- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LTE frekvenciák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolandino
tag
válasz
19.Norbika #13670 üzenetére
nem azért kérdeztem, hogy kikerüljem, csak hátha van annál is egyszerűbb, ami nem jutott eszembe, de ezek szerint nincs, marad a cron
-
wolandino
tag
Sziasztok!
Néhány adminisztrátori tennivalót szeretnék napi rendszerességgel lefuttatni, és a kérdésem az lenne, hogy mi lenne ennek a megfelelő módja PHP-ben?
crontab-ról hallottam, de nem tudom, hogy másként meg lehet-e oldani.Köszönöm,
W. -
wolandino
tag
Sziasztok!
Excel-t szeretnék exportálni PHP-ból.
Formázni szeretném a létrehozott táblázatot.
Ehhez a PHPExcel könytárat szeretném használni.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy megfelelő eszközt választottam-e?
A másik, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy olyan számokat jelenítsen meg az excel, ahol pont és nem vessző a tizedesválasztó?
Mert eddig vagy dátumot csinál belőle, vagy nem fogadja el számként.
Köszönöm,
W. -
wolandino
tag
Sziasztok!
Van egy MS SQL adatbázisom, amit linux környezetben szeretnék használni és ugyancsak arról a linux szerverről elérni, amin nem mellesleg PHP fut.
Windows-os környezetben ugyanezt pofonegyszerűen elértem egy ilyen kóddal:$connection = odbc_connect("Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=". realpath("./teszt.mdb").";", "ADODB.Connection", "");
de linux alatt sehogy sem akar összejönni, pedig már végignyálaztam a netet vagy kétszer ezügyben
Ha tudna valaki segíteni, akkor nagyon hálás lennék.
Köszönettel,
W. -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #8022 üzenetére
Én viszont még nem ismertem, átlapoztam, és nagyon ász, ha elolvastam, lehet még fizetek is érte
Köszönöm! -
wolandino
tag
A Codeigniter tartalmaz többek között egy HTML helpert.
illetve segítség lehet még a HTML Table Classt.Amúgy szerintem elég érthetően leírtam mit szeretnék
Szeretnék olvasható, strukturált kódokat írni, csak még nem tudom mi lenne célravezetőbb.
Nem feltétlenül szeretnék használni "template engine"-t, de ha valaki meggyőz róla, hogy ez visz el a nirvánába, akkor természetesen fogok. Úgy érzem a kódjaim olvashatóbbak lennének, ha csak minimálisan keverednének bennük az egyes programozási platformok.
Pl ha vannak jó PHP megoldások a HTML minimalizálásához, akkor jó, vagy bármi egyéb amire nem gondoltam, akár teljesen banális dolgok is, mint pl. néhány irányvonal vagy programozási stílus bármiA smartykról pl. folyamatosan olvasom, hogy milyen jók, de még nem igazán sikerült átéreznem, hogy mitől is, a példák amiket találtam is inkább arról szóltak, hogy milyen jó sablonokat lehet velük készíteni-ami persze jó-de nem feltétlenül éreztem átláthatóbbnak a dolgokat ettől. És mindig csak ilyen "Helló világ" szintű példákat találtam, pedig egy komolyabb feladatnál talán könnyebben meglátnám a dolog nagyszerűségét
De mondom, nem a smarty a lényeg, hanem a strukturált, karbantartható, olvasható, továbbfejleszthető nézetek. Ha smarty a megoldás, akkor az, ha bármi más, akkor bármi más -
wolandino
tag
Sziasztok!
Codeigniter(MVC) keretrendszert használok és kezdetben sok mindenre nem tudtam mire jó, örültem, ha úgy működött az oldal, ahogy szerettem volna és nem foglalkoztam mással
Most jutottam el odáig, hogy szeretném, ha a kódjaim minél egyszerűbbek és átláthatóbbak lennének a Nézetekben is.
Egyelőre még kevertem van bennük HTML, PHP, Javascript( JQuery,JQuery UI, Highcharts) kód. Szeretném ha a HTML-t felváltaná a PHP, ehhez a keretrendszernek vannak osztályai és segédei. Illetve azt hiszem a smartykkal is el lehet érni valami hasonlót.
A JavaScript kódokat is lehet, hogy jobb lenne valahogy külön fájlokban tárolni.
Szeretnék strukturált, átlátható kódokat írni, és már van is valamilyen fejlődés a kezdeti állapothoz képest, de még nagyon az elején járok.
Jól jönne pár tapasztalt róka véleménye
Köszönettel,
W.Senki?
-
wolandino
tag
Nem vagyok benne biztos, de ez azt hiszem hasznos lehet:
[conditional-css] -
wolandino
tag
Sziasztok!
Codeigniter(MVC) keretrendszert használok és kezdetben sok mindenre nem tudtam mire jó, örültem, ha úgy működött az oldal, ahogy szerettem volna és nem foglalkoztam mással
Most jutottam el odáig, hogy szeretném, ha a kódjaim minél egyszerűbbek és átláthatóbbak lennének a Nézetekben is.
Egyelőre még kevertem van bennük HTML, PHP, Javascript( JQuery,JQuery UI, Highcharts) kód. Szeretném ha a HTML-t felváltaná a PHP, ehhez a keretrendszernek vannak osztályai és segédei. Illetve azt hiszem a smartykkal is el lehet érni valami hasonlót.
A JavaScript kódokat is lehet, hogy jobb lenne valahogy külön fájlokban tárolni.
Szeretnék strukturált, átlátható kódokat írni, és már van is valamilyen fejlődés a kezdeti állapothoz képest, de még nagyon az elején járok.
Jól jönne pár tapasztalt róka véleményeKöszönettel,
W. -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7888 üzenetére
akkor oks
teszteltem 350sorral és simán műxik -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7882 üzenetére
"Eddig csak arról volt szó, hogy akkor egyszerre jelenítsd meg az adatokat, és aztán szűkítsd simán kliensoldalon, vagy pedig kevesebb adatot jeleníts meg, és utána a többi adatot AJAX-szal kérd le."
A problémám egy kicsit más:
Vagy az egészet leszedem, és a legördülő lista alapján a javascipt szűr a felhasználó felé,
vagy ajaxal szedem le a havi adatot és a legördülő csak indít egy ajaxot.
Tehát vagy leszedek minden és utána javascript szűr, vagy mysql szűr és ajaxal adja az eredményt. -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7879 üzenetére
abból indúltam ki, hogy nagyobb adatmennyiségnél gyorsabb lehet ha a mysql-re bízzuk a szűkítést, főleg, ha többször is végig kell esetleg menni az adatokon, ilyenkor ugye hatványozódhatnak az értékek.
Eddig legalábbis úgy tudtam, hogy így van -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7876 üzenetére
Az felhasználó elé tárt adatok ugyanazok mindkét esetben. A kérdés csak az, hogy amikor kiválaszt egy hónapot, akkor induljon egy ajax hívás, vagy a teljes lehúzott adaton menjen végig a script és mutassa meg a felhasználónak a megfelelő hónapot.
Nyilván a javascript "lassabb" ugyanakkor nem okozhat gondot az a pár száz összehasonlítás, és azon gondolkodtam, hogy ilyen esetben lehet, jobb a klienst, mint a szervert terhelni. -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7873 üzenetére
Nem tudom, hogy megfelelő-e ezért kérdem az olyan tapasztalt rókáktól, mint Te
A kérdés, hogy húszasával ajaxal, vagy egészében (pár)százasával kérdezzem le?
De már a lényegi választ megkaptam: "attól függ"
Lehet átváltok ajaxra, mivel abban igazatok van, hogy a felhasználók többsége úgysem fog ész nélkül kattintgatni. Azt hiszem el kell fogadnom, hogy nincs királyi út és mindig az adott helyzet dönti el, hogy mit érdemes. Ezt a szemléletet még tanulnom kellKöszönöm a választ mindenkinek, sokat segítettetek az öszkép megértésében
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7867 üzenetére
a felhasználói élmény hasonló lenne, jelenleg is szét van bontva a tartalom, csak kliens oldalon javascript által.
-
wolandino
tag
válasz
Peter Kiss #7863 üzenetére
szerintem pár száz sor nem olyan nagy táblázat, ami egyébként a legtöbb esetben 200 sincs.
ekkor az összes dátumhoz lejött az eredmény. Ha a dátumokra megírom az ajaxot, akkor ez a sormennyiség akár a 20-adára is lecsökken. Szóval ezek után jön a kérdés, hogy érdemes-e ajaxolni? Mert nem tudom jó-e az, ha folyamatosan mini lekérdezésekkel terhelik a szervert a felhasználók. Gondolom egy minimális időegység van, ami alatt nem képes a szerver egy feladatot végrehajtani, ezért lehet, hogy azt nem érdemes tovább bontani( mert ha megvan az, hogy x sort minimális idő alatt hoz le, akkor x/10 sort egymás után 10-szer ,ár 10-szer annyi idő alatt hoz le, ami ugye rosszabb) Szóval nem tudom meddig érdemes tovább bontani az adatmennyiséget ajaxolás szempontjából.
Remélem érthető volt a kérdésem és értelme is volt -
wolandino
tag
Sziasztok,
Van egy oldalam, ami egy táblazatot jelenít meg, és van fölötte egy legördülő lista dátumokkal.
Az oldal tartalma pár száz, max 500-1000 soros mysql lekérdezés.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben, bár nem indokolja semmi, szebb megoldás lenne ajax-al lekérdezni és a dátumokra lebontva visszadni?
Akkor 20-ad akkora lenne az adatmennyiség átlagban.
Köszönettel,
W. -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7773 üzenetére
nem az exportálás, hanem maga a lekérdezés ne legyen több.
de min1 is, a lényegi választ már megkaptam, még1x köszönöm -
wolandino
tag
Köszönöm mindenkinek
-
wolandino
tag
válasz
DeltaPower #7768 üzenetére
-
wolandino
tag
válasz
DeltaPower #7768 üzenetére
egyszerűség.
ezért nem akartam betenni, mert ha kiszedem az ordert úgy ahogy van, akkor se sokkal jobb a helyzet, 15 mp körüli.
és nem szeretnék olyan lekérdezést tenni az alkalmazásba, ami több mint fél másodperc, mert engem már nagyon szokott idegesíteni, amikor többet kell várni. -
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7759 üzenetére
az explain tudtommal sszépen végigmegy táblánként
lekérdezi a 150k-st, vissza ad 150 k-t, majd megy a többire, azok meg 1-eket, az egyik 5-öt.
Az indexek rendben vannak.
Az id-k azok, illetve a 150k-s táblának szinte minden attribútuma, azok közül az összes, ami id-t tartamal, ezekre megy a JOIN.SELECT *
FROM (1)
JOIN 2 ON 1.d = 2.id
JOIN 3 ON 1.d = 3.id
JOIN 4 ON 1.d = 4.id
JOIN 5 ON 1.d = 5.id
JOIN 6 ON 1.d = 6.id
JOIN 7 ON 1.d = 7.id
JOIN 8 ON 1.d = 8.id
JOIN 9 ON 1.d = 9.id
JOIN 10 ON 1.d = 10.id
JOIN 11 ON 1.d = 11.id
JOIN 12 ON 1.d = 12.id
JOIN 13 ON 1.d = 13.id
JOIN 14 ON 1.d = 14.id
ORDER BY year(1.date), month(1.date), 2.nameazért nem írok az alkalmazásról részletet, mert kompromisszumos megoldásokkal csak akkor szeretnék foglalkozni, ha kiderül, hogy AB szinten nem lehet gyorsítani. Igazából a lekérdezés része érdekel. Ha valakinek jobb úgy, fogja fel teoretikus kérdésnek
Akkor mondom majd a felhasználónak, hogy akkor legyen így és így.... amíg nincs így, addig megpróbálom megvalósítani az elképzelését.
-
wolandino
tag
válasz mindenkinek:
Az indexek rendben vannak.
Szükségem lenne az összes sorra.
explaint is nyomtam:
150k-s tábla 150k lekérdezést ad
a többi 1-et.A kérdés annak is szól, hogy ez egy komoly szerver alatt is így fog-e nyögni, illetve normális-e, hogy eddig tart? mert nekem a 150 k nem tűnik olyan soknak.
Valahogy nem lehet meggyorsítani, ha teszem azt több hardware erőforrást adok a mysql-nek? -
wolandino
tag
SQL téma, de hátha tud valaki rá választ adni
Van egy lekérdezésem, amiben 14 táblát joinolok össze, amiből az egyik 150.000 a többi meg 10-100 sort tartalmaz. A 150 k-s táblám tartalmazza a felhasználó bejegyzéseit, az összes többi, csak arra kell, hogy megadjam az id-khez az értéküket. tehát a lekérdezés 150.000 sort ad vissza. A végén van egy order by is year(date), month(fdate), username alapján.
Kb. 22 másodpercig tart a lekérdezés a phpmyadmin szerint. Ha az order by-t kiszedem, valamivel kevesebb. Ez normális, hogy ilyen sokáig tart? Hogyan tudnék rajta gyorsítani, akár mysql beállítással akár úgy, hogy átírom a lekérdezést?
150.000 sor szerintem nem annyira sok egy adatbáziskezelőnek, mi lesz itt milliós nagyságrendnél?
Köszönettel,
W.UI: Az indexek rendben vannak
-
wolandino
tag
válasz
DeltaPower #7676 üzenetére
azon hogy tudnék javítani?
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7671 üzenetére
query_cache_size = 268435456
query_cache_type=1
query_cache_limit=0Már sikerült meg nézni, csak nem tudom hol állítsam át, de ez is meglesz
-
wolandino
tag
válasz
Sk8erPeter #7677 üzenetére
igazad van, át fogom nézni
-
wolandino
tag
válasz
Köszönöm, nagyon hasznos oldal
Most egy darabig el leszek az infókkal, úgy néz ki sokat segít.
Bár érdekes, hogy lekérdezés 0.2692 mp-ig tartott, írja a phpmyadmin, miközben én simán elszámoltam 3-ig, kb 1 mp-s tempóban. Erre van valami ötlet? -
wolandino
tag
válasz
igen, igazad van
-
wolandino
tag
php oldalon ezzel kéne kezdenem valamit:
Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 43 bytes) in D:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.8.1\www\mx\system\database\drivers\mysql\mysql_result.php on line 162kb 20k sormennyiség körül jön, alatta nem.
Beállítottam upload max filesize :2M-ről 50M-re, de nem hatotta meg. -
wolandino
tag
válasz
Peter Kiss #7666 üzenetére
annyira már én is rájöttem, hogy mysql oldalon (is) van hiba.
indexek rendben vannak. memóriát alig használ, a procihasználat megugrik, de a memóriahasználat végig 25 mb marad, egy nálam tapasztaltabb arc azt mondta, hogy az indexelés rendben van-egyébként szerintem is-a lekérdezés is, és ő sem értette mi tart 6mp-ig.a lekérdezést úgy tudom a mysql optimalizálja.de ha van konkrét ötleted örülnék neki -
wolandino
tag
Sziasztok,
Lényegében kezdő programozó vagyok.
PHP-ban fejlesztek egy rendszert.Codeigniter keretrendszert használok.
A funkciók központjában egy olyan tábla van, amire éves szinten kb 100-200k sorbejegyzés várható maximálisan. Úgy gondolom ez nem túl sok. A tábla egyébként nagyrészt id-ket tartalmaz 13 másik táblára, ezért a lekérdezések között nagyon sok olyan szerepel, amiben 14 join található. Már kezdek rájönni, hogy nem nagyon fog az működni, hogy az egész adatmennyiséget lekérem, ezért próbálkoztam olyan ajax hívásokkal, amelyek pár 100 sor szednek le. Viszont semmilyen gyorsulást nem tapasztaltam ahhoz képest, mintha megpróbálnám leszedni a teljes 100k sort. Az egyik ismerősöm szerint azért lehet, mert az easyphp amit használok nagyon kevés cache-t enged a mysql-nek, és ezért lassú.
Ha valakinek van ötlete, nagyon örülnék neki.
Köszönettel,
W. -
wolandino
tag
válasz
Speeedfire #7214 üzenetére
Hasonló, netes nyelvleckékhez kellene
-
wolandino
tag
Sziasztok,
Egy egyszerű Videochat oldalt szeretnék php környezetben megvalósítani.
Vannak találataim a keresőben, és bele is néztem, de valahogy túl egyszerűnek tűnt a dolog...
Van valakinek ezirányú tapasztalata?
Köszi,
W. -
wolandino
tag
Sziasztok,
Egy intranetes hálózaton szeretném az autentikációt loginok nélkül megoldani, lehetőleg úgy, hogy a böngésző lekérje a oprendszer-től(windows) a usernevet és az alapján léptessen be.
Az internet explorer támogatja az active-x-et és úgy könnyen meg lehet oldani, de nekem valami olyan megoldás kellene, amit minden nagy böngészővel működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen egeret válasszak?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest