Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Akkor ez nem az a probléma, amire én utaltam. De hasonló.
-
krx21
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
Nem véletlenül kérdeztem, hogy milyen hangformátum? Az új Denon AVR-ek, eARC Atmos esetén akadoztak. Azóta az új firmware megoldotta ezeket.
Az új firmware az esetek 90%-ban leginkább hiba javítások, így mindig érdemes felrakni őket. Az, hogy volt már a történelemben olyan, hogy egy új firmware-ben elrontottak valamit, ne tántorítson el… Javítják azt is…
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Milyen erősítő és milyen hangformátum?
-
krx21
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Azért mert ez egy részlet észlelési távolság, tökéletes szemet és képminőséget (teszt ábrát) feltételezve. Ráadásul állókép esetén! A mozgósor felbontás egy akció film esetében viccesen alacsony. De leginkább azért, mert nem ezen szempontok alapján választ nézési távolságot az ember, hanem a betekintési szög, vagyis a személyes ergonómia alapján…
-
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem
-
krx21
nagyúr
válasz
Vajga
üzenetére
Alapjába véve nincs negatív hatással, bár ilyenkor kétszer lesz konvertálva a jel.
420-444-420
Van egyáltalán 444 képes forrásod? Max PC lenne az. Még a PS5-se tudja csak 60hz-en… -
krx21
nagyúr
válasz
BorsiPisti
üzenetére
Ez azért elég súlyos tv függőség…
Azért jobbulást…
-
krx21
nagyúr
LG G5 VS. first look [link]
-
krx21
nagyúr
válasz
Buzztee
üzenetére
Összefoglalóban le van írva:
”szervízmenü: A CX szériánál menüből érhetőek el különböző tv-vel kapcsolatos adatok, úgy mint üzemóra (kulcsszó: UTT), rövid pixel refresh (kulcsszó: OffRS), hosszú pixel refresh (kulcsszó: JB), C1-nél ezek szervizmenüből érhetőek el
Ehhez vagy egy szervíz távirányító kell, vagy egy telefonos APP
Szervizmenü elérése CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!! (ne állíts el semmit!)” -
krx21
nagyúr
válasz
titanium_100
üzenetére
Magyarán azt állítják, hogy a Samunak rosszabb az interpolációja…
Érdekes. Van erről egy összehasonlító teszt valahol? -
krx21
nagyúr
válasz
mimic1979
üzenetére
Sajnos az a helyzet, hogyha körbe nézel a neten: rengeteg terméknél van kisebb nagyobb probléma az eARC fronton. Samsung, Denon stb.. Szóval egyáltalán nem gyártó specifikus probléma ez.
Valamint ha egy C1 és egy G4 között nem látod a különbséget, akkor arra inkább nem mondok semmit. Mondjuk úgy, hogy igen, Neked akkor felesleges volt váltani..
Én C2-ről mentem G4-re és a bekapcsolás pillanatában láttam, hogy ez bizony jobb.
Nekem is volt eARC problémám, de nem a TV volt a ludas, hanem az AVR (Denon). Egy új firmware megoldotta.
Én nagyon élvezem a G4-et, én nem bántam meg. -
krx21
nagyúr
válasz
mimic1979
üzenetére
Ami biztos, hogy valami a határon táncol. Nem jön össze mindig a teljes hdmi kapcsolat felvétel. (Ha ok akkor jó, de mikor újra meg kell történnie nem biztos, hogy jó lesz..)
Esetleg próbálj meg áramtalanítani, és utána újra csatlakoztasd a hdmi eszközöket.
Én még a tápkábelt is meglóbálnám megfordítani.
(ki lehetne mérni műszerrel hogy a szerencsésebb) -
krx21
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
Miért venne el a panel élettartamából?
A másik, meg az, hogy szerintem nincs olyan, hogy nagy vagy kis kompenzáció…
Annyi a különbség, hogy az egyik esetben a meleg panelt vizsgálja, a másik pedig a lehűlt panelt. Az pont azért hosszabb ideig tart, mert megvárja, hogy lehűljön a panel…
De ha van más, új hivatalos infó, szívesen veszem… -
krx21
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Melyik technológia mossa kevésbé a képet? Szerintem mindegyik jobban, mint az OLED…
A BFI alkalmazása más tészta. A szem és az agy működéséből (tehetetlenségéből) fakad az elv. Megfelelő fps esetén nincs rá szükség. Sok hátránya is van, a fényerő csak az egyik…
Valamint a régebbi technológiák csupán csak a működésükből fakadóan alkalmazták. (Mozi vetítő, CRT, plazma) Vibráltak is rendesen.. -
krx21
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
“Ha mozgást kell megjeleniteni, amúgy is elég vacak az OLED”
Vagy inkább az mondanám, túl jó!
Ezért pont a valós mozgást látod 24p esetében…
Az előnye viszont már 60fps és pláne 120fps esetén látszik. Ott sokkal több részlet marad meg mozgás közben, mint egy LCD-n. A képpontok gyors válasz ideje ilyenkor nagyon jól jön. Viszont, ha alacsony a frame, bizony előbb lesz ettől darabos is…
-
krx21
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
A részlet észlelési távolság és a személyes ergonómia két különböző dolog…
Valamint azok a táblázatok, amire utalsz, kifejezetten csak álló képekre igaz. A valóságban egy mozgó akció filmben még fullhd részlet sincs…
A méret megválasztása alapvetően személyes igény, látószög kérdése.
Itt is jól látszik, valakinek 2,3m-re még a 77”-sem elég, míg másnak 2,8m-re még a 65” is elég… -
krx21
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Amúgy igen, a bandig mindenképpen. Valamint sok subpixel is megjavulhat idővel, persze inkább jönnek a hibák, de gyógyulni is tud…
-
krx21
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
“Az informatikai szakemberek több mint 35 éves ismerete alapján”
Akkor azt is tudod, hogy pár sor programkód, képes arra, hogy a régebbi paneleket alacsonyabb fényerőn tartsa, ha éppen úgy szeretnék.
Valamint a webOS és a panel paraméterek teljesen független szoftverek..
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- World of Warships
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nekem is Denon AVR és LG OLED páros van…
Azért jobbulást…