- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Mobil flották
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
sekli
addikt
válasz
Sk8erPeter #8853 üzenetére
Vagy ha nem WP, akkor cmsimple, ennél egyszerűbbet nehéz találni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8847 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy a seo is direkt marketing. Nálam (saját fogalom szótár!) azt jelenti, hogy amit az ember elég dobnak reklámot, banner, hirdetés, újság stb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8845 üzenetére
Arra céloztam, hogy az adott célközönség nem a google-t használja hanem inkább bannereket, vagy emailben kapott hirdetésekből jönnek az oldalra.
Itt mint utólag kiderült az adott felhasználók miatt kell külön domainekre tenni.Igen, én is ezt találtam, de közben lett még pár más megoldás is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8843 üzenetére
Seo ebben a kategóriában nem nagyon szokott lenni, inkább direkt marketing. De utána nézek ennek a yii-s dolognak, sanszos, hogy az okosok már kitaláltak valamit.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #8824 üzenetére
Abszolút jogos volt természetesen.
Nem szégyen másolni, csak ne a rosszat -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8820 üzenetére
Hirtelen ezt találtam...szerintem a lényeget kilehet szűrni belőle.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #8820 üzenetére
Speeedfire a negatív példát akarta megmutatni
De most jót nevettem a kirohanásodon. Nekem néha a nagy baromságokra nincs is kedvem már reagálni, de ilyenkor mindig azokra gondolok akik nekem is segítettek, mikor abszolút kezdő voltam.
Egy valamit nagyon fontos megtanulni, a legfontosabb talán: Teljesen mindegy mit csinálun, hogy csináljuk, akár egy szóból áll az oldalunk, DE amit csinálunk, mindig védjük, sql-t meg különösen. Kezdőként lehet mondjuk hackelős wargamekkel játszani, abból is sokat meg lehet tanulni. pl.: [link]
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8796 üzenetére
ügyfél kérése... bár lehet rábeszélem a visszaszámlálásra. végülis ha én kínában játszom és azt mondja az oldal, hogy sorsolás hétfőn 12:00 cet, ma meg szerda este 8 van a serveren, azzal mezei júzerként nem sokra megyek, átszámolni meg észben tartani, ellenben azzal hogy hátralévő idő 5nap 10óra 20perc 10mp.
köszi mind2 megoldást.
valóban a kliens oldali időt arra értettem, hogy nem a user gépét akarom megkérdezni, hogy nála épp hány óra van. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8794 üzenetére
nem is akarok másodpercenként servert kérdezni időről, be is halna az egész ha a sok usertől még ilyen kérések is jönnének. ezt a jqueryset megnézem, hátha át tudom alakítani, köszi. bár nem visszaszámlálót akarok, hanem hogy az aktuális serveridő látszódjon egységesen minden ország userének.
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #8790 üzenetére
Már majdnem írtam, hogy még így sem megy, de aztán rájöttem hol hibáztam.
Köszi szépen a segítséget, most is tanultam valami újat.
Már csak azt kell megoldanom, hogy ha a 2. oldalon nyomok a rendezésre, akkor az elsőre ugorjon, de ez menni fog, ha minden igaz.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8782 üzenetére
+Athlonnak is válasz: azért kell, mert nemzetközi oldal, és a lottósorsolás és a fogadás lezárása szerver idő szerint fog történni, nem az egyes userek lokális ideje szerint, tehát kéne nekem valami olyan megoldás, hogy a user lássa másodpercre pontosan, mennyi ideje van még szelvényt venni a zárásig. és ha mondjuk elkezdi olvasgatni a főoldal híreit, akkor addig nem frissül az idő az oldalon amíg nem frissít vagy nem navigál el. na erre keresek megoldást. az is jó, ha induláskor lekérem phpval az időt, aztán valahogy átadom ajaxnak és az számol utána másodpercenként valahogy, de konkrétan nem tudom, hogy kéne.
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #8788 üzenetére
En meg pont nem arrol a formrol beszelek. Tehat nem az index.php-n levo kereso form-on lehetne ezt allitani, hanem mar listazas utan a keres.php-n egy fel es egy le nyillal. Ha az indexhez szeretnem akkor ertem, hogy mit irtal, meg tudnam csinalni. De ahogy szeretnem, ugy egyelore nem megy.
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #8786 üzenetére
Csak az a baj, hogy úgy szeretném, hogy kitölti valaki a formot, ami az index.php-n van, akkor átirányít az ekeres.php-ra és megjeleníti az eredményt és ott lenne ilyen opció, fel és le nyíl, amivel be lehet állítani a rendezést.
Úgy csináltam meg, hogy gomb hátterének tettem be a nyilat, csak ilyenkor value-t nem tudok beállítani.Tehát még filózok rajta egy sort, mert még nem megy egyelőre.
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #8776 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, csak valahogy nem jött össze és ezért maradtam a másik megoldásnál.
Megnézem így, ahogy írtad. Köszi. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8769 üzenetére
Tehát, ha a rendszer úgy látja, hogy be van töltve az extension és engedélyezve is van, akkor feltételezi, hogy működik, így használhatja.
Jelenleg az én fejlesztési környezetemben ez nem lesz igaz, de ugyanúgy dolgozhatok a Cache osztályommal, csak igazából nem fog semmit sem cache-elni, de nem is fog hibát dobni miatta.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8765 üzenetére
Nem tudom, mi lehet a dolog feloldása, nagyon nem akarok belemenni, mert ahol elérhető, ott biztosan működik (hostingra gondolok), más esetben meg nem érdekel.
Raktam egy ilyet az osztályomba:
$this->_enabled = \extension_loaded("apc") && ini_get("apc.enabled");Ha nincs engedélyezve, akkor nem fog cache-elni, de nem is fog meghalni.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8762 üzenetére
az eredeti kivitelező silverlightban tervezte, de 8hónap után nulla működéssel ki lett rugva, ,itt keresett fel az illető.
a régi ember 240ért válllalta mi 300-ért 3hétre +1hét feltöltétes teszt, sikerült.flash php-ket hivogat és mysql-be dolgozik, designt grafikus csinálta
fla-kat alvállalkozóm, ahhoz nem értek, de vele írtunk online webes expo felületet standokkal, bejárással, brutál szépen jó 7-800k-s projekt baráti áron -
Speeedfire
félisten
válasz
...hogy egyedi és profi dolgokhoz márpedig csak egy framework jó.
Szerintem itt inkább csak az van, hogy biztonságosabb. Míg egy teljesen saját kód, még ha bugos is, nehezebb meglelni a hibákat. Míg egy opensource dolognál könnyebb kideríteni.
De lehet, hogy teljesen más oka van. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Az a baj, hogy minden kis szar verziót egyeztetni kell, mert különben el sem indul az apache. Talán meg kellene próbálni IIS-en futtatni.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8757 üzenetére
Ez volt a keres, minden porogjon forogjon mozogjon
Az arban az is benne volt, hogy o adta el a lakasunkat... Masnak min kicsit tobb + afa -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8746 üzenetére
Ezt a hozzáállást megint nem értem. Miért kellene, hogy szar legyen?
Nem azzal van a bajom, hogy összeollózza, hanem ez megint tipikusan az a kategória, hogy na jó ilyen van, ilyen van akkor ezeket beleillesztem, aztán reménykedem, hogy extra dolgot nem fog kérni.
Én csak sírni tudok ezeken a hirdetéseken.
Professzionális, admin felülettel rendelkező oldal, blablablaaa.
Na, de mindegy. Nem is akarom, hogy ez flame legyen. De megint félreértesz, ezzel nem a cms-t akarom lekicsinyíteni, vagy kevesebbé tenni. Csupán, csak annyi, hogy ezek révén már akárki azt mondja magáról, hogy ő professzionális oldalakat készít.
cucka: Jogos.
CSorBA: Mutatós oldal, bár nem értem a joomla-sokat, hogy miért nem szeretik használni az apache mod_rewrite modulját.
mobal: Abban a hsz-ben nem is fikáztam a joomla-t. Nem is inkább nem szeretem, hanem inkább nem szimpatikus.
Elég sok negatív véleményt olvastam róla anno, a sok bug, a sok rosszul megírt kód. Olyan kódrészek mely irracionálisan zabálják a rendszer erőforrását. De ha megkérdezel egy webhoszting céget, hogy mi a véleménye a joomla-ról, akkor le is írja neked jó részletesen szerintem.
Nagyon sok hoszting cég még szűri is a joomla oldalakat, a fájlok maximális számával, mivel nem akarják, hogy egy oldal csak azért, mert rosszul van megírva megegye a szervert. -
válasz
Sk8erPeter #8730 üzenetére
Szia!
Azok a funkciók amik még nincsenek impementálva és/vagy megcsinálva! De ráéreztél az összesre
.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8729 üzenetére
Windows-on vagyok, és én is arra jutottam, hogy ez Windows alatt kb. kivitelezhetetlen.
-
biker
nagyúr
válasz
Hehe, +1 nulla, annyiert csinaltuk az aranykapuingatlan.hu oldalt
-
CSorBA
őstag
válasz
Nem! Dehogy. Akkor félreérthető volt
Szerintem van benne ráció. Nagyon sokan szidják a joomlát, de véleményem szerint igen kikupálódott, én is jópár oldalt csináltam már vele, ráadásul a 2.5ös már elég korrekt. Ott már különvált a joomla rendszer és a fejlesztői api. Véleményem szerint akár abból is meglehetne élni, ha ráállna valaki erre az apira és kész. Hogy miért? A rendszer ingyenes. Rengeteg jó sablon van hozzá, ami pár ezerért meg lehet kapni. És ha tudsz hozzá komolyabb modulokat írni, akkor elég gyorsan össze lehet hozni egy igényes oldalt is.
szerk.: Természetesen meg van a maga hátránya a teljesen saját kóddal szemben. De nem akarok érvelésekbe, ellenérvelésekbe belemenni. Nyilván mindenki fel tudja mérni.
szerk2.: Nem akarok belemenni most önreklámba, de pl ez így konkrétan 3-4 óra volt összesen: http://www.helenakozmetika.hu/
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8735 üzenetére
Úgy értetem, hogy korábban sok ilyen scriptet láttam, ami csak a változó és function neveket nevezte át követhetetlenné, és azt azért ki lehetett következtetni.
eddig két free online obfuscatort teszteltem, gyakorlatilag el sem indul a site tőle, nem hogy hibás, nulla futás -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8738 üzenetére
Kezdő alatt azt értem, hogy felrakod és van egy használható oldalad. Fórum, oldal, írás, blog, szavazás, userfelület, adminfelület, jogok stb stb.
Viszont itt van is egy kis hátulütője a dolognak. Sok zugweblapkészítő wp-t használ, de ha már kell valami extra dolog, akkor sírnak rínak a megrendelőnek, hogy ezt nem tudja kivitelezni.
A lényeg, hogy akár 0 html tudással is lehet szép, sokoldalú oldalt készíteni, de ha komolyabb dologokra is kell, az sem akadály csak épp olvasni és fórumozni kell hozzá.
A lényeg a lényeg, hogy szerintem egy jó cms igazán jó dolog (mondani sem kell, hogy én is drupal párti vagyok). Nekem a framework most csak azért van, hogy tágítsam a látásteremet és a tudásomat. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8736 üzenetére
CMS-ek inkább kezdőbbeknek való, gyors honlap-összepakolásra
Szerintem ez teljes mértékben így van, a legtöbb felhasználó pont emiatt használ cms-t. Csak ugye ha valaki jobban ért hozzá és nem csak a modulokat pakolja bele és szabja testre az oldalt, akkor szinte bármire lehet használni.
Nekem ez a véleményem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sorry for my poor english.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #8728 üzenetére
Igen, jóra gondolsz. Az eredeti objektum módosítása nélkül kibővíted plusz funkcionalitással.
Egy egyszerű demo, hogy phpben hogyan kell ezt elképzelni: [link]A symfony1 template rétege ezt használja - először az action kimenete készül el, aztán azt csapja bele a layoutba.
Az utóbbi időben a twig template motort használom, ez elég rugalmas, hogy akár decoratort használjak (lásd az extends kulcsszó), vagy include-oljak oda, ahova éppen kell.
-
biker
nagyúr
válasz
végülis az obfuszkálás is megoldás, csak azt ha ügyes, visszafejtheti, nem?
csak az amatőrök ellen véd.ez egy komplett működő oldal, konkrétan fitness terem nyilvántartó rendszer, amit csináltam, és veszik is, csak van egy "kolléga" aki árulná. egyelőre úgy van, hogy csak jutalékért, én adom ő kap pénzt, de ha hozzáfér a serverhez, lementheti, és fű alatt árulhatja.
ezért próbálnám ezt megvédeni, hogy pl már ha obfuszkálva van, akkor nem tudja testreszabni, igaz?szóval ez is valami, de ha emellé elrejtek benne valamit, amit tőlem hív le, az lenne az igazi, mert az már több fejtörést okoz
csak free obfuszkálót nem találok
régen volt
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #8283 üzenetére
Talán Tele von Zsinórnak jobban hiszel mint nekem.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #8283 üzenetére
Ha a decorator patternt használod, akkor kell. Cserébe nincs az összes view-edben a header és footer include.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #8280 üzenetére
Ha van egy oldalam header, section, footer-rel akkor azt nem szeretném mindegyik oldalnál újra és újra megírni, elég ha egyszer elkészítem és az összes többi oldal tartalmát abba ágyazom bele.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #8280 üzenetére
Oks, értem
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #8277 üzenetére
Működik: Az set_exception_handler() is kellett neki
Az első kommentelő a gyereknek a megoldása alapján, na meg Tele Von Zsinor kollégának az exception szava fogott meg.
set_error_handler('my_error_handler');
set_exception_handler('my_exception_handler');
function my_exception_handler($e) {
throw new ErrorException();
}
function my_error_handler($no,$str,$file,$line) {
$e = new ErrorException($str,$no,0,$file,$line);
my_exception_handler($e);
}Try/Catch-t meg úgy értem, hogy Java szinten (objektum szinten menjenek). (Sosem hittem volna, hogy ezt mondom, de hiányzik egy kicsit, hogy Java-ban programozak... XD Szerintem holnap folytatom azt is tovább)
output_buffering()... Háthogy jó
És akkor mikor érdemes vagy kell használni? Csak, hogy kommentben meglegyen. Mert közben építem a PHP tudástáramat XD. Most hogy a könyveket elolvasva, azok példáját megcsinálva (és azok példakódjai alapján) építem a saját kis php weblapomat így már erősen felfogom a dolgokat, és módosítok magamtól is. Új feateröket hozzok létre
(Bocs az angolért)
"Viszont cserébe nem tudod az összes MySQL feature-t elérni (vagy spec parancsok). (Ez a hátránya)"
Mégpedig?
Kikerestem neked:
Doesn't take advantage of some advanced features found in MySQL 4.1.3 and later, such as multiple satements.
Illetve még azt írta, hogy a 4-es az előtti PHP-val nem műxik a PDO. -
fazr
senior tag
válasz
Sk8erPeter #8264 üzenetére
Egy egyszerű példa:
akarmi.php utf-8 kódolású fájl:
<?php
// ha ez nincs itt akkor is rossz sima strlen()-nel
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
$str = "é";
echo strlen($str) . "<br />"; // 2-t ad vissza
echo mb_strlen($str, "utf-8"); // 1-et ad vissza
?>(#8265) Athlon64+:
Prepared statementtel kapcsolatban kérdezném, hogy mellette kell használni a mysql_real_escape_string-et? Ha manualból jól értem, akkor kell.köszi mindkettőtöknek
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8251 üzenetére
félre.
ha a www.valami.hu/kategoria/szam/nev át van iránytva és az valójában www.valami.hu/index.php?kat_ID=szam&kat_nev=nev verzióra, és az index.php-ben nem /kep.jpg van hanem csak kep.jpg
akkor www.valami.hu/kategoria/szam/nev/kep.jpg-t fog keresni nem www.valami.hu/kep.jpg-t -
TonTomika
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8243 üzenetére
Igen, a saját tárhelyemen nálam is .htaccess van itt viszont htaccess.txt fotmában volt jelent ez a fájl (joomla által szerkesztett). Gondoltam is, hogy ez így biztosan nem lesz jó, ellenben a szerver sem átnevezni nem engedte, sem feltölteni nem engedett .htaccess-t.
Egyedül a _.htaccess verziót engedte feltölteni, így feltettem abban is, de ez sem oldotta meg a problémát.
Yahoo szerveren fut a honlap, az error log-ot nem tudtam megnézni/nem találom.
-
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #8232 üzenetére
1) Nem tartom kizártnak, hogy majd egyszer a MySQL-t is imádni fogom, de egyenlőre ezt részemről opportunista dolognak tartanám. Ha túléli ezt az évtizedet, akkor átgondolom ez irányú véleményemet. A jelenlegi ugyanis éppen egy elég mulatságos évtized.
2) Te sose szívtál még mások trehány munkája miatt? Mázlista..
3) Nem állítottam én sehol, hogy bármiféle világuralmi szintű összeesküvések zajlanának. Ha valami megjegyzésemnek ilyen sugalma lett volna, akkor ezúton oszlatnám el a kételyeket. Voltak különféle vélemények a sajtóban (és nem tőlem származtak), én pedig elfiloztam rajta, igazából mekkora üzleti haszon van a VM-ek bármelyike mögött? Mert nyilván abból az irányból fújt a szél. Fejlesztgetnek ingyenesen pld linuxot is, de aki csinálta, ingyen csinálta, aztán amikor élni is kellett valamiből, akkor egyáltalán nem biztos, hogy azt csinálta tovább. Ergo lehet mondani, hogy létezik ez is, meg az is, és tény, hogy valóban létezik, de engem az is érdekelne, milyen cash flow adatok vannak mögöttük? Te azt mondod léteznek, én azt kérdezem, mennyire? Ha te okosabb tudsz lenni nálam, ne tartsd magadban. Tényleg érdekelne.
4) http://en.wikipedia.org/wiki/Model%E2%80%93view%E2%80%93controller:
MVC was first described in 1979 by Trygve Reenskaug, then working on Smalltalk at Xerox PARC.
-
trickyy
senior tag
válasz
Sk8erPeter #8230 üzenetére
Köszönöm!
-
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #8228 üzenetére
Sry, nem érzem szükségét, hogy bárkivel bármiről veszekednem kelljen. Én leírtam a véleményemet, meg te a tiédet, és szerintem ez így remekül megfér a topicon.
De ha már mindenképpen választ vársz, így hirtelen ezeket találtam tőled reakciónak:
mySQL nagygépen: sohasem találkoztam vele. OpenVMS van és az alá valami SQL szerver, ami nem mySQL. Még kisgépes környezetben sem találkoztam a mySQL-el nagyon sokáig. Postgre, SyBase, MS, ezekkel találkoztam. Míg nem kezdtem PHP közelbe csöppenni, a mySQL ismeretlen név volt számomra. Szóval részemről nem tartom jelentősnek a penetrációját. Még akkor sem, ha ebben tévedek.
PHP C++: kellett már gyorsító részleteket írnom, és szinte minden alkalommal azzal kellett kezdeni, hogy előbb a fene tudja mennyi idő alatt belerakódott mákostésztát kipucolni 2-3 függvény szinten felfele is. Mire a gyorsítandó részletet ki lehetett nyisszantani egészben, már más volt az is, meg a környezete is. Ergo hogy az eredeti kódrészletet kézbe kaphattam volna alapból lefordítva - ez nem tudom mennyit ér. Ha én bárhol olyan trehány munkát végeztem volna, hogy azt építsem be, süllyednék elfele szégyenemben. Persze nem tartom lehetetlennek, hogy valakinek az a nívó. De az nem én vagyok.
C# & Java: a roseb akar egy majdnem olyan hitvitába belefolyni, mint a "melyik a jobb a linux vagy a windows?" - mert ez majdnem olyan. Ezekről a dolgokról cash flow szinten döntenek, és azon a szinten a szakemberek véleménye kereken nulla értékű. Pld ha ma-holnap bejelentenének egy olyat, hogy összevonják a .net meg a java platformot egy új rendszerbe, még a szakik is csak örülnének. Ha meg olyat jelentenének be, hogy az MS megvásárolta a java nevet, felszámolja az egészet, és csak .net lesz, maximum nézne a szakmai világ, de akkor sem tehetnének ellene semmit. Sőt jöhet valaki, aki azt mondja, legyenek központosított szerverek, amiért fizetni kelljen, a kliens oldali fejlesztést meg ki kell végezni, hogy megtérüljön a befektetés - aztán felvásárolja a .net-et is, meg a javat is, és megszünteti a kliens oldali supportot mindkettőhöz. Jó, tudom, videoírónak kellene mennem ilyen víziókkal, mert thrillerekbe se lenne semmi egy ilyen sztori, de ez is benne van a jövő világ paklijában egy gazdasági válságban. Viszont ilyesmiről filozofálni, na ezt egy kicsit sem tartottam releváns dolognak a topic szempontjából. Külön kérésedre írtam le.
MVC: mostanában népszerűek a startupok, és ez egy olyan modell, amire könnyű CMS-t építeni. Népszerűnek azért népszerű, mert reklámozzák, lévén el akarják adni. Viszont ez az elmélet csak 2-3 éve lett felkapott (már csak a gazdasági válság indulása után) annak ellenére, hogy létezik 30 éve. Neked erről mi jut eszedbe?
-
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #8223 üzenetére
Az mvc csak webfejlesztésekhez való. Desktop alkalmazásokhoz az egy rakás...
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #8194 üzenetére
Sosem néztem a Google forráskódját
A w3.org-ra meg nem emlékszem, utoljára 4 éve jártam arra fele
Én kérek elnézést, azthittem az is lehet a probléma. Lehet csak az én szememet piszkálta -
Bencom ™
őstag
válasz
Sk8erPeter #8175 üzenetére
Persze, de más ha egy hasznos programról van szó, vagy más, ha egy játékról... meg én azt is figyelembe veszem (ha tudok róla) hogy valami milliárdost támogatok, vagy olyat, aki tényleg rá is szorul (és nem a csövesekre gondolok sajnos nagyon sok hajléktalan van de a 95%-uk maga tehet róla, és a maradék 5% meg érdekes módon nem kéreget, de ez már az offon belül is off
)
El fogom olvasni akkor ezt is, amit linkeltél, amit coco2 linkelt, az egyiket már át is futottam, aztán tartottam egy rövid kis szünetet... bár meglepően hamar a végére jutottam, és nem tűnt túl bonyolultnak (a html-ről beszélek) így felmerül bennem a kérdés, hogy szerintetek, mennyi idő alatt lehet a semmiből eljutni egy stabil, megbízható alap szintig? Én eddig azt hittem, hogy évek kérdése, de ha a többi is ilyen lesz, akkor kis gyakorlás egy egy hónapon belül már magabiztosan fog menni szinte minden, ami nekem kell, a többi meg majd jön idővel...
-
Bencom ™
őstag
válasz
Sk8erPeter #8168 üzenetére
Az jó ha saját gépemen is tudom tesztelgetni, mert egy dolog az idő, amibe telik, meg egy másik az anyagi oldala, amíg nem fut fel a dolog, nem kell komolyabban beruháznom...
Azt pedig értettem, és teljesek jogosnak tartom, hogy mindenki azt mondja, hogy ne kezdjek bele egyből ennek, nem is az volt a célom hogy egyből fejjel a falnak, és majd lesz valami, ezt már korábban is leírtam, hogy nem egyből a legnehezebb részével akarom kezdeni, vannak terveim szerint egyszerűbb modulok is benne, amit szép apránként majd összeállítok egy nagy dologgá, és ha már telesen magabiztosan megy az egész, akkor befejezem / nekikezdek a nehezebbik részének.
Osztályfőnököm jóvoltából most rátettem a kezem 3 dvd-nyi c, c# és c++ oktatóanyagra, azzal remélhetőleg már el fogok tudni indulni valamerre, a másik tanárom pedig webtervező, ő emailben ígért nekem óriási pdf fileokat html-ről, php-ról és java-ról, az is egy jó kiindulási alap és legalább a könyvtárakkal sem kell kísérleteznem (egyébként az egy dolog hogy a BME könyvtárában minden megvan, szégyen is lenne, ha nem lenne meg, a miskolci egyetemi könyvtárban is minden megvan, de nyíregyen a megyeiben nem hiszem hogy túl sok ilyen könyvet találnék... )
Linket megnéztem, így már tudom hová tenni
Az utolsó részre meg annyi, hogy én egy elég csóró családból jöttem, nem véletlenül mondják rám hogy skótzsidó vagyok, nem szívesen adok ki a kezembe pénzt, csak ha szükségesnek érzem. Ha van egy játék, ami ingyenesen játszható online, akkor nem fogok pénzt fizetni azért, hogy másokkal szembe előnybe kerüljek, mert abból nekem nem lesz sem ételem, sem benzinem sem kocsim se házam stb, csak egy virtuális (ráadásul abban a játékban meglehetősen unfair) dologra szórnék ki pénzt az ablakon. Az egy nagy beruházás, és elég nagy bevételeik vannak, sőt, ahogy egyre jobban leépítik az oldalt, egyre egyértelműbb, hogy csak a pénzre mennek, emiatt megszüntettek sok olyan modult, amik régen közkedveltek voltak a játékosok köreiben, szóval már csak ezzel is tiltakozom (mármint azzal hogy nem költök rá) az ilyen lépések ellen
Mobal: erre mondtam én is, hogy nem suliban tanulom, attól hogy a tanárom segítségét kérem a témában, meg tananyagot kértem tőle, ennek még magamtól fogok utána járni, ahova én járok ott csak java-t flash-t és hasonlót fogunk tanulni bevezetés szinten, a többit már én teszem rá magamtól.
Tele von Zsinór: igazad van, ezen tegnap én is gondolkodtam, pl azt simán meg lehetne oldani hogy földrajzi fekvés alapján megosztani a szervereket: a csatán kívül kvázi minden elférne egy helyen, a csata ami a húzós rész, ott pedig ha másmiatt nem, a fairplay érdekében meg lehetne határozni hogy egy csatába maximum 5000-ren vehetnek részt, legyen mondjuk ez egy magyar-román összecsapás, míg ha az amcsik háborúznak a világ másik végén, az már átkerülhet egy másik szeróra, csak magát a világtérképet nem akartam széttagolni, de a logikára amit mondasz este már én is rájöttem, csak már késő volt
Coco2: na ilyen jellegű útmutatásra számítottam, át fogom rágni magam rajtuk, köszi!
Szóval még egyszer leírom, nem egyből a legnehezebb részébe akartam belecsapni (bár tény hogy az a "legizgalmasabb" része, meg az lenne talán a lelke az egésznek) hanem ez a végső cél, aztán odáig szépen eljutni fokozatosan, gyakorlással, meg előbb a könnyebb részeket megírni, stb!
Köszi még egyszer mindenkinek a válaszokat!
-
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #8168 üzenetére
Annyira rohan most a topic, hogy már kezdem elveszíteni a fonalat, miről is van szó, de azért pár kérdésre reagálnék.
Természetesen C++-t mai napig használnak, de olyan elzárt projectekben, amikbe bekerülni erőteljes reputáció és referenciák nélkül kb lehetetlen. Szóba sem állnak veled. Ergo egy jelenleg éppen kezdő (sőt, még csak tanulni kezdő) számára ezt mennyire releváns információ? És igen, asm-et is használnak mind a mai napig, mert egyéni titkosítási, kódolási, adatáradat szűrési feladatokra a sebességi előnyei óriásiak. Azzal együtt használják, hogy ha egy alkalmazás portolva van pld több platformra, akkor azokat az asm rutinokat minden platformnak a saját környezetében külön meg kell írni, és a fejlesztéseket is mindegyikhez külön-külön be kell vezetni. Platformok, processzor típusok, sőt néha OS verzió bontás is szükséges, ami eszetlen egy munka, és nem is kicsit idegesítő, és mégis csinálják. És a véremmel alá merem írni, mégpedig vastagon, hogy még akkor is használni fognak ASM-et, amikor a C# és a Java már a világon sem lesznek. Mert amíg van FPGA, amire VHDL-ben megírják a processzor magot, mert processzort igényel egy rendszer központosítása, addig ASM is létezni fog, és valószínűleg a C++ is, de a .NET és Java, ezek szerintem fele annyira sem kemény részei az informatikának. Azok eltűnhetnek mind2-en a süllyesztőben nagyon könnyen. Igazából nem többek, mint hogy valakinek kipattant a fejéből, hogy a 386-os procinál megjelent memory managert meg lehetne valósítani felsőbb programozási szinten is, és ráhúzott egy absztrakciós szintet a C++ fölé, abból lett garbage collector és társai. Ennyi a managed kódos világ összes misztériuma. Ahogy jött, úgy mehet is, sőt másikat is kitalálhatnak, ami majd kiszorítja azt a kettőt.
A C++ nyelv a legesleggyorsabb olyan nyelv, ami egyáltalán platform hordozható _és_ csapatmunkára az inkrementációs fejlesztés peremfeltételével a gyakorlatban alkalmasnak bizonyult. Sebesség előnye is jelentős. Teljesen processzor, platform és OS verzió függetlenül hurcolható, amit sem a .NET, sem a Java nem mondhat el magáról. És akkor még ott vannak az üzleti és jogi vonatkozások, a licencelés. A Java és C# nem csak a segged alá tolják a széket fejlesztés közben, hanem zsetonba is kerülnek. Különféle oktatási célokra akár ingyenes, de üzleti célokra már nem. Pláne némelyik komponens / program példány licence, ami annyit tesz, hogy minden eladott program példány után perkálnod kell, ha azt is beleépítetted a programodba. Nem mindegyik komponens egyformán olcsó. Időnként nagyon komisz szituk tudnak lenni, amikor pénzen veszekednek a dicső üzleti vezetők. Nem az én asztalom, hogy miért, de bizony nekiestek a Java és a .NET torkának is. Én programozó vagyok, nem jogász, sem nem ügyviteli vezető, és pláne tojom le a monitoromon kívüli világot, de annyira nagy a hangzavar, hogy már hozzám is eljutott. Márpedig akkor valahol már plafonig ér a sza*. Ha kotorászol kicsit press release-ek között, szerintem meg fogod találni a magyarázatot.
Az asm / C++ utalásomat szerintem félreértetted, vagy talán én nem fogalmaztam pontosan, de akkor most pontosítok. Asm-ben is meg lehet írni egy webböngészőt. Ekkora alkalmazásnál mondjuk olyan 25..30x-os erőfeszítés lenne, mint C++-ban (gyors becslés). Viszont én még C++-ban sem állnék neki nagyon alapos indok nélkül, asm-ben pedig már főleg nem. Te igen?
A hiphopon azért is röhögtem erőset, mert át lehet forgatni egy PHP-t C++-ra, de az csak maga a kód részlet. Annak a kódnak van egy futási környezete is, ami nélkül használhatatlan. Ebből az egészből csak annyit látni, hogy lefordítani a PHP-t C++-ra, szóval ezt viccesnek tartom. Aranyos, de semmi más.
Webszerverből, SQL szerverből, sőt számítógépekből is nem csak az asztali gépek és azok tartozékai léteznek. Szintén nem topic releváns, de a gyakorlatban előkerülhet, hogy léteznek másmilyen cuccok is. Pld nem tudom, voltál-e már olyan szobában (jó 15..20 m2 szobáról van szó), ahol télen-nyáron pontosan 19,5 fokot mutat a hőmérő, és a szellőzés is 0.4 mikronos porszemcse méretig kizár minden mást, ezen kívül ofc hermetikusan van lezárva (gumi szigetelés, és belső túlnyomás). Na olyan szobában képzelj el 1,80 magas fémszekrényeket tucat szám, és benne kazettákat, amikben processzorok, winchesterek, kommunikációs perifériák vannak. És az mind 1 darab számítógép. Ilyen számítógépek is vannak, és azokra is léteznek webszerverek is, SQL szerverek is, és bár vicces, de még játékok is. Én elhiszem, hogy a világ nagyjának a fejében a "számítógép" az asztali gépet jelenti, és én is tudom, hogy létszámra többen használnak asztali gépet / laptopot, mint egész szobás VAX-ot, de akkor is az a véleményem, hogy szerverkapacitás kategóriában az asztali gépek az összes tartozékukkal együtt a normális minőséghez képest nem többek, mint kommunity szutyok. Kommersz hulladék mind. Szerverként azokat tartani technológiai netovábbnak legalábbis tájékozatlan dolognak nevezném. Na ha az lenne kérdés, hogy egy ilyen kategóriás szervert szerelni fel, hogy php-ban tudjon valami egyszerre 100k szerver requestes terhelést bírni, vagy inkább egy olcsóbb (mondjuk csak 2 szekrényes klímaszoba igény mentes) gépre C++-ban írni újra a teljes webszervert is, ebben az esetben én már megfontolnám, hogy talán a webszervert újraírni lenne költséghatékonyabb. És speciel amikor elolvastam Bencom ötletét a 100k felhasználóról, történetesen erre asszociáltam. Bűnös vagyok?
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #8135 üzenetére
Szvsz sebesség, ha megfelelően van megírva, de csak abban az esetben. Látogatottsági kiszolgálás, adatbázis kezelés. Egyidejű nagyszámú terhelésre optimálisabb.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #8115 üzenetére
David Soria Parra, core php fejlesztő (mármint nem php-ben, hanem a php-t), 5.4-esnek a release managere (és talán az 5.3-é is, ebben nem vagyok biztos).
Mellesleg ő a felelős a teljes php projekt kódjának svn-ről git-re portolásáért. -
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter #8093 üzenetére
Első bekezdés stimmel.
Igen, van egy eredeti oldalam, pl a valami.hu, az androidos progi meg egy könyvtárban lévő php-t hív meg, aminek elvileg semmi köze nincs az eredeti oldalhoz (valami.hu/konyvtar/fajl.php).
Az eredeti oldalon ami mindig lefut nem beszúrás, csak lekérdezés, de akár lehetne látogatásmérő is.
Egy session alatt androidban is csak egyszer fut le, egyszer hívja meg egy alkalommal és az eredeti weboldalamon is csak 1x-1x van egy oldalletöltés alkalmával a két sql lekérdezés.
Androidban, azaz java-ban, a new URL-el olvasom be az url-t.
Sajnos akkor nem jutott eszembe, hogy az adatbázist megnézzem, pedig van user online rész, lehet ott láttam volna valami érdekeset, majd egy másik tárhelyen fogom újra letesztelni ezt.
A tárhelyes egyébként mutatott egy adatbázis szerver terheltség grafikont, kb a 5x-ére nőtt a terheltség ezekben az időszakokban mikor teszteltem az android appomat.
Van awstats a tárhelyemhez (cpanel) és ott sem mutatott ekkora terheltséget. Az azt mutatta, hogy összesen 7000-szer hívtam meg az adott fájlt, ami többszöri tesztelést tesz ki, több nap. Ez közel sincs ahhoz a 40.000-es számhoz, ami néhány perc alatt összejött elvileg.
Vizsgák után másik, full tiszta tárhelyen elkezdem vizsgálni ezt a problémát, nem hagy nyugodni, hogy mitől lehetett ez pontosan.Athlon64+: Elírásos hibánál bosszantóbb nincs. Volt, hogy tudtam, hogy valahol elírtam, csak nem találtam több óra keresés után sem, aztán úgy döntöttem, inkább újraírom azt a részt, és úgy jó lett
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #8095 üzenetére
Persze, mert felmásoltam és kész
A Setupot még nem néztem, majd nekiesek egyszer.
Athlon64+: Nincs ennél bosszantóbb
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #8093 üzenetére
Megnéztem már, de sajnos nem jártam sikerrel.
Annyit tudok csinálni, hogy felrakom egy mappába a szerveren a pma-t, beállítok neki egy subdomaint, pl.: pma.domainem.hu És ott már enged belépni a dbuserrel és dbpass-al. És szépen csak az adott dolgokat látom.
Egyedül annyi bajom van, hogy be kellene konfigolni normálisan, mert arénázik vagy 3 dologról alul:
The phpMyAdmin configuration storage is not completely configured, some extended features have been deactivated. To find out why click here.
A konfigurációs fájlnak egy titkos hozzáférési kódra (blowfish_secret) van szüksége.
A szerver Suhosinnal fut. Kérjük, hogy a lehetséges problémáknak nézzen utána a dokumentációban.Bár ettől függetlenül engedi csinálni amiket kell.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #8078 üzenetére
Yeap, most végig viszem Eclipse-sel a következő kis mini projekt meg Netbeans alatt nézem meg.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #8067 üzenetére
Rendben, köszönöm a jó tanácsot!
(De azért mejegyzésben megtartottam a regexpreszt
Ahogy olvastam én is, nem igazán van neten, most próbáltam egy Pimp my Gedit nevű plugint, hát én változást nem látok
.
NetBeans-en gondolkozok amúgy. Akartam is egy ilyen kérdést berakni, de ha már feljött a téma:
Én Eclipset használok. Java-nál nekem jobban bejött. Nem tudom, hogy mi az előnye, csak jobban szeretek benne kódolni. Nekem egyszerűbb, jobban rááll a kezem. Hamarabb megtudtam szokni.
De itt Eclipsben szegényesnek tartom a php-t. (leszedtem a plugint, de mégsem érzem úgy, hogy az igazi).
NetBeans megér egy próbát? (Anno a python-t is NetBeans tanultam, elég részletes "támoagtást" nyújtott. Csak akkor is a kódolás. Nem tudom... Visual Studio, Eclipse-re áll rá jobban rá a kezem. Nem akarok én IDE háborútIsten ment.
De lehet holnap NetBeans-sel megyek, lehet sokkal több dolog van benne PHP esetén, mint az Eclipse-ben. (meg nem jön rosszul, ha több fejlesztő eszközben otthon van az ember... láttam már állás hirdetéseken megnevezve a fejlesztő eszközöket) -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #8056 üzenetére
Az ultraweb ezek szerint nem támogatja. Mindegy, utánajárok a paraméterezéseknek és megpróbálom átírni a php fájlom.
Szerk.: közben látom szerkeszettél.
Van valami tipped esetleg, hogy hol lehetne gyakorolni 4-es verzió felett?Köszi a segítséget!
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #8041 üzenetére
Aham, rendben köszönöm! és neked is Athlon64+ - amúgy nekem pont ez a kedvenc proci típusom
Főleg, hogy jobb is a konkatenálás, azt a szebb példát, annak külön örülök
Így van egy Java feelingje az egésznekÉs az tényleg, szebb, olvashatóbb is.
Mindenkinek: Értelmezéshez kérnék segítséget, még
$expected = array('name', ' email' , 'comments') ;
<?php
foreach ($_POST as $key => $value) {
// assign to temporary variable and strip whitespace if not an array
$temp = is_array($value) ? $value : trim($value);
// if empty and required, add to $missing array
if (empty($temp) && in_array($key, $required)) {
$missing[] = $key;
} elseif (in_array($key, $expected)) {
// otherwise, assign to a variable of the same name as $key
${$key} = $temp;
}
}
Az elseif ágban lévő utasításra gondolok.
${$key} = $temp;
Én ezt az utasítást úgy értelmezem, hogy az expected tömbben található értékek alapján, létrehoz változókat. (Néztem szótárban az assign szó jelentéseit, de max a hozzárendelés, na de mihez. Még nem találkoztam ilyen sokszor angol nyelvű könyvben ezzel a szóval)
A következőket: $name, $email és $comments - amelyeknek értéke is ad.
Ha létrehozza is őket, akkor ezek sima egyszerű változók, vagy globális változók is? $_POST['name']-re gondolok konkrétan (az assign to miatt erre is gondolok már...) -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8045 üzenetére
Ez az egy ilyen kuriózum van benne, ha jól emlékszem.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8043 üzenetére
Saját ORM.
-
válasz
Sk8erPeter #8034 üzenetére
Esetleg alternatíva még: [link]
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #8022 üzenetére
Én viszont még nem ismertem, átlapoztam, és nagyon ász, ha elolvastam, lehet még fizetek is érte
Köszönöm! -
Lacces
őstag
válasz
Hűha, bővült ám rendesen. Régi volt meg tőle, ami nem más volt, mint a www3schools-on található hivatalos doksinak a magyarosítása
Én most jelenleg ezt nézem át. Nagyon jó, tetszik. Gyakorlatias. Nekem eddig bejön. Igaz még az elején vagyok, és a felületen vannak főleg php kódok (UI - aztszem így hívják ezt)
Php solutions könyvDe amit küldtél azt ismét átfogom olvasni! KÖszönöm
-
Lacces
őstag
válasz
Igen, ezt ismerem, ezt már kivégeztem
, de azért köszönöm.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #8018 üzenetére
Igen, igazad van, meg érzem is magamon ezt a sok szívást rajta, először szerintem megnézek egy másik könyvet, amely tágabban belemegy a php és mysql-be. De mégis kezdőknek írt. Amit te is írtál.
A főprofilom fejlesztesnél, remélem nem php lesz
. Csak hát kell a munka, és azt mondják gyorsabban lehet tanulni ezt a nyelvet és helyileg lenne is php-s meló (webáruház fejlesztő), .net/java nincs (meg még azt magamtól is kéne tanulni), és annyi pénzem sincs, hogy pesten albiba menjek... Egyrészt emiatt gondoltam, hogy az alapoktól megismerni... csak egyszer átnézni, hogy milyen ez. De max akkor egy kis rövid komplex weboldalra gondoltam.
Visszont hobbi szinten akarok majd egy ilyen fél facebookos oldalt, meg hirdető oldalt létrehozni és üzemeltetni. Ezért is gonolkoztam a webshopban, mert az elég komplex hozzá. Bár lehet az már túlkomplex is lenne.
Előbb akkor átnézem azokat, amiket te is írtál
Aztán majd utána jövők, hogy merre tovább. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #8000 üzenetére
Egyetértek!
Amikor életemben először felraktam az apache-t, stb. virualhostokkal a gépemre, nem félórás munka volt, mire mindenki felsorakozott.
Viszont így tanul igazán a halandó... -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #8000 üzenetére
De most legalább Istennek érzem magam
És neked is kösz
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #7985 üzenetére
MySql-hez nem tudom, olyan példa meg nem volt a könyvben (az alapján haladtam) és így nem foglalkoztam vele. De tudom, hogy újra kellett rakni, mert Xampp hiába töltötte és telepítette, nem indította el rendesen.
Esetleg egy kezdőnek leírást, hogy az MySQL-hez, hogyan férhetek hozzá, arról tudnál adni?
Amit te is javasolsz, szerinted jó."Húzd le az egész csomagot úgy, ahogy Tele von Zsinór mondta.
"
Meg történt! De azt nem tudom, hogyan tudnám csekkolni a phpmyadmin meglétét. MySql, php, apache fent vannak, ezt tudtam csekkolni, google segített, de phpmyadmin esetén nem.
"1. HOgyan tudom ezekután a böngészőből elérni a phpmyadmin-t?"
Nem értem a kérdést."
Nos úgy értettem, hogy Xampp-nál a könyv annyit adott, hogy ha webböngészőbe beírom, hogy localhost/phpmyadmin, akkor elérem a phpmyadmin-t és tudok konfigolni.
Most ez nem működik... Nem tölti be azt az oldalt a webböngésző. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7984 üzenetére
Na basszus, erre csak elrontottam, tehát korrigálnám magamat:
"Pl. konzolból futtatva, ha nem akarom, hogy bármit is írjon az stdoutra: curl example.com/cron.php"
NEM, hanem:
curl example.com/cron.php>NUL
Tehát legyen átirányítva az stdout a NUL-ra, ha Windows-ban batch-fájlból vagy konzolból hívom meg az említett cURL-t. -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #7979 üzenetére
Már csak most fogtam neki ismét
. Hát nem tudom. Volt olyan fájl az a beállítás meg egy jó kérdés.
Xampp-ot használtam, mert azt mondták máshol, használd azt, kezdőnek jó... De ahogy haladtam a könyvben is csak lestem, hogy na már megint mi a fene bajod van.
De amúgy érdekes, nekem is feltűnt pár dolog.
Letöröltem a Xampp-ot és terminálból felraktam az apache2, php5, myssql, és phpmyadmin-t is!
Furcsa mód, itt kérte telepítésnél a mysql, egy felhasználót, és egy jelszót! (úgyhogy így utólag értem már mire gondolsz, ha erre gondoltál)De most nincs Xampp... Vagy felrakjam?
Tudom, hogy a var/www-ben kell lenni a weboldalnak amit kezelni akarok.
De két kérdésem lenne:
1. HOgyan tudom ezekután a böngészőből elérni a phpmyadmin-t?
2. Miért csinálja azt, hogy ha például beírom a böngészőbe, hogy "file:///var/www/tshirtshop/index.php" És ebben az esetben inkább leakarja tölteni a php, fájlt, és nem pedig a böngészőbe betöltetni...
Ha meg csak: "file:///var/www/tshirtshop/" akkor betölti a könyvtár tartalmát a böngészőben.
Úgy vettem észre, csak a HTML fájlokat jeleníti meg normálisan, a többit inkább letöltésre ajánlja.Próbáltam így is: "http://localhost/tshirtshop/index.php"- azt tudom, hogy van hiba az oldalban, hiba üzenetet kell generálnia (Könyv példája alapján)
És amikor Xampp volt, akkor is ezt csinálta, de Xampp alatt, a többi html-taget is megjelenítette, és csak egy bekezdésben <p> tag-ben a hibaüzenetet, így volt a php fájl megcsinálva.
De most csak a hibaüzenet jelenik meg, a többi html tag, meg nem látható -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #7980 üzenetére
A PHP képes fogadni argumentumokat:
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #7980 üzenetére
de igen: curl http://domain/drupalinstall/cron.php ^^
ezt told be ütemezőbe. vagy akár egy wget. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #7958 üzenetére
Reggel még nagyon korán volt, de szerintem megvan a "titok nyitja". Az említett indexek csak akkor létezhetnek, ha HTTP-n keresztül éred el a PHP-t, ha simán meghívod a gépen, akkor ezek nem léteznek, nem jönnek létre.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #7956 üzenetére
PHP oldalán van szó arról, hogyan és mit kell felrakni, beállítani ahhoz, hogy menjen IIS-sel, én azokon a lépéseken mennék át, mi maradhatott el.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7868 üzenetére
Na. Ma volt időm vele kicsit dolgozni. A 2. verzió tökéletes.
-
zalyy
tag
válasz
Sk8erPeter #7918 üzenetére
1. Hát kitörültem a hdr-bg-t és végén azt a másik két képet átszerkesztettem és már jó is volt
2,3. Azt pedig úgy, hogy letörültem az adatbázist és újra felraktam most is utf 8-al de most csináltam a honlapon az adminfelületen egy konvertálást
A helyesírási hibákat pedig csak át kellett írni
-
zalyy
tag
válasz
Sk8erPeter #7916 üzenetére
Az úgy tökéletesen megfelel
, és kösz a helpet mindenki helyreállt minden
-
zalyy
tag
válasz
Sk8erPeter #7898 üzenetére
1. Megy az oldal a hostnál voltak a gondok nem az én hibám
2. UTF 8-at használok és az van mindenhol minden táblán stb.
3. A honlapom chatjéről és fórumjáról van szó gépeld be a honlapcímet és lesd meg
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #7894 üzenetére
nemtom, nem vagyok nagy programozó isten, ha pl java lenne, akkor is bele lehetne postolni php-val fsockopenen keresztül?
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7888 üzenetére
akkor oks
teszteltem 350sorral és simán műxik -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7882 üzenetére
"Eddig csak arról volt szó, hogy akkor egyszerre jelenítsd meg az adatokat, és aztán szűkítsd simán kliensoldalon, vagy pedig kevesebb adatot jeleníts meg, és utána a többi adatot AJAX-szal kérd le."
A problémám egy kicsit más:
Vagy az egészet leszedem, és a legördülő lista alapján a javascipt szűr a felhasználó felé,
vagy ajaxal szedem le a havi adatot és a legördülő csak indít egy ajaxot.
Tehát vagy leszedek minden és utána javascript szűr, vagy mysql szűr és ajaxal adja az eredményt. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #7883 üzenetére
<?php
$fp=fsockopen ('www.google.com', 80, $fsockopen_errno, $fsockopen_errstr, 30);
var_dump($fp);?>
ennyi a kód, mert egyelőre még csak próbálgatom, hogy tudok-e egyáltalán kapcsolatot létesíteni. mert ha nem akkor meg kell tanulnom hozzá valami test automatizáló frameworköt amit nagyon nem szeretnék, mert phpban megírható az egész maximum 20 sorban pár egymásba ágyazott ciklusból meg fsockopenen keresztüli postolással, ha hajlandó működni...
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #7876 üzenetére
köszi, így meg ezt kapom:
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.teszteloverseny.hu:80 (A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. ) in C:\www\index.php on line 3
bool(false)
de a googletől is mondjuk.
most akkor le van tiltva a serverükön az fsockopen vagy valami még mindig nem jó? -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7879 üzenetére
abból indúltam ki, hogy nagyobb adatmennyiségnél gyorsabb lehet ha a mysql-re bízzuk a szűkítést, főleg, ha többször is végig kell esetleg menni az adatokon, ilyenkor ugye hatványozódhatnak az értékek.
Eddig legalábbis úgy tudtam, hogy így van -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7876 üzenetére
Az felhasználó elé tárt adatok ugyanazok mindkét esetben. A kérdés csak az, hogy amikor kiválaszt egy hónapot, akkor induljon egy ajax hívás, vagy a teljes lehúzott adaton menjen végig a script és mutassa meg a felhasználónak a megfelelő hónapot.
Nyilván a javascript "lassabb" ugyanakkor nem okozhat gondot az a pár száz összehasonlítás, és azon gondolkodtam, hogy ilyen esetben lehet, jobb a klienst, mint a szervert terhelni. -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7873 üzenetére
Nem tudom, hogy megfelelő-e ezért kérdem az olyan tapasztalt rókáktól, mint Te
A kérdés, hogy húszasával ajaxal, vagy egészében (pár)százasával kérdezzem le?
De már a lényegi választ megkaptam: "attól függ"
Lehet átváltok ajaxra, mivel abban igazatok van, hogy a felhasználók többsége úgysem fog ész nélkül kattintgatni. Azt hiszem el kell fogadnom, hogy nincs királyi út és mindig az adott helyzet dönti el, hogy mit érdemes. Ezt a szemléletet még tanulnom kellKöszönöm a választ mindenkinek, sokat segítettetek az öszkép megértésében
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7867 üzenetére
a felhasználói élmény hasonló lenne, jelenleg is szét van bontva a tartalom, csak kliens oldalon javascript által.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7858 üzenetére
"Ha Te csináltad az oldalt, akkor eddig is kellett, hogy legyen hozzáférésed az FTP-szerverhez, vagy legalább valami webes fájlkezelőhöz."
A wix egy online website builder, ott csinalta, ergo nem kell legyen hozzaferese
-
rt06
veterán
válasz
Sk8erPeter #7824 üzenetére
jah, olyannyira biztonsagos, hogy ide aztan ember nem lep be
a jelenleg hasznalt magyarul kerdezo megoldas ennel szerintem lenyegesen jobb -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7813 üzenetére
Igen, csak én anno nem itt találtam meg.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7811 üzenetére
Előre megírt kód, egy sima mappalistázó.
Ez az. [link] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #7800 üzenetére
Nem tartozik szorosan a témához, de kikívánkozik: igen, 2011-et írunk, a javascript alapkövetelmény egy modern oldalhoz. De! Nagyon sokan vannak (én is), akik biztonsági megfontolásból NoScriptet vagy hasonlót használnak, azaz whitelist alapján engedélyezik a js fileok futtatását - és a te domained valószínűleg nem lesz benne az első látogatáskor.
Az alapfunkcióknak menniük kell javascript nélkül is, a nagy kedvenceim az olyanok, ahol a less-ből css-be fordítást is kliensoldalon intézik, ergo nincs stíluslapja az oldalnak, amíg nem engedélyezem a javascriptet.
Szintén alap, hogy használjuk a noscript taget a felhasználó figyelmeztetésére, hogy ez-az nem fog működni. Még jobb, ha js nélkül nem is látja annak a funkciónak a kezelőszerveit (mert monjuk a tartalmazó divet is js-el állítjuk láthatóvá).
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #7797 üzenetére
De a többi elpostolt értékhez tartozó alkalmazáslogikába beletenni egy isset() vagy !empty() (ez úgyis lefedi az isset-et) ellenőrzést nem kerül semmibe.
Kivéve ha automatizálni szeretnéd a form feldolgozását.Ez az ellenőrzés úgysem árt, pl. mi van, ha valaki elpostol úgy adatokat, hogy belegányol a kódba kliensoldalon, kiszed elemeket belőle, Te meg a nem létező elemekre futtatsz mondjuk további vizsgálatokat
A checkboxos-javascriptes trükk nem váltja ki az adatok szerveroldali ellenőrzését. A felhasználó által küldött információ mindig megbízhatatlan, ez független attól, hogy az az információ egy egyszerű form elemből jön, vagy közbeiktattunk valamilyen javascript kódot is. (Tehát teljesen mindegy, hogy javascript-el rakod össze az űrlap adatait vagy sem)Én is úgy vagyok vele manapság, hogy k@pja be, aki kikapcsolja a böngészőjében manapság a JavaScriptet, de azért még mindig gondolni kell erre az esetre is.
A munkahelyemen mi nem támogatjuk sem az IE6-ot, sem pedig az ilyen klienseket, ahol nincs javascript.
Szép lassan 2012 van, valahol meg kell húzni a határt - az egész web a javascript-ben írt böngészőben futható alkalmazásokról szól. Nem lehet egyszerre megfelelni a modern kor igényeinek és támogatni az elavult klienseket. -
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #7794 üzenetére
Bocsi, valahogy elkerülte a figyelmemet.
Megcsináltam a változtatásokat de akkor sem működik.
Most így néz ki az index.php: [link]
Viszont, ha a cucc.php-ba beleteszem a zárójeleket és a pontosvesszőt akkor nem jelenik meg a diagram az index.php oldalon. -
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #7794 üzenetére
Minek hidden mező és JS ehhez?
Azért, mert így a szerver oldalon fel tudod dolgozni az értékét ugyanazzal a kóddal/alkalmazáslogikával, mint amivel a többi elpost-olt értéket is feldolgozod.Vágod, ha van egy x űrlapelemed, akkor minden esetben tudni fogod, hogy az ő értéke a $_POST['x']-ben található. A hidden mezős technika célja, hogy ez így checkbox-okra is működjön.
-
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #7784 üzenetére
A majdnemet arra értettem, hogy amit belinkeltél abban vannak kommentek nálam meg nincsenek. Ennyi a külömbség.
A lekérdezés végeredménye így néz ki:[[1314347520000,30.8],
[1314348120000,30.1],
[1314348720000,31.2],
[1314349320000,31.5],
[1314362520000,35.3],
.....
.....
[1314364320000,35.6],
[1314364920000,35.5]]Feltettem a módosított cuccokat pastebinre:
A módosított index.php: [link]
A cucc.php amiben lekérem az adatokat a MySQL-ből: [link]
A cucc.php ban szereplő kódot szeretném valahogy bele indegrálni az index.php-ba, de ha beleteszem és át állítom hogy onnan szedje akkor eltűnik a diagram. -
válasz
Sk8erPeter #7785 üzenetére
Szerintem próbáltam kérdezés előtt
, de reméltem van valami egyszerűbb módszer is. Akkor marad ez.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7777 üzenetére
zip-elt válasz: 4 sor volt a táblában, és ezen futtattam a FTS-et, és ha egy találat az összes rekord 50%-át kiteszi, akkor is ha nem stopword, annak tekinti a rendszer, így az FTS 0 sort ad vissza
-
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #7780 üzenetére
Ha magát a fájlt linkelem be direktbe nem feldolgozva a PHP által akkor azt se olvassa be.
Csak akkor jelenik meg ha külön fájlból olvassa be.
Maga a fájlom nekem is úgy épül fel majdnem teljesen mint a belinkelt.
Egyedül az elején nincsen kérdőjel.
Nem lehet az, hogy valamit az ajax mahinál még? -
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #7778 üzenetére
Az a baj, hogy ugyan ezeket kapom és mégse dolgozza fel, íme egy részlet ami kinyom a php:
[[1314347520000,30.8],[1314348120000,30.1],[1314348720000,31.2],[1314349320000,31.5],[1314349920000,31.7],[1314350520000,32.5],[1314351120000,33.2],[1314351720000,33.7],[1314352320000,34.3],[1314352920000,34.6],[1314353520000,34.7],[1314354120000,35.1],[1314354720000,35.2],[1314355320000,34.7],[1314355920000,34.3],[1314356520000,34.6],[1314357120000,34.5],[1314357720000,34.5],[1314358320000,34.6],[1314358920000,34.8],[1314359520000,34.9],[1314360120000,35],[1314360720000,35.2],[1314361320000,35.4],[1314361920000,35.4],[1314362520000,35.3],[1314363120000,35.4],[1314363720000,35.4],[1314364320000,35.6],[1314364920000,35.5]]
Limitáltam, hogy csak 30 sort szedjen ki így könnyen látható minden ugyan az mint amit te belinkeltél.
A hivatkozás, meg csak ideiglenes, általában én is úgy szoktam, tudom nagy szívás van abból ha kötött az útvonal. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7720 üzenetére
ó, mondhatni shitfuck
Tudod,mi volt a baj? 4 soros tábla volt a tesztalany.
és ekkor ez a bibi:The search result is empty because the word “MySQL” is present in at least 50% of the rows. As such, it is effectively treated as a stopword. For large data sets, this is the most desirable behavior: A natural language query should not return every second row from a 1GB table. For small data sets, it may be less desirable.
A word that matches half of the rows in a table is less likely to locate relevant documents. In fact, it most likely finds plenty of irrelevant documents. We all know this happens far too often when we are trying to find something on the Internet with a search engine. It is with this reasoning that rows containing the word are assigned a low semantic value for the particular data set in which they occur. A given word may reach the 50% threshold in one data set but not another.
The 50% threshold has a significant implication when you first try full-text searching to see how it works: If you create a table and insert only one or two rows of text into it, every word in the text occurs in at least 50% of the rows. As a result, no search returns any results. Be sure to insert at least three rows, and preferably many more. Users who need to bypass the 50% limitation can use the boolean search mode; see Section 11.9.2, “Boolean Full-Text Searches”.
Bármire kerestem, 2-ször vagy többször szerepelt
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7773 üzenetére
nem az exportálás, hanem maga a lekérdezés ne legyen több.
de min1 is, a lényegi választ már megkaptam, még1x köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- DOOM - The Dark Ages
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vicces képek
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest