-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #73423 üzenetére
Abban semmi kivetnivaló nincs ha valaki nagyobb méretű TV-t szeret/akar használni. Nem kell lenézni, nem kell véleményezni és főleg nem azzal kell foglalkozni, hogy kinek mennyit és mit számít a pénz.
#73429Motion_Blur
Használd egészséggel. szervizmenűből megtudható, hogy milyen panellel szerelt, de ha tetszik akkor ne foglalkozz vele. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Persze az teljesen mas, ha a csucsot akarja valaki megfizetni, vagy a premium szolgaltatast.
Igen, van amikor az ar/ertek arany az utolso szempont. Kulonben a luxus premium high-end termekek se mennenek el. Szoval a tularazas is relativ, mert csupan attol fugg, hogy mennyit akarnak belole eladni, es mennyi ra a kereslet. Valoszinuleg majdnem total mindegy hogy 1.5 milla vagy 3 milla az ara. Ilyen szempontbol mar lehet megvarnam az A95K-t, mert most az az extra premium heatsinkes QD-OLED. Ehhez mar nem biztos, hogy feler egy Pana JZ2000 mert csak "ciki" WOLED. Hiaba vilagit jobban, csak megtolja a feheret izombol.
Persze varjuk meg a teszteket, de amugy az RGB QD-OLED-ek azert nyakara fognak lepni az LG paneloknak. Az tenyleg egy teljesen uj tech, es nem csak egy LG panel + jobb chip.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Úgy írsz rólam, mintha ismernél. Oh my god...
Én, nem magyar vagyok, a feleségem miatt tanultam meg ezt a nyelvet szinte tökéletesre (bár néha nyelvtanilag elcseszem a mondatot a mai napig, de a nyelv nehézségére való tekintettel ez néha elnézhető nekem, viszont mindig "kivágja a biztosítékot" nálam, hogy az átlag magyarnál, ha nincs már mit mondani, akkor jönnek ezek szövegek, vagy hasonlóak, amit te is írsz. Az irigységet belenevelték a magyarba, vagy nem tudom. Nem is érdekel.Az, hogy nekem mire van pénzem, vagy mire nincs az én dolgom, de ha valamit megveszek, akkor azt azért veszem meg, mert előtte letudtam tesztelni és/vagy rengeteget olvastam róla, nem pedig azért, mert sznob vagyok.
Amit pedig az Panasonic OLED tévéről leírtam, azért tettem, ha más gondolkozik drágább tévéről, akkor tudja, hogy nem feleslegesen kihajított pénze lesz, hanem brutális képminőséget kap érte, amit az LG nem csinál meg a tévéjükön, mert vagy leszarja, vagy nem ért hozzá úgy, mint a Sony, vagy a Panasonic. Inkább orrba-szájba panelt cserél.Néha olyan érzésem van, mintha dedóban lennék.
-
-
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #72721 üzenetére
A TV-k 99,9%-ánál a gyárilag beállított hideg színhőmérséklet van a legtávolabb a valósgtól, valahol a meleg és a normál között a megfelelő. Előfordulnak olyan készülékek ahol a normál vagy a meleg gyakorlatilag a "helyén" van de ez ritka. Mindegy, hogy meleg, hideg vagy normál a színhőmérséklet neve, többször leírták, hogy milyen a pontos megjelenítés. Az egyéni preferenciát és a valódi megjelenítés sok esetben nem fedi egymást, én a valódi megjelenítést preferálom, mivel a munkám megköveteli, tehát ha nem jó a színhőmérséklet akkor a fehéregyensúly és a színek is rossz irányba "dőlnek", ezzel minden a qkába kerül, nem tudok mit kezdeni egy rosszul beállított képpel, zavar, hogy rosszak a színek, az átmenetek, szétesik az egész kép.
-
PuMbA
titán
válasz
Kisszaboo #72721 üzenetére
Értelek, viszont az érdekelne, hogy a bőrszín valósságát hogy állapítod meg, ha nem tudod az adott helyen a világítások számát, közelségüket és az általuk kibocsátott fény színhőmérsékletét
Illetve azt se felejtsük, hogy a bőrszínünk is változó, néha pirosasabb, ha például mozogtunk, de ha izgulunk, akkor kevésbé piros, mert a vér kimegy a hajszálerekből. Ezek a faktorok nekem mindig hiányoznak a "szemre megmondom hogy mi valóságos"-t állító embereknél, mert ugye a legfontosabb, hogy mihez hasonlítasz.
-
válasz
Kisszaboo #72592 üzenetére
Nem akarok személyeskedni,de Vicces tudsz lenni ne haragudj.
Már ketten is szervízbe küldték?Hihetetlen vagy komolyan.
szerinted hány darab OLED tv-t értékesítettek a Philipsnél?1000-2000 darabot mondjuk ? abból 2- hány százalékos hibahatár ? vagy 10 ? vagy 50?Mielőtt bármit leírnék még mindenképpen igazad van ebben hogy elvárod hogy hibátlan legyen a TV ennyi pénzért. Én is elvárnám.
Leírod ne legyek elfogult miközben ugyan ezt leírtam neked a Philipsnél , feljebb leírtam ezt a Sonynál és most az LG nél. Pont ezt írtam hogy minden márkában vannak hibás darabok...
Elfogult te vagy az OLED gyártással szemben...
Ezek tömeggyártott termékek nem manufaktúrában készítik. Fel kellene fognod hogy amit művelsz az maga az OLED jelenlegi gyártástechnológia és az OLED Tv minőség ellenőrzés elleni harc aminek nem ezen a fórumon van a helye és értelmetlen tanácsokat osztani ez alapján.. Ezt elmondtad Sonynál, Philipsnél, és most LG nél Igazából ha most lesz egy hibás Pana akkor szinte rövidre is zártad a sort....
Aki ezt veszi az drágábban vesz Tv-t a hagyományos LCD készülékeknél de cserébe egy lényegesen jobb minőségű képet kap és vár el. Ha a gyártástechnológia itt tart sajnos, akkor így kell venned ilyen Tv-t mert ez van.
Vagy ne vegyél még... ha ezt nem tudod elfogadni akkor NE VEGYÉL OLED TV-t de ezt leírtuk neked már régen...Az nem megoldás hogy az LG C1 szar ne vegyél ilyen márkát. A C1 egy jó TV ha jó a panel... Jelenleg egy gyártó se kínál teljes értékű,4 HDMI-s 2.1 támogatást, és ilyen szervízhátteret . Gsync, Freesync, teljes értékű VRR, remek válaszidő, ha szar a panel cserélik ha kell 3x is, 1-2 héten belül. kész, ők ezt választották ez van ezt csak az LG nyújtja.
Gyengébb minőség-ellenőrzés de kiemelkedő és nem problémázó szervíz.
Cserébe nincs DTS és nagyobb a kockázat a hibás panelre
Ha valaki azt mondja neki inkább ez kell, akkor ez kell ha nem vegyen mást,de attól hogy drágábbat vesz vagy más márkát nem biztos, hogy az hibamentes lesz.
ÉN is ezek miatt engedtem el az LG-t de amúgy eszem ágában sem lenne bárkit lebeszélni róla, mert én így döntöttem. Más meg imádja az LG tv-t és kész.Ha valaki azt mondja hogy inkább olyan márkát választ amiben kisebb eséllyel de előfordulhat panel hiba akkor azt választja de ha mégis hibás lesz a Pana vagy Philips/ Sony Samu akkor be kell vállalnia hogy lehet nem cserélik neki a panel egyszer sem, nem hogy 3x és nézegetheti sok százezerért a pixelhibát évekig... vagy procedúrák árán oldják meg. ITT ez van a serpenyő másik felében.
Pana ugye out of the box legjobb kép, Sony mozgásmegjelenítés de cserébe ezek 20-30-40 % felárral vannak, Philips meg valahol félúton minden között remek árral és ambival jó eséllyel jó homogén panellel,de nem hibátlanul , hiányos VRR támogatás és szoftveres problémákkal.
tehát mi jön le ebből a sok szövegből?
Hogy jelenleg tökéletesen biztosan jó választású OLED TV nincs, de jelenleg a technológiának hála ,ha jó a panel akkor rossz választás sincs mozira és innentől az van ,hogy fenti kockázatokkal/ pénztárcával ,igénnyel kell eldöntened mit veszel. Mert mindegyik gyártó jelenleg jó képminőséget ad ha jó a panel, hiba meg mindenhol van. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Kisszaboo #72496 üzenetére
55"-ost, hol lehet kapni?
Az én 4 éves Panám is tud 700-800nit között.JZ1500-ban van komolyabb hűtés( = JZ2000) a panelnek nem csak felnyomták a fényerőt, hosszú távon sem károsítja a panelt. Philipsről semmi info, hogyan oldották meg.
706/806-nál vissza is vettek a max fényerőből.
-
válasz
Kisszaboo #71960 üzenetére
"Sony már csak a nevéből él. A szervízháttere is nulla kb."
Most komolyan , saját magad kijelentését sem tudod értelmezni?salapp:
Nincs az Androiddal és a Google Tv vel alapvetően túl nagy gond. Rengeteg program, szoftver van hozzá, testre szabható a Tv és a tudása és frissíthető.
Alkalmas egy doridos Philips / Sony felület alapvető medialejátszásra mi egy átlagos usernek elég.
A Stream és helyi Host szolgáltatások is folyamatos frissítéseket kapnak erre a felületre.
Nagyon sok külső lejátszónál is akadnak gondok, nekem volt már Zidoo,Dune-m is. Most egy Nvidia Shieldet használok, ami szerintem az összes eddigi közül a legjobb, de már alig használom.
Legtöbbször hálózati lejátszáshoz, UHD tartalmak esetén, mer ta TV wire van rákötve a routerre és 100 megás csak a hálózati interfész... A Shield is Adroidos felületet használ.
Mind a Google tv/ Sony android mind a Philips felülete egy elég jól összerakott konstrukció. Együtt lehet vele élni, csak meg kell tanulni használni, néha újra indítani, ilyesmi, de amúgy Kodi, Plex, minden stream szolgáltató rajt van a Tv-n és napra kész. max képfelbontás az eARC miatt pedig már a hang is teljes minőségben megy át az erősítőre, legyen a atmos vagy TrueHD. -
salapp
addikt
válasz
Kisszaboo #71960 üzenetére
Szerintem ex cathedra ilyeneket ne jelentsünk ki inkább...
Egy-egy felhasználónak nem lehet elegendő saját tapasztalata ehhez, és tudjuk, hogy egy fórumon is nagyobb hangsúlyt kapnak a negatív vélemények, mint a "minden rendben" vonal.
Szóval franc tudja, hogyan is van egyik gyártó magyarországi szerviz háttere a másikhoz képest.
Van, akinek az jó szerviz hátteret jelent, ha cserélgetik a magukat összefosó OLED paneleket, mint a katonatiszt, van, akinek ennél fontosabb, ha nem fossa össze magát az OLED panel és még 5 évre kiterjesztett garanciát (nem biztosítást) is vehet a tévé mellé. -
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #71664 üzenetére
Akkor ne kérj beállítási tanácsokat másoktól, semmire nem fogsz velük menni. Állítsd be magadnak, ha nem tetszik akkor magadnak köszönd, mert nem tudod, hogy mit és hogyan kell beállítani. Ne mások legyenek a hibásak, mert jó útra akarnak terelni. A TV-d jó, nagyon jól kalibrálható, de aki nem ért hozzá és ennek ellenére állítgatja, az jó eséllyel teljesen elűllítja.
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #71654 üzenetére
Az elcseszett színeket szereted, ez már korábban világos lett számomra. Ha jó beállítást szeretnél akkor megtanulod az adott oldalon lévő beállításokat használni, nem térsz el tőle, ha túl vilgos akkor az OLEd-fényt (Kontraszt) lentewbb veszed. Meg kell szoknod, a természetesebb beállítást, 1 hét után előveszel 1-2 tesztanyagot a YT-ról és megnézed, hogy a tesztképek jól mutatnak-e, jó a kontraszt, a fényerő, minden négyzet villog-e vagy sem, stb. Ha jó akkor utána, ha bármilyen anyagot nézel akkor az a forrás minőségét mutatja, tehát ha sz@r az élő közvetítés akkor az nem a beállítás hibája, a forrásé, ha sz@r egy film vagy más árnyalatokat használ akkor az olyan, úgy lett beállítva.
-
alaves
addikt
válasz
Kisszaboo #71619 üzenetére
Hátha sikerül 'átnevelődnöd', 4 éve az első OLED-emmel nekem is sikerült
Mint ahogy a #71610 kommentemben írtam: közepesen árnyékolt szoba (vagy felhős, de nem borult ég) fényviszonyainál körbe nézel, a tárgyak színeinek (fakóságának) nagyjából egyezőnek kell lenni azzal, amelyet a kijelzőn látsz.
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #71619 üzenetére
Nem kevés, néha még sok is. Ebből látszik, hogy sokan nem tudják használni a TV-jüket.
Nálam a 35 még elmegy, 33 pont jó. Ne fakó, "kiesik a panelből a kép", annyira adja magát, olyan mintha egy szép plakátot néznék, minden szín a helyén van, az árnyalatok is jók, stb. -
alaves
addikt
válasz
Kisszaboo #71617 üzenetére
A négy alap OLED gyártó TV-i, szakértői, illetve filmmaker képmódokban SDR 25-35 OLED fénnyel elég jó képet jelenítenek meg (amely legközelebb lehet a kalibrációs értékekhez). Azzal ne foglalkozz hogy a filmeknél, TV adásoknál össze- vissza 'csavargatnak' beállításokat a rendező, vágó, világosító vagy éppen a képmérnök ízlése szerint.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Kisszaboo #71502 üzenetére
Semmi, de ennyi idő után már illik nagyon akciós áron adni a duplán kifutó szériát!
+1#71501
Az adott évi Pana oledek nyáron szoktak boltokba kerülni, így jobban is tartják az árukat, az LG addigra már 1-2 akción túl van.#71507 Tharsis
Ha nem gyártanának tovább tévéket, akkor "a németországi és japán központokban továbbra is folytatják majd a képfeldolgozó chipek, szoftverek és a képjavításra szakosodott mesterséges intelligencia eljárások fejlesztését" mihez és minek tennék? -
-
válasz
Kisszaboo #71167 üzenetére
"Ebből a típusból a kereskedelmi láncokon keresztül több ezer darabot értékesítettek hazánkban. A termék meghibásodási aránya ezreléknyi az eladott darabszámhoz képest. A gyári javítási adatokat átnézve, a riportokban kivételes meghibásodást, mely a készülék szoftverére vonatkozna nincs. Az OLED készülékeink több díjnyertes oklevelet kaptak a nemzetközi hivatalos minőség bírálóktól, semmiféle szoftveres hiányosságot nem jeleztek."Beszéltem a szervizesekkel is telefonon is, nem csak a "Gusztival leveleztem" A néha előforduló fagyások és problémák oka többnyire az Android rendszernek köszönhető.
Újraindítás és időnkénti teljes áramtalanítás üríti a cache-t , jót tesz a rendszernek.
Nem tudnak általad mesélt különleges rendszer szoftverről, ami tönkretett volna bármilyen készüléket... gyári alap régebbi szoftveriek vannak, illetve szervízrendszerük, amit fel tudnak tenni esetleges frissítési hibák esetében. Nem dolgoznak ilyenen és nem is dolgozhatnak, ezeket a Philips fejleszti.
Olyan Hibás panellellel még mindig nem találkoztak itthon , amire csere kérelem érkezett volna. Az egyetlen darab amit feljebb linkeltem bemutató darab volt több száz órát futott demó anyaggal, gyenge védelmi beállításokkal és panel cserét kapott ingyenes oda vissza szállítással. -
ClioRS
őstag
válasz
Kisszaboo #71159 üzenetére
Nem kivétel, nincs semmi baja az enyémek se, meg más is írta már a topicban, hogy jó a 706. Elolvastál pár negatív hozzászólást meg kaptál egy rossz tvt, és akkor már sz.r az összes, és ezen pörögsz mióta ide írogatsz. Én se szarom a pénzt, de bármi elromolhat, barátom zsír új S mercije lett motorhibás 100.000 km alatt, akkor az S osztály se ajánlott vétel gondolom.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Kisszaboo #70940 üzenetére
Én is az EMAG-tól rendeltem, és szintén hasonlóan jártam... Szombati napon reggel adtam le a megrendelést, megkaptam a visszaigazolást, majd hétfőn jött meg a számla és garancialevél, miszerint a szerződés létrejött, a kiszállítás kedd és péntek között várható. Az EMAG fiókomban azt írták, hogy a TV-t szerdán, 8 és 17 óra között hozzák. Fura volt ugyan, hogy a kiszállító cég nem küldött róla értesítést, de már jártam így máskor is. Egy korábbi megrendelésemnél egyszer csak hívott a futár, hogy már ott áll a kapuban, pedig én még SMS-t sem kaptam arról, hogy jönni fog... Szóval nem idegeskedtem emiatt... Az EMAG fiókomban még hétfőn is szerdai kiszállítási dátum szerepelt, szóval szerdára szabit kértem - nem egyszerű dolog ám ez, ha valaki fizikai munkát végez, nem vehetsz ám ki csak úgy ukkmukkfukk egy szabit, egy héttel előtte kell szólni, máskülönben nem adnak. Nekem is azt mondták hétfőn, hogy még ma (akkor) mondjam meg, melyik napra akarom a szabit, mert máskülönben nem adhatnak...
Szóval szerdán itthon voltam, de nem jött a TV... Délután fél háromkor felhívtam az EMAG ügyfélszolgálatát, ahol a hölgy kedvesen közölte velem, hogy az EMAG oldalán szereplő adatok automatikusan lettek generálva a rendszer által, így azokkal nem kell foglalkozni, majd ha a futárszolgálat ír, hogy megkapták és hozzák a csomagot, akkor fog érkezni. Már aznap este meg is jött az email és az SMS is, hogy a futárszolgálat megkapta a csomagot, és csütörtökön fogják azt kiszállítani... Még szerencse, hogy asszony itthon volt, máskülönben nem tudom, mi lett volna, mert én nem kaptam volna szabit szerda után csütörtökre is, ebben biztos vagyok...
Szóval sajnos ez ilyen, könnyen beszopja az ember, és ilyenkor azok vannak előnyben, akik valóban akkor maradhatnak otthon, amikor akarnak. Biztos neked is vitték volna pár napon belül, de az kétségtelenül idegesítő, ha nem tudnak pontos napot mondani. Ebből a szempontból még a GLS a legjobb, ott legalább tudsz módosítani a kiszállítás idején, de sajnos nem mindenhol él ez a lehetőség.
-
tutitibi
senior tag
válasz
Kisszaboo #70979 üzenetére
"Not now. I have pioneer kuro krp600m and krp500a and nowadays buy Pana 65jz1500 oled.Comparison side by side kuro better micro contrast,colour accuracy,grayscale,near black level.Only the black better than krp600 but black reseted krp500m same black delivery like oled. Qd-oled maybe the right choise.I can't wait Panasonic Qd-oled maybe 2023-2024"
-
bnorci71
addikt
válasz
Kisszaboo #70915 üzenetére
Ezek a tv-k annyira prémiumok mint az Audi a Skodától igen, de hol van egy Bentley-től
Gondold végig ha minden egyes darabot 10-20órát járatnának mi energia erőforrás stb. ezt az ár is tükrözné. Ezek ha tetszik ha nem tömegtermékek mintavétes ellenőrzéssel.
De aki dolgozott termelésben jobban tudja.
Én is szoktam hőbörögni csak értelme nincs fogyasztói társadalom, szart gyártanak ennyi. Vagy ezt veszed, vagy 3x ennyiért tényleg prémiumot ahol nem a típus a prémium hanem maga a gyártó. Mittudomén a Loewe-t mondták régen prémiumnak, de ma már nem is tudom gyártanak-e tv-t
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #70915 üzenetére
Nem ezek a qrva drága TV-k. Konkrétan 1 hibás darabról beszéltek, bezzeg az "elmegy a füled mellett", hogy ezalatt van aki már a harmadik panelcserét kéri, vagy ott vannak az LCD-k amik lassan 20 év alatt nem voltak képesek ida fejlődni, hogy ne legyenek felhősek. Valami nagyon fura világban éltek ha azt hiszitek, hogy a mai világban nincs kockázat. Ez a mai világ, megveszed a 20-30 milliós autót és 2 havonta viheted szervizbe, mert rossz a szivattyú, hibás a szoftver, stb. Nehogy azt hidd, hogy más termékeknél nincs ilyen, mindenhol és minden márka esetében sajnos ez van. Hozzám kijött a Sony szerviz és szemmel vetelezés majd műszerrel valo2mérés után annyit mondott, hogy ez ilyen, a műszer nem látja, a szabad szem meg nem számít, erre mondtam, hogy nem műszerrel nézem a TV-t. Ennyi, eladtam a TV-t és vettem egy másik Sonyt, ettől nem rendült meg a márkában való hitem, az viszont igen, hogy nem minden a márka és a magasabb ár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest