- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #16255 üzenetére
A felső sql-es változó másolásából maradt vissza
.
De aposztróf kiszedése ellenére sincs semmi változás...De most megy, újraindtottam az adatbázist, és viszi... a PDO-s commit paranccsal
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #16253 üzenetére
Elméletben nem, a többinél sincs, és ennél sem szerepel a példák alapján...
-
Lacces
őstag
Hali.
Kellene egy PDO expert személy. Most egy kicsit natívan fejlesztek, és meglepődöm, hogy egyedül az update nem működik nálam (Select, delete, és insert igen)
Ez a következő kód:
pastebin
try {
$sql = "UPDATE tbl_events " .
"SET name=':name', city=':city', place=':place', event_start_date=':event_start_date', event_end_date=':event_end_date', " .
"description=':description', category_id=':category_id', owner_id=':owner_id', coord_latitude=':coord_latitude', " .
"coord_longitude=':coord_longitude', picture_path=':picture_path', is_adult=':is_adult', created_on=':created_on', updated_on=':updated_on' " .
"WHERE id=':id'";
// $sql = str_replace(':id', $id, $sql);
// foreach($data as $key => $value) {
// $value = (isset($data[$key]) || $data[$key] == "" ? $value : null);
// $sql = str_replace(':'.$key, $value, $sql);
// }
// echo $sql;
// echo "<br>";
$stmt = self::$db->prepare("UPDATE tbl_events " .
"SET name=':name', city=':city', place=':place', event_start_date=':event_start_date', event_end_date=':event_end_date', " .
"description=':description', category_id=':category_id', owner_id=':owner_id', coord_latitude=':coord_latitude', " .
"coord_longitude=':coord_longitude', picture_path=':picture_path', is_adult=':is_adult', created_on=':created_on', updated_on=':updated_on' " .
"WHERE id=':id'");
$stmt->bindValue(':id', $id, \PDO::PARAM_INT);
foreach($data as $key => $value) {
$value = (isset($data[$key]) || $data[$key] == "" ? $value : null);
$stmt->bindValue(':'.$key, $value);
}
$stmt->execute();
} catch (\PDOException $ex) {
return $ex;
}Az $stmt->execute() 1-es értékkel tér vissza. De az adatbázisban nem látom az update hatását, semmit sem csinál... viszont ha kikomenteztem az sql kiíratos részt, akkor megkaptam az sql query-t, megyek szépen a phpmyadmin-ban bemásolom, és láss csodát updatelte a kíván sort az adatbázisban, és ez fura... szóval az sql query az jó. És a PDO execute metódusa is 1-el tér vissza, de a PDO által nem frissül...
Mi lehet ennek az oka?
Sőt a bajt tovább tetézi, hogy a MySQL error logjában sincs semmi... -
Lacces
őstag
Hali.
Keszitenek ket frameworkkel egy alap webstore fele alkalmazast. Es szeretnem a sebesseguket lemerni, erre milyen eszkozt ajanlanatok?
- Egy oldal betoltes
- Lista oldal betoltes
- Szures, kereses.
Ezek ugye meg Apache Branchel menne. Bar ahogy olvastam nem mindegy milyen parameterekkel merem a teljesitmenyt.Na de peldaul a belepes, regisztracio mentes, egy "termek adat" mentesenek a gyorsasagat mivel lehetne merni?
Kinek mi a szemelyes tapasztalata? -
Lacces
őstag
válasz
DNReNTi #15942 üzenetére
Ha nincs ott jogi megkotes, hogy az oldalon talalhato adatok kinek a tulajdonaban vannak akkor nem illegalis, amugy meg akkor ugyvedet kell fogadni. (De emailben lehet oket tajekoztatni, hogy bele egyeznek-e)
Ha par cucc kell, akkor lehet a simpledom, amit felettem mar javasoltak, ha viszont sok adatot akarsz kinyerni, minel gyorsabban, akkor marad az alap PHP DOM osztaly. Kezdoknek nehezkes, de a feldolgozasi ideje nagyon gyors. En anno probaltam nalat, es megmerve ez volt a leggyorsabb.
-
Lacces
őstag
Kinek mi jön be, én a Phalcon-t várom, hogy "shared hosting"-on is elérhető legyen
.
Én sokat szenvedtem a Yii-vel. Most a Yii 2.0-t próbálgatom, hát ez az új SearchModel osztályról inkább nem is beszélnék, amit a Gii adott vissza nekem, az nagyon nem frankó szerintem. Nekem ez az egész ActiveRecord nem tetszik. Néha olyan érzésem van, hogy ezt a full kezdőknek találták ki. Szerintem ez a Model osztály nagyon el van benne szúrva... A Rules metódus nem rossz, na de, hogy mindenféle Getter és Setter nélkül elérem a model mezőit, szerintem az elég gáz...
A Yii legnagyobb fegyvere szerintem az Asset kezelés. És a cache-ing is egész jó.A laravel nem rossz, van benne kraft, de túl sokan gondolják úgy, hogy ez a kezdők framework-je. Én már bekerültem egy nemzetközi csapatba, így elég gyorsan fel fejlődtem és a Java-s beütésem miatt a Symfony2 nagyon bejött. (Lehet lassabb, de hosszabb távú projekteknél ez a nyerő, fenntartható kód...)
És a Laravel, mint a Yii merített a Rubyból, de sokat merített a Symfony2-ből, nagyon sok bundle-t behúzz a Symfony2-ből.
De nincsenek konfig yml fájlok vagy szervíz xml-ek, mint a Symfony2-ben. Sokkal egyszerűbb, és néha butább is, de érdekes. A Routingolást érdemes megnézni, könnyen kezelhető PHP kódból (nincsenek Annotációk, mint a Symfony2-ben). De nagyon hasonló. Talán ennek is az oka az, hogy a Config-ja az nagyon szétvan szedve, az is olyan nem csodás. Na meg a controllerekből hiányzik az Action szó végén.
De egy nagyon egyszerű (néha nagyon buta) Symfony2 filozófiát követ.
Az ORM az tetszik, az tényleg ORM számomra. A blade template kezelő is nagyon jó, egy butított twig. És ez a bundle rendszer sem rossz.Bár hozzátenném, hogy én elég szerencsétlenül is mozgok a Yii-ben.
.
Én aztmondanám, hogy egy gyors, főleg marketing alapú weboldal kell, akkor a Yii. Ha blog oldal, akkor ismét a Yii, amihez a beépített RBAC egész jó. Na meg az új debugger toolbar-t is a Symfony2-ből szedték.
De egy hosszabb távú egyszerűbb projektnél már a Laravel, az ORM jobb, hosszabb távon fenntarthatóbb, megköti a kezed (persze lehet szabadon). Yii-nél a Gii használata ellenjavasolt.
Bár az, hogy itt a Laravelben nem kellett használni namespace-t az sem semmi... de egyébként minden más egyszerűbb weboldalhoz a laravel. Nem hiába lett felkapott. Bár kevés hozzá a bundle, de vannak kezdeményezések. Bár szerintem a Yii több szolgáltatást nyújt, de az ActiveRecord-os megoldássa, hosszabb távon nem nagyon éri meg... Fórumokon olvasgattam, hogy sokan kifogásolják.
Sebességben meg úgy vettem észre, hogy mindkettő egyszinten van.Egy basic app esetében a laravel jobb, vagy hosszabb távú basic app esetében. De egy ilyen middle alkalmazásnál már akkor a Yii 2.0 az ajánlott, mert több szolgáltatást nyújt alapból a framework, mint a laravel,de hosszabb távon, ha nem kellenek a yii szolgáltatásai akkor a laravel a fenntarthatóbb, vagy akkor már Symfony2.
Symfony2-ben vannak a CRUD függvények, ami nem mást csinál, mint egy "piszkos" adatkezelést(insert,update,delete), azaz csak a memóriában végezz rajta műveletekt, de adatbázisba nem, adatbázisba a módosításokat csak a flush() metódussal fogja végrehajtani.
A laravel meg örökölte a softDelete() metódust, ami piszkos törlést végezz a memóriából, de az adatábzisból nem. Lehet a következő verziókban lesz softInsert és softUpdate is?
Yii 2.0-nál pedig insert, update esetén megtudod tekinteni a régi értékeket is... ami nem rossz.
Jelenleg most fogok majd átírni egy eddigi elkezdett appot Yii 2.0-ból Laravel-be is, és akkor majd lesz végleges döntésem, hogy mennyire jó a Laravel, vagy sem.Amúgy meg PhalconPHP
.
Az esemény kezelés egész jó a Laravel-ben.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #15031 üzenetére
Rondának ronda, én sem vagyok oda érte...
De lemértem a feldolgozás idejét microtime()-al is, és hát érdekes módon az add(new DateInterval()) utasítással 10-ből 8 alkalommal gyorsabb volt, mint a modify()-os megoldás.
Ezért maradtam ennél a megoldásnál.
De a végén lesz még egy refactor, akkor még meggondolom
.
-
Lacces
őstag
válasz
Lacces #15029 üzenetére
Megvan egy megoldás:
A $dayNumber-t majd nekem kell átkonvertálni, mert összevissza van a rövidített neve a magyar napoknak. (H, Sze, Cs, V, stb....)
A setIsoDate-nek átadom az aktuális évet és az aktuális hetet, ez mindig a hét első napjára (hétfő-re mutat).
Ezek után a nap numerikus értékét felhasználva növelem a napok számát (akár az eredeti angol-t is fel lehet így hasznáni PHP 5.1.0+-tól)
És akkor megkapom a kívánt dátumokat napra pontosan.
(már csak a time-ot kell belőni, ha valaki szertné még hozzá// TODO: Convert Hungarian day name to Number of day.
$dayNumber = 1;
$dateTime = new DateTime();
// Set to the first day of the current week.
$dateTime->setISODate(date('Y'),date('W'));
// Add the
$dateTime->add(new \DateInterval('P'.$dayNumber.'D'));
echo $dateTime->format('Y-m-d'); -
Lacces
őstag
Hali,
Van egy kis problémám dátum kezeléssel... (ha legalább megmondanátok hogyan keressek rá, az is elég
)
Szóval nekem minden héten le kell húznom egy tartalmat. Ahol az idő nem másból áll, mint a Nap és az Idő (óra perc formátumban)
És az lenne a kérdésem, hogy letudom-e ebből a két adatból generálni hozzá egy megfelelő dateTime objektumot? (valahogy a beépített PHP függvényeket használva).
Ugyanis ez a rész akkor válik izgalmassá, amikor Hónap forduló is van a héten, vagy év forduló is.
Mivel hetente kell leszedni ezt, végül is a Hét is megszerezhető. És akkor már 3 adat van, és valahogy a hét sorszámából plusz a napból (szombat, vasárnap, hétfő... nem szám), nem tudja ezt a PHP belső függvénnyel kigenerálni a hozzátartozó pontos dateTime objektumot?Persze tudnék írni sajátot, is ami ezt összállítja automatikusan, de nem akarok ha van ilyen belső funkció a PHP-nak.
-
Lacces
őstag
Hali,
PHP-ban hogyan kell XML fájlt beolvasni, annak node-ját módosítani, és elmteni? Én nézegettem a Google-t. (Java-ban okés). De valahogy itt PHP-ban, az Istennek nem végzi el.
// sms_data.xml fájl beolvasássa a pass-ot módosítja, de a fájl, még mindig az eredeti, nem írja felül fájl szinten...
public static function saveToXML()
{
$xml = simplexml_load_file(dirname(__FILE__).'/../../../../sms_data.xml');
$xml->pass = "000";
$dom = new DOMDocument('1.0');
$dom->preserveWhiteSpace = false;
$dom->formatOutput = true;
$dom->loadXML($xml->asXML());
echo $dom->saveXML();
}XML:
<?xml version="1.0"?>
<node>
<pass>test</pass>
</node>De én a ezt szeretném a módosítás után, hogy ez legyen az XML tartalma.
<?xml version="1.0"?>
<node>
<pass>test</pass>
</node>Van valami titkos trükk, amire nem jövők rá...
-
Lacces
őstag
válasz
Lacces #14588 üzenetére
Alapból gyökérséget írtam... Látszik, hogy idehaza, már nem gondolkodom úgy ahogy kellene...
Biztos, hogy nem minden egyes oldal betöltésre kéne ezt csinálni, ha felhasználók 100-ai látógatnák az oldalt..
Bár ahogy most olvastam, a sima XMLparser függvény a leggyorsabb, mások ezt írták.
LOL, inkább alszom egyet. -
Lacces
őstag
Hali.
Ma csináltam RSS beolvasást, adatbázisba mentést, és oldalon megjeleníteni.
Aztán idehaza elgondolkoztam azon, hogy hogyan lehetne a leggyorsabban mondjuk 20rss xml-t beolvasni és azt menteni adatbázisba és megjeleníteni az oldalon?Erre mi lehet a legjobb koncepció?
Most csináltam, hogy kipróbáltam 10-el. Ilyen egyszerűt, lehet rajta csiszolni. SimpleXML-t használtam. De érezhető volt a lassú betöltés. (Persze ez, minden egyes oldal betöltéskor lefut, amin már most látszik, hogy vesztett ügy. Bár, mondjuk lehetne is rajta optimalizálni, de kételkedem.)
Megfogtam, minden RSS feed-et beleraktam egy nagy multi-tömbbe. És onnan kiolvasva töltöttem fel az adatbázist, vizsgálva, hogy az már fel volt-e töltve vagy sem.Azon gondolkoztam, hogy esetleg érdemes Cron folyamatot indítani a háttérben, és az frissítené folyton az adatbázist, mondjuk 15 percenként?
Vagy van más módszer is erre, szerintettek?Sk8erPeter
De include-oltam nem egyszer. Mert ez csak egy egyszerű kis magamnak csinált alkalmazás volt, nem fogok én itt hobbi webframework-öt csinálni
. Ott az xDebug, hibajelzésre... Patterneket nézegettem. Van más dolgom is
.
include('vars.php'); // működik.
include 'vars.php'; // nem működik, semmit sem jelzett. -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #14583 üzenetére
Egyszer csak azt vettem észre, hogy én sosem használtam így az include '/path/to/file' a behúzást. (NetBeans ezt kínálta fel, én meg szeretem használni ezt a segítséget, mert gyorsabb gépelni)
Aztán használtam az include()-t, és simán jó lett minden.
Újabban sokszor leesik a vércukor szintem, és nehezebb az ilyen hibákat is észrevenni. Nem nagyon tudok ilyenkor gondolkodni... de nem szeretem feladni sem a probléma megoldását. -
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #14578 üzenetére
Köszi, akkor tovább keresem a problémát.
-
Lacces
őstag
Hali,
Lehet valamit elfelejtettem, de mintha nálam nem működik az objektumok betöltése a PHP-nál... Nem tudom, hogy mi a gond
(valamit kihagyok?)
Mindegyik fájl egy mappában van!
index.php (NetBeans alap generálás, mielőtt még valaki itt beszólna)
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title></title>
</head>
<body>
<?php
error_reporting(E_ALL);
$model = new Model();
$controller = new Controller($model);
$view = new View($controller, $model);
echo $view->output();
?>
</body>
</html>class Model
{
public $string;
public function __construct(){
$this->string = "MVC + PHP = Awesome!";
}
}
class Controller
{
private $model;
public function __construct($model) {
$this->model = $model;
}
}
class View
{
private $model;
private $controller;
public function __construct($controller,$model) {
$this->controller = $controller;
$this->model = $model;
}
public function output(){
return "<p>" . $this->model->string . "</p>";
}
}Pedig ennek alapból kellene működnie, nem?
Semmi sem jelenik meg a böngészőben, az echo-k is csak az objektum létrehozása előtt jelennek, utólag nem. -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #14436 üzenetére
A te linked, a jobb, mert én google-ben kerestem rá, hogy phpdocs ignore folder, és engem egy másik subdomainre vitt... és ilyen xml-es leírást nem találtam, a tiéd tetszik nagyon
. (Meg alapból abból indultam ki, hogy másik is használ phpdocs-ot
)
Végülis huszár vágással oldottam meg:
phpdoc -i *test* will ignore /path/tests/* and /path/here/my_test.php
ezt a variációt használtam, hogy *-ok közé tettem a 'framework' mappa nevét.
De ez az XML-es megoldás sokkal mennőbb, szóval hála érte -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #14428 üzenetére
Már közbe megoldodott. (azért jó, hogy nem másoltam be, mert én egy másik dokumentációt olvastam, ami sokat nem ért
) De köszi.
-
Lacces
őstag
Köszönöm a múlktori segítséget (virtuális host megoldja a problémát
)
Most viszont a PHPDocs-al van bajom... valószínűleg én vagyok a gyökér, vagy valamit félre olvasok az oldalon...
Ignorálni akarok egy könyvtárat, nem is egyet, hanem többet, de valamiért azért is csak belemegy abba a könyvtárba és szépen dokumentálja, pedig nem akarom.phpdoc -i /var/www/work-team-betting/protected/framework/ -d /var/www/work-team-betting -t docs
protected/framework mappát akarom kihagyni az egészből, de nem... belemegy, próbáltam *-ot is a végére. Nézem itt a doksit, de eddig egyik sem vált be. Nem szeretem
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #14358 üzenetére
Áh, pedig én azt hittem ez erre való.
Miért nem írod át a linkek href attribútumában megjelenő URL-t? - Erre kaphatnék egy példát? Ezt hogyan lehetne másképp átírni? -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #14356 üzenetére
Igen, mert két dolgot akartam egyszerre
.
Az átirányítás okés, megvan. Az megy, azt kiveséztük, az okés
. Igen, a tiéd jó, köszönöm
A probléma, hogy a web/index.php-ban (amit mégegyszer köszönök, mert itt tényleg nem jön be a web mappa) van link, ami meg a web/oldal1.php fájlra mutat.
basic-2/index.php jön be, nagyon baba!
De ha a basic-2/index.php-ban van egy link, ami az oldal1-re mutat, rá kattintok, és akkor már ez jön elő a címsorba:
localhost/basic-2/web/oldal1.php
(Na és innen is kikéne szedni a web-et az url-ből!)
És ha az oldal1.php-n lévő linkre kattintok ami az index.php-t hozza be (igen, a web mappában belül)
akkor ugyanúgy ott van ismét a web az url-ben
localhos/basic-2/web/index.phpÉrhető?
(Azért kérdezem, mert igazad van, tényleg nem tudok érthetően magyarázni, és nem pedig bunkóságból)
Aztszem itt a kép elmagyarázza:Jólvan, a képet nem jelenít meg, itt a link.
Szóval a 'csapatok' menüpontra irányít át, ami szuper! azon a menüpont jön be eredetileg is először ha valaki ezt írja be, szóval az átírányítás jóSzóval az működik amit írtál!.
De amint az "Eredmények"-re mennék (csak a kurzor nem látszik) akkor a bal alsó sarokban látszik, hogy már kirakja ismét a "web"-et. És ez is a bajom!. Onnan is szedje le azt a nyavajás "web"-et
-
Lacces
őstag
htaccess
A root-ból áttudom irányítani a web mappába, ahol van az index.php. Az index.php-ból meg szerencsére eltudom tűntetni az index.php-t.
Viszont a 'web'-et csak 1-szer tudja eltüntetni, ha beírom a localhost/basic-2-t. De onanntól kezdve az oldalon lévő többi linknél már megjelenik a 'web' ismét. Fogalmam sincs már, hogyan lehetne eltűntetni... Valakinek ötlet?
.htacces(web)-ben kellene még valamit írnom, de hogy pontosan mit azt nem tudom. Valaki?http://localhost/basic-2/web/team/admin - most ez van, de szevasz nekem nem kell a web könyvtár...
-/
-könyvtár1
-könyvtár2
-könyvtár3
-web/
-alkönyvtár1
-alkönyvtár2
-index.php
-.htaccess(web)
-.htaccess(root).htaccess(root)
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(.*)web
RewriteRule ^(.*)$ web/$1 [L,QSA].htacces(web)
RewriteEngine on
# if a directory or a file exists, use it directly
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
# otherwise forward it to index.php
RewriteRule . index.phpMár nagyon kezdek eljutni arra a szintre, hgoy az utcaseprű szakmát találták ki nekem
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #14347 üzenetére
Például próbáltam olyat is, ami az index.php-t is kiszedné az url-ből, de nem...
(Amúgy igen, engedélyezve van a rewrite modul)
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #14347 üzenetére
Ezt próbáltam, ehhez hasonlót
. A basic-2 mappában van a .htaccess
.
De az okés, hogy átírányít, ez oké, ez megy, de nem veszi ki az URL-ből a 'web' alkönyvtárat, azt ne jelenítse meg. Már a stackoverflow-os megoldásokat is próbálgattam... de sehogy sem veszi ki a 'web'-et az URL-ből... és nem tudom, miért
Még nem adom fel! Még próbálkozom, de köszi a hszt.
daninet, néhány soros kell?
Hát végül is 40 kódsor is elfér néhánysorba
No nézzük csak mi ezzel a bajjal, honnan fogod venni a mondatrészeket? Hm..
- adatbázis,
- xml
- txt
- csv
- json
Ehhez kell PHP, meg a sztring konkatenáláshoz, na és kell azért HTML is bele (form, submit)
Jah igen, és még a szövegeket is fel kell vinni vagy tárolni valahol, ahhoz nem kell felület? -
Lacces
őstag
Erre valaki, kérem
-
Lacces
őstag
De lehet, hogy a központi motorral építette össze. Én tartottam karban WP oldalt... és annyi mokkólást (hackelést) láttam rajtuk..., a lustaság nagy úr
.
Lehet, hogy csak úgy látható át, hogy az egész hogyan nézz ki. De ha tényleg az a template (séma) összes fájlja, amit megosztottál, akkor ott már gáz van, mert a footer.php-bank is illene ott lennie... innen gondolom, hogy belepiszkáltak utólag.
De lehet tévedek, az én WP tudásom is véges. -
Lacces
őstag
footer.php hiányzik szerintem. Nincs a letöltött állományok között sem... Ha az meg lenne, lehet meg is javulna az egész.
Ehhez a template-hez valaki hozzányúlt. Meg hiányoznak fájlok... nincs a footer, nem találok benne függvényt sem definiálva...
Tipp:
get_sidebar_right();
Ezt rakd be a header.php-ba így:<div id="body_left_s">
<div class="sidebars">
<?php get_sidebar(); ?>
</div>
</div>
<div id="right_sidebar">
<?php get_sidebar_right(); ?>
</div>
<div id="body_left">
<div id="body_left_content">Elméletben így valahol meg kell jelennie az oldalon valahol
. Valahol, lehet bal oldalt, jobb oldalt, vagy középen, lent, fent... de valahol meg kell jelennie.
-
Lacces
őstag
Hali,
A sidebar_right.php fájl valószínűleg be sem töltődik... ugyanis ez a <div id="sidebar_right"> részlet nincs az oldalon!
"Eggyel feljebb" lesz a probléma. Valószínűleg nem tudja valami meghívni (betölteni) a sidebar_right.php fájlt.Téma nem lett változtatva? Frissítve?
-
Lacces
őstag
Hali,
.htaccess szabályhoz kellene segítség. (átírányítás)
Az index.php az alábbi linken érhető el: http://localhost/basic-2/web/index.php?r=site/login
Ami ugye nekem nem tetszik, szeretném, ha a web rész eltűnne belőle, de oda irányítana át.
Ha ezt írom be: http://localhost/basic-2/
Akkor ez legyen a böngészőben: (I)http://localhost/basic-2/index.php?r=site/login
Ezt a szabályt találtam rá neten, de ez nem jó. 500-as hibával száll el.
Options +FollowSymLinks -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/web/$1 -f [NC]
RewriteRule ^([^/]+)$ /web/$1 [L,QSA]
Még néztem egy-két találatot, de azok sem igazán váltak be.Átirányítani át tudom az alábbi szabállyal, csak a web mappát nem tudom az URL-ből eltűntetni.
Ez működik:
Erről: (I)http://localhost/basic-2/(/I)
Erre: (I)http://localhost/basic-2/web/index.php?r=site/login(/I)
RewriteEngine On
RewriteRule ^$ web [L]
Bár itt igazság szerint azt sem értem, hogy miért a (I)web(/I) és nem a (I)/web(/I) működik.Mi lehet a baj? Vagy van valakinek megosztható kódja?
Szerk.: Bocs srácok, de valamiért majdnem minden bekezdéshez hozzárakott a PH motorja dőlt stílusokat...
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14118 üzenetére
Az egység teszteket ismerem.
Ez az integrációs teszt új nekem, de nagyon. Áh, amit linkeltél, ott a BDD kulcsszó, már értem. Így már ismerős
Mi az a headless?
És az nem baj, hogy a PhantomJS az JS? Nem nyújt ezáltal kevesebbet mint a Selenium? -
Lacces
őstag
Hali,
Én olvasok erről a Selenium test framework-ről, no meg a PHPUnitról is.
Mikor melyiket célszerű használni, mi az előnye a Selenium-nak a PHPUnithoz képest? (én eddig automatizálást olvastam, meg "create scripts to aid in automation-aided exploratory testing" - de ezt Netbeans is tudom a PHPUnittal tenni, vagy nem?
(Látszik, hogy sötétség van nálam).
De én ahogy olvasom ezt a két dolgot, úgy nem látok túl nagy eget rengető különbséget tesztelésnél. Bár csak egyszer írtam JUnit-ot. De szeretnék most egy kis tesztelést is tanulni, bevinni a webalkalmazásba legalább alapfokon. -
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #13912 üzenetére
Meglett a megoldás: setCellValueExplicit() függvényt kell használni, én meg a simát használtam, és ez volt a baj.
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #13910 üzenetére
Hiába húztam szét... akkor is ez a "rossz" formátum jelenik meg.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
PHPExcel van használva... és a nagy számoknál 4,56456E+11 ilyen formátumban adja ki (2013-as office) Próbáltam én explicit és implicit megadni valami formátumot rá, de semmi.
$objPHPExcel->getActiveSheet()->setCellValue($bankszam["sor"],$utalas["bankszamlaszam"],PHPExcel_Cell_DataType::TYPE_STRING );Kinek, milyen használható tippje van, hogy a teljes szám jelenjen meg és ne ez az E+ formátum?
A válaszokat előre köszönöm.
-
Lacces
őstag
Hali.
OAuth 2.0 esetén, ha az autentikációs szerverhez akarok csatlakozni akkor a client_id paraméter értékét azt az autentikációs szerver üzemeltetőitől kell elkérnem, igaz? (Azt nekem ők adják, és nem fejből találom ki, ha nincs regisztrációs form a kliens számára, mint az FB és Google esetében).
-
Lacces
őstag
válasz
sztanozs #13368 üzenetére
"hanem csak counterként fog viselkedni, és ráadásul csak a branchek fognak új számot kapni nem az egyess elemek..."
Mi az, hogy counterként és branchként? (Nekem ez kínai)
Az ábrát köszi, de olyan fura, hogy a level++ lefele nem változik és nem értem miért...Ha van online forrás az is elég. Eddig ezen a héten programozás off állapotban van.
Vagy azért nem volt ott semmi, mert a counter-zés csak ciklusban növeli az értéket, és mivel függvény hívás paraméterként rekurzívan ment "lefele" ezért nem növelte az értéket?
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #13363 üzenetére
Nem, a szintben az egy szintben lévőeknek a "sorszáma", az egy szinten lévőeket számolta az enyém... nem pedig a mélységet számolta.
-
Lacces
őstag
válasz
Lacces #13359 üzenetére
Esetleg ha ez nyújt plusz infót a HTML-s kigenerálás:
Pedig szépen kint is látszik az <ul><li>-vel a hierarchia, de "mégsem látom a fától az erdőt"...function GenerateNavHTML($nav)
{
$html = '';
foreach($nav as $f)
{
$html .= '<ul><li>';
$html .= '<a href="' . $f['feladat_kod'] . '">' . $f['rovid_nev'] . '</a>';
$html .= GenerateNavHTML($f['sub']);
$html .= '</li></ul>';
}
return $html;
} -
Lacces
őstag
Hali,
Már belevagyok kavarodva, semmi más nem ez, mint egy szülő_id alapján minden egyes feladatra rekurzívan bejárja az adott tömböt.
A bejárás sikeres, minden hol jó a szülő - gyerek kapcsolat!Visziont van egy kis bökkenő, a mélységet nem tudom megszámolni. (Fás implementációt néztem meg, az alapján van felépítve, de mégsem jövők rá, hogy hol szúrom el)...
function GenerateArray($arr, $parent = 0, $level=1)
{
$feladatkodok = array();
foreach($arr as $feladat)
{
//print_r($feladat);
if($feladat['parent_id'] == 0)
{
$feladat['szint'] = 0;
}
else{
$feladat['szint'] = $level;
}
if($feladat['parent_id'] == $parent)
{
$feladat['sub'] = isset($feladat['sub']) ? $feladat['sub'] : GenerateArray($arr, $feladat['id'],$level++);
$feladatkodok[] = $feladat;
}
}
return $feladatkodok;
} -
Lacces
őstag
Még 1 db kérdés.
Menüszerkesztőt építek magamtól.
Adatbázisban, minden menüpont kap egy szülő-id-t, hogy melyik id-ból van. Melyiknek a gyereke...Na de ezt hogy érdemes rekurzívan megcsinálni? (egy függvény építse fel rekurzívan)
(Én fa építesen kívül mást nem találok ki magamtól... szerintem ez picit bonyi).Még egyelőre turom a Google-t (de még nem találtam), szal bocsi, ha nem jelentkezek majd egy idő után.
-
Lacces
őstag
Hello,
Nagy segítség kellene, nem tudom, hogy mit nézzek be... karakter elkódolás van.
Form oldala UTF-8
adat: Teszt Próba
Save.php UTF-8
de a Postban az adat így nézz ki:
Teszt Próba
Viszont adatbázisban már így nézz ki, ami (utf-8_unicode_hu)
Teszt%20Pr%C3%B3baÉn viszont azt szeretném elérni, hogyha Teszt Próba-ként lenne az adatbázisban is.
Hogyan kellene ezt konvertálgatnom?
-
Lacces
őstag
válasz
Dave-11 #12768 üzenetére
Majd add meg a php kódot is, ami elindítja az sql query-t és tárolja az eredményt is. Mert már lehet ott gond van.
Itt meg adjál meg "becenevet" az oszlopoknak
SELECT p.id, p.title, u.id, u.name
Ilyenre:
SELECT p.id as pid, p.title as ptitle, u.id as uid, u.name as unamePlusz a hibát is bedobhatnád.
-
Lacces
őstag
Na egy másik... régen tudtam, de most nem tudom hirtelen a megoldást.
Ez a Json adat:
{"kulcs1":{"name":"Teszt G\u00e9za","email":"testgeza@test.hu"}Ebből szeretném mindössze csak a name és az email mezők értékét kiolvasni, amit az alább látható dupla foreachel elérem.
Ezzel megy, de dupla foreach-es:
foreach($data as $d)
{
foreach($d as $key => $value)
{
print_r($value);
}
//print_r($d);
}De kérdésem az lenne, hogy van-e egyszerűbb módja-e ennek?
Ha a külső foreachet elhagyom, az nem jó, mert akkor egy ilyet add vissza:
stdClass Object ( [name] => Teszt Géza [email] => testgeza@test.hu [id] => 1 ) -
Lacces
őstag
válasz
Siriusb #12751 üzenetére
és Soak,
Köszönöm a segítséget, sajnos nekem ezek a megoldások nem jók. De hátha meg lelelem előbb-utóbb
http://prohardver.hu/muvelet/hsz/ - ezt szeretném úgy megoldani, hogy ne fájl elérési útvonalként fogja fel az apache.
Ha az index.php-ban meghívom a $_SERVER['REQUEST_URI']-t akkor annak tartalma a /muvelet/hsz/ legyen!Lehet itt valami Followsys kell nekem....
-
Lacces
őstag
Hali,
.htaccess-es átírányításokat hol lehetne tanulni? Főleg a következő eset érdekelne:
URL-ben beírva:
test/ - et (virtuális hoszt beállítva, ez a host név) Behozza automatikusan a webapp index.php fájlját, megjeleníteni pöpecül.
test/profile/view -öt beírva az url-be ilyenkor könyvtárt keres, ami nekem nem jó!
Azt szeretném elérni, hogy a /test/ után lévő dolgokat, REQUEST_URI-ként értelmezzen, és ezt feltudnám akkor használni az alább látható php kódban.Mint ahogy itt a PH is lehet: http://prohardver.hu/fooldal/rovat/processzor/ - ezt a fooldal/rovat/processzor/ részt REQUEST_URI-ként értelmezze és ne pedig fájl elérési útként...
Nem tudom, hogy ezt hogyan hívják... Ha valaki megmondaná, hogy mire keresek Google-ban már az is nagy segítség lenne.
PHP kód (bár ez lényegtelen):
if(!empty($_SERVER['REQUEST_URI']) && $_SERVER['REQUEST_URI'] != '/') {
//overwrite default controller/action
$uri = $_SERVER['REQUEST_URI'];
} -
Lacces
őstag
Weiss, nem látjuk a kódot!
Esetleg ez alapján találsz valami megoldást... Ez a realpath() talán segít.
Bár én nem tom, találtam olyan leírást is ahol valaki azt írta, hogy httpd.conf-os beállítás kellett...
Ezzel kerestem a guglin -
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #12613 üzenetére
Inkább a rövid verziót írom le.
Igazatok van, művelet előtt be castolni jobb, lehet látni az értéket.
Elő validálás kell, de nem biztos, hogy tud valaki olyan hejde szuper módon validálni.
Bár én ettől függetlenül használni fogom, ha mégegyszer olyan a szitu
. Egészségemre.
-
Lacces
őstag
válasz
PiXeL90 #12599 üzenetére
Egy függvényben meghívod a másik függvényt, úgy tudod "automatizálni" a hívást legegyszerűbben.
Pl.:function egyikfuggveny()
{
// masik függveny meghívása
$valami = masikfuggveny();
}
function masikfuggveny(){
// masikfuggveny implementálása
}Esetleg van még egy ilyen:
if(isset($_POST['inditsd']) && $_POST['inditsd']==1)
{
egyikfuggveny();
masikfuggveny();
harmadikfuggveny();
}Természetesen vannak elegánsabb megoldások, de nem tudom, hogy képes vagy-e megvalósítani őket ( az eddig hszeket elnévezve ) - Bocsi, de nem akartalak ezzel megbántani (csak így gondolom)
Másik tipp, így csináld a post ellenőrzést minimum!
if(isset($_POST['termek_ara']) && $_POST['termek_ara']!="") -
Lacces
őstag
Akkor lehet én nem tudom használni, mert nekem ezt adja ki, ami szerintem fullra értelmetlen egy preg_replacebe:
$txt='&lap=12';
$re1='(&)'; # Any Single Character 1
$re2='(lap)'; # Word 1
$re3='(=)'; # Any Single Character 2
$re4='(12)'; # Integer Number 1
if ($c=preg_match_all ("/".$re1.$re2.$re3.$re4."/is", $txt, $matches))
{
$c1=$matches[1][0];
$word1=$matches[2][0];
$c2=$matches[3][0];
$int1=$matches[4][0];
print "($c1) ($word1) ($c2) ($int1) \n";
} -
Lacces
őstag
Helpet kérnék, bedobom a töröltközőt
Az $url -ből akarom a 'lap=12' vagy 'lap=22' és társainak az eltűntetését.
$url = preg_replace('/?lap=[0-9]+/','' ,$url );próbáltam '/' helyet a '~' karakterrel is de az is nuku, nem cseréli le.
Mit tudok rosszul? Mi lehet a helyes megoldás? A válaszokat előre köszönöm
-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
válasz
lakisoft #12452 üzenetére
Valszeg csak a 7.4 verziótól lesz elérhető a ZendFramework 2.0 a Netbeans.
Jelenleg nincs támogatva és plugin sincs! (más forrásokból is ezt olvastam... Ez csak egy tipp amit olvastam. -
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #12273 üzenetére
ok, de akkor gondolom ezek szerint egy fájlban is tárolható a salt-okat?
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #12267 üzenetére
És ez mennyire "biztonságos", hogy az adatbázisban van a salt?
Bár nekem tetszik az ötlet, mert így minden egyes felhasználónak más-más salt-ot tudok generálni. -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #12105 üzenetére
Jah, viszont egyszer volt egy olyan, hogy ASP.NET MVC-ben voltam, és kódot kellett javítani, és azt hittem leütöm a monitort a helyéről.... mert a weboldal 1/3-a VB.NET-ben volt megírva a többi meg C#-ban volt... és így ááááá...
Én kiszálltam a témából.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #12101 üzenetére
Ez igaz
+ jobban is olvasható, hogy mit fog visszaadni az adott függvény, ez borzalom PHP-ban, hogy sosem tudom, hogy mit ad vissza, és ha nincs dokumentálva, hanem barkácsolt, akkor meg .... nagyon-nagyon utána kell olvasni.
Biztonsággal kapcsolatban pedig értem én, hogy mit akarsz mondani.
Egyébként én már főleg Java-ban utazom, azt is tudom javasolni ASP.NET mellett.
A Grails (másik nevén: Groovy and Rails ) nagyon jónak tűnik így első ránézésre. Persze aki core C#-os annak nem javasolt
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #12086 üzenetére
Melyik keretrendszer/nyelv kódbiztonsága a nagyobb?
Ezt nem hagyhatom ki: Az amelyiket biztonságosabban írják meg...Plusz az ingyenesség azért nagy szó mellette, mert általában az ügyfél dönt, hogy legyen minél olcsóbb. Ha valakinek nincs x HUF-ja, fejlesztési eszközökre, akkor inkább a linux, php vonal felé megy, és nem a win felé (igen ott van a visual studio express, de windowst venned kell...)
Plusz PHP-ra épül a legismertebb ingyenes CMS rendszerek (Wordpress például, más kérdés, hogy szerintem nem olyan jó... - de az emberek használják)
Személyes tapasztalatom, hogy ASP.NET-es kezdő fejlesztőt nem látnak szívesen a magya álláspiacon, vagy csak én voltam szerencsétlen, hogy nem tudtam 1 éves munkatapasztalot felmutatni.
Én a saját közepes méretű projekteimnél majdnem az ASP.NET-et kezdtem el használni
. De a Webmatrixot szívesen alkalmaznám bemutató oldalakhoz, mert kellemesebb használni, mint a PHP-t
f.balazs - na, ácsi, olyat akarsz, mint egy lapozó funkció, de mindig 1 oldalon jelenik meg a "lapozó" tartalma?
Pl.: index.hu/?page=10, akkor az 1. oldalon jelenik meg a tartalom, index.hu/?page=14 is az 1. oldalon?
És az oldallapozó egy dropdown menü listában lenne elérhető? -
Lacces
őstag
válasz
WolfLenny #12078 üzenetére
Esetleg ezt beépíteni?
(Meg ugye milyen excel-ről van szó? Microsoft Office (akkor nagyon gyanús a .net környezet használata), Libre Office, Google Docs?)
trisztan94 : Amit Speeedfire javasolt első link az alapnak jó, tanulmányozd át, esetleg csináld meg 2-szer (mint ahogy én is tettem anno, és onnan már egyszerűbb lesz) (Elsőre én csak nagyon átfutottam...)
Amúgy ha van már asp.net mvc vagy jsp tapasztalat akkor könnyű lesz az alap filozófiáját elsajátítani.
Ez a könyv jó, de én a tesztelés részét a végén kihagytam... -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11954 üzenetére
Hát neten nehezen veszem észre
Athlon64+ Szavadon foglak, akkor várom a cikketEngem kifejezetten érdekelne az is, hogy az IIS mennyire jó PHP / Java és a többi nyelvhez is
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11950 üzenetére
Te meg az IIS-ről írhatnál nekünk cikket a logoutba.
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #11943 üzenetére
Így csak várhatunk arra, hogy majd jön egy okos senior és ír egy ilyen cikket, de mikor lesz ilyen?
De ha egy kezdő ír ilyen bemutatót, az jobb, mint a semmi + úgy is jönnek az öregek majd okoskodni a hsz-ekbe
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #11941 üzenetére
Itt a lehetőség, hogy megírd
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #11938 üzenetére
igen, statikusnál a nginx nagyon jó.
-
Lacces
őstag
Az Nginx-es témához annyit, hogy azt szokták mással vegyítve is használni
. Például apache-al, főleg Java vonalon látom, hogy kihasználják a kettőnek az előnyét.
Szóval nem muszáj egyikről sem lemondani
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11891 üzenetére
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11889 üzenetére
Aha, köszi.
Van erre ajánlott általános séma, hogy hogyan kell egy ilyen session osztályt implementálni, vagy kezelni a session-t, ha adatbázisban akarom tárolni őket? Valami példaprogram / kód, amit ajánlasz tanulmányozásra?
Ahogy szétnéztem a neten, többféle is van, de hogy melyiket használjam azt még nem tudom. -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek arról, hogy mikor érdemes / célszerű a Session-öket adatbázisban tárolni?
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11632 üzenetére
Egyáltalán nem, de ha van valakinek jobb ötlete/tippje, ne tartsa magában
.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11625 üzenetére
csak nekem olyan furcsa, hogy /index.php/settings, akkor már inkább index/settings. Én nem keverném kettőt. De ez csak az én egyéni szociális problémám az url-ekkel
-
Lacces
őstag
Nem értek a kohanna keretrendszerhez, de az url irányítással van a baj.
http://mobal.atw.hu/index.php/settings.php - erre nem dob sima atw-s 404-es hibát, hanem 'HTTP_Exception_404 [ 404 ]: Unable to find a route to match the URI: settings.php'
Ugyanez van az /index.php esetében is... szal valahol lehet el van állítva az url routing. De amúgy /index esetén és atw-s 404-es hibát kapsz. Nem tudom minek hívják ez, amikor a .php-t lehagyod az url routing során, szkript fájlnév, vagy valami ilyesmi, na az ilyen linkek nem működnek.
-
Lacces
őstag
Jah, akkor cumi van, a curl technológia esetén.
Soak kolléga
jó topicot ajánlott, de én inkább a jquery-t ajánlanám
, de ez már tényleg csak ízlések is pofonok kérdése.
DelArco - nak. Általában a Curl a gyorsabb, amúgy meg nem mindig. Azóta utána olvastam ennek a témának alaposabban.
Curl-t két esetben nem érdemes használni a get_headers-sel szemben, ahogy olvastam neten (hogy tényleg így van-e a valóságban, azt már nem tudom).
- nagy méretű xml fájl
- kevés adat érkezik vissza.
(Meg még egyéb hálozati, hardveres dolgoktól is függ a curl). De általában gyorsabb.
De ha a fenti 2 közül igaz valamelyik... akkor a get_header javasolt. De amúgy meg meg is nézhetedmagadnak (mérheted), hogy melyik a gyorsabb.
De ez már majdnem olyan téma, mint az algoritmusok. Egyes algoritmusok általában lassabbak, de ha a legrosszabb esetre vizsgálunk, akkor gyorsabbak mint a többi. És van olyan, amely meg irgalmatlanul gyors, ha jó "ütemben" mennek az adatok... -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11603 üzenetére
Hálozatok tantárgyból néztük meg, mert rákérdeztem, wget, telnet stb. wifishark, hogy behúzás melyik gyorsabb, aztán így rákérdeztem, hogy a java platform melyiket használja, aztán kitértünk a php-ra is. Igaz annyira nem néztem meg, hanem a módszer amire épül azt beszéltük át. Igen itt ferdítettem.... ha így nézzük
, hanem a matematikai hátterét vizsgáltuk meg a módszernek
(Nem vagyok penge matekból, csak szeretem) Mint az algoritmusok tantárgyaknál is akinek ismerős...
Amúgy valahol van is erről leírás a neten, valamelyik amcsi egyetem honlapján találkoztam, ahol ki volt elemezve.Engem mindig is érdekelt az ilyesmi. Meg hogyan zajlanak ezek hardver közeli szinten... Feltételeknél melyiket értékeli gyorsabban, false vagy true, rövidzárak alkalmazása, bitenkénti átfordítás stb.
-
Lacces
őstag
A curl() általában gyorsabb, legalább is ezt mondják. Én csak párszor használtam és nem mértem, "szemmel" meg nem volt érezhető a különbség.
De a curl() felépítését is nézve gyorsabbnak tűnik, mint a file_get_contents().Amúgy meg ez nagyban függ, hogy a lekérdezett oldal hogyan van beállítva, szerver szinten. Előfordul, hogy a TCP kapcsolatot nem kapcsolja le, vegetálodik.
Amúgy meg ha file_get_contents()-t használsz, akkor a fenti linken lévő stream_context segíthet benne (vagy nem...)
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11563 üzenetére
Látom, semmi sem kerüli el a tekintetedet... $data stb, azok megvannak
csak máshol...
Azt az error-t meglesem.Igen a foreach, csak ha c++-os kódokat is nézek / tanulok, akkor hajlamos vagyok elfelejteni a foreach-et
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11560 üzenetére
Bízz bennem az a rész jó.
Sk8erPeter Nem lehet valahogy több infót kiszedni, hogy mi a gáz?
(ha legalább adatbázisban nem működne a lekérdezés... plusz egy teljesen jó lekérdezést is lemásoltam, csak a queryString-et változtattam meg... de ugyanúgy semmi eredmény.
Meg engem az 'a' értéke érdekel, hogy miért az...Átírtam az egész lekrédezést mysqli-re és pdo-ra.
mysqli kód:
$q = "SELECT `scms_ws_label`.`label_description` as `label_description`,`scms_ws_label`.`label_id` as `l_id`
FROM `scms_ws_label`
WHERE `scms_ws_label`.`label_cat` = 'Main_Absatzhöhe' ORDER BY `scms_ws_label`.`label_description`";
$DB_NAME = 'cipoplaza_bettle';
$DB_HOST = 'localhost';
$DB_USER = 'bettle';
$DB_PASS = 'KKsh3c7W6T6Fb46N';
$mysqli = new mysqli($DB_HOST, $DB_USER, $DB_PASS, $DB_NAME);
$r = $mysqli->query($q);
while ( $a = $r->fetch_assoc() )
{
$datas[$a['label_description']] = $a['l_id'];
}mysqli kimenete:
r: object(mysqli_result)#16 (0) { }
a: NULL
datas: NULLPdo kód:
$q = "SELECT `scms_ws_label`.`label_description` as `label_description`,`scms_ws_label`.`label_id` as `l_id`
FROM `scms_ws_label`
WHERE `scms_ws_label`.`label_cat` = 'Main_Absatzhöhe' ORDER BY `scms_ws_label`.`label_description`";
$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=titkos;charset=utf8', 'titkos', 'titkos');
$stmt = $db->query($q);
while ( $a = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC) )
{
}Kimenete:
$stmt: object(PDOStatement)#16 (1) { ["queryString"]=> string(231) "SELECT `scms_ws_label`.`label_description` as `label_description`,`scms_ws_label`.`label_id` as `l_id` FROM `scms_ws_label` WHERE `scms_ws_label`.`label_cat` = 'Main_Absatzhöhe' ORDER BY `scms_ws_label`.`label_description`" }
a: bool(false)
datas: NULL -
Lacces
őstag
Adott a következő kód, lekérdezés az adatbázisból:
$r = APP::Loader( 'db' )->Query( $q ); // ez a queryt lekérdezi jó
while ( $a = mysql_fetch_assoc( $r ) )
//while ( $a = APP::Loader( 'db' )->Fetch_Assoc( $r ) )
{
}
echo 'r: ';var_dump($r); echo '<br>';
echo 'a: ';var_dump($a); echo '<br>';
echo 'datas: ';var_dump($datas);echo '<br>';
return $datas;Az a baj, hogy az $a az egy false... pedig $r-nek van értéke.
PhpMyAdmin-ban a lekérdezés jó, visszajön eredménnyel. Ilyennel még nem találkoztam az eredménynél:
r: resource(52) of type (mysql result)
a: bool(false)
datas: NULLMi lehet itt a gond? Miért nem jó? Miért nem tudja kiszedni az infókat?
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11556 üzenetére
köszi, amúgy érdekes nekem '/' helyett '#'-el működött rendesen.
-
Lacces
őstag
Lenne még egy kérdésem:
Mintaillesztéssel kapcsolatban, a legutolsó variácót dobom ide...
Adott egy html szöveg, ahol a hiperhivatkozásokat kellene úgymond cserélni... de egyelőre a megtalálása sem megy.
$content a szöveg amin végig megy.
$links amibe gyűjteném.
preg_match_all() - itt a minta már a sokadik, már keresgélek... kínomban.
function LinksReplace( $content )
{
$links = null;
// Linkek keresése az eredeti tartalomban
preg_match_all("|<a[^>]+href\=\"(http\:\/\/.*)\"[^>]*>.*</a>|U", $content, $match, PREG_SET_ORDER );
var_dump($match);
foreach( $match as $m )
{
$links[] = $m;
}
return $links;
}
próbálgattam $m[1] és a társaival sem, de nem jött össze. Meg más mintákkal is.
Valakinek valami ötlet? -
Lacces
őstag
Hello!
Van valami bevált módszer, ami tényleg működik is, és arról leírás
, hogy hogyan kell egy szövegből kiszedni az összes html cuccót?
szöveg,<input" style="width:350px" maxlength="90" /> valami szöveg még <p> még szöveg </p>
Na, innen minden html tagot ki kellene szedni, de hiába regexpezek még... eddig nem jártam sikerrel. -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11547 üzenetére
De jó, hogy jelezted!, mert nekem most így a nagy rohanásokban eszembe nem jutott volna, hogy más van a tomcat-en kívül
Az IIS sem hülyeség amúgy, mert akkor szinte mindent tudnék futattni...
Köszi mégegyszerés neked is Speeedfire
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11541 üzenetére
Gondoltam, hogy nagyon nehéz lesz
. És köszi nagyúrak!
A tomcat, glassfish és a többiek tényleg érdekes témakör. De a megfelelő fórumban feltettem a kérdést. Mert hát Java oldalon többfajta webfejlesztési lehetőség van. És van amikor a tomcat jobb máskor a glassfish. Meglátom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Trollok komolyan
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged