- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8796 üzenetére
ügyfél kérése... bár lehet rábeszélem a visszaszámlálásra. végülis ha én kínában játszom és azt mondja az oldal, hogy sorsolás hétfőn 12:00 cet, ma meg szerda este 8 van a serveren, azzal mezei júzerként nem sokra megyek, átszámolni meg észben tartani, ellenben azzal hogy hátralévő idő 5nap 10óra 20perc 10mp.
köszi mind2 megoldást.
valóban a kliens oldali időt arra értettem, hogy nem a user gépét akarom megkérdezni, hogy nála épp hány óra van. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8794 üzenetére
nem is akarok másodpercenként servert kérdezni időről, be is halna az egész ha a sok usertől még ilyen kérések is jönnének. ezt a jqueryset megnézem, hátha át tudom alakítani, köszi. bár nem visszaszámlálót akarok, hanem hogy az aktuális serveridő látszódjon egységesen minden ország userének.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8782 üzenetére
+Athlonnak is válasz: azért kell, mert nemzetközi oldal, és a lottósorsolás és a fogadás lezárása szerver idő szerint fog történni, nem az egyes userek lokális ideje szerint, tehát kéne nekem valami olyan megoldás, hogy a user lássa másodpercre pontosan, mennyi ideje van még szelvényt venni a zárásig. és ha mondjuk elkezdi olvasgatni a főoldal híreit, akkor addig nem frissül az idő az oldalon amíg nem frissít vagy nem navigál el. na erre keresek megoldást. az is jó, ha induláskor lekérem phpval az időt, aztán valahogy átadom ajaxnak és az számol utána másodpercenként valahogy, de konkrétan nem tudom, hogy kéne.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Peter Kiss #8780 üzenetére
gondoltam kicsit konkrétabban leírja valaki
ajaxot sejtettem, de mit és hogyan? sima prototype jó?
-
Louloudaki
aktív tag
kicsit php, kicsit nem: szerveridőt lekérdem phpval, majd kiíratom a html fájlomba, és azt szeretném, hogy onnantól kezdve a másodpercek is ketyegjenek meg frissüljön az idő magától, ne csak az legyen folyamatosan, hogy 2012-03-17 16:53 és a legközelebbi oldalnavigációval frissüljön megint. ezt hogy lehet konkrétan? nem flash, és nem kliens oldali idő kell.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #8143 üzenetére
köszi, akkor a kis változókat hagyom úgy, de a nyelvek szerint az oldal szövegeit tartalmazó tömböt unsetelem miután mindent kiírattam belőle. az kb így néz ki: $pageTexts=array('login'=>'Login here','loginError'=>'Invalid user and/or password',... stb néhol van hogy 100-200 eleme is van az aloldal típusától függetlenül);
ennek így van akkor értelme, ugye? -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #8132 üzenetére
1 szerveren futtatva egy php-mysql weblapot szerinted maximum hány párhuzamos usert tud kiszolgálni maximálisan, normálisan használható sebességgel (mondjuk max 1mp válaszidő/user)? online lottót fejlesztek nemzetközi piacra sok országba, eloszlik a terhelés, csak a fogadási határidő előtt meg a húzás napján ill azt követő napon lenne nagyobb terhelés a becsléseink szerint. 1 szerverünk van egyelőre.
ill még az a kérdésem lenne így hirtelen, hogy mennyit gyorsítok rajta, ha a kiíratott vagy már nem használt változókat unsetelem? van érezhető haszna?
-
Louloudaki
aktív tag
itt le tudod tölteni a teljes php.netet, szerintem ez hasznos.
lehet azért van ott getben valami paraméter, mert az urlből dolgozza fel a készítő, pl kell neki valami olyan adat, ami azzal az id-val kapcsolatos. a post esemény meg akkor jön létre, ha kitöltesz egy formot és beküldöd. hirtelen ezt tudtam válaszolni, nem fejtetted ki bővebben, hol és milyen körülmények közt láttad a nevezett id értéket.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
DeltaPower #7962 üzenetére
hát ez cool, közben lefejlesztettem azt a részt, hogy minden okés a belépéssel, és kipróbáltam az egészet, és jé, működik ez is, 1x fut le, meg az ami kell. x akta.
-
Louloudaki
aktív tag
az // existing user ágban van a lekérés, és ezen az ágon belül vannak a problémás // used wrong pwd és // insert new wrong attempt ágak amik nem jól futnak. megvan itt is a userid, be is írja a táblába, csak az a baj hogy többször futnak le az ágak.
annak a userid lekéréses ifnek az
else{
// user not found
$return="notfound";
return $return;
}
a párja ami most nem fontos, nem kell bele semmi id, műxik oszt jóvan, fentebb van a baj -
Louloudaki
aktív tag
valaki nézzen már rá plíííz erre a függvényre, hogy miért fut le a wrong password ágon belül mindkét ág egyszerre ill rosszul
- ha még nincs a usernek sora a rontásokat számoló táblában, akkor lefut az insert meg még meg is növeli eggyel rögtön, tehát 1 rontásból kapásból 2 lesz
- ha már van elrontott belépési kísérlet tárolva, akkor meg kettesével növeli a próbák számát
nem értem mi a bajfunction login($email,$pwd){
$now=time();
$sql="select userId from users where email=".quote($email)." limit 0,1";
$res=mysql_query($sql,_sql);
if(mysql_num_rows($res)>0){
// existing user
$userId=mysql_fetch_row($res);
$sql="select blockedTill,isAdmin,language,name from users where email=".quote($email)." and pwd=".quote(md5($pwd))." limit 0,1";
// correct pwd
$userData=mysql_fetch_assoc($res);
// if blocked -> return blocked else login
// if admin
// if ok delete from attempts
$return="ok";
return $return;
}
else{
// used wrong pwd
$sql="select id from user_login_attempts where userId=".quote($userId['0'])." limit 0,1";
// already tried to login with wrong pwd
$sql="update user_login_attempts set tries=tries+1 where userId=".quote($userId['0'])." limit 1";
mysql_query($sql,_sql);
// block level1: 5 tries in 10 min (600 sec) -> 1 hour (3600 sec)
// block level2: 10 tries in 1 hour -> 1 day (86400 sec)
// block level3: 20 tris in 1 day -> forever (2037.12.31.) $forever=mktime(0,0,0, 12,31,2037);
$return="notfound";
return $return;
}
else{
// insert new wrong attempt
$sql="insert into user_login_attempts set userId=".quote($userId['0']).", tries=1";
mysql_query($sql,_sql);
$return="notfound";
return $return;
}
}
}
else{
// user not found
$return="notfound";
return $return;
}
return $return;
} -
Louloudaki
aktív tag
ez már nem php probléma, hanem css, másik topic. szvsz építsd újra a headet, mert valami széttolja, szerintem a nagy színes kép túl magas. amúgy meg a felhasználói információk dobozban ami bal felül van nekem megjelenik vízszintes scroll, az is rosszul van méretezve valahol
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #7894 üzenetére
nemtom, nem vagyok nagy programozó isten, ha pl java lenne, akkor is bele lehetne postolni php-val fsockopenen keresztül?
-
Louloudaki
aktív tag
nemtom van-e curl a localhostomon, sose próbáltam, a második fsockopenes megoldást gondoltam, rövidebb is a kód meg akkor az már tesztelve van és működik
elég maszeknak tűnik ez a verseny annak ellenére hogy országos, ott egy form, automatizálja a postolást mindenki ahogy akarja, info kb 0, (de legalább annyi látszik, hogy php alapú, nem rejtették el az urlben mod_rewrite-tal szerencsére), szóval nem tudom, hogy saját user agent tiltva van-e, inkább tolom rendessel
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #7883 üzenetére
<?php
$fp=fsockopen ('www.google.com', 80, $fsockopen_errno, $fsockopen_errstr, 30);
var_dump($fp);?>
ennyi a kód, mert egyelőre még csak próbálgatom, hogy tudok-e egyáltalán kapcsolatot létesíteni. mert ha nem akkor meg kell tanulnom hozzá valami test automatizáló frameworköt amit nagyon nem szeretnék, mert phpban megírható az egész maximum 20 sorban pár egymásba ágyazott ciklusból meg fsockopenen keresztüli postolással, ha hajlandó működni...
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #7876 üzenetére
köszi, így meg ezt kapom:
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.teszteloverseny.hu:80 (A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. ) in C:\www\index.php on line 3
bool(false)
de a googletől is mondjuk.
most akkor le van tiltva a serverükön az fsockopen vagy valami még mindig nem jó? -
Louloudaki
aktív tag
mit kell beállítani php/apache alatt, hogy működjön az fsockopen/fopen?
ezt kapom:$fp=fsockopen ('http://www.google.com/', 80);
var_dump($fp);Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to http://www.google.com/:80 (Unable to find the socket transport "http" - did you forget to enable it when you configured PHP?) in C:\www\index.php on line 3
bool(false)ha meg csak www-vel kezdem a host nevet akkor
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.google.com/:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No such host is known. ) in C:\www\index.php on line 3
bool(false)arra szeretnék scriptet írni, hogy a http://teszteloverseny.hu/f8rentacar.php oldalon beküldjem a versenybe a megoldásomat. tesztautomatizálás scripttel, hogy a form értékeinek minden létező kombinációját lefutassuk, ami 300 darab lesz, tehát kézzel biztos nem kattintom végig.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4603 üzenetére
ok, köszi neked is meg cuckának is, valamit majd csak hegesztek
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4603 üzenetére
mástól kaptam tippet, szerinte úgy kéne, hogy hogy mikor belép, akkor egy md5 hasht generálni azt elrakni táblába meg usernek cookieba, ehhez mit szólsz?
igen, a jogokat meg usereket egyértelműen táblába rakom ezzel nincs gond. csak nem fejtetted ki az előző hszedet, azért nem értettem, hogy is gondoltad. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4601 üzenetére
nfs meg memcahed nem használtam még
tehát pl user1 belép, sessionbe eltárolom, hogy be van lépve meg berakom dbbe is, és ha megnyitja az aloldal1et amihez joga van akkor honnan fogom tudni, hogy a user1 akar hozzáférni és nem a user2 akinek nincs joga hozzá? valahogy ezt nem vágom annyira de meg kéne csinálni... -
Louloudaki
aktív tag
az mit jelent, hogy "a session kezelés működjön több szerveres környezetben is"?
3 féle userem van, különböző aloldalakhoz kell hogy joguk legyen. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #3860 üzenetére
pár hónapja direkt rákérdeztem erre itt, van egy 3-4000 soros terméklistám és van egy olyan oldalam ami ebből kiszedi a csak akciós cuccot és azt jeleníti meg (párszáz termék), gyorsabb-e és jobb-e ha csinálok egy akciós viewt, aszonták nem. most akkor?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
PazsitZ #3853 üzenetére
a view készítése nem gyorsít a dolgon, erre már rákérdeztem egyszer itt. az max arra jó, hogy sok helyről összeszedett adatot beleraksz és egyszerűbb utána a queryt megírni, de attól a mysql még ugyanúgy lefuttatja minden egyes alkalommal azt a queryt is ami a viewt összerakja. tehát ha
"create view akármi as select ez meg az innen onnan", és lekéred "select * from akármi" formában a view tartalmát, akkor lefut az "ez meg az innen onnan" is. -
Louloudaki
aktív tag
egy többmillió rekordos adatbázisban kb mennyire lesz gyors ha megfelelően van indexelve? kíváncsiságból kérdem. meg ezt az n bites dolgot hogy gondolod? vegyük azt, hogy alma, abban van a,l,m amit figyelembe kell venni, de mi van a hosszabb szavakkal? pl egy többszörösen összetettel?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #3347 üzenetére
nemtom, mail()-nek csak akkor van headers paramétere ahol lehet kódolást meg egyebet állítani, ha html formátum, nem? ez sima txt típus és azt a szöveget tartalmazza amit az utf8as kódolású php filében összerakok, meg jön a formból a neve ami ugye html és szintén utf8 minden lehetséges értelemben.
sonar, a file neve nem tartalmazhat spacet, ékezetes és egyéb spec karaktereket csak angol abc, _, -, számok ill a kiterjesztés előtt a pont
-
Louloudaki
aktív tag
php tetején header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
html headben <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
fájlok tutkó biztos utf8ként vannak mentve
van egy form amibe user beír nevet emailt stb majd valamit kiszámol az oldal és ezt elküldi neki emailben. a gond az hogy ha ékezetes nevet ír be hogy áéűúő akkor outlookban krikszkraksz lesz a neve az emailben a megszólításban. Dear Mr. ĂĄĂŠĹ�úŹĂ�Ă�ŰĹ�Ă�. gmailben jó yahooban is.így küldi el:
$text="Dear $nem $nev,\n\nWe charge as basic filing fee only $filing_s_ctm EUR service fee. satöbbi angol rizsa Thank you.";
mail($email,"Estimated cost in Hungary",$text,"From: info@valami.xy");valami elmebetegek hegesztették össze, de amúgy jó lenne a txt típusú mél, nem akarok 3 mondat meg 2 összeg miatt html mélt gyártani phpmailerrel pl
-
Louloudaki
aktív tag
nem tud valaki valami jó szájbarágós php5 objektum orientált programozás tutorialt? magyar, angol vagy német nyelven jöhet.
mod: online kell, nem pedig "vedd meg x könyvet" -
Louloudaki
aktív tag
melyik az a php függvény ami a számokat helyiértékesen formázza? 100 000, 10 000 stb ilyen formában? nem találom.
-
Louloudaki
aktív tag
dedede hát azok pont hogy jók, nézd csak az oldalt, bal oldalon gyorskeresőbe írd be hogy kesztyű klikk keresés és kiadja a kesztyűket, mind jó ű-vel pedig a csv-ben kalapos volt. vagy lencsevédő és azok is jók pedig hullámos o volt a csvben.
csak és kizárólag a nagy Ú és nagy Ó csesződik el, minden egyéb okaj.termék csoport selectben látszik.
télleg str_replace lesz. még a leltár progi gyártó céget megkérdem milyen kódolást köp ki az a szemét, örülnék ha nem kéne riplészelni.köszi mindenkinek az ötleteket, ha megoldottam, közzéteszem
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
PazsitZ #2768 üzenetére
mert 3000 sor a csv fájl és minden sor 15 oszlopból áll, csupán csak ezért nem nyúlnék hozzá kézzel
valami kobra progi köp ki terméklistát amit havonta 1x szinkronizálni kell a webshoppal. de a progi cseszi el a cuccot, ma fogtam magam és végignéztem, kalapos u meg hullámos o van benne ű meg ő helyett is, szal nemtom mi lesz a végső megoldásom még
-
Louloudaki
aktív tag
meggyűlt a bajom iconv()-val. van egy excellel mentett csv fájlom, szeretném betolni adatbázisba utf8ra konvertálva. soronként 2 mező értékét kéne konvertálni, ezekben van magyar szöveg. na most az a probléma, hogy a nagy "Ú" és nagy "Ó" eltűnik mire elmenti a táblába, tehát ami "Újság" lenne az "jság" stb
így konvertálok most:
$rows['3']=iconv("ISO-8859-2", "UTF-8", $rows['3']);
$rows['4']=iconv("ISO-8859-2", "UTF-8", $rows['4']);
próbáltam //TRANSLIT és //IGNORE formában is, eredmény dettó.
iso-8859-1ről és windows-1252ről is próbáltam konvertálni, szintén translit és ignore használatával is, még rosszabb lett, a kis ő, ű stb rosszul jelent meg, szal az iso-8859-2->utf-8 lenne a nyerő, de mégse teljesen.
a vicces hogy localhoston megy tökéletesen, csak az élő szerveren tűnnek el a betűk.
mit lehet ezzel kezdeni? -
Louloudaki
aktív tag
képmanipulálással kapcsolatban kérdeznék. van ez a méretező scriptem:
<?php
function image_resize($src_name,$dest_name,$x,$y, $type) {
$img="";
switch ($type) {
case "image/jpeg": {
$img=imagecreatefromjpeg($src_name);
}
break;
case "image/pjpeg": {
$img=imagecreatefromjpeg($src_name);
}
break;
case "image/png": {
$img=imagecreatefrompng($src_name);
}
break;
case "image/gif": {
$img=imagecreatefromgif($src_name);
}
break;
}
if ($img!=="") {
$sizes=getimagesize($src_name);
$src_x=$sizes[0];
$src_y=$sizes[1];
if (($src_x/$src_y)>=($x/$y)) {
if ($x<$src_x) {
$dest_x=$x;
$dest_y=floor($src_y*$x/$src_x);
}
else {
$dest_x=$src_x;
$dest_y=$src_y;
}
}
else {
if ($y<$src_y) {
$dest_x=floor($src_x*$y/$src_y);
$dest_y=$y;
}
else {
$dest_x=$src_x;
$dest_y=$src_y;
}
}
$van=shell_exec("which convert");
if (strlen($van)) {
$dest_file=substr($dest_name,0,strrpos($dest_name,"."));
$dest_ext=substr($dest_name,strrpos($dest_name,".")+1);
$ext_ok=array("jpg","gif","png");
$uzenet=shell_exec("convert -size ".$src_x."x".$src_y." -sample ".$dest_x."x".$dest_y." ".$src_name." ".$dest_file.".".((in_array($dest_ext,$ext_ok))?$dest_ext:"jpg"));
}
else {
$dest_id=imagecreatetruecolor($dest_x,$dest_y);
$dest_pic=imagecopyresampled($dest_id,$img,0,0,0,0,$dest_x,$dest_y,$src_x,$src_y);
imagejpeg($dest_id,$dest_name);
}
}
}
?>galéria képfeltöltésekor csináltatok vele egy max 133x100px thumbnailt meg egy max 800x600px nagyképet. ha a kép ezeken a tartományokon belül van vagy sokkal kisebb, akkor nagyítani nem fogja a script. namost giffel úgy látom nem jól működik, a thumbnailt jól legenerálta, de a nagykép amit nem kellett átméreteznie mert 800x600nál kisebb az eredeti kép, az totál fekete lett. itt látható thumbnailben: [link] utsó kép, ha rákatt akkor látszik hogy tök fekete semmi más. mi lehet az oka?
-
Louloudaki
aktív tag
van egy 3 szintű menüm, a tábla:
id
parent_id
menu_cim
menu_urla főmenüsor parent_id-ja 0, a többi szinté értelem szerűen a fölötte lévő menüpont id-ja
hogy kéne nekem ebből egy többdimenziós tömböt gyártani, ahol a faszerkezet már megvan?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
[HUN]Tyson #2331 üzenetére
egyik megoldás, ha getben átadod a nyelv paramértert <a href="index.php?lang=en">zászló</a> akkor index.phpban van ez a változód $_GET['lang'] aminek "en" az értéke.
másik meg ha egyszerűen <a href="oldalad.hu/en/indexfájl">zászló</a> és akkor nem is kell a $lang, szal a másik mappába simán átmásolsz mindent és ahol magyar azt átírod angolra és csak átlinkelsz oda.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Redpaladin #2269 üzenetére
esetleg ha van skype a gépen, akkor az lenyúlja a 80as portot a webservertől, ha a win indítása közben a skype előbb kerül sorra mint a server.
de lehet a tűzfal is a hibás. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Jano_023 #2235 üzenetére
free tárhelyen nem szeretik ha rrejtett cuccot töltesz fel, legyen az akár egy txt csak. .htaccess fájl segítségével be lehetne állítani, hogy jelszót kérjen, de free tárhelyen ilyen sincs. próbálj meg egy egyszerű php fájlt berakni, ami kér usert/passwordöt és ha jó, akkor kidobja a fájlt.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
drShaman #1781 üzenetére
ezt az időpontot átkonvertálod timestamp formába, kiszámolod, hogy 1 óra az hány másodperc és hozzáadod a timestamphez. mktime() csinál timestampet: [link]
ha ezt még el akarod tárolni adatbázisban, akkor vissza kell alakítanod olyan formátumba, erre jó a getdate() : [link]ha jól értelmeztem a kérdésedet.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
huskybusky #1236 üzenetére
nem tudom, hogy tényleg úgy írtad-e a kódban, ahogy itt:
$targy = "Levelem tárgya";
$nev = "A levél feladója: " . $_POST['name']."\n";
$email .= "A küldő email címe: " . $_POST['email']. "\n";
$uzenet .= "Üzenet: " . $_POST['message'];
mail(''email@címem.hu'',"Levelem tárgya",$name.$email.$message);de ha a magyar nevű $nev a feladó, a $uzenet az üzi, akkor a mail()-ben honnan veszed az angol nevű $name és $message változókat, mikor azok nem is léteznek, tehát értékük sincs, amit elküldhetnél? rugalmas a php, de ennyire mégse.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
DArchAngel #1047 üzenetére
a többiek kedvéért: az is volt a baj, hogy a wamp ilyen szempontból f*stalicska, legalábbis az a változat (wamp1 és wamp2) ami itt van, mert másik gépről fullos apache szerverrel, külön php5-tel és pear csomaggal megy szépen.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
DArchAngel #1043 üzenetére
880 sor, mit keressek benne? a ParamString az létezik, a return is, és mindkettő string típus is.
az létezik, hogy belső hálóról megy, külsőről meg nem?skype-on vagy msnen megkeresel? ott az infó a profilomban.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
DArchAngel #1041 üzenetére
kezdem feladni, most írták a srácok ezt a megoldást:
$client = new SOAP_Client($url, true);
$att = array('ParamString' => 'valami');
$response = $client->echoOperation($att);
echo($response->return);
és hogy ez náluk jó, belső hálózatról próbálták, és megy, itt nálunk külsőről ugyanúgy null.ilyen nincs.
a te megoldásodra meg ezt írja:
Call to a member function echoOperation() on a non-object in C:\www\index.php on line 8
a deserializeBody() nem jó. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
DArchAngel #1038 üzenetére
var_dumpolva null az értéke, de a kapcsolat létrejön, azt már leteszteltem. tehát vagy a metódus meghívása nem jó úgy, vagy az eredmény kiíratása, pedig netes mindenféle tutoriálok szerint mindkettő így helyes, vagy a szerver metódusa a bibis, de a szerveresek állítják, hogy jó, java meg c használja és megy.
azt is próbáltam, hogy a stringet egyelemű tömbként adom át neki, akkor is null az eredmény. -
Louloudaki
aktív tag
soap szakember van-e itt?
wamp server van localhoston, kiegészítettem mindenféle pear meg soap csomaggal, megvan a távoli java serveren a wsdl, működnek is rajta metódusok. namost, ha kapcsolódnék a távoli serverhez, már nincs hibaüzi végre, viszont meghívok egy metódust rajta, ami egy stringet vár és azt adja vissza, de se kép se hang. a web service tester szerint műxik a string visszaadás, de nekem nem ír ki semmit. ez a fájlom:
<?php
require_once "SOAP/Client.php";
$url = "wsdl helye";
$soapclient = new SOAP_Client($url, true);
$result=$soapclient->echoOperation('hello');
echo 'result: '.$result;
?>
kiírja, hogy "result:" és semmi nincs a $resultban. ötletek? esetleg van valakinek kompletten beállított szervere soaphoz, ami működik, és el tudja küldeni? bár ha nem jelez hibát, akkor csak jó az enyém is. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #814 üzenetére
értem, köszi, kipróba.
-
Louloudaki
aktív tag
köszi!
de ez még mindig nagyon fontos lenne: belépés után ha csak simán bezárom az ablakot, belépve maradok. szeretném, ha a session ilyenkor is elhalálozna, és legközelebb újra be kéne lépnem. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #806 üzenetére
akkor én nem tudom megadni, hogy a session az /-t használja és ne legyen külön /en stb és új bejelentkezés ezek szerint. no sebaj. ez nem fontos.
de a másik még mindig probléma, hogy ablak bezárás után is él a session, csak akkor léptet ki, ha rendesen kilép. ezzel mi legyen?
-
Louloudaki
aktív tag
- van egy 2nyelvű oldalam, az angol a magyar fájljainak másolata egy az egyben a /en mappában. belépéskor $_SESSION['user_id']-t hozom létre. na most, ha belépek magyar változatban a fórumba, aztán átegyek az angolba, ott már üres a $_SESSION. fordítva ugyanez. hogy lehet ezt megoldani?
- másik, ha csak simán bezárom az ablakot, belépve maradok. az index.php elején van session_start(), de ha a végére teszek session_destroy()-t, akkor ha belépés után kiválasztom a topicot, vagy másik menüre megyek, kidob folyton. az index.php hívja meg a menüpontok fájljait, úgyhogy ez mindig lefut, ezért dob ki, csak nemtom mit csináljak. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Louloudaki #796 üzenetére
bár ha nem akarsz posztolni semmit, akkor a form nem kötelező, de azért így a szabályos meg valid.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #745 üzenetére
ezt írtam én is pár sorral lejjebb.
-
Louloudaki
aktív tag
fogsz egy php fájlt, definiálod benne a host, user, password, db konstansokat, elmented egy mappába pl constant.phpnak, a mappába beleraksz egy .htaccess fájlt, tartalma: deny for all. aztán amelyik php fájlban kapcsolódni akarsz az adatbázishoz, abba pl require_once('elérésiút/constant.php')-val behúzod és használhatod a konstansokat a kapcsolódáshoz.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Protezis #715 üzenetére
mi mondjuk nem használunk sanitize-t.
vannak még hibák és nehézkes dolgok benne, azt sajna hagyományos módon kell megoldani, htmlentities stb.
de ha már ezt felvetetted, nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha van több radio buttonom, akkor cake-kel csak az elsőt tudom bejelöltté tenni, pl$html->radio('X/y',array('0' =>'News','1' =>'Agenda','2'=>'Emploi'),
null,array(''=>'',''=>'','checked'=>'checked'));így is az elsőben lesz a pötty, hiába adom meg, hogy a harmadik legyen bejelölve. erre ötlet?
// új topic cake-nek? hátha lenne több érdeklődő.
-
Louloudaki
aktív tag
olyat én is tudok, hogy az oldal futásidejében elintézni a dolgot, de nem így akartam.
kicsit guglizgattam közben, extránál úgy láttam van lehetőség kb 2 fájl időzítésére, de nem ingyenes tárhelynél a szerver cron mappájába kell berakni egy időzített hívást tartalmazó fájlt, ami a php fájlra mutat (ergo adott szerver rendszergazdáját kell meggyőzni a dologról). füff...azt hittem, egyszerűbb a dolog. mindegy, marad a futásidős megoldás. -
Louloudaki
aktív tag
szeretnék egy php kódot lefuttatni mindennap pl hajnali 1kor, hogy a 3 napnál régebbi ki nem fizetett szobafoglalásokat törölje az adatbázisból. mit tudtok tanácsolni?
tele von zsinór, asszem atw-n futottam bele ebbe, meg jópár helyen a "manuálban" is leírták, hogy alapból nyomják, nem kell beletenni külön. azóta nem kísérletezgetek free tárhelyen session_start()-tal.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #269 üzenetére
köszi.
közben megoldottam máshogy. mivel minden sorhoz 5 mező tartozik, így megszámoltam hány jön postban, elosztottam 5-tel, majd az értékkel nyomtam egy for ciklust, és itt mentettem soronként.
de mennyivel jobb lett volna, ha dinka cakephp engedte volna, hogy így postoljam: $this->data['Invitation' ][0]['id' ] , és nem a mező nevét kellett volna megtoldani számmal. áááh... halál rá. -
Louloudaki
aktív tag
hátha valaki ad gyors választ erre:
postban úgy kapom meg a cuccot, hogy
$_POST['0-id' ], $_POST['0-name' ] + egyéb mezők
$_POST['1-id' ], $_POST['1-name' ] + egyéb mezők stb.
muszáj így küldenem, most nem részletezem, miért. ezeket az adatokat 1-1 sorba kéne inzertálni adatbázisba.
nyomok egy foreachet $key=>$value, a $key-t explode-olom a kötőjelnél, na de utána mi van? hogy tudom az összetartozó értékeket megtalálni.
hogy pl a 0 értéknél is legyen egy insert into tábla cucc, meg 1-nél újabbb stb amíg végig nem ér? a $key a mező neve, $value meg az érték. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Louloudaki #53 üzenetére
van egy olyan, hogy hydrogen/hydrogen.php, abban lesz valahol. illetve a tinymce/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js-t is érdemes átnézni.
ha ezekben nincs, akkor passzoltam. -
Louloudaki
aktív tag
if
{
a legutóbbi változatot töltötted le, akkor az úgy működik, hogy ahol használnád, abba a fájlba teszed, hogy:
<script language=''javascript'' type=''text/javascript''>
advanced theme
tinyMCE.init({
mode : ''textareas'',
theme : ''advanced'',
theme_advanced_buttons1 : ''gombok nevei'',
theme_advanced_buttons2 : ''stb'',
theme_advanced_buttons3 : ''stb''
});
</script>
és rátelepszik minden textareára, ami ott található, és ezen textareákat szabadon méretezheted.
}
else
{
töltsd le ezt. de mindjárt megnézem, hogy a régiben hogy lehet.
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged