- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
TonTomika #10526 üzenetére
De, mindenképp fent áll. De ha számokat használsz keverési alapanyagnak mindig fent fog állni mivel a számok végesek.
Nem ismerem a környezetet, de én mindenképp valahogy úgy csinálnám pl, 12(évszám)07(hónapszám)27(napszám)0001(mindennap nullázodó számláló). Így legalább jelentése is lesz és ismétlődni sem fog.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TonTomika #7341 üzenetére
Akkor most már tudod, hogy semmi értelme ilyen módon idézőjelbe tenni, amikor a $_POST tömbbe kerül, így is-úgy is stringként fog átmenni a szerver felé.
"csúszott el a történet"
A történet el szokott csúszni? Imádom ezt a "történet" szót, semmi értelme ilyen kontextusban, de legalább jó magyartalan, és fogalmam sincs, miért, de iszonyatos nagy divatja van manapság ennek a szóhasználatnak, a legrosszabb, hogy értelmes emberek is használják ilyen módon. (Pl.: "3 ezer Ft-ba kerül a történet."Mi a tököm értelme ennek?
)
Ez nagyon OFF, bocs, de ez a szó mindig szúrja a szemem. -
PazsitZ
addikt
válasz
TonTomika #7339 üzenetére
A "email_1@mail.com" esetén így jelzed, hogy stringről van szó.
Ha változóba rakod a stringet $variable = "email_1@mail.com", akkor nincs szükség erre, a változó string típusú.Az esetedben ott volt a hiba, hogy az if feltételvizsgálatban te értékadást írtál.
Az összehasonlításhoz két egyenlőségjel kell.
if ($to == 1) {$emailto = 'email_1@mail.com';} -
PazsitZ
addikt
válasz
TonTomika #7335 üzenetére
Nem tudom minek a "
Továbbá nem tudom ilyen felület ez, de közvetlenül input paraméterből berakni az emailt nem túl jó megoldás szvsz.
A mail fgv.-ed egyáltalán true-val tér vissza?<select id="to" name="to">
<option value="0" selected="default">Válassz!</option>
<option value="bolt1">Bolt1</option>
<option value="bolt2">Bolt2</option>
<option value="bolt3">Bolt3</option>
</select><?php
$list = array(
'bolt1' => 'email_1@mail.com',
'bolt2' => 'email_2@mail.com',
'bolt3' => 'email_3@mail.com',
);
$to = $_POST['to'];
if ( isset($list[$to]) ) {
echo $to;
}
?> -
ArchElf
addikt
válasz
TonTomika #6305 üzenetére
Ha van programozási előképzettséged (és nem akarsz gép nélkül tanulni), akkor én a helyedben nem vennék könyvet: neten példakódból van elég, a php.net-en található leírások pedig szerintem bőven elegendők - főleg, hogy a community kommentek néha hasznosabbak, mint maga a leírás.
Ha nincs előképzettséged, akkor szerintem inkább vegyél egy nem nyelv specifikus könyvet (programozási alapismeretek) és próbáld meg abból elsajátítani az alapokat, majd utána az elméleti tudásra építve indulj el a netes példák és a hivatalos specifikáció alapján.AE
-
cucka
addikt
válasz
TonTomika #5367 üzenetére
Például használhatod az explode() függvényt arra, hogy a sort a *-ok mentén szétbontsa, eredményül egy tömböt ad. Próbáld ki ezt a kódot, innen látni fogod, hogy milyen eredményt ad, ezzel lehet tovább dolgozni.
while ($line=fgets($file)){
$line_arr=explode('*', $line);
print '<pre>'.print_r($line, true).'</pre><br />';
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest