-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
csacsi67 #20838 üzenetére
Az a fül...
Köszönik szépen a kutyák!
Leesett a hó, gyerekek meg pont jöttek, és kimentünk szánkózni, mentünk egy kört a ház előtt mögött, aztán tesóm kutyája is annyira ki kívánkozott (szomszéd), hogy na mondom muszáj őt is kihozni
Kiengedtem, és bár nincs hozzászokva, hogy mi visszük sétálni, de eszébe sem volt elmenni, ott jött mellettünk, nézelődött, szagolgatott, ha szóltunk neki akkor meg egyből ugrott, és jött hozzánk lábhoz
Majd behoztuk, kicsit dobáltuk nekik a havat, az nagyon tetszett mindkettőnek. Labdával meg mi többet játszottunk mint ők, mert pont nem érdekelte egyiket sem, pedig van vagy 50 teniszlabdájuk
Nem tudom, de aki nem szereti az állatokat, az egy akkora gyökér, aminél nem sok nagyobb van a földön, főleg egy ilyen kutyá(ka)t, és amikor a pincében vagyok hogy begyújtsak, és eljátssza nekem a szeretethiányos kutyát (mert, annyira nincs szeretve...), akkor 10% tűzre rakás, 90% kutyasimogatás
Hát na!
Azon kívül, hogy mikor feljön a teraszra, és kikaparja a két szélén lévő virágoskertet, rosszat nem tud mondani rájuk az ember. Aki meg igen, az nem nevelte eléggéAmúgy, nagyon várom az új HTC-t! Tuti, hogy a kamerát elrontják. Már a One x-nél is azt mondtam, hogy na most már tuti oda teszi magát a HTC kamera téren, és azóta sem, nem is próbálják meg jóra megcsinálni (még ha sikerül is jó képet készíteni egy két HTC-vel), de nagyon kíváncsi vagyok, és még olyan messze van
-
Don't Panic
senior tag
válasz
csacsi67 #20634 üzenetére
nem köszi nekem már itt egy kedves fórumtag segített ahhoz semmit sem kell rootolni meg hasonlók csak már nem emlékszem hogyan és hol kellett keresnem
szóval ismét feltenném kérdését morelocation2 és root nélkül hogyan tudok rá magyar nyelvet varázsolni köszi előre is!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67 #20121 üzenetére
hát nem tudom mi lehet a gond.
JB-n hibátlanul ment, de KK-n nem.
egyszerűen nem is tudom mit lehet rosszul csinálni.
az xposed-en belülről töltötted le?
mert én onnan töltöttem le, aktiváltam, de az istennek nem indul el....(#20120) mumk1!
nem az alap rom a mérvadó....szerintem.....vagy lehet az is a hiba? -
Zirowe
nagyúr
válasz
csacsi67 #19761 üzenetére
Te nagyon sok mindennel nem vagy tisztában, de legalább arról hangosan véleményt nyilvánítasz.
Idekevered a szakértőket, meg kevered a jogi személyeket.
Szerinted egy polgári peres eljárásban, ha egy jogi személy és egy magánszemély áll egymással szemben, akkor az előbbi az utóbbi felett áll az eljárásban?
Baromira nem, mert tudod a polgári perben a felek egyenrangúak.Állítod, hogy amit a htc leír a sablon emailjében, az bizony szentírás, amit senki nem vonhat kétségbe, még a bíróság is.
Szintén hatalmas butaság, mert bizony kétségbe lehet vonni, mint már mondtam, a garancia ma jelenleg hatályos magyar törvények szerint nem vonható meg ilyen könnyen, főleg nem teljesen, de te csak azt tudod hajtogatni, hogy a htc valamit leírt, akkor az úgy van, gondolom még tisztességtelen ászf kikötésről sem hallottál, mert amit egyszer egy cég papírra vetett, az onnantól törvény szerinted.
Hogy aztán a szakértő és a büntető per hogyan keveredett ide, azt végképp nem tudom.Látszik, hogy halvány lila gőzöd nincs erről, de azért mondod a magadét.
Szerintem ezt a témát itt fejezzük be, legalább is én biztos már nem fogok reagálni a sok sületlenségre, küldözgesse csak a telefonod a napi jelentéseket a htcnek, de legalább a topicot ne offold tovább!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67 #19757 üzenetére
Ne vitazzunk szerintem ezen.
Te hivatalos eljarasokat, hivatali embereket, szakertoket kavarsz ide.
Ez egy jogi szemelyisegu tarsasag (htc) es egy magan szemely, de legyen egy masik ceg, mondjuk egy xy zrt. polgari vitaja, ahol egyforma "szinten" allnak a birosag elott.
A masik, a rendor sem mondhatja, hogy ittal, errol hatosagi orvosi vizsgalat KELL.
De tenyleg hagyjuk a dolgot...neked van igazad! -
Zirowe
nagyúr
válasz
csacsi67 #19751 üzenetére
De a bootloader hogyan kommunikál szerinted?
Ha nincs benne sim, kapott egy gyári törlést (tehát se felhasználói fiók, se mentett wifi hálózat), usb-n keresztül sem kap netet, akkor mégis hogyan küldi rólad azt a temérdek fontos infót?
Hagyjuk már a keverést a "de miért csak gyári", azért, mert csak azok rendelkeznek a megfelelő aláírásokkal, ezért sem tudják pl: a bint emulálni, mert nem olyan könnyű ilyen aláírást készíteni.
HUTCHDB: ami volt azt nem igazán nevezném jogászkodásnak, csak szimplán "snowden parának".
-
Zirowe
nagyúr
válasz
csacsi67 #19749 üzenetére
De kérdezem, hogy mind két esetnél ott voltál?
Vagy csak a két eset említése miatt gondolod úgy, hogy a kis jegyzetelő manó, ami a telefonba van rejtve folyamatosan küldi a napi jelentéseket?
Mert szerintem csak simán kétszer kérték ki a bin filet.De ok, telefon ki van kapcsolva, belépsz bootloaderbe, gépen cmd megnyitva, ami nem lépett ki a netre, bin alkalmazva, telefonon gyári törlés és újraindulás, bootolás után pedig nem ír ki semmit arról, hogy jelentést küldött volna bkinek (sim és wifi nélkül hogyan is tudna?!) vagy be se bootol általában ilyenkor a gyári rom, hanem bin futtatás után gyorsan vissza bootloaderbe, recovery fel és főzött rom telepítése, ami mindent legyalul, ami gyári.
Tehát akkor, mikor, mi és hogyan küldi a te titkos jelentéseidet?Válasz: sehogy.
Amikor vki rákérdezz az imeire, akkor simán csak a bin lekérés logot kapja meg.
De ahogy a smartshopban is mondták, csomószor fordult elő, hogy nyitott telefont javítottak ingyen, mert egyszerűen nem vonhatják meg csak ezért a garit. -
Loboda
senior tag
-
Zirowe
nagyúr
válasz
csacsi67 #19746 üzenetére
Ja, mert valószínű, hogy egy nem gyári rom elfogadja a hivatalos otát, komolyan, miről beszélsz?
Otához gyári rom és locked/relocked bootloader kell általában.Ott voltál mind a két nyitáskor?
Az, hogy a t elfogadta s-offal kb a saját hibája.Én reálisan gondolkodom, te élsz összeesküvés elméletek közepette.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
csacsi67 #19744 üzenetére
Egyáltalán nem hasonló, továbbá a gyártó leírhatja feketén fehéren, csak azt a garanciát nem lehet csak így megvonni, legalább is nem a hatályos magyar törvények szerint.
Ja, biztos kommunikál, sim, wifi vagy más kommunikációs lehetőség nélkül, ne legyünk már ennyire paranoiások, maradjunk inkább a realitás talaján.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
csacsi67 #19739 üzenetére
A szolgáltatók tudják megmondani, hogy milyen imsi szám és milyen imei szám volt fent a hálózatukon és milyen celláknál, hány alkalommal, mennyi ideig és milyen forgalmat bonyolított, ezen adatokat tárolják x évig, amit megfelelő megkeresés esetén adnak át hatóságoknak, akik legalább egy telefonszám vagy imei alapján intézik általában megkeresést.
A telefongyártóknak ehhez semmi köze, nem is értem, hogyan került ez ide.
Htc nem azt rögzíti, hogy te a telefonodat mikor nyitod, mert nem is tudná, nincs kiskapu, ami folyamatosan kommunikál egy titkos htc serverrel, egyszerűen a bin file lekérdezést naplózzák, ami mivel az imei számodhoz kötött, a bint pedig ők generálják és küldik neked.
Mondhatod azt, hogy nem használtad fel, de a feltételeket még letöltés és adatok feltöltése előtt elfogadtad.
Más kérdés, hogy ha esetleg bírósági útra terelődik, akkor a htc érvei nevetségesek, de ugyanakkor az, aki unlock után ezzel összefüggésben téglásít, ne várjon el ingyenes javítást. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67 #19739 üzenetére
pont jónak mondod, hogy a hatóság hogyan csinálja, és mit tud igazolni, kvázi bizonyítani......
szerintem kevered a szezont, a fazonnal.
a lényeg, hogy a hatóság (vagy ahogyan te fogalmaztál a yard) a távközlési törvény által hivatalos adatrögzítésre kötelezett szolgáltatót büntetőeljárás keretében megkeresi, és azon adatokat, amit neki tárolnia kell, megküldi a megkereső nyomozó szervnek.
ebbe beletartozik pl. a hálózatra való fellépés is, stb., stb.
viszont NEM TARTOZIK ebbe a körbe pl. a htc telefon nyitásának, zárásának a gyártó általi rögzítése...miért is tartozna, hiszen a htc nem hatóság, nyilvántartása, "szava" polgári peres eljárásban dettó ugyanannyit ér, mint egy felhasználó szava.
a saját nyilvántartása nem hiteles külső szerv (pl. bíróság) felé, mint ahogyan a videó felvétel is "csak egy újabb bizonyíték" lehet a sok egyéb mellett.amit írtam a videózásról nem a kisujjamból szoptam, vagy a képzeletem szüleménye. az egyik jó barátom a n.... márkaszerviz vezetője, ők ezt a "kiképzést" kapták, és ezt a csomagbontást alkalmazzák nagyobb értékű telefonok esetén.
offba teszem már, mert nem tartozik ez a dolog közvetlenül a one-hoz....
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67 #19736 üzenetére
én értem, hogy adatot gyűjthet, de a saját nyilvántartása miért lenne igazolás vitás esetben?
hallottam már olyanról is, hogy egyes helyeken videózzák a javítást, mert perek sokaságától tudják megvédeni magukat a cégek.
vannak olyanok, akik mindenért perelnek, és perben felsorakoztatnak annyi tanút, amennyit akarnak, hogy így, meg úgy volt beadva a készülék javításra, ráadásul nem "rettennek meg" attól sem, hogy teljes videót készítenek arról, ahogy mennek be a szervizbe, és arról, hogy hogyan adják át a telefont, mind a külsőt, mind belsőt illetően.
csak nálunk van ez az alamuszi belenyugvó hozzáállás...már bocs a negatív jelzőért.jah, köszi a linket a recoveryhez!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67 #19731 üzenetére
melyik ez a 2 pont?
éppen most akarom kipróbálni a miui-t, csak másik recovery-t kell hozzá feltennem...
tényleg nincs valakinek linkje 2.6.3.0-os twrp-s recoveryhez, ami .img kiterjesztésű?(#19732) Gulyopapa!
nem erről van szó, hanem arról, hogy teljesen különböző módon állnak a dolgokhoz.
a lányom hox-a nyitott (csak htc dev-ről nyitható, nincs s-off), nem volt hozzá garancia levél, írtam a htc-nek, e-mailben kaptam választ, hogy eddig és eddig élő garanciája van a telefonnak.
ezzel az igazolással javították már 2x.(#19734) Loboda!
-
saintex72
aktív tag
válasz
csacsi67 #19693 üzenetére
Mondom, hogy elhiszem, de majd kipróbálom, mert repülő módban nem használtam még a padot. Furán hangzik, hogy úgy is megkapom az üzeneteket. Telefont is csak repülőn használtam repülő módban. Azt hittem eddig, hogy az benne a lényeg, hogy offline.
Annyira nem érzem olyan nagy problémának, hogy jobban merülne tőle a telefonom, mint anno az iphone.
De attól, hogy ezt havonta kitárgyaljuk a fórumon nem sok minden változik. Mármint, hogy az iOS mennyire jobb ebben. Másban rosszabb, szerintem. -
Koris
aktív tag
-
Zirowe
nagyúr
-
Loboda
senior tag
válasz
csacsi67 #19539 üzenetére
Nem kell hozzá gyári rom, csak gyári recovery, és zárt bootloader!
Gyári kernel!
Bootloader zárás !
Beállítások>Alkalmazások>Mind>Drive>Gyorsítótár+Adatok törlése
Drive alkalmazás elindítása!
Megkapod a +25Gb tárhelyet!
Bootloader nyitása, főzött recoveryt visszatenni, ennyi! -
mumk1
addikt
válasz
csacsi67 #19507 üzenetére
Mostanában nem romolgattam.
InsertCoin+ Bulletproof van fent egy pár hete és tökéletesen működik minden. Meg aztán leköt a Lumia 1020 is.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67 #19442 üzenetére
nem, semmi köze nem volt a romhoz, vagy a recoveryhez.
így oldódott meg a helyzet:éppen most végeztem.
sikerrel jártam, s-off!a megoldás (hiba) NÁLAM a következő volt:
az asztali gépről (win 7) minden htc-s drivert, stb., stb, dolgot letöröltem.
a htc oldaláról az utolsó drivert feltettem, amivel ugye felment a sync is.
ezt uninstalláltam.
nem tudom hogyan, de valamiért intézőből akartam megnézni, hogy mi a helyzet.
és lám, ott volt egy HTC SYNC PARANCSIKON....????!!!!
de hogy ez micsoda, vagy honnan jött ide, fogalmam sincs.
töröltem, majd a lomtárat is.
PC újraindít.
és lám a készüléket látta a PC, minden adva volt az s-off-hoz.javasolnék valamit, (ha nem veszed tolakodásnak) mert nekem sem volt egyértelmű, talán később más user-nek is jól jöhet:
- a megadott rumrunner oldalról az universal verziót érdemes választani
- a rumrunner futtatásakor a készüléket NEM KELL FASTBOOTBA tenni, sima bekapcsolt állapotban kell rádugni usb-re, és úgy indítani a soju.exe-t. (erről nem volt szó a leírásban)
-a művelet KÖZEL 15-17 PERCET VESZ igénybe, ami igen szokatlan, még a tapasztalt romolók számára is.szóval sikerrel jártam!
Nagyon köszönöm a leírásodat, nagyon sokat segített!
Ezer hála érte!VISZONT továbbra sem tudok kernelt cserélni.
lefut a telepítés, de fekete képernyővel leáll a telefon.
újraindítást követően viszont az adatok között továbbra is gyári kernel fogad.... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67 #19428 üzenetére
nem értem miért nem látja a telefont bekapcsolt állapotban az sdk.
parancssort nem tudok futtatni bekapcsolt állapotban, mert nem ismeri fel a telefont.
fastbootban működik minden.
a htc sync -et már telepítettem, majd uninstalláltam, máshonnan töltöttem le drivert, stb., stb, de nem vagyok előrébb...melyik képre gondolsz pontosan?
wipe-ra? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67 #19425 üzenetére
közben úgy néz ki megoldódott, most van folyamatban egy restore.
az istennek nem tudok rávarázsolni egy gyári romot a telefonomra...
pedig innen töltöttem le a cid-emnek megfelelő romot, de sajnos hiába fut végig a telepítés htc logónál megáll a telefon.szerk:
még az jutott az eszembe, hogy a gyári rom feltételéhez nem kell zárni a bootloadert?
nem amiatt nem sikerül a flash? -
BenHans
addikt
válasz
csacsi67 #19008 üzenetére
Engem nem érdekel a Samsung. Volt szerencsém kipróbálni a legújabb gyári szoftverrel egy S4-et és rájöttem (újra) hogy igazából nem az a bajom, hogy microlag van néhol hanem hogy olyan számomra mint egy [leporello]. Színes, "trendi", meg minden benne van akár hasznos akár nem, de valahogy nincs meg a harmónia.
És hiába használnak fémet, ha egyszerűen az az érzésem velük kapcsolatban hogy túlnőtték magukat, azt hiszik hogy a helyzetük miatt mindent megetethetnek az emberrel.Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy ha bármilyen oknál fogva nem HTC-m lesz, akkor iPhone-t veszek, mert ugyan két külön rendszer, de abban találom meg azt az igényességet, eleganciát és minőséget, mind szoftveresen mind anyaghasználat terén, amikor kézbe fogom, amit anno a HTC Desire-nél tapasztaltam utána Desire X-nél, meg a One S-nél most pedig a One-nál. Csak valljuk be kell egy bizonyos helyzet és pozíció ahhoz hogy valamiben többet tudjanak nyújtani, ami jelenleg az Apple-nél megvan és sajnos a HTC-nek egyre kevesebb lapja van ahhoz hogy valami nagyot tudjanak teríteni és hangsúlyozom, hogy nem a telefonjaik minőségéről beszélek.
De mivel szeretem az androidot, én szeretném a legjobban hogy történjen valami. Persze lehet én vagyok túl finnyás, de jelenleg egyik gyártó sem tud olyat felmutatni ami 100%-ban lefedné az elképzelésemet.
Remélem változik a helyzet, nyárig garis a HOX -
Zirowe
nagyúr
válasz
csacsi67 #18896 üzenetére
És lett belőle zsír új, ahogy a májusban vásárolt 60k-s one x-ből is, tehát ha van rá gyári gari, akkor tök mindegy hogy néz ki.
Ezek sem érnek már többet 90nél, 100 fölött venni meg egyenesen butaság, sajnos érthetetlen módon a htck nem tartják jól az árukat, bezzeg a szappantartók. -
Nightfall75
tag
válasz
csacsi67 #18777 üzenetére
És nálad milyen verziójú hboot volt rajta, amikor nem ment?
Nekem szintén 64bites win8.1 van, a telón az hboot 1.55, és működik a fastboot, de csak a 4.8.0.002 htc driverrel, a korábbi 4.2.0.001-el nekem sem ment. Gyári rom nálam kb 1 napig volt rajta, félévvel ezelőtt, amikor megvettem.
#18779 deph: Home gomb duplakattintás, majd a megfelelő program piktogramján egy felfelé suhintás mozdulattal tudod kilőni az adott app-ot.
-
Nightfall75
tag
válasz
csacsi67 #18751 üzenetére
Ezt nem értem, mi köze van a gyári romnak ahhoz, hogy a bootloaderben fastboot usb módban felismeri-e a pc a telefont vagy sem? Ha nem lenne rajta semmilyen rom, akkor is működnie kellene a fastboot parancsoknak.
farena: milyen verziójú hboot van a telón? külföldi fórumokon szintén téma, hogy többeknek nem ismerte fel a 64bites win8.1 az 1.54 hboot-os telót. Frissítettek 1.55-re (a gyári 4.3-as rom alapból is frissíti az hboot-ot 1.55-re) és utána ment bootloader módban a fastboot usb. Próbáld meg ezt, első körben ne romcserével indíts, ha nem muszáj.
Ugye usb2-es porton próbálsz csatlakozni a telóval?
-
Exelsior
őstag
válasz
csacsi67 #18751 üzenetére
Lehet hülye kérdés de miért jó nekem a Super CID? Gondolom a Főzött Rom OTA frissítése miatt kell nem?
Amúgy meg találtam megfelelő Stock firmware ami telepíthető recovery-böl de sajnos már nem elérhető.
Ezt keresgélem fel alá XDA-n is van de az a link is halott. Recovery-t a Rumrunner rakja fel?
Bocsi de ez kicsit szájbarágósabb mint One S idején.
-
Exelsior
őstag
válasz
csacsi67 #18722 üzenetére
Szia.
Szintem minden tiszta de nem értem ezt a részt "fastboot getvar mainver" ez minek kell?
Nem akarok én vissza rakni gyári romot a főzött érdekel. Ez kihagyható folyamat vagy mindenképp vissza kell raknom egy HBOOT 1.44-es romot?
Szóval S-off után mehet a Root és a Recovery fel telepítése?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Yettel topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Google Pixel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest