- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dorkacica #26084 üzenetére
A bolti gari
esetében, ha drágább és bonyolultabb műveletről van szó, akkor inkább felejtős, mert kicsi az esély, hogy továbbadják korrekt szervizbe, hisz az buktás lenne pénzben a dolog. Így félő, hogy kreatívoskodnak' és a végén lehet, hogy rosszabb lesz.
Ha pesti vagy, akkor itt a fórumon többször említve volt a garanciális szervizhely. Ott meg tudod mutatni és mondanák rá egy árat... Szerintem nem gyakori a hiba... olvass vissza, keress rá a topik keresőjében.
-
oliwire
őstag
válasz
dorkacica #26077 üzenetére
Szia!
Nem természetes, hogy sárgul. A fényerőt milyen magasra húzod? akkor is megjelenik, ha automatikus energiatakarékos-on van és a házban vagy? Ha igen akkor lehet a kijelzővel van baj, de előtte próbálj a kikapcsológomb és a hangerőgomb egyszerre való lenyomásával (pár másodpercig úgy kell tartani) felvételt készíteni a képernyőről és számítógépen megnézni. Ha a képen is rajta van, akkor szoftveres probléma, feltéve ha a kép a kameráddal készült, mert akkor a kamerával is lehet probléma. Ha ezeken nincs, akkor tuti, hogy a kijelződdel van baj.
-
válasz
dorkacica #24651 üzenetére
dekrer-t finomítva "mindig előfordulhat"
Kiszámíthatatlan, hogy kinél, milyen ROM-nál is milyen gyakran jelentkezik. Van ahol alig több havonta egyszer, míg másoknál nagyon gyakori. Nálam hónapokig nem volt, de a múlt héten 2x volt, de azóta volt vagy újabb 20-30 hívásom, de most megint nincs...
CE1-es .100-as JB, gyári... Flashtoolal felrakva, előtte minden(!) törölve -
skynet666
tag
válasz
dorkacica #22561 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy rosszabb lenne az akkuidő vele, mint nélküle. Nyilván a Sony-nál sem hülyék, ha nincs mögötte semmi mérhető eredmény, akkor nem blamálják magukat. Nem csoda gomb a stamina, egyszerű tényeken alaul. Kb. nem engedi hogy a progik ébresztgessék a telót, és ha nem kell lekapcsolja az adatkommunikációs fogyasztókat. Most tényleg néhány marharépa miatt gondolkodsz ezen?
Ilyen alapon tedd vissza mindjárt a Gingerbread-et, van aki azt használja
-
-
DaDa
senior tag
válasz
dorkacica #20186 üzenetére
röviden
Igen. JB alatt lentről felfelé kell oldani mindenkinek, aki nem cseréli le a régi apk-ra. (root kell)Stamina móddal megadhatod, hogy mi mikor fusson/kapcsoljon be kikapcsolt képernyő esetén. Tapasztalat szerint semmit nem számít így nem is érdemes bekapcsolni. Egyébként elérheted a beállítások/energiagazdálkodás menü alatt
SMS - igen mindenkinek fehér/kék lett vannak rá megoldások : apk csere (root kell) vagy külső sms program letöltése pl. handcent sms...
érdemse pár oldalt visszaolvasnod...kb. április végétől jött a JB onnan kezdve van rengeteg kivesézés ezekkel kapcsolatban
-
válasz
dorkacica #15013 üzenetére
4"-on sokkal szebb minden, mint ~19"-on az biztos.
Másrészt a telefonnak egy viszonylag jó színhűségű kijelzője van, Sony Bravia Engine miegymás... Ami még, ha nem is egy IPS panelos Dell monitor, akkor is jobb lehet színben, mint egy TN panelos átlagos szgép monitor... pláne, hogy azok nagyobb mérete még jobban kidobja, ha a fotó rosszabb.Tehát méret és a monitor minősége a magyarázat arra, hogy a mobilon szebbnek tűnik. De nagyíts rá 2 ujjal és máris látszik, hogy mégsem olyan szép a mobilon
13 éve kamerázok és vágok egy kisebb stúdióban, több száz adásba került különféle anyag stb... és még ez a tapasztalat is kevés egy jó fotós tapasztalatához. Más műfaj, de sokkal nehezebb egy kockába, hang nélkül rakni egy jelentést, mint másodpercenként 25-be hanggal.
De egy biztos a témát fel kell ismerned, a környezeti viszonyokhoz (fény, árnyék, kompozíció) képest jól kell helyezkedned és jó fehéregyensúllyal, jó ISO értékkel és jó fókuszponttal kell fotóznod.... és ezek még csak az alapok... De ami a legfontosabb, hogy ez nemcsak mobil fotózásra igaz, hanem minden fotóra... legyen az akár egy sok százezres tükörreflexes gép. Az előbbiekben, ha hiányosságait vannak, akkor az egy gyengébb eszközön (mobil) jobban kibukik. De ne légy szomorú, az aláhúzott részen dolgozz és ha már középszerű fotós leszel, akkor egy Xperia P-vel is tudsz csodát tenni. -
-
Zigi
senior tag
válasz
dorkacica #12087 üzenetére
A dögönyözöm 1 nap az teljesen jó. És a nagyon dögönyözöm akkor egy nap kétszer is teljesen ok
Azért jó SUS-el telepíteni mert valamikor megkeveredik a frissítés során és anomáliák lépnek fel, az SUS pedig tiszta telepítést csinál (értsd nem rátelepíti az előző verzióra). Ha a tiéden semmi rendelleneset nem tapasztalsz akkor ne nyúlj hozzá így jó ahogy van!A buborék pedig olyan mint amikor a matrica alá kerül egy apró légbuborék. Az átlátszó sáv bal oldalán jelentkezik.
-
törölt tag
válasz
dorkacica #12087 üzenetére
Nem kell teljesen meríteni, meg tölteni 100-ig, csak simán használod, és egy idő után szépen beáll valami egyenletes értékre.
Buborékolás: az alsó, átlátszó sáv, ahol a vissza-home-menü gombok vannak. Nekem (még) nem jelentkezett, úgyhogy nem tudok róla nyilatkozni.Szerintem túl van lihegve ez az egész akkumulátor téma. Annyit megy, amennyit bír. Használatfüggő, nem érdemes összehasonlítani máséval.
Saját példányom esetében lövésem sincs, mennyit bír, hétköznap szinte egész nap USB-n lóg, éjjel töltőn van, van, hogy este 2-3 órát is megy rajta játék. Hétvégén meg szinte egész végig bírja, pénteken leteszem és szinte felé sem nézek vasárnap estig és azt is kibírja. Ha meg használom (GPS, játék), akkor meg töltöm ha kell.Frissítés: ahogy olvastam, szinte frissen vásárolt telefont frissítettél, teljesen felesleges lenne nekiállnod flashtool-lal vacakolni, hiszen majdnem szűz rendszernek minősült a készüléked.
Ne hallgass másokra, ha meg vagy elégedve a rendszerrel, akkor hagyd úgy, ahogy van.
-
Dave1984
őstag
válasz
dorkacica #12072 üzenetére
Szia.Nekem szerda óta van meg,bubi nálam még nincs:-)
3. Nem baj,ha OTA-n keresztül frissítetted:-)
Nálam az akksi már most nagyon jól bírja.
Én úgy csináltam,lemerítettem,amég kinem kapcsolt,majd 100%ig feltöltöttem,nyomtam 1 wipe battery statot.
Eredmény akkumulátor kijelzés nem ugrál össze-vissza.1 napos üzemidő már most megvan!
Pedig használom rendesen:-) -
dajkapeter
senior tag
válasz
dorkacica #11622 üzenetére
Ha kérdésed arra irányult, hogy milyen tokot ajánlunk mi fórumozók, akkor én mint fórumozó javaslom neked, hogy úgy keress tokot ahogy neked a legkényelmesebb. Szilikon/TPU gél tok, avagy kemény tok. Bőr vagy szövettok. Fekvő vagy álló. Zárható vagy nyitott. És a többi. Nekem speciel egy TPU gél tokom van + egy fekvő mágneses flippes tok.
Ha jól tudom, akkor itthon a mediamarkt a hivatalos szerviz.
Egyébként ráírtam a Magyar Sony-ra és azt válaszolták, hogy nem ők az illetékesek keressem meg a nemzetközi Sonymobile-t. De mivel angolul nem tudok valami jól (csak google-osan), ők meg magyarul nem tudnak, így jegeltem egyelőre a szerviz megkeresését. -
válasz
dorkacica #11509 üzenetére
A legfurcsább fétisek
Ez a Metálfilia... asszem...
Ami ebben a topikban nem is furcsa, bár szerintem csak kevesek nyalogatják. -
James Dean
csendes tag
válasz
"A másik fura kérdés,hogy ismerősöm meg fogta a telóm( dec.27-én vettem.) a hát oldalát megnyalta és gyengéden kapargatta,majd rám nézett és közölte,hogy nem fog lekopni a festék róla.. ez most mi volt?"
Vigyázz az ismerőssel.Szuperhős csak a cselekedete alapján gonosz oldalon áll.
Telefon nyalogatás ezért már érdemnes volt túlélni a világvégét.
-
rbalint88
addikt
válasz
Ismerősöd keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Fog kopni a telefon az éleken, sok idő múlva, illetve ha dobálod, nem figyelsz rá. Ez nem a telefon hibája, mindegyik kopik idővel, használattal.
A fóliát te raktad rá utólag? Ha normálisan áll, sehol nincs alatta levegő, akkor ne szedd le. A gyári fóliát pedig csak akkor érdemes leszedni, ha olyan karcot kap, ami zavaró a képben. (nekem pl olyan volt, így leszedtem, de azóta csak egy-két mikrokarc lett rá, pedig esett nem egyszer, arcra is.)
Nem gorilla glass, de kb ugyanazt tudja. GG úgyis kicsit túlhypeolt dolog, simán karcolódik az is egy zsebben tartott telefonnál, vigyázva is - tapasztalat -
kengyel
nagyúr
válasz
dorkacica #11300 üzenetére
Nálam ha nincs telefon közben akkor 2-óra alatt éri el a teljes töltöttséget . Ha közben hívnak akkor ráfejelek kb egy órát. Szerintem addig ha nem muszáj ne használd a wifit. ( de ez csak az én véleményem ) De azon én is meg voltam lepődve ,hogy ilyen hamar feltölt.
-
válasz
dorkacica #11261 üzenetére
Így van. Amíg civilizáció közelben és/vagy esténként a telefonoddal együtt konnektor mellett alszol addig megoldható a napi töltés. Egyébként a Lítium-Polimer akksik' néhány ezer töltési ciklust bírnak ki, szemben a korábbi Li-Ion akksikkal, melyek 1000 töltési ciklust bírtak papíron. Tehát nincs min aggódni... több évig jó szolgálatot fog teljesíteni.
-
Knight666
aktív tag
válasz
dorkacica #11257 üzenetére
Én először a szervizpulthoz mentem azzal, hogy nem látja a kártyát a telefon és próbáltam másik készülékkel is. Egyből rávágta az öreg, hogy rossz a sim-kártya és átirányított az ügyfélszolgálatra kicseréltetni. Ennyi volt, meg sem nézték, hogy tényleg rossz-e.
Egyébként meg gsm boltban ingyen vágták volna, csak sajna túl régi volt hozzá a kártya. -
válasz
dorkacica #11223 üzenetére
szvsz nem segít a green power app.. Én nem tenném fel. Először ismerd ki a telefont, a rajta lévő lehetőségeket.
Tehát helyette visszaolvasnék, hogy hogyan lehet az akksit kordában tartani:
- Ha táblagépnek használod, ami az első időben normális...akkor szinte sehogy.
- De ha már csak' telefonnak, akkor a topikban összegyűlt tapasztalatokat felhasználva sokat javul az üzemidőd.
Én szerencsés helyzetben vagyok, mert 2-3 hónapig olvastam a topikot, mielőtt megvettem a telefont és így sok bosszúságtól kíméltem meg magam. Az itteni közösség tudtán kívül is sokat tanított engem, miközben általában read only módban voltam jelen. De a fordított sorrend, azaz vásárlás aztán tájékozódás sem gond, csak ott azért több bosszúság jöhet közbe. -
Knight666
aktív tag
válasz
dorkacica #11174 üzenetére
Én az Mx player -t ajánlom. Az általad említett piktogram pedig a bővített készenlét jele.
Más: a legutóbbi frissítés óta a Llama is kezeli az NFC tag -eket. Lehet műveleteket rendelni nem csak a gyári bilétákhoz, de minden chiphez, amit olvasni tud a telefon. Nekem pl. működik egy mezei azonosító kártyával is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest