nagyon már nem lesz olcsóbb idén, talán érdemes lenne most megvenni."
Én meg pontosan emiatt várok már csak azért is jövő péntekig, mert simán el tudok képzelni egy 120-130 ezres akciós árat érte. (most sajnálom csak igazán, hogy nem csináltam legalább screenshotokat a tavalyi, tavalyelőtti mainstream típusok előtte-utáni áraikról)
Ez a 159 már időtlen idők óta ennyi (ahogy külföldön is beállt 460 Eurora ugyanez a TV, de mivel ez az egyik legjobb ár/érték arányú 55"-ös, így szerintem igenis reális a 400 Euro megcélzása) Viszont azért azzal sem árt vigyázni, hogy az árak max. BF-ig csúcsosodnak ki, utána karácsonyig már csak drágább szokott lenni minden, ez viszont tuti így van 2014 óta, vagyis eddig a legjobb árak mindig novemberben voltak, utána max. februárban volt megint akció, de általában akkor is csak a novemberi árak ismétlődnek. -
rioter
tag
Helló!
Most olvastam, hogy a Samsung 2017-es tv-i már nem támogatják az avi fájlokat, így maradnék a 2016-os sorozatnál. Elsőre ezt szúrtam ki magamnak: UE50MU6100, vagy esetleg a 43"-os kistesója. Itt még támogatja a divx-et (.avi, .divx, .mkv). Az lenne a kérdésem, ez vajon magában foglalja az xvid támogatást is, csak nincs külön kiírva, avagy annak a támogatásával már régebben leszámoltak?
-
Deck
titán
válasz
forintuser
üzenetére
Bracker FM600400 (tescoba is kapni)
-
Zafir78
tag
válasz
forintuser
üzenetére
Stell univerzálissal. Amire vigyázz: elég speciális, 43-45 mm-es csavar kell a Q6FN-hez (ami a TV hátához rögzíti a tartókart), a Stell készletben pedig 30 mm-est adnak! Úgyhogy azt külön meg kellett vennem.
-
forintuser
őstag
Sziasztok. Akinek Q6FN készüléke van. Milyen konzollal fogatta fel a falra?

-
Deck
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Hoppá, és tényleg

-
-
Deck
titán
Plexen se megy a dts. Szóval sehogy sem oldható meg. Marad a pc-s megoldás akkor. Nem látok különbséget a pc-n elindított filmek és a tv-n lejátszottak között.
-
jupp008
senior tag
Sziasztok,
úgy érzem az UE55NU7102 nagyon már nem lesz olcsóbb idén, talán érdemes lenne most megvenni.
Van esetleg valakinek javaslata más típusra ebben az árkategóriában ami jobban megérné?
Vagy ha tud vki + néhány tizezerért 65" alternatívaként megköszönném. -
cseryz
tag
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni.
Két tipusra szűkítettem választást, 65NU7402 / 7442 illetve 65NU8002.
Ti melyik típust javasolnátok inkább, árban ugye nem teljesen ugyanaz +50-70kHUF. Megéri a 120HZ a felárat ?
Korábban irta valki hogy a 7442 vagy szaggatott vagy szappanopera efekt-et "produkált".
8002-ről nem nagyon nyilatkozott senki, a kereséseim alapján.
Köszi szépen a segítséget.Cseryz
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem szervesen ide tartozik, de ez komoly, hogy egyáltalán ilyen napirendre kerül, sőt már annál tovább is...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Deck
titán
Ha a DTS hangot nem viszi a TV akkor melyek azok amiket visz? Mert, akkor oda lehet figyelni erre.
ΞΔGLΞ: Telekomnál volt pont múlt héten mondtam vissza egyet, pedig hozta a futár. Csak inkább a Q7FN-t vettem.
-
PuMbA
titán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Elég, de a beállításra nagyon figyelni kell, mert nem olyan egyszerű a dolog, ezért érdemes összehasonlítani a képet a TV belső lejátszójával, amikor belövöd a PC-s videó lejátszást. Ha 4K 30Hz alatt használod főleg a TV-t a filmek 23fps-e miatt, akkor RGB teljes dinamikatartomány kimenet kell 10 vagy 12 bittel a TV-n a HDMI UHD Color-t kikapcsolva és a TV-n is a megfelelő HDMI fekete szintet beállítani. Ha 4K 60Hz-en vagy, akkor HDMI UHD Color bekapcs, YCbCr korlátozott 422 vagy 420 kimenet, 10 vagy 12 bit színnel.
-
Takika14
aktív tag
55-ös Q6FN a euronicsben most 300k.
-
Vistaboy
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
Bocsi, hogy közbeszólok, csak olvastam a hozzászólásod, és én is pont ebben a cipőben vagyok, miszerint egy QE55Q6FN típusú készüléket fogok majd venni valamikor jövőre - amint meglesz a pénz rá. Olvastam, hogy a 2018-as Samuk nem adják le a DTS-t, de én főleg arra használnám, hogy PC-ről játszak le rajta HDMI-n keresztül HEVC 2160p HDR10 BDRemux-okat, MPC-HC és madVR segítségével.
Direkt úgy lesz elhelyezve, hogy a gép mögötti falra szerelem fel tartó segítségével, így tulajdonképpen a PC hangfalai a két szélére fognak esni, mondjuk alatta lesznek egy jó fél méterrel, de szemből nézve két méterről szerintem ez nem okoz majd gondot. Az adatlapomon szereplő gép megfelelő lesz szerinted a 10-bites kép lejátszásához?
Köszi előre is.

-
Fornetti
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung mu6102 65"os tv. Ma vettem hozzá egy külső maxtor 2TB hdd-t. Nem formáztam, hanem hagytam a gyári állapotában. Telepakoltam fotókkal és videókkal. Azokat a mappákat, amelyikben sok fotó és vagy videó van nem tudta beolvasni.Egy mappát tudtam megnyitni ahol egy 20GB-os avi van.Mi lehet a gond?
-
mester6
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
UE48HU7500 -as tv-m 3 éves.
Ma próbáltam a Smart Hub segítségével a You Tube-ra belépni . Minden rendben volt , de sajnos milliónyi próbálkozás után sem töltötte be a kiválasztott videót. Próbáltam telefonról is lejátszani egy videót , de az sem sikerült.
A tv többi funkciója látszólag rendben van.Mi lehet a baj?
-
matex
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a QE55Q6FN típust. [link] Árkategóriában ez jönne szóba
Van valakinek ilyen modellje, vagy valamelyik méret a Q6FN szériából? Ajánljátok ezt a típust, vagy valamelyiket 55"-os méretben? Köszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz
KubanitoS
üzenetére
Best buy a minél drágább
Elég nehéz nagy LCD panelt gyártani, így az alsó kategóriában az ilyen nagy TV-k panelei mások, mint a kisebbek és valamivel gyengébbek. Nagyobb mozgás elmosódás és bevilágítási egyenetlenség (felhősödési hibák) van. A Samsung TV-k inkább VA-sok, szóval... inkább Sony. Az LG olcsó TV-i meg nem teljesen 4K-sok, szóval nem játszik. -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Samsung tévét szeretnék venni, 65-70"-eset. Létezik a kategóriában best buy készülék? Elsősorban IPS panel érdekelne, de igazából nyitott vagyok a lehetőségekre.
szerk: Csak random ráböktem egyre az árukeresőn. Tudom, hogy ez túlságosan olcsó ebben a kategóriában, de mégis mekkora hátránnyal indul ez a modell egy drágább samuhoz képest?
-
direwolf
őstag
válasz
DonAttilas
üzenetére
-
-
PuMbA
titán
válasz
DonAttilas
üzenetére
Kérdés, hogy be tudod-e rendesen állítani a PC-t
Kell egy HDMI 2.0 kimenettel rendelkező VGA, 10bites színkimenet a HDR filmekhez és egy HDR-t támogató lejátszó program. -
Stood83
csendes tag
Kedves fórumtársak!
A tapasztalatotokra lenne szükségem.
Jelenleg egy Samsung UE43MU6102 tv-vel játszok.
Érdemes lecserélni egy Samsung UE43NU7442-re?
A mostani 6102-esre nagyon kicsi input lag miatt esett a választás.A 7442-es input lagjáról sajnos nem találtam adatot, és ha lehet a "játék módot" nem kapcsolnám be.
Nem játnék rosszul?Érdemes lenne a csere?
Köszönöm a hsz-eket. -
Deck
titán
válasz
DonAttilas
üzenetére
Énis így oldottam meg. Ez a legegyszerűbb és legjobb megoldás (szerintem)
A kérdéseidre sajnos nem tudok válaszolni de más tuti tud itt a topikba. -
DonAttilas
tag
Köszi az infót, akkor nem kell problémáznom ezzel hogy idei model, mert abban a kevés esetben is ha baj lenne megoldom így, sőt... Már csak ki kell fognom egyet jó áron. 50NU7442 180.000 49NU7102 135.000 Megéri ezt a felárat? 55NU7102 vagy akkor már inkább ez 155.000-be. Kb 2.5 fél méterre lenne a fejem a tv-től fekve.
-
Deck
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Akkor ráköti hdmi-n keresztül PC-re a TV-t, aztán nem lesz semmi problémája. Oda meg jackes hangfalat is belehet dugni

-
válasz
DonAttilas
üzenetére
Nem lesz hang.
-
DonAttilas
tag
PuMbA: Szia. Amatőr vagyok a témában, vagyis annyit tudok amennyit itt összeolvastam, de látom hogy te válaszolsz nagyon sok mindenre. Egy olyan kérdésem lenne hogy mi van abban az esetben ha van USB-n egy filmem DTS hanggal, de a tv ugye nem játssza le ( NU7XXX). Ilyenkor átkonvertálja és lesz hang csak más vagy semmi hang nem lesz vagy mi történik?
-
DonAttilas
tag
xcbiker: Engem is érdekelne hogy hol találtál ilyen árakon tv-ket?
-
Magnézium
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy októberben vásárolt Samsung UE43NU7122 tévé. Első két hétben nem tapasztaltam, azóta viszont többször is,hogy néha nem érzékeli teljes mértékben a DIGI kábeles csatlakozót, azaz csak az analóg csatornákat érzékeli. Először az is megoldotta a problémát,hogy kikapcsoltam a készüléket, bekapcsoltam és érzékelte a digitális HD csatornákat is. Mostanában újra kell hangolni a beállítások menüben,hogy érzékelje a HD adásokat is.
Ezt hogyan tudom megoldani,hogy ne kelljen a beállítások között turkálni mindig?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
M. -
Deck
titán
Pénteken jeleztem a pixelhibát a Telekomnak, mondtam, hogy cserét kérnék és ma már jön is a csere készülék. Most hívott a futár

-
PuMbA
titán
válasz
koko52
üzenetére
"Jelenleg 1.4 es a kábelem, ami csak 24hz-et tud, van értelme 2.0-nak 60hz ?"
1.4-es kábelen átmegy a 2.0 jel, azaz a 4K 30Hz feletti dolgok
Ekkor viszont be kell kapcsolnod a HDMI UHD Color-t a TV-n. Ha 4K 30Hz-en vagy alatt vagy, akkor pedig ki kell kapcsolni ezt a beállítást, de ez benne van a TV kézikönyvében is. -
Bogyi007
veterán
-
koko52
nagyúr
Helló!
58mu6122 tv HDMI csatlakozói 2.0 szabványosak? Kézikönyvében annyi áll, hogy használjon jó minőségű High speed kábelt. Jelenleg 1.4 es a kábelem, ami csak 24hz-et tud, van értelme 2.0-nak 60hz ?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Na, kipróbáltam direkt, mert már kíváncsi voltam. A tévéddel semmi gond, mert optikán nincs DD+! Feleslegesen lett szerelve, totál hülyék, hogy ezt sem tudják, inkább szerelgetik. Erre már nem lehet értelmeset írni. [facepalm]
Mi a tévéd típusa, mert azt nem látom, de lehet vak vagyok...? -
törölt tag
válasz
Celtis
üzenetére
Van rajta HDMI, csak nem ARC képes: Denon X520BT.
2 panel volt a tévében: 1 zöld, amin a csatlakozók voltak, és egy fehér másik, ami nem tudom mi volt. Az előbbit cserélték, mindent újra be kellett állítanom.Közben kipróbáltam a PC-n az optikait, bár a kezelőprogramot nem tudtam feltenni (Realtek) a driver felment.
A DD+ -ból sima DD-t csinált mindegyik lejátszó (MPCHC, Windows Media Player). Még abból is, amelyik kimondottam 640kbit/s bitrátájú volt.
A DTS simán átment, pedig az bő 2x nagyobb. Gondolom akkor itt a formátummal lesz valami és marad az ARC majd valamikor.
-
Mandok
tag
Sziasztok!
55mu6172 tvm volt eddig. Meggondolatlan módon aladtam, így most az aktuális kínálatból keresem a megfelelő utódját.
Milyen lehetőségeim vannak?
A képminőség nekem tökéletes volt, tavaly épp azért nem vettem 6400... Stb. Felsőbb kategóriát drágábban, mert nem láttam semmi különbséget közöttük. A mai kínálatból a 7022 és a 7122 között gondolom még nincs különbség, csak a 7400tol fölfelé számozott TVk a jobbak...Köszönöm előre is bármi tanácsokat!
-
Celtis
veterán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Feltételezhetően nem kijelzőpanelt, hanem alaplapot cseréltek, az is panel.
Nem szokatlan. Nálam is ez történt. Ennyit értenek hozzá, ezek a hibaelhárítás lépései, ha nem a kijelzővel van gond.
- emailben javasolják a gyári visszaállítást,
- a távsegítség elvégzi a gyári visszaállítást,
- a távsegítség megpróbál meggyőzni, hogy rossz a forrás
- a távsegítség elvégzi az un. mélyreszetet.
- alaplapot cserélnek a TV-ben.
- azt mondják, hogy ez nem is hiba
- elkezdik vakarni a fejüket.Én most az utolsó lépésnél tartok, de lassan a fejükre borítom az asztalt. 5 hónapja semmi érdemleges nem történt.
-
törölt tag
válasz
Celtis
üzenetére
Ha jól tudom, a normál DD+ az 640kbit/s, amit át kell vinnie az optikainak, mert átmegy rajta az 1509-es DTS is.
A Netflixnek és a streamelőknek pedig külön kidolgoztak egy formátumot, ami 192kbit/s (legalábbis Netflix szerint lejátszás közben).
Tehát csak ki kellene küldenie kódolás nélkül az adatot az erősítőnek, és ezt nem teszi meg, míg magának dekódolni tudja.
Ha ez csak HDMI, akkor szívás.
De eszembe jutott, hogy nekem az asztali pc-n kell legyen optikai kimenet, este megnézem és le tudom tesztelni.(#124710) ΞΔGLΞ
Látod ez eszembe sem jutott, hogy nem a csatlakozó panelt kellene cserélni, hanem magát az alaplapot.
Nem hívott még az üfsz, ha nem hívnak ma, holnap megint keresem őket. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
Nekem főleg az a furcsa, hogy...
Panelt cseréltek a tévében, mert a DDP nem működik? Annak mi is a köze hozzá? O_o
Talán inkább alaplapot kellett volna cserélni, vagy azon azt kis bisz-baszt, ami tudja dekódolni a DD Plus hangot, de ilyennel senki nem szórakozik manapság, "régi" alaplap ki, új be.
A távsegítség meg nem ér semmit, ugyanazt tudja csinálni, amit kb te is és a vége mindig az, hogy gyári visszaállítás. Tök "átlagok" ülnek ott, szerintem mi kapásból jobban kitudjuk a hiba lehetőségek útját találni, mint ezek a távsegítő agytrösztök. -
PuMbA
titán
válasz
xcbiker
üzenetére
4K HDR filmeket lejátszanak USB-ről vagy vinyóról. A DTS hang lejátszás viszont hiányzik az NU TV-kből (tavalyi MU-kban van), ami elég nagy hiány, hiszen a filmek angol hangjának 95%-a ebben van. 4K Youtube videók mennek, szóval sokkal jobb a helyzet, mint régen. Böngészés és a többi viszont ugyanolyan rossz, szóval ezen felül nem érdemes számítani rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg abban sem vagyok biztos hogy meglátnám a különbséget ha nem egymás mellett vannak.....hmmm lehet mégis el kellene mennem a csudába

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Túl gyorsan néztem utána rossz helyen, tehát a laptopomban van egy nvidia GeForce GTX 1050-es videókártya aminek a hdmi-je 2.0-ás. HDR-t már a VLC támogatja azt hiszem, a 10 bites színkimenetet nem tudom hogyan kell leellenőrizni, sry