- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- 5G-s szettel frissült az Infinix belépő modellje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs baj a XAMPP-pal, valóban jó kezdőknek, de mondjuk szerintem ez inkább Windows-nál igaz, mert Linux-disztribúciók esetén ahogy Tele von Zsinór említette, többnyire lehetőség van arra, hogy egyszerre lehúzd az összes függőséget pl. phpMyAdminhoz, ez ugyanúgy telepít is mindent, amire szükséged lehet. Windows-nál meg ez megoldandó kérdés, így ott EasyPHP, XAMPP, AppServ, amit általában elsők között említenek, mert ez egy csomagban felrak mindent, ami egy alapvető webszerverhez kellhet.
Mondjuk IIS-nél is van ilyen függőség-ellenőrzés, erre példa a Drupal vagy Joomla, ha rámész Web Platform Installer használatánál, hogy töltse le őket, akkor eleve függőségként lehúzza a PHP-t és MySQL-t is. (Amúgy érdekes, hogy úgy tűnik, a Microsoft nyit az opensource-dolgok felé is.)"Furcsa mód, itt kérte telepítésnél a mysql, egy felhasználót, és egy jelszót! (úgyhogy így utólag értem már mire gondolsz, ha erre gondoltál)"
Nem, nem erre gondoltam.Amikor telepíted a MySQL-t, kell egy root felhasználó is, aki az egésznek az adminisztrátora, mindenféle joggal. A phpMyAdminnál van egy kontrollfelhasználó is, ami pl. "könyvjelzőzni" tud bizonyos query-ket, naplózni különböző szempontok alapján, stb., ennek nem szabad megadni a root-jogot (ne legyen már mindenhez joga, mi van, ha pl. biztonsági rés vagy egyéb hiba maradt a "rendszerben", akkor ne csinálhasson bármit). Kell a phpMyAdminnak egy külön tábla MySQL-ben (persze ez elvileg nem kötelező), ebbe írogathat, de ahhoz hozzá is kell férnie.
Amúgy egyáltalán nem fértél hozzá a MySQL-hez?"Tudom, hogy a var/www-ben kell lenni a weboldalnak amit kezelni akarok."
Nem, oda rakod, ahova akarod, csak legyen elérhető a webszerver számára, és konfigold úgy a webszervert, hogy az adott domain document rootja ide legyen irányítva."1. HOgyan tudom ezekután a böngészőből elérni a phpmyadmin-t?"
Nem értem a kérdést.
Húzd le az egész csomagot úgy, ahogy Tele von Zsinór mondta.2. kérdésre: a PHP futtatásához webszerver kell (vagy konzolon keresztül is tudod futtatni, de ezt most hagyjuk), különben nem fog futni a PHP interpretere, értelmezője/"fordítója", így a kódod nem fog "lefordulni".
A HTML-kódok megjelenítéséhez ez nem szükséges, azok kódját a böngésző értelmezi és megjeleníti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Óvodások homokozója
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 16 GB-os RTX A4000 HP - garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 08.18. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest