- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Úr
tag
válasz
trickyy #8100 üzenetére
Én PHP-vel kezdtem pénzt keresni, sőt a diplomamunkám is ebben írtam, de ma már nem foglalkozok vele.
1: Alulfizetett, mivel rengetegen tudnak benne jobb-rosszabb kódot összetákolni.
2: Magyarországon egyelőre úgy tűnik, sok helyre keresnek PHP programozót, de pl. Ausztriában már egész más a helyzet. Szerintem 2 éven belül már itt is túlsúlyban lesz a Java (JSP) és C# (ASP.NET).
3: A PHP szorosan összekapcsolódik a gányolás, a "számítógépesember", a "honlapkészítő" stb. jelenségekkel, a megbecsülése lassan a nullával egyenlő. Hiszen a PHP-vel "csak honlapot lehet csinálni", amit meg a szomszéd gyerek is megcsinál néhány kakaós palacsintáért.Szóval ha jót akarsz magadnak, akkor inkább az alábbi kettő közül választasz:
a) Valami nagyon trendi és várhatóan 1-2 év múlva is jól menő területen képzed magad (Objective C, HTML5 + JavaScript + CSS3),
b) vagy egy univerzálisabb, nagy támogatottságú (ezáltal otthonról ingyen tanulható) nyelvre hasalasz rá (pl. C#, Java, esetleg C++).Van még egy c) lehetőség is, de ahhoz nagy mázlistának (vagy gazdagnak) kell lenni:
Kitanulod az SAP-t, és meggazdagszol. -
coco2
őstag
válasz
trickyy #8100 üzenetére
Ha a mai világban pénzt akarsz szedni programozásból, akkor jellemzően 2 dolgot fogsz találni: php + mysql + javascript webes fejlesztésre, és java androidra személyi alkalmazás fejlesztésre. Most ez van, és még jó pár évig marad is. Ha vannak alapjaid c++-ból, és a szükséges logikai készséged is megvolt hozzá, a php-t webes doksiból meg tudod tanulni. Erre iskolázni szerintem felesleges. Annyit szerintem nem fog megérni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trickyy #8100 üzenetére
Mivel a PHP az egyik legnépszerűbb nyelv a webfejlesztés terén, ezért ez bőven kínál munkalehetőségeket is. Na meg nagyon nagy mértékű támogatottságot élvez, így bőven találsz segítséget is hozzá (könyvek, e-tutorialok, e-bookok, fórumok, blogok, stb.), és szoftveres támogatást is (CMS-ek, keretrendszerek, stb.).
Mindenképp megéri tehát belefogni, persze attól is függ, mennyire gondolod komolyan - ha jól csinálod, nagyon is kifizetődő lehet. Gondolj csak bele: valószínűleg honlapokra még nagyon sokáig szükség lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amatőr csillagászat
- Suzuki topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest