Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Erre a kérdésre van bármi ötletetek?
Nem másolom be ide is a teljes kérdést, de a lényeg, hogy FastCGI PHP-t használunk IIS szerveren. Ha böngészővel futtatok alkalmazásokat (most konkrétan Drupalról van szó), nincs probléma, de ha a Windows feladatütemezőjébe beteszek egy ütemezett feladatot, és php-cgi.exe-vel futtatom, néhány, a $_SERVER tömbben megtalálhatónak vélt környezeti változó hiányzik - SCRIPT_NAME, SCRIPT_FILENAME, REMOTE_ADDR, amik most hirtelen előkerültek; plusz a DOCUMENT_ROOT sem létezik így futtatva, ami szintén elég problémás lehet.
Itt is szó van erről, hogy IIS alatt olykor nem léteznek ezek a változók, ez nem tudom miért vagy így. Ide kommenteltem is egy kérdést: Xdebug használata esetén is időnként (de csak időnként!!) előfordul, hogy F5 nyomkodásakor egyszerűen nem töltődik be, aminek látható jele van egy var_dump esetén, mert alapból az Xdebug ugye színezi a változókat.Ezeket a problémákat nem értem IIS-nél.
Valaki tud rájuk magyarázatot, vagy bármi ötletet?
Lehet, hogy valamit egyszerűen elfelejtettem konfigurálni.Ez már OFF, de:
egyébként félreértés ne essék, szerintem manapság már kifejezetten ajánlott Windows-on IIS alatt futtatni a PHP-t (ha már van Windows, akkor az IIS ugye nem kerül plusz pénzbe hozzá), és nem rászenvedni az Apache-ot - számomra elég meglepő volt, de azt tapasztaltam, hogy most már mindenképp igaz, hogy Windows alatt IIS-sel gyorsabb a PHP, mint Windows alatt Apache-csal. Nem is térnék vissza itt a régi konfigfájl-buzerálós módszerhez, miután van egy ilyen szinten kézenfekvő adminisztrációs felülete az IIS-nek. Sajnos viszonylag tapasztaltnak mondhatom magam Apache-állítgatás+szenvedés terén, és őszintén megmondom, hogy nagyon utálom, így felüdülés volt grafikus felületen ugyanazt beállítani újoncként max. 10 perc alatt. Lásd Web Platform Installer, stb...
Nem vagyok MS-buzi, de ez nagyon meggyőzött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T pro 512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen 7 3700U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő