Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok tv-csere előtt álok és szükségem lenne pár szaki véleményére .
A mostani tv-m egy samsung 4k-s tv volt megvoltam vele elégedve de kicsi lett és váltanék valami komolyabbra .
Most amit kinéztem az egy: LG Modell: OLED65C12LA
Mi a véleményetek erről a szériáról ? nem volt még lg-tvm de ez egészen megfogott .
Jöhet hideg meleg . Köszi -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Dede, az a (a tévé szerint) statikus tartalomnál (mindegy, hogy világos vagy sötét) szépen csökkenti a fényerőt, amíg nem látsz lófütyit sem. Szerviz menüben a TCP-t kell kikapcsolni hozzá.
ASBL (Automatic Static Brightness Limiter):
- designed to dim down what it thinks is a static, non-moving image (bright or not) and protect against burn-in
- dimming of the picture after being static for a certain amount of time. (90 seconds I think but not sure)
- happens gradually
- can also trigger during non static scenes with a very low average picture level [lots of users HATE this]
- un-dims when something bright enters the scene or there is a scene change
- can be disabled in the service menu by turning off "TPC Enable" (Temporal Peak luminance Control) -
alaves
addikt
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
ASBL, ha zavar kikapcsolható a szerviz menüben: 13. OLED: "TPC Enable": off-ra
-
madkiller
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Nagyon agresszív ABL, engem egyenlőre C1en még nem szívatott.
-
SH4D0W2011
őstag
Hali!
Van egy LG CX-em, amin PS5 HDR játék közben előfordul, hogy visszább veszi a fényerőt, sokkal sötétebb lesz a kép. Eddig leginkább AC Valhallában vettem észre, amikor percekig a játék menüben-inventoryban kóboroltam, de játék közben visszaállt a normális fényerő, így ugyan furának találtam, de nem zavart a dolog. Most viszont elkezdtem a Little Hope-ot, ami eleve egy sötétben játszódó cím, és itt sajnos játék közben is előjön az említett fényerő csökentés. Elvileg minden képjavító-képmódosító-AI dolog ki van kapcsolva. Mi lehet, ami felett mégis elsiklottam?
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Igen az úgy volt a postás szedte be, de ez például a Lengyeleknél is van a mai napig, az Állam havi kb: 2000 forintot beszed, akkor is ha egy kábeles szolgáltatónál van az ember.
Igaz náluk még a filmek is eredeti nyelvűek hangalámondással, mint nálunk a 80-as évek végén a videó. -
snpetit
aktív tag
Heh? azt hittem ez már lefutott.
Friss: A Samsung elkezd LG Display OLED TV paneleket venni
Ez most több mint ciki. Azért kíváncsi leszek hova pozícionálja ezeket a Tv-ket. Eddig a Qled jobb volt mint az Oled. Most az LG féle még mindig szarabb lesz és csak a Samsung féle lesz jobb?
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
robroy7919
üzenetére
Ketesd nagyzsozso fórumtársat! Ő 65"- os Philipset vitt vissza és az említett LG készüléket vette.
-
robroy7919
tag
Sziasztok, tudtok esetleg véleményt ajánlást adni Philipshez 65 méretben? Lg C12 vel összevetve?
-
salapp
addikt
Televízió készülék üzemben tartási díj. Egy időben magászemélyeknek is be kellett (volna) fizetniük. Amolyan hülyék adója volt, aki nem fizette, később se kérték tőle, aki fizette, vissza sose kapta.
-
kukulec
őstag
hali mi a különbség az LG OLED48C11LB és LG OLED48C12LA között?
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Igazad volt. Be kell látnom.
-
jilian
addikt
-
jilian
addikt
Hello
Van két készülékem :
55C9PLA
55BX3LBSzeretném ha ezek a készülékek "hivatalosan" csak monitorként funkcionáljanak.
Mit kell belőle kiszednem(átalakítanom), hogy a tv szerelő nekem ki tudjon állítani egy számlát (mintha ő csinálta volna), hogy ezek már nem képesek műholdas adás vételére?
Kérlek benneteket ne kalandozzunk el....kell és kész. (külföld) -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Kicsit átpakoltam az asztalomat, így a PS átkerült a TV-hez a monitor helyett.
Jelenleg úgy kötöttem be, mert így praktikus számomra, hogy az AVR-be megy a konzol, és az AVR-ből a tv-re. Nekem alapból így is jónak tűnt. Tudom így nincs 120hz, stb.
A kérdés az, h az azonnali játékmód, és a többi dolog fontos? Érdemes ezért a tv-re kötni közletvenül a gépet? Egyedül a 120hz-t látnám nagy előnynek, mást nem Vagy érdemesebb lenne így?
Illetve, eléggé félek a HDR gaming miatt, nehogy beégjen nekem.

HDR gaming-hez van esetleg külön valami spec oled fény/fényerő beállítás?
ARC-on is menne az 5.1 hang, szóval akár még átkötni is át tudnám. Érdemes lenne, szerintetek?

-
Adee_91
aktív tag
Üdv,
Lg C1 hdmi2 -es portján lóg egy Ps5. A hang módot “cinema”-ra állítom,de ezt minden kikapcsolás után elfelejti és visszaáll “game optimizer”-re,ami nagyon bután szól. Tudok ezzel valamit kezdeni? -
bnorci71
addikt
Valaki találkozott már olyan Center hangfal állvánnyal ami a tv Vesa pontjait használja és a tv felé nyúlik vagy jobban járok ha magamnak legyártom?
Most a center a tv mögött van ami nem ép szerencsés -
Calogero
addikt
Televízió Szolgáltatások
• Az üzembe helyezési szolgáltatás tartalmazza a termék kicsomagolását, telepítését, internetre és set-top-boxhoz történő csatlakozását, vízszintbe állítását, valamint igény szerint falra történő rögzítését is. Ezenkívül tartalmaz egy általános ismertetést az eszköz helyes működtetéséről.
• A telepítési munkálatok befejezését követően a keletkezett szennyezés felporszívózása.
Feltételek
• A TV-készülék telepítésének feltétele a vezeték nélküli internet és a kábel TV elérhetősége a telepítés időpontjában. A jelszóval védett hálózat jelszavának ismerete.
• Gipszkarton falazatra rögzítő súly maximum 15 kg.
• A falra történő rögzítéshez szükséges konzolnak kompatibilisnek kell lennie mind a termék méretével, mind annak súlyával. -
Hyena
senior tag
Esetleg van olyan koztunk aki elorendelte valamelyik 2022-es tvt az lg-tol?
Ha igen mikorra igazoltak vissza?
Vagy olyan van aki akar regebben is rendelt tvt toluk es elt a beuzemelesi lehetoseggel?
Ez pontosan mit takar, mennyire preciz, leteszik a tvt az asztalra bekapcsoljak es viszlat, vagy megcsinaljak rendesen esetleg a falra is felteszik fali tarto mar fel van szerelve. (kurvara naiv vagyok?) -
krx21
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Persze. Még a kábelnek is kellene tudni, de valszeg az a ludas.
Jobbat kell vennem és rövidebbet is, akkor jó lesz, remélem..Maltheus: Audioquest pearl 48
-
válasz
robroy7919
üzenetére
Filmezésre a Sony vagy Pana az ajánlott.
-
Tharsis
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Rám illik a leírás.
-
robroy7919
tag
Sziasztok . Cserélném a régi B8 as tévémet. Gondoltam most a C típusút választanám . Ugyanebben a kategoriában vagy feljebb van valami javasolt sorend 65 col méretben? Gondolok itt sony , Pana , Philips , Lg sorrendre típusokkal. Előre is köszönöm. Csak filmezésre használva . Játék ilyesmi nem lesz.
-
alaves
addikt
Ellenőrizheted is:
Philips távirányítón: 123654 ---> CSM 6. oldal
- OLED DOH: összes üzemóra
- OLED OFFRS Time: az automata 4 órás pixelfrissítő legutóbbi lefutása óta eltelt idő
- OLED JB Time: a maradékkép törlése opció legutóbbi lefutása óta eltelt idő (1500 v. 2000 üzemóra után automatikusan lefut, illetve kézzel indítható tetszőleges időnként, napi üzemóra és statikus tartalom mennyiség függvényében)
- OLED OFFRS Count: automata 4 órás pixelfrissítő ennyiszer futott
- OLED JB Count: a maradékkép törlése ennyiszer futott -
Gajho
csendes tag
Hali
A philips 806 tv-mnek a kijelzőjén van egy kék pixelhiba akkor, amikor be van állítva egy hdmi de éppen azon még nincs jel. Ha kap jelet eltűnik. Ez pixelhiba lenne vagy beégés? Lefuttattam egyszer a javítót de ugyanaz.
A netflix fekete képernyőjén, illetve az android főmenüjénél is ott van, de amint tartalom kerül oda eltűnik (tartalom = nem fekete).
(De pl amikor a ps elindul és közepén már ott a logó, akkor nincs ott a pötty) [kép]
Ezzel tudok bármit is kezdeni szerintetek? Gari, csináljak még képernyőfrissítést?
Köszi -
-
madkiller
őstag
Olyan kérdésem lenne, akinek már legalább 3-5 éve meg van ugyanaz az oled tvje a tv vesztett-e a fényerejéből?
-
-
Hyena
senior tag
Azt tervezem , hogy vasarolok egy 77 vagy 83 colos oled tvt es az alabbi linken mar elorendelheto a 77 colos (a 83as meg nem)
Eddig meg nem volt oled tvm (feltem a beegestol) ezert maradtam lcd vonalon illetve projectornal.
A kerdesem az, hogy ha jatekra is szeretnem hasznalni ezt a tvt PS5 segitsegevel es pcvel akkor sem kell immar beegestol tartanom illetve tekintetbe veve, hogy abban a szobaban ahol lenne elegge besut a nap nem lesz keves a fenyero? (jelenleg egy kozel 1500 cd/m2 real scene peak brightnessu tv van itt)
Masik kerdes, hogy szerintetek erdemes elorendeloi akcioban megvenni vagy mivel a hozza adott hangprojektor nemigen erdekel varjak inkabb a megjelenesre hatha lesz nelkule is kevesebbert?
Esetleg van e mas ajanlat ebben a meretben sony , philips... amit erdemesebb lehet valasztani? -
krx21
nagyúr
Srácok, kötöttem egy PC-t a 65E9-re… A PC felbontásra teszem már 1440p 100hz is megszakadgat a kép…
Pedig evvel a kábellel a box jó volt…
Mi lehet a baj? -
farkas-j
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
"Tv adáshoz meg oled nem való, ahhoz egy 108cm-es LED tv való max, az oled nem arra lett kitalálva."
Miért is nem való az OLED TV-zésre?
Egy korrekt full HD adás gyönyörű rajta, de a HD is sokkal jobb mint egy LCD-n. Persze ne egy T-Home-os agyontömörített IP adáshoz viszonyíts, hanem pl. egy TARR-os TVB-C-hez.
Egy rossz minőségű adás az LCD-n is rossz! -
1stVikman
senior tag
Fényérzékelő kikapcsolva.
Az a kontraszt - >fényerő növelése alapból "ki" állásban volt, ezt tettem minimumra . Máshoz nem nyúltam.
Ezt a chrome - os dolgot kipróbálom.Bnorci71
Szoftvert frissítettem én is.
Ezzel érkezett : TPM211EA_R.001.001.233.026 [kép]
És ez lett TPM211EA_R.001.002.114.203 [kép] -
1stVikman
senior tag
Szia!
Megosztod akkor a képbeállításokat?
Nappal sötét képet úgy oldottam meg eddig, hogy minden beállítás ->javított ->kontraszt ->fényerő növelése -> minimum. Minden más maradt alap (Filmmaker mód),Illetve, hogyan tudom ráküldeni laptop képét? (Miracast és Intel widi, amire képes a laptop.)
Telefonnal sem jártam sikerrel, nem talál kijelzőt. -
kovsol
titán
Ma végre beüzemeltem a C1-t. Első benyomás pozitív
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Én mondjuk simán Tv re is használom , mozira is, Ps5 mellé is , mindenre is. Nincs kivételezve vele gyerekek délután és hétvégén bekapcs aztán megy estig , kész. Tökéltesen teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

amúgy ez egy javasolt példány?

Egy rossz minőségű adás az LCD-n is rossz!