- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Tarill #25979 üzenetére
...mert az a legrosszabb eset.
Ehhez viszont sérülnie is kell a szabad szemmel alig látható átvezető szálaknak is.
Tapasztalataink szerint a bubi alapvetően nem okoz ilyen áramvezetési hibát.Persze, extrém esetben előfordulhat. Ebben az esetben egyértelmű, hogy azok a dolgok meghalnak, amit felsorolt a fórumtárs.
Jelenlegi U-nk nak is van ilyen bubija (enyém volt, most páromé) és természetesen nincs gond vele. -
válasz
darvinya #25972 üzenetére
...mert a szétszedési videón pl az akkumulátort is eltávolítja, ami ennek a cseréjéhez felesleges...
Nem véletlenül úgy írtam, ahogy...
...tessék kérem nem egyből beszóni, mert harapok!(#25973) Tarill:
Buborék miatt még nem is nagyon hallottam működésképtelen esetről.
Simán a buborék nem befolyásolja a működést. -
válasz
badmad #25341 üzenetére
"Szerintetek szoftveres hiba miatt lehet olyan,hogy elszáljon a beszéd hangszoró.Egyik pillanatról a másikra egyszerüen nem hallják amit mondok a telefonba Én kiválóan hallok engem nem hallanak."
...ezesetben nem a beszédhangszóród (kijelző felett előlapi), hanem a mikrofonod kapcsol ki, ami adódhat hardveres, vagy szoftveres hibás működésből.
Esetleg még hiba lehet, hogy valamiképp némítást végzel hívás közben.
Ha használsz a gyárin kívül bármilyen más híváskezelő appot, akkor azt távolítsd el.A válaszadások tartalmi megfelelése pedig nem feltétlen rangfüggő.
-
válasz
razorka777 #18331 üzenetére
...mint a Mercedes Benz mi? A rosszmájúak évek, ha nem évtizedek óta ezt szajkózzák, hogy az a sok betű...
Egyébként meg emlékszünk, SE-os időben meg azon ment a "hiszti" hogy betű jelöl egy kategóriát, majd azután szám, a kategórián belüli modellt.
Sokaknak az sem tetszett.Jó, akkor volt a SE érában a nevezzük nevén modellek, Vivaz, Zylo, Cedar, Elm, Hazel (...) akkor meg az volt a gond, hogy a nevek...
Persze, biztosan a Samsung csinálja jól. Foss@ a Galaxy-kat, rendre S Sn, Sn+1 modellszámozással, melyre nevesített brandet épít (advance, plus...) nulla dizájnváltással...
Lehetne még sorolni, de felesleges.
Sokaknak ez nem jó, sokaknak meg az...
-
válasz
Thorax89 #16593 üzenetére
"Amikor Samsungom volt, akkor még SonyEricsson-ról volt szó, azt meg utáltam és bénának tartottam, de ahogy nevet váltott, máris szimpatikusabbá vált az egész."
...pedig ha tudnád, hogy már a SE éra alatt is elég erős Sony fennhatóság volt a vállalatban...
Egyébként meg rajtad kívül számos ember van, aki "csak" a logót nézni... (ne vedd sértésnek, nem annak szántam, inkább csak tipikus emberi viselkedésnek)
-
-
Mivel tegnap nem voltam itthon, így ma került a kezembe a posta, ami bizony 2 darab (egy fekete és egy piros) Xperia P kupakot rejtett.
Nos, minekután ripityára törtem a P-m, így a kupakokra, de még a HDMI kábelére, és a gyári bőrtokjára sincs szükségem.Mivel itt hirdetni nem lehet, ezért csak ennyit jelentek ki...
-
válasz
Zolee11 #16242 üzenetére
Pontosan.
Eszembe sem jutott, még csak egy röpke pillanatra sem, hogy a törés miatt gariztassam...
(pedig aztán van aki leejtésből eredő kár esetén is megkérdezi, még itt, szakmai fórumon is
)
Egyébként a szervizeléssel is gond volt, mert a kijelzőcsere után a bal felső sarok volt világos, ezt pedig az okozta, hogy a csodás Cordon szervizese megtépte a bal felső sarokhoz tartozó csavart, ami ezért olyannyira összehúzta a készüléktestet, hogy elszíneződött a kijelző.
2 panaszkönyvi bejegyzés után sem "látta" senki a hibát. Érdekes, mellettem egy srác látta.
Cordon vezetője pedig egy szemét tuskó, többször kértem, jöjjön ki. Nem, tárgyal.
De azért volt képe a Vásárlók könyvét - a tárgyalása alatt, a telefont nem látva (!) - ellenjegyezni, hogy nincs hiba...Pedig aztán a sarki szervizes is látta, kijjebb is engedett a csavaron, és lám, üzemszerű lett a kijelző. Negyed fordulat.
Ezért is tartom magam ahhoz, hogy a Cordon egy felelőtlen, pocsék, és hazug szerviz.
-
válasz
Zolee11 #16233 üzenetére
...akkor tegyük tisztába, mert nagyon nem jó a logikai sorrend...
Tehát:
1, vettem egy új, gyári garis P-t
2,hetekkel később észrevettem, hogy a bal alsó sarka sötét/fekete színnél nem homogén, azaz bevilágításos foltos. Nem kell ezen mit csodásítani, előfordul. Kicsi kínai ujjak rosszul, vagy erőteljesebben helyezték be a displayt a helyére...
3.semmi gond, gari.
4.kijelzőcsere után átvételkor kaptam az infót, alsó sáv csere is volt, mert az megsérült. Nem nálam, náluk szervizeleskor. Na ekkor került olyan alsó sáv, ami ázott volt.
5.összetörtem a telefonom.
6. fórumtárshoz került, aki jelezte, tudtam-e... -
válasz
Tomajdon #16226 üzenetére
Hivatalos márkaszerviz, és nem csak a Sony-é.
Samsung szerviz is egyben (meg vagy Asus, vagy Acer hirtelen nem tudom...)Egyébként ez nem a Sony-ra, hanem a Sony Hungáriára vet rossz fényt, mert sajnos nem hisznek a usereknek, bevesz mindent amit a Cordon ad le nekik.
Egyébként maga a Cordon - mint különálló szerviz - nagyon sok panasszal rendelkezik. Neten is, de még a Vásárlók könyve is tele van panszbejegyzésekkel, amik negyedévente rendre megtelnek...
Ezért szajkózom, ha valaki simlisséget vél felfedezni Cordonéknál, egyből a Sony HU-nál is jelezze, hogy lássák, van baj a Cordonnal, és fel kellene velük bontani a szerződést...
Persze itt is gondolom erős érv, hogy valakinek a valakije van vezető/döntő pozícióban, és a rengeteg panasz ellenére is még a Cordon a Sony magyarországi "szak"szervize...
-
válasz
Zolee11 #16212 üzenetére
"user" biztosan nem áztatta el, sem kádban, sem sehol, ráadásul a balesetkor sem emlékszem, hogy akkor nedvesedhetett volna be.
Tény, szutyok Cordon cserélte az alsó sávot - igaz nem bubi miatt, ha jol emlekszem szervizeleskor történt vele valami, mert a modellemben kijelzőcsere történt anno - így nagyon gyanús, hogy direkt vizes indikátort tettek vissza, hogy a későbbiekben el tudják utasítani a "nembűnös"user javítási kételmét ÉS pénzért végezhessék el, az amúgy Sony által megtérített javítást...
Amit aztán akár garis javításnak is feltüntethet, és két helyről is beszedi a pénzt...Baromi mákja van a Cordonnak, hogy ez nem nálam derült ki, hanem a már összetört, és garanciavesztett mobil szétszedésekor...
Bár mindegy, a Cordon ellen úgy is folyamatban van vizsgálat...
-
válasz
darvinya #16080 üzenetére
...oh, most olvasom, úton vagyok, ha du-ig sem sikerül leszedned, megoldom máshová a feltöltését.
( #16082 ) dobobazsy:
ahogy darvinya fórumtárs is írja, a V homeja nem jó egy az egyben a P-hez. Pont ezert küldtem át neked is a második emailben azt a homeot, ami JB stílusú, de jó. P-re.
-
Szia!
Összefoglalva: Van olyan értékesítési csomag, amiben 4 db NFC tag (Sony Smart Tag) van, de sajnos ez ritka.
Inkább bőrtok, és hdmi kábel a plusz kiegészítő.Neten tudsz venni Smart tag-eket is (4 db gyárit már 2500 ért is találni)
Emellett jók a nem Sony márkázott, sima tag-ek, vagy NFC matricák is. Ebay-ről is lehet rendelni dögivel
Én a P-mhez vettem egy itthoni aukciós oldalról 4 gyári Smart Teg-et, meg ebayről rendeltem 5 "noname" tag-et... Ilyet:[link]Az Xperia Z topikban kicsit jobban összehoztam a ma elérhető Sony Smart Tag-et...
-
válasz
Maxentius #15974 üzenetére
Felettébb ügyes a fórumtárs, hiszen nálam (töltőn, adatkábelen) meg se mukkant, plusz ugye egy szervizes is ránézett, és ő is addig jutott, amíg én.
Konkrétan nem kérdeztem rá mit barkácsolt az alaplapon ahhoz, hogy ezt az eredményt elérje, de eléggé sikeres volt a művelet eddig is...
Az lenne a végcél, hogy legalább egy kommunikációs csatorna felépülhessen, mert azon legalább pár dokumentumot átmenthetne... Nem létszükséglet, de ha megoldható, miért ne?!
-
válasz
Dave1984 #15970 üzenetére
merem remélni, hogy ilyen, vagy hasonló soha nem esik meg velem a jövőben...
Egyébként darvinya fórumtárs vette meg a romokat, és elég eredményesen kezd életet lehelni belé...
Nagyon komoly, mert a kijelző működik, az érintő is.
Elmondása szerint viszont semmilyen kommunikáció nem megy rajta, így a kinyerhető adatokat egyelőre magában tartja a telefon.Viszont be lehet kapcsolni (nem tudom mit varázsolt, bütykölt az alaplappal) de tölt, az általam beállított háttér és home van rajta, szóval...
PM-ben ezt a képet kaptam tőle a telómról...
-
-
válasz
Pickle Rick #15917 üzenetére
Látod, a cserén nem gondolkodtam, mert a P mellé terveztem.
Tulajdonképpen megérné, ha hardvert akarsz erősíteni. Mert ugye jobb proci, nagyobb kijelző, nagyobb tudás jellemzi összességében a V-t.De persze a fém burkolat az fém burkolat.
Bakker, nem lesz mivel terrorizalni a párom. Tetszett, hogy a hideg fém P-vel szórakozhattam vele... Filmnézés közben - főleg ha unalmas volt nekem - tökéletes volt vele szadizni
-
válasz
Knight666 #15913 üzenetére
Gyártói garival nem. Mint ahogy az acro S-t sem...
De ez nem nagyobb gond, mint hogy ki "kell" dobjak 100E forintot.
Gondolkodtam, hogy újra P-t veszek, de ott, és annyiért már nincs.
Gyártói garis P-ért meg most 80+ ezret kiadni? Inkább hozzácsapok még, és egy V-t nézek.Emellett az is nyomott a lattban, hogy mégis csak kell nekem a memóriakártya foglalat. Mert igaz, ilyen szélsőséges esetre nem gondolva a microSD-ről sokkal könnyebb adatot menteni, mint a törött alaplapos modellről...
A V-t meg már egy ideje tervezgettem, mint ray-t leváltó modell, de nagyon ragaszkodik hozzám a ray, így most megúszta
(lehet az ő kis személyes bosszúja volt az egész
)
-
válasz
Just486 #15909 üzenetére
...én BT-on telefonál, miközben el kellett induljak kocsival. Beszállok, ajtó magam után húz, a hívás megszakadt, ajtó nem csukódott be. Lenézek balra magam mellé, teló arccal a földön...
Napi tanulság. A Fiat Scudo ajtaja (is) erősebb a telefonnál...
Nah' de elég a sírásból, ma felhajtok egy V-t, és azzal vigasztalom magam...
-
válasz
gyantaszuz #15907 üzenetére
...pedig a ray-t akartam V-re lecserélni, így most a P-t fogja pótolni...
-
No srácok, ma könnyes búcsút - szó szerint könnyeset - vettem a P-mtől, ugyanis ripityára törtem...
A Scudo ajtaja nem kicsit meglapította, és elhajtotta - miközben headseten még beszéltem is rajta.Kijelző, hátlap és alaplap is kuka.
Az alkatrészeit felteszem hardverapróra, mert úgy látom a kamera, az akku, a jack csati, alsó rész sértetlen...A baleset után szétkaptam, hátha csak csatlakozó csúszott le, de sajnos az alaplapra integrált bizbaszok is sérültek, így adatmentést is elfelejthettem...
No, de fel a fejjel most rendeltem egy V-t az majd kiengesztel kicsit...
Elrettentő képek jöhetnek?
-
válasz
EAndrew #15875 üzenetére
Lehet a felső műanyag elem nem volt egészen a helyén, és azért nyiszogott?
Mivel a telefon alsó részének cseréje miatt azt az elemet is el kellett távolítani(a felső csavarok e burkolat alatt vannak) és észrevette a szervizes, hogy: vagy gyártási hibás műanyag elemed volt (teszem azt nem volt, vagy deformált volt az egyik lába), vagy rosszul rögzült.
Együtt örülünk, hogy azért tud (néha) korrekt munkát is végezni a Cordon...
(#15877) dajkapeter:
...akár még ON is lehetett volna, mert a készülékhez kapcsolódik, és hasznos információtartalommal bír(t) a hozzászólásod.
Jómagam egy kicsi, kompakt bank-ot hordok a táskámban (2000 mAh), plusz van két nagyobb, egyenként 5-5000 mAh-s bank is. Egyik otthon, másik irodában. Ha elmenne az áram
-
válasz
RootRulez #15723 üzenetére
...az első negyedévből még van 1,5 nap
Komolyra fordulva, a decemberi menetrendben foglaltak szerint alakul a frissítés, mert a március végi, áprilisra is csúszható frissítési ütemtervet vázolt a gyártó.
A J modell is Q1-es, második körös frissítési modell, így szépen lassan folyik a JB-esítés...(#15726) RootRulez:
Nem ajánlom a P-t, mert elfogult vagyok. Így jó?
Vegyél Samsungot.
-
válasz
csacsi67 #15584 üzenetére
iPhone ára.
Ennyi.
Az Apple - egyébként nagy poén, pont emiatt számíthatnak vizsgálatra - egyedi szolgáltatói szerződéssel, egyedi feltételekkel értékesíti a szolgáltatói modelleket is.
Gondolom emlékszünk még arra az időkre, amikor iPhone-t csak szolgáltatónál vehettél...
-
válasz
csacsi67 #15579 üzenetére
Nem értem.
Mérges vagy egy gyártóra mert:
-veszel egy szolgáltatófüggő modellt
-amit aztán rootolsz
-majd FT-lal teszel rá szoftvert, (mert gondolom nem bírtad kivárni a szolgáltatói ICS-t)
-mindezek után T-s frissítésnél bekavarodik...Ezt gyártófüggetlenül írom, sem a Sony, sem egyéb másik gyártó mellett sem kampányolva.
Ilyen esetben tessék kérem drágábban venni gyártói független, lehetőleg piac/régióazonos modellt, és nem kell semmilyen más manőver után nyúlni!
Ha logikusan végiggondolod, ez a user döntési hibája!
Rosszul határozta meg az igényeit (minél előbb, és minél frissebb oprendszer megléte), emellett rosszul választott ezért az elvárásért árat.Vagy olcsóbban veszel egy eszközt, de elkönyveled, tudatosítod, hogy ez hátránnyal is jár (függőség, és frissítések csúszása/hiánya), vagy az elvárásaidhoz hozzáigazítod az árat...
-
válasz
darvinya #15479 üzenetére
...azért elég jól megfigyelhető a fejlődés, még az elhelyezés teikntetében is.
A K750i (mert a 700i-vel, 500i-vel, és K850i-vel egyetemben azt is szedtem már szét) vagy 3 rétegben egymásra helyezett elemekből épült fel, míg ebben (és esezben) már inkább csak egymás mellet...
Akku az alaplap mellett, azt "körbeölelve", szépen modulárisan csatlakoztatva.
Sokkal jobban tetszik az "új" elrendezés, amit ugye a nagy kijelzős felépítés hozott el.
-
-
Friss hír:
Xperia P firmware (6.2.A.0.269) listed by Bluetooth SIG; likely to be Jelly Bean
...érkezőben...
A frissítési lista, illetve a menetrend:
2012:
Xperia S 2.3 - 4.0.4 (4.1)
Xperia P 2.3 - 4.0.4 (4.1)
Xperia U 2.3 - 4.0.4
Xperia sola 2.3 - 4.0.4
Xperia go 2.3 - 4.0.4 (4.1)
Xperia neo L 4.0.4
Xperia miro 4.0.4
Xperia tipo 4.0.4(4.1 ?)
Xperia tipo dual 4.0.4(4.1 ?)
Xperia ion HSPA 4.0.4 (4.1)
Xperia ion LTE 2.3 - 4.0.4 (4.1)
Xperia acro S 4.0.4 (4.1)
Xperia SL 4.0.4 (4.1)
Xperia T 4.0.4. - 4.1
Xperia V 4.0.4. - 4.1
Xperia J 4.0.4. - 4.1erminals Sony Xperia 2012 will be updated to Android 4.1 Jelly Bean and especially when.
For February-March 2013
- Sony Xperia T
- Sony Xperia TX
- Sony Xperia V
By the end of March (April Mediated not surprise us)
- Sony Xperia P
- Sony Xperia J
- Sony Xperia Go
And in the weeks following
- Sony Xperia S
- Sony Xperia SL
- Sony Xperia Ion
- Sony Xperia Acro S
A NDROID DEVICES WILL NO NRECEIVE JELLY BEAN 4.1:
- Sony Xperia U Android 4.0.4
- Sony Xperia Miro Android 4.0.4
- Sony Xperia Tipo Android 4.0.4
- Sony Xperia Sola Android 4.0.4 -
válasz
sxxorp #15299 üzenetére
Félek, nem nagyon lesz már erős korrekt vas relatíve kis kijelzővel...
2011-ben a SE bepróbálta, lényegében be is jött neki, mert komoly hardvert csomagolt relatíve kis kijelzővel megáldott házba... De csak az átlagos eladásokat hozta - ami persze jó volt - így maradt a "kitaposott" úton a Sony is.
Talán idén...
(#15301) kk831228:
nem, én sem vettem észre hasonlót
-
válasz
Kreash #14961 üzenetére
Igen, ha most a Nextelnél vennék mobilt, lehet elgondolkodnék az S-en. De mivel akciósan volt a P 75 E, így egyértelműen a P lett a választott.
Najó a fém burkolat is sokat nyomott a lattban, szóval mindenképp a P volt a befutó...
A sonyweben viszont most a P-t érné meg, az ajándék headset miatt is...
-
válasz
Kreash #14935 üzenetére
...adnak hozzá ajándékba!
Azért ez fontos...
A gyártói csomagok rendre MH750-es headset, 1500-as akkutöltő fej, adatkábel alaptartozékkal, és vagy microHDMI-HDMI kábel és bőrtok, vagy Smart tag (4db) lesz a dobozban.
Az ajándék miatt lényegében megéri a 84900-as akciós, ajándékkal együtt értendő ár.
A nextelnél egy hónapja akciósan sikerült 75-ért gyártói garanciás/dobozos/tok,hdmi kábeles/magyar használati utasítással, ezüst P-t lőnöm, és most látom, ugyan ez most már 84E forint.
Így gyakorlatilag a sonywebes példány több, mint jó ajánlat!
(#14938) razorka777:
...látod, ezek a különböző igények... Én meg a tokot nem használom - egyelőre - és egy aukciós oldalon lőttem 4 gyári Xperia Smart tag-et...
(az megint más kérdés, hogy azóta ebayen rendeltem még 5 átlátszó tag-et is) -
válasz
Newlachka #14847 üzenetére
De nem ám...
A sajátom belét is láttam, és kép is van egy másikról, illetve a neten rendelhető gyáriak is "csak" 1265-ösek...
Egyékbént nem ez az első, hogy kissé eltér az eredetileg megadott akkuérték, mert pl. a ray-em gyári 1500-asnak mondott akkuja is "csak" 1460 mAh...
A neten fellelhető képek alapján van 1500-as is, azok rendre 2011-es gyártmányúak, de a 2012-esek (mint pl az enyém is) 5,5Wh-s, min. 1460 mAh...Ez úgymond természetes, nem kell fennakadni
, amolyan érdekesség...
-
válasz
ruskop #14833 üzenetére
Akku.
Teljesen jól viselkedik, nincs hirtelen akkumerülés, gyári ICS-vel jó a fogyasztás.
Mondjuk úgy, hogy meglepően jó, hiszen mégis csak 1300-as (pontosabban 1265) az akku.
Xperia ray-emhez képest (ami ugye 1 magos - régebbi proci - , FWVGA kijelzős, és 1500-as akkus) jobban teljesít azonos átlaghasználat mellett.
A P előtt U-m volt, ami szintén ez az alaphardver (kevesebb Ram-mal, meg fizikailag és felbontásban kisebb kijelzővel) szintén hasonló akkuteljesítményt hozott, mint a P.
Ebből leszűrhető, hogy a P akkuja rendben van.
Az, hogy itt olvashattál panaszokat, hogy miért merül ennyire, főképp azoktól olvashattad, akik csodát várnak napjaink okostelefonjaitól, azaz elvárják az évekkel ezelőtti butatelefon készenléti időket.
A P tökéletesen belepasszol a nagyátlagba, ha használod, és kihasználod, akkor általában nap végére célszerű töltőre tenni.
De persze mindig más és más a felhasználó szokása. Én például már vagy 3 éve nem állítottam a mobilom csak GSM (2G) módra, mert ha már tud 3G-t, és az országosan (főleg Bp-en, hiszen itt lakom) elérhető, akkor menjen azon.
Ray-em is, P-m is 3G-n üzemel. Mindig.
Folyamtosan böngészek rajtuk, de pl egy átlag mobilnál a 4 órás kijelzőhasználat megszokott.
Ezért van, ha valaki írja, hogy naponta 3-szor is tölti aktuális mobilját, mert egy munkanapot végig bekapcsolt kijelzővel (netán játékkal, videóval, vagy még fokozva Youtube videónézéssel) nem tud kiszolgálni. Egyik sem.
Na, szép litániát írtam, aminek az a vége, hogy általánosságban jó a P akkugazdálkodása. Típushiba, jellemző gyors merülés nincs, így max elszigetelt akkugondok adódhatnak, amit beragadt app, hibás app okozhat.
-
válasz
Kreash #14755 üzenetére
Ha a P akkuja meghalna, akkor 2+2 csavar (2 torx oldalt alul, és a felső műanyag betét eltávolítását követően két sima kis csillagcsavar) eltávolítása után az alu burkolat levehető, alatta az akku, melyet rendelni lehet neten.
Értelemszerűen garis készüléknél célszerű a szervizzel csináltatni, de akár otthon is kicserélhető...
akssi pl ebay-ről...
-
...az gáz, valami gond van vagy a SIM-mel, vagy a telóval, mert a két hálózat közötti váltásnak zökkenőmentesnek kellene lennie.
Még aktív kapcsolat (telefonbeszélgetés) közben sem szabadna szakadnia a vonalnak, azaz a váltásnak a beszélgetés szakadása nélkül kellene zajlania.Ha öreg a SIM-ed (micro SIM esetén gonolom nem) akkor érdemes cseréltetni.
-
válasz
oliwire #14674 üzenetére
úgy vettem észre nem sok vizet zavar.
Már csak azért sem, mert a telefon lezárt kijelzőnél nem működteti, teszem azt a bekapcsolt BT-zal ellentétben, hiszen BT-on akkor is tudsz eszközt csatlakoztatni (headset pl.) ha a telefon kijelzője alszik.
NFC-t nem.
Nade most bekapcsoltam az nfc-t, holnap ilyenkor megnézem a statisztikát, mennyire vehető észre, hogy be van kapcsolva.
-
Xperia P-hez talált már valaki fizikailag és kapacitásban is nagyobb akksit?
...nem vagyok elégedetlen a mostani kapacitással, mert az elvárásoknak megfelelően teljesít, de a napokban láttam, mennyire sok hely van az alu burkolat és az akku között, amit most egy műanyag betét tölt ki.
El kezdtem gondolkodni, hogy vajon van-e valaki, aki ezt látva látott potenciát a fizikailag nagyobb akku befaragásának, teszem azt egy nagyobb méretű és kapacitású, hasonló formával, és technikai paraméterekkel.
Tud valaki ilyen céget, terméket?
-
válasz
funtom3000 #14614 üzenetére
Félek el kell keserítselek, mert tudomásom szerint csak az eredeti tulajdonos tudja a szolgáltatónál kérni a függetlenítést.
Tehát telefon, szerződés és személyi.Természetesen ez az infó az elmúlt években változhatott, így a legegyszerűbb, ha felhívod a T-mobile-t, és megkérdezed, mennyibe kerül pontosan, és hogy mi kell, mi szükséges pontosan a kifüggetlenítéshez.
A TurboSIM-et leszámítva az összes ettől eltérő próbálkozás nem legális, így a fórumon is tiltott.
szerk:
nah', míg a Tmobile ÁSZF-jét böngésztem, elkéstem, és félelmem is beigazolódni látszik...
-
válasz
szente #14533 üzenetére
...fantázia...
Pl. olyan névjegyeket csinálunk, amin a matrica a weboldalunk címét tartalmazza, vagy a telefonszámunk stb...
Ezt akarom kipróbálni a már meglévő tag-jeim egyikével, mit lehet belőle kihozni, mit érdemes, és hol használni...
Egyébként hibát ír ki a Sony tag írására a kipróbált író app mindegyike, gondolom valamit kell még eszközöljek, törölni, netán nyitni... Mindegy, kutakodok tovább.
(#14535) retexis:
Ha ez nekem szólt, akkor igen. A gyártói garis csomag tartalma ez volt:
EP850 SONY logózott 1500 mA-es töltőfej
Sony logózott adatkábel (EC450)
Sony logózott headset (MH750)
Sony IM820 microHDMI-HDMI kábel
Sony bőrtok***a Sony logózottakat azért emeltem ki, mert a tavalyi modellek jó része még Sony Ericsson logózott tartozékokkal kerültek forgalomba...
-
Üdv!
Miután én is beszereztem Smart Tag-eket (mert a gyári független magyar garis dobozban "csak" hdmi kábel és bőrtok volt) kezdem én is beleszervezni a mindennapjaimba.
Ami most elkezdte mozgatni a fantáziám, az a tag-ek írása. Egyik tag-em infóval látnám el.
1) Smart Tag esetében lehetséges-e írni a tag-et (ha homályos infóim nem csalnak valahol régebben olvastam hogy igen)
2) írt-e már valaki, ha igen melyik appot javasolná... -
válasz
Maxentius #9942 üzenetére
...de ugye azt tudod, hogy nem a fólia karcálló, hanem alatta maga a kijelző.
Így nem várhatod el, hogy egy mezei gyártó által, még a gyárban, profin, észrevehetetlenül felhelyezett kemény fólia majd olyan védelmet ad, mint ha karcálló lenne?!Emellett a karcálló üveg is, - igen a Gorilla Glass is - megkarcolható.
Ellenben vannak spéci kijelzővédő fóliák, melyek "öngyógyulnak", illetve speciális felszínükkel elrejtik az esetleg keletkezett karcokat...
-
válasz
darvinya #9199 üzenetére
...és ez az ár sok.
Sok, ha azt vesszük, hogy mennyi egy alap havidíjas szerződés.A honi szolgáltatóknak 100-as nagyságrendű (3-400 forint) összegért illene ilyen adatmennyiséget biztosítaniuk... Pont ezért kapzsik, hiszen képesek egy 3-4000 forintos feltöltés mellé (ami nem is feltétlen havi rendszerességű) havi 1000 forintot elkérni csak a netért.
Ez sok(k). Sokkal olcsóbban kellene adniuk a netet, mint "fix" havi felhasználható - és fizetendő - szolgáltatást.
Pre paid és post paid csomagokhoz egyaránt.No, de ez nem a fórum témája.
-
válasz
bluemirage #9187 üzenetére
...no, megleptél. (pozitívan)
Sokan nem használják a keresőt. Te sikeresen megtaláltad, amire utaltam.
Igen. Címsorba (webböngésző) írod a fájl elérési útvonalát.Így a fájlkezelőt feltelepítve a többit már könnyedén felteheted a telefonodra.
Egyébként igen, sokan használják net nélkül az okostelefonjaikat.
Ez sajnos a mobilszolgáltatók pénzbeni mohóságát, és szolgáltatásbeli fukarságát mutatja, hiszen teszem azt feltöltőkártyás konstrukcióban nem igazán nyújtanak jó konstrukcióban net lehetőséget.Márpedig megérné nekik, hiszen az gyakorlatilag fix havi bevétel lenne. A telefon meg mindig is enné a netet, hiszen frissít, meg adatot kér-ad.
Na, de ez már nem ide tartozik.
Örülök, hogy sikerült elindulni net nélkül is
-
válasz
bluemirage #9180 üzenetére
Elég sok, és mélyreható dolgot vázoltál, és kérdőjeleztél meg. Erre csak ez a válaszom:
Az okostelefon internet nélkül egy félkarú óriás.
Külsős apk telepítéséhez sem feltétlen szükséges fájlkezelő, az a webböngészőből is elindítható, net nélkül.
Külsős apk telepítését is engedélyezni kell a Beállításokban, különben még fájlkezelővel sem fog sikerülni.
Legalább egy nyílt wifi adódik valahol, ahol legalább egy fájlkezelőt tudsz leszedni, így még a webböngészős okosságot sem kell kinyomoznod.
-
...persze, hisz sima átlátszó műanyag.
Volt már tipp - bár már nem emlékszem pontosan melyik NXT topikban - hogy az előlapi védelmet egy vágható fólia "személyében" ki kell terjeszteni a sávra is.A P esetében az érintést sem fogja zavarni. Tégy rá előre és hátra is egy-egy csíkban kijelzővédő fóliát!
-
...pedig az ár, az ár.
Volt már webes megrendelésem, amit nem szerettek volna teljesíteni a "hibás" áron, de mivel a rendelésben benne volt, a visszaigazoló mailben is benne volt, így további jogi hercehurca miatt kénytelenek voltak a visszaigazolt áron adni a tételt...Pont ez a webes rendelés egyik lényege. Nincs feltétlen személyes kommunikáció. Böngészel, regisztrálsz(ha kell) kosárba teszed, visszaigazolnak, szállítás, átveszed...
-
válasz
darvinya #6959 üzenetére
Jah', így ilyen galád módon akkor sajna veszett fejsze nyele...
Gyanúsan olcsó webes rendelésekkor szoktam képernyőfotót készíteni, és a megrendelésekkel - ill semmitmondó, vagy egyéb - visszaigazolással meg lehet szépen emailben "állásfoglalást kérni" a "hatóságtól"...
Nagyon nem csípem az ilyen "játsszuk az arcunk" GSM boltokat...
-
válasz
darvinya #6954 üzenetére
Hmm. Ezzel azért én elballagnék a Fogyasztóvédelemhez. Egy e-mailt - benne a rendelés, annak visszajelzése és ez a pofátlan válasz - simán megér.
Webshopból bakker nehogy már látsz egy "akciót" és azon gondolkodj, ez vajon csak technikai probléma, vagy tényleg akció...
-
Li-ion/polymer töltés, és töltő szempontjából azonos.
Sony modelleknél is egyik modell Li-polymer akkuval, másik Li-ion akkuval szerelt, töltőjük ua.Egyébként sajnálatos, de létező infó, hogy az értékesítési pontok még mindig a régi, 10-15 éves szöveget nyomatják a töltést illetően, ami még az Ni-MH akksik (...) idejében volt, mert azoknál volt memóriaeffektus, azaz formatölteni kellett őket 12-14-16 órás első feltöltések 3-4 alkalommal, majd mindig teljesen le kellett meríteni őket (kisütés, mélymerítés)...
Ezeknél az akkuknál már nincs ilyen - az se tévesszen meg senkit, hogy androidos modell kisütést ír ki az akku állapotánál, az ebben a kontextusban merülést, használatot jelent, nem azt az ódivatú merítési folyamatot) - mert nincs memo effektus, nem szükséges a tizen akárhány órás töltés, mert az akku 2 óra körüli időtartam alatt teljesen feltöltődik, majd nem vesz fel töltőáramot.
Lemeríteni meg nem ajánlott - pontosabban teljesen lemeríteni nem is lehet, mert elektronika védi a teljes lemerítéstől, az ugyanis károsítja a lítium akksikat.Rátölteni is lehet, hiszen ez sem okoz gondot.
A Li akkuk 4-6 feltöltési ciklus után nyerik el kapacitásukat (úm. beállnak), ezért az első használatbevételkor nem kell megijedni a gyorsabb lemerüléstől...
A szolgáltatói dobozok tartalma szolgáltatóktól, de még vásárlási időponttól akcióktól is függően változik, változhat.
Vannak pl. extra csomagok is.
-
válasz
magicbox #6608 üzenetére
Hmm. Az miért olyan lényegtelen a számodra, hogy az összes Sony Launcher egy alapra épül?!
Egyszerűen ezt a részét az ICS-be így sikerült implementálni.
Megtehette volna a Sony, hogy azt mondja - Srácok, nem megy, kivesszük.
Akkor meg azon menne a "hiszti", hogy de GB alatt meg ment, meg volt, sz@r szemét Sony kivette ICS-ben...Xperia PLAY esete. Nem kapott ICS-t, mert játékmobil révén a játékok (ICS inkompatibilitása miatt) nem futottak jól. GB-en maradt. A Sony akkor emiatt kapta az ívet...
Ugye, hogy semmi sem lehet jó mindenkinek?!
-
válasz
magicbox #6585 üzenetére
ÁÁÁlljunk meg egy szóra, mielőtt félretájékoztatsz valakit...
Az Xperia S esetében az első szériás modelleknél jelentkezhet a kijelző sárgulása, jellemzően, ha üzemi hőmérsékletre melegedett aktív használat mellett...
A Sony - a hibát vizsgálva - azonnal garanciális cserét biztosított.
A kijelzőket beszállító cég hibás szállítmányából a későbbiekben nem került beépítésre kijelző.Itthon - annak ellenére, hogy hírhedt a szerviz - rendre szépen lementek a kijelzőcserék.
Van fórumtárs, akit megszivattak, de ő külföldi... -
válasz
bozsozso #6322 üzenetére
Jónak jó, de nyűgös.
Google play-en van sms beckup és app beckup progi. Azokat telepíted, és a mentést a progi a háttértárba menti. Ezt Te kimásolod oda, ahol biztonságos helyen van, és miután megvan a frissítés, vissza tudod állítani őket.Telefonkönyvet az android saját körben tudja pl. szintén a memkarira/tárhelyre menteni. System/PIM mappába teszi. Innen szintén másolod, elküldöd, mindegy a *.vcf fájlt, majd telepítés után egy fájlkezelő progival megkeresed és visszatelepíted a telefonra.
Ha gmail-el szinkronizálod a kontaktokat, akkor nincs egyéb teendőd.
-
válasz
nintendojet #6313 üzenetére
Ez ellen aktívan TE tudsz tenni, mint felhasználó.
Még pedig úgy, hogy figyelsz, mérlegelsz, mit telepítesz.Minden ilyen anomáliát olyan rosszul - vagy kevésbé ellenőrzött - megírt app okoz, amit gyakorlatilag önszántadból telepítesz.
Felfoghatod ezt úgy is, hogy az asztali gépedre olyan alkalmazást telepítesz, ami folyamatosan hajtja a procid, zabálja a memóriád, és minden induláskor magától indulva, bootkor elég rendesen megfogja a géped...
-
válasz
bozsozso #6302 üzenetére
Szia! Legegyszerűbb és legjobb megoldás, külsős beckup progival az smseket es az appokat kimenteni, kapcsolatokat szintén. Ezeket és a kepeid, zeneid mentsd át számítógépre. Aztán gyári visszaállítás. Mindent. Majd vagy PCCvel, vagy SUSszal tedd fel az ICSt. Így tiszta telepítést kapsz.
-
válasz
Dany007 #6275 üzenetére
Nem, ilyenkor - pont az adatok, beállítások megmaradásáért - nem minden törlődik...
Ez amolyan kényelmi dolog.
Régebben, a nem okos időkben volt a nyavajgás minden frissítéskor, hogy jaj, elvesztek az adatok.
Mostanára a gyártók megoldották, hogy a frissítéskor ne tűnjenek el, de a fő verzió is frissüljön.Ez többnyire zökkenőmentesen is ment eddig (1.6-ról 2.1(2.2)-2.3-ra)) de a GB ICS ugrás nagyobb falat.
...és többnyire ez az appok miatt van.
Vagy a már fenn lévő (pláne félig a másik tárhelyre települő) appok tudnak akadást okozni.Így ezért is jobb, ha telelpítés előtt lementjük adatain, és formázunk, majd jöhet az ICS.
(#6277) fmfizikus : Örülök, hogy segíthettünk.
-
válasz
fmfizikus #6272 üzenetére
Ugye Te sem teljesen alapállapotra (gyári visszaállítás) húztad fel az ICS-t.
Sajnos nem egy app, azok bejegyzései megakasztják az ICS-t, ha az már belakott GB-re kerül fel.
Ha akad, akkor sms és app backup, majd gyári beállítások visszaállítása - és érdemese SUS-szal újra feltelepíteni az ICS-t.Tisztán (szűz rendszerre) telepítve nem lesz gond.
-
válasz
Csaszi87 #6132 üzenetére
A GB azaz Gingerbread a 2.3-as android verzió neve.
Az ICS pedig (Ice Cream Sandwich) a 4.0-ás verzió neve.A kijelző felébresztés ismert app hiba, többnyire teleoített háttér, vagy app okozza. Kérdésed után kaptál választ, melyben egy progi is említésre került, azzal be tudod azonosítani, mi okozhatja a galibát.
Menüben van olyan beállítás, hogy Facebook integráció. Na ezt kapcsold ki. Emellett a FB appba lépve se szinkronizálj.
Reg tisztításra is van pár app a Google play-en, én nagyritkán használok cleaner appot.
-
válasz
Stukker1987 #5971 üzenetére
Próbáld meg ezt:
-
válasz
Stukker1987 #5967 üzenetére
Válogass: [link]
Egyébként azt is érdemes figyelembe venned a T-mobile-os modellnél, hogy ha lehet a tulaj feltöltőkártyás konstrukcióban vásárolt modellt adjon el.
Így nem áll fenn annak a veszélye, hogy teszem azt nem fizeti a részleteket, vagy magát az előfizetést, és így tiltásra kerülne a már nálad használatba vett modell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest