- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz
hevizms #5020 üzenetére
Igen, most így van, hogy csak az OTA frissítésben van a TWRP-t felülíró angol recovery, de ez akár változhat is.
Itt meg az értelme az oda-vissza ROM-olásnak:
Május végén lett letölthető a v15, TWRP-vel feltettem, Root, Theme nem működött, de megoldottam.
A böngésző néha vacakolt, ezért kíváncsiságból csináltam egy TWRP v15-v13 downgrade-t.. Itt jött az első OTA frissítés, ezt is kipróbáltam. Ebbe még nem volt Root és a Theme sem működött. ezt is megoldottam. Aztán, amikor június 17-én megjelent a v15 OTA (2.), amelyik tartalmazta gyárilag a Root és Theme megoldást, akkor gondoltam jobb lehet egy gyári, nem buherált verzió és feltettem. Most ez van még TWRP nélkül, de majd azt is visszapakolom. -
herdsman12
őstag
válasz
hevizms #5004 üzenetére
Pedig megpróbáltam pontosan írni, de kezdem újból.
Eddig kétszer csináltam OTA frissítést, mind a két alkalommal eltünt a TWRP, amit utólag az angol recovery-ből visszaraktam . Csak az első alkalommal csodálkoztam ezen, mert utána "vagyula" leírta, hogy ez így működik.
(A TWRP frissítések után nálam is mindig megmaradt a TWRP.)
A miuiandroid.hu fórumról (05.31.) letölthető JHBCNBD15.0 nem ROOT-olt, theme csak biild.prop átírással működik.
A 06.17-én megjelent OTA frissítés ROOT-olt (ki-bekapcsolható), Theme működik.
Az OTA v15 nekem nem érkezett meg a TWRP-vel felrakott JHBCNBD15.0-re, ezért először visszatettem a v13-at és utána már volt OTA v15. Ez valóban ROOT-olt és a Theme is rendben.
Az adattábláról is megkülönböztethető a két v15 verzió.Tap a "Rendszerfrissítések" után a MIUI 15.0.0 (Stabil kiadás) feliratra és ott ezt látod:
A JHBCNBD15.0-nél valami szöveges táblázat látható.
Persze, a miuiandrod fórumon bármikor kicserélhetik a letölthető verziót, hogy ott is a ROOT-olt legyen, de a TWRP-t felülírja a gyári recovery.(#5007) Dominó85 Ok?
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #5001 üzenetére
Igen, igazad lesz, mert a szürke opció mögött BE van kapcsolva a root jogosultság.
herdsman12
Csak a kedvedért elindítottam recovery-ben a telefont. TWRP fogadott, ahogyan eddig mindig.Továbbá a telefon v15 alatt rootolt, már leesett. Hevizms kolléga felnyitotta a csipás szememet. A Themes nekem is megy, bár sokat nem variáltam ott, max háttereket lesek néha.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
hevizms #4812 üzenetére
Lehetoleg valami gyorsabbal, pár km. Kellene a ROM verzió és volt-e mókolva gps.conf/build.prop - kiszurni hogy mivel van esetlegesen baj es mivel megbizhato. PÜ-be jöhet majd, előre is köszönöm.
Ha gondolod a kijelzot allitsd be hogy ne kapcsoljon ki, nehogy elmenjen valami energiatakarekos modba az is.
-
BSOD
senior tag
válasz
hevizms #4781 üzenetére
Nem mondtam, hogy lehetetlen vagy nem tudnám lemeríteni
Nem vagyok keleti bölcs, nem látok bele senkinek a felhasználási szokásába, nem ítélkezem senki felett, nem akarok senkit bántani, és nem is muszáj meghallgatni sem, de továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy aki napi 2-3-4-5 órát lóg a telefonon (és teszi ezt "szórakozásból") annak itt az ideje, hogy átértékelje az életét.
Akinek nem inge az egyébként sem veszi magára... -
Sztenn
tag
válasz
hevizms #4755 üzenetére
válaszolva: domino ez nem hibás sajna.
kornel másik hongmi nincs a közelemben, ezért is néztem szét amennyire tudtam fórumokon. itt tényleg nem olvastam rosszat, ezért sem vártam az 1S-ig. mostmár tudom hiba volt
összeeresztettem 2 átlagos telefonnal, és már a gps tesztnél majdnem sírtam...
nem beszélve arról, mikor kivittük élesbe. nem kell sokat érteni ahhoz szerintem hogy lássa az ember valami nem stimmel.
hevizmus neked no komment.
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #4703 üzenetére
Nálam a kijelzőidő az teljesen OK, de az üzemidő az tényleg nagy visszalépés főleg a G3 2750mAh aksijához mérve... A videófelvétel háttérzaja nekem a Cinema FV-5 alatt .mp4 konténer és sztereo hangbeállítás mellett megszűnt szerencsére. Vannak hibái a Hongminak, de alapjában véve egy frankó kis teló.
-
kano
nagyúr
válasz
hevizms #4703 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van, hogy legalább olyan mondjon véleményt aki mindkettőt próbálta. Nekem a sima Hongmi GPS-ével semmi gondom nem volt. Nem 10mp alatt talált 10 holdat, hanem 12mp alatt. Nem mindegy?!
De egyébként is navigálásra külön GPS-t kell használni és nem a telefont. Jó, vannak helyzetek, tudom...
Nekem is vannak dolgok amik nem tetszenek a Hongmi szériában, de nyilván 4x.000 Ft-ért nem kapni tökéletes telefont, sőt nincs is tökéletes telefon. Így.... -
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #4387 üzenetére
Nekem az még a pont elfogadható méret lenne. No meg azzal a SoC-val már minden frankón menne. Ha a fotós és GPS-es részt átmentik a Hongmi-ból, akkor nem lesz hiba.
De félek úgy 250USD körül (vagy inkább 300) fog kezdeni a webshopokban. Az meg Áfa-val már sok (tuti DHL-vel rendelnék).
-
Dominó85
addikt
-
-
zsola400
senior tag
válasz
hevizms #3861 üzenetére
Az Ultimate 4.4.20 FULL ROM már van videó hang javítás, én még nem próbáltam, de az oldalon van külön Recording noise fix fájl.
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #3861 üzenetére
Szívesen vendégül látlak és meghallgathatod te is a felvételeimet egy Logitech Z323-on vwgy egy 5.1-es Panasonic házimozin keresztül is. Szerintem egyes Hongmiknál jelentkezik ez a jelenség valamilyen nagyon apró szoftveres bizgerentyű miatt.
A füleimmel nincsen gond. Szerencsére fél évente van szerencsém orvosi vizsgálaton részt venni. Bár ki tudja...
-
Gépötty
senior tag
válasz
hevizms #3760 üzenetére
Tegnap olvastam először itt valamelyik topikban a tmallboxról, ha megöltök sem jutott volna eszembe, ha nincs meg az előzményekben. Elvileg innen már többen rendeltek.
(A narancssárga "Shipping calculator" alatt mutatja, hogy ingyen van a posta) -
batai15
félisten
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #3306 üzenetére
Az frankó.
Egy kis off: padlón csattant a Hongmi-m tegnap. Kb úgy kb 160cm magasról hosszú és sebes légvonalon... Lélekben már felkészültem a legrosszabbra, de iszonyat nagy mákomra a GG-t körbevevő műanyagból pattant "csak" legy egy pici darabka. Sokkal rosszabbul is járhattam volna. Ma a városban mászkálva gyorsan le is próbáltam valamennyi funkcióját a telefonnak. Perfecto és egy qrva nagy megkönnyebbülő *huh*...
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #3053 üzenetére
Jaja lehet. Nekem ez a design jön be. Na ilyeneken variáljon a Xiaomi, hanem az aksiidőn és a videófelvétel zaján. Vagy ismerjék el a hibát, hogy vacak microfont tettek bele és ajánljanak egy javított új szériás olcsó mic-et a Xiaomi-ba. Simán megvenném, hogy a videók is frankók legyenek, ne csak a képek.
-
-
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #3026 üzenetére
Nos ha 10 emberből 9 áradozik róla, akkor ha egynek nem tetszik, az ne tántorítson el. A nillkin oldalsó kivágása szerintem funkcionálisan a legjobb, legkényelmesebb. A perem meg azért jó hogy van, mert nem a telód peremét baxxa le eséskor. És anyagminőségre továbbra is a Nillkint javaslom mint az egyik legjobbat. A ZTE Blade ex-ex telefonomnál 4 év után is csupán 3 kisebb karc volt a tokon, holott vagy 5x lesett/repült/csattant betonon. A telefon valamennyi alkalommal megúszta. A másik frankó minőségű Hongmi tok meg olyan szinten elfogyott az Aliexpress-en hogy már a kereső sem találja. Pedig abból is vettem volna 1-et.
-
válasz
hevizms #2664 üzenetére
"Amugy a mobileuncle toolsban lehet kalibrálni"
Hol?
Nálam nincs a másutt is hivatkozott Psensor menüpont...
A kérdés apropója az, hogy sok esetben nem kapcsolja vissza a kijelzőt, ha benne vagyok egy hívásban, mikor elveszem a fülemtől a készülékem...
Az érzékelő maga elvileg jó, mert ha a bekapcsoló gombbal visszakapcsolom, és azután próbálgatom, elsötétíti a kijelzőt, ha eltakarom az érzékelőt... -
SSlyTR
senior tag
-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #2773 üzenetére
Negatív.
Először regisztázol egy szolgáltatónál. Pl Browsercalls.com ott van pár kérdés. Cím, lakóhely (ne hazai címről regisztrálj, mert akkor nincs rá 27% ÁFA
, legyen pl Irán ) teló szám. Vissza hív, ad egy kódot, megadod, és arról jelzi a kimenő hívásod. Több szám is köthető hozzá, de a gyári sip csak az elsőt küldi el. Azaz A másik fél nem is tudja, hogy épp 0,001$ per perc áron hívod.
-
mclane_
aktív tag
válasz
hevizms #2723 üzenetére
Feleségemnek Mi2-je van és imádja, nem cserélné el semmiért sem. Irigy vagyok rá, mert tényleg egy nagyszerű készülék(1 SIM miatt nem tudnám használni), jönnek valóban a heti frissítések(multilang ROM). Egy apró gondja volt vele, amit egy szoftveres kapcsolóval lehetett orvosolni.
-
kano
nagyúr
válasz
hevizms #2723 üzenetére
Volt Mi2s-em is (azzal is voltak problémáim, fikáztak is a topicban). A legnagyobb gondját, a hangproblémáját már azóta megoldották. Viszont az a készülék kap normálisan heti frissítéseket, nagyon sok portolt rom van rá.
Viszont kicsi a 4.3 kijelző és a legfőbb gond, hogy 1 SIM-es. Mivel a Xiaominak ez az első 2 sim-es készüléke nem nagyon van tapasztalata ebben. -
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #2668 üzenetére
#1620 itt biztosan. De ezt több helyen is leírtam, csak most hirtelen nem lelem. Mert azt tudni kell rólam, hogy a telót kábellel nem szeretem mahinálni. Ami a miui oldalán lévő root megoldás volt, hogy kínai szoftver segedelmével tyúklábakat nyomkodva csináljak valamit, attól nagyon fázok.
Egy zip telepíese számomra egy tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
Asszem valaki v5 kapcsán azt jegyezte meg, hogy neki nem ment a Farmaroot.
-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #2663 üzenetére
Nézd, a root jogosultságokat való megszerzést (főleg te) túlmisztifikálod. Ha van recovery, amiből tudsz telepíteni zippet, akkor ott a megoldás a kezedben. Ha hiszed ha nem. Ugyanis a UPDATE-SuperSU-v1.93.zip zippet recovery alól telepítve lesz root jogod. És komolyan mondom, nem értem, miért kell ezen rugózni.
Leírtam ezt kb 3x. Mégsem veszed figyelembe. De te tudod, a te döntésed. Biztos nem vagyok elég meggyőző számodra. De ebből számomra nincs semmi gond, te nem használod a megosztott tapasztalatot...(És ha véletlenül nem jelenne meg a SuperSU alkalmazás, akkor is a bináris már be van lőve. Azaz a play storeból telepítve lesz teljes root hozzáférést, egyszer jártam csak így, más készülékkel.)
-
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #2644 üzenetére
Mester kérhetek egy print screent? Nagyon be vagyok lassulva ma és nem találom amit írsz.
A vicc az, hogy az angol rom alatt rögtön be tudtam állítani és nem kellett vele szórakoznom.
A GPS tényleg nagyon frankó. Szinte már olyan pontos, hogy a kis kínai a budin telibe találna a shenzen rakétás műhódjáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest