Hirdetés
- 5 GHz körülre gyorsulnak a mobilchipek, a Huawei lemaradásban
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Snapdragon 8 Elite Gen 5 és folyadékhűtés jöhet a RedMagic új gamer táblagépébe
- Nagyobb akkumulátorral jöhet a Motorola Razr 70 Ultra, másban alig változna
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel Watch 4 – Hé, Google, mennyi az idő?
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs baj a XAMPP-pal, valóban jó kezdőknek, de mondjuk szerintem ez inkább Windows-nál igaz, mert Linux-disztribúciók esetén ahogy Tele von Zsinór említette, többnyire lehetőség van arra, hogy egyszerre lehúzd az összes függőséget pl. phpMyAdminhoz, ez ugyanúgy telepít is mindent, amire szükséged lehet. Windows-nál meg ez megoldandó kérdés, így ott EasyPHP, XAMPP, AppServ, amit általában elsők között említenek, mert ez egy csomagban felrak mindent, ami egy alapvető webszerverhez kellhet.
Mondjuk IIS-nél is van ilyen függőség-ellenőrzés, erre példa a Drupal vagy Joomla, ha rámész Web Platform Installer használatánál, hogy töltse le őket, akkor eleve függőségként lehúzza a PHP-t és MySQL-t is. (Amúgy érdekes, hogy úgy tűnik, a Microsoft nyit az opensource-dolgok felé is.)"Furcsa mód, itt kérte telepítésnél a mysql, egy felhasználót, és egy jelszót! (úgyhogy így utólag értem már mire gondolsz, ha erre gondoltál)"
Nem, nem erre gondoltam.
Amikor telepíted a MySQL-t, kell egy root felhasználó is, aki az egésznek az adminisztrátora, mindenféle joggal. A phpMyAdminnál van egy kontrollfelhasználó is, ami pl. "könyvjelzőzni" tud bizonyos query-ket, naplózni különböző szempontok alapján, stb., ennek nem szabad megadni a root-jogot (ne legyen már mindenhez joga, mi van, ha pl. biztonsági rés vagy egyéb hiba maradt a "rendszerben", akkor ne csinálhasson bármit). Kell a phpMyAdminnak egy külön tábla MySQL-ben (persze ez elvileg nem kötelező), ebbe írogathat, de ahhoz hozzá is kell férnie.
Amúgy egyáltalán nem fértél hozzá a MySQL-hez?"Tudom, hogy a var/www-ben kell lenni a weboldalnak amit kezelni akarok."
Nem, oda rakod, ahova akarod, csak legyen elérhető a webszerver számára, és konfigold úgy a webszervert, hogy az adott domain document rootja ide legyen irányítva."1. HOgyan tudom ezekután a böngészőből elérni a phpmyadmin-t?"
Nem értem a kérdést.
Húzd le az egész csomagot úgy, ahogy Tele von Zsinór mondta.2. kérdésre: a PHP futtatásához webszerver kell (vagy konzolon keresztül is tudod futtatni, de ezt most hagyjuk), különben nem fog futni a PHP interpretere, értelmezője/"fordítója", így a kódod nem fog "lefordulni".
A HTML-kódok megjelenítéséhez ez nem szükséges, azok kódját a böngésző értelmezi és megjeleníti.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BMW topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 15T Pro Dual SIM, kártyafüggetlen okostelefon
- Nagyon olcsón! LG Ultrawide Cruved LED 34"VA 4k usb-c PD 65w Gari 2027.04.29-ig Olvass leírást!
- Eladó Onkyo TX-NR7100 házimozi erősítő hibátlan állapot, gyári dobozzal
- Klipsch R-120SW aktív mélynyomó eladó, hibátlan
- KLIPSCH R-600F 5.0 hangfalszett
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amikor telepíted a MySQL-t, kell egy root felhasználó is, aki az egésznek az adminisztrátora, mindenféle joggal. A phpMyAdminnál van egy kontrollfelhasználó is, ami pl. "könyvjelzőzni" tud bizonyos query-ket, naplózni különböző szempontok alapján, stb., ennek nem szabad megadni a root-jogot (ne legyen már mindenhez joga, mi van, ha pl. biztonsági rés vagy egyéb hiba maradt a "rendszerben", akkor ne csinálhasson bármit). Kell a phpMyAdminnak egy külön tábla MySQL-ben (persze ez elvileg nem kötelező), ebbe írogathat, de ahhoz hozzá is kell férnie.