- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dokee78 #123328 üzenetére
Ötletem sincs, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Komolyan, ilyen (kép)szétesés, talán akkor láttam, ha FHD helyett, nagyobb lett a felbontás, vagy 4K lenne az adás és a monitor "csak" FHD volt..
Viszont a többi adó meg frankó, akkor csak ennél a kettőnél lesz a gubanc és nem a tévével.Melyik szolgáltató? Info, a szétesés ellenére ír valamit?
Biztos, hogy ennek a két adónak működnie kell és nem a szolgáltató baxkurál valamit? -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
capafic
csendes tag
válasz
dokee78 #91747 üzenetére
Hát már nagyon bizonytalan vagyok. Az a gáz, hogy amúgy minden egyébben megfelel ez a típus csak sok felől azt hallom, hogy "ha bonyolultabb akkor nagyobb eséllyel romlik el valami benne". Meg "minek uhd ha úgysem látom 2 méterről szebbnek mint a sima hd tv-t? Pláne hogy nincs is 4k adás még jó darabig." Viszont nekem a minőség (megbízhatóság) fontos és ha ez a ue40ju6470 ugyanolyan mint a ue40ju6400 csak osztrák piacos változatban akkor kell. Most 36 hónapra 0%-ra adják 550€-ért a nem uhd- s sima 6270 meg 500€. Ha ez valóban egy jó sorozatú tv mint a mostani c650 volt akkor ilyen feltételekkel nem igazán érdekel hogy látok-e különb képet a hd-től rajta 2 méterről.☺ Ennyiért szerintem megérné. Na majd hétvégén beveszem magam a boltba és alaposan megnézem a kínálatot, képminőségeket. Addig is köszönöm a tanácsokat! Üdv!
-
gyulagy
tag
válasz
dokee78 #91747 üzenetére
Én is sokat gondolkoztam, hogy megvegyem-e JU6400-as TV-t, de egy FHD-val összehasonlítva talán a színek szebbek, szebb a fehér és a fekete talán jobban állítható, tegnap mellé raktam a lg 42lf652 készüléket,
nem tudtam eldönteni, hogy melyik a jobb, talán a Samsungnak simább a képe. JU..6000 Samuknak a képfrissítése gyengébb a a 6400-nál.
Nálam monitornak kiváló és TV-nek is.
Optikás T-home IPTV sima SD adása szerintem majdnem tökéletes (SD-hez és más TV-hez képest).
Mikor lesz már ott minden HD?
Azt javaslom, hogy ha jó áron tudod megvásárolni, akkor nem kell tőle félni. Én a boltban ezt láttam a legrosszabbnak, de volt alkalmam kipróbálni pár napig és utána vásároltam meg.
Ha csak egyszerű TV szeretnék, akkor lg 42lf652 venném (FHD), igaz az SD adások nem tetszettek rajta. -
PuMbA
titán
válasz
dokee78 #91655 üzenetére
Nem jobb, egy valamiben jobb kicsivel az pedig az elmosódás, de az ivelés miatt meg csomó minden rosszabb. Amúgy meg beállitás kérdése, a J6300-on nincs beállitva gondolom semmi, ezért a Motion Plus is Normálon van hagyva, ezért sokkal folyamatosabbnak tűnik a kép és a többi beálltás miatt meg a szinek viritanak, ami elsőre jobbnak tűnhet, de ha a kép részletességét nézzük, akkor már gagyi és csomó minden nem látszik.
-
Tegla80
addikt
válasz
dokee78 #90215 üzenetére
Az utanhuzasnak az input lag-hoz nincs koze.....
Ha sok az input lag akkor a joy-on torteno mozdulathoz kepest erzed/latod,h kesobb tortenik a kijelzon a kivitelezese. 30ms tol kepes ezt erzekelni az ember...egy kepkocka 16ms,szval kb 2 kepkocka kieses mar erezheto.... pc-nel siman az egeret jobbra-balra mozgatva is erzekelheto pl,ha sok...
Itt a topicban is van tobb iras rola,h jatszhato a h6400 a 44ms al is,de van olyan is aki leirja,h neki masik kijelzo utan mar sok volt. -
Imi1981
veterán
válasz
dokee78 #88965 üzenetére
Az is lehet, hogy az én tévében más film módban a kép mint nektek. Most például nekem is film módban van csak teljesen más beállításon mint az összefoglalóban. Lehet később kalibráltatom bár nekem tetszik így is, de azért persze én is szeretném a lehető legjobb kepminőséget. Most egy darabig jó így.
-
donjohnson
addikt
válasz
dokee78 #88158 üzenetére
de, csak az edigital-ban ma tartják.
-
donjohnson
addikt
válasz
dokee78 #87934 üzenetére
fogyasztásmérő-szerűség. azt mutatja, hogy épp mennyire takarékos a tv-d az adott beállításokkal.
-
Redeckt
tag
válasz
dokee78 #84360 üzenetére
Válassz ki egy csatornát, és nyomd meg a TOOLS gombot.
Ha be van kapcsolva a gyermekzár funkció, akkor aktívnak kell lennie a csatorna lezárása menüpontnak.
Ha megjelent a PIN megadására szolgáló képernyő, add meg a 4 számjegyű PIN kódját, ami az alapértelmezés szerint 0000. -
Batib
őstag
válasz
dokee78 #83785 üzenetére
De az utolsó fenn volt.
Közben kderült, az én problémámat az FW csere nem oldotta meg. A hiba a következő: Ha pl az M2-őn 4:3-as tv adás megy akkor a tv-m szétnyújtja a képet. Régebben ez nem így volt. A képbeállítás helyes. A mindigtv info ami szintén 4:3-as ott nincs ilyen gond. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dokee78 #83505 üzenetére
A páromnak sem jön be, ő nézze és nézi is a H6400-at, most elhoztam a nyaralómból és a másik szobába raktam. Bár én néha megvagyok lepődve, hogy 6400-nak FHD ellenére tényleg qrva jó a képe.
Holnap dél körül fog egyébként a Samsung technikus hívni és azt mondták, hogy mindent betudnak állítani, hát erre kíváncsi leszek.------
A sok kérdésem mellé, még felteszem azt is, hogy az adással együtt miért sötétedik és világosodik bármilyen on screen infó. Sőt filmeknél a felirat is, ami már kicseszett idegesítő. Eddig kétszer magához tért és egyenletes volt a menü, infók etc megvilágítása, dehogy mitől javult meg azt nem tudom. Ki-be kapcs és megint xar lesz.
-
sandró60
addikt
válasz
dokee78 #83335 üzenetére
Nekem eszembe se jutna,hogy 3D-filmet Wifi nézzek-felejtsd el.A másik miért akarsz pendrive-ról nézni ilyen nagy GB-os filmeket?Erre inkább ott van a HDD-sok gb -os választéka akár 2TB-ig beolvasa a tévé és nem kell törölgetni a pent.Amúgy nem annyira egészséges NTFS-re formázni a pendrive-ot ezt egy régebbi cikben olvastam.
-
Clever0
senior tag
válasz
dokee78 #83335 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint Fake 3D esetén a szereplők egy 3D-s térben vannak elhelyezve, de a róluk készült kép 2D-s. Vagyis az orruk, fülük ugyanúgy látszik a bal és jobb szem képén (ugyanannyit takar ki az arcukból), emiatt egy kicsit furák. Ha kinyújtják a kezüket, vagy oldalt fordulva a válluk közelebb van, az látszólag megnyúlik. Ez nem függ attól, hogy Full 3d vagy Half 3D. A Real 3D Half formátumban is szebb, mint a Fake. Az a baj, hogy a Half mkv-k mérete sokszor még a 2D-s verziónál is kisebb, emiatt agyon vannak tömörítve. Tehát
2D: nincs térhatás
Fake 3d: 3D-s térben 2D-s szereplők mozognak.
Real 3D: a szereplőknek, tárgyaknak is van térbeli kiterjedése.
Mindegyik élvezhető és egy jó hangrendszerrel megtámogatva nem is figyelsz ezekre annyira, főleg, ha a film cselekménye, látványvilága magával ragad. -
donjohnson
addikt
-
Livius
őstag
válasz
dokee78 #83260 üzenetére
Most amit a Google-el találtam az egy UE40H6200, erről vélemény? 120 ezer Ft alattiak érdekelnek, és ezekben max a 40" férne be.
Igazából számomra fontosabb a méreténél a belső tech tulajdonságok, pl hogy esetleg a UPC kártyát tudja biztosan befogadni, legyen netkapcsolata, és az USB-n ne legyen gond az mkv filmek lejátszásánál. -
donjohnson
addikt
válasz
dokee78 #83129 üzenetére
firmware frissítés usb-ről:
youtube videó lépésről lépésre
pdf útmutató lépésről lépésre
menni fog? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dokee78 #83117 üzenetére
Nem vettem észre semmi változást, a majd 900 megás rendszerben.
Ja de igen! A 2740--->2750 verzió lett!-----------
Srácok!
Mindig meg akartam kérdezni, de elfelejtettem.
H6400...a menü mi a jó francért sötétedik és világosodik a tv adással együtt?
Valamit kell állítani, vagy ez is a samu marhasága?A 65-ös tévém nem csinál ilyet.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Flashget
félisten
válasz
dokee78 #83030 üzenetére
Milyen file rendszert használ a TV a rögzítésekhez?
H szériáig XFS-t amivel sokat nem tudsz kezdeni.
Régebben lehetett PVR alternatív megoldás (2012-06-02) ma már csak az maradt amit a tv-vel rögzítettél csak azon a tévén tudod visszanézni.Meg lehet oldani,hogy a pendrive egy részét ez a file rendszer használja,míg a másikat a Windows is lássa?
Meg. Készítesz 2db particiót leformázod winre mindkettőt, majd a tévé magának leformázza az egyiket amit kijelölsz.
Pendrive helyett jobb lenne egy ilyen külső HDD-t rendszeresíteni mindennapos használathoz. [link]Írtam ne ilyeneket nézzél aktív 3D-n...
-
wopi
aktív tag
válasz
dokee78 #83008 üzenetére
Azt nagyon reméltem, hogy meg fogja találni a csatornákat.
Csak gondoltam hátha nem az automatikus hangolást fogja végigtolni, vagy ha mégis, akkor utána valamilyen rendszer szerint kapom meg a csatornákat. Tudom, export, gépen szerkeszt, import... A beállításnak a célja érdekelt volna.
Annyira persze nem fontos, majd ha megérkezik a TV úgyis elmélyedek benne.
-
apszi
őstag
válasz
dokee78 #82974 üzenetére
Őszintén szólva erre én sosem találtam egyértelmű választ, de én biztos nem kísérleteznék, véleményem szerint ez neurológiai kérdéseket is felvethet, de ne legyen igazam. Lesz még ideje annak a gyereknek 3D-t nézni később...egyszerűen, szerintem, NEM ÉRI MEG!
(#82998) dokee78: Ha nincs a tv-ben erre opció, használd a Sams chanel editor progit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest