Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
Nincs is jobb a KP baktériumos szagánál.
-
-
homerhamm
veterán
-
F.E.K..
senior tag
Ha már bank..
Időnként kapok ilyeneket:
Akkor szoktak ilyet küldeni, ha kitartóan túl sokat költök.
Bár akkor meg már minek, amit a széfbe tehetnék azt pont elköltöttem ugye...
-
-
virkir
veterán
Ez az ő személyes problémája de...
Simán vállalható összegekért még így is lehet számlát nyitni.
Rafi 600/hó de még a szutyok OTP-nél is megáll havi 1500 alatt
Arról nem beszélve, hogy régebben még ennél is jobb feltételekkel lehetett nyitni.
A zasszonyak így van extra kártyája meg gyak ingyen számlavezetése mert éppen egy komolyabb összeggel nyitotta a számlát és azóta is az van. -
BiP
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Na, ez még nekem is tetszene. Melyik bank/csomag ez?
Egy időben a magnet-nek volt irreálisan alacsony, meg az utóbbi időben a gránit bank tűnt olcsónak, de sose mentem át hozzájuk.K&H-nál vagyok, itt vannak olcsó csomagok is, Havi jövedelemért visszakapod a havidíj felét, adott egyenlegért meg a másik felét. Így akár havi ingyenes is lehet. A legkisebb csomagjuk az havi 1084Ft.
Ezért lep meg Krok havi többezres díja.
Sose volt furcsa tételem, és a netbank is tök jó. -
-
KROK640
nagyúr
Örömmel látom, hogy végre valaki hasonló állásponton van.
Azzal az aprósággal nem is jövök, hogy mivel a bank használja a pénzemet, és többnyire nála van (és szerintem mindenkivel így van, aki fizunap után nem levéve azt KPban tárolja otthon), ezért pont, hogy a banknak kellene felém fizetnie, hogy használhatja a pénzemet. Mondjuk egy inverz számlavezetési díjat. (igen, létezik banki kamat, de saját tapasztalat, hogy egy érintetlenül hagyott hatszámjegyű összegnek havonta pár ft a kamatja, aminek a számlavezetési díj a sokszorosa, így összességében a pénz folyamatosan fogyna a számláról).Egyébként a KP visszaszorítása a nagy gazdaságfehérítésen kívül arra is jó, hogy aki kellően nem lép egyszerre, az adott esetben korlátozásokat kaphasson. Persze ez már egy későbbi lépés, de tuti, hogy végig szaladt már ez a döntéshozók fejében, mint ahogy az is máshol, hogy milyen jó kis infó az, hogy ki mikor, mit és hol vesz. Ezek bizony keményen dollárosítható adatok.
#117081 hcl : "Nincs állandó jövedelme" - nem így fogalmaznék, hanem úgy, hogy a bankoknak megfelelő idő intervallumban nem mutat kellő összegű folyamatos ismétlődést a jövedelmem. Leírtam, hogy van amikor havonta hétszámjegy jön, utána mondjuk 3 hónapig semmi. Vagy 50 ezer mondjuk. Na ettől tényleg kikészülnek a bankok.
Azt is észrevettem, hogy a rejtélyes pénz eltűnések (most az ilyen 1500ftokra gondolok) jelentősen akkor sűrűsödnek meg, mikor a pénz a számlán bemegy egy bizonyos összeg alá, felette meg nincs ilyen. Mintha szándékosan büntetne azzal, hogy nem tartok szerintük elég pénzt a számlán. -
-
TaaT
nagyúr
"Nincs állandó jövedelme, és a legtöbb bank ezt nem tolerálja."
Ez így van, bár ha a kedves nagy vezérünk azt szeretné hogy kevesebb kp-t használjanak az emberek (azaz gazdaság fehérítés), akkor kicsit nyirbálni kéne a számla vezetési díjakon, mert a hasi tasi tényleg nem kér kódot, meg enni sem.
-
-
koby11h
őstag
Nekünk a közös számlánkon a bankolás havidíja 640 Ft volt, most emelkedett majdnem 740 Ft/hóra, de ebben már benne van a Netbank, TBSZ vezetés és a sorban állás nélküli ügyfélfogadás. 10 évig ingyen volt a bankkártya, most 1280 Ft/év/kártya. Az előző éves teljes banki költség 9614 Ft volt. Nekem ez így most megfelel.
-
Astroboy
őstag
nagy_bankoljunkhulyenKROK640-nel_topik
-
válasz
KROK640
üzenetére
Te a franc tudja, nekem kb. 1999 óta van bankkártyám
"Még az is lehet egyébként, az imént néztem meg a listát, semmiféle frissülés nincs benne,"
Ez mondjuk milyen fasza, OTP is sok mindent napokkal később vezet rá. Az egyenleg pontos, csak a költéseidet nem látod azonnal
"A pénztárcám még sosem kért el havi több ezer ft-ot azért, mert benne tartom a pénzem."
Ja, csak az utóbbi idők inflációja során. -
KROK640
nagyúr
Még az is lehet egyébként, az imént néztem meg a listát, semmiféle frissülés nincs benne, szerinte jún 3-án a négy darab nagy bevásárlás volt az utolsó tevékenység. Persze megint telefonálgathatnék az ügyfélszolgálatnak mint legelső alkalommal, de hamar rájöttem, hogy teljesen fölösleges, az számít, hogy a rendszer mikor "könyveli el" a költést, ugyan az összeg azonnal zárolódik a számlámról, de majd akkor frissít amikor akar, és jó esetben arra vagy hasraütés szerűen a környékre fogja beírni, de néha kicsit összezavarodik. Például vont már le tőlem pénzt 24db 0-ából álló számlatulajdonos is, "unknown" tulajdonossal. Ha nem tudtam volna, hogy ki és mi volt, ott is vakarhatnám a fejemet. Ha lehetne screenshootolni abból az alkalmazásból, akkor a BUGos topicot némi magyarázattal feltölthetném, 25 éve imádtam volna, ha nem az én pénzem

így csak simán "Hülyét kapok az app(ok)tól"#117069 BiP : "Csak nem fikázzuk felesleges vagy user error esetén." - néha jólesik kiengedni a gőzt, pláne mikor egy beszélgetés épp abba az irányba tart, hogy milyen jók nekünk a bankok, meg az elektronikus pénzrendszer. Én meg kifejtettem, hogy miért nem. A pénztárcám még sosem kért el havi több ezer ft-ot azért, mert benne tartom a pénzem.

-
KROK640
nagyúr
Azt vágod, hogy már régesrég kikérdeztem a bankomat és másokat is ez ügyben? Ráadásul a postom egy része ctrl+c ctrl+v volt?
Egy ügyintézőt nem kaptam volna ennyi idő alatt, de nem is lett volna értelme. Kifejtettem miért nem szeretem a bankokat. PONT.#117067 szebe : Igen, ez sajnos így van, szerencsére a Revolutnak nincsennek ilyen aggályai, és amint nem lesz szükségem erre a számlára (csak hát sose tudni, sajnos pár havonta kell, ezért f*sza, hogy rá vagy kényeszerítve) az első dolgom az lesz, hogy megszüntetem.
#117066 hcl : Természetesen magyar. (Továbbá felhívnám a figyelmed, hogy 2012-es eseményről van szó)
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Nem tudom, ez melyik bank, de olyan nincs, hogy havonta x összeg eltünedezik. Nyoma kell, hogy legyen, mire tűnt el, mire vonták le.
De ezek után nettó önszopatás, hogy ott maradsz és nem váltasz bankot.Bár gondolom a tapasztalataim alapján, itt ezekután is sokan imádnátok a bankokat :)
Eddig se, ezután sem. Csak nem fikázzuk felesleges vagy user error esetén.Revolut: igen, van olyan szitu, hogy gyors. (Én is oldottam meg pénzmozgatást sorban állva, igaz, nem Németorszagban, hanem itthon.)
Pl.bankszámláról Revolutra vagy Revolut accountok között, ezek azonnal átmennek.
De Revoról bankszámlára már lassú. -
szebe
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Revonál tuti nem kevered a júzerek közötti pénzküldést az utalással? Mert az tényleg azonnali, az utalás meg tud késni.
Mint ahogy a "beutalás" is igazából kártyás fizetés, szintén ~azonnal látszik.Ha nincs rendszeres bevételed/munkabéred a számlán, akkor nem is nagyon fogsz kedvező csomagot találni, ez ilyen sajnos. Ilyen esetben lehet tényleg érdemesebb lenne valamelyik fintech-et használni, esetleg kalkuláltatni egyet egy számlakereső oldalon, hogy mi a legjobb.
Barátnődék esetén meg persze hogy széttárja a kezét a bank, ha a júzer kiadta a 2fa és egyéb belépési adatokat, akkor ők nem tudnak mit tenni.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nos, ami azt illeti, évente több hónapot valóban nem. MO-n meg még nem láttam ilyen helyet*
* Egy kivétel van, egy Pesti lakótelepi zugkocsmában láttam ilyet, de ott a törzsvendégek ismerve vannak, és már "becsszó"-ra is kiadják nekik.
-
KROK640
nagyúr
2012-ben sokat használtam még magyar számlát, és emlékszem, hogy a 4 óra sokszor eléggé izgalmas pillanatokat okozott nekem, mert a fizut mindig péntek délután utalták, és ha hamarabb zárt a bank mint ahogy a 4 óra átment volna, akkor hétvégére pénz nélkül maradtam

2020-ban magyar számlám sem volt. 2022-től lettem kb kikerülhetetlenül rászorítva megint, és lett kényszerből. Meg is bántam, mert amellett, hogy igen drága mulatság elképesztően veszélyes is. Kb mintha kivülről kitennéd az ablakpárkányba a pénzed, és csak az ima erejében bíznál, hogy nem viszik el. Érdemes mint Borsodi zsákfaluban becsületkasszát üzemeltetni.

Most pl a legújabb alkotásuk, hogy a szokásos 3500ft-os havi díj helyett 6500ft tűnt el a számlámról és a tranzakciós lista igazán sokat segít... ja nem : Azt írja, hogy jún 3-án négyszer voltam a helyi boltban, mind a négyszer nagy bevásároltam az összeg alapján. Arra is emlékeznék, ha egy nap négyszer megyek boltba, de arra meg, hogy és aznap négyszer is nagy bevásárolok? Ellenben a 6500ft sorsa azóta sincs rajta, pedig csütörtökön leptek meg ezzel a levonással. Csak azért gondolom, hogy ismét tuningolták a havi díjat mert sehol nem használtam a kártyámat fizetésre (virtuálisan sem), ami viszont ennek ellent mond, hogy nemrég emelték 2500-ról 3500-ra, ráadásul a hó elején is levonták. És igen, jól emlékszem mennyi van rajta, egy ideje írom is. De már régebben megfigyeltem, hogy havonta 1-2 alkalommal kisebb (1500ft körüli) összegek eltünedeznek, a zárolt listában megjelennek, majd a tranzakciósban nem, vagy teljesen másik napra, mint amikor ténylegesen levonódott.
Amikor 6 havi megélhetésemnek az összegét vonták le a hátam mögött, a bank akkor 4 napig nem adott ki információt, havi 2500-as számlavezetési díj mellett. De '23 márciusában 168 ezernek kelt lába, mai napig nem derült ki, hogy hová.
És neten is virtuális kártyával vásárolok, szóval kilőhetjük. De ha itt tartunk, mikor barátnőmék váltak csalók áldozatává és több millát elgördítettek a csalók a számlájukról, akkor a bank felemelte a kezét, hogy semmit sem tesznek.
Ha pedig véletlenül csórónak, vagy nem az elképzelésüknek megfelelőn ritmusú bevételűnek ítélnek meg, akkor még extra sarcokat is rádakasztanak.
Anno a K&Hnál jártam pl úgy, hogy 3 ezret direkt a számlámon hagytam (2007), aztán mikor mentem megszüntetni (2009) akkor még nekem kellett 18 ezer ft-ot fizetni, mert addigra annyi mínusz volt rajta, csak számla fentartáson.
Jobb csomagba sem tudom kérni magamat, mert szerintük "a költési szokásaimnak legmegfelelőbb" csomagban vagyok, vagyis minél kevesebb pénzem van annál drágább minden, és nem érkeztetek minden hónapban egy minimálbérnyi ft-ot a számlámra (akkor bezzeg nem húzták a szájukat, meg tettek ingyenes csomagba, mikor két hónap alatt négy részletben 2 milla jött, és hónapokig maradt is), meg nem utalok minden második kedden legalább 35 ezer ft értékben bankon belül és más mitikus feltételek XDBár gondolom a tapasztalataim alapján, itt ezekután is sokan imádnátok a bankokat

Revo ügyben meg én mondom újat : Az is egy másodperc alatt átutal. Sőt, 2022-ben Berlinben (egy kis trükkel ugyan) magyar bankszámláról tudtam 1mp alatt átutalni a Revora ft-ot, majd azt fizetéskor euroba váltani fizetni. Annyira gyorsan ment, hogy konkrétan a bolt pénztáránál sorban állva ütöttem nyélbe

A Revolut normális, abban még sosem csalódtam. (És a Cyprus Bankban sem)#117057 szebe : így van, Szebe, ott a pont! nálam a bevétel nem épp a klasszikus havi minta alapján megy. (meg egy része nem is utalás hanem KP)
-
TaaT
nagyúr
-
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
régen 4 óra volt
Elég régen. Pár éve már azonnali.A magyarországi bankok számára az MNB rendeletben tette kötelezővé az Azonnali Fizetés elindítását, így 2020. március 2-ától minden banknál automatikusan elérhetővé válik az új, gyorsabb és kényelmesebb rendszer.
Szóval 4 éve már kötelező. De akár korábban is bevezethették egyes bankok, ha akarták.
Előtte 1-2 órás ciklusok voltak.Fun fact: a 4 órás utalást 2012.július 1-jétől vezették be.
Nekem a Revolut már lassú. Mindig meglepődök, hogy csak másnap reggel megy át egy esti utalás. Vagy hétfőn egy hétvégi.
-
KROK640
nagyúr
válasz
roseA580
üzenetére
Nekem csak 2+1 van. Ebből egy ugye a magyar, amit csak kényszerből tartok. Mondanom sem kell, hogy a kettő külföldi együtt, évente(!) nincs olyan drága mint a magyar havonta(!).
Én is kétlaki életet élek, félig itthon, félig nem. Egyelőre csak ez oldható meg, de nem is olyan rossz, működik az a varázslat, hogy a kint megkeresett lóvéból itthon jól meglehet élni.
-
szebe
addikt
válasz
roseA580
üzenetére
De. Még végig se tekeri az animációt a banki app, amikor a másik félnek már csipog a noti hogy jött pénz.
Lehet a júzernek is olcsó, ha megfelelő szlacsomagban van. (ahogy a kereskedőnek se feltétlen kell hogy olyan sokba' legyen a terminál)
#117052 Alusky
Egyébként a kínai megoldás teljesen jó szerintem. Eladó generál egy qr kódot, vevő szkennel, jóváhagy, kész. Zseni. -
Alusky
senior tag
Kínában rohadt fejlett a digitális fizetés ami nem meglepő, mert a jó kis komcsi rendszer így tudja hatékonyan ellenőrizni a költekezéseket.
Itthoni kínainak szerintem kb. annyi köze van az anyaországához, mint nekünk Árpádékhoz, úgyhogy azért nincs terminálja, mert így rákényszeríti a vevőket a KP-ra, az meg mehet feketébe, plusz nem kell fizetnie sem a terminál használatot.
A másik kínai meg azért tart hármat is, mert nála magasabb a kártyások aránya és nem akarja bukni a vevőket. -
KROK640
nagyúr
válasz
roseA580
üzenetére
kb soha nem szoktam itthon Magyarországon magyar számláról magyar számlára utalni, szóval nem tudom, régen 4 óra volt. Inkább Revolut amikor csak lehet. De akkor ezekszerint (és a többi post szerint) sikerült már felzárkóznia a drága és lehúzós magyar bankoknak is erre a szintre. jár a keksz.

Mostmár bevezethetnék az ingyen számlavezetést és készpénzfelvételt mint a rendes országokban.
Tudom... ne is ábrándozzak. -
válasz
KROK640
üzenetére
18k volt asszem? (Marketplace.)
A5 2017 volt a legújabb (amit újszerűen vettem 2 éve, és mostanra járt le róla már a Lineage is
)@KROK640 :"Megmondom neki, hogy elutaltam, és kiadja a kaját. Mire rájön, hogy beért-e az utalás vagy sem"
Sztem elég gyorsan látja azt
@Alusky :
-
Alusky
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A fizető kártya ellenség rasszizmus az nem törvényellenes egyébként se, mert a nonKP/electronic biztosítása az ami kötelező, nem a kártya. Számlaszámra utalás telefonos appal vagy kinyomtatott/megírt számlával utólag fizetés is helyettesíti, de talán még a postai csekk is. Az más téma, hogy az emberek 99%-a nem fog ezekkel kínlódni, mert csak KP vagy kártya az ami létezik náluk, de nem kötelező a kártya és így nem is rasszizmus aki nem tart. Csak hát a Facebook user pont ahogy a PH user is, képtelen a saját világából kilépni és mindenre rácsodálkozik, mint borjú az új kapura, pedig nem nagy ez az ország.
-
KROK640
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
"Kici kínainál meg falon van A4-es papíron a cégnév+számlaszám, hogy hova lehet utalni" - legjobb
Megmondom neki, hogy elutaltam, és kiadja a kaját. Mire rájön, hogy beért-e az utalás vagy sem, én már meg is kajáltam XD -
Trailblazer
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát akkor a kici kínainál nem veszek fosatós illatos csirkét.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Általában éppen akkor el van romolva a terminál...
Érdekes, Nyugati PU aluljárójába a szendvicsesnél 3 különböző típusú terminál van, mikor az egyik döglött, már adja a másikat, ha az se jó, ott a harmadik, az mnidig megy, csak érintés után kelél neki 2 perc, mire megvan a tranzakció...
Kici kínainál meg falon van A4-es papíron a cégnév+számlaszám, hogy hova lehet utalni, mert terminál az soha nem is volt. -
Nem szabad hirdetéseket nézegetni
"Eladó 3db telefon egy Samsung A5 2017 iPhone 5 és egy iPhone SE mind a 3kulfoldi fugo fugetleni kel és utána magyar kártyát is jó bele az ár 3db ra vonatkozik töltő kábel van hoza" -
-
Helyben vinne gépet. Monitor van hozzá? Van. Külön a monitor? Ja, az is mehet, [bagóért]. OK, jön érte aznap, helyben lakik.
Azóta is jön...
És ez HA, de ilyesmit nem lehet jelenteni...
-
-
homerhamm
veterán
-
-
szebe
addikt
válasz
Alusky
üzenetére
Azzal azért érdemes számolni, hogy azok a helyek, akik rendszeresen használnak DPD/DHL/GLS/akárkit, nagy valószínűséggel partneri szerződéssel teszik, tehát valamilyen kedvezményes díjszabásuk van (és akkor azokat még lehet bonyolítani csomagpontra szállítással, ha 2-ig megrendeled másnapra viszik, stb...)
-
Alusky
senior tag
válasz
Pikari
üzenetére
[link]
Az összes opcióval bejelölve annyi, egy normálisan kért 10 Kilós csomag, 50 ezerig készpénzes utánvéttel 5300 Ft, ha nincs UV vagy számlára megy akkor 4000 lesz.A futárok meg azért verhetetlenek, mert a boltok nyelik le az ár másik felét, csak azt a vevő nem látja, így tudnak még mindig 2000-ért küldeni bármit, mert a másik 2-3 ezret ők fizetik, aztán valahol beépítik valamibe. Szállításba nem építik be, mert elmegy a vevő, ha meglátná az 5k-s díjat, pedig annyi az annyi egy GLS-nél is. Amiben a Posta kegyetlenül el van maradva az a nehezebb csomagok szállítása, elképesztően megdrágul 10Kg felett, meg a szerződött felekkel a rugalmasság. GLS-nél előre készített sablon opciók vannak amivel lehet kalkulálni ki mennyit fizessen a szállítási díjból, gyanítom ez a Postánál jóval gyengébb.
-
-
Nem egeszen 30 perce feladott hirdetesben 20 keruletben keres meg ma videokartyat vki. Igazabol csak akkor szukos az idokeret, ha nem az Aluminium Falconnal kozlekedik...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Újabbjait nem is nagyon ismerem, pont azért mert nekem sem
-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Attól függ, kinek a rokolya.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Bizony, hogy az, mai napig meg-meg hallgatom

-
-
homerhamm
veterán
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
óóó, avatar.
Videoformátumban gondolkodtam. (Nem szeretem a rövidítéseket, pont a félreérthetőség miatt)
Nézem, mondom Dell Optiplex postázás volt a téma, milyen avi? Le tudja-e játszani, stb.
Ááá.Bevallom, nekem fel se tűnt az új avatar, főleg mobilon, piciben. Meg meg se tudnám mondani, mi volt előtte.
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
??? Milyen új avi?
#117004: támra. Az mi?
témára, csak autocorrect?Amúgy igen, engem elsősorban az lepett meg, hogy már 8terás SSD van egyaltalán.
Más kérdés, hogy valóban rohadtul nem éri meg otthonra.
Még a 24terás vinyó is olcsóbb, Seagate Exos van már 213.500ért. (Ami szintén nem olcsó, persze) -
KROK640
nagyúr
válasz
Armagedown
üzenetére
A 2009-es kreszhez, és az akkori nethez?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"