- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speeedfire #18177 üzenetére
Hm, ok.
-
válasz
Speeedfire #18175 üzenetére
Nem kép méretezés
Azt csak azért írtam, mert azt hittem az Openwrt topicban olvastad, hogy írtam, hogy ahhoz gyenge. Amúgy 5-6 perc alatt átméretez egy 1024x768-as képet...
Másolni kell file-okat. Egyszerűbb PHP-k és bash scriptek szépen mennek egy router hw-n.Tehát a lényeg, hogy ha HTML-be ágyazott PHP-ből shell_exec -cel hívok egy bash scriptet, akkor az nem fut le.
Ha beírom a shell_exec -nek a parancsot, ami a scriptben van, akkor sem.
Ugyanezen a ruteren egy másik oldalon egy hasonló megoldás meg megy... -
válasz
Speeedfire #18173 üzenetére
@supercow : Próbáltam, úgy sem akarja
Normál userként is le kéne futnia, mert teszt jelleggel már mindenki mindent csinálhat a scripttel...
"Nem értelek, ha nem megy a php, akkor miért abba akarod megírni?"
A PHP amúgy megy rajta, csak akkra kevés, hogy galériába képeket méretezzen. De pl. a WOL cuccom is PHP-ban íródott (nem én írtam) az lazán lefut.Amúgy bash scriptet akarok futtatni, csak sikerült az első kérdésben elírni. HTML oldalból PHP-ból kéne egy bash scriptet hívni
Bocs a bénázásért.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #18155 üzenetére
Sejtem, hogy ilyesmi módon akarja futtatni a scriptet, csak az nem derült ki, hogy a kép elérési útja pontosan mitől nem jó, és hogy azonos szerveren találhatóak-e a képek és maga a script - ha nem, akkor a relatív elérési út nyilván nem lesz jó, meg engedélyek is közbeszólhatnak, ezért kérdezem tőle, hogy pontosan hogyan próbálkozik, hátha így gyorsabb lesz az oknyomozás.
-
sirtomi
tag
válasz
Speeedfire #18152 üzenetére
Köszi a tesztet!
Közben kipróbáltam minden körítés nélkül és működik. Az lesz a probléma hogy ezt a scriptet egy meglévő oldalba ágyaznám be, linken keresztül hívom meg. Innentől már nem működik, nem találja a képet a megadott útvonalon.
Ha meglesz a megoldás azt is megírom.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #18140 üzenetére
Sőt, fotóalbumba is lehet. Nem ez volt a téma fókusza.
-
válasz
Speeedfire #18140 üzenetére
Adatbázisban tárolni képet ha jól tudom eléggé bad practice.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #17985 üzenetére
Végül is a MariaDB sem ismert a "kommersz körökben", akármi legyen is az.
A hostingcégek többsége még mindig a MySQL-t nyomatja érthető módon, mivel pl. a szintén népszerű PHP-alkalmazások többsége is erre alapoz, ez az örökség még elég sokáig fent fog maradni, nehéz elképzelni hirtelen váltást, mert így menne a kukába az összes régi webes cucc is, ami MySQL-re épített. Ha viszont alternatívák után kell nézni, akkor a PostgreSQL elég népszerű, az nem valószínű, hogy ennél a MariaDB népszerűbb lenne, főleg már csak amiatt sem lehet az, mert utóbbi JÓVAL újabb, a PostgreSQL-re rengeteg alkalmazás épül. Persze abban igazad van, hogy valószínűleg kevésbé fájdalmas az átállás MariaDB-re MySQL-ről, mint pl. PostgreSQL-re, gondolom erre gondoltál.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #17983 üzenetére
Nem azt kérdeztem, hogy miért MariaDB a MySQL helyett, mert az értelemszerű, hogy "jobb", azt kérdeztem, miért pont MariaDB, miért nem mondjuk PostgreSQL (vagy más). De pont ezt így le is írtam.
"Mármint MySQL oké, hogy nem, csak miért MariaDB, miért nem PostgreSQL, vagy ilyesmi"
-
válasz
Speeedfire #17978 üzenetére
mysql5 mariadb
-
mr.nagy
tag
válasz
Speeedfire #17967 üzenetére
Köszönöm! Most be vagyok havazva mással, de később kipróbálom.
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #17857 üzenetére
a dateTime modify "egyszerűbb" volt, ha az egyszerű, hogy a timestampet átkonvertálom dátumba, a dateTime-al adok hozzá 1-7-14 napokat, majd ezt visszaforgatom a js-nek megfelelő formátumba, hogy a naptár lássa, és lementem mysql dátum formátumba
hülye formátum mizéria... -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #17855 üzenetére
elvileg lehet jó, csak még egyszer át kell alakítani
a kedves scriptíró js-ből küldött formátumot és a mysql-ben tároltat összehozza a php-vel kezelhető timestamppel. nos amikor ez megvan, és ciklusba kerülönk, akkor mg mindegyikből kell egy dátumot generálni, majd ekkor +1 nap vagy +1hét
kicsit hülyén fog kinézni, de jobb híján. -
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #17754 üzenetére
-
válasz
Speeedfire #17337 üzenetére
Elég volt az 1.1
-
sonar
addikt
válasz
Speeedfire #17306 üzenetére
ok, thx
-
TomKiss
tag
válasz
Speeedfire #17302 üzenetére
Kicsit hiányos a leírásod, mert nem mindegy, hogy authentikálni kell a proxyn vagy sem.
Egyébként pedig könnyem lehet, hogy eleve az ftp kapcsolat tiltva van a proxyn, és ezért nem megy. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #17222 üzenetére
Nem tiszta ennyiből a feladat, de akkor mondjuk annak a mindig meghívogatott metódusnak legyen egy default értékkel ellátott második paramétere is, ellenőrizd ezt a paramétert a metódus törzsében, és ha ez egy egyéb értékkel egyenlő, akkor csináld meg azt a másik esetet. Persze csak ha ez nem vezet gányoláshoz, de ennyi infóból ezt lehetett kihozni kerülő megoldásként, amivel még nincs is nagy para.
(#17223) Joci93:
Ez stringek tömbje? Tehát egy tömb, amiben több string is található?
Menj végig a tömbelemeken, és stringtartalom-keresős függvényekkel nézd meg, benne van-e az általad keresett string az aktuális elemben... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #17219 üzenetére
Engem is nagyon érdekelne, hogy mit akarsz csinálni, ami miatt ilyen felmerült.
És hogy miért nem más módszerrel csinálod - amúgy ha ez nem volt tiszta egyből, hogy ilyet konstruktorból nyilvánvalóan nem lehet, akkor nem ártana legalább egyszer szépen végigdebuggolnod egy példány létrehozásának folyamatát, azt, hogy mikor melyik metódusba ugrik bele, és így tovább, meg átnézni az OOP-t jobban, mert itt valami alapok nagyon hiányoznak.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17219 üzenetére
Nem borultam ki, csak nem értem, mit akarsz ezzel megoldani.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17216 üzenetére
Nem értem már a kérdésfeltevést sem. Honnan tudná előre ezt a konstruktor? Időutazás?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17214 üzenetére
A konstruktorban nyilván sehogy, mivel a metódusokat csak a példányosítás után tudod meghívni, a konstruktor meg a példányosításkor fut le.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17066 üzenetére
Tudok olvasni, te nem tudsz fogalmazni értelmesen.
Az 5.4-es PHP-ban az égvilágon semmi nem vált elfogadottá vagy nem elfogadottá. A <? operátor kezelése sem változott. Annyi történt, hogy a <?= akkor is működik, ha a short_open_tag OFF-ban van. A <? és <?= két különböző dolog.
Ha nem erre értetted, akkor én nem értem, mire vonatkozik az a mondatrész, hogy "Ez igaz is volt...".
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17064 üzenetére
Nem ugyanezt írtad. A <? használata továbbra sem ajánlott, mert ha a short_open_tags nincs engedélyezve, nem működik. A <? és <?= két külön taggá vált.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17060 üzenetére
Az, hogy elfogadott vagy sem, attól függ, hogy ki milyen kódolási konvenciót követ. A PSR-1 pl. így kezdődik:
Files MUST use only <?php and <?= tags.
Ami az 5.4-es PHP-ban változott az az, hogy ha a short_open_tag nincs engedélyezve, a <?= akkor is működik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #17060 üzenetére
Korábban sem tiltotta senki, hogy engedélyezve legyen.
Ízlés kérdése, én azért nem komálom, mert szerintem rontja az olvashatóságot, én feleslegesnek látom lespórolni azt a pár karaktert, számomra csúnyább tőle a kód, de ez tök szubjektív, a fejlesztőre vagy fejlesztőbrigádra van bízva ennek az eldöntése.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Speeedfire #16814 üzenetére
Ne tetézd a bajt.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Speeedfire #16814 üzenetére
omg.
Fogalmam sincs hogy mi az a "vagrant".
Meg ugy a mondat masik fele sem vilagos. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Speeedfire #16461 üzenetére
Ez is lassú, azért kellene valami egyedi kivitelezés ...
Túl sok BB kódot kell átalakítanom ahhoz hogy gyors legyen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #16444 üzenetére
Nagyon szép idézet lett így a végére.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #16442 üzenetére
Lépj már feljebb legalább a nagycsoportos óvodásokhoz.
"Erre csak azt tudom írni, hogy minden nyelvben vannak pozitív és negatív dolgok."
---- Speeedfire Coelho"Nem lehet azt kimondani, hogy márpedig az xy a legjobb."
Még szerencse, hogy senki nem beszélt arról, mi a legjobb."»» Az nem túl erős érv a nyelv jósága mellett, hogy a weboldalak nagy része PHP-ben íródott.
Márpedig ez egy igen erős indok, szerintem."
Ja értem, tehát attól lesz jó valami, ha sokan csinálják.(Mr. Bustát is sokan szeretik - leginkább a kiskamasz korosztályból -, aztán mégis szar zenét csinál.
A celeblóf@sz és valóságshow műsorokat is sokan bambulják, de attól nem lesz jó. Oravecz
CoelhoNóra idézeteit is rengetegen zabálják, pedig röhejesen közhelyesek. Még szerencse, hogy a PHP mindezeknél tényleg sokkal jobb.(Csak hogy félreértés ne essék, hogy összevethető lenne.
))
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #16422 üzenetére
"Semmi extra, szívből jött.
Néha unalmas, hogy mindenki lehúzza a php-t, holott a legtöbb weblap ez fut. Vannak hibái, de nem szabad elfelejteni, hogy folyamatosan fejlesztik."
Ja értem, tehát szerinted egy szakmai véleményre személyeskedéssel válaszolni pont jó reakció...De örülök, ha ezzel hozzájárulhattam a boldogságodhoz.
Az nem túl erős érv a nyelv jósága mellett, hogy a weboldalak nagy része PHP-ben íródott. Minden jöttment hostingcég is kínál PHP-futtatási lehetőséget olcsón vagy akár ingyen (egy domainnévért cserébe, bár ASP.NET-nél is vannak akár ingyenes lehetőségek, persze korlátokkal), a PHP ingyenes, open source, relatíve könnyű nekiesni a fejlesztésnek a segítségével, a felkapottsága további népszerűséget generált, PHP-fejlesztőből pedig iszonyat sok van, csak a mennyiség ugye nem mindig minőség. Természetesen sok előnye van a PHP-nek, pl. pont a népszerűségéből következő nagyon komoly támogatottsága. Viszont a gyengén típusossága és a nyelv helyenkénti koncepcionális hibái hátrányosak és idegesítőek tudnak lenni. Tudod, hogy én is fejlesztgetek benne, de ettől még látom a hibáit (és szerintem semmiben nem jó az elvakultság). Ja, de tudom, most akkor az erre a szerinted jó reakció, hogy húzzak el, nem fogsz hiányolni. -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #16422 üzenetére
idén is a BME keretein belül. Nem az OE-n?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #16419 üzenetére
Amire reagáltál, abban mondjuk én a webszerver megírására gondoltam, nem a kész progi elindítására, mármint ez csak azért volt érdekes, mert nem valami mágia van a hordozható webszerver mögött sem. De végül is ez a beépített webszerver is ezt igazolja.
Mi ez a túláradó jóindulat?Úgy örülök, hogy hosszú idő után megjelentél, hogy gyorsan lecsapj erre a lehetőségre...
(#16418) Zedz :
Áh, hosszú, bevallom, lusta vagyok összeszedni a szempontokat, volt is már sok szó a topicban a nyelv furcsaságairól, a gyengén típusosságából és magának a nyelvnek a hibáiból vagy rossz koncepcióiból sok kényelmetlenség adódik. De az tény, hogy nekiesni magának a fejlesztésnek pofonegyszerű a segítségével, ez előnye is és hátránya is egyben. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #16415 üzenetére
Hát biztos, én abban tuti nem csinálnék.
(Mondjuk az is igaz, hogy minél többet tevékenykedik az ember tisztességes programozási nyelvekben, annál kevésbé vágyik pl. PHP-ra.
) Amúgy van ilyen is:
http://php.net/manual/en/features.commandline.webserver.php
"As of PHP 5.4.0, the CLI SAPI provides a built-in web server." -
DNReNTi
őstag
válasz
Speeedfire #16274 üzenetére
Kár, hogy minden ilyen program Budapesten van, vannak érdekesnek tűnő előadások, de hát k. drága a benzin.
-
_ak_
addikt
válasz
Speeedfire #15932 üzenetére
Köszi, az alap reláció megvolt, csak nem tudtam, hogy hogyan lehet meghívni, de végül is kikísérleteztem. Valószínűleg az zavart meg, hogy sokkal egyszerűbb volt, mint gondoltam.
Logikus volt, főleg miután írtad, hogy egy tömbbe kell lennie a felhasználóknak és a kutyáknak.Controllerbe:
public function index()
{
$users = User::with('dogs')->paginate(50);
return View::make('admin.index', compact('users'));
}Viewba:
<td>{{{ $user -> username }}} <span class="badge">{{ $user->dogs->count() }}</span></td>
És már ott is van szépen a nevek mellett a számláló.
Nem tudom, hogy ennél van-e egyszerűbb vagy jobb, de mindenképp helyénvalóbb. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #15887 üzenetére
"Az újabb jQuery-ban csak aszinkron van, itt nem lehet gond szerintem."
Csak deprecated lett az 1.8 óta, de az opció még elérhető. Ezt igazolja, hogy a 2.1.1-rc2-ben is megtalálható:
https://github.com/jquery/jquery/blob/2.1.1-rc2/src/ajax.js
Amúgy itt van egy jó kis source browser:
http://james.padolsey.com/jquery/#v=2.0.3&fn=jQuery.ajax
Persze továbbra is messziről kerülendő bármilyen szinkron kérés - ha már AJAX.De ha nálad úgy tűnik, szinkron módon működik, megnézhetnéd, hogy nincs-e beállítva ez a paraméter valahol mégis, akár $.ajaxSetup() segítségével (aminek a használata egyébként szintén inkább kerülendő).
"Illetve egy ilyen rendszert milyen nehéz lehet lefejleszteni pluszban. Mert egyszerűbb message táblán én is agyaltam már, amihez lenne egy ajax kérés pl setTimeout-tal, ami mindig bekérdez. Ez lenne a legegyszerűbb, de gondolom nem túl elegáns és erőforrás igényes."
Szerintem érdemes elolvasnod néhány beszélgetést arról, hogy hogyan csinálja a Facebook vagy a Gmail, van pár thread róla Stack Overflow-n:
http://stackoverflow.com/questions/1086380/how-does-facebook-gmail-send-the-real-time-notification
http://stackoverflow.com/questions/732705/how-is-gmail-chat-able-to-make-ajax-requests-without-client-interaction
http://stackoverflow.com/questions/5359773/how-to-implement-facebook-like-notification -
válasz
Speeedfire #15887 üzenetére
Ok. Nem lenne egyszerűbb ha nem php csinálná?
Gondolom valami importálás lehet vagy hasonló sok adatot mozgató műveletek halmaza!
-
válasz
Speeedfire #15880 üzenetére
Csak érdeklődés szintjén, mi az ami 20 - 30 percig fut?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #15880 üzenetére
"Felületről küldök egy kérést a szerver felé ajax-al, ami dolgozik olyan 20-30 percet viszont arra az időre teljesen lehal a felület nem válaszol semmire sem."
Ez esetben az AJAX-nak pont az első A betűs része van elrontva, vagyis a kérés nem aszinkron.Ennek nézz utána a kódban, nem ajánlott szinkron kérést intézni ilyen esetben a szerver felé, mert ellentmond épp a lényegnek.
Kerülő megoldás lehet a pollozás, nyilván figyelve arra, hogy ha elindítottál már egy valakihez tartozó requestet, akkor annál ez a hosszas folyamat ne induljon el újból, hanem adjon vissza valami státuszinfót arról, hogy hol tart a request feldolgozásánál. -
válasz
Speeedfire #15797 üzenetére
Na várjál. Most a request-ben postoltál és arra kapod a response-t?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #15794 üzenetére
Úgy érted, hogy request header és request body? Mert akkor igen.
-
válasz
Speeedfire #15745 üzenetére
Hmm. És ha rollbackelnél? Root azért erős, meglátja egy IT-s és rácsap a kezedre
-
válasz
Speeedfire #15743 üzenetére
Akkor rosszra asszociáltam. Régen működött, változtattál valamit?
Szerk.: így elsőre ldap tűnik rossznak [link].
-
válasz
Speeedfire #15740 üzenetére
Na várj. Most rögtön futás előtt elhal, vagy futás közben? Ha közben tördeld be és keresd meg hol lesz problémás - gondolok itt erre.
-
válasz
Speeedfire #15723 üzenetére
Debug?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #15723 üzenetére
Úgy néz ki valami környezeti változó lesz a ludas, mert root-ként nem dob hibát.
-
moltam88
tag
válasz
Speeedfire #15682 üzenetére
Amiket írsz, azok futás közben keletkezett hibák (notice, warning, stb.), nem kivételek. A try-catch blokk csak a futás közben keletkezett kivételeket kapja el (Exception osztály, és azok leszármazottai).
Olvasd át a php.net-en levő leírást, és kódrészleteket a kivételkezeléssel kapcsolatban, biztos hogy sokat fog segíteni: [link]
Ha a hibákat akarod eltüntetni, akkor ajánlott azokat kijavítani, és nem csak a megjelenítést kikapcsolni. Természetesen van lehetőség a hibák megjelenítésének kikapcsolárása is: a php.ini-ben kell kikapcsolni a megjelenítésüket, vagy php-ben az ini_set() függvénnyel. Ebben az esetben a display_errors és az error_reporting opciókra lesz szükséged.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #15680 üzenetére
Nem értem, mit akarsz kérdezni. Ha van egy try blokkod, azon belül ha (akármennyi függvényhívással beljebb) létrejön egy exception, akkor el fogja kapni, ha:
- nincs beljebb másik try blokk, ami elkapja
- van az exceptionnek megfelelő catch ágad -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #15512 üzenetére
Már létező gépen módosítasz, vagy ilyenkor nulláról újrabuildeled? Ha az előbbi, akkor próbáld meg újrabuildelni, akkor jó-e, én futottam már emiatt előjövő gondban, de ~20 perc múlva ott volt a jó gépem.
-
válasz
Speeedfire #15514 üzenetére
Nem, de célszerűbb akkor már Symfony-t használni. Lásd a szokásos téma, hogy miért is. Engem meggyőztek itt a többiek!
-
válasz
Speeedfire #15512 üzenetére
Jó, csak elgondolkodtat, hogy váltsál például szimfóniára ebben az esetben. Nem biztos, hogy a belefektetett energia megérné.
-
válasz
Speeedfire #15510 üzenetére
Te részedről is elég nagy refaktorálást fog igényleni / igényel így első ránézésre. Nagy munka lesz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #15507 üzenetére
Sztem arra gondolt, hogy tök más lesz az API (erről infókat nem tudok), és így nem triviális a migrálás. Egyébként az ilyen radikális váltás sokszor gyümölcsöző tud lenni, egy tök más példát kiragadva például a Drupallal az a bajom, hogy rohadtul ragaszkodnak a nagyobb szintű API-kompatibilitáshoz, a könnyebb migrációhoz a különböző major verziók között, hogy nevezzék ugyanúgy, hogy lehessen ugyanúgy meghívni, hogy legyen ugyanúgy procedurális kód, blablabla, és mivel még mindig a PHP4 körül kialakult konvenciók vannak erősen belecuppanva a "rendszerbe", ezért a kód is kicsit kutyulmány-feeling. Mondjuk még mindig ezerszer jobb, mint egy Joomla.
-
válasz
Speeedfire #15505 üzenetére
Csak egy a gond vele (hála az égnek), hogy egy teljesen új keretrendszer lesz (remélem) és a migrálás nem lesz könnyű.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #15489 üzenetére
Írtam én valahol is azt, hogy a cookienál kell eszképelni is valamit?
Ha nem tűnt volna fel, épp ez a téma. Az hogy mit hogyan escapelsz, az nem független attól, hogy hova szánod.
-
mallee
tag
válasz
Speeedfire #15486 üzenetére
Tudsz mondani olyan esetet, ahol az addslashes jó?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #15484 üzenetére
setcookie-nál nincs mit escapelni. Ha direktben akarod manipulálni a cookie-kat kezelő fejléceket, akkor urlencode-ot használsz.
-
mallee
tag
válasz
Speeedfire #15484 üzenetére
Adatbázisos escapeléshez a prepared statement-ek valóak, de jó még a mysql_real_escape_string() is. Cookienál nincs mit escapelni. XSS támadás szűréséhez pedig megint más megoldások vannak.
-
mallee
tag
válasz
Speeedfire #15462 üzenetére
addslashes? Semmi értelme, haszontalan.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #15373 üzenetére
Őőő, vazze, ne nézz már full kreténnek.
Szóval de, átjött, csak szerintem ez a topic is tele van hasonló vagy durvább hsz.-ekkel, így sajnos már cseppet sem meglepődve olvastam a kifigurázás céljából kiemelt írásokat.
Vannak benne elvétve viccesek, de mondom, ha ebből a topicból szemezgetnénk, akkor is találnánk ütősebbeket.Például "A minap azon agyaltam, hogy miképp lehetne egy js fájlba php kódot illeszteni." sztem annyira nem számít viccesnek, mint amilyennek szánta a blog készítője, mert ezek szerint az író nem ért hozzá, hogy lehet ilyet, a szerver egysoros átkonfigurálásával.
(#15372) csabyka666
Szívesen! De amúgy az általad linkelt oldalon is működik a reguláris kifejezés tesztelése: http://www.rubular.com/r/AJLZHA9Msj
-
DNReNTi
őstag
válasz
Speeedfire #15368 üzenetére
Nálam a százalékszámítás az abszolút győztes.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Ez többnyire a facebook-os php csoportból van.
-
trisztan94
őstag
válasz
Vannak itt szépek
Saját?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Ez most micsoda? Hogy lehet ekkora fejlécbe berakni olyan kódot, ami notice-t dob?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #15215 üzenetére
Próbáltál a letöltött file-ba belenézni, nincs-e ott valami hibaüzenet? Diffelted az eredetivel, hogy lásd, mi a különbség?
-
válasz
Speeedfire #15144 üzenetére
Hú, ezt nem értem, de szerintem hasonlót akarsz csinálni, mint amit én próbálok.
Én így írtam:
$egyeb_info = "";
foreach($keresokifejezes as $value){
$i++;
$egyeb_info .= "LOWER(egyeb_info) LIKE ";
$egyeb_info .= '\\"%'.$value.'%\\"';
if(count($keresokifejezes) > $i){
$egyeb_info .= " OR ";
}
}Nem tudom, így mennyire érthető, de az a vicc, hogy ha kiíratom echo-val a létrejött stringet, és azt beillesztem az SQL lekérésbe, akkor lefut, viszont ha nem a kifejezést, hanem a $egyeb_info változót teszem be, akkor hibát dob az SQL.
-
wis
tag
válasz
Speeedfire #15066 üzenetére
Szerintem csak a kulcs-érték párok kerülnek be a _POST-ba, a json adatok nem.
Próbáld meg a $HTTP_RAW_POST_DATA-t vagy ezt:
$postdata = file_get_contents("php://input"); -
válasz
Speeedfire #14991 üzenetére
Az nem jó, mert nekem 6000 sorra kb 3 sec alatt sikerült. Bár kérdés, hogy mennyi oszlopod van. SQL?
-
modder
aktív tag
válasz
Speeedfire #14996 üzenetére
igen, referencia szerinti átadás van, szerintem csak rosszul használtad ezt a "hint" kifejezést. A & jel nem egy "hint" az interpreternek.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14996 üzenetére
Hát, akkor én nagyon félreértettem valamit, mert nekem pont az jött át, hogy ha referenciát használ, akkor ugyan arra a változóra hivatkozik és nem másolja át a memóriába.
Este írok regényt erről az egész paraméterátadás-témakörről.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14993 üzenetére
Jó tudni, hogy vannak ilyen "hint-ek" is, amivel "takarékoskodni" lehet.
Pont arról ír, hogy memóriatakarékoskodás miatt nincs értelme referenciát használni. Tipikus premature optimization, ami the root of all evil.
Referencia szerinti paraméterátadást akkor érdemes használni, ha a függvény paramétereket módosítani akarod.
-
modder
aktív tag
válasz
Speeedfire #14991 üzenetére
a copy-on-write memória modell miatt csak akkor kell referenciát használnod, ha paraméterben átadott változón akarsz úgy változtatni, hogy megtartsa az új értékét visszatérés után, csak ezt ugye illik metódus fejkommentjében feltüntetni.
Egyébként el tudom képzelni, hogy jóval hatékonyabb lehet nagy objektumok esetén, mintha visszatérnél:
public function csinalValamitObjektumon($objektum) {
$objektum->adat = 5; // lemasolja az $objektumot
return $objektum;
}
$objektum = new Objektum();
$objektum = csinalValamitObjektumon($objektum);Ennél jobb, ha referenciaként adod át, és nem térsz vissza vele.
http://hengrui-li.blogspot.hu/2011/08/php-copy-on-write-how-php-manages.html -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14975 üzenetére
"Ez talán még jobb is, mint a pointer.
"
Ezt meg hogy érted, hogy "jobb, mint a pointer"?"Ezek után gyakrabban fogom alkalmazni, ahol ennek szükségét érzem.
"
Hát azért nem kell ennyire megörülni neki, akkor használd, ha valóban szükséges, erőltetni nem kell. -
válasz
Szerintem ezt csak extrém esetben. Ha a spórolás a célod akkor nem hiszem, hogy sokat nyernél vele.
-
moltam88
tag
válasz
Délután találtam még egy érdekes dolgot, de csak most tudtam utána nézni:
A referencia szerinti paraméterátadás nagyobb objektumok, tömbök esetén jelentősen gyorsabb mint az érték szerinti. Korábban a jobb teljesítmény elérése céljából nagy figyelmet kellett erre fordítani a paraméterátadás módjának, viszont PHP 5.0 bevezetésével megjelent a copy on write technika, melynek lényege, hogy az érték szerint átadott paraméter nem másolódik le a hívás pillanatában. A másolás lusta módon történik, csak abban az esetben, ha módosításra, írásra kerülne sor.
ForrásHivatalos dokumentációban pedig itt szerepel.
Szerintem így nem kell nagyon foglalkoznod a referencia szerinti paraméterádással, ha csak nincs rá kifejezetten szükséged.
Ez nekem is új dolog
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14970 üzenetére
Az előzőekhez még annyit, hogy PHP-ben nincsenek - pl. C-ből, C++-ból megismert - mutatók. Referenciák vannak:
http://www.php.net/manual/en/language.references.whatare.php"What References Are
References in PHP are a means to access the same variable content by different names. They are not like C pointers; for instance, you cannot perform pointer arithmetic using them, they are not actual memory addresses, and so on. See What References Are Not for more information. Instead, they are symbol table aliases. Note that in PHP, variable name and variable content are different, so the same content can have different names. The closest analogy is with Unix filenames and files - variable names are directory entries, while variable content is the file itself. References can be likened to hardlinking in Unix filesystem."
Ezeket amúgy érdemes átfutni:
http://www.php.net/manual/en/language.references.php -
moltam88
tag
válasz
By default, function arguments are passed by value (so that if the value of the argument within the function is changed, it does not get changed outside of the function). To allow a function to modify its arguments, they must be passed by reference.
Vagyis alapértelmezetten érték szerinti paraméterátadás történik, új memóriát foglal a paraméternek.
-
trisztan94
őstag
válasz
Szerintem csak pointer, legalábbis a legtöbb normális OOP nyelv így működik.
-
válasz
Speeedfire #14904 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy a Jenkins szerintem - elviekben jó lenne, ha egy maga ki tudná váltani azt amit csinálsz.
mobal,
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #14901 üzenetére
A kézzel felsorolás helyett nem jobb-e, ha kódból:
- listázod az összes mappát
- kiszűröd az említett kettőt
- átadod importálni a maradékotKöszi
azóta elég sokat változott, még alpha volt, mikor azt tartottam.
-
válasz
Speeedfire #14901 üzenetére
Miért kell minden egyes beépülő/kiegészítő miatt új repo? Teszteket lehet rá külön írni, és futtatni is egyaránt.
Továbbá Jenkins + gitlab nem sok egyszerre?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #14898 üzenetére
Nincs ilyen lehetőség. Alapvetően nincs rá szükség, mert azzal, hogy az autoloadert is generálja neked, nem kell tudnod, mi hova kerül. Az már csak kényelmi szempont, hogy így elég egy mappát ignorálni.
Persze a érme másik oldala az adott mappában dolgozó auto-discovery, ami neked kéne. Nem lehet a yii-ben az ezért felelős classt felülírni valami okosabb algoritmussal?
Esetleg a saját installer fejezetet nézd még meg.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14898 üzenetére
Mit akarsz a composerrel elérni, hogy hozzáadod ezeket? Ezek már letöltött könyvtárak, nem?
-
válasz
Speeedfire #14896 üzenetére
--working-dir (-d): If specified, use the given directory as working directory.
Szerk.: Többieknek is nem csak neked! Szemezek mostanában a Laravel keretrendszerrel. Vélemény? (sok lesz már a repertoár, Kohana, Yii és Laravel)
-
válasz
Speeedfire #14894 üzenetére
Most konkrétan arra gondolsz, hogy valami kapcsolóval megadod a destination folder-t?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14879 üzenetére
Nem tom, ha nincs a disable_functions direktívában beállítva (amit írt Tele von Zsinór), akkor annyi, hogy más is írt ilyen parát.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #14879 üzenetére
Tiltott függvények közt nincs?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14877 üzenetére
Hogy érted azt, hogy "nem működik"?
Mi történik, amikor használod?
-
válasz
Speeedfire #14841 üzenetére
Jenkins
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #14841 üzenetére
Miert nem bamboo? Az ujban mar nagyon egyszeru deploy kornyezeteket configolni, tavoli gepre is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #14813 üzenetére
Végül a jenkins maradt, elég jól működik.
Annyi kérdésem lenne azoktól akik használtak/beállítottak már ilyet, hogy megoldható-e az, hogy távoli gépre pakolja ki a kész build-et?
Adott 3 szerver: 1 homokozó ezen van nagyon sok hasznos dolog, 1 teszt és 1 éles webszerver. Jobb szeretném ha a homokozó nyomná ki a kész buildeket, ne kelljen 2 helyen is a jenkinst karbantartani. -
válasz
Speeedfire #14720 üzenetére
Az a baj, hogy bevett szokás...
-
válasz
Speeedfire #14717 üzenetére
Például az itt levő bizRule értéke, az ilyenekkel nagyon nem szimpatizálok. Yii jó, pláne, hogy most jobban megismertem, csakhát marha sok minden számomra "furcsa" a kohana után, aztán ki tudja lehet így kell lennie.
-
válasz
Speeedfire #14715 üzenetére
Nem rossz, de túltervezettnek érzem néha. Na meg a "többnyire" konvenciót nem tudom megszokni. Azzal sem értek egyet, hogy auth modulnál miért kell egy sztringben egy felparamérterezett "statikus függvényt" tárolni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14683 üzenetére
Nyilván jobbak TELJESÍTMÉNYBEN (könyörgöm, nem performanciában, ki a tököm találta ki ezt a szót?
), de a hozzászólásodból úgy tűnt, mintha azt állítanád, hogy ezzel elkerülöd, hogy végig kelljen menni a tömbön, de hidd el, nem fogod attól még megkerülni magát a tömbbejárást attól még, mert beépített megoldást használsz. DE gyorsabb a beépített megoldás, az annyira nem meglepő.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #14683 üzenetére
Nem csak szerinted - valóban van teljesítménybeli különbség a C-ben írt ciklus és a php-ban írt között. Én is pont ezért használom az array_map és array_filter függvényeket, illetve társaikat napi szinten.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14681 üzenetére
"Nem akartam for/while/foreach ciklust használni. Pont ezt akartam elkerülni, hogy több 10ezer elemen végig kelljen menni x alkalommal."
Most viccelsz, ugye?Szerinted a beépített PHP-s függvények mit csinálnak, amikor bejárják a tömböt, hogy adott feltételnek megfelelő elemet keressenek, nem végigmennek rajta?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #14675 üzenetére
Miért nem rakod mindezt egy függvénybe, hogy általánosabb megoldás legyen, vagy mondjuk írsz egy nyomorult egymásba ágyazott, nagyon gyorsan áttekinthető for vagy foreach ciklust? Vagy utóbbi má' égő?
Pedig azt olyan 10 másodperc megírni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Borderlands 2
- Riasztó topik
- Asztalos klub
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest