- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaboknak
aktív tag
válasz
llaszlo #10429 üzenetére
Tehát szerinted akkor jól működik ne csináljak semmit?
érdekes mert változó,most telepítettem az advenced bubble 560kb-os programot és ennél 2kb-ot használt fel a készülék memóriából.
Nekem nagyon bevált ez a rom és amig nem lessz Paultól egy javitás szerintem maradok ennél. -
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #10365 üzenetére
Egyik barátom akinek szintén pulse-a van mondta néhány napja hogy a kamerája a 2.1 frissítés után furán viselkedik. Egy ideig működik az autofókusz utána pedig nem fókuszál. Ezt egy újraindítás helyre hozza, de megint csak bizonyos ideig, utána megint nem fókuszál. Most szóltam neki llaszló beírásáról, hogy lehet hogy ez egy típushiba. Termáészetesen viszi szervízbe. A fejleményekről majd írni fogok....
Esetleg jó lenne tudni hogy milyen hiba jelentkezett a srácnak a másik fórumon. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
llaszlo #10325 üzenetére
nagyon nehéz kérdések voltak amúgy...
nah m1, nem szólok bemás: nem emlékeztek arra a progira, ami neten keresztül mutatja a teló tartalmát? felmész wifire, a progit elindítod, az dob egy linket, arra felmész a gépről, és látod a teló mindenségét (sms, telkönyv stbstb)
keresem már rég óta, de rohadtul nem találom, pedig ide linkelte be vki, használtam is, de eltűntKhelben: nálam simán bírja akár 3-4 órát is navigálva... meglepően jól bírja szvsz
-
drachos
tag
válasz
llaszlo #10317 üzenetére
Miért pont a data mappát ne akarná valaki rárakni sd-re? Pont hogy akkor lesz lassabb, ha lassú sd-re a dalvik cache-t rakjuk, nem? (kérdezem, nem "okosító" kérdés akar lenni, mielőtt megkapom a magamét
)
Másik kérdésem, hogy ezt akárhányszor eljátszhatjuk, amint megtelik belső memória? Mert ezek szerint semmi szükség a2sd-re, ami elég bizonytalan, hogy működik -e. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10302 üzenetére
Megnéztem a Profile Manager beállításait és ott volt kikapcsolva a rezgés normál módnál. Szóval nálam tökéletesen megy az RMB.
Amúgy nagyon jó program már az előző telefonomból is hiányoltam ezt a funkciót. Nokiáknál nagyon megszerettem.
Ha esetleg valaki tud ilyen appot ami időzíti a profilokat többet tud az írja meg bátran.Még olyan funkció lenne jó, hogy bizonyos emberek néma módban is tudjanak hívni. Eddig nem találtam olyat ami megbízhatóan tudta volna azt a funkciót is.
-
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #10289 üzenetére
Laci
Ez biztosan hogy így van. Ma tapasztaltam a GoogleMaps törlésénél, hogy a /system/app-ból törölve még nem adta vissza azt a kb 3MB-t amit az apk lefoglalt. Viszont amikor töröltem a /Data/Dalvik-cashe-ból is a hozzá tartozó dex-filet is abban a pillanatban megnőtt a szabad hely mindkét helyen, a system-be is meg a data-n is.
Laci
esetleg ha megkérnélek rá priviben leírnád az általad ismert ROM-ok előnyeit, hátrányai. Nekem lényeges a stabilitás, WiFi, GPS, APP2SD hibátlan működése. A progik nem érdekesek, mert azokat úgyis felteszi az ember amit akar, ami megfelesleges azt törli. Még egy dolog lényeges. Mivel a teló garanciális a visszatérés a hivatalos 2.1-re ha minden kötél szakad. Azért privi hogy ne OFF-oljuk szét a topicot. Előre is köszi. -
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #10229 üzenetére
Sziasztok
ILaci
No akkor amit én néztem az a következő: mivel nem vagyok linuxos mint már sokszor írtam, a parancssoros kezelését nem ismerem. Sz.gépet viszont már vagy 30 éve használok intenzíven. Én a ROOTExplore-re hagyatkoztam és ott azt látom most, hogy a /system/app-nál a 95 MB used és 14,5 MB free, de ugyanez a /system-be is. A /Data/Dalvik-cache 57,27 MB az used és 23 MB a free. Ez most úgy jött össze hogy töröltem a GoogleMaps-ot. Használni úgysem használom mert nincs netes előfizetésem. Ha meg navigálni kéne akkor megy rá az IGO ha ráfér még. De ez most mindegy. Laci nem a /system/app-nál kéne hogy több hely legyen? Oda telepíti a progikat nem? A /data-nál csak a cashe van nem? Bár az is foglal helyet természetesen. Ezeket csak kérdezem, és nem vonom kétségbe amit mondasz. Viszont egy érdekes dolgot észrevettem. A RootExplorer tökéletesen végzi a dolgát a rootolt telón. Viszont a Pulse menűjében az SD kártya és Telefon tároló pontnál a telefon szabad helyének a Dalvik-cashe free (felhasználható) méretét adja meg. Viszont én úgy gondolom hogy az nem egészen a programok telepítési helye. Vagy tévedek? Amit leírtam számokat abból is látszik hogy a kettő között, /System és a /Data, van kb 8 MB különbség a /Data javára. Lehet hogy ez lesz az oka annak amit már valaki írt, hogy azt mutatja - van még szabad hely de amikor telepíteni akar akkor közli hogy betelt. És ha jól emlékszem ott is olyan 7-8 megáról volt szó. No bocs a hosszú irományért csak a tapasztalataimat próbáltam leírni érthetően, meg egy-két kérdést tetem fel an linux-hoz jobban értőknek. -
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #10274 üzenetére
Mostanában nagyon ráálltam a tesztelésére, és azt tapasztaltam, hogy a telefon bekapcsolásától függően vagy jó, vagy nem. (Mondjuk 5-ből 1-szer nagyjából jó.) Tehát, ha bekapcsolás után jó, akkor kikapcsolásig nagyjából jól működik a GPS, de egyébként egyszerűen nem működik. Picit változatos az eredmény: általában elkezd villogni az ikon, de még hozzávetőleges koordinátát sem kapnak a programok (pedig 1.5 alatt ilyenkor pontatlan pozíciót szinte rögtön kaptak), van olyan is, hogy be sem kapcsol a GPS (legalább is az ikon alapján), a geotag pedig minden esetben 47.0 18.0 koordinátára teszi a képet. (Ez mondjuk valószínűleg nem a GPS hibája.)
Még olyat is tapasztalok, hogy visszahat a GSM kapcsolatra, vagyis a GPS bekapcsolásakor elmegy a GSM kapcsolat is. -
ikoloman
csendes tag
válasz
llaszlo #10257 üzenetére
Ahhoz szánták, tekintve az össze-vissza kiszórt, majd visszavont firmware-k miatt. De minden jel szerint nem csak arra jó. Ráadásul én bárkinek, bármikor meg tudom oldani, hogy rosszul legyen flashelve a készüléke.
Annyiban mindenképpen igazad van, hogy fő az óvatosság.
-
-
Rudi500
csendes tag
válasz
llaszlo #10198 üzenetére
Köszi a gyors választ. A félreértések elkerülése végett csörögni csörög a headset csak jobban örülnék ha a zenét is átvinné, bár igazából nekem az lenne a fontos ha bemondaná hogy ki hív. Természetesen fent van a progi ami bemondja, hiába állítom ezt be csörgésnek a telefon jól adja ki csak az a baj hogy headsetre meg a gagyi csörgést nyomja csak át mintha vonalas telefon csörögne. Napi 80-100 hívás után már unom állandóan kikapkodni a zsebemből
.
Üdv
-
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #10193 üzenetére
Oké Laci
Én a bal felső sarokban néztem ahol az van írva hogy MOUNT R/O vagy hogy R/W. Most már látom hogy az mit jelent. Azt kell megérinteni és akkor vált módot. A lényege hogy az appok eltűntek de a hely az nem változott. Pedig mindkét helyről töröltem. Mi a megoldás? Mit honnan kell még törölni. Tulajdonképpen csak ezért rootoltam ki. -
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #10180 üzenetére
érdekes hogy az androidon mennyire jellemző hogy vannak dolgok amik teljesen másképp működnek más-más felhasználónál. van aki esküszik a taskkillerekre, másnál ennek semmi jelentősége. Ugyan így vannak a különböző home alternatívák. Egyikünknél az egyik jön be másnál meg egy másik. Szerintem tök jó ez így. Ebből látszik hogy mennyire sokféle igényt ki tud elégíteni ez a platform, csak meg kell találni a megfelelő kombinációt.
Jé mintha egy Unix könyv bevezetőjét írtam volna....
-
advocat
csendes tag
válasz
llaszlo #10141 üzenetére
Hali!
A linkben gyári romot említesz, a leírás viszont úgy kezdődik, hogy mindenképp custom rom szükségeltetik hozzá. Egyébként én is azért akarom a gyári romra az APP2SD-t, mert a helyhiányon kívül semmi bajom nincs a gyári rommal..
szerk. látom közben, hogy írtad, hogy mégsem lehet gyári romra az App2Sd-t felrakni, akkor marad a gyári programok közötti takarítás...
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #10141 üzenetére
Milyen komoly dolognak hangzott, hogy apps2sd, közben az egész annyi, hogy átmásolja az ext partira és besymlinkeli az eredeti helyre a mappákat, pfff.
KonzolKartel: nálam a rezisztív képernyő hatalmas hátrány. Nemrég tapogattam egy rezisztív nokiát, borzalmas élmény volt a Pulse után, nehézkes, erőltetett minden mozdulat. Aztán persze lehet, hogy nagyon jól is meg lehet csinálni, de kétlem, hogy ebben az árkategóriában nagyon ráfeküdtek volna.
-
janez
aktív tag
válasz
llaszlo #10125 üzenetére
Köszi a leírást!
Én máshogy csináltam, nem szeretem ezt az egér-terminalt. A "movetosd" fájlt átneveztem: "movetosd.sh". Ezt átmásoltam (Root explorer) a linuxrendszer gyökerébe, de mindegy hova teszem. Aztán 775 jogosultság (vagy rwx rwx r-x)beállítása. Végül futtattam és reboot. A rootExplorer nagyon ügyes.
Ja a lényeg: A maradék felhasználható memória:
Előtte: 31MB
Utána: 66MBEddig még minden oké.
Köszi mégegyszer!
-
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #10107 üzenetére
Oké. Köszi. Még egy kérdés. Az Amonra-ban van olyan lehetőség. hogy flash? Vagy ugynúgy kell feltenni mint a custom rom-okat? Jó volna megoldani, mert nekem jól működik a T-s rom, és addig amíg nem mondatok valami tuti custom romot, nem akarom bántani. Egy két dolgot viszont szívesen leszednék vele. Pl.: YouTube (én nem használom), road sync, nyelvi packok amik fölöslegesen vannak fent. Ezeket minden további következmény nélkül le lehet szedni?
-
Cs0pi
csendes tag
válasz
llaszlo #10092 üzenetére
láttam flasheltél. Teljesen feleslegesen. Csak felvettem a stílusod mert így szoktál válaszolni embereknek akik ne adj isten nem értenek valamihez amihez te igen.
Egyébként át tudod tolni a dalvicot is a sim RMBs romon is szerintem. Mindjárt kikeresem melyik paranccsal működik. S akkor gyak app2sd+
SZERK: szerinted flashelés gyorsabb mint kaidni egy chmodot és még én vagyok a pöcs
SZERK2:Megvan:
adb remount
adb shell
a2sd cache
exit
Ennek így át kéne tolnia a dalvikot is az sdre -
Cs0pi
csendes tag
válasz
llaszlo #10087 üzenetére
Ha utánaolvasnál s nem csak kérdéseket tennél fel akkor tudnád hogy a nanbackup visszaállítása után elveszik a rootjog. Utálom mikor emberek azthiszik ez egy sima telefon. S csak úgy nyomkodják....
Itt a megoldás
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=634986adb remount
adb shell chmod 6755 /system/xbin/su -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10087 üzenetére
[ROOTolni] csak amonra-val lehet. Utána pedig ugyanúgy, mint amikor egy custom ROM-ot teszel fel. Flash zip.
-
janez
aktív tag
-
-
bucsupeti
senior tag
-
pitterr
tag
-
janez
aktív tag
válasz
llaszlo #10017 üzenetére
Most csak egyet néztem, a quick settings-t, ami nincs a marketen pillanatnyilag, pedig onnan telepítettem. Szerintem karbantartás van, frissíteni fogják... vagy nem tudom. Ja RMB R7B. Ez nem fagy le, nem lassul be, mint a Paul féle R15, viszont cserébe nem jó az a2sd, de van 20 megám és 23 appom, ami elég.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #9999 üzenetére
LLaci: dehogynem sok köze van a linuxhoz! Nem kimondottan ennek a beállításnak, hanem úgy általában annak hogy mindent be lehet (és kell) állítani és minden úgy működik ahogy be van állítva (többek között az alarm is). Erre gondoltam.
Az User's guide kérdésben természetesen igazad van benne van minden, de én a mellett vagyok hogyha valamit ismerek, tudok és megkérdezik tőlem akkor nem küldöm el hogy inkább olvass, hanem elmondom a választ. De ez már lerágott csont itt ebben a topicban. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10007 üzenetére
Fent van az eris és talán megy, de rohadt lassú a market eddig is ilyen volt. Viszont Paul T-s ROMjával gyors volt. Nekem is akkor kezdődött amikor feltette a frissítést.
Néhány frissítést továbbra sem talál meg, pl Handcent sms és a Launcher pro-t és a quick settingset sem. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10004 üzenetére
Lehet mégsem a Markettel van a gond. Az appbrainnél kiírja a frissítéseket, de a Marketen már nincsenek. Korábban nem tapasztaltam ilyet. Ha csak a Market Downloads-ot nyitom meg ott nincsenek meg a frissítések.
Az appbrain kiírja, hogy LPro 0.4.2 de a marketnél nincs frissítés.
Viszont egyelőre rejtély, hogy miért nem lehet ezeket letölteni.
Titanium backupnál is ez a helyzet.Az eris-t még nem. De már néztem, most töltöm.
-
JoHnni
senior tag
válasz
llaszlo #10004 üzenetére
Elméletileg ugyanott lehet törölni mint 1.5alatt, most már nekem sem szerepel az alkalmazások között a market:S Feltett nem olyan rég vmi frissítést és akkor szerepelt, most pedig kipróbáltam, hogy változik e vmi ha cache-t majd a frissítést törlöm, de minden maradt ugyanúgy:S Én a Paul féle romot használom, sajnos egyre több apró bug jön elő, most pl a ram is elfogyott, 102óra uptime után átlag 20-25mb marad
-
kukacka11
tag
válasz
llaszlo #9883 üzenetére
Hasonlóan jártam én is. Valami nagyon érdekesen működik ebben az RMB-ben. Nem telepítettem semmit sem, csak letöltöttem az emailjeimet. Mégis kiírta, hogy kevés a szabad hely. Most törölgetem az appokat és most végre szinkronizál is mert az sem ment, de csak most volt időm felnézni ide. Tehát valahogy, valamiért az üzenetek (email, SMS) elveszik a szabad helyet.
-
Pocok256
veterán
válasz
llaszlo #9842 üzenetére
Az élet tapasztalatom nem ezt mutatja...
Amúgy szerinted a szerviz mit fog csinálni rá van írva a lapra, hogy rossz a hang. Megnézik lebonyolítanak egy próba hívást vagy két próba hívást vagy többet majd megállapítják, hogy semmi baja ugyanis a körülményeket nekik sem sikerült reprodukálni. (mivel nem is volt oda írva, hogy milyen körülmények között van ez a hiba) Ezt csak azért írom mert rengeteg hibás számítógépet javítottam már amire mondták, hogy ez meg az nem jó benne, de ha nem tudom reprodukálni a hibát akkor egyszerűen nem fogom tudni megjavítani mert fogalmam sincs mi lehet a baja az meg, hogy ész nélkül kicserélgetek mindent a telefonba (avagy esetembe a számítógépbe) nekem mint egy profit orientált cégnél dolgozó egyednek igencsak elnézhetetlen dolog. Mert majd jön a főnök megnézi a munka lapot és majd felteszi a szép kérdést hé gazsi ha nem találtad meg a hibát és a hülye ügyfél sem tudta megmutatni hogy rossz ez a készülék akkor te minek ölsz bele pénzt hát nem tök fölös ?
Gondolkozz László és utána beszélj... Ja és ha majd egyszer megtalálja a hibát és letudja írni és reprodukálni is tudja esetleg ügyvéddel is fenyegetőzik akkor kicserélik neki, de ezt 10 emberből 9 nem csinálja meg ezért megéri gazsinak egyszerűen azt írni a munkalapra, hogy a hiba nem volt reprodukálható a szervizben a készülék tökéletesen működött.Az élet nem rólad szól hanem a profitról. (ja és mondhatod, hogy az ilyen cégek gyorsan tönkremennek hát az élet nem ezt mutatja.... )
-
manrick
tag
válasz
llaszlo #9842 üzenetére
Igazad van llaszlo. Az igazság az, hogy nem éreztem szükségét, hogy leálljak vitázni velük, annyira nem égető, kicsit gyakrabban kell tölteni a 3G miatt, ezzel együtt tudok élni. Mindenesetre figyelem a jelenséget, ha már tudom hogyan lehet reprodukálni, akkor bemegyek és meglátjuk mi lesz.
-
manrick
tag
válasz
llaszlo #9814 üzenetére
Egyszer már visszavittem a telefont emiatt. Tettünk egy próbát a t-pontban, felhívott a srác, de sajnos nem sikerült produkálni akkor éppen a hibát. Azt mondta, hogy így nem küldi el a szervizbe, mert ott is csak ezt tudják tenni. Ha tudok konkrétumot, hogy mikor jelentkezik, akkor menjek vissza. Szóval erről ennyit
-
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #9818 üzenetére
Nekem simán felismerte a sz.gép a telefont. A párosítással még soha nem volt gond. A fiam, az asszony telefonjával is sikerült párosítani elsőre. És a kis méretű fájlokat még át is viszi, csak a nagyokat nem. De ez miért is a T sara? Szerintem a szoftot nem ők írták. Fóleg úgy hogy a custom romokkal sem megy. Igaz azok alapja is a T-s rom. Nem akarom ám védeni őket, de lehet hogy erről nem tehetnek.
-
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #9813 üzenetére
És a custom romokkal megy rendesen? Esetleg olyan is kipróbálhatná aki még nem tette fel a Customize_Hu-t. Hátha az a ludas. Bár nekem meg a market-ról való letöltést meg az hozta rendbe. A párosításnál a Pulse BT-je alapból rejtett-re van állítva. Addig amig azt nem teszi valaki láthatóvá addig nem tudja a sz.gép felismerni.
-
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #9808 üzenetére
Szia
Milyen jellegű hibára gondolsz? Most néztem meg csak úgy a dolgot. A telefon BT-ről tud fogadni állományokat. Én próbaként egy 10 megás állományt küldtem a sz.gépről. Viszont visszafelé már vegyes a kép. Hol sikerül neki hol nem. Minha nagyon gyorsan bontaná a kapcsolatot, A win7 legalábbis ilyen üzenetet adott, hogy a BT eszköz bontotta a kapcsolatot. Viszont volt amikor meg átment az állomány a telefonról.T-s ROM 2.1 Customize_Hu-val. -
m0rd0k
senior tag
válasz
llaszlo #9764 üzenetére
nemtudom nálad mi lehet a gond,nekem helyem is van bőven,pedig fent van vagy 10-15 app,köztük igo is,rammal sincs semmi gondom azis van bőven.Gyors is,app2sd ami bug neekm egyenlőre,infó menüpontot meg hellyettesíti a square parts,szal most egyenlőre addig nem teszek fel másik romot még ki nem javítják app2sdt.
Wipeoltált te,miután meg mielőtt feltetted a romot?gyári 2.1 et feltetted mielőtt feltetted volna ezt az álatalom ajánlott vanillát? lehet ezek is gondot okozhatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Íme az új Android Auto!
- Óra topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest