- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
pityaa23 #18310 üzenetére
Ez nagyon nem php téma. Ha alá akarnád nyitni, akkor az JavaScriptes kérdés. De én inkább simán csak a logó fölé pozícionálnám, az csak CSS. Z-indexet kell állítani. Vagy a logónak kisebbet, vagy a datepickernek nagyobbat.
-
CSorBA
őstag
válasz
don_peter #17917 üzenetére
Jól, és nálam működik is, konzolból is. De én is javaslom, hogy fáradj át vagy a Weblap készítés vagy a JavaScript topic-ba
-
CSorBA
őstag
Ne akarjunk cookieban tárolni ideiglenesen se nagyobb szöveget, mikor erre kifejezetten alkalmas pl a sessionStorage és localStorage.
-
CSorBA
őstag
Természetesen én is így csinálom. Azonban ilyenkor csak az error messaget kapod el, magát a last queryt PDO-val nem tudod lekérni, mivel prepared statementeket használ, amit az SQL szerver fog összerakni. Szóval php oldalon nincs meg az utolsó lekérdezés. SO kérdés ezzel kapcsolatban: [link] Itt viszont egy lehetséges megoldás: [link] A kérdésem arra irányult, hogy ilyesmit használ-e valaki?
-
CSorBA
őstag
Sziasztok,
ha jól tudom használnak itt páran PDO-t. Ehhez kapcsolódóan lenne olyan kérdésem, hogy a hiba logolást ki hogyan oldja meg? (ráguglizni én is rá tudok, most személyes tapasztalatok érdekelnek) Előtte egy mysqli-s saját db helpert használtam, ahol hiba esetén lementettem a lasqueryt és a hozzá tartozó mysql hibaüzenetet. Itt valaki használ hasonló megoldást PDO alatt?
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #17345 üzenetére
Ilyen lett az én megoldásom is. Nem gondoltam, hogy az array_walk lassabb lesz ennyivel... (think)
Köszi -
CSorBA
őstag
Sziasztok,
adott egy hasonló tömb:
array() {
[0]=> array(...) {
["id"]=> string(...) "214"
["valami"]=> ...
}
[1]=> array(...) {
["id"]=> string(...) "514"
["valami"]=> ...
...Van rá valami lehetőség, hogy a szülő tömb kulcsainak a benne lévő tömb id kulcsának az értékét adjam meg? Azaz a 0 helyett 214, az 1 helyett 514 legyen a példában. Természetesen a tömb bejárása és újragenerálása nélkül. Az array_flip szerintem nem működik asszociatív tömbökre.
Ötlet?
Köszi
-
CSorBA
őstag
válasz
tothjozsi96 #16612 üzenetére
Kezdjük ott megközelíteni a problémát, hogyha F5-öt nyomsz, akkor soha semmilyen tárolási (vagy törlési) műveletnek nem szabadna újra végrehajtódnia. Mondjuk legyen a kulcsszó: header location.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #16608 üzenetére
Amúgy - csak hogy megnyugtassalak - én személy szerint már jó pár ilyen kimerítő hozzászólásodat elkönyvjelzőztem. Akár ezekből is lehetne összegyúrni egy témaösszefoglalót
-
CSorBA
őstag
válasz
PumpkinSeed #16592 üzenetére
Vagy egy minimum 5000 szavas esszét fogalmaz épp
-
CSorBA
őstag
válasz
DNReNTi #16123 üzenetére
Azért azt megnézném egy TinyMCE-ben szerkesztett email hogy mutat Gmail-ben, vagy Outlook 2003-ban.
Ha normálisan van beállítva, akkor teljesen jól. 3-4 éve írtam egy ilyen e-mail küldő modult, akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak, teljesen szépen jelent meg minden. Persze vigyázni kell olyan apróságokra, h. pl wordből/weblapról beillesztett szöveg ki legyen gyomlálva (pl felesleges divektől, stb).
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #15766 üzenetére
Sk8erPeter:
citro mailreEz itt tiltott szó?
DNReNTi:
Pont azzal történt -
CSorBA
őstag
A másik topikban már leírtam, hogy általában ilyenkor mi alapján rendeznek (legalábbis az MLSZ): pont, győzelmek száma, gólkülönbség, lőtt gól.
-
CSorBA
őstag
válasz
DNReNTi #15538 üzenetére
Hasonlót használok én is, nekem ez vált be leginkább:
function normalize($string) {
$accent = array('À', 'Á', 'Â', 'Ã', 'Ä', 'Å', 'Æ', 'Ç', 'È', 'É', 'Ê', 'Ë', 'Ì', 'Í', 'Î', 'Ï', 'Ð', 'ð', 'Ñ', 'Ò', 'Ó', 'Ô', 'Õ', 'Ö', 'Ø', 'Ù', 'Ú', 'Û', 'Ü', 'Ý', 'ß', 'à', 'á', 'â', 'ã', 'ä', 'å', 'æ', 'ç', 'è', 'é', 'ê', 'ë', 'ì', 'í', 'î', 'ï', 'ñ', 'ò', 'ó', 'ô', 'õ', 'ö', 'ø', 'ù', 'ú', 'û', 'ü', 'ý', 'ÿ', 'Ā', 'ā', 'Ă', 'ă', 'Ą', 'ą', 'Ć', 'ć', 'Ĉ', 'ĉ', 'Ċ', 'ċ', 'Č', 'č', 'Ď', 'ď', 'Đ', 'đ', 'Ē', 'ē', 'Ĕ', 'ĕ', 'Ė', 'ė', 'Ę', 'ę', 'Ě', 'ě', 'Ĝ', 'ĝ', 'Ğ', 'ğ', 'Ġ', 'ġ', 'Ģ', 'ģ', 'Ĥ', 'ĥ', 'Ħ', 'ħ', 'Ĩ', 'ĩ', 'Ī', 'ī', 'Ĭ', 'ĭ', 'Į', 'į', 'İ', 'ı', 'IJ', 'ij', 'Ĵ', 'ĵ', 'Ķ', 'ķ', 'Ĺ', 'ĺ', 'Ļ', 'ļ', 'Ľ', 'ľ', 'Ŀ', 'ŀ', 'Ł', 'ł', 'Ń', 'ń', 'Ņ', 'ņ', 'Ň', 'ň', 'ʼn', 'Ō', 'ō', 'Ŏ', 'ŏ', 'Ő', 'ő', 'Œ', 'œ', 'Ŕ', 'ŕ', 'Ŗ', 'ŗ', 'Ř', 'ř', 'Ś', 'ś', 'Ŝ', 'ŝ', 'Ş', 'ş', 'Š', 'š', 'Ţ', 'ţ', 'Ť', 'ť', 'Ŧ', 'ŧ', 'Ũ', 'ũ', 'Ū', 'ū', 'Ŭ', 'ŭ', 'Ů', 'ů', 'Ű', 'ű', 'Ų', 'ų', 'Ŵ', 'ŵ', 'Ŷ', 'ŷ', 'Ÿ', 'Ź', 'ź', 'Ż', 'ż', 'Ž', 'ž', 'ſ', 'ƒ', 'Ơ', 'ơ', 'Ư', 'ư', 'Ǎ', 'ǎ', 'Ǐ', 'ǐ', 'Ǒ', 'ǒ', 'Ǔ', 'ǔ', 'Ǖ', 'ǖ', 'Ǘ', 'ǘ', 'Ǚ', 'ǚ', 'Ǜ', 'ǜ', 'Ǻ', 'ǻ', 'Ǽ', 'ǽ', 'Ǿ', 'ǿ', 'Þ', 'þ', '_');
$normal = array('A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'AE', 'C', 'E', 'E', 'E', 'E', 'I', 'I', 'I', 'I', 'D', 'ð', 'N', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'U', 'U', 'U', 'U', 'Y', 's', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'ae', 'c', 'e', 'e', 'e', 'e', 'i', 'i', 'i', 'i', 'n', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u', 'u', 'y', 'y', 'A', 'a', 'A', 'a', 'A', 'a', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'D', 'd', 'D', 'd', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'H', 'h', 'H', 'h', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'IJ', 'ij', 'J', 'j', 'K', 'k', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'l', 'l', 'N', 'n', 'N', 'n', 'N', 'n', 'n', 'O', 'o', 'O', 'o', 'O', 'o', 'OE', 'oe', 'R', 'r', 'R', 'r', 'R', 'r', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'T', 't', 'T', 't', 'T', 't', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'W', 'w', 'Y', 'y', 'Y', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 's', 'f', 'O', 'o', 'U', 'u', 'A', 'a', 'I', 'i', 'O', 'o', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'A', 'a', 'AE', 'ae', 'O', 'o', 'B', 'b', '-');
$res = str_replace($accent, $normal, $string);
$res = preg_replace(array("/[^\w]+/i", "/\-{2,}/", "/^-|-$/"), array("-", "-", ""), $res);
$res = strtolower($res);
return ($res);
} -
CSorBA
őstag
válasz
trisztan94 #15358 üzenetére
-
CSorBA
őstag
válasz
csabyka666 #15276 üzenetére
Ez SQL topikos kérdés lenne, válasz: [link]
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #15122 üzenetére
Mikre nem figyelsz
-
-
CSorBA
őstag
Valaki ilyennel találkozott már?
Call to undefined function mysqli_begin_transaction()
Többi mysqli function pedig megy.
-
CSorBA
őstag
A key funkcióval ütköztem egy kis nem értem miért így van dologba
Szóval a példakódom:
$tomb = array();
$tomb["geza"] = array("gyumolcs" => "alma", "szin" => "piros");
$tomb["zsolt"] = array("gyumolcs" => "szilva", "szin" => "lila");
$tomb["agnes"] = array("gyumolcs" => "citrom", "szin" => "sarga");
foreach ($tomb as $k => $v) {
echo "kulcs: ".$k." - gyumolcs: ".$v['gyumolcs']." - szin: ".$v['szin']."<br/>";
}
foreach ($tomb as $e) {
echo "kulcs: ".key($e)." - gyumolcs: ".$e['gyumolcs']." - szin: ".$e['szin']."<br/>";
}Első foreach kimenete:
kulcs: geza - gyumolcs: alma - szin: piros
kulcs: zsolt - gyumolcs: szilva - szin: lila
kulcs: agnes - gyumolcs: citrom - szin: sargaMásodik foreach kimenete:
kulcs: gyumolcs - gyumolcs: alma - szin: piros
kulcs: gyumolcs - gyumolcs: szilva - szin: lila
kulcs: gyumolcs - gyumolcs: citrom - szin: sargaNos. A key nem a tömböm kulcsát adja vissza? A második foreachben a $tomb 3 tombot tartalmaz, melynek a kulcsai geza, zsolt, agnes. Ezt az első $key => $value foreach-nél szépen meg is kapom. A másodiknál pedig olyan mintha a $tomb tombomben lévő egyes nevekhez tartozó tömbben lévő első elem (ami szintén tömb) első kulcsát adja vissza, ami a gyumolcs. Ez normális? Hol néztem be?
-
CSorBA
őstag
válasz
PumpkinSeed #14563 üzenetére
Nem tudtam, hogy ennyire analfabéta a Windowsos jegyzettömb.
A hangsúly nem az analfabétaságon, hanem a windowsoson van. Máshogy van kódolva, más a sortörés. Notepad++ ezt tudja érzékelni, de attól még neked rossz a sortörésed windows alatt.
Ajánlom: [link] -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #14131 üzenetére
igen igen. úgy akartam
-
CSorBA
őstag
Le kell fordítani magyarra, az nincs meg. Megnyitod a forumra felmásolt language/en/mods/captcha_sortables.php fájlt, átírod a stringeket magyarra, majd elmented majdnem ugyanerre az útvonalra, csak en helyett a hu mappába. És már kész is.
Bár most, hogy mondod nekem sincs meg magyarul, lefordítom lehet.
-
CSorBA
őstag
válasz
nova001 #14124 üzenetére
Én ezt ugyan nem ismerem, de van egy olyan plugin, hogy Sortables CAPTCHA Plugin.
Ennél jobbat még nem találtam. Regisztrációkor 2 oszlop van és rendezni kell megadott szempont által őket. Pl férfi és női nevek. Ezen bot nem jött még át, pedig 9 aktív fórumon használom. Előtte a recaptchán napi 40-50 jött :S
-
CSorBA
őstag
A phpmyadmint használókhoz lenne pár kérdésem. Sajnos a szolgáltatóm frissített 3.x-ről 4.x-re. És valami szörnyű eddig.
1, A bal oldali adatbázis navigáció fa szerkezetű lett, iszonyatosan használhatatlan, sosem tudom épp hol vagyok. Hogy lehet ezt visszaállítani a régire?
2, Bizonyos táblákat kódolva látok, míg a régi verzióban normálisan láttam. Ez mi ez? A képen ltászik: Hogy lehet kikapcsolni?
-
CSorBA
őstag
Most úgy néz ki, ez megoldja, bár örülnék valami jobb megoldásnak...
preg_replace('/\s+/', ' ',html_entity_decode(str_replace("Â ", "", htmlentities($str))))1, html entitásokat csinálok, így a chr(194)-ből, (ami multibyte nbss) "Â " lesz.
2, Az említett "Â " karaktersort kiszedem belőle.
3, Visszaalakítom a html entitásokat.
4, Valahogy maradnak benne spacek (Valaki mondja meg, miért?), azokat is kiszedem. -
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13748 üzenetére
Az ord() 194-nek írja, megpróbáltam chr(194)-et strtr-el replacelni, és ugye a szokásos multibyte strip jelenséget kaptam (négyszög kérdőjellel). Így tényleg nekem is gyanús lett, hogy 2 byteos.
Most milyen úton menjek tovább? Ez a C2 és A0 -t hogy tudom megnézni?
-
CSorBA
őstag
válasz
CSorBA #13746 üzenetére
Annyira azért rájöttem, hogy ezt a tinymce rakja nekem bele. Egy normál space ord kódja 32. Ezé (mármint ami számomra nem kívánatos) viszont 194. A jó hír, hogy két szó közé rak egy darab 32-est, és ha több lenne, akkor 194-eseket rak. Ez azért jó, mert elég az összes 194-est vetkőztetnem.
Már csak azt kell megoldanom, hogy vetkőztetek egy stringben 194-es karaktereket. Lehet elég a sima replace. -
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13744 üzenetére
Igen, erre gyanakszom én is. Az -nek ugye - mint entitás - látható nyoma van, de a másik kettőt nem ismerem. Azért fura, mert firebuggal megnézve sima szóköznek látom.
Mindjárt rákeresgélek, bár ha valaki tud rá valami jó strip-et, akkor annak örülnék(Persze azért szavak között maradjon 1-1 szóköz...)
-
CSorBA
őstag
Ha mysqlből kérdezek le, és iratom ki htmlbe, akkor a dupla spaceket kiírja továbbra is (míg ha a htmlbe írok többszörös szóközöket, ugye akkor az csak egynek számít). Ez mitől van, és hogy szüntethetném meg?
-
CSorBA
őstag
válasz
DeltaPower #13686 üzenetére
Oh, akkor én olvastam rosszul, bocsi. Visszavonva
-
CSorBA
őstag
válasz
DeltaPower #13684 üzenetére
Szerintem meg mivel "-jelek között van, így előbb be fogja oda a dolláros változóba helyettesíteni az értéket a php.
illetve az act_week() nem php függvény, hanem saját sql rutin (Ha visszább olvasol, láthatod - először engem is megtévesztett)
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #13334 üzenetére
Akkor marad az első
Köszönöm szépen
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #13332 üzenetére
Szóval akkor nyugodtan írjam bele így?
header('HTTP/1.1 404 Not Found');
-
CSorBA
őstag
Ha van custom error pagem, azaz ha nem található egy aloldal, akkor saját 404-re irányítom a usert.
De szeretném tudatni a keresőbotokkal, hogy ne indexelje azt az oldalt (ergo tudjon róla, hogy megszűnt), akkor az alábbi header jó lesz hozzá, igaz?header($_SERVER['SERVER_PROTOCOL'].' 404 Not Found');
-
CSorBA
őstag
Hogy tudom úgy kikapcsolni a hibaüzeneteket, hogy azért az error_logba írja?
error_reporting(0);
log_errors(1);Ez nem jó
-
CSorBA
őstag
válasz
Babetta-X #13099 üzenetére
Szerintem valami ilyesmire gondolsz:
.htaccess segítségével az enoldalam.hu fő domaint a tárhelyen átirányítjuk az enoldalam mappában lévő index.php-ra. Ha mégsem erre gondoltál, akkor bocsi
Options -Indexes
# Turn on the rewrite enginge
RewriteEngine on
# Main domain
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?enoldalam.hu$
# Used subfolder (RewriteCond)
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/enoldalam/
# Additional settings.
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
# Used subfolder (RewriteRule)
RewriteRule ^(.*)$ /enoldalam/$1
# Main domain and the used subfolder with index file
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?enoldalam.hu$
RewriteRule ^(/)?$ enoldalam/index.php [L] -
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #13040 üzenetére
Nekem is volt ilyen tárhelyem, amcsiban, azért váltottam róla, mert messze volt, és megérződött. Amúgy tényleg azt raktál rá amit akartál, csak archiválást figyelték. Szóval azért 20gigás csomagolt fájlokat nem szerették
De lehetetlen feltölteni, mert van havi adatforgalmi korlát, és abba fogsz beleütközni.
-
CSorBA
őstag
Most linkelték nekem, lehet látta már valaki, szerintem mindenki magára ismerhet 1-1 helyzetben
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #12795 üzenetére
Plusz info, hogy a _once verziók sokkal lassabbak
Ezt nem is tudtam, jól jött, köszi!
Bár itt azt mondják, hogy elhanyagolható a különbség: [link]
-
CSorBA
őstag
Szia!
Nekem kb 3 hete volt ilyenem (webfejlesztéses topikban pont leírtam).
cgi fájlok, php fájlok kódolva (encode, meg base64-esek), random php fájlok itt ott, meg js fájlok elejére ugyanaz beírva. htaccessel valami amcsi oldalra átirányítva minden.
Egy adott virtuális tárhelyen több weblap volt, különböző mappákban. Egyikben volt egy régi, 1.5-ös, nem frissített joomla. Na ott jöttek be. (azt frissítettem, ftp jelszavakat váltottam, most már jó minden.)
-
CSorBA
őstag
Javascript topikban nem jártam sikerrel, hátha itt valaki tud valami okosat
Van egy adott url, van egy adott oldal.
Facebook comment box.
Ugye mondjuk: data-href="http://domain/cikk" html5 + betöltve az fb js az elején, egy most generált app id-vel.
Mi van, ha domaint váltok, hogy tarthatom meg a hozzászólásokat? (ha a data href-et a régin hagyom, akkor ugye url warningot kapok a comment box alján.)
Appnál az "App Domains" és a Website with Facebook Login részben a Site url mező ki van töltve (bár ezt az utóbbit nem értem miért kell.
-
CSorBA
őstag
Megint egy egyszerű tömbös kérdés, ami nem ugrik be.
Adott több, csak ennyi:
$tomb = array("szin" => "piros")Hogy érem el a piros szót. Csak a szót, semmi foreach nem kell, csak minél egyszerűbben el akarom érni.
$tomb[0] és az után?
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #12515 üzenetére
Tárhely.eu-nál van mindkét tárhelyem (All inclusive és Start csomag). All inlcusive alatt volt tesztelve, pedig ott van még csak nekem 8-9 aktív oldalam a tárhelyen. A Start csomag alatt pedig csak ez a weblap van. Viszont most nézegettem, akár csak egy phpinfót tartalmazó pi.php futása is olykor sokáig tart. Szóval kezdem kizárni a kódolási problémát, mindenesetre jelzem feléjük, vagy legvégső esetben visszaköltözök az All inclusivere. Azért kínos, mert nemrég indítottam élesben az oldalam...
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #12513 üzenetére
Nem használok ilyet, nem hinném, hogy ez lenne.
Viszont amit észrevettem már korábban is ezen a szerveren, bármely oldal betöltődésének sebessége kicsit hangulatfüggő. Van amikor villámgyorsan töltődik, van amikor vánszorog. És ezt még az éles üzem előtt is tapasztaltam (.htaccessel volt zárolva, szóval még a használat sem lehetett, ugyanaz a fájl futott le végig).
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #12511 üzenetére
Az a gondom, hogy nem tudom előidézni a jelenséget. Majdnem fél évnyi teszt és fejlesztés alatt nem jött ki, most is csak az error_logból láttam meg....
-
CSorBA
őstag
Erre valaki valami okosat?
[17-Jan-2013 14:46:34 Europe/Budapest] PHP Fatal error: Out of memory (allocated 1048576) (tried to allocate 195909 bytes) in Unknown on line 0
[17-Jan-2013 14:46:34 Europe/Budapest] PHP Fatal error: Out of memory (allocated 1310720) (tried to allocate 491520 bytes) in /home/dreamsha/public_html/dreamshare/index.php on line 368
[17-Jan-2013 15:53:44 Europe/Budapest] PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20090626/pdo_mysql.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20090626/pdo_mysql.so: failed to map segment from shared object: Cannot allocate memory in Unknown on line 0
[17-Jan-2013 15:53:44 Europe/Budapest] PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20090626/bcompiler.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20090626/bcompiler.so: failed to map segment from shared object: Cannot allocate memory in Unknown on line 0
[17-Jan-2013 15:53:44 Europe/Budapest] PHP Fatal error: Out of memory (allocated 1048576) (tried to allocate 195909 bytes) in Unknown on line 0
[17-Jan-2013 15:53:44 Europe/Budapest] PHP Fatal error: Out of memory (allocated 1310720) (tried to allocate 491520 bytes) in /home/dreamsha/public_html/dreamshare/index.php on line 368
[17-Jan-2013 15:53:44 Europe/Budapest] PHP Fatal error: Out of memory (allocated 1048576) (tried to allocate 195909 bytes) in Unknown on line 0
[17-Jan-2013 15:53:44 Europe/Budapest] PHP Fatal error: Out of memory (allocated 262144) (tried to allocate 32768 bytes) in Unknown on line 0Az említett index fájlban a 367. sorban van egy hash_hmac fgv, ezen felül semmi a környéken. Nem is tapasztaltam a hibát élesben, csak az error_log-ot láttam, hogy ez mi hogy került oda. Fél évi teszt alatt nem jött ki most meg jött egy error_log. Vélemények?
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #12323 üzenetére
Meg egy doctype is, ha egész korrektek akarunk lenni
-
CSorBA
őstag
Oké, alakul, de:
Uncaught Exception: 604: Your statement is not indexable. The WHERE clause must contain an indexable column. Such columns are marked with * in the tables linked from http://developers.facebook.com/docs/reference/fql
Pedig csillagozva van.
-
CSorBA
őstag
Nem nem, a legelején akadok el. Van egy ilyen példám, amit fentebb is linkelt a fórumtárs. Így kezdődik:
require '../src/facebook.php';
// Create our Application instance (replace this with your appId and secret).
$facebook = new Facebook(array(
'appId' => '344617158898614',
'secret' => '6dc8ac871858b34798bc2488200e503d',
));Vagy ez a rész nekem nem kell? Hova írom be a querymet, azt nem vágom.
-
CSorBA
őstag
Várjatok, az elején akadok el. Ehhez mindenképp kell app id?
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne facebook - php vonalon. Annyi változatot találtam már rá, hogy nem is tudom min kellene elindulnom, így inkább megkérdem itt. Annyit szeretnék csak, hogy kilistázzam egy page lájkolóit.
Azt tudom, hogy ez az FQL kell nekem:
SELECT user_id FROM like WHERE object_id="page_id"
Szóval ehhez keresném a megfelelő környezetet. Köszönöm.
Itt találtam egy komplett kódrészletet: [link]
De minek ehhez app_id, meg ilyenek? -
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11495 üzenetére
Jahhogy így. Okok, megnézem és kipróbálom, majd hétvégén jelzek. Köszönöm.
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11492 üzenetére
És ezt hogy vitelezem ki, azaz hogy csinálok ilyen proxyt?
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #11490 üzenetére
Gondoltam visszadebuggolod nekem
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #11488 üzenetére
És elmondod mi az?
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #11486 üzenetére
Nem, azt akarom megnézni, hogy mi a weboldal url-je
Így küldtem ki eddig az emailt, de cron esetén ez nem jó:
<a href="http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].'/megrendelesek">
-
CSorBA
őstag
Cron jobnál nincs SERVER tömb, hogy tudom akkor kinyerni a HTTP_HOST-ot?
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11438 üzenetére
Mondjuk számtípusoknál én cast-olnék vagy filtereznék, nem escape-elnék.
+1
-
CSorBA
őstag
válasz
RootRulez #11426 üzenetére
Elsőnek nézd meg, hogy milyen php verzió fut. Csinálj egy fájlt ezzel a tartalommal, majd futtasd:
<?php phpinfo();
Lehet még 4-es php fut, azon pedig ez a funkció nem támogatott. Nekem mintha úgy rémlene, hogy lehet változtatni vmi admin menüben, hogy melyik php fusson. Bár erre nem esküdök meg, régen láttam uw-s oldalt.
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11424 üzenetére
Azt nem is néztem. Igazából erőm sincs az egészet nézni
-
CSorBA
őstag
Logikus, a die azért van benne, ha nem sikerül, akkor "haljon meg/lépjen ki" és ne csináljon semmit. Ha ezt kiszeded, akkor nem lép ki, de nem is tud mit csinálni, mert már előtte van valami hiba
mondtam már, hogy ne csak táblázatba rakd, hanem vmi inputba is:
írd át azt a sort erre:
<td><?php echo "<input type=\"hidden\" name=\"mozgastetel\" value=\"" . $sor['mozgastetel_id'] . "\"/><a href=\"inc/teteltorles.php?id=" . $sor['mozgastetel_id'] . "\">Törlés</a>";?></td>
De ebbe a ronda kódba már kezdek belezavarodni, szóval inkább erre:
<td><input type="hidden" name="mozgastetel" value="<?=$sor['mozgastetel_id']?>" /><a href="inc/teteltorles.php?id=<?=$sor['mozgastetel_id']?>">Törlés</a></td>
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #11362 üzenetére
Tény, hogy ez nem teljesen helytálló kijelentés volt, de érted hogy értettem na. Most nem akarom még jobban megkavarni, mikor tényleg az alap html sem megy neki. Jobb ha külön csinál mindent.
-
CSorBA
őstag
Az egy dolog, de nem jó.
Gondold el van egy oldalad, amin van két tevékenység:
Törlés
Szerkesztés
És mindkettőnél a formban küldesz valamit, amit ugyanúgy nevezel el. A php honnan tudja, hogy most te melyiket akartad küldeni, ha mindkettőt elküldted. Még most az elején szokj le róla, és szedd szét a formot, annyira, ahány submited van. -
CSorBA
őstag
Privátban kaptam kódot, de visszaterelem a fórumtársat inkább ide:
Ajjjajajajajj.Hol is kezdjem
1,
1 formban 1 submit lehet csak.2,
A submit csak elküldi a formot, ahhoz hogy adatot is küldj vele, bele kellene raknod az adatokat "valamibe" (pl.: input, textarea, checkbox, radio). /Ezért lehet kapok még leszólást a fórumtársaktól, csak megpróbáltam érthetően elmagyarázni.../
Szóval ha te megnyomod a "Törlés!" gombot, akkor attól honnan tudná a php, hogy mit töröljön? Kellene neki küldeni valamit. Mondjuk nálad a tetel_id-t bele kellene rakni egy hidden inputba, mert attól, hogy ott a táblázatban van, nem fogja elküldeni.<input type="hidden" value="<?=$sor["mozgastetel_id"]?>">
(a html részben helyettesíthető a print parancs közvetlen egyenlőségjellel, ahogy itt írtam)Mellesleg, $id = $_POST['mozgastetel_id']; itt is tessék escapelni!!!
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #11331 üzenetére
FB-nél régen meg lehetett szabni teljesen. Külön meg lehetett adni az API-nak a CSS fájlt, és azt behúzta és feldolgozta, és színezgetett pl egy Comment boxban mindent. Az újnál már nem lehet
:S
-
CSorBA
őstag
Ezzel nem teljesen értek egyet, bár az is lehet, hogy én gondolom rosszul.
Szerintem a SESSION biztonságosabb, mint az adatbázis, de csak abban az esetben, ha védjük a SESSION id lopásától. (most tételezzük fel, hogy a szerveren teljesen védve van a sessiont tároló fájlrendszer)
Itt eleve pont ettől védem. Nézzük mi van a sessionunkban:
- ugye alapból van neki egy id-je
- userid (ha ez létezik, akkor be van lépve, illetve tudom, hogy kiről van szó)
- security_token - md5(IP-USERAGENT)Minden oldalletöltésnél legenerálom a felhasználóm (vagy támadóm) md5(IP-USERAGENT) hashét, és összehasonlítom a jelenlegi SESSION-ban security_tokenjével. Ha nem egyeznek, kidobom.
Ha ellopja a session id-t, akkor jó esetben el fog térni ez a security_token. És kidobom.
Emellett csinálhatom azt, amit Brown Ügynöknek írtam, hogy folyamatosan változtatom a SESSION id-t.
Most nem értem, miért kellene adatbázisban tárolnom? Ha ellopja az id-t, és még sikerült ugyanazon ip-t, user agentet is előállítania, akkor már olyan mindegy, hogy db-ből nézem, vagy sessionból. (de pont ezt fogom megakadályozni a folyamatos id váltással) Feleslegesnek érzem a táblás tárolást.
Az már más kérdés, hogy mi van akkor, ha folyamatosan váltom az id-t, és a támadom ÉPPEN elkapja a jót, épp belép, épp oldalt tölt le, és Ő fogja megkapni onnantól a valid id-t, és a felhasználómat vágja ki... Bár valljuk be, ennek nagyon kevés esélye van. Az alábbiaknak kellene teljesülni:
- Hálózati forgalom figyelésével, két oldalletöltés között elkapni a session id-t.
- Egy ip-ről lenni.
- Eltalálni a User agentet. -
CSorBA
őstag
Brown ügynök:
Szóval kb annyit csinálok, hogy:1, Berakom a sessiont tartalmát egy változóba.
2, Változtatok sessionid-t.
3, Visszarakom a változóból a tartalmat az új sessionba.mobal:
Ok, ezt berakom. Végül is elég valószínűtlen, hogy valaki folyamatos IP-t váltogató mobileszköztől akarna belépni.
De nem elég ezt is a sessionban tárolni? Miért rakjam adatbázisba?
Ha ellopja a támadó még is a sessionid-t, akkor összehasonlításkor a sessionban tárolt md5 hashelt useragent és ip úgysem fog stimmelni. Miért queryzzek még db-ből? -
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11249 üzenetére
A gyakori mit takar? Minden oldaltöltés, vagy x időnként?
-
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11244 üzenetére
Még a sima, alap sessionnal lenne pár kérdésem.
Ugye arról van szó, hogy a gépen a PHP SESSION id-jét egy sima Cookie-ban tárolja, pl:
PHPSESSID=valamimd5számÉs ugye a fő probléma, ha valaki megszerezné ezt az ID-t, akkor a támadó a belépett felhasználónak tudná magát mutatni. Jól értem, hogy ez az ID megszerezhető csupán a hálózati forgalom figyelésével? Vagy mindenképpen találgatós módszer van? (Lenne még több kérdésem, csak ezt tisztázni szeretném.)
Mindenesetre a támadó dolgának megnehezítése az lenne, hogy a SESSION id-n kívül figyelem mondjuk az alábbiakat:
- Figyelem a felhasználó UserAgentét.
Ezzel csak az a bajom, hogy ezt sem túl nehéz kitalálni. Mondjuk legyen win7 vagy xp alatt legfrissebb Chrome vagy Firefox. Gondolom ebben semmi egyedi nincs, csak kb ennyi adatot tárol. Igaz? Pl.: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0.1 Itt kapásból itt vannak a legelterjedtebbek: [link]- A következő lehetőség, hogy figyelem a felhasználó IP címét.
Ez egyértelmű, azonban még sem teljesen jó.: Mi van, ha mondjuk egy létesítményen belül van a támadó és a felhasználó, és a külső IP címük ugyan az.
Illetve mi van, ha a felhasználó mobil eszközről van, és esetlegesen felváltva használ több hálózatot, így váltakozik az IP címe. -
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11239 üzenetére
Ez jó kis összefoglaló, de a php Session kezelésén azóta nem javítottak már? (Nem tudom, ezért kérdezem.)
-
CSorBA
őstag
válasz
CSorBA #11234 üzenetére
Most őrülök meg.
nem kell a plusz aposztróf a headerben a charsethez. Szóval így a jó:
header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");És most már a W3C Internationalization Checker is hibátlanul fut le.
Akkor egy kis összegzés UTF-8-ból, hátha másnak is jól jön:
1,
Minden fájlt lehetőleg UTF8 BOM nélkül mentünk2,
xHTML esetén a html head részben a karakterkódolás megadása:<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml; charset=UTF-8" />
HTML5 esetén a html head részben a karakterkódolás megadása:
<meta charset="UTF-8" />
3,
PHP fájl elejére a header beállítás:
header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");4,
MySQL kapcsolódásnál a set names:
mysql_query("SET NAMES 'UTF8'");
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest