Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Az Euronics-szal én próbálkoztam egyszer, jóárasított Sony OLED kapcsán. A lényeg, hogy ha valami nem elérhető a honlapon kiszállítással, csak valamely üzletekben, személyes átvétellel, akkor azok kiállított darabok. Állítólag a honlapon nincs rá módjuk, hogy megjelenítsék, hogy "kiállított készülék" vagy hasonlót. De rendelés után felhívják az embert és elmondják, mi a helyzet, és hogy úgy is kéri-e a készüléket.
Ezzel nem is lett volna gondom, mert új készülékként adták volna el, dobozzal, minden tartozékkal.
Azonban a kaposvári üzletben szembesültem vele, hogy - bár azt mondta az üzletvezető, hogy alsó polcon volt és nem volt bekapcsolva, illetve csak, amikor valaki kérte - a szervízmenüből kiderült, hogy 1700 óra van benne kb. és éjszakára áramtalanítanak. Nem futnak le a homogenizáló ciklusok. A tévén egy visszamaradás formájában ott volt a nagy ablak és benne a "Nincs jel, csatlakoztasson készüléket vagy...blabla". Vagyis addigi életében csak ez az üzenet volt a képernyőn, korrekciós ciklusok nélkül, ez abszolút nem megfelelő használati mód, ilyenre a garancia sem vonatkozik. Így megköszöntem és eljöttem. Négyszázért így nem volt annyira vonzó egy 65A80L, inkább vettem pár hetes példányt fórumtárstól, kicsit többért, 12 óra üzemidővel. -
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Ez így van, XR80-ast semmiképpen nem akartam, a Bravia 8 II meg még horror ilyen méretben. Ezért kellett lépnem. Most a Sony szalonban ingyenes kiszállítás mellett 600ezer. Én annyiért már megvettem volna most, ha nem jön az alternatív vételi lehetőség. Egyébként nem úgy van, hogy ha nem talál az ember megfelelőt az MM-ben, akkor kérheti, hogy az utalvány értékét fizessék ki? Még a Telekomban is 618ezer, de mondjuk ott előfizetés mellé kamatmentes részletre is adják, akkor azt, hiszem ott is 600ezer alá kerül az ár, meg ugye az inflációt figyelembe véve még "jobb" a végeredmény, mint egy összegben.
A mozgásra háklis vagyok. Ezen egy álom, bár már az A80J-nél sem panaszkodtam. -
salapp
addikt
Mivel kevesen vesznek Sony-t a fórumon, megosztom a tapasztalataimat a frissen vásárolt 65A80L készülékkel kapcsolatban. A 165 centis átlóhoz 300 centis nézési táv társul, ami már elég élvezetes, kellően nagy képet ad nekem. Egy 77-es még azért biztos "elférne" egyszer.
A családban volt/van A8(H), A80J, több, mindegyik hibátlanul üzemel már három éve.
A 65A80L képe homogén, nincsenek sávok, foltok, tinting, semmi. Az árnyalatkezelése jó, a felkonvertálás kiváló, a hangja a megszokott módon szuper (a képernyő mögött elhelyezkedő hangsugárzókból érkezik a hang, mintha a mozivászon mögött elhelyezett hangsugárzókból szólna, megfelelő beállítással a képernyő szélein túlról szólnak bizonyos hangok, a párbeszédek nagyon jók, természetesen fizikai korlátokkal, de a mélyhangok is nagyon jók, semmi dobozhang, gagyiság, sőt.). A kép kellően világos, nappali fényben, vagy 4800 lumen környezeti fény mellett sem érződik fakónak, sötétnek. A betekintési szög tökéletes. Az Android gyors, minden feltelepült. Nagyon jó, finoman beállítható a mozgásmegjelenítés. Nekem elég széles alatta a multimédia komód, de többféle módon lehet a lábakat bepattintani, akár keskenyebb állványra is helyezhető. A hozzá kapott retró, sok gombos táv ment a fiókba, a másik, amit adnak, hozzá, egy kicsi, számgombok nélküli mikrofonos táv cuki, az is használatban van. De van hozzá egy mozgatásra háttérvilágításos prémium táv is, este legtöbbször azzal kezelem.
A DVB-T tunerről tudok nyilatkozni, nagyvárosban, eléggé leárnyékolt, első emeleti lakásban, ablakfelnyílástól viszonylagos távolságban van a tévé és az erősítés nélküli kis all-for-one antennával is minden földi digitális adást behoz.
A bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal párosodik/kapcsolódik Sony prémium füleshez, de audiofil bluetooth vevővel rendelkező DAC-hoz is.
Nem tudom igazolni azt a megfigyelést, miszerint fűt/melegszik. Nem használok nyáron klímát, egész napos sorozatnézés (teljes Peaky Blinders dara) és 26 fokos környezeti hőmérséklet mellett sem volt még langyos sem a képernyő és a hátulján sem volt jelentős hőkibocsátás.
Még gyengébb Skyshowtime sorozatrészeknél sem volt tapasztalható a korábbi generációs LG-Display által gyártott WRGB OLED panelekkel szerelt készülékeknél tetten érhető black overshoot/villódzás.
Egy dolog lett az A80J-hez képest kicsit "gagyibb": vékonyabb a tápkábel és nem annyira robosztus a készülék felőli csatlakozó.
Összességében ajánlom a készüléket. Én jelentősebb kedvezménnyel vettem fórumtárstól, gyakorlatilag új készülékként, de olcsóbban, mint bármelyik hasonló kategóriás és azonos méretű Philips/LG/Samsung készülék lenne elérhető az üzletekben/szolgáltatónál előfizetés mellé, ennek figyelembe vétele mellett nagyon ajánlom. 650ezret semmilyen 65"-ös WOLED-ért nem akartam adni, elvből.
Egy éven belül a kiegészítő gyártói garanciát még megváltom mellé, úgy lesz teljes a történet.
2030-ban meg meglesem az akkor már 4. generációs miniRGBLED paneles csodákat, hátha kiforrják magukat és túlmutatnak a WOLED-eken. -
salapp
addikt
válasz
FlashBird
üzenetére
Euronics Kaposvár: 650 helyett csak 400. Üzletvezető: "Be sem voltak kapcsolva". Én: szervizmenü megnéz: 1680 óra üzemidő, 410 bekapcsolás. Tetejében még egyszínű tesztépek mutatják, hogy főleg világos színen beledegradálódva a "Nincs jel, válasszon blabla..." Üzenet. Nem kértem. Ráadásul elkottyantotta, hogy estére áramtalanítanak, szóval a homogenizációs ciklus sem volt meg soha. Én nem javaslom a kiállított oled vásárlását ezek alapján. Pláne Euronics üzletben nem.
-
salapp
addikt
Pana A93, A95 megnézhető valahol Budapesten ? Lehet rá kiegészítő gyártói jótállást venni, mint a Sonyhoz? Hol tart az ügy, tényleg megy a levesbe a Pana teljes tv üzletága? Többen nagyobbra váltás előtt állnak családban és barátok. Minden indokolatlanul drága. Jó lenne tudni, hogy Sony vagy Pana 65 és a77 méretben. (kínai, koreai gyártók mindenkinél kizárva)
-
salapp
addikt
Tud valaki segíteni, elérhetőséggel Mr. Gritto Sony promoterhez?
-
salapp
addikt
válasz
medvegy
üzenetére
Sajnos megjártad. Az igaz, hogy a pixel hiba általánosságban véve nem ritka és az LG Display által gyártott panelek is hajlamosak az ilyen elszíneződésre, ugyanakkor csak a családomban három Sony OLED van (55A8H, 55A80J, 65A80J) és mindegyik első perctől kezdve hibátlan. Egyébként sem sok negatív tapasztalat van itt a Sony OLEDekkel (amire persze lehet az az érv, hogy sokkal több LG készülék fogy). Én nagyon háklis vagyok a megjelenítőkre. Az első 55W809C a gyatra látószöge miatt nem felelt meg, aztán pl. az agyondicsért Pana GT60 plazma false contouring és poszterizáció miatt búcsúzott. A Sony OLED hogy esetében a távirányító nem volt elég, ezért a csúcs széria távját megvettük.
Amit WRGB OLED tévében szerethet az ember, az ezekben a Sony-kban megvan. Illetve nem tudnám már acoustic surface audio nélkül elképzelni a tévézést. Főleg, hogy sok régebbi filmet, sorozatot nézünk, amikhez kiváló, hogy hangrendszer nélkül a kép mögül jön a hang.
Én visszaküldeném a nem megfelelő példányt, de nagyon javaslom, hogy a Sonyval tegyél másodjára is próbát. -
salapp
addikt
Nem tudom, volt-e már, de OLED-tulajoknak ajánlom a No one will save you c. filmet (Hulura érkezett, virágboltból lehet még elérni). Érdemes jobb hangrendszerrel nézni, ha van, mert erős a vizualitás mellett a hangok terén is. Valószínűleg OLED után a VA LCD tévén nézve eléggé elkeserítő lenne. Plazmán azért nem lenne akkora probléma.
-
salapp
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
Csak, hogy a Sony OLED-ek is kapjanak kis visszajelzést néha. Múlt március és június óta van egy 55A8(H), egy 65A80J és november óta egy 55A80J a családban. Mindhárom első perctől kezdve hibamentes, pedig néha játszásból végignézek rajtuk tesztet.
És az acoustic surface audio megoldással nagyon szeretek zenei klipeket vagy akár régebbi filmeket nézni a tévén, mert szuper, hogy a képernyő mögül jön a hang.
Mindegyikre van 5 év kiterjesztett gyári jótállás, szóval még amiatt sem aggódom különösebben. Az android is sima rajta, igaz, hogy Smarttube és ZDF Mediathek-en kívül nagyon nem használunk mást, mert van külső médialejátszó mindegyikhez. -
salapp
addikt
válasz
SaitoX
üzenetére
Akkor 55-öst vettél, gondolom, mert úgy emlékszem, a 65-ösön semi-glossy van. Nagyfiamnak az van és egyáltalán nem tűnik rossznak.
De mondjuk furcsa tapasztalataid vannak. Tegnap néztem földi digitális adásból az atlétikát az 55A80J-n, hát, eszméletlen szép volt a kép. És az csak egy full hd SDR adás -
salapp
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Ööö... Valami alternatív valóságban szerezted ebbéli tapasztalataidat szerintem. Három Sony OLED van a közvetlen családban, mind kezdettől fogva hibátlan. Sosem vennék sem LG, sem Samsung műszaki cikket. Ahogyan Danone tejterméket se (úgy nyírták ki annak idején a magyar tejipart, mint a kínai-koreai csapatok a nagy múltú japó műszaki cikk gyártókat.) Ha egyszer nem lesz más tv gyártó, akkor inkább nem lesz otthon tv. Tévét eleve nem nézünk már évek óta, az egyéb néznivaló is egyre szarabb, szóval akkor többet társasozunk, kirándulunk, stb.
-
salapp
addikt
válasz
feketenorbi
üzenetére
Valami beállítás gond lehet, mert a családban van 55 és 65A80J is és bevilágítja a szobát este, de még nappal sem éreztem sosem kevésnek a fényerejét. Igaz, direkt napfény nem vetül egyikre sem.
-
salapp
addikt
válasz
Squirrel
üzenetére
Az lcd tévéknél meg a felhősödés, ugyanúgy a pixelhibák, stb. és ha "jó", akkor is messze áll a tökéletestől. Nálam plem a gyenge betekintési szög volt mindig a legnagyobb gond.
Amúgy nálunk négyből négy Sony OLED elsőre jó volt. Viszont azt el kell fogadni, hogy a neten sokkal hamarabb jelenik meg a panasz, mint a dicséret. -
salapp
addikt
Ha már ennyi szó esett az OLED topikban más kijelző technológiáról, megkérdezem, hogy az említett miniLED-es tévék ugyanolyan, vagy hasonlóan gyenge betekintési szöggel rendelkeznek, mint az LCD tévék általában? Mert azért a plazma után az OLED-nek a nagy betekintési szög egyértelmű előnye.
-
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Úgy emlékszem, még az ívelt 910V-vel indultál, szóval van tapasztalatod LG vonalon, az biztos.
Viszont szerintem az lenne a korrekt egy ilyen magyar fórumon, ha csak a fórumon fellelhető első kézből származó tapasztalatokból indulnánk ki, és nem mindenféle "messziről jött ember azt mond, amit akar" idegen nyelvű fórumokról hoznánk (ahogyan én nem is teszem pl.) mindenféle így-szar-úgy-szar fotókat.
Az itteni fórumos tapasztalatok a Philips-Sony-Pana WRGB OLED-ekben talált panelek kapcsán eddig inkább pozítívak, az LG meg sok csere-berével terhelt márkaként jelenik meg itt, a fórumon.
Az meg nyilván egyéni preferencia, hogy valaki a vélt-remélt szervizelésmentes nyugalmat keresi-e (esetleg sajnos magasabb induló árakon) és a japókat részesíti előnyben, vagy üdvözli, hogy sok hűhó nélkül cserélik a panelt, ezért LG-t választ. És akkor még ott van a menürendszer, távirányító kérdés is, ja, meg a saját hang, ami azért van, akinek számít. -
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A japánok öntelt, elkényelmesedett módon álltak ehhez az üzletághoz (is) sajnos. Ugyanígy tettek a fényképezőgépekkel is pl. Viszont a koreaiak minőséghez való viszonyát nem veszi be a gyomrom. A Samsung margetingjét meg pláne nem.
Szubjektív ez is, nyilván. De hosszú évek óta változatlanul ez a szubjektív véleményem. -
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ahogyan haladunk előre, egyre kevésbé van tökéletes kijelző, ez sejthető. Rohadt nagy selejt aránnyal gyárthat az LG Display. Ha annak idején japánok vették volna meg a szabadalmat, azok már biztos keresztbe vágták volna a hasukat, ezzel szembesülve (uram bocsáss, drágábban, de jobb technológiát dolgoznak ki a gyártásra). Nekünk az 55A8H, 65 és 55 A80J esetében is annyi volt, hogy járattam kicsit, utána lefuttattam az összes banding-tinting-DSR stb tesztet és az adott panelt kiválóra értékeltük a kis házi bizottságunk által. Az A8 éppen egy éve napi szinten megy, első sorban tévéadásokkal, fiam mondja, hibátlan. A 65A80J napi szinten megy XBOX, sorozat, film nézés célokra. Az is hibátlan. Az általam használt 55A80J nagyon keveset megy (néhány Nándi mese, Pom-Pom, heti egy film). Utólag úgy gondolom, ezekre vehettem volna 30-ért egy régi 50G20-at, de mindegy.
A hangjuk még, amit kiemelnék ezeknek a Sonyknak. Szuper az acoustic surface audio.
A netre nyilván elsősorban a panaszosok mennek, akinek minden rendben, használja és örül minden bekapcsolás után, hogy jó készüléket kapott. -
salapp
addikt
válasz
Lujo123
üzenetére
Komolyan érdekelne, hogy miket tud egy hekker megszerezni egy "nem kellő gyakorisággal frissített" Google tv rendszerből, ha egy semmi másra nem használt email címmel van az ember bejelentkezve a tévébe, streaminget nem használ, semmilyen személyes fiókjába nem jelentkezik be a tévén keresztül.
-
salapp
addikt
válasz
Lujo123
üzenetére
Aztán mit hekkelnek? Van egy semmi másra nem használt email cím, amin megy az alternatív YouTube, ill arra van regisztrálva a Google tv, semmilyen személyes adat nincs a tévén, adathordozót se dugok rá, mert a Dune-ön vannak. A Meta kémprogramjai sincsenek rajta (FB, insta, stb.)
De biztos jogos a félelem. Stream szolgáltatások tartalma, ugyanúgy, mint minden kereskedelmi tévé, okádék. Olyan sincs rajta. Váljék egészségükre, hogy meghekkelik, egy kamu profil naponta hány Nándimesét meg tűzoltó Sam-et néz a Smarttube-on. -
salapp
addikt
Tudom. Egyébként ha nem lett volna számomra elfogadhatatlan a Pana 50GT60 false contouring és a vibrálás miatt, tuti nem is váltottunk volna OLED-re. A 4K meg a HDR pont nem hat meg. Jó SDR képet, kiváló mozgásmegjelenítést és gyengébb anyagok minél jobb tolmácsolását kerestem mindig. Az említett mozgókép anyagok okán.
-
salapp
addikt
Én egy magányos estémben guilty pleasure-ként megnéztem azt a filmet. Hát, két forintot nem ér. És nem az igényes trash filmek ellen vagyok. A Kill Bill-t eredeti nyelven pl. nagyon szeretem. De ez a film annyira erőltetett és ötlettelen, és még Sandra B. is rémes benne a végén. Neki pont nem kéne 4K a szétplasztikázott arcszerkezetéhez. Brr.
-
salapp
addikt
Hú, tök jókat írtál.
Ezek alapján messze kerülném ezt a vonalat.
Nekünk a mai filmalkotásoknak nagy része nagyjából nézhetetlen. Viszont rengeteg régi filmet nézünk, van, ami 720p-ben van csak fent vagy max 1080p.
Az 55A80J-n ezek is gyönyörűek.
Vasárnap éppen a Rear window c. 1954-es filmet néztük, csodásak voltak a színek, az árnyékok, minden. Sajnos régi kabarékat is néznénk. Azok annyira rosszul néznek ki a 4K megjelenítőn, hogy inkább laptopról, natív felbontásban jelenítem meg őket.
A háttérvilágítós táv tök jó. Mi is vettünk külön egyet az A80J-hez. Az nekem jobban is tetszik, mert számos gombsor is van rajta.
Amire Te vetted, arra brutálisan jó lesz az a tévé. -
salapp
addikt
válasz
dodoroli
üzenetére
Finom felületi por letakarítására Pronto Duster vagy annak megfelelő pl. DM saját márkás eszköz.
Gyermek ujjlenyomatok és egyéb, makacsabb szennyeződések ellen mikroszálas törlőkendő és egy leheletnyi víz. Nem rányomva, könnyű, körkörös mozdulatokkal áttöröljük, utána, ha szükséges, szárazzal is, alig hozzáérve, átmegyünk rajta. Nekem ez vált be. -
salapp
addikt
B.Ú.É.K.!
OLED-élmény az év végére.
Szilveszteri filmezésre egy háttértáron 720p-ben volt a Lesz ez még így se és a Könyvelő c. film. Az 55A80J Sony-n három és fél méterről nézve nagyon élvezetes képe volt mindnek.
Kiváló a felskálázása a típusnak. -
salapp
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Az A80J/A83J-hez ez a prémium táv. (az A90J-hez csomagolt táv)
Az A80K/A83K/A84K-hoz ez a prémium táv (az A90K-hoz csomagolt táv)
Én például a számomra jobb táv miatt is inkább az A80J-t venném.
Tudtommal semmi különösebb fejlődést nem hozott a K-széria, de majd kijavítanak.
Tegnap néztem egy kis The Dark Knight rises és MandalorianS02-t HDR-ben az A80J-n.
Szerintem ennél nem kell jobb filmélmény otthon. (Persze ha telnek az évek és kiforrja magát a QD-OLED, akkor lehet, hogy egy olyan lesz az utódja, persze nálunk továbbra is Sony, illetve az a biztos, hogy nem Samsung) -
salapp
addikt
válasz
abrtom87
üzenetére
Jó döntés. Bár azért kifutóban már jó áron van a Sony 55A80J/A83J.
Kár, hogy Sony be sem került a látókörödbe. Legjobb saját hang (acoustic surface audio), 5 évre kiterjeszthető gari (pénzért), pénzes "prémium" Youtube helyett SmartTube, beszerezhető prémium (giroszkópos háttérvilágításos, szálcsiszolt alumínium) táv, és általában első vásárlásra tökéletes OLED panel, stb.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Három Sony OLED-ünk a családban kezdettől fogva hibátlan.Igyekszem évente megírni, ha még mindig gondmentes lesz mindegyik, illetve a hibákat, javítások lefolyását is, ha lesznek.
-
salapp
addikt
Egyébként a Sony-kat miért is vetetted el? Biztos lemaradtam valamiről, bocs, ha már leírtad, miért zártad ki azokat.
Nekünk három Sony OLED van, március és május óta, megelégedéssel. Igaz, "szar" 2021-es modellek. Már ha Te mindenáron idei eresztést akarsz.
Most néztem, az 55A83J 400ezer. Az nem felel meg pl.?
Elsőre hibátlan, homogén paneles volt mindhárom. A saját hangját minden nap szívesen hallgatjuk, nagyon jó az acoustic surface audio megoldás.
A tunerjei és a hdd rögzítés, amit még használunk, illetve most már Smarttube-ot.
Minden jól működik. Panel türköződésben is igen kellemes meglepetést okoztak. -
salapp
addikt
.
-
salapp
addikt
Az az LG nagyon jó.
A Sony-kat tapasztalatból mondom, hogy nagyon jók.
A 360ezres BF ár mellé még 36.900,- ért rendelhetsz az 5. és 6. évekre gyártói garancia kiterjesztést, és 17ezerért a 90-es szériához csomagolt prémium távot (szálcsiszolt fém előlap, giroszkóp - mozgatásra háttérvilágítás).
Nem tudom, az LG-nél továbbra is megvan-e az erősebben esélyes panellottó, vagy már javítottak ezen. A Sony-k elsőre tökéletesek voltak. Panel, összeszerelés, minden. A hangjuk száz százalék, hogy sokkal jobb, és flott az android is rajtuk.
Nekünk ezek egyértelműen befolyásolták a döntést. Philips is a gondolatunkban volt, LG mondjuk nem igazán, ez hozzátartozik a nyilatkozatomhoz.
Remélem, tudtam segíteni. -
salapp
addikt
GT60 plazma képét egy percig sem sírjuk vissza a fent említett Sony A80J készülékek (55 és 65") több hónapos birtoklása után sem. (Volt G30-unk is, ahhoz képest meg fényévekkel jobb a Sony OLED - fényerő, kontraszt, fekete szint, felbontás, saját hangszórók, szóval minden tekintetben)
Én nem hagynám ki 360-ért most (ismerve az árakat és tendenciákat) az emagos ajánlatot rá. -
salapp
addikt
válasz
Sliderxy
üzenetére
Nem tudom, most árban versenyképes-e egy kifutó Philips-szel...
Nálunk sorra cseréltük le a tévéket, és már három Sony OLED van a családban.
Mindegyiket imádjuk.
Mindegyik homogén, pixelhiba mentes kijelzővel érkezett elsőre.
Ami a Philips-nél az ambilight, mint egyedi feature, az a Sony-nál az acoustic surface audio.
Már nem tudnánk megszokni, hogy nem a képernyő mögül jön a hang "tévézés" közben.
De egyéni preferenciák vannak.
Az LG kezelőfelülete spec pont nem tetszik senkinek a családban, és a Philips menüje és távja is inkább taszít sajnos.
A Sony rendszere nekünk áttekinthető, a beszerezhető prémium háttérvilágításos távot minden alkalommal megelégedés használni.
Médialejátszónak pl. nem használjuk a tévét, arról nem tudok nyilatkozni. -
salapp
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Nekünk három Sony van. Biztos rosszak, csak nem vesszük észre.
Nem, valójában megjelenítőnek használjuk mindet, van hozzájuk mindenféle célhardver. Csak online video nézés megy néha meg a SAT-tunert használjuk.Mostani árak mellett Philips lenne a választott. Annak biztos lenne jó pár idegesítő tulajdonsága, de tolerálnánk, gondolom, az ár okán.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az ingyé' és a kötsög módon behazudott árról hazudott leárazás között hatalmas űr tátong, én úgy gondolom.
Szerintem inkorrekt üzleti magatartás az ilyen, gazdasági helyzet ide, vagy oda. -
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez mind így igaz. Viszont ez a tévé már náluk dekkolt egy ideje, csak most felnyomták irreálisra az árát, hogy hazudhassanak egy nagy akciót.
Én csak a teljes hülyének nézést nem szeretem, egyébként sajnos termelő kisüzem vagyunk, embertelenek lettek a körülmények energiaköltségek terén. -
salapp
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ja, látom, bepipáltam, hogy emag forgalmazás, és akkor már nem adta ki.
De az is durva, hogy egy 55A83J 670ezer, én még pár hete - igaz, jóárasítva, 470ezer helyett - 300ezerért vettem.
Ezt viszont szerintem "akciózni" fogják BF-en a korábbi 470-es árra, és tapsikolva veszik meg majd egyesek, hogy milyen jól járnak...
Szánalmas, 2021-es modell sosem látott drágán...
-
salapp
addikt
Akartam javasolni a Philips 55OLED706-ot, ami emlékeim szerint 350ezer, de látom, hogy felnyomták emagnál az árát kamu 631ezerre. Szóval szerintem BF-en majd "leejtik" 350ezerre, és hű meg ha.
Volt VA paneles tévénk, igazán szerettük. De az első OLED óta gyakorlatilag nem tudunk már mást nézni, csak OLED-et. (Nem háttértévézünk, tévé előfizetésünk sincs, háttérnek nyilván mást vennénk, mondjuk egy használt Pana plazmát kisebb méretben) -
salapp
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Hát, ha nem tud az ember többet szánni rá, akkor inkább LG (nem alap, persze), mint Hisense... Mi a családban a harmadik Sony-nkat használjuk nagy megelégedéssel. Igaz, elsősorban megjelenítőként (illetve SAT-tunert egyikben használjuk), célhardverekkel megküldve. De most a Sony-k a szokásosnál is betegebb árakon mennek.
-
salapp
addikt
válasz
Lackooo84
üzenetére
Hú, én meg pont az ilyen távokat szeretem. Tökéletesen kezelhető egy kézzel
Minden másra ott a mastercarda mikrofon.
Neked milyen a távirányító zsánered?
Hájas csaj pcsájára verős széles, amolyan tácsértos?
Vagy karistolódós, okádék koreai style?
Gondolom, volt Blackberry Passport mobilod is...
Na jó, csak baromkodok.
De tényleg, mi lehet ennél jobb táv dizájn? -
salapp
addikt
Aktuális OLED helyzet nálunk.
55A8(H): fantasztikus, elsősorban Telekom iptv célra, március óta teljesen homogén a panel, a tükröződés ezen a legerősebb kikapcsolt állapotban. Agyontömörített adás esetén sötét jelenetekben engem zavaró near -black overshoot (de szerencsére nem én nézek tévét)
65A80J: fantasztikus, június óta teljesen homogén panel, csak XBOX One X, blu-ray, Dune forrásokból filmek és sorozatok, alig tükröződik, kikapcsolt állapotban kékes -szürkés a panel
55A80J: fantasztikus, csak filmek és néha YT célra, frissen üzemben, kikapcsolt állapotban sincs "tükör élmény", ekkor közel fekete panel (más a bevonat, mint a 65-ösön, mint megtudtam. Erre már kicsit durva volt a +2 év garancia kiterjesztés, de megkötöttem (36.900,-)Hangja mindegyiknek kiváló az acoustic surface audio megoldásnak köszönhetően (lapos tévé élmények alapján eddigi legjobb hang)
Én csak ajánlani tudom ezeket a típusokat.
-
salapp
addikt
Rövid kérdés: 48" OLED panelek, Philips... Valakinek tapasztalata, ismert hibák?
-
salapp
addikt
Tudtok segíteni?
Kis nappaliba, sok régi meséhez, régi 720p filmhez, youtube mesékhez kellene egy tévé.
Nem mozizás, hanem inkább a látószög, a szemkímélés (ledesektől folyik a "felhasználó" szeme, akinek keresek) a cél.
(Két Sony tulajaként ajánlottam volna, de..) Sony jelenleg árban nem OK. LG, Hisense elvből nem... Szóval Philips. Ambi szimpi lenne egyébként is, fali konzolon.
48OLED806 350ezer szállítással
55OLED706 350ezer szállítással
Az 55-ös már nem nagyon fér el, szerencsétlen módon, két ajtó közötti falrészre kellene a tévének elférnie úgy, hogy a kanapé az egyik sarokban van és még a - fontosabb - sztereózásnak meg kellene valósulnia a tévé melletti hangfalállvány elhelyezésével.
Van tapasztalat a 48-as OLED-ekkel? Rosszabb a panel? Van bármi nyűgje? Benne van minden képvisszamaradás elleni megoldás? Ez az egy, amitől tart, akinek lenne. Szerintem nem kell. Tévéműsor nem megy majd rajta, csak legfeljebb youtube, de gondolom, lehet képernyővédőt beállítani mondjuk 5 perc tétlenségre, ha úgy maradna a YT felület (a hülye élénk pirosával...).
Árul HA-n fórumtárs 705-öst, beégésvédelem szempontjából bármiben problémásabb a 705-ös évjárat?
Köszi, ha van támogató gondolat, javaslat. -
salapp
addikt
Használ valaki itt Xiaomi Mi Box S-t? A vodafone tv és telekom tv applikáció a HD csatornákat HD-ben adja le?
-
salapp
addikt
Most hol tart a dolog? Androidos tévén melyik telekommunikációs szolgáltató tévé appja működik? Telekom? Vodafone?
-
salapp
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Csatlakozok. 55-öst is ketten tettük fel. 65-ösnél már teljesen egyértelmű volt, hogy egyedül lehetetlen küldetés lenne, ha nem építenék rögtönzött csigás emelőt vagy egyebeket segítségül.
Vékonyak ezek nagyon. Érdemes frissen bontott cérnakesztyűket is használni, hogy ne az ujjlenyomatok törölgetésével kelljen kezdeni a beüzemelést. -
salapp
addikt
válasz
koadam777
üzenetére
Van olyan tévénk a nyaralóban, ahol földi digitális forrásból néztünk Fina közvetítést. 100/100 minőség mellett is tömörítési gondok, a fröccsenő/hullámzó víz és környékének szétzilálódása látszott. A futsal felvételek viszont jók voltak. Lehet, hogy ennyire szarul sikerült kitelepülni a vizes rendezvényekre?
-
salapp
addikt
válasz
_Balee_
üzenetére
Játékra a 77"-est. Ha büntetnéd magad telekom iptv-n gagyi tartalommal, agyonvagdosott és rothadásig ismételt filmekkel megszakított reklámokkal vagy van hatalmas dvd gyűjteményed, egyéb SD/720p anyagok garmadájával, amiket nem tudsz és/vagy akarsz HD-ben megszerezni, akkor legfeljebb a 65".
-
salapp
addikt
válasz
leslien
üzenetére
Jól meggondoltad? Samsungtól, új technológiát, amikor vannak tíz éves OLED-technológiát és gyártóspecifikus képalkotási megoldásokat felvonultató, kifutó áron elérhető modellek?
Ó, miért tennél te ilyet?
De hogy segítsek is.
Van itthon egy Sony 55A8 és egy 65A80J. Mindkettő príma. Szimpatikus csomagolási megoldások, minőségi készülék összeszerelés, elsőre jó panel, nagyon jó kis saját hang (ahogyan sokan a Philips ambilight-ról nem tudnának lemondani, amióta olyan tévét használnak, úgy azt hiszem, mostanra mi az acoustic surface audio-ról nem tudnánk).
Műszaki adatlapokból szemezgetés helyett mégis csak a személyes tapasztalat és ajánlás a legmegalapozottabb.
Persze nagyobb számú LG tulaj nagyobb számban fogja az LG-t ajánlani.
A döntés a tied. -
salapp
addikt
válasz
ithomas
üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok.
Fiamnál 65A80J van és ki-beba... jó, minden élmény rajta. De nála/nálunk van egy kialakult márkahűség, meg fontos volt, hogy vehettünk hozzá 5 évre kiterjesztett gyártói szerviz garanciát.
Azonban egy jóféle OLED-et kereső átlag felhasználó számára nehéz megmagyarázni, hogy 65-ös méretben miért vegyen Sony A80/83J-t 600-ért, amikor ott van a Philips 806-os 525-ért vagy akár a 706-os 480-ért...
Ha nem mindenképpen Sony-t akartunk volna, akkor a hidegkirázós távirányító és számomra fura logika mentén felépített menürendszer ellenére is tuti a Philips-et választom. -
salapp
addikt
válasz
belashx
üzenetére
DTS kell? - > 806
szervizről Philips kapcsán jókat írtak, sőt, prémium termékként kezelik állítólag az összes OLED-jüket
Annyira jó áron van 65-ösben a Philips, hogy C1-en kívül most nem lehet mást ajánlani, ami egyébként is elég jó.
Asszonyok általában hálásak az ambiért...
Mindkettő jó, mert OLED, szóval csak jót választhatsz. -
salapp
addikt
válasz
_Balee_
üzenetére
Ha jól megbirkózik a készülék a 4K alatti felbontással, akkor is 2-25 méterig inkább 65" és 2,5 méter felett 77", 4 méter felett már 83" vagy projektor az ideális.
tthom: Ahogy alaves is írja, a 65A80/83J paneljén van egy semi-glossy bevonat. Van ilyenünk itthon. Éppen csak arra való, de arra tökéletes, hogy nem éles kontúrokkal jelenik meg benne a tárgyak tükörképe. Szerintem ez neked is elegendő lenne. A képe (720p-től felfelé már akár 1 méterről is) pazar, lapos tévékhez mérten a hangja is szerethető az acoustic surface audio megoldás miatt. Ajánlom.
-
salapp
addikt
válasz
ambushka
üzenetére
Pár csepp víz és mikroszálas, de csak, ha a gyerek megfogdosta vagy a kutya orrlenyomatát szeretnéd óvatosan eltüntetni. Akkor se rányomva, körkörös mozdulatokkal törölni.
Egyébként heti párszor Pronto Duster, Swiffer (MüllerMarkt) jellegű porolóval átfutni a felületen (vagy inkább csak felette egy pár milliméterrel) -
salapp
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Bármelyik gyártó bármelyik készüléke lehet hibás, de akár csak lehet olyan tulajdonsága, amivel nem számoltál és számodra a megfelelő használatot akadályozza. A lényeg, hogy ha az, akkor várhatóan hamar kiderül és passzolhatod vagy cseréltetheted. A fórumokon tipikusan a negatív tapasztalatok vannak túlsúlyban. Kevesen vannak, akik vesznek tévét és (valahol fórum tagok vagy ráadásul emiatt regisztrálnak) kinyilatkoztatják, hogy megfelel nekik a készülék vagy esetleg részletes pozitív tapasztalatokról beszámolnak.
A lényeg, hogy online megrendelés legyen (átvétel helyétől függetlenül), hogy vonatkozzon rá a 14 napos elállási jog. -
salapp
addikt
válasz
madkiller
üzenetére
Minden tesztet ismerek, olyanokat, is, ahol "független megtekintős" végén a Philips lett a lealázó mester. Akkor, melyik a hiteles?
Pontosan tudod, hogy Vincent közelebb áll a megoldáshoz, mint akár a Rtings, ettől függetlenül én mindegyikét szívesen átnézedm mindig.
Nem azzal van a gond, hogy mindegyik gyártónak van rajongó tábora, csak azzal, ha egyszerre kell lenyelni, sokszor ugyanattól, hogy nüansznyi különbségek vannak, de azért az LG C1 és társai a legjobbak.
Csak az aránytalansággal van gond.
. -
salapp
addikt
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Jó, azért ne toljuk túl a tr/lollipop-ot!
Megvolt részedről és részemről a hatás-ellenhatás, és kész.
De azt minden bunkóság nélkül kérdezem, mert kíváncsivá tettél, hogy melyik korabeli gyártó tévéjét ültette kispadra egy komoly Flatron készülék, az akkori tapasztalataid alapján? -
salapp
addikt
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Így van, tényleg kánaán van abban az értelemben, hogy már ennyi gyártó kínál, egyre szélesebb méretpalettával, OLED-et.
Csak jó lenne, ha mindig jönne egy troll, aki kijavítja a másik trollt, aki "LG a legjobb OLED", "hajszálnyi különbségek vannak, mert mindegyikben LG panel van" szólamokat vernyákol.
Rohadt idegesítő a tudat, hogy ide tájékozódni látogató fórumtársaknak már itt is akkora ferdítéserdőben kell kavarogniuk, mintha bementek volna egy MM-be, Samsung-promoter nyálban fürdeni.Egyébként én nem úgy emlékszem, hogy a Flatronok lealáztak volna korabeli Pana Quintrix/Tau, Sony Trinitron, vagy akár Philips Matchline tévéket, és még mondjuk a Toshiba és Sharp is a kínálatban volt.
-
salapp
addikt
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ekkora trollt!

Az LG közepesen szart gyártott tévékből, semmi extra. GoldStar, bmmeg.
Aztán bevásárolta az OLED szabadalmat, mert a többi gyártó pancser volt.
Mázlija volt, hogy a mesterséges, esztelen felbontás- és fényerő növelés kényszere, valamint a Samsung gusztustalan marketingje, a japánok történelmileg ismert álmoskodása, töketlenkedése és gyenge marketingje miatt kifingatták a plazma technológiát.
Az LG Display gyártja mindenkinek a panelt. (Tudod, hány autómárkában van ugyanaz a motor, vagy egyéb fődarabok? Ettől már közel ugyanolyan jól megy mindegyik?)
Az LG is taknyol belőle egész jókat, mostanában már nem is égnek be annyira (erre jó volt a "legtöbb tapasztalatuk", amit írsz, de ezzel másoknál sincs több gond ma már), és vannak még egyéb gyártók is, akik a képalkotás, az algoritmusok, a beépített hangkeltők és az operációs rendszerek terén is külön utakon járnak.
Mindenki azt vesz, amit akar, ettől jó, hogy széles az OLED-paletta ma már.
Aki panel cserebere veszélye mellett is gyúr a még legjobbnak elkönyvelt gamer funkcionalitásra, az LG-t vesz, aki pl. elfogadhatatlannak tartja, hogy egy új tévé nem hajlandó a DTS-t dekódolni, meg aki nem akar akkorát rizikózni és esetleg hajlandó megvárni a kifutás előtti sweet-pointot a bevezető árakhoz képest (vagy van lóvé dellára, akkor drágán is), az más gyártóknál nézelődik. És akkor még ott van az ambipur (vagy mi) is.
És most jöhet az elengedhetetlen:![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csandi: Gaming konzol simán számít. Fiamnál pl. a 65A80J és az XBOX Series X köszöni, rohadt jól elvannak, nincs hiányérzet. De biztos vannak magukat hadcore gamereknek tartó csokkedlik, akik valamilyen szempontok alapján csak és kizárólag LG OLED-et vennének, ami tök jó, vegyék.
Héliosz: Időről-időre kezdődik, de főleg azért, mert beindul az C1 és egyéb LG kimaxolt, nem túl objektív túltolása. Én is csak betrollkodtam, de néha a dolgokra valamelyik gyökérnek csak kell ellentrollkodnia
-
salapp
addikt
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Önmagában a fényerő értéke nem mond el mindent.
Pl. egy Fényerő: 40, Csúcsfények: Ki sötétebb képet eredményez, mint egy Fényerő: 25, Csúcsfények: Közepes beállítás.
Közepes csúcsfénnyel nekem bőven elég besötétített szobában a 20-as fényerő is, persze mindez SDR, de ezt felesleges írnom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. (Tudom, nem az, de valahogy arra asszociálok)
Nem, valójában megjelenítőnek használjuk mindet, van hozzájuk mindenféle célhardver. Csak online video nézés megy néha meg a SAT-tunert használjuk.
Minden másra ott a 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)