Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maltheus
csendes tag
b.
Azt megkérdezhetem miért 706 vs 806? Elkerülte valami a figyelmem vagy tényleg u.a. kivéve ambi light? És amúgy használod e játékra?
Amúgy visszavittem a C1et, a kibontott csere példány pixelhibás volt így azt is hagytam. Mivel a 706 most elég jó áron van elgondolkodtam rajta hogy esetleg rámenjek e.. kb felesbe játszom és tv-zek szóval ezért volt a c1 terítéken. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz TechN7ne #70793 üzenetére
Jó úton haladsz, hogy ebből a topikból is ki legyél tiltva. Semmihez nem értesz, de ahhoz nagyon.
Én senkit nem vezettem félre.
Azon kívül, hogy az LG Display gyártja az OLED paneleket és nem az LG Electronics (ami a TV-ket), te semmit nem látsz csak az LG-t, pedig két különböző cég.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
válasz TechN7ne #70796 üzenetére
Nem akartam bele szólni nem érdekelt különösebben az itteni veszekedések de tényleg sokszor írtál felszínes össze vissza dolgokat.
Pl "LG gyártja az össze panelt" .
Ha jól tudom az LG Display gyártja és nem mindegy ezekhez a panelekhez mit raknak hozzá .
De ezerszer ez már le lett írva."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
TechN7ne
nagyúr
Igen mert neked Philips TV-d van meg a havernak is ,aki meg leírja róla a frankot már mindjárt barom meg hülye.
Tudom ,még jöttök egy páran Philips tulajdonosok támadni (Ha nincs ló jó a szamár is ha már "ócsó").
Nem reagálok több támadásra ,baromság ,hogy az LG gyártja az összes oled panelt ,baromság ,hogy a Philips dobálja a hálózatot és baromság ,hogy a LG C1 és G1 közt van különbség...
Na meg baromság az egész felhasználó aki Én vagyok...Tiszteletem ,
Üdv. A Barom[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TechN7ne #70793 üzenetére
Atyavilág ember te egy buta troll vagy. Itt ebben a topikban te vezetsz félre mindenkit hazudozásaiddal és a riogatásaiddal.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz nagyzsozso65 #70785 üzenetére
Láthatod ,senkinek a véleményére nem adhatsz ,neked kell ennek személyesen utánajárnod (én is mindig azt szoktam).
Nincs erőm az erőszakos buta emberekkel leállni vitatkozni ,blakey egy elég híresen félrevezető figura.
Ne hallgass senkire ,rám sem ,rendelj online és élj a 14 napos vásárlás elállással gond esetén ,egyszer csak megtalálod a számodra tökéletesen megfelelő terméket (ilyen az igazi személyes tapasztalat).Nálam jelenleg a 3. tv jár ,végül harmadjára már meg is találtam amire szükségem volt ,remélem neked sikerül hamarabb is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz nagyzsozso65 #70772 üzenetére
Téged linkelt be feljebb a kollega : [link]
Nálam tökéletesa 706.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
blakey
titán
válasz TechN7ne #70789 üzenetére
Igen az, de értelmetlen baromságokat hordasz össze minden topikban és minden eszközről. nincs tapasztalatod, felesleges trollkodnod.
Nem kunyerál, hanem lehetőség van olyan szoftvert feltenni, akár korábbit is, ami esetleg a megoldja a problémákat. Te nem láttad, hogy akár LG-nél is kiadtak egy sz@r szoftvert, majd sokan panaszkodtak, hogy ami eddig jó volt az most sz@r lett? Mennyi sz@r panellel szerelt készüléket adnak el (akár itt a topikban is láthatod)? iOS, macOS, tvOS, Android TV, FireOS, Android, webOS, Saphi OS, Linux, ezekkel a szoftverekkel van dolgom minden nap, mindegyiknél előfordulhat 1-1 apróbb hiba, előfordul, hogy ezekből semmit sem veszek észre, ettől függetlenül a javítást mindenképp felteszem, akkor is, ha vissza kell tenni egy korábbi verziót.
Amúgy örülök, hogy magadra vetted.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz nagyzsozso65 #70785 üzenetére
Nem ismerem a beszélgetést így nem tudok semmit mondani, de van 706-os tulaj, akinek szintén szoftveres gondja volt és bizony kapott új szoftvert, talán itt vagy a Philips topikban még linkelte is, amivel, ha minden igaz, megoldódott 1-2 dolog. A Philips a szoftveres problémákat elég gyorsan megoldja. A 2019-es OLED-re is jött egy frissítés, ami az Ambilight-ot és a tunert is egy picit "megzavarta", nem jöttek be az adók, 4 nap múlva jött egy javítás, ami megoldotta a problémát, sőt, az eddigi legjobb FW lett. Ha a panel hibátlan, a kijelző jó akkor a helyedben arra törekednék, hogy valahogy rendbe legyen téve a szoftveres része.
-
wyll358
tag
Gyári lejátszók ennyit tudnak, nem igazán érdemes velük bajlódni, ha a lehetőség adott rendes lejátszókhoz is, androidon pedig szerencsére elérhető szinte minden. DV tartalomra legjobb a just player, ez viszi gyakorlatilag nagyjából az összes dv kódolt formátumot, ezt is javasolnám elsőre, főleg ha csak az alap telepítettet használtad eddig. A másik a kodi ami egészen jó ilyen téren, valamivel kisebb a dv lejátszási képessége, de már jól használható szint egy minimális forrás választás odafigyeléssel, cserébe itt van gyakorlatilag a legtöbb extra funkció/beállítás/tudás amire manapság egy media player app csak képes lehet.
-
wallace 234
őstag
válasz TechN7ne #70782 üzenetére
Samsung-nál is ,led tv-k nagyon felhősek és megy a lottó melyik jobban ,melyik kevésbé."
Inkább úgy írnám, hogy az alsóbb kategóriában igen felhős! NeoQled egyáltalán nem felhős, csak kicsit virágzik, de korántsem annyira mint az előző Qledek. Viszont ott a panel lottó, ami rontja inkább az összképet. -
nagyzsozso65
tag
válasz blakey #70784 üzenetére
A székesfehérvári philipsben dolgoztam.Sori tévészerelőként.Egyeztettem egy budapesti márkaszervíz vezetőjével.Sajnos nem ajánlottak szoftvert.De azt mondta hogy 30 napom van elállni.Ezt furának tartottam!De mindenképp maradok az olednél csak most összeeresztem a philips 706-ot az lg c12-vel.Meglátom mit írnak,mivel még lemondhatom a visszavételt is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nem, sz@r döntés. A szoftveres hibára van megoldás egy másik szoftver, amit a Philips elküld és nem lesz gond. Visszaviszed és veszel egy másik OLED-et. Vannak OLED706 tulajdonosok, van, akinél volt szoftveres hiba, küldtek neki olyan szoftvert, ami megoldja a problémáját, természetesen amint hivatalosan is elérhető akkor már nem azt küldik. A Philips ellenes trollnak meg egy szavát se hidd le, 0 tapasztalattal ömlik belőle a hülyeség.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz nagyzsozso65 #70776 üzenetére
Ha az elektronikában is otthon vagy akkor sajnos tudnod kell ,a minőségellenőrzés nagyon gyenge Samsung-nál is ,led tv-k nagyon felhősek és megy a lottó melyik jobban ,melyik kevésbé.
A jó elektronika a Sony- ál kezdődik ,vagy veszel egy LG-t és ha bármi baj van a garancia időn belül bármikor akár többször is állnak a rendelkezésedre és javítják a gondot minden akadály nélkül.
Sztem ne mondj le az oled-ről ,inkább néz más márkát én az utóbbinál döntöttem (LG). -
PuMbA
titán
válasz Celtis #70779 üzenetére
A 60Hz előnye viszont, hogy folyamatosabbnak tűnő képet kapsz, mint 24Hz-zel Ezért is dönthettek így. A judder-t szerencsére nem veszed észre, ha nem vagy rápörögve, azaz nem azt vizslatod.
Celtis: Én anno összehasonlítottam Samsung LCD TV-n, hogy a 23Hz 23fps-nél akadozósabb képet láttam, mint 60Hz 23fps-nél. Pontos okokat nem tudom, feltételezem, hogy az egyes képkockák változó megjelenítési ideje okozza, de így láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Ezt írja:
To remove judder from external 60p/60i sources, like a cable box, or from native apps
Nemrég linkeltem egy lassított videót is, amin jól látható a judder ott épp netflix appal. De mindegy, hogy milyen app, YT, HBO vagy Kodi. Mind csakis és kizárólag 60Hz-en tud működni.
Ez egy elég nagy szegénységi bizonyítvány az androidtv fejlesztőktől. -
nagyzsozso65
tag
válasz salapp #70777 üzenetére
Szia!Nem képeket néztem rajta.Tesztábrákat néztem.A panát nem tudom megfizetni,hasonló sonyt sem.500 ezerért a 706-os philips veri a kategóriát képben.De szar az android rajta.Azért is hajlok a samsung a tizen és a neoqled felé.Főleg hogy nem sokat kell pótolnom a fél millára.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz nagyzsozso65 #70775 üzenetére
Üzleti körülmények között nem hasonlítgatunk tévéket, ha lenne sötétített házimozi helyiség, mint régen pár műszaki üzletben, akkor lenne értelme. Ha már QLED/Triluminos, akkor valóban csakis a Samsung és Sony 9-es szériáját érdemes nézni.
De miért adtad fel az OLED-vonalat eleve?
Ott van még pár gyártó, akinek van OLED-je...
Fél millió sajnos 65-ösben sem elég prémiumra, tizenöt éve egy akkori csúcs 65VT60 is több volt és nem szärt ért a pénz, mint most...
Eleve pontosan tudod, hogy bármilyen műszaki, elektronikai terméket veszel, az ma már sokkal silanyabb, mint tizenéve akár.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
nagyzsozso65
tag
válasz TechN7ne #70774 üzenetére
Szia!Azért vettem philipset mert egy multinál ahol a barátom üzletvezető összehasonlítottam 3db 500 ezres led tévét.A másik kettő LG volt.És mindkettő siralmas a philipshez képest 500 ezerért!Elektronikai műszerész vagyok 56 éves.Napi szinten javítok.Tehát nem laikusként választottam.Azt gondoltam fél milláért adnak valami jót De sajnos nem így lett.
-
nagyzsozso65
tag
válasz daneel_hu #70773 üzenetére
Ez egy szoftverhiba,amit nem tudnak kijavítani sajnos.De én tegnap egy áruházban összehasonlítottam a két készüléket egy multinál,ahol a barátom üzletvezető.Nevetségesen hangzik de az neoqled nem sokkal maradt el az oledhez képest!Gondoltam azért írok ide,mert lesz egy mérnök aki pro-kontra elmondja a véleményét.
-
TechN7ne
nagyúr
Én írtam ,hogy előszeretettel dobálják a hálózatot is ,minek vettél Philips-et mert itt rá vettek?
Minek kérdezel bármit is ,elmész ,jól átnézed melyik tetszik és azt veszed meg ,biztosan jobb a Samsung led is… -
daneel_hu
addikt
Nem jó.
Ahol ekkora darabszámban állítanak elő valamit, ott óhatatlanul befigyel egy-egy rossz példány. Valószínű kifogtál egy ilyet.De OLED helyett emiatt veszel egy QLedet, na az nem jó döntés.
-
nagyzsozso65
tag
Sziasztok!
Philips 65Oled706-om van még két napig.
10 napja vettem és az emag visszaveszi mert 4xszivatott meg 10 nap alatt Bekapcsolom,elindul,de nincs adás és nem csatlakozik hálózatra.Áramtalanítom,újraindítom és minden működik.Egy Samsung NeoQled jönne helyette.QE65QN90.Szerintetek?Jó döntés? -
Migee
tag
Üdv. Adott egy Sony A8.
Elvileg támogatja a Dolby Visiont.
Sok film esetében, amit Usb-ről játszom le, és Dolby Vision-ös, csak HDR-ben játsza le a készülék a gyári lejátszóval.
Töltöttem le Dolby Vision samlpe-ket, és sok esetben bizony kezeli a DV-t.
Mi alapján dönti el, hogy melyik a preferált?
Vagy pontosan milyen DV profilnak kellene megfelelnie, hogy játtsza a filmet? -
Celtis
veterán
A mozgás menüben a film módot magasra kell kapcsolni. Különben nem lesz kadenciahelyes a lejátszás. Sajnos az androidtv limitációja, hogy csak 60hz-et tudnak lejátszani az alkalmazások, tehát a Kodi is 3:2 pulldownt kénytelen alkalmazni, de a tv a fenti beállítással ezt korrigálja.
[link]Ez egyébként csak judder problémára vonatkozik, akadozást elvileg nem lehet.
-
krx21
nagyúr
válasz GalaHU #70754 üzenetére
Én most vettem a gyári Xbox fejest. E9 is tudja..
Xbox Wireless Headset
Egyedül a PS5 nem tudom, hogy tudja e…
Szerintem a fejes rendben van, olvass teszteket róla…[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz daneel_hu #70765 üzenetére
Az hagyján, de legközelebb a Pana-vonalat is elhagyom, mert a Sony A8 jobban bejön, mint az egyébként kiváló GZ950. Nagyon jó helyre került a GT60, kiváló, eléggé videofil fórumtárshoz, de az OLED-ek és egy W8 birtokában nem hullattam könnyeket a plazma után. (Azért emlékbe a lenti házban maradt egy 42X20 egy földi digitális antennára kötve).
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Salapp és Ijk is oledes lett?
Ez már a vég. -
GalaHU
őstag
válasz ClioRS #70760 üzenetére
Boxhoz jó lenne, de TV-zni/PS-ezni is lag nélkül szeretnék, nagyon idegesítő a szájszinkron késése. Ez a fejes a box-al nem BT-n kommunikál, ott nincs ilyen gond, de a leírásában nem látom hogy BT 5.0 lenne ami tudomásom szerint az egyik feltétele annak hogy alacsony legyen a lag.
A kérdésem inkább arra irányult, hogy magában az LG C9-ben lévő BT “adó” milyen, elég gyors ehhez? Vagy olyan fejest kell venni amihez jár egy dongle amit USB-n kell általában csatlakoztatni?
Persze lehet hogy elengedem az egész BT vonalat és veszek egy Avantree Ensemble HT5150-et, azzal a töltés és fejes tárolása is megoldott, a TV-vel optikai kábellel összekötöm, aztán csá…
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
bzs73
őstag
A83j van nekem is, tökéletesen játszik mindent a kodi. Ami viszont érdekelne hogy kiírta a kodi hogy van újabb stabil verzió, de csak a linket írja ki, miért nem frissít akkor fel. Ha letörlöm a kódot, akkor is csak ezt a verziót teszi fel. Hogy tudom frissíteni?
If a second or you are the first to lose.
-
wyll358
tag
Szinte biztos, hogy tud. Nálam nincs ugrálás, pedig arra rettentő háklis vagyok és szoktam kodival is akár filmet/sorozatot vagy stream-et is tolni.
Adjust display refresh rate és/vagy sync playback to display opciókat tanulmányoznám a helyedben (én az előbbit használom).[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
A83j tud kadenciahelyes lejátszást Kodival? Mintha ugrana a kép rendszeresen.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
Kisszaboo
junior tag
válasz gangstagergo #70753 üzenetére
Pedig az. Anno 37" - ról indultam. 12 éve. Most 65- nél kisebb nem lehet. A max. nekem vhol 75".
Philips 65 Oled 805 , Asus Zenfone 7 , és 7 Pro
-
GalaHU
őstag
LG C9-hez keresek vezetéknélküli BT fejhallgatót. Offline játékhoz is használnám (PS, XSX vegyesen) így fontos lenne hogy alacsony legyen a késleltetèse, és elvárás a legalább közepes hangminőség. A keret 50k körül…
Létezik valami bestbuy ezekkel a paraméterekkel? A TV BT jeladója elegendő ehhez, vagy külön Usb-s BT modult kell venni hozzá? Ezek mind mennek a TV-vel?
Ezen felül minden építő javaslatot szívesen fogadok!
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
alaves
addikt
válasz Kisszaboo #70749 üzenetére
A PC monitornak is bármilyen OLED méret jó, itt is erősen felhasználás függő (nézési távolság, használt programok, szem pixelsűrűség érzékenysége, stb.). Nálunk pontosan jó az 55".
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
tkesy
őstag
válasz Kisszaboo #70749 üzenetére
Most miért gond az? Csak nézési távolság kérdése az egész...
Más: Magyar Telekom tv adásaihoz van esetleg valamilyen app LG CX-en az áruházban? Ahogy láttam horvát meg cseh területre való app van... Ha nincs, akkor van rá esetleg más mód, h a Telekom előfizetést lehessen nézni a tv-n?
(az előfizetés helyileg máshol van)[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Kolbi_30
őstag
Valakinek van tapasztalata a következo masinaval? [link] Érdekelne a véleménye.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Tommy80
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy LG OLED55C1 TV vásárlásán, ami most jelenleg ~400k környékén van.
Elő lehet rendelni az C2-re is már, ami most jelen állá szerint 690k-ba kerül majd, amikor kijön.
Ahogy láttam a C1 is ennyi volt anno 2021 április tájékán, majd szépen lassan 3-4 hónap alatt lement az ára és az év végére a jelen árra mérséklődött.A kérdésem az lenne, hogy megéri várni a C2-re, amíg annak is lemegy az ára, ha nem akut a vásárlás az elején? Van akkora különbség a két TV között?
Köszi előre is a tánácsokat!
-
-
Alvin_ti4200
félisten
Bár nem tévé, de rákérdeztem az Alienware UK-nál, hogy mikor várható nálunk (UK) az AW3423DW és azt a választ kaptam, hogy március 22. Remélem, addigra lesznek rendes review-k is, ahol koloriméterrel is nekiesnek, és a többi. A készlet ugyanakkor nem lesz valami bőséges a másoknak adott válaszból kiindulva, ennek ellenére látatlanban biztosan nem fogok lecsapni rá, ilyen dög nagy és nehéz monitort visszaküldeni nem két fillér.
-
salapp
addikt
Direkt netre sincs eresztve az A8, filmlejátszás, blu-ray lejátszás, játék Series X-ről megy, illetve még megvan egy idén már tizenegy éves Dune, amiről szintén remek képet varázsol (nyilván 1080p-ből tud csak dolgozni ebben az esetben, azonban zseniálisan). Ahogyan a plazmát is, az OLED-et is megjelenítőnek használja fiam, nem szenved az "okos" résszel, minek. Minden másra ott a szélesvásznú monitor meg a gép.
bgabesz75: természetesen alacsony fényerővel, visszavett kontraszttal, Prof1 képmódban ment a GT60, mindenféle baromság kikapcsolva, de ugye az emberek kis százaléka érzékeny a plazma vibrálásra, fiam sem látta, én nagyon, ha nagyon világosban játszódó jelenetek voltak rajta. Szóval ez nekem üdvözítő. A VT valóban a jobb hangúak közül való, de az A8-nak elég komolyra be lehet állítani a hangját.
A GT60 az alacsony fps-es filmekkel oldalirányú kameramozgások esetén nekem eléggé bántóan szaggat, ezt az A8-on nagyon kellemessé lehet tenni, apró finomhangolással. Ez tipikusan sonys dolog, mert hiába jó OLED a Pana GZ950, azon sem lehet normálissá tenni ezt a szaggatást. De lehet, ez csak engem zavar, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz salapp #70734 üzenetére
Én azóta vettem észre ezt a dolgot, mióta hdd-t lecseréltem ssd-re. Kb 3-4 hónapja használom a tv-t,és eddig ha kikapcsoltam a tv-t, hallottam hogy a hdd megy még 20-25 percet, annak ugye tök csendben éjszaka van kis hallható hangja, és pár hete ssd-lett, hát mondom ugyanúgy van kis hang, ez nem igaz,ssd hangtalan. Így derült ki hogy tv is búg kicsit kikapcs után, és hát fogyaszt is. Na mindeggy, végre megszűntek ezek a dolgok, csak bosszantó hogy alapból így van.
-
bzs73
őstag
válasz Celtis #70733 üzenetére
Egyébként úgy néz ki sikerült megoldani. A google fiókot át tettem csak alkalmazásmódba, ott ki is írta hogy így nem keres,kutat,szinkronizál,stb, ill kikapcsoltam minden háttérben futó alk, folyamatot,pl háttérben történő csatorna infó, keresés,hangvezérlés,stb. Most hogy pont mitől lett jó, melyik folyamat vagy alk. kilövésenem tudom, de most ha kikapcsolom van pár mp fogyasztás-kis búgás, de utána fogyasztás mérő lemegy 0.2-0.4w közé, és további búgás fogyasztás nincs. Na végre.Ezt a búgást egyébként csak kikapcs után csinálta, ill inkább csak éjszaka lehetett hallani halkan, ha tök csend volt. Nappal nem lehet szinte hallani, norm körülmények közt. Szóval aki nem hiszi toljon rá 1 fogymérőt, és nézze meg, szerintem az hogy alapból 25 percig fogyaszt még 25w-ot,az nem kevés. Engem zavart, mert ha fél órára elszaladok valahova akkor is kikapcsolom.
-
Celtis
veterán
válasz Popeeey #70703 üzenetére
#Popeeey, #wyll358, #salapp.
Mire írjátok, hogy nálatok ilyen jelenség nincs?- A bugó tápegységre? Naná, hiszen az a feltevés, hogy bzs73 kolléga tv-jében egyedi hiba lehet a táp hangoskodása. Ezért is írtam, hogy forduljon szervizhez
- Arra, hogy a droidos tv készenlétben is 20-30 Wattot fogyaszt? Mértétek vagy csak gondoljáktok, hogy a ti tv-tek nem ezt csinálja? Ez android, amikor kikapcsolod a tv-t, az kb. annyi, mint amikor a telefondon lezárod a képernyőt. Aki nem hiszi mérje meg.
-
salapp
addikt
válasz bgabesz75 #70731 üzenetére
Tavalyi modell, de mint ahogy idén kifutós/készletkisöprős 2020-as megjelenésű A8 is annyira népszerű modell volt, hogy még múlt decemberben is gyártották, így szinte biztos, hogy a szintén nagyon népszerű A80J is lesz még idén is sokáig (bár nem tudom, hogy a hiperinfláció, zuhanó forint, háborúk, embargók, chip-ügy, egyéb nyersanyagok ügye hogyan áll, hogyan zilálja esetleg szét a készülékek elérhetőségét és árait).
Én arról tudok nyilatkozni, hogy 50GT60- hoz képest milyen az A8(H):
amiben jobb az A8: 20%-on is nagyobb fényerő, mint a plazmán bármikor, nem szürkül be jelentősebb környezeti fény hatására, nem vibrál a képe, 24p/blu-ray lejátszásnál oldalirányú mozgásnál sokkal folyamatosabb, szemnek kellemesebb a mozgás, nincs arc poszterizáció, nincs false contouring, nincs nagy fényerőnél tápzaj, ABL nem annyira agresszív, ja és a hangja fényévekkel jobb, de tényleg.
amiben jobb a GT60: alacsonyabb felbontású anyagok esetén near black megjelenítés (igaz, még nem foglalkoztunk komolyabban a kép beállításával, mivel még bejáratós, gondoltuk, érdemes várni vele még).
Ja, és - sajnos így látom - Pana GZ950-nél is jobb az A8 mozgásmegjelenítése.[ Szerkesztve ]
-
BoneDragon
veterán
-
sirdenis
tag
Üdv!
Philips 806-on VLC SMB megosztás belépésekor logint kér, de már kikapcsoltam windowsba, hogy ne kérjen semmit de mégis kéri... Mi lehet a trükk?
-
cudarz
tag
válasz FollowTheORI #70715 üzenetére
Szia, korábban már áramtalnítottam 5 perce, most kb 20-ra, és mellette kikapcsoltam a Quick Startot is, és úgy néz ki, hogy rendbe jött. Köszi a segítséget!
-
bzs73
őstag
válasz wyll358 #70711 üzenetére
Üdv!
Pont tegnap frissítettem a legújabb szoftra, mert az is ki volt már kapcsolva utóbbi időkben, de frissítés után csináltam gyári visszaállítást. Egyébként most hogy lehúztam ethernet kábelt róla, nem búg. Ami viszont továbbra is fent áll, és zavar hogy miután kikapcsolom 20-25 perc további fogyasztás van, csendben. Utána áll 0-0.5 w közé. Na de ez elég sok hogy 20-25 percig 25w fogyasztás van még. Ha lemegy a20-25perc, és kikapcsol, majd bekapcsolom csak fél percre majd kikapcs, akkor is indul a 20-25perc háttérbeli fogyasztás. Ha nincs netkapcsolat, tehát wifit is kikapcsolom, akkor is ez van, próbáltam úgy is hogy lehúzom róla az ssd-t amire rögzíteni szoktam, akkor is. Programot csak kódit telepítettem fel, csak azt használom ill youtub-ot, semmi más nincs fent, sőt programok többségét le is tiltottam.Egyébként szerintem ez szoftveres valami lehet, mert működés közben semmi gond, búgás se volt soha, ha lenémítottam akkor sem. Ez a búgás is csak tök csendben volt halható.[ Szerkesztve ]
-
HUNgabus
senior tag
válasz alaves #70720 üzenetére
nagyon köszönöm,
igen a lejátszó nem gond, van Zidoo meg Dune is, azok visznek majd mindent, azért a Sony mert kipróbálnám a saját stream szolgáltatását mit tud, meg mivel Google TV így tuti lesz minden Streaming app és nem kell parázni mint most is a HBO Go vs MAX miatt,
ha nem lesz "nagyon" drága lehet megvárom a Samsung paneles verziót, nagyon jókat hallani róla,
-
alaves
addikt
válasz HUNgabus #70719 üzenetére
Van különbség, a DV (dinamikus metaadat) kicsivel jobb, mint a HDR10 (statikus metaadat). A DoVi.HDR adatokat egyszerre tartalmazó mkv-t nem minden lejátszó képes helyesen értelmezni és lejátszani, ezt járd körül vásárlás előtt. A single DV mp4 formátummal nem szokott gond lenni.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
lenne 1 olyan kérdésem a hozzáértőkhöz, leginkább olyanokhoz akik tényleg próbálták és nem csak " hallottak " róla
tényleg van különbség a HDR10 és DV között, már mint "szemmel jól látható" és szignifikáns akárki számára?
a " a mag" boltba elkezdtek felrakni hybrid DoVi # HDR10 filmeket, és nem szednék le feleslegesen akár TB-kat ha nem nagyon látni,
elvileg egy Sony OLED lenne a cél nyár tájékán, és a kedvenceket szeretném a legjobb minőségben nézni,
köszönöm
-
cudarz
tag
válasz FollowTheORI #70715 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
Tyrone89
aktív tag
-
nagyúr
válasz cudarz #70714 üzenetére
Firmware frissítés nem volt?
Amúgy szerintem valami szoftveres gond lehet... ilyenkor a teljes áramtalanítás segíthet esetleg.Illetve ha nem gond hogy picit lassabban indul a TV meg az okos része, akkor kapcsold ki a gyorsindítást (most így fejből nem tudom mi a neve).
Közben megnéztem Quick Start+ a neve a General settings-ben... magyarul passz.
Ennek az az előnye hogy nem tart a memóriában cache-elve semmit, így a szoftveres memória szemetelés, meg beragadás, stb. problémák javarésze elkerülhető.
Nekem pl a DLNA szerverről a fájlok listáját nem volt hajlandó frissíteni gyakran, hiába kapcsoltam ki-be a TV-t... akkor untam meg. (Nekem B7 van.)
Inkább lassabban indul pár másodperccel, de mindig minden frissen töltődik be.
A legtöbb gyártónál ki szoktam azóta ezt kapcsolni, samsungnál is pl. Androidos tévéknél is segíthet sokat a szoftveres gondokon.Talán segít neked is, ha tényleg szoftveres/memórai szemetelős probléma. Aminek így elsőre tűnik.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
cudarz
tag
Sziasztok, adott egy LG C8, 3 éves, eddig egy álom volt. Kb. két hete azt vettem észre, hogy PS5-ön a játék néha szaggat egyet, korábban sose volt ilyen. Ezzel egy időben pedig a TV adás is elkezdett ugyanígy, néha szaggatni. Ez a néha kb. percenként 1 szaggatást jelent. A többi forrás, Netflix, Youtube, media lejátszó, rendben van, nem szaggat. Ötlet? Beállításokat már átnéztem, TV-t reseteltem.
-
ricsip
addikt
válasz GuruZone #70712 üzenetére
A hatalmas cache (128 vagy 256MB) a 8 TB alatti méretű lemezeknél akkor jelenik meg, ha az SMR tárolási módot használ a lemez. Ott az átlapolódó sávok miatt egy adott helyre történő írás több szomszédos sáv újraírását is igényli a szerencsétlen kialakítás miatt. Ezért egyszerre nagy mennyiségű adatot kell beolvasnia a memóriába, majd módosítja a gyors memóriában, összerendezi a kiírandó adatkupacot, aztán visszaírja az egészet a lemezre. Ehhez sok cache kell, hogy a közben beérkező más adatolvasás vagy írás ne okozzon nagy megakadásokat. CMR lemezeknél nincs ez a nyakatekert logika, ott általában kisebb cache is elég.
-
-
GuruZone
őstag
válasz Tyrone89 #70658 üzenetére
Az én 5 terrás My Passportom állítólag 128 MB cache-sel rendelkezik. A legdurvább bitrátájú anyagok is vajsimán mennek C11-en és mentek C9-en. Olvasási sebessége van, mikor eléri a 120 MB/s-ot saját mérés alapján.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
wyll358
tag
Nekem is 55A8 van, és azon sincs ilyen, ahogy többen is írták már itt.
Nem lehet, hogy valami firmware vagy google tv bug? A 8*j már google tv ha jól tudom, a 8h meg még csak android. Bár az, hogy zúg a táp az inkább hw oldali jelenség (gondolom simán működés közven is zúg), max. hogy nem alszik rendesen az sw sara.
Mondjuk még olyan jut eszembe, hogy valami app vagy szolgáltatás be van kapcsolva és az nem hagyja aludni és kelti fel időnként a rendszert.
/...egyébként a sony kikapcsolás után x órával csinálja a napi automata panel ellenőrzést/frissítést, de ez közvetlenül kikapcsolás után ugye nincs is, illetve csak egy halk relé kattanás hallatszik mikor kezdi és végez, hasonlóan mikor ki/be kapcsolod, ettől független ekkor gondolom lehet a fogyasztása is nagyobb (ami érthető és normális), de ez ilyen pár perces esemény csak, valamennyi óra aktív használatot követően, amit írtál nem erre hasonlít./ -
Tyrone89
aktív tag
válasz alaves #70704 üzenetére
Igen, ezért is volt fura amikor megláttam a nevezett 2TB HDD-t..mondtam is magamban, hogy ugyanezt használom csak 4TB kapacitással és soha nem akadt róla semmi. Bár hozzáteszem nekem van Adata 2TB külső vinyóm is hasonlóan 8MB Cache-val, de arról sem akadozott soha semmi. Mindenesetre érdekes dolgok
-
alaves
addikt
válasz fecosrac #70615 üzenetére
"elmosódik a kép és brutálisan kontrasztos is a sport kép mód"
ISF v. Filmmaker módokat használd: élesség beállítása: 0 !, Trumotion: 'Moziszerű mozgás'
C1 kiindulási alap beállítások: [link] , [link]
1. Támogatás ----> OLED-kezelés ---> Eszköz önkezelése ---> Energiatakarékos üzemmód ---> Energiatakarékossági lépés: ki
2. Általános ---> AI szolgáltatás ---> AI fényerő beállítások: kiSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
A csere kijelzőmön is megjelent ilyen az első kompenzáció után. Futtass 'Pixeltisztítást' az teljesen eltünteti (egyszer elég, ha nem jó, közvetlen utána még egyszer).
-
alaves
addikt
válasz Tyrone89 #70658 üzenetére
Valóban, igazad van, a HDD cache mérete lehet a lényeg a magas bitrátájú filmek akadásmentes lejátszásához. Valószínűleg az is megoldás lenne, ha a belső lejátszó pufferelése nagyobb lenne.
-
Celtis
veterán
Sajnos az android tv-k így viselkednek. Szinte csak a kijelző kapcsol ki, a háttérben dolgozik vagy időnként fel-felébred a rendszer.
Egyfelől megérne egy fogyasztóvédelmi vizsgálatot, hogy a készülékre megadott készenléti fogyasztás adat mennyiben felel meg a valóságnak.
Másfelől van rá módszer, hogy teljesen kikapcsoljon, csak annak az a hátulutője, hogy a bekapcsolás lassú lesz, mert a teljes bootolást ki kell várni.
Harmadrészt pedig, ha idegesítően hangos a táp, akkro jelentsd be hibának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest