- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
supercow #21807 üzenetére
Adminerrel vannak gondok, főleg ha fent felejted éles tárhelyen
Elég sok sérülékenység megy rá, és van jópár hosting, ahol már feltölteni sem engedik a filet emiatt.
Legutóbb egy weblap költöztetés miatt fel akartam rakni mhostingos tárhelyre, és blokkolták ott is
kénytelen voltam wp backup plugint keresni -
biker
nagyúr
válasz
Drótszamár #21787 üzenetére
szerintem a number_format működik bármilyen nyelv alapértelmezett szerint
https://www.php.net/manual/en/function.number-format.php -
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21768 üzenetére
"minden más össze zavar."
maradva a festős példánál, téged a festésben csak két dolog zavar, amivel nem tudsz mit kezdeni, a festék és az ecset. A fal se teljesen van rendben, de nagyjából el tudod képzelni, hogy azt kell festeni, de az a fránya ecset meg festék, ami nem is olyan színű mint a youtube videóban a hogyan kezdjünk festeni résznél
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21764 üzenetére
senki nem mondta, CSAK ÍGY CSINÁLD
senki nem mondta, ÍRD ÚJRA
nem vagy hajlandó megérteni a dolgokat, és nem vagy képes alkalmazni a tanácsokat
Továbbra sem fogadod el, hogy meg kell tanulnod, hogyan működik a webkiszolgálás, de webalkalmazást akarsz programozni, azzal a mentalitással, hogy
Lanszelot: hogyan fessem le a falat zöldre?
fórumozó: itt egy videó, így kell falat festeni
Lanszelot: de itt fehérrel festenek, én ZÖLDRE AKAROM FESTENI! Most hogy lesz nekem zöld ha fehér festék van benne?Na kb ezen a színvonalon nyomod. MIÉRT????
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21754 üzenetére
én tudok főzni, és programozni is, ezért nem értem a problémát
Eleve mi van ha nem sütemény, hanem szuvidált oldalas? és 6 lépésből áll?
Eleve nem értem, hogy konyhatechnológiai kérdéseket miért kell recpetbe tenni? pl vágd zsüliennre akkor nem kell leírni azt hogy kell. A habverést sem kell elmondani, ehhez lehet egy technikák cikket írni.Fogsz egy nagy formot, új recept
(ID generálva beíráskor a db-be)
recept neve
kategória ID (segédtábla kategóriákkal kategória neve, pl sütemény, hús, egytálétel, stb)
Lépésenkénti elkészítések
általános leíráskb ennyi kell a DB-be, a formban a lépésenkénti részhez kell egy kis JS/Jquery trükk, amivel user friendly módon kiraksz egy lépés hozzáadása gombot, ami feldob pár mezőt,
lépés neve (pl piskóta, krém, öntet, akármi)
lépések összetevői
lépések leírása
ezekből akármennyit fel tudsz venni, és elmented így valahogy egy adatbázis mezőbe
lépés1:piskóta;összetevők1:{név1:mennyiség1;név2:mennyiség2;név3:mennyiség3};leírás1:elkészítésmódja|||és a feldolgozás kiolvasáskor explode ||| jelnél, a maradékot tömbként feldolgozod és kiíratod.
kb hasonló a wordpress attributumok és variációk kérdése
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21746 üzenetére
""Ez nekem magas", azaz fogalmam sincs hogy mit jelent amit leírt"
és akkor miért nem egy wordpresst raksz fel ami 5perc egy nyolcadikosnak, és már rég lenne receptoldalad?
"Azt se tudtam hogy a php elküldi a formot valahova."
mert nem küldi a php sehova!
"Azt hittem berakja az adatbázisban."ha azt kéred berakja adatbázisba, de mást is csinálhatsz vele
"Nem jelszó.
A recept adatai. De az adatokat nem egyszerre viszi be az sql adatbázisba hanem sok submit gombbal készül el egy recept."NEM! egy submit gombbal elküldöd a recept összes adatát, normális esetben
"Ezt megint sufni tuningolnom kell.
JS ben ajax/fetch sem értem. Tudom használni, de nem értem."
nem, nyugodtan elhiheted, nem érted, és használni sem tudod
"Php elküldi - tehát ezt sem értem."
Lásd fent, nem küldi sehova
"Mielőtt jönne, hogy mert meg kellett volna tanulni... Ajax/fetch magán tanárt fizettem 4 éve, de nem tudtam megérteni.
Api-hoz tudom használni és itt kifújt."Kár volt fizetni neki ezek szerint.
PHP: a szerveren fut, fogad bemeneten kérést, és a kimeneten választ ad
HTML: kizárólag a kliens gépen statikus tartalom megjelenítése
JS: nem kötelező, de segít szebbé tenni a megjelenést, mert a statikus html-ből adatot tud kiolvasni a háttérben, ezt feldolgozásra el tudja küldeni async a php-nek, ami a választ elküldi a js-nek, ami felülírja a html element tartalmát, és megjelenik a frissített tartalom.vagyis ha te úgy akarsz receptet frissíteni, hogy ne töltsön újra az oldal a submit miatt, akkor
1: statikus html ami megjeleníti a recept területet
2: egy form a html-ben ami elküldi az adatokat
3: egy php ami fogadja az űrlap adatait, és beírja a db-be
4: egy php ami kiolvassa egy adott id-jű recept adatait a db-ből
5: egy js/jqeury blokk ami a html form element adatait beolvassa, és submitra elküldi a 3. php-nek
6: egy js/jquery blokk ami figyeli a 4. php elem válaszát
7. egy js/jquery blokk ami felülírja a recept tartlma megejelnítés elementek tartalmát a frissített tartalommal.De értelmesebb egy admin form, amin megírod a receptet, és egy display html ami megjeleníti, és kihagytad a js-eket.
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21746 üzenetére
Ember, végre fogd már fel, mi hol fut!
PHP: szerver
HTML, JS, Jquery: kliensergo:
- humanoid veri a kéjbárdot a kliens gépen, megnyitja az oldalad
kliens > apache szerver > php lefut > html generál > apache válasz kimegy > kliens megjeleníti- humanoid elküld receptet
kliens gépen form submit (gomb, js, akármi) > apache szerver > php feldolgozó motor > db szerver megkapja > sikeres válasz a php-nek > ha kész minden válasz generálása html kódra > apache szerver elküldi a kliensnek > megjelenik a kliensnélössze vissza beszél mi dolgoz fel mit, és nem érted, mit hol kell megoldani. mintha az asszony szerelne autót úgy, hogy ha azt mondom csőkulcs akkor felakad a szeme, és a kalapácsra néz
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21721 üzenetére
Teljesen jó! Mármint tökéletes, hogy mindig a lehető legkevesebb információt küldd át, így biztosan senki nem fogja tudni, hogy mi van a $idTomb -ben? biztosan tömbb-e mert akkor lehet megszámolni az elemeit, és azt sem fogjuk érteni, miért számolod meg az elemeit, ha ettől függetlenül feldolgozod tömbként?
Az hogy amúgy se jó, más kérdés. -
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21699 üzenetére
1: helyesen value="" és akkor üres lesz
2: a last insert id akkor ad vissza valamit ha abban a futásban írtál bele, tudtommal, ergo amikor van egy insert egy auto incrementes táblába, akkor insert után kiadja a last insert id-t. de nem biztos hogy ez a baj, ennyiből nem tudok kiindulni
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21695 üzenetére
"Itt ez van, ott az." - ez azt jelenti, hogy nem tudok eligazodni melyik a valós
3 leírás 3 féle képpen mutatja. Írtam példákat is."Mert nincs olyan hogy ÍGY KELL, lehet mysqli-vel, lehet PDO-val (ezt javaslom) és elavult mysql_query-vel is, te döntöd el. Azt is te döntöd el, hogy inline megírod a queryt, vagy mint Mr. Y írta paraméterezve
"Pl van idézőjel, nincs idézőjel. Na most kell? Nem kell?"
Ha kell, de nem raksz, észre fogod venni, mert fatal error lesz a vége. Ha üldögélsz és mormogsz, hogy kell vagy nem kell, akkor nem haladsz előre
"De ott alig van valami amit használni tudok. Pl insert sincs, se semmi"
A te linkeden, ez az első példakód! NINCS INSERT??????
Csak egy tábla készítés és egy sor beszúrása a kód, semmi más!
Ezért mondjuk, hogy OLVASD EL A VÁLASZT és OLVASD EL A LEÍRÁSTÉs mielőtt megint leírod, hogy az nem jó, olvasd el megint, és gondold át megint
<?php
/**
* Simple example of extending the SQLite3 class and changing the __construct
* parameters, then using the open method to initialize the DB.
*/
class MyDB extends SQLite3
{
function __construct()
{
$this->open('mysqlitedb.db');
}
}
$db = new MyDB();
$db->exec('CREATE TABLE foo (bar STRING)');
$db->exec("INSERT INTO foo (bar) VALUES ('This is a test')");
$result = $db->query('SELECT bar FROM foo');
var_dump($result->fetchArray());
?> -
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21688 üzenetére
Fel akarsz bosszantani...
Emlékeim szerint én mondtam meg, miért fut a youtube tutorialban a kód és miért nem nálad, de mindegy. Biztos magas ló vagyok.
A phpini-s gondod meg annyi volt, hogy félre volt konfigolva az apache, ezt honnan találjuk ki?A tutorialok mind tökéletesek, hidd el. És ha valaki azt mondja segítségkérésnek, hogy "nem megy szar az egész" azon NEM LEHET SEGÍTENI!
Mi nem megy? Mi a kód? Mi a hibaüzenet? Mik a kapcsolati adataid? stb stb stb
Ha nem hagyod hogy segítsünk, akkor nem tudunk segíteni, akkor duzzogj magadban.De ha azt szeretnéd, eskü belépek a gépedre Teamviewerrel, és megoldom. És végignézheted.
Szerintem hibák...
1: ha te ezt beírod a file elejére és minden alkalommal lefuttatod,
<?php
$servername = "localhost";
$username = "username";
$password = "password";
// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password);
// Check connection
if ($conn->connect_error) {
die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}
// Create database
$sql = "CREATE DATABASE myDB";
if ($conn->query($sql) === TRUE) {
echo "Database created successfully";
} else {
echo "Error creating database: " . $conn->error;
}
$conn->close();
?>Na az lehet hiba, mert ez egyszer létrehozza a myDB nevű táblát.
2: már eleve megvan az adatbázis ha nem xampban használod, shared hostingon nincs is jogod adatbázist létrehozni, csak táblákat, így neked KELL a saját DB neved használn
Ugyanígy EGYSZER kell a create table, hogy csinálj egy táblát, pl id, datum, recept
Ekkor már tudsz bepakolászni recepteket, aminek van ID-je, dátuma, és leírása
ezt ki tudod listázni, módosítani meg ID alapján tudod, UPDATE myDB set leiras = $_POST["ujleiras"] WHERE id=$_POST["id"];
na ebben legalánbb hagytam egy nagy biztonsági rést is, hogy megtanuld azt is, hogyan hekkelik szarrá a táblád egy perc alatt.De mégegyszer: minden eszközt megmutattunk, minden tutorial jó amit megtaláltál, el kell olvasni, meg kell érteni, és be kell helyettesíteni ezt a helyesre
$sql = "CREATE TABLE MyGuests (
id INT(6) UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
firstname VARCHAR(30) NOT NULL,
lastname VARCHAR(30) NOT NULL,
email VARCHAR(50),
reg_date TIMESTAMP DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP
)";$sql = "CREATE TABLE receptek (
id INT AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
datum timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,,
recept LONGTEXT
) DEFAULT CHARSET=utf8"; -
biker
nagyúr
válasz
urandom0 #21624 üzenetére
"Én nem hiszem el, hogy be lenne kapcsolva nála az output buffering."
Ez nem hit kérdése, hanem xampp-ot használ a videóban, és ez az alap ott: XAMPP appears to set
output_buffering
to 4096 by default. (So content is served in 4K chunks - a possible performance benefit. Although this can lead to unexpected bugs (eg. "headers already sent" etc.) if deploying on a server where this is disabled, which incidentally is the PHP default.) -
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21622 üzenetére
elég gyatra oktató anyag, nagyjából felsejlik előttem a php 3.x időszaka belőle, olyan 2003 környéke talán
A session vs header átirányításos bug megoldása szerintem a xampp konfigban lehet, esetleg fixen be van kapcsolva az output buffering [link] ekkor nem ír a kimenetre amíg kész nincs az oldal, így működhet az oldal közepébe beszúrt header
ha ezt akarod mindenképp akkor html-ben kell a redirect, pl
<meta http-equiv="Refresh" content="0; url='home.php'" />
""mert ott kimenet van" - mi a kimenet? Ezt nem értem mi az hogy kimenet."
minden ami kimenetként megjelenik. Egy szóköz sem lehet, mert ekkor már elküldi a fejlécet, és ezután mégegyszer nem lehet fejlécet küldeni, sem módosítani, csak új lapbetöltéssel. -
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21561 üzenetére
Először includeolod a html-t, utána charset, ennek semmi értelme!
Az includeolást oda tedd ahol meg kell jelennie! akkor jó lesz
Ez így hibás, leírtam miértEzt nem értem, tudnál rövid példát írni, 1 sor is elég? És hogy hogy mi a file kiterjesztése.
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Document</title>
</head>
<body>
<?php include('egy.inc'); ?>
</body>
</html>
egy.inc:
<p>áéíőúűüö</p>
<div>
<nav class="nav-area">
<ul>
<li><a class="wether" href="https://www.google.co.uk/">⛅ Időjárás</a></li>
<li><a class="csf" href="https://www.google.co.uk/">👪 Családfa</a></li>
<li><a class="main" href="https://www.google.co.uk/">🏠 Kezdőoldal</a></li>
<li><a class="study" href="#">📚 Tanulás</a></li>
<li><a href="#">🐈 Szórakozás <span id="bal">◀</span> <span id="le">▼</span></a>
<ul>
<li><a href="https://www.google.co.uk/">📆 Naptár</a></li>
<li><a href="https://www.google.co.uk/">📖 Hangoskönyvek</a></li>
<li><a href="https://www.google.co.uk/">👻 Ghostbusters</a></li>
<li><a href="https://www.google.co.uk/">👱 Beni</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
</nav>
</div> -
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21559 üzenetére
a html-ben nincs definiálva charset
ha ilyen csak text dolgokat akarsz includeolni, akkor ne php vagy html legyen, mert megpróbálja lefordítani, én mikor hasonlót írtam (20éve) hogy text file volt a tartalom, akkor .inc és szövegfile volt amit beincludeolok, akkor nem foglalkozik smemivel
"Ha egy html -ből kitörlök egy "li" tag-et akkor már jó. Mindegy melyiket."
ha nem tudja, hogy utf8 multibyte, akkor ott töri a sort ahol a 1024-2048-4096 akármennyire van állítva a kimeneti buffer, karakter végetér, és ez esetben félbetörhet egy utf8 karaktert, és szétesik minden.
-
biker
nagyúr
válasz
hiperFizikus #21546 üzenetére
1: semmi köze a php-hoz, mert biztosan vagy lokál gépen futna, vagy a böngésződben amiben szerkeszted a szöveget a textareaban, tehát JS vagy jquery lesz inkább
2: vannak ilyen contextuális menü addonok, pl mac-en bármit kijelölök, jobb klikk és minimum google-n keres, de a saját szövegszerkesztő által a helyi gépen, wikipédián, és az oxford dictionaryben is keres, vagyis feltaláltad a meleg vzet
3: de lehet, használati mintaoltalom kérhető egy adott eljárásra, összetett megoldásra
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21467 üzenetére
Tényleg ennyire nem megy gondolkozni?
Hányszor kell leírni, mi a base url?
https://image.tmdb.org/t/p/w500/
mögérakod a képet
x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpglesz belőle https://image.tmdb.org/t/p/w500/x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpg >>
Itt a kép ember!
Ha a nagy képet akarod, akkor https://image.tmdb.org/t/p/original/x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpg
Mert!
https://image.tmdb.org/t/p/w500/x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpg
https://image.tmdb.org/t/p/original/x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpgaz összes konzolban lévő képre igaz, ki lehet egyesével próbálni
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21449 üzenetére
ha a google első találatot megnéznéd, ott a leírás
A képen meg ott van baloldalt a második a generate token, ahol tokent generálsz az api kulccsal, jobbra meg ott van headerben a token amit generáltál.
Bocs, de olvass, értelmezz, gondolkodj, és menni fog -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
sziasztok, láttatok már ilyet? xampp osx 7.4 verzió, frissen telepítve
dashboard lefut, phpinfo lefut, myadmin lefut, táblák beimportálva, de ha felmásolom a webalkalmazást, ami egy élő évek óta működő rendszer, akkor nem lefuttatja, hanem letölti.
Csináltam egy info.php-t, azt is, bármit ami abban a mappában van, amit felmásoltam, nem futtatja, letölti. jogok read-write ellenőrizve osx finderből. Nem értem...
önmagában a php jó, xampp jó, myyadmin jó, csak amire kell, arra nem jó -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz
liksoft #21137 üzenetére
a megoldás nem szép, de legalább jó ronda
ha mindenképpen egy ciklusban futást kell írni, és nem lehet hívogatni, akkor a printbe tegyél egy inline javascriptet, amivel a saját div-et írod felül új adattallenne egy alap div
<div id="container"></div>
és a ciklusban kiíratsz egy egy új js-t
document.getElementById("container").innerHTML = "új adat";
Persze ide az új adat helyett a változód adatát illeszted be -
biker
nagyúr
Én a leírásból valami nagyon rekurzív megoldást látok.
amit írsz, az szerintem a klasszikus cimkézés, ahol egy rekordhoz a cimkék el vannak tárolva, és abban fulltext search a barátod, match against....
Ha nem akarod nagyon rekurzívvá tenni, akkor a cimkék is táblában
CimkeTabla id, cimke
Rekordok id, nev, akarmi, cimkek
és a cimkékben id-k felsorolva. De a fulltext search jól dolgozik indexelt táblákkal. -
biker
nagyúr
Elég furának tartom, hogy "ész nélkül" kapcsolatokat állítunk fel, miért nem akkor keresünk kapcsolatokat amikor kell? Ha ez valami kereső, ami kategóriák közt keres, akkor főleg.
"ész nélkül" értsd nem akkor amikor kell, nem úgy ahogy kell, és nem csak azon a rekordokon amin kell -
biker
nagyúr
válasz
supercow #20763 üzenetére
az a bibi, hogy a címek kb 70 adatbázisban vannak, mivel minden terem saját db, abban egy tábla. ezeket le tudom futtatni a saját szerveremen, de akkor le kell mentsem melyik emailcím melyik db melyik táblájából jött, és a verify után tudnom kell, melyik táblában kell javítani.
Ha lenne lehetőség helyben futtatni scriptet, akár cronnal lefogva 50-100/óra mennyiségre, akkor lekérem a címet, ellenőrzöm, ha jó hagyom, ha nem törlöm.
Ez is jó megoldás, csak munkásabb. Köszi -
biker
nagyúr
üdv, létezik e JÓ megoldás az emailek validálására és ez alapján az adatbázisokból eltávolítani a hibákat?
A gond az, hogy aki nem ad meg emailcímet, vagy teljesen hibás, az a filter_validate_emailre elbukik, de az elgépelések és emiatt nem kézbesíthetők, illetve a megszűnt fiókok még valid emailek maradnak, pl balazs helyett balasz , fremmail gmial és társai.
A mailer daemon emailfiókra jön, a küldő persze tojik törölni a visszajövők alapján, de ahogy nő a hibás cím, csökken a reputáció és nó a spam pontszáma a szervernek is.szeretnék lefuttatni egy scriptet az összes partnerünk (fitness termek) összes tagi adatbázisán, ami a közel 40-50ezer emailt ellenőrzi nem csak arra valid-e hanem létező cím-e, emailküldés és vegzálás nélkül.
ez hogyan lehetséges? fiókellenőrzés és a kapott válasz alapján törölni, de ne kapjon emailt a user?(nem kérek más hasonló megoldást, ami más problémát okoz, pl nincs dual-opt-in mert recepciós rögzíti az adatokat, nem lehet kiküldeni megerősítő emailt tagoknak mikor a pultnál állnak és regisztrálnak, szóval ilyen jellegű megoldások nem érdekesek)
-
biker
nagyúr
válasz
Dr Bubo #20756 üzenetére
igen, az ilyenek a jó trükkök.
Egyébként mára kiderült, hogy csak egyes régi rendszereink érintettek (ez egy fitnesz terem beléptető), és csak azok, ahol valaha publikus volt a regform
ahol pl most nem is publikus, de fél éve az volt, elkezdtek jönni a regisztrációk, miközben olyan oldalakra meg nem amiken soha nem volt kint.
lehet scraperrel beszedték, hol van elküldhető form és most próbálkoznak.
nem is a regisztrált adatokkal próbálnak belépni, nem is értem mire jó ez.
valami generált johndo69@blablamail.com címek és user jkhbhjfcgh passwor i7tr6rfut ezzel regel, de két belépő form van, egy a vendégeknek egy az adminoknak, és nem ezzel a random karakter sor a user sem a pass, látszólag ész nélkül elküldi a formokat egymás után, kb 6-7 órás szünetekkel -
biker
nagyúr
válasz
nevemfel #20730 üzenetére
"Bárki bárhonnan küldhet egy requestet a form feldolgozó oldalára. "
Hát ha bárhonnan küld, akkor nem lesz érvényes sessionID-je ami akkor generálódik amikor a login formot megnyitja, és ekkor tárolom le a tokent amit elküldök postba, és ha a session és post token nem egyezik akkor nem jó.
Ez akkor lehet sikeres, ha a loginformot megnyitja és elküldi, de ő beleír readonly mezőbe is és el tudja küldeni a foromot invalid esetén...----
Most annyit tettem rá, hogy nem js-el ellenőrzöm a captchat, hanem elküldés után a fogadó php-ben így kikerülve azt, amire még gondolok, js-t letiltják, és akkor nem fut le a validálás és el tudja küldeni a formot.
Így ha fogadáskor nincs captcha válasz, és az nem succes, akkor nem mentem le.
-
biker
nagyúr
válasz
nevemfel #20726 üzenetére
na most kérek igazán tanácsot..
felraktam a token generálást + ellenőrzést, és közben a naplót kiegészítettem azzal, hogy mentsen minden generált tokent és reg kisérletet
ugye ezzel elvileg csak úgy tudnák elküldeni a formot, ha a honlapon töltik ki és létrejön a token amit elment a sessionbe. ezután elküldi a formot
Azonban
1: a formot recaptcha védi, ki kell pipálni nem vagyok robot
2: van egy readonly mező amibe az új tag vonalkód generálódik, ezt is átírják, vagyis elég kizárt hogy az oldalon küldik a formot
Most akkor hogy tud elküldeni egy formot, amin van recaptcha és hogy tud közben átírni readonly mezőt, és hogy aktiválja az összes mező kitöltésig js-el disabled-re tett küldés gombot? hiszen van ugye bevitel ellenőrzés, kötelező mezők ki vannak-e töltve stb -
biker
nagyúr
Hali, hogy oldanátok meg, hogy "akárhonnan" ne lehessen form post-ot küldeni egy formot feldolgozó oldalra?
Hiába van recaptcha, nem a formot küldik el, hanem a html forrásból lemásolt formot kitöltve random adatokkal bombázzák a feldolgozó motort, ehhez ugye minden megvan a html-ben, nem nagy meló feldolgozni, lemásolni, és beküldeni az adatokat.
valahogy biztosra ellenőrizni, hogy a beküldött form a megbízható forrásból jön.
ehhez elég a referer ellenőrzés, vagy van valami kitalált megoldás? -
biker
nagyúr
SOHA
NEM
FUTTATUNK
LEKÉRDEZÉST
SZŰRETLEN
ADATOKKALennyi...
-
biker
nagyúr
nabazz, volt a főgyökérben egy saját php.ini, de abban nem adok meg soha elérési utat, lévén konfigolja a szerver.
Tárhelyparkos megoldás: ha van php ini, akkor nem csak a változásokat veszi onnan, hanem a defaultot se tölti be a szerverről. Ergo a cpanel default session save path-ot se tölti be.
Csúcs, töröltem, működik a session
[:beer] -
biker
nagyúr
tárhelypark gondom lenne?
Hülye kérdés. Van egy rendszerem, eddig közel 80 példányban fut kb 30 szerveren, gond nélkül
Ma felraktam egy tárhelyparkos ügyfélnek, de még a domainje nincs meg, így a c18tarhelypark.... féle elérésen fut.
Itt a session változó létrejön, belépek, benne vannak a mentett változók, de az egyik oldalon van egy iframe, ami egy almappából tölt be adatot, ide nem adja át a session adatot az iframe-be.
Mindenhol máshol működik gond nélkülszanaszét túrtam a google-t, nem segít semmi trükk.
Lehet hogy a domain hiánya okozhat ilyen gondot, vagy ez valami idióta beállítás a tárhelyparkon? -
biker
nagyúr
Mindig tudnak nekem újat mondani???
Belefutottam egy olyanba, hogy a tárhelyen nem volt PDO, php-ben ki volt kapcsolva.
Kértem, kapcsolják be, másnapra megtörtént, azzal, hogy "mi nem javasoljuk a pdo-t, inkább a mysqli-t, de ez az önök döntése"Miről maradtam le? Vagy nem én vagyok helikopter mégsem?
-
biker
nagyúr
válasz
topjoyy #19420 üzenetére
ilyet normális esetben az ad, aki a rendszert kezeli. pl a fórumon feliratkozol X user Y topik értesítő. Webshop X termék Y user árfigyelés (ahol van)
Te akármit barkácsolsz, az a weblap állandó hivogatásából és a válasz elemzéséből áll.
Ha JS akkor eleve a te gépedne fut, ergo megy a géped, és kis js hívogatja az oldalt, html kódot kibont, benne elemzi az értékeket
vagy írsz php-ban, feltöltötd egy tárhelyre, rállítasz egy cront, ami ugyanezt teszi, és küld emailt.
Aztán csodálkozol, ha a 100x futás után kizárnak IP címre -
biker
nagyúr
válasz
topjoyy #19415 üzenetére
arra jöttem rá, hogy
1: nem php a kérdés
2: nem definiáltad, mit szeretnél, és nem is tudod megvalósítani, és annyira nem érted a kérdést, hogy összevágni sem tudod a kódot a google-ből, ergo valaki írjon neked egy scrapert amivel figyeled a kedvenc XY-od árát, és nyersz vele mondjuk 1000Ft-ot.
(a ph hozzászólás figyelésre meg van beépített értesítő szolgáltatás, és gondolom nem örülne a PH! ha elkezdenéd egy scriptel akár csak percenként lehívni a kedvenc témáid. amikor ilyeneket írtunk, mindig volt egy limit, melyik webáruház vagy épp telefonkönyv amit scannelünk, milyen gyakran enged hívásokat.)Ez tipikusan az a kérdéskör, mint legutóbb, mikor valaki kért magyarítást Mac OSX PPC verzióra, majd mikor belinkeltem, elkezdett privátban nyaggatni, hogy életében első macje, sose telepített, és mit kell vele csinálni windowson.
És ebből jön heti 1-2 db.
-
biker
nagyúr
szerintem nem, mivel a php a te szervereden fut, innen mindegy hogy akarsz olvasni, az, hogy a végéről olvass, a teljes file beolvasása után értelmezhető.
A másik szerverre kellene egy adatközlő script (ez már lehetne php is) amit meghívva az adott filet ott beolvassa, és az utolsó X sort dobja válaszként -
biker
nagyúr
válasz
Z$OLTI1988 #19023 üzenetére
Szeretnék egy autót, de igazából nem kell autó, csak legyen négy kereke, legyen kormánya, meg ülés amibe be lehet ülni. Ja meg motor ami hajtja.
Bocs, nem mi vagyunk a hülyék, hidd el. Nem fogsz hiányozni a kutyának se, majd gyere vissza ha legalább azt érted, amit leírsz. Utána fogunk segíteni a programozásban.
-
biker
nagyúr
válasz
Z$OLTI1988 #19017 üzenetére
"Nem szeretnék egy komplett webshop motort ezért letölteni.
Csak annyi kellene,hogy adatbázisból betudná olvasni a termékeket,kosárba lehessen rakni,a vásárló meg tudja adni az adatait,illetve a rendelését eltudná küldeni egy adatbázisba."Szerinted mi a webshop? Ha nem az, hogy termékeket kosárba raksz, és megrendeled?
Egyébként meg ha a tanár 4-5 órából felet van az órán, akkor szólni kell a felettesének. De lehet hogy épp ti nem vagytok bent....
-
biker
nagyúr
Codeignoter magyar langpack (3.x) nincs senkinek?
Nem lelek -
biker
nagyúr
Mi a "best practice" annak ellenőrzésére, hogy egy user egy gépről lehet belépve valahova?
ha csak IP-t ellenőrzünk, akkor ugye egy alhálóról érkezhet több belépés. ha user/pass/ip/session_ID akkor ki lehet zárni, hogy két login van-e két gépről, mert más lesz legalább a session_ID de ha A gépről nem logol ki szabályosan, B gépen nem fog tudni belépni, az gáz lehet -
biker
nagyúr
válasz
Vision #18739 üzenetére
nem szép, de ez is működő megoldás, ha saját főből kell írni.
Persze pdo-val még szebb lenne.
Persze indexelt táblán, mert különben 10-20mp is lehet egy 100.000 soros táblában 3-4 szóra keresni.Aztán ezért lehet megköveznek, mert ez még mysql_* féle megoldás volt, de én mondjuk a match-against párossal keresnék, mert akkor a rendezést lehet score alapján végezni, mennyire releváns az összetett keresés
$termekek = mysql_query("SELECT *, MATCH (termek_nev, termek_leiras, termek_cikkszam, termek_szall_code, termek_ean) AGAINST ('$keresett*' IN BOOLEAN MODE) AS score FROM webshop_termekek WHERE MATCH (termek_nev, termek_leiras, termek_cikkszam, termek_szall_code, termek_ean) AGAINST('$keresett*' IN BOOLEAN MODE) ORDER BY $order LIMIT {$_POST['start']},$lapozas");
ez egy működő copypaste
és nem kell ciklusban összefűzni a szavakat. -
biker
nagyúr
válasz
phanfantom #18373 üzenetére
Egyik topik sem apróhirdetős topik, ki fogsz kapni
-
biker
nagyúr
válasz
DrojDtroll #18365 üzenetére
teljesen értelmetlen, időpocsékolás egy ilyen "harc"
-
biker
nagyúr
válasz
rootkiller #18287 üzenetére
Akkor már nem röhögsz a viccen, hogy miért ünnepli a programozó halloween-kor a karácsonyt?
Mert oct31 az dec25
-
biker
nagyúr
válasz
rootkiller #18265 üzenetére
ilyenkor ám illik a megoldást is leírni, engem spec érdekelne
-
biker
nagyúr
válasz
trisztan94 #18250 üzenetére
És ha ez 500???
resultsPerPage -
biker
nagyúr
én meg egy monitoron, 8 asztallal elvagyok
olcsóbb, és csak egy "swipe" a nézet csere
és nincs gond, épp hol ütöm fel a laptopot -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #17857 üzenetére
a dateTime modify "egyszerűbb" volt, ha az egyszerű, hogy a timestampet átkonvertálom dátumba, a dateTime-al adok hozzá 1-7-14 napokat, majd ezt visszaforgatom a js-nek megfelelő formátumba, hogy a naptár lássa, és lementem mysql dátum formátumba
hülye formátum mizéria... -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #17855 üzenetére
elvileg lehet jó, csak még egyszer át kell alakítani
a kedves scriptíró js-ből küldött formátumot és a mysql-ben tároltat összehozza a php-vel kezelhető timestamppel. nos amikor ez megvan, és ciklusba kerülönk, akkor mg mindegyikből kell egy dátumot generálni, majd ekkor +1 nap vagy +1hét
kicsit hülyén fog kinézni, de jobb híján. -
biker
nagyúr
No, érdekes hibában kérem segítségetek:
van egy naptár, foglalósdi, wdCalendar (aki használ Neptunt, ugyanaz mint ott)
JS jeleníti meg, php tárolja mysql-ben, ami szuper, mert minden dátumot össze vissza kell konvertálni, ehhez a készítő a php timestamp alapot használja, és három kis functiont ezek között konvertálni:
function php2JsTime($phpDate){
return date("m/d/Y H:i", $phpDate);
}
function php2MySqlTime($phpDate){
return date("Y-m-d H:i:s", $phpDate);
}
function mySql2PhpTime($sqlDate){
$arr = date_parse($sqlDate);
return mktime($arr["hour"],$arr["minute"],$arr["second"],$arr["month"],$arr["day"],$arr["year"]);
}Ez mind szép és jó, mert működik. Ehhez készítettem ismétlődő esemény felvitelt, ami ez alapján (timestamp bizerálás) úgy működik, hogy 86400-akat adunk hozzá.
Mert timestamphez mi mást.
DE!
ha nyári időből télibe, vagy téliből nyáriba elcsúszunk, akkor azonnal elcsúszik a foglalás is.
pl most felviszek minden nap 18:30-ra eseményt, 50 héten át, akkor nyáron ez 19:30-ra íródik be.
50x létrehozott esemény +86400mp-el php time alapján.Eddig akármennyi megoldáson gondolkodtam, vagy a felvitel, vagy a megjelenítés hibás
van erre jó megoldás? mindkét időszámításban generált időpontok mindkét időszámításban jól is jelenjen meg, és csak timestamphez tudunk másodpercet adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest