Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iOS alkalmazások
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kamant
csendes tag
válasz
kamant #30333 üzenetére
Válaszolok magamnak, hátha más is így jár: tényleg a Macrodrid volt a ludas. Néhány újraindítás, kikapcs-bekapcs után magához tért és működik, de ha sokat "játszom" a Macrodroiddal (illetve időnként, ha memóriaoptimalizálást kérek), akkor újra elkezdi, de már elég neki egy újraindítás, hogy utána működjön.
Azért a kérdés 2. fele (milyen utódot javasoltok) él és ahogy nézem, nem csak engem érdekel a dolog. -
kamant
csendes tag
Sziasztok!
Ma este nézegettem a telefonon a Macrodroid alkalmazást (nem tudom, hogy van-e jelentősége, hogy pont ezt, de hátha), mert szererném lecserélni az E-robotot.
Közben vettem észre egyszer csak, hogy a képernyő alatti kezelőgombok nem működnek.
Van valami "házi" gyógyszer erre? Vagy szerelő, ha egyáltalán még érdemes egyáltalán... (3 és fél éves)
Meg vagyok elégedve a telefonnal, akárhány éves is, belaktam, minden oké, ha nem muszáj nem cserélném.
Vagy ha inkább csere, akkor mit ajánlatok, ami ma megfelel annak, ami a 4X volt akkor, amikor viszonylag új volt? Méretben nem szeretnék sokkal nagyobbat, meg persze az ár sem mindegy. Egy dolog jó lenne, mivel sokat használom lenémítva, jó lenne értesítő led, ha még van egyáltalán olyan...
Köszönöm. -
kamant
csendes tag
Sziasztok!
A zárképernyő váltakozó háttérképeit vissza tudom kapcsolni, hogy folyamatosan újak legyenek? Egyszer "megakadt" 5 képnél és most csak azokat csereberéli. (9.6.5 global rom van mindenféle mókolás nélkül.)
Köszönöm. -
kamant
csendes tag
válasz
spiderpig820 #21007 üzenetére
Aáá, köszönöm, megvan.
Nem gondoltam, hogy a beállítás háttérkép (+ alkalmaz) után tudom kiválasztani, hogy háttérkép, vagy zárképernyő.
Eltűnt a ronda hal, tulaj örül. -
kamant
csendes tag
Sziasztok!
A legfrissebb global stable-n (9.5.4) hol tudom a zárképernyő* képét állítani? Egy ismerősnek kellene, mert nem tetszik (jogosan!
) neki a halszálkás kép.
Sehol sem találom.
Valamikor régen a sajátomon átállítottam, azon minden "ébresztésnél" más kép jön. Ez is jó lenne, de az is, ha csak valami normális képet be tudnék állítani az is elég lenne.*Remélem, hogy jól írtam és zárképernyő, szóval kikapcsolt képernyő után a bekapcsológombra kéri a felhúzást a feloldásra.
-
kamant
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne (gyári 9.2.3-as MIUI van a telefonon)
1. Nem most jelentkezett, csak most már bosszantó: vajon mi lehet az oka, hogy a mi-fiókkal nem akar rendesen szinkronizálni a telefon? Az elején még szépen ment, hogy ha fényképeztem vele vagy feljegyzést írtam, amikor hazaértem nem sokkal utána már az i.mi.com-on ott volt valamennyi. Jó ideje vagy csak egy része megy át, vagy nem kerül fel semmi, csak ha a beállításokból elindítom a szinkronizációt. (Annak mi értelme itt, hogy töltsem fel teljesen és kapcsoljam ki a képernyőt?
) Csak wiifi van, arra szépen csatlakozik is, levelek, értesítések szinte azonnal megjönnek.
2. A legújabb gyári romban újra működik (legalábbis úgy néztem) a néma üzemmód, de csak kézzel kapcsolva a "függönyön". Hogyan tudnám ezt valahogy az E-Robotból kapcsolni? (A 7-es Android előtt még működő csengőmód beállítása, és néma üzemmód sajnos nem mennek...)
Köszönöm.
-
kamant
csendes tag
Total Commanderben ftp-n keresztül nézem.
Nem a leggyorsabb, de nem kell fájlkezelőzni.
(Nem a 4X beépített ftp-"szerverével", hanem még az előző HUAWEI-nél szedtem le egyet a play-ből.)A belső memóriát látom. (Ha jól emlékszem, az elején mintha lett volna olyan is, hogy az SD-kártyát is elértem belőle, de lehet, hogy rosszul emlékszem.)
[ Szerkesztve ]
-
kamant
csendes tag
Ez vajon jó lehet a "mi" 9.1.1-es global stable-ünkre?
http://en.miui.com/download-323.html -
kamant
csendes tag
9.1.1.0 alatt másnál is jelez 19%-os akkunál, annak ellenére, hogy az "akkumerülés értesítések" ki van kapcsolva? Frissítés előtt még jó volt...
-
kamant
csendes tag
Sziasztok!
Nálam (vagy velem?
) van a baj, vagy a legújabb globalnál másnál is meghülyült a néma-rezgő-ne zavarj! üzemmód?
E-robottal csináltam helyfüggő beállításokat, ami most már egész jól működött, de mára "elromlott". Nem kapcsolta ki/be a csengőmódot, ahogy azelőtt. (Hétvégén tettem fel a korábban linkelt 9.1.1-et.)Nézegettem és az állapotsorból lehúzható kapcsolóknál is eléggé összevissza, pl. a ne zavarj nem akar bekapcsolódni, a néma és rezgő is összevissza kapcsolgat.
A menüben is a Szokásos/Néma/Ne zavarjanak választásnál az első kettő (talán) jóm működik, de a Ne zavarjanak-ra nyomva kiteszi az áthúzott harangocskát, de a Szokásost jelzi aktívnak. Mégegyszer rányomva a Ne zavarj lesz aktív. (Az állapotsorban marad a jel.)Másik kérdés: a bejövő üzenetek/sms-eknél az értesítésben eddig bent volt, hogy kitől jött. Most csak annyi, hogy "Értesítés elrejtve". Holt tudom ezt visszaállítani?
Köszönöm.
-
kamant
csendes tag
válasz
tillatrilla #9527 üzenetére
Jól állítsd be nekik a memóriakezelést, engedélyeket!
Nekem a 8.5.2 előtti global stabilokkal még így is gond volt (kilőtték, ha nem akartam akkor is), de azóta szépen megy. Most a 8.5.4-gyel is. Caller Name Talker. -
kamant
csendes tag
Hogyan tudnám megállapítani, hogy melyik alkalmazás kapcsolta be az értesítő led villogását? És hogyan tudom kikapcsolni?
Semmi sem jelez értesítést (legalábbis nem látom egy appnál sem), de a led szépen folyamatosan pulzál. Picit zavaró, mert nem tudom, hogy jött-e valami, ha rápillantok. (Nincs folyamatosan "rajtam" a telefon.)
Globál 8.5.4, de már régebben is csinálta, Köszi. -
kamant
csendes tag
Sziasztok!
Az E-Robotot használom helyfüggő beállításokra (itthon, munkahelyen, egyéb helyen wifi be/ki, hangerő/némítás stb.) a cellainformáció alapján.
Mi lehet az oka annak, hogy adott helyre érve, ill. elhagyva általában csak jóval később (több perc, jópár km-t haladva akár) fut le a megfelelő parancs*, illetve akkor, ha bekapcsol a zárképernyő. A másik, hogy ez utóbbi esetben ilyenkor legtöbbször a pin kód kérő képernyő is megjelenik. (Ha "magától" fut le, akkor később már nem kéri. - A képernyőt a közelségérzékelővel kapcsolom.)
(* Beállítottam, hogy "szóljon", ha lefut egy-egy parancs, innen tudom, hogy lefut, ill mikor fut le.)A 8.5.2-es MIUI van fent (magától ajánlotta még a legelején), nekem javított: a fent említett közelségérzékelővel kapcsoló (WaveUp) és a hívók nevét bemondó alkalmazás (Caller Name Talker) korábban rendszeresen kilépett (hiába volt minden beállítva ez ellen), amióta ez van fent, nem volt ilyen.
-
kamant
csendes tag
válasz
LyonnaisFan1 #5077 üzenetére
Javították az 1 órán belüli hívások kijelzését is.
Ha találtam hibát (külső sms-küldő beállítása esetén a partnerlistában üzenetküldés gomb a "gyári" programot indítja, ha ezt letiltottam, nem csinál semmit), hol tudom/érdemes jelezni a fejlesztők felé?
-
kamant
csendes tag
válasz
mclane_ #4494 üzenetére
Nem lehet, hogy nem kapcsol ki rendesen a képernyő és az arcoddal/füleddel "benyomod" a némítás gombot?
Nekem volt párszor ilyen.
Azóta lesek a szemem sarkából, hogy elsötétül-e a képernyő, ahogy odatartom...
Érdekes mód más funkciót nem sikerült kiválasztani így, csak a némítást. -
kamant
csendes tag
Az "Automatikus feladatok" értesítéseit ki lehet valahogy kapcsolni? Beállítottam, hogy éjszakára kapcsoljon repülő üzemmódba, de minden be- és kikapcsoláskor jön egy értesítés is.
-
kamant
csendes tag
Melyik programmal lett jó a közelségérzékelős bekapcsolás?
Én a WaveUP--pal szenvedek. Amúgy tetszik, de általában ugyanúgy csak pár percig (bár érdekes mód néha órákig) megy normálisan, pedig beállítottam az autostartot és az akku-kivételt is. (Gyanús, hogy valamelyik program vagy rendszerfunkció lövi ki, de nem jöttem rá, hogy melyik.) -
kamant
csendes tag
Mit tolhattam el, hogy a korábban még jól működő, a közelségérzékelőt használó "ébresztő" alkalmazások (kettőt is próbáltam, a WaveUp - ez működött előtte, és Wawe to Up - ezt csak a másik "nemműködése" után próbáltam) rövid ideig, 3-4 percig működnek, aztán nem.
Ha újra belépek valamelyikbe, akkor egy darabig megint megy, aztán ugyanaz. Elvileg futnak, az akkukezelőben is beállítottam, hogy ne lője ki őket.
Próbáltam leszedni, visszatenni,változatlan.Azért szeretnék ilyent használni, mert óra helyett is a telefonom használom, és így elég csak kivennem a zsebemből, bekapcsol a záróképernyő az órával. Visszateszem, kikapcsol. Nem kell gombot stb. nyomkodni
-
kamant
csendes tag
Sziasztok!
Másfél hete van meg a 4X-em. Néhány kérdés, ami ez idő alatt előjött:
- Lehet valahol találni magyar helyesírásellenőrzőt? Vagy legalább a gyárit ki lehet kapcsolni? Az is zavaró, hogy aláhúzza pirossal, de főleg az, hogy ha szerkesztem a szöveget, felajánlja a szerinte jó angol szavakat. (A billentyűzet jól, magyarul javasol.)
- Feltettem és alapértelmezettnek állítottam a Textra sms-küldőt, hogy az ékezetes szövegeket ne többszörös méretben küldje el. (Bár még nem vagyok biztos, hogy jól is csinálja...) Be tudom állítani, hogy a névjegyzékben a nevek melletti kis ikon ezt nyissa meg? A "gyári" üzenetküldő jön elő, ami visszaállította magát alapértelmezett küldőnek. Letiltottam a gyárit, erre nem csinál semmit az a gomb, illetve van, hogy azt írja nem tartozik hozzá alkalmazás.
- Tudok képhez ikont kitenni a többi közé?
- Hogyan tudok csoportot létrehozni a nem használt ikonjaimnak? (Egyelőre másik launchert nem akarok feltenni...)Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Ukrajnai háború
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- További aktív témák...