Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Mint írtam nem szakácsoknak, hanem átlag embereknek valót készítek.
Kérdezz meg 4 háziasszonyt hogy kell habverővel tejszinhabot felverni. Mind azt mondja majd, hogy sose sikerül.
Sok háziasszony a dobos torta tetejét se tudja megcsinálni.
Vagy csokoládéval bevonni egy tortát.
Pedig nagyon egyszerű mind.
Katyvasz leírás van rengeteg a neten (nosalty és többiek)Jelenleg nem tudom hogy fogom megoldani.
Félre tettem, pihenek, míg nem jön valami ötletem, hogy tudnám megoldani.
A tanárom július közepén már rá fog érni, lehet bevárom veleKöszönöm szépen a segítséget mindenkinek
-
lanszelot
addikt
Egy recept 3-9 táblából áll.
Gondolj a pudingra és a dobos tortára.
Mi közös bennük...semmi.
Tehát nem tudom ugyanúgy elmenteni.
Egy recept nem annyi, hogy név, cím, munkahely.
Pl pudingnak nincs tésztája, se kréme, stb.(az egy öntet, de magában is desszert)
Míg a dobos tortának öntete nincs.Viszont minden más megvan benne. Tészta, töltelék, díszítő. Ezeknek mind külön kell a hozzávaló.
És ez még csak a hozzávaló.
Ott van még az előkészítés, elkészítés, díszítés.
Ezeket is mind külön kell venni.
Mert ha annyit írok, hogy rakd hideg tálba a tejszínt, és verd félkemény habbá. És ott fogsz állni, hogy nem verődik fel, akkor csak az előkészítés maradt ki, hogy fél órára rakd a fagyasztóba a fém edényt amiben felvered a habot.
Ezért kell külön írni, hogy elsőnek mindig azt olvassuk el, mi az előkészítés, hogy amíg a tésztát készítem a tál bent a fagyóban pislog
Stb.
A neten nincs ilyen receptes, mert aki készíti az oldalt nem tud sütni. Egy perces sütemény... és azzal kezdi fél órát tegyük a hűtőbe a..... Akkor mi egy perces?Tehát egy recept nem úgy néz ki mint amikor a szomszédasszony papírra kaparja a pogácsáját, mert de finom volt.
Emiatt nem lehet 1 submit.
Létre kell hoznom a receptet, majd ami van benne csak azt hozzá adni.
Ez mind mind kész van, jól működik. Csak felhasználó baráttá próbálom tenni, amihez újra kellene írnom az egészet, ismét. -
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek
"NEM! egy submit gombbal elküldöd a recept összes adatát, normális esetben"
Nem így működik. Sok submit gomb van, és nem az összes adatot küldi el adatbázisba, hanem darabjait egyesével.
Tehát 2 és 8 között változik mennyi alkalommal küldi 1 recept adatait.
No, ezek között a darabok között nem kellene frissítenie.Igen, el tudom tárolni js multi object-be , és azt elküldeni, de ekkor újra kell írni az egészet.
-
-
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen a választ
- 5ik sorban van definiálva utf-8
- localhost-on és másik szerveren jól működik.
"ha ilyen csak text dolgokat akarsz includeolni, akkor ne php vagy html legyen, mert megpróbálja lefordítani, én mikor hasonlót írtam (20éve) hogy text file volt a tartalom, akkor .inc és szövegfile volt amit beincludeolok, akkor nem foglalkozik smemivel"
Ezt nem értem, tudnál rövid példát írni, 1 sor is elég? És hogy hogy mi a file kiterjesztése. -
lanszelot
addikt
Teljesen mindegy hova rakom az include-t.
Közben megvan a megoldás, amit nem értek:
php file -ból kitöröltem aecho '
és a legvégén a bezáró'
jelet
és jó lettazért van az echo -nak külön sora, mert azt is kiírja az aposztrófokkal együtt mint html text
Ezt nem értem...
Átírtam a code.php -t code.html -re és úgy is ugyanaz. Tehát html-nek értelmezi.
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szepen a válaszokat.
#21551 -ben leírtam mi van benne, nem csak egy üres nav.
itt a teljes kód:
html file:<?php include('code.php') ?>
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<link rel="stylesheet" href="style.css">
<title>Belepes</title>
</head>
<body>
</body>
</html>php file:
echo '<div>
<nav class="nav-area">
<ul>
<li><a href="#">⛅ Időjárás</a></li>
<li><a href="#">👪 Családfa</a></li>
<li><a href="#">🏠 Kezdőoldal</a></li>
<li><a class="active" href="#">📚 Tanulás</a></li>
<li><a href="#">🐈 Szórakozás <span id="bal">◀</span> <span id="le">▼</span></a>
<ul>
<li><a href="#">📆 Naptár</a></li>
<li><a href="#">📖 Hangoskönyvek</a></li>
<li><a href="#">👻 Ghostbusters</a></li>
<li><a href="#">👱 Beni</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
</nav>
</div>'SUPREME7:
Vs Code -t használok, az alapból uft8 -ba menti.
Nem üres sor van, hanem az echo van benne. -
hiperFizikus
senior tag
chatgpt/ Az eredeti kifejezés az, hogy "a saját szövegszerkesztő által a helyi gépen, Wikipédián, és az Oxford Dictionaryben is keres". Tehát az említett contextuális menü olyan funkcionalitást kínál, hogy a kijelölt szöveget a helyi gépen, a Wikipédiában és az Oxford Dictionaryben is megkeresse. Tehát nem a Wikipédia felületén történik a keresés, hanem a Wikipédia tartalmát a helyi gépen vagy a böngészőben integrált módon hozzáférhetővé teszi a keresés során. /chatgpt
Ez biztató, mert lehetne vele trükközni meg spekulálni !
talál"tunk" is valamit:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Keresőmotor-teszt#Mire_képes_és_mire_nemhttps://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Keresős#Keresődoboz
, de aztán elakadtam, nem tudom hogy hogyan és merre tovább, ill. hátha valaki jobban tudja ?
-
-
lanszelot
addikt
Nme tudom mi rosszat írtam.
Fent dobtam 2 linket, láthatod, hogy azt használom.
De nekem arra a linkre 20 film jön ki csak.
Mind a 20-at meg is jelenítettem.
Elsőben magyarul, második angol, de a második csak consol log.
2 külön lekérés:
trending -> all
discover -> movies
Nem láttam értelmét ismét kiíratni, mert hiába más lekérés, mindig ugyanaz a 20 film jön ki.
Pl ha az 1933 -as filmeket szeretném lekérni, vagy az 1980-as filmeket?
Hogyan kérem le? -
lanszelot
addikt
Nem értem miért kiabálsz
Semmi rosszat nem írtam.Ha 1 kép kellene, akkor bárki a világon letölti és nem adatbázisokhoz fordul.
Kell egy lista a filmekről, amiből program kóddal kiszedem ami kell és annak a képet töltöm be.
Erre való az api, egy nagy adathalmazból válogatsz kóddal és nem manuálisan.
Annak hogy lekérem 10 film adatait semmi értelme, fél óra alatt össze szedem és nem függök senkitől, nem regisztrálok, stb/Telefonról írok, nem rakja off -ba, bocsánat
/
-
lanszelot
addikt
Bal oldalt kiválasztom a collections -> images
Jobb oldalon PHP, alatta meg is jelenik a kód.
Középen kell egy collection_id , de az mi?
Sehova se kell az api key amit generáltattam.
[kép]Nem tudom mit kezdjek ezekkel.
Más api-knál volt egy link, oda kellett az api key, php vagy js alatt lekértem, és ott a json listából azt szedtem ki ami kellett. -
lanszelot
addikt
Lehet félre érthetően irtam. Bocsánat.
Ti küldtétek a tömböt, arra utaltam mikor tömbről beszéltem.
A beírt végeredményt az a kód eredményezte. Tömb a tömbben.Erre írtam nekem objektum kell. És a kódot meg is osztottam ami objektum. A változó nevének is azt adtam.
Még nem tudtam csak online php sandboxban kipróbálni, így nem tudom biztosan működik e.
Szerintem a json formázás nem lesz jó. De talán holnap sikerül gép elé kerülni. -
lanszelot
addikt
Azért írtam mivel nem azt a formátumot adta amit fent írtam.
<?php
$myObj = new stdClass();
$myObj->kep = "john.jpg";
$myObj->link = "john.com";
$foObj = new stdClass();
$foObj->gmail = $myObj;
$myJSON = json_encode($foObj);
echo $myJSON;
?>Ez viszont már azt adja.
Mr. Y : fentebb ott van
Gardaai: a pontról le írtam mi zavart meg. Mivel nem tudom a json encode decode -t így nem tudtam mi mi.
A tömböt a fenit kód () készítette el. Ezért is irtam úgy nem jó.
[google] : (link:"google.com", kep:"google.jpg")
Ez lett a végeredmény. És az nem jó -
liksoft
nagyúr
KÖSZÖNÖM! MEGY! (A finomítás ráér később, meg a szebb kivitel is. A lényeg, az alapot tudja!) KÖSZÖNÖM!
Viszont azzal még mindig bajom van, hogy "CSAK, mert annak ilyenkor így kell kinéznie...." De miért? Szerintem az INPUT egy olyan több típust is felvehető objektum, mely megadása és felprogramozása szükséges a feladathoz. A gondom csak az, hogy sehol nem találtam olyan leírást, hogy FILE esetén az objektum megadása: <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">. Példaprogramot sem találtam mely pici, a HTML és php részt egyaránt magyarázattal tartalmazná. Mindenhol csak részletek vannak, a HTML-nél a HTML, a php esetén a php rész. Megpróbálok egy picit összedobni, kirakni ide példának.
KÖSZÖNÖM, megy! (táncolós figura!)
-
liksoft
nagyúr
Most kerestem rá, és igen! Egy ilyen kinézet tökéletes, ha van feltölt, átnevez/töröl, könyvtár létrehoz/töröl/átnevez. A .. és könyvtárnév a navigációhoz már tökéletes.
Ahhoz, hogy szervizesként el lehessen távolról is érni szükség esetén a "szerszámos ládát", untig elég.
Igen, igazad van, egy nap elég. Pascalban nekem is az lenne, de a C-t pont azért nem szeretem mint a php-t. Tömör, időnként olvashatatlan. Valamint annyi utasítás van benne, hogy ha nem naponta használom, kimegy a fejemből. (Nem véletlen, hogy sok helyen a RISC procik magasan verik az "intelligenseket"
)
-
sztanozs
veterán
Különbség a full list scan (foreach) és hashset között:
>>> # 456.976 elem listában
>>> A = ['AAAA', ..., 'ZZZZ']
>>> # 456.976 elem hasset-ben
>>> B = set('AAAA', ..., 'ZZZZ')
>>> # 2000 elem egy listában ami random négy karakter (~85% találati valószínűséggel)
>>> C = ['@ABC', ..., 'XYZ@']
>>> # keresés eredmények másodpercben
>>> timeit.timeit("[c in A for c in C]",number=1,globals=globals())
10.154
>>> timeit.timeit("[c in B for c in B]",number=1,globals=globals())
0.000786
Azaz míg 2000 elem megkeresése végigiterálva a félmilliós listában 10 másodpercig tart, addig ugyanannyi idő alatt 20.000.000 (húszmillió) elemet le lehet ellenőrizni egy félmilliós adattartalmú hashset-ben. -
supercow
őstag
Régi cégnél ahol dolgoztam a főnök ilyen változóneveket használt, de nem lehetett szólni miatta:
cucc
cucc1
cucc11
cucc12
cucc111122
cuccom( + tetszőleges számkombináció)
lof*sz( + tetszőleges számkombináció)Ebből aztán persze voltak viccesek, pl
cucc112 = (lof*sz11 + cucc111) / cucc2
Aztán ha valakinek 1 hónap múlva kellett vele dolgoznia...
Akkoriban persze nem volt IDE meg refaktor meg ilyen úri huncutságok.
-
supercow
őstag
Magad nem tudod ellenőrizni, SMTP szerverek ritkán válaszolnak VRFY meg egyéb requestekre, küldeni emailt ugye nem lehet/nem életszerű a te helyzetedben. Szerintem a legjobb amit tehetsz az a mailgun email checker api, fizetős de legalább megy.
-
-
nevemfel
senior tag
Most akkor hogy tud elküldeni egy formot,
Bárki bárhonnan küldhet egy requestet a form feldolgozó oldalára. Megformáz egy ilyet, belerakja a paramétereket, és elküldi:
POST /post.php HTTP/1.1
Host: example.com
subject=subject&content=content
Ezek a védelmek nem arra szolgálnak, hogy ne lehessen post requestet küldeni, hanem hogy a requestet idejekorán kukázni lehessen, mert nincs captcha, nincs token, invalid a tokenérték, stb.
-
pelyib
tag
-
kezdosql
tag
-
törölt tag
Szerintem elég egyértelmű, ha spec MySQL-re tervezett programról van szó akkor azt érdemes használni. PDO képes sok egyéb adatbázissal is kommunikálni, de ennek nyilván akkor van leginkább előnye ha az applikációt több Hostra telepítik, ahol előre nem ismerhető, hogy milyen adatbázist használnak.
-
topjoyy
tag
Nem tudtam, hogy hetente jönnek hülye kérdések. Én csak kíváncsi lettem volna elsősorban, hogy lehetséges-e. Ha igen, akkor hogy. Persze ha egy regény a kód, akkor nem várom el, hogy leírjátok azt hittem ilyen pár soros valami. Egyébként nem akartam volna profitálni ebből, csak kíváncsi voltam, hogy lehetséges-e, mert éppen ez jutott eszembe vagy a PH-s értesítés.
SUPREME7 Köszönöm. Megnézem a forráskódját, ha megtudom.
-
-
Coyot
őstag
Ellenőrizni max abból fogod tudni hogy mikor volt az utolsó megmozdulása, de mivel a web stateless nem tudod azóta mi történt.
Egyszerűen mikor másik userid_session_id_ip_ + tetszőlegesen browser agent, mert miért ne - azonosítóval akar belépni akkor szépen a többi helyről kilépteted aztán annyi.
-
Én is arra gondolok, mert linuxon van olyan ha jol tudom. Csak azt nem tudom hogy lehetne "beírni", de mindegy is, most igy működik legalább
supreme7 az if-nél felsoroltak, tehát, alma vagy körte, vagy szőlő, vagy barack, amit egy script ír bele bizonyos feltételek után.
-
igen, az kimaradt a másolásból, jogos.
A swich-et köszi, erről teljesen megfeledkeztem.Érdekességként a megoldást viszont az, hogy hiába olvassa ki jól a file-t, valami nem jó. Ha a file_get-et paraméterezem úgy, hogy a 0. karaktertől olvasson a 6. karakterig, és az összes blok tartalmat 6 karakteresre írom, akkor jó
-
Speeedfire
félisten
Vagy esetleg használj sql függvényt az insertnél.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"persze hogy sql hívások set names nélkül, hogy törne le a keze aki írta a php jquery naptárat"
A többesszámot a hívásoknál nem értem, a SET NAMES 'valamilyen_karakterkészlet' (pl. SET NAMES 'UTF8' (aposztróf nélkül is működne itt amúgy)) utasítást egyszer kell csak kiadni, a csatlakozás után, és kész.
Persze lehet, hogy erre utaltál, csak félreérthetően hangzott.
(Ahogy a "php jquery naptár" is furán hangzik.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
"http://x-profit.hu ezt ismeri valaki? amilyen gáz a honlapjuk, nem tudom, mit tudhat a cucc"
Ezt látom, amikor megnyitom, mivel szándékosan Click to play-re vannak állítva a Flash-tartalmak:Gratulálok nekik. 2015-ben még mindig egy full Flash-alapú oldal.
Utána azért kíváncsiságból már rákattintottam, de mivel a dizájn is ilyen borzasztó gusztustalan 2000-es évek eleji (az izgő-mozgó gifek korát idézi), ezért nem is néztem tovább. Most tényleg egy ilyen igénytelen szar után képes lennél még fizetni is nekik? -
cidalain
veterán
Ha ez még így menne.
Múltkor akartam sportot nézni élőben, erre kiírta hogy itt nem lehet közvetítési jogi izék miatt. felmásztam egy usa proxyra, hogy majd azon keresztül, erre bakker akkor is azt látta hogy magyar vagyok. Ezután direkt rámentem erre, brazil proxy, és szintén magyar voltam. Nem tudtam átverni az oldalt, valahonnan mindig tudta hogy magyar vagyok, akkor is ha a proxy miatt az IP-m nem volt magyar.
Ezt mondja meg valaki hogy csinálják. Kiveszik az infót az OP rendszerből? Vagy mi? -
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tehát azért szenvedsz, azért nem tudsz debuggolni (lévén, hogy csak egy szövegszerkesztőt használsz (amiért amúgy fizettél), nem egy IDE-t), és azért nem tudsz rengeteg egyéb műveletet elvégezni, olyanokat, amiket egy IDE nyújt (tehát ha feltételezünk egy normális fejlesztői környezetet), hogy ne terhelje a gépedet? Nem tom, nekem ezek az érvek viccesek, amikor valaki ezen spórol, miközben lóvéért fejleszt, és a saját munkaideje saját magának kerül pénzbe (pl. ha egyéni vállalkozó vagy). Csak mert ugye léteznek ugye olyan alternatívák is, amik egy fillérbe sem kerülnek, és integrált fejlesztőkörnyezetek, mint például az Eclipse vagy a NetBeans - igen, ezek nem kíméletesek az erőforrásokkal, de működnek, gyorsítják a fejlesztést, ingyenesek, tudsz bennük PHP-kódot debuggolni (ezzel a ráfordítandó munkaóráid számát adott esetben jelentősen csökkentve = profit).
(#17511) fordfairlane:
Ebben tökéletesen igazad van, de általában ezek a műveletek kellőképpen felhasználóbarát módon vannak megoldva egy IDE-ben, nem beszélve arról, hogy normális fejlesztőkörnyezetben az ember úgyis IDE-t használ. Persze akár más kliens is lehet, ami a műveletet felhasználóbaráttá teszi.Itt említ lehetőségeket.
-
biker
nagyúr
ahha, az a vicces, nem az 1-es offszettel van baja, de hogy miért ezt írja ki?
Lehet bug?ott a tömb. 38 elem. de az utolsó "" => "" sajnos (így adja vissza a paypal PDT)
ebből a nulladik a success/fail, ezt kiemeljük, majd 1-estől bejárjuk foreach majd megy list-be explode, a key=value párok kezelésem miatt
A $linesba kerül a cürl-el hitelesítés után visszakapott válasz a paypaltólif (strcmp ($lines[0], "SUCCESS") == 0) {
array_pop($lines);
for ($i=1; $i<count($lines);$i++){
list($key,$val) = explode("=", $lines[$i]);
$keyarray[urldecode($key)] = urldecode($val);
}nos, ha az utolsó érték üres,akkor dob egy hibát 1-es offset-re. (array_pop megoldja, kidobom, mert nem kell, és máris nincs notice)
De miért mondja, hogy az 1-est nem találja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BIOS frissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest