- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
grotib
tag
válasz
lkristobal #17333 üzenetére
Bár nekem nincs Defym, de ismeretségi körömben többeknek van, nagyon meg vannak elégedve vele, viszont van akinek romfrissítés közben tropára ment és nem is lehet megjavítani, állítólag valamilyen hardver hiba okozza.
Ajánlom, hogy tájékozódj az adott készülék fórumain, oda már olyanok írnak akik használják.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Nekem Defy van, es teljesen elegedett vagyok minden teren vele
-
Watt25
veterán
válasz
Nekem a Defy azért lenne szimpibb, mert sokkal nagyobb a felbontása, viszont a T-nél újonnan már nem kapsz. Ace-t viszont még lehet kapni.
-
impalaman
aktív tag
válasz
Ugyan én egyiket sem birtoklom, így tapasztalatom egyikkel sincs, de én inkább a Defy-t venném.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #16947 üzenetére
Mégis miért akarsz reklamálni? Ha tönkre megy a mosógép vagy a laptop akkor kapsz cseregépet?? Nem. Örülj, hogy egyáltalán van cseretelefon. Bár én csere laptopot is kaptam amikor az enyém szervízben volt.
-
JoHnni
senior tag
válasz
Sajna még csak cseretelefont sem kötelező adniuk.... Örülj, hogy kaptál egyáltalán vmit
-
Joeker67
aktív tag
válasz
-
Watt25
veterán
válasz
lkristobal #16832 üzenetére
Uninstalláld, majd rakd fel újra a SuperUser programot.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #16830 üzenetére
Teminálban mé' nem tudod megnézni?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #16824 üzenetére
olvass utánna a CM fórumában, tuti van vmi trükkje...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #16822 üzenetére
azt sehogy
ott vmit elrontottál, mert nincs root jogod gondolom én...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #16820 üzenetére
merítsd le az akksit teljesen, h kapcsoljon ki... kapcsold be, h még jobban lemerüljön!
töltsd fel kikapcsolva, és töltsd 8-10 órán át... bekapcs, és wipe battery stat!
-
Watt25
veterán
válasz
lkristobal #16811 üzenetére
-
grotib
tag
válasz
lkristobal #16811 üzenetére
Szia! Nekem fenn volt egy AutoKiller és valamilyen procihúzó progi, hát azok meritették szépen az akksit, hogy pontosan melyik jobban azt nem tudom mert egyszerre töröltem őket. Mindenképpen az utolsók között felrakott progik között kutakodj!
-
Khelben
nagyúr
válasz
lkristobal #16555 üzenetére
A gyári magyart. Eddig ezzel van a legkevesebb probléma.
-
Watt25
veterán
válasz
lkristobal #16254 üzenetére
Használj swap-et.
Vagy elvileg a legújabb UK T-Mobile 2.1-es verzió ezt a bug-ot javítja. -
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #14811 üzenetére
Hiába van bekapcsolva attól még nagyon ritkán de kilép. Viszont nálam nagyon gyorsan be is tölti ha van is ilyen.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
lkristobal #14352 üzenetére
Ott van az flb-mod második hozzászólásában a letöltés (Touchpal)
-
Eclips21
őstag
válasz
lkristobal #14330 üzenetére
nálam 3napja uptimeal semmi baja a telónak nem csinált semmit amit nem kénne
-
Totyasrác
tag
válasz
lkristobal #13268 üzenetére
Igen.
(Pfffffffffffffff, nehéz szülés)
-
impalaman
aktív tag
válasz
lkristobal #13268 üzenetére
Igen, most már minden oda megy.
Más: Hamarosan feltöltöm az angol romon alapuló vanilla romom javított verzióját, javítottam a mobilnetet és a mikrofonhibát is.
-
impalaman
aktív tag
válasz
lkristobal #13266 üzenetére
A belső memória azért csökken továbbra is, mert a dalvik-cache alapértelmezetten a telefonmemóriában van. Pár hsz.-szel feljebb le van írva, hogy hogyan tudod áthelyezni az SD-re, ha akarod.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13259 üzenetére
Így kell csinálni. De nem tudom, hogy miért nem működik. A ROM manager is azt csinálja, hogy rebootol és utána csinálja a partíciókat. De ahhoz talán a Clockwork recovery kell. Ami egyébként sokoldalúbb, mint az Amonra. Tedd fel inkább azt.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13257 üzenetére
Semennyire. Akkor partícionáld újra ezt a kártyát ha már egyszer működött és próbáld mégegyszer.
Te pedit azt áruld el kérlek, hogy mi az az "am" és, hogy mire kell neked 512MB-os ext!?
Vagy ha feltetted volna a parted-et amit már írtam korábban akkor azzal is lehetne javítani a kártyát. -
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13253 üzenetére
Ha benne volt az SD akkor tuti az a rossz. Nálam minden hiba nélkül megy.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13253 üzenetére
Benne volt az SD amikor ezt csináltad? Mert ha nem volt benne akkor nem tudott mit felcsatolni.
-
bounty123
őstag
válasz
lkristobal #13244 üzenetére
Ha a /systembe akarsz mkdirezni, akkor a /systemet remountold. Az mkdir parancs előtt nem azt csinálod.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13244 üzenetére
Jól látható, hogy most nincs ott a két SD partíció. Akkor valamiért nem csatolja fel. Vagy hibás vagy más oka van.
Ha pontosan írod be a parancsot akkor működik. Másold ki az oldalról.
Az mkdir-es sor után felcsatolja ha végig beírsz mindent. Akkor kiderül, hogy ha hibás vagy nem. -
impalaman
aktív tag
válasz
lkristobal #13229 üzenetére
A recoveryben ne használd az A2SD-re vonatkozó menüpontokat, mivel NEM kompatibilisek az új A2SD verziókkal!
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13241 üzenetére
Az eszköz az úgy látszik ott van.
Csinálnál egy df -h-t úgy, hogy kiveszed az SD-t?Azért nem csatolta fel, mert nem írható a fájlrendszer. Ki is írta. El szoktad olvasni amit kiír a rendszer? Elég egyértelmű szokott lenni, hogy mi a gondja.
Ezt tedd be az mkdir sor elé.
# mount -o rw,remount -t yaffs2 /Azért jó lenne, hogy ha rendesen írnál. Olyan szó nincs a magyarban, hogy "tom". Ez egy angol becenév lehet. Vagy még a Tamás becézése.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13235 üzenetére
Egyértelműen nincs felcsatolva az ext partíció vagy eleve nincs is.
Ha lenne akkor ott lenne az utolsó előtti sorban. Tölts le egy linux live CD-t és nézd meg azzal, hogy van-e ext partíció. Ha rádugod a telefont akkor kilistázza, hogy van-e ext a kártyán.
Erre a parancsra mit dob?
# ls /dev/blockvagy
# mkdir /system/temp
# mount /dev/block/mmcblk0p2 /system/temp
# df -hUtána töröld:
# rm -r /system/tempMINDENT ROOTKÉNT (B)#(/B)
adb használata Most találtam gyorsan berakom ide.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13233 üzenetére
Rossz a kártya?
Terminal:
$ su
# df -hÉs kell a kimenet.
-
llaszlo
veterán
válasz
Végre.
- Ha már egyszer partícionálva volt a kártya akkor miért kellett újra? Ezt sosem értettem. Ez nem winfos, hanem linux. Ott van az a hülye, idióta berögződés. HA NEM MEGY RAKD ÚJRA.Csináld meg újra a partícionálást, mert szerintem az SD hibája lesz. DE ELÉG LESZ 256MB IS AZ EXT-nek. Minek kell neked 640MB? Átlag 0.5-1 megás egy app.
Utána mehet a Recovery-ben az a2sd. -
llaszlo
veterán
válasz
Majd ha leírtad, hogy mit csináltál akkor folytathatjuk. Honnét a francból tudjuk, hogy mit rontottál el ha nem írod le, hogy mit csináltál???
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13227 üzenetére
ISMÉT! Ezt elolvastad már???
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13202 üzenetére
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13190 üzenetére
Nem b@szogatásképp de ott a gond, hogy kérdezni sem tudsz megfelelöen. Ès nekünk kell kitalálni, hogy mi van a telefonodon vagy mit is akarsz tulajdonképpen. És még akkor is csak félinformációkat közölsz pl parancs kimenet. Miért nem lehet rendesen beírni??? Meg néha olvashatnál is, hogy mit hogyan kell meg mi mit jelent. Már egy rakás helyen le van írva (CoolBoy, impalaman, saját blog és ott a googleeeee, HASZNÁLD) csak el kéne ugye olvasni a leírásokat.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #13187 üzenetére
jól írtad be? a # nem kell!
beírod: su (enter)
beírod: a2sd cachesd (enter)és kész is... aztán csekkold le root explorerrel a data/dalvik-cache mappában a "free" előtti számot...
-
lkristobal
csendes tag
válasz
lkristobal #13180 üzenetére
hát megcsunaltam amit mondtatok.... $su utana, #a2sd cachesd de még mindig rosz
/dev/block/mtdblock1 - /system
/dev/block/mtdblock2 - /data
/dev/block/mtdblock3 - /cache
/dev/block/mmcblk0p2 - /system
megnéztem megint a df - h parancsal és most már biztos hogy az első sor az ahova menti a programokat, a gond az, h ott csak kb 100mb hely van ami ráadásul már beis telt és nem tok mit törölni már... pedig én anno 500mb ot particioztam el... és ez az 500mb ott is van a legalso sorban de oda nem akar menteni vmiért... ezt kéne megoldanom... és nemtom h mit csesztem el mert megcsinaltam amit mondtatok -
akos727
senior tag
válasz
lkristobal #13182 üzenetére
Llaszlo szavait idézve:
A2SD+ aktiválása terminalban:
$ su
# a2sd cachesd -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #13180 üzenetére
rakd át a dalvik cache-t az SD-re, és nem lesz gond...
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13176 üzenetére
Nem ez kell neked. Ez:
$ df -hMegzavart, hogy a memóriát írtad. Az nem a memória.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13176 üzenetére
Terminalba:
$ free -
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #12018 üzenetére
Az pont azt jelenti, hogy rakhatod újra a rendszert. Vagy próbálkozhatsz a dd-vel.
-
lkristobal
csendes tag
válasz
lkristobal #12012 üzenetére
az mit jelent h rakhatom ujra a rendszert? nem csak annyi h wipeolom a recoveryben a particioazast és utana ujra csinalom az uj kártyánál?
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #12012 üzenetére
Akkor rakhatod újra a rendszert. Hacsak nem értesz a linux rejtelmeihez.
Lásd dd használata. Valahol már leírtam itt a topicban.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #12010 üzenetére
Bár érteném, hogy mit is akartál írni.
-
Gloob
addikt
válasz
lkristobal #11786 üzenetére
Hát azért nem eszik a kását ilyen forrón. A használt app-okról egy bacup progival, pl. MyBackupPro, Astro file manager backup része, TitaniumBackup, csinálsz egy mentést. Az újabb rom telepítése után elég csak azt az egy progit feltenni és a backup-ból azzal visszaállítod az alkalmazásaidat. Van közöttük amelyik a progik beállításait is elmentik van amelyik azokat nem. Esetleg még szóba jöhet az appbrain használata is.
A másik kérdésre pontosan nem tudom a választ, de gondolom ha egy partició maneger progival amelyik látja az ext2 partición lévő adatokat is, csinálsz egy backup-ot az ext2-ről, akkor az az új kártyára is visszaállítható. Ha nem így van akkor úgyis szólnak a többiek, legfeljebb én leszek leszúrva, hogy ez nem így megy. A kártya maradék FAT32 része az a telefon működése szempontjából nem érdekes, azokon csak adatokat tárol pl. fényképek meg a mentések is ott lesznek majd.
Szerk.: CoolBoy!
Ahogy írtam az nem járható út? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #11786 üzenetére
igen, minden rom előtt ajánlott a wipe!
de vannak backup programok (titanu, sprite, my backup pro stbstb) amik hellyel-közzel jól teszik a dolgukha fut egy adott romod, és kicseréled a kártyát, és használod az a2sd-t, akkor beszarik a rendszer!!
ha ki akarod cserélni a kártyád, akkor wipe ext, és formázd ahogy azt kell, és fog működni minden, csak a programokat kell újra raknod!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #11783 üzenetére
NEM!!!
te elolvastad a blogomat?? ha igen, olvasd el még 3x
felraksz egy X romot az amonra segítségével... utánna másik teccik meg (Y), és azt akarod felrakni... ekkor csinálsz egy nandroid backupot! és felrakod a romot! nem teccik, akkor restore, és visszaáll X rom. DE nem Yba állnak vissznak az adataid, az eltűnik a francba!
remélem így már érted a dolgokat!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #11781 üzenetére
az éppen aktuális rom MINDEN szarságát backup-olja
-
Gloob
addikt
válasz
lkristobal #11770 üzenetére
Szia
Ha esetleg meghibásodik. és szervizbe kell adni akkor előtte visszateszed a hivatalos T-s ROM-ot ami eltüntet minden beavatkozást a telefonról, és úgy adod be.
A ROM frissítés menetét pedig CoolBoy leírásából szépen meg tudod csinálni. Hogy melyik ROM az igazán neked megfelelő azt neked kell eldönteni. Ez nagy mértékben függ a telefon-használati szokásaidtól. Milyen alkalmazásokra van szükséged, mik nem kellenek a gyári cuccok közül. Ajánlanám esetleg László kollégánk LCR_v1.8_update1 ROMját amit már sokan használnak és elég pozitívak a visszajelzések. Erről a Ő blogjában olvashatsz részletesen.
Az SD kártya particionálását Neked kell megcsinálni, pl. az AmonRa Recovery-vel, a ROM-ok ha van ext particio akkor használják, de ők maguk nem hozzák létre a telepítés során. Azt előtte kell megcsinálni. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #11770 üzenetére
olvasd el a blogom például...
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #11607 üzenetére
Ezt már kitárgyalták ezer helyen. keress: aksi merül akku merül merülés.
Válogathatsz. -
ATM_automata
őstag
válasz
lkristobal #11555 üzenetére
Én életembe se dugtam még rá fülest, úgyhogy nem tom.....
-
akos727
senior tag
válasz
lkristobal #10778 üzenetére
Én is nyomogattam a Momban lévő T-ben a Pulse-ot,de szerintem az borzalmas az enyém után, mindenki agyon telepíti, és nagyon lassú, de persze 1.5 van rajta, enyémen meg 2.1. Annál sokkal jobb a telefon mint ahogy te próbáltad
-
Eclips21
őstag
válasz
lkristobal #10778 üzenetére
szerintem várd meg a "BIG" Pulse-t
-
earlyrat
tag
válasz
lkristobal #10654 üzenetére
esteleg vaterán nézd meg
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #10421 üzenetére
itt van egy az asztalomon
-
advocat
csendes tag
válasz
lkristobal #10361 üzenetére
én a budagyöngyében vettem, de mindegyik üzletnek megtalálod neten a telefonszámát, szóval szerintem egyszerűbb telefonon érdeklődni.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #10361 üzenetére
1430 nem tudja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest