- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dave1984 #27474 üzenetére
az ICS-en én is agyalok már. minden nap csorgott a nyálam a telefonra, annyira jól működött anno ezzel firmwarerel. nem tudom mennyire fognak a programok panaszkodni, hogy nem a legfrissebb rendszerre telepitem fel őket. főleg játékokat használnék. nap közben néha van hogy várnom kell és valamivel el kell ütni az időt. mióta jb van a telon elég szépen kikoptam a játékok, lévén elfogadhatatlanul futtatta a telefon a legtöbbet..
-
válasz
Dave1984 #26295 üzenetére
Valóban le tudja játszani a full HD vidókat, ha a gyári nem viszi, akkor pl. egy MX Player simán, a novathorn chipsetnek meg sem kottyan, mi több HDMI kábellel TV összekötve is korrekt.
MKV-nál rippeléstől függ egy kicsit vicces. Handbrake-ek csinálok neked olyan H264-es mp4-et, hogy röcceni fog az biztos...
Szóval az mp4 és mkv-val kapcsolatos megjegyzések hülyeség
Már bocsánat, mindegyik csupán egy konténer és pl. sok DVD-t rakok MKV konténerbe, de lehet benne simán csak mp3 is. Wikipédiát tessék legalább elolvasni.
Bocs ezt minden topikban javítom, ahogyan a FX-83xx sem 8 magos, hanem 4 modulos... stb...
Egy másik gondolat inkább: Javasolt-e full HD-t nézni egy 540!!! soros fekvő kijelzőn?
A válasz nem!. Néhány tény hozzá: Javasolt az 576-os SD vagy max 720-as mert pl. mpeg4 v. H264-es esetén kisebb lehet a fájl, míg egy 576-os mpeg2 (pl. DVD) pedig kb. ugyanakkora, mint ugyanezen tartalom fullHD H264-ben. Tehát az is lehet egy opció, hogy egy DVD ISO-t 2 kattal átrakok 10 mp alatt MKV konténerbe és úgy más le is játsza a telefon az 576 soros tartalmat a 540 soros kijelzőn
Csak egy példa.
-
freemanone
addikt
válasz
Dave1984 #23936 üzenetére
El van nézve, de nagyon nem bírom, hogy sokan abba rúgnak bele aki segít.
Az meg valószínűleg csak az én logikám, hogy akkor is felhívtam volna őket már korábban, azzal a kérdéssel, hogy ha nincs meg a blokk a pikpakk pontról, de minden más papírral rendelkezem érvényesíthetem-e a garanciám. Mivel nagyon jól emlékszek rá visszaolvasás nélkül is, hogy Te ezt tudtad, hogy nincs meg a blokk, de elvben minden más megvan. Majd gyakorlatban is ellenőríztem volna a hétvégén a papírokat persze. De mondom, valszeg ez az én logikám, hogy szeretem tudni az ilyet minél előbb.
-
freemanone
addikt
válasz
Dave1984 #23934 üzenetére
és egész csütörtökön meg pénteken is be voltak zárva ugye? de ha a nextelről beszélünk még tegnap is nyitva voltak, mégha a cordon nem is. mert ugye nem a cordonhoz szól a garanciád, hanem a nextelhez.
de tudod mit? cserébe, hogy csak ilyen tapló stílusban megy a kommunikáció leszarom minden gondod bajod, old meg ahogy tudod. garira is azét küldöd el, mert felhívtam rá a pici figyelmedet, hogy erre továbbra is érvényes a garanciád, de azt is felejtsd el, mert most meg azt mondom, hogy buktad, nincs gari, szokj hozzá a sárga kijelződhöz. a továbbiakban meg a hozzászólásaimat nyugodtan levegőnek nézheted én is ezt fogom tenni a tiéddel. lehet futni a modikhoz jelenteni személyeskedésért. -
freemanone
addikt
válasz
Dave1984 #23794 üzenetére
a számla a csomagban szokott lenni, nem a kártyás fizetésről kapott blokkra gondolsz, amit a pikkpakk pontos pénztárgép nyomott ki? az szerintem teljesen felesleges. Garilevél+eladó által nyomott számla gondolom megvan nem? szerintem azzal simán mennie kell a dolognak, de ha biztos akarsz lenni kérdezz rá telefonon a nextelnél.
egyébként nem rosszul emlékeztél, hanem ez az infó terjeng az egész PH! fórumon a sony telókkal kapcsolatban... mindenki csak odáig jut el, hogy gari nincs nyitott BL-re. csak azt felejtik el, hogy a 2012-es modelleket már csak legálisan lehet nyitni és nem sufnituning-al, ahogy a korábbiakat. elődöknél is a hivatalosan nyithatóaktól nem vonták meg a garit (a hardveres garit persze! amennyiben nem FW hiba miatt történt a baj), de ha valaki megbuherálta akkor az így járt.
-
freemanone
addikt
válasz
Dave1984 #23791 üzenetére
"Please note that you may void the warranty of your device and/or any warranty from your operator if you unlock the boot loader. See your device's warranty statement for details."
Kód lekérés miatt nem zárhat ki a garanciából! Ez netto bullshit. Ugyan elvileg kicsi az esélye, hogy valaki pont a Te IMEI kódodat kéri ki a Sony-tól, de nem lehetetlen. Bárki bármit bepötyöghet azon az oldalon és minden esetben érkezik rá feloldó kód. Még akkor is ha nem létező IMEI lett beütve.
Ezek után nem látom, hogy mi a francra tudna hivatkozni a Sony, ha teszemazt én nem nyitottam ki a BL-t, de a kódot vérpista már lekérte véletlenül, szórakozásból, tökmindegy milyen indokkal.A kinyitott BL sem egyenlő a garancia instant elvesztésével. Ez egy akkora urban legend mint a ház. Az általad tapasztalt hiba mehanikai, tehát szoftveresen nem befolyásolható. Erre pedig továbbra is érvényes a garancia. Csak abban az esetben vonják meg, ha a módosított firmware miatt ment valami tönkre a telefonban.
-
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Dave1984 #23782 üzenetére
Nem tudom hol olvasgatsz, de az én Sony-mnak az alsó sáv bubisodásán kívül nincs baja. Ismerősömnek U-ja van, annak sincs baja. Nem egy ismerősömnek van/volt SE-ja (x10, x10 mini pro, x8) nem voltak vele maradéktalanul megelégedve. Sokan Samsungra váltottak és még kevésbé vannak megelégedve. Van aki S-t, van aki SL-t vett és az ismert hibákon kívül mást nem tapasztaltak. A szerviz meg megcsinálja ingyen, hisz garanciás! Az pedig, hogy nem viszed garanciába és nem csináltatod meg nem a Sony hibája. Ezen hiba szerintem senkinél sem jött még elő. Attól mert egy ritka esztétikai hiba előjött még nem a Sony a hibás. Ha minden második készüléknél megjelenne ezen hiba, akkor már beszélhetünk technológiai hibáról, vagy tervezési hibáról. Pl.: az alsó sáv.
Mindenre igaz az, hogy hibája van. Még egy 40 millás autóra is, hisz tökéleteset nem tud alkotni az ember. A garancia meg nem poénból van.
Közel a 30-hoz pedig még korán sem szükséges kiszállnod ebből a szegmensből. Nem sokkal vagy tőlem idősebb, de főnökömtől meg sokkal fiatalabb vagy. Aki pedig évek óta (5-6 éve) okostelefonokat használ.
Ha nincs rá szükséged, akkor pedig csak presztizsént veszed meg. Ahogy ezt sokan teszik a mai világban... -
Knight666
aktív tag
válasz
Dave1984 #23782 üzenetére
Sajna én nem tudok biztos választ, de szerintem esztétikai hiba marad. De ha mégsem, akkor sem javítható, szóval tökmindegy mikor cserélteted ki. Amíg működik / nem zavar, addig nem foglalkoznék vele a helyedben.
A Sony telefonok hibáiról meg annyit, hogy régen is ugyanannyi volt a hiba. Más gyártóknál is hasonló a hibaarány. Néha vannak különösen jól vagy rosszul sikerült modellek mindenhol, de egy élvonalbeli márkát (Samsung, Sony, LG, stb...) emiatt nem szabad beskatulyázni szvsz. Nekem is volt T610 (mikrofon hiba, joystick hiba - 6 év után), W880 (ezzel nem volt gond, amíg el nem áztattam). Valaki "szerencsés", valaki nem, ennyi.
Szerk.: Egyébként lehet, hogy megér egy próbát a szerviz, mert ezt nem okozhatja szoftveres probléma ezért nem lehet ráfogni a BL nyitásra. -
Knight666
aktív tag
válasz
Dave1984 #23780 üzenetére
Szűk látókörre vall, ha ezért nem veszel többet Sony telefont. Ez egy nagyon ritka hiba (főleg ennél a modellnél) és bármelyik másik márkával is megesik. A garancia és a szerviz pedig azért van, hogy megoldják. Ha szolgáltatónál vetted, akkor ráadásul bármelyik lerakatba beviheted és még cserekészüléket is kapsz szerintem ha kérsz.
-
Dave1984
őstag
válasz
Dave1984 #21244 üzenetére
kicsúsztam az időből
Legutolsó JB is rootolható
First it's better to go back to ICS fw .75
2)Now flash ICS fw .599
3) Root it nd install CWM recovery
4)Now download The New JB fw .100 Kernel as well as Rom
5)Move it to SDcard
6)First clear dalvik cache
7)Now mount System, data, cache
8)Now flash JB kernel
9)Go back nd see whether everything is mounted
10)Now flash JB Pre rooted Rom -
razorka777
veterán
válasz
Dave1984 #21228 üzenetére
Érdekes,én akármilyen custom kernelt használok,újraindítás után is bőven 500 mega felett van.
De soha nem szoktam foglalkozni,hogy mennyi a szabad ram,addig amig be nem lassul a telefon.
Ez még eddig nem fordult elő.
Volt már olyan is,hogy 200 mega alá esett és mégsem éreztem hatását.
Szóval teljesen mindegy,400 vagy 500 ami éppen szabad. -
razorka777
veterán
válasz
Dave1984 #20879 üzenetére
Fagyásmentesen müködik.
FM rádio semmilyen formában nem megy.
maximum ha online rádiot hallgatsz.az antutu nem mérvadó,amugy is kevés pontszámot kap mégsem lassabb a gyárinál.
quadrantot még nem néztem,nem adok ezekre a szintetikus tesztekre.
Ami nem megy:
-FM rádió
-talkback
-video felvétel
-youtube semmilyen formában.
-Az elforgatás hol megy,hol nem.
Ha ezek nem fontosak neked,akkor nyugodtan felteheted a CM10-et.
A CM9-ben ezek a hibák nincsenek,kivétel az FM rádió. -
válasz
Dave1984 #20812 üzenetére
A gyári fólia szinte rá van vasalva a kijelzőre, de le lehet szedni... pláne, ha már megkezdted. Akik ilyet már csináltak ők azt írták, hogy egy korrekt szikével és kézügyességgel lehet óvatosan leszedni.
Az, hogy a szike alatt a tapétavágót (népi nevén schnitzert), vagy rendes precíz szikét értettek... nem tudom -
válasz
Dave1984 #20672 üzenetére
Ha a telefon cellahatáron van, akkor váltogat a cellák között és így gyorsabban is fog merülni. Lehet, hogy a 2G hálózatnak pont ott van a cellahatára és lehet, hogy emiatt látod a két különböző cella, különböző erősségű jelét...
A 3G-s hálózatnak meg máshogy jön ki épp ott a határa. Magyarországon a 3G-vel a telefon csak azért fogyaszt néha többet, mert úgy általában a 3G-n gyatra lefedettsége van. Ahogy erősödik majd a mobilnet, úgy lesz egyre korrektebb és erősebb 3G-s lefedettség. Egyenlőre arra még - főleg vidéken - várni kell. -
Dany007
veterán
válasz
Dave1984 #18559 üzenetére
Mert az ICS-sel is gondjaim voltak.
Már nem is emlékszem mindre... de az tuti, hogy ott a gyári Album app akadt. A beállítások menük nem voltak olyan reszponzívak mint GB alatt. Meg volt még pár apróság asszem.Hogy hogy kezeli a magokat azt nem tudom. De azt igen, hogy eddig nálam a GB volt a legtökéletesebb rendszer. Ahol semmi probléma nem volt és sehol, egyszer se akadt meg, nem lassult be stb... A játékok is korrektül mentek, igazából csak kipróbáltam párat, annyira nem mozgat meg a mobilos játékok gagyi grafikája. Maradok a PC-nél.
@tarakos:
Rendben, kíváncsi leszek az eredményre. A billentyűzet nekem is tetszett! Nagyon is!
Viszont most újra GB-n feltűnt, hogy JB alatt a bill igen lassan reagált. Kicsit késett a rezgés meg néha nem is rezgett. Nem is tudom mihez hasonlítsam... kb olyan, mintha most GB-n fizikai billentyűzettel gépelnék...!A JB-hez képest. Már egészen megszoktam a JB-s billt, de tegnap mikor visszaváltottam, na akkor tűnt fel igazán a különbség.
-
törölt tag
válasz
Dave1984 #16088 üzenetére
Most nyomtam megint egy tesztet, és egy csodálatos 5153 pontot ért el.
Valami nem gömbölyű.
Gyanakodok a beépített CPU Control programra, mert ha azt használtam (powersave módban), akkor még a menük görgetése is nagyon akad.
Ja, és teljesen szűz .75-ös ROM volt feltéve, arra tettem fel a fent linkelt ROM-ot, és az időjárás alkalmazás most sem működik. Hibaüzenettel eláll... (ez a hiba már elkísér engem szerintem a JB ROM-ig)
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Dave1984 #15995 üzenetére
Ha a kezdetektől ilyen, akkor gyári hibás. Ha nemrég jött elő ezen probléma, akkor pedig hamarosan tönkre is megy.
Más:
Miért van az, hogy a leghalkabb ébresztési hangerőn is üvölt a telefon? Direkt leellenőriztem este, hogy ne üvöltsön, de úgy szól mintha gépfegyver mellett is hallatszódnia kéne. Régebben is ilyen volt, de suliba menet legalább felkelt. Mostanában reggel már nem annyira vicces, legalábbis most hogy beteg vagyok.
Szerintetek egy 1 TB külső vinyót tudna kezelni a telefon?
Persze plusz táppal...
-
válasz
Dave1984 #15970 üzenetére
merem remélni, hogy ilyen, vagy hasonló soha nem esik meg velem a jövőben...
Egyébként darvinya fórumtárs vette meg a romokat, és elég eredményesen kezd életet lehelni belé...
Nagyon komoly, mert a kijelző működik, az érintő is.
Elmondása szerint viszont semmilyen kommunikáció nem megy rajta, így a kinyerhető adatokat egyelőre magában tartja a telefon.Viszont be lehet kapcsolni (nem tudom mit varázsolt, bütykölt az alaplappal) de tölt, az általam beállított háttér és home van rajta, szóval...
PM-ben ezt a képet kaptam tőle a telómról...
-
darvinya
titán
válasz
Dave1984 #13894 üzenetére
Szerinted mennyire erős, ha Max 60%-on hallgatom, mert ekkor már üvölt és efelett megfájdítja a fülem.
Nálam valami nem stimmel.
EQ rossz beállításnál vág a dB-en, hogy ne torzítson.
De maga a hang anyag is lehet tré.Izlések és pofonok.
Nekem egyiksem jött be az ilyen app-ok közül.
Túl sok volt benne a sallang. -
darvinya
titán
válasz
Dave1984 #11907 üzenetére
Miért nem nyitod hivatalosan?
Ott Sony honlapja.
Ha nyitod úgy is ugrik a DRM kulcs és ha GSM gari szerizese rádugja a SUS-ra az egyből kidobja, hisztizik érte.
Ennyit a házi nyitásról.
De bővebben ott van Lasy Logout-ja.És igen alig gyorsabb. ?
Pedig sokkal gyorsabb, értem itt, hogy nem zár be app-ot ahol az 512 már igen.
Visszatérve már nem kell előről kezdeni mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest