Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomacko
őstag
válasz
Tome08 #14005 üzenetére
P és Ray foto teszt Ott van egymás alatt a linkbe a két készüék képe, a nagy ábrán húzod az egeret láthatod, hogy miben milyen különbségek vannak benne.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Tome08 #14012 üzenetére
"na ebből aztán igazán kiderül, hogy RAY kamerája sokkalta jobb!!!!"
WTF? Ugyanazt a linket nézzük? Úgy tűnik, neked nem igazán fontosak a részletek. Nálunk van mindkét modell a családban, és egyiket sem látom "sokkalta jobb"-nak a másiknál fotózásban. Amiket észrevettem mint különbségeket, hogy a Ray-nél kapcsolgatni kell a fotófényt sötétben és csak 720p videót tud. Ja és a témafelismerés sem túl acélos benne. A képe kicsit túl van "zaj-filterezve", de amúgy hasonló képeket csinál.
Méretre a Ray a szimpatikusabb, de az igazán f*sza méret szerintem a kettő között lenne. -
Zigi
senior tag
válasz
Tome08 #14021 üzenetére
A képek megítélése szubjektív. Viszont ha kamera által rögzített képet egy "szoftver" simítja akkor a rögzített képről képinformációk azaz pixelek tünnek el. Nézd meg a szemöldökét és az arcbőrét. Közel sem olyan részletes mint a p-nél. Ez még nem jelenti azt, hogy a p fényképezője jó vagy jobb, mint a ray-é egyszerűen nem írtak neki olyan erős zajszűrést, mint a ray-nek és az s-nek. Erősen zajos képeket produkál már a legkissebb fényhiánynál a p, értsd borús idő vagy beltér. Viszont cserébe gyönyörű képeket lehet vele lőni napsütésben és nagyon jó fényviszonyok mellett. Ha számodra fontos, hogy lakásban felkapcsolt lámpánál is elfogadható képet csinálj, akkor jelenleg a p erre alkalmatlan. Azért írom hogy jelenleg, mert lehet hogy a Jb-vel javítanak rajta hiszen ahogy láttad a gyengébb fényviszonynál alulmarad a kategória többi készülékétől, vagy legalább ugyan olyan szar. Szerintem ez nekik is feltünt. Remélem sikerül megtalálni egy arany középutat a mosott kutyaszar és a túlságosan zajos között.
szerk. a makrója viszont kiváló! a legjobb amit idáig láttam telefontól. -
Tomajdon
aktív tag
válasz
Tome08 #14017 üzenetére
Az xperia ray-en a ha a színsávot nézed tényleg szebb, de ha pl. odamész az ernyő és az ég találkozásához, nagyon látszik, hogy egybeolvad a kettő, míg a P-n elkülönül. Igaz, hogy a P az egy kicsit zajos képeket csinál, de legalább nem mossa össze a részleteket, mint a Ray. (Nekem fontosabbak a részletek, főleg azért mert sokszor fotózok szöveget, és ott nekem ne mosson össze semmit.)
Itt [link] le van kicsinyítve 3MP-re, így már nem eget rengető a különbség, de ha megnézed a ráncokat (
) akkor sokkal tisztábban kivehető, mint a ray-en, ahol a bőr is kicsit el van mosva. A színek élénkebbek az tény, de ez olyan mint a SAMOLED és az LCD: a samoled ezerszer kontrasztosabb színeket csinál mint a való életben, míg az LCD kicsit természetesebb. Mégis nekem a samoled az eddigi legjobb kijelző, mert tetszenek a túl kontrasztos színek. Vagy ez tetszik, vagy az. Egyén kérdése.
-
Newlachka
őstag
válasz
Tome08 #13995 üzenetére
figyelj, ha fényképező kell,akkor vegyél egy k800-at meg egy tükörreflexes fényképezőt.olcsóbban megúszod mint egy P-vel és nem érhet semmilyen csalódás..még egyszer elmondom én is azt amit sokan, ha prfi fényképezőt vársz egy telefontól akkor ne ezt vedd meg!
számolás:
samsung galaxy spica max 18k
plusz egy fényképező 50K
ezért 68-75k között egy P-t kapsz(aminek sokak szerint vacak a kamerája)
Telefonegyenlő fényképező
-
werszomjas
addikt
válasz
Tome08 #13991 üzenetére
Saját vélemény:
Ha elegendő a fény, nappal, világosban sztem hibátlan képeket csinál a P.
Néhány hete voltam pihenni, kirándulni, és a P-vel valamint egy Panasonic Lumix DMC-TZ8-al fotóztunk.
Visszanézve a képeket egy 42"-os tv-n nem igazán láttam sok különbséget
Videóban meg sztem a P szebb videót csinált.
Ha viszont kevés a fény, akkor már zajos a kép (megjegyzem, ott már a TZ8-is zajosabb képeket csinál), nameg ez mégis csak egy telefon
Arra, hogy megörökíts néhány fontos pillanatot, nyaraláskor, ünnepekkor fotózz vele, arra tökéletesen jó.
A kamera sztem ne tartson vissza.
A ray kameráját mondjuk nem ismerem, és nekem első használat óta ICS van a P-n, így GB-ről nem tudok nyilatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Battlefield 6
- Azonnali fotós kérdések órája
- OTP Bank topic
- Mobil flották
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest