- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
frici90
tag
Nálam ez mind +volt. 1 év után vissza vittem Sharp kijelzővel. 4 nap után felhívtak hogy kész. Bementem... Kaptam egy teljesen ujat. JDC kijelzőst. 2014. 8.-heti kiadást. Hát nekem ezzel semmi bajom. A töltő nyilás ajtó sztem teljesen máshogy néz ki mint ami előtte volt. Más a tömítés. A kijelző annyival szebb hogy szinte el sem hittem. Szóval nem tudom. Szerintem azért annyira nem gáz a helyzet...
-
-
törölt tag
Azért az iPhone 5 drágább!
A 4S sem rossz. Nekem volt a Nexus 4 után átmenetileg. Nem volt vele különösebb bajom! Sebességre a 7.1-el azért érezhetőek voltak a lassulások. Tehát a 6-os után nem igazán éri meg az újdonságok miatt áttérni 7-es iOS rendszerre.
Az üzemidő viszont nyilván a Z javára lesz írva a legszarabb terheléssel is!
Méretbe pedig hatalmas visszalépés!Most a G2 megváltás a 4S után!
-
SkyS1gn
félisten
Régebben mikor még wakelock hiba volt minden nem gyári romban akkor volt fennt eXisten, lehet adok neki mégegy esélyt főleg ha egyenest 4.2ről felrakhat nemkell neki 4.3-as root alap.
(#18311) w333 Én a sony felületét szeretem a legjobban, még a stock-nál is jobban
Aztán HTC, Stock, az LG meg Samu meg egyszinten.
-
kezdő
senior tag
Pedig elméletileg ezt megfelelően tudja menedzselni az operációs rendszer.
A RAM mára már nem az a kategória, hogy jajj de kevés van belőle, minden Mb számít. Arra való, hogy a rendszer gyorsan elérje a szükséges dolgait.
A te felfogásod szerint, ne ruházzuk fel több tudással az operációs rendszert és a RAM mennyiségét se fokozzuk.Én inkább mondom azt, ha már megy az agyatlan számokkal dobálózás ( 2-3GB RAM van 1-1 telefonban
) akkor az igenis legyen kihasználva amennyire csak lehetséges. Ha a Facebooknak és társainak kell a hely, azt a rendszer a háttérben észrevétlenül elintézi..
-
törölt tag
Köszi!
Jópofán néz ki ez a ROM!Talán elmélkedem egy posztumusz telepítésen, mert utána a Z tesztkészülék mondhatni repül a kukába!
Amúgy ez is poén, hogy ott lenne a Stamina Mód ami látszólag pazar üzemidőt garantál(na), aztán mégse... Bezzeg a többi ROM rendesebben kezeli az üzemidőt.
-
törölt tag
"szoftveresen kicsit bug halmaz az egész"
Te mégis miről beszélsz?
Na de komolyan, én eddig egyetlen bugot sem találtam a rendszerben, se az előző 4.2-ben se most a 4.3-ban.dekrer: "szar szoftver támogatás"
Most jön a harmadik főverzió váltás, mégis milyen szoftver támogatásra vágysz?
"zárt BL" - ez meg csak a szolgáltatósnál van így -
törölt tag
A Z-n szerettem volna azt elérni, mint a Nexus 4-en! Magyarán annyit, hogy egy CM, KitKat alapú rom muzsikál rajta, ami sokkal jobb üzemidőt hozott, mint a gyári 4.3-as rom. Illetve azt ART környezetet megokosítani. De ez sajna nem jött össze!
Mármint SW-esen a sok probléma ellenére eljutottam az ART-ig, de közben az, hogy belsőre baromi jó, külsőre (már elnézést a kifejezésért) rohad a készülék, az fájó pont volt az életembe!Pedig, ha csak eszembe jut, hogy mennyi embernek ajánlottam Galaxy S3/S4 helyett a Z-t...
-
törölt tag
Amikor Z-ről váltottam Nexus 4-re, akkor nekem is ez az érzésem volt!
A Nexus 4 kisebb, ugyanakkor SW-esen megad mindent ami jelenleg bőven elegendő mindenféle okossághoz. Tény, S4, S, G2, etc. smart dolgait nem hozza. De ugyanez igaz a Nexus 5-re! De szerintem ezek feleslegesek is egy fejlesztői telefonba.Anno a Shine és BL40 után a Nexus 4 volt az az LG telefon amire azt mondtam, hogy ezt egyszerűen imádom! Csak ugye egy melóhoz iPhone 4S kellett (az iOS 7.1 miatt, ami mától már 7.1.1) és elcseréltem. Jó üzlet volt!
Aztán most ismét droidos dolgok vannak...
Most elment a 4S és helyette már G2-t koptatok.Visszatérve a Sony Xperia Z-re. Két készülékem volt. Az elsőt ugye elcseréltem, a második megmaradt romolásra, tesztelésre. Sajnos a kamerapiszok probléma előjött. Ezt persze egy Photoshoppal simán megoldottam, így nem is tartottam zavarónak. Azt viszont igen, hogy tényleg minimális használattal feljött a hátlap. Elvittem, gariztatták! Csudijó! Igen ám, de idővel jött a hátlapleválás. Ismét gariztatás. Majd most az előlapi rész jött le... A Sonynál közölték, hogy rengeteg hibás készüléket adtak ki és mivel már a Z1 kijött így nem is foglalkoztak visszahívással. Aztán persze ismét felvetődött egy rev 1.1-es javított Z lehetősége, de végül elvetették, mondván ott a Z1, ha valakinek jobb kell, illetve mivel bejelentette a Samsung az S5-öt így a Sony a Z1 compactra és a Z2-re fókuszál.
A KitKat érkezését sem tudtam annak a javára írni, hogy egy ilyen jó készülék ennyi hibát szedjen be!Pedig imádtam, hogy esőben nem kellett dugdosnom, bumperrel az esésektől sem kellett féltenem.
-
-
-
korpicschess
veterán
Szerintem nem kosz, legalábbis nem látok benne semmit, google-be beírod, akkor sok xda-s találat van, ez bizony nem portól. Másik Sonyn is láttam már ilyet, de ott sokkal több, és észrevehetőbb volt, szerencsére itt viszonylag nagy felbontású képünk van.
dekrer:
Igen, csak gari nélkül érdekes lenne. Nem beszélve arról, hogy színes az indikátor, ami kb. bármitől az lehet. Ismerősnek is az, aztán vizet sem látott. Nem drága egyébként maga a kamera modul, de tuti nem fogok vele cseszekedni. -
-
pit stop
addikt
Kiragadott példát innen a topikból is lehet mondani - én nem egy emberre emlékszem, aki bevitte (akár levett indikátorral), és ajtók cseréje mellett kapott egy új hátlapot, meg egy új kijelzőt - szintén csak úgy, mert átnézték! Amikor ő csak egy ajtócserét szeretett volna eredetileg.
Én is kaptam vadi új headsetet 1 nappal gari lejárta előtt.
-
darvinya
titán
Idehaza ilyen nincs.
Mert normális bevizsgálás sincs.
Cordon mint hivatalos izé pénzért vizsgál, ami csak magyar kuriózum.Itteni izé csak profitra hajt.
Itt 11.ker.-ben van Sony hifi szerviz amire kifogást sem lehet mondani.
És csak azért nem ők javítják, mert Cordon nemzetközi izé.Amúgy legtöbbször magam javítom a készülékeket.
Gyorsabb és biztos a javítás. -
pit stop
addikt
Ez olyan mint amikor MM közölte - szóban - hogy persze, Motorolát majd ők javítják, garancia, semmi gond nem lehet. Aztán ha visszamész elküldenek Angliáig minimum...
Így van, és sokaknak itt cserélték is. Ha viszont bele tudnak kötni valamibe akkor bele fognak. Ugyanakkor sok olyat is cseréltek, ahol el volt színeződve indikátor pl., aminél simán megvonhatták volna.Ugyanazt tudom mondani, menj el hozzájuk, nézd meg hány márka virít kint - amit legalább részben ők csinálnak
Magyarországi leányuk ilyen, valószínű egy nagyobb lélegzetű szerződés miatt javítják itt is ők. Lehet máshol is ilyenek - nemtudom. Határozottnak kell lenni, ez bebizonyosodott, blogomban is leírtam saját tapasztalatom. Egyszer hopp másszor kopp - sajnos. -
Kouta
csendes tag
Tisztelt ...!
Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Sony Xperia Ügyfélszolgálattal.
Az ügyfélszolgálatunkhoz intézett kérdésével kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni, hogy esetét kivizsgáltuk, és az alábbi döntés született a Sony Mobile részéről.
A készülék alapos vizsgálata során bebizonyosodott, hogy Xperia™ Z (IMEI ....) telefonja eleget tesz az előírt szabványoknak, ezért partnerünk nem tudta azt garanciális feltételek között javítani.
A Sony Xperia™ Z készülékén olyan jellegű meghibásodás található, mely nem javítható garanciális keretek között. Amennyiben úgy dönt, hogy Sony Xperia™ Z készülékét hivatalos szervizünkbe kívánja javíttatni, kérjük vegye figyelembe, hogy a szervizelés során felmerülő költségek Önt terhelik.
Szervizünk elérhetősége: Cordon Electronics Hungary, 1045 Budapest, Széchenyi tér 9. A szervizbe hétköznap 9 és 16 óra között előzetes bejelentkezés nélkül is leadhatja készülékét. Tel.: +3612720708, e-mail: ugyfelszolgalat@cordongroup.hu.
Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a telefonon tárolt személyes adatok elvesztésének elkerülése érdekében, készítsen biztonsági másolatot mielőtt készülékét leadja szervizünkbe.
A Korlátozott jótállási feltételeinknek megfelelően a jótállás nem vonatkozik a termék szokásos használatából és a kopásából eredő meghibásodásokra, illetve a szakszerűtlen használatból –beleértve többek között a termék nem szokásos módon történő használatát, és a Sony termékekre vonatkozó használati és karbantartási utasítások figyelmen kívül hagyását – eredő hibákat. Ezenkívül nem érvényes a jótállás balesetből, szoftver- vagy hardvermódosításból, vis majorból, valamint folyadékok miatti károsodásból eredő meghibásodások esetén.
Garanciális feltételeinkről bővebben az alábbi linken olvashat: http://www-support-downloads.sonymobile.com/common/warranty_phones_HU_24.pdf
Szeretnénk tájékoztatni, hogy ügyfélszolgálatunk továbbra is készséggel áll az Ön rendelkezésére, a Sony Xperia™ készülékével kapcsolatos kérdések megválaszolásában, a jövőben is forduljon hozzánk bizalommal.
Amennyiben bármilyen további információra lenne szüksége, kérjük a +36 1 880 47 47 telefonszámon keressen fel minket. További információért termékeinkről és terméktámogatással kapcsolatban kérjük, látogassa meg a www.sonymobile.com weboldalt.
Kérjük, vegye figyelembe, ha 7 napon belül nem válaszol erre az email-re ügye automatikusan le lesz zárva. A további kommunikáció nem fogja elérni az ügyfélszolgálatunkat és kérdésével újra fel kell vennie velünk a kapcsolatot.
Üdvözlettel,
P.B.
Sony Xperia Ügyfélszolgálat -
Deck
titán
Alapíts egy vallást a nexus telefonodnak. De komolyan.. Ide jársz szidni a Sonyt, kamu dolgokkal is néha de a te nexusod meg isteníted. Csak is szinte azt ajánlod mindenkinek. Nem bővíthető a nexusod, nem vízálló, nincs rendes garanciája, nem szép a dizájna és szarok az azonnali frissítésekre mert, nem érdekel
Minden telefonból vannak hibás darabok, ennyi az egész. Hátlap törés miatt elutasították neki, nem keleltt volna eltörnie.
Mindjárt megyek minden más fajta topikba beírom, hogy nem veszek olyanokat mert szarok.. Aztán, minden topikba amim nincs és oda is beírom, hogy azok is feleslegesek stb..
-
kezdő
senior tag
-
korpicschess
veterán
Ez olyan pixelhiba, mint állat.. Elég durva. Mondjuk gondolom nem igazán látszik, mert szörnyen kicsik a pixelek. Én egyszer egy iPhone 3G-t vettem be, ami pixelhibás volt, és napfényben nem láttam. Ott sem volt igazán észrevehető, itt még kevésbé.
Közben működésre bírtam a DAC-ot, kár, hogy alap Walkman app nem tud ilyet, tök jó volna, sajnálom 9,5$-t egy programra kiadni.
-
korpicschess
veterán
Mindjárt ránézek erre a hibára, de nem vettem észre ilyet, pedig vibernél nem kapcsol ki a kijelző pl.
Passz, én azóta azért már telefonáltam, meg vibereztem, és nem volt gond, de ha ütögetéstől megjavult az tényleg hardveres...
szerk:
Mondjuk nekem akkor kihangosítva sem ment, szóval nálam szerintem szoftver baj volt csak. Mondjuk ebből a szempontból jobb egy már viszonylag sok mindent megélt használt, el tudom hinni, hogy milyen elkedvetlenítő, hogy egy új telefonnal csak a szopás van.. Mondjuk nekem még semmivel sem volt gondom, csak SXS-en sárgulással, de azt úgy is vettem, és ki is cserélték.Közben míg írtam letöltöttem egy programot, hogy megnézzem különböző színeken a pixelhibát. Nálam minden rendben.
Szerintem TFT nem is tud beégni.Ezt a DAC kérdést kéne megoldani már csak...
-
korpicschess
veterán
Nem biztos, hogy hardveres. Nekem mondjuk reméltem, hogy a DAC miatt csinálta, igazából utána újrainditás után jó lett, de nem ütögettem vagy ilyesmi, és azóta sem volt gond... Milyen szoftver volt rajta?
Mondjuk ezt kipróbáláskor nehéz reprodukálni, nem is igazán lehet. Vicces, hogy pont olyan érzésem volt, hogy a telefon hangszórót ki kéne próbálni.
Nekem mondjuk garim nincs, de legalább le sem tiltják. -
törölt tag
Elegendő egy AnTuTu-t lenyomni! Nekem 4.2.2 alatt sokkal jobb pontszámot generált, mint 4.3 alatt. Tény, hogy nem AnTuTu eredményre veszünk telefont, de mégiscsak van jelentősége a ponteltérésnek! Főleg, hogy állítólag a 4.3 jobb lett. Csak kérdés, hogy hol és mivel?
A 4.4-et azért illenék a Sonynak rendesen megcsinálni, mert azért mégiscsak új verzióról van szó ami (elméletileg) részben vagy ép egészben szakít a Jelly hagyományaival és jobb optimalizáltságot kap. -
törölt tag
Milyen kijelzőn nézed vissza a nem is tudjuk milyen kamerával készült videót egy (két) kijelzőről?
De most komolyan, a Z-n megnézel egy videót az amoledről? Hogy fog az átjönni hogy jó vagy sem?(#17256) w333: Ok, és ha történetesen mondjuk egy HP monitoron néznéd lehet épp a másik kijelző tűnne jobbnak. Kijelzőket szerintem így nem lehet normálisan összehasonlítani, azt élőben kellene látni vagy műszerrel kimérni.
-
Tudom mennyire jó, még 4.4.2 kijöttekor még megvolt a telóm, használtam én is 4.4-et
(na, az csoda...én még pont azért hagytam ott a fórumot, mert napi 200-300hszt nem tudtam feldolgozni)
Igen, persze szoftveres is, de azért az N4 is melegedett rendesen
Vagyis nincs sok különbség melegedésileg a 2 teló között
-
pit stop
addikt
Előző telefonom nyáron töltés, meg terhelés közben volt olyan meleg ami itt általános - bár tokkal kevésbé érezhető
Hardveres jellemző ez inkább szerintem, szóval nem annyira tudnak majd variálni - max. lehet kalibrálnak rajta.
Egyébként 29 fokos átlaghőmérséklet milyennek számít? Valakinek van még hosszabb távú ilyen adata?
-
-
-
Sup
tag
De mikor közel egy éve megvettem, meg utána pár hónapig napi szinten olvastam itt mindent a topic-ban, és nem egy hétig volt téma hogy ingyen kicserélik a gari idő alatt a fóliát, amin a sony felirat is van, emlékszem is hogy már akkor beírtam a naptáramba, hogy a gari lejárta előtt el kell vinni, erre most már nincs ez, hát akkor megint mázlim van.... Azért köszönöm a tájékoztatást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Sacred 2
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest