- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
Hát megszűnt a hívásbug...
Lenovo A820nak hívják a megoldást, 43 ropi volt, négy mag és lehet vele telefonálni... -
gusthy
veterán
válasz
bluemirage #23395 üzenetére
Az is csuda dolog volt abban a korban... Jó, azóta sokat fejlődött a tekknika, de gondoljunk bele, ezek 16-33 MHz-es procik voltak, pár MB RAM-mal...
-
gusthy
veterán
válasz
darvinya #23367 üzenetére
Ó, nagyon sok dologra lehetett használni
annál nagyobb életérzés a kilencvenes évek közepén nem volt, mint Zork-ot játszani a HÉV-en
A Psion 3a-m Office fájlokkal is boldogult, volt rajta print preview, multitaskolt, infra porton nyomtatott, a baromi drága modemről nem is beszélve
-
gusthy
veterán
válasz
razorka777 #23357 üzenetére
Jahogy.
Ha jól látom, akkor a. 599es kernelhez volt az exploit.
-
gusthy
veterán
válasz
razorka777 #23355 üzenetére
De akkor az gondolom, csak nyitott bootloaderen ment?
Mert amúgy s root általában valamilyen exploit - ot használ ki, ami nem feltétlenül a kennelben van, hanem valamelyik eleve root joggal futó Linux binárisban (általában az adbd - ben).
Persze, ha még nem talált senki ilyet egy adott telefonon, akkor lehet egyet direkt csinálni a kernelben, ez tény. -
gusthy
veterán
válasz
freemanone #23348 üzenetére
Öööö, root miként is függ össze a kernel cserével?
-
gusthy
veterán
válasz
freemanone #23233 üzenetére
Hát köszi
akkor nem tudom, mi lehet ez.
-
gusthy
veterán
Itt korábban mindenki lelkendezett a Nova launcher kapcsán.
Nos, felraktam, és időnként azt csinálja, hogy az alsó sorban lévő gombokra (phone, apps, stb., tehát amiket a képernyő aljára rak az ember), időnként nem reagál. Kikapcs-bekapcs segít, de azért ez béna.
Másnak volt ilyenje? -
gusthy
veterán
válasz
freemanone #22951 üzenetére
Köszi.
-
gusthy
veterán
Nézem a nyitó topicot, és nem találom a választ: custom kernelt nem nyitható bootloader esetén fastboottal se meg sehogyse tudok telepíteni?
-
gusthy
veterán
Nakéremszépen itt az történt, hogy újrahúztam az egész telefont SUS-sal, majd egy darabig nyomkodtam, és utána vagy három órán át a közelébe se mentem a telefonomnak.
Nem kis meglepetéssel konstatáltam, hogy folyamatosan ébren volt, és egy joyn nevű csoda tartotta ébren, amiről láttam, hogy van rajta, de sose mentem a közelébe se.
Persze letiltottam és reboot, azóta esélye sincs, de van valami tipp, hogy ez mi a franctól lehetett???
Köszi előre is.
Ja,.100as jelly bean. -
gusthy
veterán
válasz
razorka777 #22753 üzenetére
Na ez érdekes dolog.
Lányom Galaxy Young-ján próbáltam a Temple Run 2-t, amin picit szaggat. Kb ugyanannyira, mint most a 100as JB-n. ICS-en nem próbáltam...Amúgy a sima TR például a régi blade - emre fel se megy...
-
gusthy
veterán
válasz
razorka777 #22751 üzenetére
Pl?
-
gusthy
veterán
válasz
half333 #22709 üzenetére
Ez egy több elem probléma.
1, a P támogatja az OTG-t (bár nem minden eszközt, ne feledd, hogy villannyal is kell etetni a jószágot), tehát lehetséges egy pendrive-ot így látni vele
2, telepíteni viszont nem fogsz tudni rá. Erre két kerülő megoldás lehet:
1, felrakod a játékot, utána kézzel átmásolod a pendrive-ra, és ugyancsak kézzel csinálsz a belső tárhelyen egy szimbolikus linket oda, ahova mozgattad
Vagy pedig a minden egyéb cuccot teszed a pendrive-ra, amik miatt kevés a hely, és a játékokat hagyod benn.
(mondjuk lövésem sincs, mennyi és milyen játékhalmaz az, amihez 11GB kevés...)Ha nem a 11 GB a kevés, hanem az alkalmazások 2GB-ja, akkor csak a kézi linkelgetés marad, ehhez kell némi Linux/Unix ismeret.)
-
gusthy
veterán
válasz
balint82 #22641 üzenetére
A szürke műanyag párszáz forintos tétel, nem hiszem, hogy garanciában foglalkoznak vele.
GPS mostanában kezdett többeknek lassú lenni, nekem (és másoknak is) sokat javult a GPS Status & Toolbox programmal, ott az aGPS adatok letöltése funkcióval.
Buborékról volt sok szó itt, szerintem garancia.
-
gusthy
veterán
válasz
freemanone #22628 üzenetére
Valóban, de a kolléga a blogja alapján elég alaposan látott már Androidot, ezért nem értem a kérdését...
-
gusthy
veterán
-
gusthy
veterán
válasz
darvinya #22421 üzenetére
A fogyasztásban nagy, nyilván. Kurvára intelligens és megalapozott válaszok születnek itt óriási szakértőktől úgy látom. Faszkivan.
Valaki itt felvetett valamit, amire reagáltam, es 0 szakmai érvvel született két anyázó válasz. WTF???Egy szerintem korrekt összehasonlítás amúgy:
http://androidforums.com/xperia-mini-all-things-root/513426-android-cpu-governors-explained.html
Az ondemand és az interactive közt van amúgy a smartass, ami majdnem olyan gyors, mint az interactive, de kevesebbet fogyaszt.
-
gusthy
veterán
válasz
freemanone #22422 üzenetére
Nekem csak tapasztalati ismereteim vannak róla, nem kevés telefon alapján. Valamint végigolvastam a legfontosabb governorok forrását, hogy értsem, melyik mit csinál.
És minden tiszteletem az xda iszonyúan tapasztalt fejlesztőinek, felteszem, hogy a gyártóknál kivétel nélkül hozzá nem értők ülnek, mert minden általam használt telefon ondemand governorral jött ki.
Morcogást félretéve: ez egy vallási vita, ami régóta folyik a cyanogen/mindenki más fronton, felesleges ezen polemizálni. A cyanogen alap governor beállítása interactive, nyilván azért, mert ők így látják jónak.
Nagyban függ a használati módtól ugyanis. Ha 3Djátékokat futtatsz, nem lesz különbség. Ha ebookot olvasol, akkor igen. -
gusthy
veterán
válasz
freemanone #22408 üzenetére
Ha nem használod a telefont, tényleg elhanyagolható. Ha igen, akkor nagy ám a különbség.
-
gusthy
veterán
Tyüh.
Azt mondják, hogy ennek a cuccnak unibody háza van. Milyen szerencse, hogy ez nincs így.... Sikerült földhöz vágni, és a hátulja sérült... külön cserélhető, kb 11 rugó
Kicsit durva lett volna, ha tényleg az egész gatyát cserélni kell
-
gusthy
veterán
válasz
Merseyside #21205 üzenetére
Tedd fel a light - ot, 36 órán át fullként működik.
-
gusthy
veterán
válasz
horvath85g #21188 üzenetére
Jé :-)
-
gusthy
veterán
válasz
horvath85g #21185 üzenetére
Na ez egy érdekes dolog, hogy melyik a bug, ha le tudod húzni, vagy ha nem :-)
-
gusthy
veterán
1.100-as JB userek, titeket szeretnélek megkérdezni hogy mi a basebandotok verziója?
Nekem u8500-49020914-P3A_EC05.És hogy milyen JB-t használtok.
Merugyanis az gondolkodom, hogy nem lehet-e, hogy ez a többieknek meglévő hívás probléma baseband verzió probléma. -
gusthy
veterán
Úgy értettem, hogy amit a PCC felajánlott.
Ezzel az van, hogy mindenféle más telóknál a nem régióhelyes fw frissítés felrakása ugyanolyan garanciavesztést okoz, mint a root vagy a főzött ROM használata.
A kérdés, hogy itt mi a helyzet? (Függetlenül attól, hogy persze bármikor visszarakható az -ez esetben - vodás ROM).
Az itt publikált WorldWide ROM az valami norvég, ha jól láttam. -
gusthy
veterán
Nem érzem magam fannak, oldalakon át tudom sorolni bármelyik okostelefon hibáit, azok közül, amiket már használtam, de itt úgy éreztem, hogy épp a P van "istenítve", és hát nem, az se tökéletes.
Ezért tartom helyesnek, ha valaki megnézi a cuccot, és saját ízlése szerint választ.
Amúgy miben nincs igazam? Komolyan érdekel. -
gusthy
veterán
válasz
freemanone #20996 üzenetére
Történetesen most egy P-m van, mivel a Samumat ellopták, amit előtte hosszasan használtam.
Felteszem, hogy neked is alapos, több hónapos user experience-re épülő álláspontod van a két telefon összehasonlításával kapcsolatban. -
gusthy
veterán
válasz
freemanone #20973 üzenetére
Namármost a P egyértelműen leggyengébb pontja az aksi, mondhat akárki akármit. Használtam már sokféle telefont, de ebben a kategóriában nem véletlen, hogy az 1500as aksik az általánosak. Emiatt különösen kritikus a fogyasztás.
A Pavel igenis kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy kibírja az egy napot (a Stamina is egy kompromisszum), az Advance-szal kevésbé.
... amely aksinak a tetejébe 256MB-tal több DRAM-ot kell frissítenie. -
gusthy
veterán
válasz
freemanone #20924 üzenetére
Ez hitvita, ezért mondtam, hogy fogja kézbe a páciens és döntse el maga.
Ja és a fehér subpixeltől a fekete nem lesz fekete. -
gusthy
veterán
válasz
Bati0501 #20920 üzenetére
Minim nem volt. Az Advance akkora, mint a P vagy a Mini, nem nagyobb.
Ami a kijelzőjét illeti, nekem nincs nyolc pókszemem, nem hiszek abban, hogy a 216PPI zavaró lenne. Az AMOLED - en a fekete fekete, cserébe a fehér nem az. TFT-n pont fordítva van a dolog. Szerintem menj be egy nagyobb T pontba, vagy Voda üzletbe, ott mind a kettő szokott lenni, és hasonlítsd össze, aztán amelyik jobban tetszik, azt vedd meg.
(és ne feledd a 20%-kal nagyobb aksit, valamint azt, hogy az AMOLED kevesebbet fogyaszt :-)) -
gusthy
veterán
Hát nekem nem egyértelmű. Volt Advancem, amíg el nem lopták, minimális a különbség, néhány apró előnye van mindkettőnek egymáshoz képest. Advance nagyobb aksi (hidd el, számít), SD kártya berakható, leejtéskor szétugrik, jól bírja. P jobb kamera, több RAM. mindkettő 4.1es android. Az AMOLED/TFT vita ízlés dolga.
-
gusthy
veterán
válasz
horvath85g #20826 üzenetére
Ezt értem, de honnan is jött ez a 15mA(h) érték?
-
gusthy
veterán
válasz
horvath85g #20820 üzenetére
Nemnem :-)
A 15mA az persze butaság, hiszen az áramerősség, nem energiamennyiség, az 15mAh akar lenni. (szor akkufeszültség) -
gusthy
veterán
válasz
razorka777 #19226 üzenetére
-
gusthy
veterán
Akárki akármit mond, tényleg sokkal gyorsabban merül JB-vel.
Szegénynek ma megpecsételődik a sorsa a telómon... -
gusthy
veterán
válasz
freemanone #17793 üzenetére
Mint mondám, GiB nem egyenlő GB:-)
-
-
gusthy
veterán
Mint ahogy azt bárhol megtalálod a P specijében, 1 GB RAM, és 16 GiB Flash memória van benne.
(Figyeld meg a GB és a GiB közti különbséget, az egyik 2 hatványai, a másik 10 hatványai alapján számolódik.)Ebből belső alkalmazás memória (/data) partíció 1,97 GB, azaz kb 2.11 GiB, "SD kártya" 11.26 GB, azaz 12.09 GiB, ez együtt 13.3 GiB. (Persze nem SD kártya, ez is csak egy partíció ebben az esetben.) A többi kb. 2.7 GiB a rendszer, a cache, a recovery partíció, stb. Nem tudom, hogy pont a P-nél van-e ilyen, de sok telefonnál van egy helyreállítási partíció, ami nem a recovery, hanem a rendszer egy rejtett másolata.
Ez a belső (/data) az a memória, amit az Android adatok tárolására használ eredetileg, és ami minden Androidos telefonban megtalálható, akkor is, ha nem teszel bele SD kártyát. Természetesen a P esetén ennek nincs teteje, de ez van. Csomó app csak ide tudja tenni az adatait.
-
gusthy
veterán
Ezt a hülyeséget hogy sikerült kitalálni?....
RAM=Random Access Memory - az operatív memória, ami jellemzően DDR2 vagy DDR3 memória. A belső háttértár meg flash memória.
A kettő működésének a sebessége több nagyságrenddel eltér. Arról nem is beszélve, hogy a flash korlátozott számú írási ciklusra alkalmas. -
gusthy
veterán
Sziasztok!
Az 1. hsz-ban az van, hogy szolgáltatós telefonokra még nincs ICS, később a fórumban meg az, hogy a Voda már kiadta. Javítani kéne az 1.hsz-t, ha lehet.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest