Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Rekord negyedévet zárt az Apple
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Erre a kérdésre van bármi ötletetek?
Nem másolom be ide is a teljes kérdést, de a lényeg, hogy FastCGI PHP-t használunk IIS szerveren. Ha böngészővel futtatok alkalmazásokat (most konkrétan Drupalról van szó), nincs probléma, de ha a Windows feladatütemezőjébe beteszek egy ütemezett feladatot, és php-cgi.exe-vel futtatom, néhány, a $_SERVER tömbben megtalálhatónak vélt környezeti változó hiányzik - SCRIPT_NAME, SCRIPT_FILENAME, REMOTE_ADDR, amik most hirtelen előkerültek; plusz a DOCUMENT_ROOT sem létezik így futtatva, ami szintén elég problémás lehet.
Itt is szó van erről, hogy IIS alatt olykor nem léteznek ezek a változók, ez nem tudom miért vagy így. Ide kommenteltem is egy kérdést: Xdebug használata esetén is időnként (de csak időnként!!) előfordul, hogy F5 nyomkodásakor egyszerűen nem töltődik be, aminek látható jele van egy var_dump esetén, mert alapból az Xdebug ugye színezi a változókat.Ezeket a problémákat nem értem IIS-nél.
Valaki tud rájuk magyarázatot, vagy bármi ötletet?
Lehet, hogy valamit egyszerűen elfelejtettem konfigurálni.Ez már OFF, de:
egyébként félreértés ne essék, szerintem manapság már kifejezetten ajánlott Windows-on IIS alatt futtatni a PHP-t (ha már van Windows, akkor az IIS ugye nem kerül plusz pénzbe hozzá), és nem rászenvedni az Apache-ot - számomra elég meglepő volt, de azt tapasztaltam, hogy most már mindenképp igaz, hogy Windows alatt IIS-sel gyorsabb a PHP, mint Windows alatt Apache-csal. Nem is térnék vissza itt a régi konfigfájl-buzerálós módszerhez, miután van egy ilyen szinten kézenfekvő adminisztrációs felülete az IIS-nek. Sajnos viszonylag tapasztaltnak mondhatom magam Apache-állítgatás+szenvedés terén, és őszintén megmondom, hogy nagyon utálom, így felüdülés volt grafikus felületen ugyanazt beállítani újoncként max. 10 perc alatt. Lásd Web Platform Installer, stb...
Nem vagyok MS-buzi, de ez nagyon meggyőzött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- bagyusz: Sony Xperia SP CM11 Zárt Bootloaderre
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alkoholista nevelde
- Napelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD Intel UHD 630 250W W11
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Beszámítás! Asus Zenbook 14 UX425EA 60Hz notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe W11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2a - R5 5600U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest