Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hahó!! Rossz helyre írtam? Van külön qled topik is?
-
PuMbA
titán
válasz
Gaborka30
üzenetére
Ha nagyban szereted nézni az elmosódást, akkor igen
Sajnos az ilyen alsó kategóriás TV-kkel az a baj, hogy minél nagyobbat veszel, annál jobban kijönnek a képminőségbeli hibái (sok elmosódás, egyenetlen panel világítás, felhősödés)., ráadásul a panel is egyre gyengébb minőségű, mert az LCD hátránya, hogy egy nagyobb panelt jóval nehezebb legyártani és ezért ár / képminőségben elég rosszak ezek a TV-k. -
törölt tag
Jó estét!
Érdeklődnék a tapasztaltaktól hogy melyik QLed tévét érdemes megvenni 65 colban?
Illetve hol kapható a legolcsóbban ha van erre is infó azt megköszönném. -
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Van egy Samsung UE40H6200AW tv, Serviio-val osztom meg a hálózaton a filmeket. Van egy sorozat aminél nem jeleníti meg az istenért sem.
Amikkel próbálkoztam:
-srt --> sub konvertálás
-fájl kódolás átállítása utf-8-ra
-mp4 és fájl név lerövidítése "A"-ra.
-alátettem másik feliratot ami másik filmnél megjelenik, de az sem jó
-áttettem mindent "A" nevű mappába, de úgy sem jó.Érdekes hogy eddig sose volt gond, a többi filmnél sincs gond, csak ennél. Számítógépen megjelenik a felirat.
TV-n a "Tools" menüben meg sem jelenik a "feliratok" opció.Van valami ötlet hogy mi lehet a gond?
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata a Samsung UE75MU6105 Tv-vel? Érdemes még megvenni?
A HP-n van egy hirdetve 1 év garral..., innen jött az ötlet.Köszi!
Gábor
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Egy barátomnak egy 50" Mu6122 tv-je van. Szeretne hozzá venni egy bluetooth fülest, de ha jól sejtem ezek nem tudják alapból kezelni és normál jack pedig nincs rajtuk. laikusként kérdezném, hogy ezeknél a tévéknél hogy lehet megoldani hogy bluetooth fejest tudj használni hozzá? Mi kell hozzá?
-
Meridius11
aktív tag
Meg tudja valaki erősíteni, hogy a UE55NU7102-ben nincs bluetooth (headsetet használnék), és beállítás-mókolással sem lehet elővarázsolni?
Kár lenne érte, mert alig drágább az 50 colos 6102-nél, de enélkül offos lenne.
-
schumi
aktív tag
sziasztok
ue7022-n esetleg van valami bekapcsolható okosság service menüből ? -
PuMbA
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
De mivel az a Genius hangfal az áráért a legjobb hangminőségű cucc, ami létezik, ezért ez lehetetlen
Szüleimnek is ez van a TV mellé és ezerszer jobb. -
Deck
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Az
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Deck
titán
válasz
PuMbA
üzenetére
Köszi neked és ΞΔGLΞ-nek is.
Van otthon ilyen átalakítom majd meglesem holnap akkor. Ps4-nél nem lesz gond mert rávan kötve pc-re és oda szoktam a fejhallgatót bedugni vagy a hangszórót, onnan hallgatom. Sokkal jobb így a hangminőség és a hangerő is. Ha meg filmeznék akkor átváltok pc-re mivel azzal is összekötöm és azon szintúgy rajta lesz a fejhallgató és a hangfal páros.

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Kb, mint mindegyik tévénél, egy kalap fos a hangzás, mivel vékonyak a tévék, emiatt nem lehet beletenni egy valamire való hangszórót. Az genius javítana rajta, de jack meg nincs a tévén, csak optikán tudnád rátenni D/A konverter toslink átalakítóval [kép], de azzal kapsz egy "állandó" hangot. Tv távjával vezérelni nem tudod.
-
-
Deck
titán
QE55Q7FN-en mennyire jó a beépített hangfal? Mert, van egy Genius SP-HF1250B-m de nem tudom rákössem-e majd vagy jobb a beépített. Tapasztalatok?

-
chester91
senior tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, hogy mennyire észrevehető a Q6F és a Q6FN közötti különbség? Képindexben van 300 eltérés, meg ha jól látom, HDR-ben tud többet. Ér annyival többet, mint ami a különbség, van nem számottevő?
-
-
mpo
veterán
Legjobb, ha letöltöd a kézikönyvet és belenézel.
Az összeszerelésről (kábel a lábba) nézz meg videót, sok időt megspórolsz vele ( tapasztalat a MU8002-nél).
Az enyémnek a hátulján van egy lap, az alatt van a sorozatszám.
Ha van 5 GHz WIFI benne, akkor jó, egyébként kábel kell. -
Deck
titán
Pénteken kapom a Samsung QE55Q7FN TV-met. Nagyon izgatott vagyok

-
daeyvd44
tag
Sziasztok.
Épp tv vásárlás előtt állok és szeretném kérni a véleményeteket.
Az egyik amit ajánlottak másik fórumon a Samsung UE55NU7442.
Aki vett ilyet annak mi a tapasztalata vele? Nekem a következő szempontok lennének lényegesek:
- kb 130 cm (52"-55" közötti)
- okos tv
- laptopról könnyen és egyszerűen át lehessen castolni/streamelni a képet/videót/asztalt kábel nélkül (chromecast esetleg? + stabilitás)
- ár/érték arányba a lehető legjobbat szeretném (600e FT-ig azért ne menjünk el
)
- 4K annyira nem fontos de nem baj, ha az van
- szívem szerint Samsungban gondolkoznék, de nem zárkózok el LG, Sony vagy más jó márkától se
Köszi előre is

-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
" hanem azzal, hogy minden 4K film színe telítettebb volt annál, mint ami szerintem szükséges lenne."
Ahogy írtam, erre vannak a színbeállítások
A Színköznek ehhez nincs köze és hagyd Automatikuson, mert egyébként az összes többi film színe lesz elrontva. Ha Film módot használsz és nem kapcsoltad be a sok dinamikus kontraszt meg zajcsökkentés stb-t, akkor nem a szájízed szerint fognak kinézni a filmek, hanem amit a filmkészítők akartak, szóval felesleges ezen még gondolkozni is. -
junior19
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem is hagyd Automatikus értéken. Ha jól működik ez az opció, akkor mindig a bemenő jelnek megfelelő színtérben kellene megjelennie. Persze én is láttam már olyan Oledet is, amely REC709-es jel esetén az Automatikus opciót választva DCI-P3-ban jelenítette meg a színeket. Na ott nem volt szabad Automatikus opciót használni.
Mérés nélkül sajnos nem tudod, hogy jól működik-e vagy sem. Ha nincs nagyon durva eltérés, akkor valószínűleg jól.
Azt pedig, hogy az egyik film színei telítettebbek a másiknál, azt sok minden befolyásolhatja. Egy nem kalibrált kijelző nagy eltéréseket mutathat. A rendező, illetve a film ilyen képi világot igényelt. A mozifilmeket DCI-P3 színtérre készítik, azután ez hogy kerül át a lemezre, ez is befolyásolhatja.PuMba: Én is Automatikust használok, de a kérdés nem arra vonatkozott, hogy mi a helyes, mit kell használni.
Azt magyaráztam el, hogy miért csökken a színtelítettség a BT2020-at választva, s mi a helyes beállítás. -
törölt tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Na, most azt csináltam, hogy az Egyediben beállítottam a Bt.2020-ra, majd az egészet visszaállítottam Automatikusra. Így most jó, nincs túlvezérelve a szín 4K alatt sem.
SD és HD esetén az Automatikus volt a beállítás eddig is és ott az Egyedi és az Automatikus - ahogy én látom - teljesen azonos.
Köszönöm a közreműködést!Ui.: Ez az HBO-s reklám eltüntethető valahogyan?
-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Mert a szabvány szerint BT.2020-nak kell lennie az UHD Blu-ray lemezeken, hogy a jövőben még nagyobb legyen a megjeleníthető színek száma egyszer, viszont ma még semmi sem tud BT.2020-at, ezért BT.2020-ba rakják bele a DCI-P3 színteret jelenleg és valójában DCI-P3-ban van minden film
Ezt a TV helyesen is ismeri fel. -
törölt tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Samsung szerint is így van: "Auto: The TV will adjust the display gamut to match the incoming signal to prevent any over saturation of the colors." Az Auto a helyes beállítás.
Én nem vitatom ezt a szándékot, de akkor miért nem ismeri fel, hogy BT.2020 a jel és állítja arra?
-
törölt tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Nem is kell, mert ez a lehetőség csak a 4K esetén van.
Mondjuk abban egyetértünk, hogy egy kalibrálás nem ártana, de annyit meg nekem nem ér meg ez az egész.Korábban nem kedveltem az általad preferált Film képmódot, de azt kell kijelentenem, hogy nem is szabadna más képmódot használni, mert csak abban a módban lehet valóban teljesen helyesen beállítani a különböző értékeket,
-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Igen, de ha nem 4K filmet nézel, akkor meg Rec.709 színköz van, tehát ezt nem fogod videónként állítgatni
Az Automatikus pont azt a Színközt állítja be, amiben a videót kódolták, tehát az a leghelyesebb. Ez a beállítás nem a színek állítására való, arra ott vannak a Színhőmérséklet és stb. cuccok.Samsung szerint is így van: "Auto: The TV will adjust the display gamut to match the incoming signal to prevent any over saturation of the colors." Az Auto a helyes beállítás.
-
törölt tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Én abból gondoltam, hogy erre kell állítanom, hogy a 4K tartalmaim kizárólag ilyen beállításúak, így ebből gondoltam, hogy akkor BT.2020-ra állítom az értéket.
MPEG-H HEVC Video akármennyi kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 vagy 16 bits / HDR / BT.2020 /
Az egyik kedvenc filmem esetén teljesen más színvilágot kapok Automatikus, DCI-P3 és BT.2020 értéket választva, szerint ehhez a filmhez ez utóbbit kellene beállítani...

-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Automatikusan kell hagyni, az ilyen beállításokkal lehet jól szétbarmolni a színeket
Ha DCI-P3 videó megy be, akkor DCI-P3 kell, ha meg más, akkor más. Minden videóban benne van, hogy milyen kódolásban fogja kapni a TV a színközt. Csak így kapod meg a helyes színeket. -
törölt tag
Sziasztok!
Eddig a 4K tartalom lejátszása esetén a Színközbeállítások Automatikus módra volt állítva, azonban én ezt most elállítottam Egyedi módra és így be kellene állítanom a Színterjedelem értékét DCI-P3 vagy BT.2020 értékre. Én azt gondolom, hogy BT.2020-ra kellene állítanom, mert bár akkor a kép színteletettsége láthatóan csökken, de valójában az a tartalom eredeti színterjedelme.
Szerintetek?KissA1026
-
Just486
senior tag
Van itt még olyan, akinek MU6000 szériás TV 1250-es frissítése reklámot rakott az alsó menü sávba, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?
-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Van HBO Go alkalmazás a TV-re, azzal biztosan jó lesz és filmeket is elég lehet megosztani hálózaton, mert a TV-n eléred őket
Felesleges laptoppal vacakolni a legtöbb esetben, főként, hogy 4K felbontást 60Hz-et valószínűleg nem tud és ezért is láthatsz akadozónak dolgokat. -
törölt tag
Sziasztok,
vettem egy UE50NU7022-t, elsősorban játszani, kisebb részben filmezni.
Xbox One X gyönyörű rajta, FHD után egy csoda.Laptoppal van összekötve, évek óta így használom a tv-t, nem kell médiacenter,
gyorsabb mint bármilyen saját op rendszer. Youtube-on minden szuper, filmlejátszás szintén.
Viszont HBO GO esetén látható egy kis lag. Nem veszélyes, de kicsit zavaró.Van valakinek tapasztalata, ötlete? Előre is köszönöm.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok!
Ha Anynet - CEC be van kapcsolva és ARC Hdmi porton csatlakozik az erősítőhöz számos előnyét vettem észre de annak idején vagy ezzel összefüggésben vagy az,hogy automatikus firmware keresés be volt állítva de volt,hogy este kikapcsoltam és arra ébredtem,hogy a tv be van kapcsolva
-
fairi
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
ár nem alku képes, szállítást oldjam meg.
tv 1 hónapja árulja..így nem tudom vigyem el ennyiért, vagy várjak hátha black friday-en lesz valami normális kedvezmény és a samsung q7fn 300k felé fog közelíteni vagy sony xf90 ára még barátibb lesz.
most egy régi pana g30 plazmám van...
-
-
fairi
őstag
sziasztok!
samsung ue55ks8000 Tv érdemes megvenni? 270k ért árulja valaki garanciásan. nem egy mai modell, de tesztek alapján talán egy-két hiba van, amit igazán ilyen árban ma se javítottak.
van ennek a modellnek valami kellemetlen hibája?
Feri
-
Deck
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Igen, így sajnos várnom kell + 1 hetet de a 2018as Q7FN lesz
Köszi! -
Abból megveheted az ideit, ha tényleg olcsóbb...
Vagy a Q7-et, az még jobb.

Samsungnál mindigis a 7-es volt a legjobb ár érték széria és a 8 az ami még esetleg megérte igazán... alatta kompromisszumos, felette meg luxus van.
Persze amióta van külön QLED meg sima széria sajnos ez már csak a Q-ra áll.
-
Deck
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
55ös lenne. Holnap átvehetném de nem tudom átvegyem-e a 2017es verziót. Berendeljem inkább az újabb 2018ast? Nem tudok dönteni sajnos. Sokkal olcsóbb az újabb amit nemis értek. A 2017es verzió árán kapnék egy 2018as Q7FN-t is.
-
49 colon a 2018-as gyengébb panellel van szerelve... 55 col és felette nincs érdemi különbség.
Meg valószínűleg a 2017-esben régebbi a szoftver és nincs FreeSync meg ilyesmi ami a játékkonzoloknál előny lehet.
Én azt mondanám 55 col és felette a 2018-as a "jobb vétel", 49 colon meg a 2017-es.
-
Deck
titán
Szeretnék segítséget kérni. Q6F(2017) és a Q6FN (2018) között csak az a különbség, hogy a régebbihez kapok egy One Connectet? Mert a régebbi drágább. Vagy más miatt is? Tehát szinte m1 melyiket veszem? Vagy esetleg egy Q7F sokkal jobb választás lenne? Bár a topikba rákeresve azt írták sokan, hogy ugyanaz mint a Q6F. Fontos lenne. Előre is köszönöm!

-
havri1
félisten
Sziasztok!
6400-as tv-n csináltam egy gyári visszaállítást, és nem tudom most csatlakoztatni a BT-s hangprojektort, egyszerűen nem emlékszem, hogy kell hozzáadni. Tudnátok segíteni?

-
-
ImI87
őstag
válasz
Bogyi007
üzenetére
A DTS miért lett kiszedve az idei tévékből? Ez v.mi direkt szivatás?
Amúgy én az alábbi módon szoktam filmezni:
A TV-re van kötve egy Logitech Z5500 hangrendszer, ami tud rendses DTS hangot.
Ráteszek pendrive-ra filmet DTS hanggal.
Bedugom a pendrive-ot a TV-be, és optikai kimeneten kimegy a DTS hang a hangalakhoz.Ezek szerint az idei TV-kkel ezt már nem lehet megcsinálni?

-
airm92
csendes tag
Üdv.
TV vásárlás előtt állok.
Leginkabb film nézésre és PS4-re lenne használva. 2-2.5m-ről nézném. Maximum 160ezer a keret. Mindenképp Samsungot szeretnék. Tudnátok segíteni ebben? Előre is köszönöm
-
szizoka
csendes tag
Sziasztok!
Nappaliba - főként filmnézésre szeretnénk tv-t ( kb 3,5 m távolságról lenne nézve).
Milyen típust tudnátok ajánlani? (55'-65' méretben)
Samsung UE65NU7022KXXH - jó választás lenne ez? vagy inkább ebben az ársávban egy 55-ös, de jobb képminőségű? -
Bogyi007
veterán
válasz
Meridius11
üzenetére
Én biztosan nem cserélném le...
HDR terén nem sok különbség lehet, viszont az idei NU szériás készülékeken nincs DTS, kevesebb csatlakozó is van. -
Meridius11
aktív tag
UE50NU7400 megérné a 30 ezer forintos felárat a ue50mu6100-hez képest? Különösen a HDR érdekelne, hogy ebben az ársávban van-e bármi különbség a kettő között gyakorlatban. a Direct-LED világítás a 6100-nál ha jól tudom szerencsésebb lenne.
-
ImI87
őstag
Sziasztok !
Vennék egy 55 colos TV-t, 250K körül költenék rá.
Olvasgattam a fórumot, és többször volt téma az NU7402 vs NU7442Végülis igaz, hogy a 7442 jobb? Érdemben mivel tud többet?
Kicsit zavar, hogy ezüst színű, de meg lehet szokni.Amúgy egy UE48H6400-at váltana. Ehhez képest érezhetően jobbak az új típusok?
-
BTom1970
aktív tag
Samsung 7102 és 7022 között mi a különbség?
Úgy tudom csak csatlakozók. De olyat is hallottam, hogy a 22-es végű a 6-os sorozatnál is butított változat volt.
USB felvétel hogy hogy nincs rajtuk? -
PuMbA
titán
válasz
Meridius11
üzenetére
Attól függ, hogy a tiedbe éppen ki gyártotta a VA panelt és milyet, de 20 fokon nálam nagyon kicsi a fakulás

"Tapasztalt a pc-s Samsung VA panelekre jellemző hibákat, mint pl. ghosting?"
Én még sose láttam ilyet egy kis Twitch stream nézés alatt, elmosódás van, aminek a mértékét egyre nagyobbnak látjuk, ahogy nő a képarány, hiába ugyanannyira mosódik, mint egy 22"-os monitor.
" felhősödés, blacklight bleed jellemző?"
Ennél a típusnál nem.
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok, kinéztem egy UE50MU6102-t ami elég népszerű típus, remélem valaki akinek van vele tapasztalata tudna nekem segíteni.
- a fotelem középen van, kb. másfél méterről nézném a tévét, így a kép szélei 20-20 fokos betekintési szöget zárnának be, itt már tapasztalható a VA-ra jellemző fakulás/color shifting?
- PS4 proval használja valaki? Tapasztalt a pc-s Samsung VA panelekre jellemző hibákat, mint pl. ghosting?
- felhősödés, blacklight bleed jellemző? -
törölt tag
Sziasztok. Jelenleg egy 40j5500 tévét használok. De megfordult a fejemben, hogy esetleg nagyobbra cserélném. Van most valami ajánlott tv 200 alatt, ami lehetőleg VA paneles? Nem vagyok mostanában képben ezzel kapcsolatban. 50-55col. Ha nincs, akkor marad egy darabig még a jelenlegi

-
zedok
őstag
Sziasztok!
Talalkoztatok mar olyannal, hogy a TV nem tud csatlakozni a halozatra?
Beallitottam fix ipt is, meg dnst, megis idorol idore elvesziti a kapcsolatot a wifivel.
Tv Ue55k5500awxxh
Köszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz
DarthFater
üzenetére
DisplaySpecification.com-on nézd meg, hogy ne legye IPS vagy ADS odaírva paneleknél legyen (az utolsó 2-es számot írd át 0-ra a keresőbe). Amúgy mind ugyanaz, szóval tök mindegy

-
Takika14
aktív tag
válasz
DarthFater
üzenetére
Amennyire én látom 180k-ig ez a két választás van 50-55" méretben a 7-es széria:
Vagy dobsz hozzá még és akkor:
-
AliasB
senior tag
Üdv!
Tudjátok miért írja ezt a tévé? Azelőtt egy másik samsung tévét használtam és azzal tökéletesen működött a CI+ kártya. Digi tévénél vagyok és ahhoz kell, hogy a film now csatornát nézzem. Ami ennek ellenére működik így is ezzel a kártyával szóval a kártya jónak néz ki. Vagy a diginél lenne több CI+ kártya is amivel nem írná ezt??
Köszönöm a segítséget!
-
jackooo84
tag
válasz
DarthFater
üzenetére
Samsung UE43NU7442
-
zolnagy
őstag
Ha felvételütemezést állítok be, akkor ugye kikapcsolhatom a tv-t, úgy is felveszi? (most csinálom először..)
-
balszem22
csendes tag
Sziasztok!
Megtudjatok mondani hogy az nu7002 es az nu8002 kozott mi a fo kulonbseg?
65 colos meretben mennyire ajanlott a 7002 samu?
Koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)