- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
No offense de van fogalmad webes standardokról? Rest api, json? Adatbázis kezelés alacsony illetve magas szinten? Helyes logolás, mikro szolgáltatások és azok üzemeltetése? Virtualizálás?
Szerk.: Tervezési minták, MVC, IoC konténer? Tesztelés, unit és integrációs tesztek. Lokalizálá
s. Ha ezt mint magad megcsinálod akkor az egészre fordított idő 90% azzal megy el, hogy ezeket implementálod. Nem feltétlenül lesz szükséged keretrendszerre és sokáig tart megtanulni de utána eléggé meg tudja gyorsítani a munkádat.Szerk2.: a másik, hogy nem neked kell karban tartanod. composer update és jónapot.
A laravel a legjobb irány jelenleg PHP oldalon, a composer pedig majdnemhogy must have.
-
Kérdezz ezért van a fórum.
Amit
php
-ból hívsz ha le tudod futtatnishell
-ből akkor elég azt a cronba pakolni. Az egyszerűség kedvéért csinálhatsz egy bash scriptet hozzá. PHP mint közvetítő réteg kihagyható.A másik kérdésem pedig ignoráld mert nincs rá szükséged csak menteni akarsz.
Ez valami CPanel host?
-
php
-ból hívsz egy alkalmazást. Nem vagyok a kontextusba benne de ezt cronbólphp
nélkül szebb megoldani ha mást csinálsz.Ha valahol hostolva van akkor crontab segítséével.
Szerk.: ja, most olvasom. Akkor ez direkt van így.
Ebben az esetben minden bizonnyal ez a helyes irány.
Csak érdeklődés szintjén, mit csinálsz dump előtt?
-
"A php a szerver oldali szkript, ami legyártja neked stringben a html oldalt, és azt küldi le kliens oldalra."
Akkor én valamit rosszul csinálok mert JSON resource-kat küldök vissza a kliensnek ami egy JavaScriptben kérszül SPA alkalmazás.
Köszi, ezt nem tudtam a 10+ év PHP-s tapasztalatommal..."Bármit is tölt be az a frame, azt te írtad elő neki, miközben pakoltad össze a dokumentumot."
Számomra nem triviális a frame jelentése. Szerintem itt a kolléga iframe-re gondolt. Erős a gyanúm, és első blikkre disy68 is ezt feltételezte, majd teljesen jogosan javasolta, hogy ha valóban iframe akkor ne használja."Vagy beleírtad közvetlenül, vagy javascript formájában, esetleg forrás címet írtál bele, ahonnét kérdezősködjön, vagy bármi."
OK.
"Szóval ha php-d van és arra vagy kíváncsi, mit művelt a kliens oldal, esetleg nézd meg, hogy mire utasítottad."
Ez egy általánosan nem igaz kijelentés. -
Bocs, de kiforratlannak találod a Guzzle-t és még debuggert sem használsz. Ez nálam ellentmondás. Nem akarok flamelni - és be is fejezem a témát de ezzel az állítással pont magad szivatod meg.
Nem kell mindent leimplementálni ha van jó megoldás. A guzzle nem fog megszűnni, ugyanis szerves résza a Laravel keretrendszernek is ami a mai minőségi PHP fejlesztés egyik esszenciája.
De csak hogy más szemszögből is lásd a dolgot: ha most Guzzle-val nekiállnál dolgozni és valamilyen csoda folytán megszűnnek akkor az általad használt keretrendszer segítségével kihúzol egy új service-t, leimplementálod az új logikát amit kivezetsz egy v2-es API-ra és idővel kivezeted. A jó lib kiválasztása fontos, és a te esetedben a Guzzle jó mert:
- könnyen használható
- számodra minden fontos információt tartalmaz
- telepítést sem igényelÉn javaslom neked a használatát.
Xdebug telepítése (os ismeretének hiányában nem tudok segíteni), pedig pl. VSCode esetén egy PHP Debugger kiegészítőre van szükséged és PHP verzió függvényében egy plugin engedélyezésre. PHPStorm esetén ha jól tudom csak engedélyezni kell a debugot.
A logolással óvatosan, mert hatalmas log fájlok generálására képes (több 10 akár 100 giga).
-
-
válasz
instantwater #19945 üzenetére
Nem vágom, régen jelentkeztem hozzájuk ~ 2015, de sajnos visszadobtak (hozzáteszem jogosan, mert egy két durva hibát elkövettem).
-
-
válasz
instantwater #19927 üzenetére
Tök mindegy milyen nyelven csinálod a hülyeséget. Ez nem a PHP hibája, de a kérdésedre válasz - divat.
-
válasz
instantwater #19859 üzenetére
Vagy a json felé.
-
válasz
DNReNTi #19595 üzenetére
Szerintem ez hülyeség. A webalkalmazások nagyon nagy részét meg tudod oldani PHP-val, és nem hoki REST API-t is tudsz kreálni.
Nézz meg egy Laravel-t pl., szerintem semmi szégyenkezni valója nincs például egy Spring mellett (nem, nem azt mondom, hogy tudja az és vagy többet, de jó).
Azt se felejtsük el, hogy tök mindegy milyen nyelven írod a REST API-t az nem a programozási nyelvtől lesz az
Amúgy Symfony vagy Laravel amivel foglalkoznék csak - akár kezdőként is.
-
válasz
rootkiller #19153 üzenetére
Igen pörög, mert egy másik url-re vár, pontosan erre: [link].
-
válasz
PumpkinSeed #18985 üzenetére
Gondolom a regisztrációs űrlapon volt két email mező.
-
válasz
phanfantom #18981 üzenetére
Nem biztos, hogy nincsen titkosítva.
-
válasz
PumpkinSeed #18974 üzenetére
Szimfóniánál nekem az annotáció már sok volt.
-
válasz
PumpkinSeed #18960 üzenetére
Szerintem amúgy egyszerű a dolog. Ha már ezek a preferenciák nem a PHP-t kell választanod. Mi a jó mégis a PHP-ban?
- Könnyen tudsz bármit csináli vele ami web - és akár ami nem is
- Ingyenes
- Olcsó fenntartani
- +1 OOPmobal,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Formula-1
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged