- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
TonTomika
aktív tag
Nem kell egy bonyolult dologra gondolni.
Egy egyszerű űrlap, amit kitöltenek, majd elküldi emailben, de bele kell iktatni egy egyedi rendelési számot.
Lehetnek benne betűk is, csak ezt így most egyszerűbbnek láttam, hogy az időpontból csinálok egy számsort. Sajnos a php tudásom nem olyan nagy, nem kellett még random értékekkel dolgoznom, de hátha találok rá valami tutorialt.
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy email alapú megrendelő formom, ehhez kéne egy véletlen szerű rendelési számot generálnom, adatbázis nincsen a form mögött.
A prog.hu-n találtam a következőket, de ez nekem eléggé overkill megoldásnak tűnik, valamint nem is tudom, hogy hogyan kezdjek neki:
Ha pl. felhasználod a dátumot, az időt és a rendelés (egyenként növekvő ID-ját, akkor sose lesz egyforma.
Pl. nekem "véletlen kellett"
összeraktam az időt, a dátumot és az ID-t, egy számmá:3. rendelés pl:
082731 20070111 003
ez kiadott egy szép nagy számot.
felvettem egy stringet:
$kulcs="1qw2ertz3uio4pas5df6gh7jkl8yx9vb0nm";
és ez mint "számrendszer jegyek" funkcionáltak.
A "számot" elsoztottam a a hosszal, a maradéknak megfelelő jegyet kivettem. Az eredmény egészrészével tovább dolgoztam.Így a véletlen kódból bármikor ellenőrizhettam az adatokat, hiszen visszakódolható volt.
Persze számsorozatnál szűkebb a lehetőség, de a "generált" dátum kulcs jegyeit össze is keverheted valamilyen szabállyal.
Az ötlet nagyon tetszik, viszont ezzel a kulccsal való "kódolás" elég bonyolultnak tűnik nekem.
Azt viszont jónak találom, hogy a megrendelés pontos időpontjainak számjegyeit véletlenszerűen összekeverem, szerintem ennyi elég. Vagy nem árt bonyolítani rajta?
A számsor karaktereinek összekeverését melyik functionnel, vagy milyen metódussal tudom elvégezni?
Előre is köszi a válaszokat!
-
TonTomika
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8243 üzenetére
Igen, a saját tárhelyemen nálam is .htaccess van itt viszont htaccess.txt fotmában volt jelent ez a fájl (joomla által szerkesztett). Gondoltam is, hogy ez így biztosan nem lesz jó, ellenben a szerver sem átnevezni nem engedte, sem feltölteni nem engedett .htaccess-t.
Egyedül a _.htaccess verziót engedte feltölteni, így feltettem abban is, de ez sem oldotta meg a problémát.
Yahoo szerveren fut a honlap, az error log-ot nem tudtam megnézni/nem találom.
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy egy kicsit off, de bízok benne, hogy tudtok segíteni.
Van egy Joomla-ra épített weboldal, ami 500 - Internal Server Error-t dob ki, akkor is, ha az admin felületbe akarok belépni.
Előzmény: Megváltoztatták az FTP jelszavakat és a Joomla Admin jelszavát is.
Az adatbázis jelszó stimmel és visszaállítottam az FTP jelszót is, valamint az adatbázisból is kikerestem és updateltem a régi jelszóra.
A fórumok alapján erős a gyanúm, hogy valami htaccess hiba lehet. Backupból visszatettem a régebbi htaccess.txt-t de sajnos ez sem vált be.
Szerintetek mi lehet a megoldás?
-
-
TonTomika
aktív tag
válasz
PazsitZ #7336 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Azért tettem bele, mert alapjáraton csak a sima email cím jön, tehát gondoltam így fog kinézni a mail függvényem:
mail(email_1@mail.com, $subject, $body, $headers);Ide meg gondolom így kéne, hogy helyes legyen, eredetileg is így volt, csak most be kéne építenem egy ilyen választó mezőt.
mail("email_1@mail.com", $subject, $body, $headers);A függvény egyébként true-val tér vissza, szépen kiadja a válaszüzenetet, hogy elküldte a levelet. Gyakorlatilat nem érkezik meg.
(Eredetileg nem a formba akartam illeszteni az emailcímeket, de ahogy kezdtem, nem működött:
$to = $_POST['to'];
if ($to = 1) {$emailto = 'email_1@mail.com';}
if ($to = 2) {$emailto = 'email_2@mail.com';}
....
mail($emailto, $subject, $body, $headers);) -
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy levélküldő űrlapom, amiben van egy legkördülő mező, ezzel tudod kiválasztani, hogy a felsoroltak közül kinek menjen a weboldalról elküldhető email.
<select id="to" name="to">
<option value="0" selected="default">Válassz!</option>
<option value=""email_1@mail.com"">Bolt1</option>
<option value=""email_2@mail.com"">Bolt2</option>
<option value=""email_3@mail.com"">Bolt3</option>
</select>Arra már rájöttem, hogy át kell vinni az idézőjeleket, ezért is írtam bele a "-ot.
Ha simán kiíratom, akkor megjön rendesen a végeredmény:
<?php
$to = stripslashes($_POST['to']);
echo $to;
?>
Output: "email_X@mail.com"Viszont ha ezután a $to változót a mail() függvénybe írom, nem érkezik meg az email.
Biztos vagyok benne, hogy valami nagyon apró dolgon csúsztam el, de egyszerűen nem jövök rá a megoldásra.
(
Első körben értékeket adtam meg az űrlapban és IF-el próbáltam meghatározni az aktuális email címet, de így sem sikerült.Lehet hogy az IF is az idézőjelek miatt nem működött? Annyira sajnos még nem vagyok nagy php zseni.)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy a HTML+CSS mellé nagyon nem ártana, ha megtanulnám a PHP+MySQL kombót is, mert rengeteg jó dolgot lehetne csinálni benne, csak nem tudom, hogy hogyan.
Ehhez keresnék egy megfelelő könyvet (átnéztem a kezdőposztban lévő felsorolást is), megfelelő alatt azt értem, ami lehetőleg friss, releváns kiadvány, egy abszolút kezdő is megtanulhat belőle annyit, hogy utána magától is elboldoguljon és képes legyen önállóan felépíteni egy webes programot, pl tartalomkezelő rendszert vagy akár egy hírlevélküldő alkalmazást. Persze azt gondolom hogy egyetlen könyvből ennyi mindent nem lehet elsajátítani, viszont szeretnék egy képet kapni, hogy mégis milyen könyveken kéne átrágnom magamat.
Könyvből amit ajánlottak nekem az az Agyhullám: PHP és MySQL és a PHP5 24 óra alatt című kiadvány, bár erről hallottam már pár embertől, hogy annyira nem jó. (Pl hibás mintakódok.)
Gondolkodok tanfolyamon is, noha ez egy nagyobb befektetés, éppen ezért szerintem ennek úgy van értelme, ha az alapokkal már tisztában van az ember, akkor a komolyabb feladatokat már egy tanfolyam keretében tanulhatná meg. Ismer valaki ilyen helyet? Ahol tanítanak is (tudást adnak át) a pénzemért és nem csak a lehúzás megy?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy gyors kérdésem lenne, adott egy .txt fájl, benne szakdolis kérdőívhez kérdések-válaszok mindegyik külön sorba. Ahol új kérdés kezdődik oda tettem szintén új sorba egy csillagot.
Sikerült kiíratni a sorokat sortöréssel,
<?php
$file = fopen("test.txt", "r") or exit("Unable to open file!");
//Output a line of the file until the end is reached
while(!feof($file))
{
echo fgets($file). "<br />";
}
fclose($file);
?>...de hogy tudnám megadni neki, hogy a *-nál álljon meg, mert a következő kérdésnél onnan folytatná.
Néztem neten egy csomó mindent, de konkrétan egyáltalán nem értek a php-hoz így valószínű hogy átsiklottam a megoldás felett. (Kaptam egy félig-meddig jó kérdőíves űrlapot, csak át kell dolgoznom hogy jó legyen nekem is.)
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged