Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz
Rogiii
üzenetére
Ok.
Csak azért kérdeztem mert én nem használtam/használok külső lejátszót.
Nekem a torrent a tv-ről megy és a letöltött just player játssza le.
Idáig nem volt gondom a kép minőségével.
Se a 24p-vel és a többivel se.
Lehet ha megnézném külsővel is, látnám a különbséget.
(Ha a külsőben nem egy just player vagy valami hasonló megy!?)
-
madkiller
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Nekem van itthon tizen, web os 6.0, android tv, google tvs eszköz, apple tv box. Nem is jól fogalmaztam. Inkább, úgy mondom a legfelhasználóbarátabb/legegyszerűbb. Az android tv/google tv az a power usereknek való, mint akik pl. itt prohardveren is vannak, de ha Mari néni haza visz egy tvt legnagyobb esélye egy tizennel van vagy webos, de az előbbi szerintem jobb.
-
Rogiii
aktív tag
Ez nagyon megosztó kérdés. Nagyon sok ember szerint igen. Én nem mindig látom a különbséget, de ez nem azt jelenti hogy nincs is.
Meg a dedikált lejátszó legtöbb esetben tud kadencia helyes lejátszást. Kezeli az összes hangformátumot DTS, Atmos, True-Hd, ezeket sok tv nem tudja. Erősebb a hardver bennük, van gigabites lan csatlakozó. Stb...
Hogy ez és a többi extra megér-e alsó hangon is 80 ezer forintot, ezt meg mindenki döntse el maga. -
Rogiii
aktív tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Ez is azon múlik mit szeretnél vele.
Nekem Plex, Youtube, Spotify hiba nélkül működik rajta.
De az androidhoz képest nincs kodi és egyéb külső appok.
Ezért kell tv vásárlás előtt mérlegelni, hogy milyen appokra van szükség, ha nem akar valaki külső lejátszót használni. -
Skyhunter
őstag
Kérek egy kis segítséget az Uraktól. Spanom kovidos, otthon ül, rengeteg ideje van, kitalálta, hogy venne TV-t. Vegyes felhasználásra, tv-adás, 4k filmek, Netflix, PS5, PC játék is. Méretre max 55 coll fér el nála, keret max 400k.
Amit itt fórumban olvasok tőletek nap mint nap, az alapján én az LG48C11 (320k), és a Philips 55806 (400k a Telekomnál) -ot ajánlottam.
Van még valami más alternatíva?üdv
-
madkiller
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Szimpatikus, jól néz ki. Tizen szerintem a legjobb okostv rendszer, már csak azt sajnálom DV nincs rajta, mert nagyon megszerettem.
-
alaves
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Nem arról volt szó, hogy a QD-OLED-nél elhanyagolható lesz a beégés veszélye? Pixelshift, logo luminance, ABL akkor minek?
-
BoneDragon
veterán
-
válasz
salapp
üzenetére
Nyilván ha nem használod nehéz róla úgy véleményt elfogadni róla... Nincs ezzel gond, biztos van valóságalapja, csak nem lehet általánosan beszélni az összes OLED Tv gyártó összes Androidos rendszeréről. Sok múlik az erős hardveren és a támogatottságon .
Itt nagy előny hogy nem vagy 100% ig rászorulva a gyártódra, mert sokkülső program és szoftver van hozzá.
Mint írtam sok dedikált külső eszköz is szenved hibákban.
A Shield is bekapott az új androidra való átállásnál egy zsáknyi hibát ,most hozták helyre és még ez eddig a legproblémamentesebb.. A Dune is folyamatosan okozott problémáka, de A Zidooval szívtam a legtöbbet anno...Ezek nem olcsó külső lejátszók, 80-220 ezer forint között mozognak.
Samsung LCD-m 5 éves, már nincs hozzá semmilyen szoftveres támogatás és nem android én sem tudok rá megoldani semmit már. -
-
Kobun1980
aktív tag
Köszi srácok!!
-
rainman72
nagyúr
-
kpetyke
tag
Hali,
C1 nfc kapcsán lenne egy kérdésem. Bedobom ide is, mert ez a topic jobban pörög
:
https://prohardver.hu/tema/lg_led_tv-k/hsz_109776-109776.html -
anrab
addikt
válasz
salapp
üzenetére
"Minden, ami beárnyékolhatja az OLED-et, és ez általában igaz az összes gyártóra, az androidból ered, attól ne várj továbbra se sokat."
Ezt kifejtenéd bővebben?
Nekem nem ez a tapasztalatom. Stabil, gyors, jóformán azt csinálok vele amit akarok. Van hozzá pár gombos légegeres távirányító ha az kellene.
Nem árt ha ért hozzá a tulaj.
Ha nem, akkor vegyen zárt rendszert. -
Kobe
veterán
LG C2 itthoni nyitoararol lehet tudni valamit?
Az 55os C1essel szemezek, az most 390K kornyeken van sok helyen, 450nel tobbet nem igazan szannek ra, de eros a dilemma hogy varni a C2re vagy joarasitva C1
Mas alternativa nem ihazan jon szoba a 120Hz + hivatalos nvidia gsync support miatt -
Kobun1980
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék, mert a napokban belecsusztam, hogy a baratoknal a nejem meglátta az új 65"-os Samu NeoQLED tv-juket, és fényt kapott, hogy kicsi, és régi a jelenlegink (Samu 50, vagy 52-es).
Mivel hajlok a dologra megprobalnek utánajárni...
Abban kérnék tőletek tanácsot, hogy ebben az arkategoriaban melyik gyártó, melyik modelljei lehetnek alternatívák.
Elsősorban streaming, valamennyi Xbox, illetve hagyományos TV menne rajta...
A régi Samu maradna, illetve van egy másik meg kisebb is, így hajlok a Samura, de csak egy nagyon kicsit.
Amit most láttunk az egy QN85-os, vagy azt, vagy a QN90-et néztem a samsungok között.
Minden tanács, tipp segítség
Köszi előre is!
-
Rogiii
aktív tag
Szerintem a Sonyn is jó az android, legalábbis én semmi anomáliával nem találkoztam eddig.
Amit még szeretek a Sonyban a DTS hangsáv támogatás. Nekem egy Samsung soundbar van rajta és tökéletesen működik vele.
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy miben jobb vagy több egy dedikált eszköz. -
Rogiii
aktív tag
Nekem is Sony 65A8B van.
Az androiddal szerintem az a baj ezen a típuson, hogy kevés a hardver hozzá, főleg ha egy médialejátszóval hasonlítjuk össze.
Fel lehet rá ugyanazokat az appokat tenni, meg le is játszik mindent, de én úgy érzem sokszor erőlködik a hardver. Pl. ha Plexen egy 4k filmbe random beletekerek, van hogy 20-30 másodpercig tölt mire újra megy a lejátszás.
Ezt leszámítva a képe szerintem nagyon jó. -
válasz
Kisszaboo
üzenetére
"Sony már csak a nevéből él. A szervízháttere is nulla kb."
Most komolyan , saját magad kijelentését sem tudod értelmezni?salapp:
Nincs az Androiddal és a Google Tv vel alapvetően túl nagy gond. Rengeteg program, szoftver van hozzá, testre szabható a Tv és a tudása és frissíthető.
Alkalmas egy doridos Philips / Sony felület alapvető medialejátszásra mi egy átlagos usernek elég.
A Stream és helyi Host szolgáltatások is folyamatos frissítéseket kapnak erre a felületre.
Nagyon sok külső lejátszónál is akadnak gondok, nekem volt már Zidoo,Dune-m is. Most egy Nvidia Shieldet használok, ami szerintem az összes eddigi közül a legjobb, de már alig használom.
Legtöbbször hálózati lejátszáshoz, UHD tartalmak esetén, mer ta TV wire van rákötve a routerre és 100 megás csak a hálózati interfész... A Shield is Adroidos felületet használ.
Mind a Google tv/ Sony android mind a Philips felülete egy elég jól összerakott konstrukció. Együtt lehet vele élni, csak meg kell tanulni használni, néha újra indítani, ilyesmi, de amúgy Kodi, Plex, minden stream szolgáltató rajt van a Tv-n és napra kész. max képfelbontás az eARC miatt pedig már a hang is teljes minőségben megy át az erősítőre, legyen a atmos vagy TrueHD. -
salapp
addikt
válasz
Kisszaboo
üzenetére
Szerintem ex cathedra ilyeneket ne jelentsünk ki inkább...
Egy-egy felhasználónak nem lehet elegendő saját tapasztalata ehhez, és tudjuk, hogy egy fórumon is nagyobb hangsúlyt kapnak a negatív vélemények, mint a "minden rendben" vonal.
Szóval franc tudja, hogyan is van egyik gyártó magyarországi szerviz háttere a másikhoz képest.
Van, akinek az jó szerviz hátteret jelent, ha cserélgetik a magukat összefosó OLED paneleket, mint a katonatiszt, van, akinek ennél fontosabb, ha nem fossa össze magát az OLED panel és még 5 évre kiterjesztett garanciát (nem biztosítást) is vehet a tévé mellé. -
norbertoth
senior tag
Néztem videókat az új C2-ről (is) és megfigyeltem hogy új fajta talpa van, magasabb mint a cx-é, ami alá beférne egy soundbar, nyilván csak ezért nem fogok cserélni, csak egy észrevétel, hogy egy másik videós tesztben meg ugyanolyan talpa volt, mint a CX-nek illetve C1-nek. Most akkor többféle talppal adják majd?! Kár hogy a CX-nek nincs másféle talpa, falra nem nagyon akarom tenni, de így meg nem fér be alá egy soundbar, kicsit szívás.
-
salapp
addikt
válasz
b.lajos
üzenetére
Egy jó tanácsot tudok adni. OLED vásárlás kapcsán Kisszaboo véleménye ne nyomjon sokat a latban, ha jó döntést akarsz hozni.
Annyit azért elmondok, hogy a Sony soha ennyire nem volt még elemében, ha televíziókról van szó. Az összes már befutott és felfutó televíziós technológiában képviselteti magát, élenjár a képalkotás terén. Ezt a fizetett és látszólag nem vagy valóban nem fizetett tesztelők is elismerik. Olvasgasd a Sony.com honlapon a véleményeket a készülékekről. Nem cenzúrázzák, és még így is igen pozitívan nyilatkozik a nagy átlag a megvásárolt tévéikről.
Itt a topikban se nagyon szidjuk a Sony OLED-eket, ha az általános képminőség a téma. Hardcore gamereknek ott az LG, ambilight szerelmeseknek a Philips. Panasonic is jó, de megismerve az A8-at, bármikor azonnal elcserélném rá a GZ950-es Panát. Persze ez csak egy vélemény.
Minden, ami beárnyékolhatja az OLED-et, és ez általában igaz az összes gyártóra, az androidból ered, attól ne várj továbbra se sokat. Ha jót akarsz magadnak, külső eszközökre bízod a videolejátszást, egyebeket, és akkor hosszabb távú barátság alakulhat ki közted és a készülék között. -
salapp
addikt
válasz
b.lajos
üzenetére
Abszolút hivatalos. És tudsz még hozzá venni +2 év hivatalos Sony garanciát is.
Ha kicsit is szereted a Sony márkát, szerintem maradj OLED-ben is a Sony-nál!
Viszont fiam "megjelenítőként" használja, androidos huncutságok nem érdeklik, olyannyira nem, hogy nincs is wifire engedve sem Xbox Series X-ről megy a blu-ray, Kodi, játék, Youtube és ennyi. -
alaves
addikt
Akinek Telekom (vagy egyéb) gigabites neten az LG OLED wi-fi-jéből 5 GHz-en sikerült 120/200 Mbit/s-nál (le/fel) nagyobb sebességet kicsikarni, legyen szíves tegye fel a kezét (és adjon eljárási utasítást).
(PC-cat5e zsinegen: 650-950/900-950; laptop wi-fi-n: 450-500/175-200).
A csatorna léptetést 36-tól felfelé próbáltam, de nem áramtalanítottam utána, sem a modemet, sem a TV-t, így nem releváns (50 körül már nem is kapcsolódott). Nincs türelmem már ilyenekkel 'szórakozni'. -
b.lajos
tag
Ha már ilyen szépen belejöttem, akkor még egy kérdés, a Sony Bravia KE-55A8P 350ezer, jelenleg van 400ezer alatt jobb ár/értékű ajánlat?
Illetve azt olvastam a KE betűjel az egyesült királyság piacára gyártott termék, gondolom ez nem okozhat problémát, elvileg az is europai piac. -
salapp
addikt
válasz
b.lajos
üzenetére
Pontosan ezt a cserét hajtottuk végre nagyfiam szobájában. Egy másodpercig nem bánta meg a cserét. Fantasztikus tévé, jelentős ugrás a GT60-hoz képest.
Én a teljesen hibátlan 50GT60-at egy videofil fórumtársnak 110-ért adtam, szóval szerintem 100ezer körül reális eladni. -
b.lajos
tag
Sziasztok,
Egy pana 50GT60-as plazmát érdemes lecserélni, mondjuk egy 55colos SonyA8-ra?
Felhasználás nagyon vegyes, filmek szerverről, mindenféle tv adás, benne sok sporttal és sok netflix-el. Illetve előbbit kb mennyit érhet?
Köszi a válaszokat! -
válasz
salabakter77
üzenetére
Jött nem rég egy viszonylag részletes kis cikk ezekről a Philips OLED beállításokról, érdemes elolvasni: [link]
Ha a Fast Motion Clarity be van kapcsolva azt érdemes kilőni, első körben. -
Ezt még kitapasztalom. Van rajta egy tapipad is. 3 nap után nehéz véleményt mondani még!
Más:Mit tapasztaltál/tapasztaltatok, hogy mi a legjobb beállítás a “szappanopera effektus” megszüntetésére? Philips 706 a TV.
Eddig talán a mozgásjavítás kikapcsolása a legjobb, néhol működik a Film mód. Minden esetre fura, hogy 5-6 üzemmódból mind ijesztően szappanoperás, és a teljes kikapcsolás hozza a legjobb eredményt. -
anrab
addikt
válasz
salabakter77
üzenetére
Szuper ha neked a billentyűzet kényelmesebb.
-
-
anrab
addikt
válasz
salabakter77
üzenetére
Nem találkoztam ilyennel mert meg se próbáltam.
Vezeték nélküli egér, a képernyő billentyűzetet cseh-re állítani. Gyors egyszerű írás. Még sötétbe is látod a billentyűzetet.
-
Sziasztok!
Philips 706. USB billentyűzetet csatolok, billentyűzet nyelvnél beállítom a magyart, de marad angol (us). Bármilyen más kiosztást próbálok, marad angol. Találkozott valaki hasonlóval?
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Van már arról infó, hogy a 2022-es LG OLED modellek (C2 főleg) mikor jelennek meg itthon a boltokban? Köszi!
-
Elkezdtem használni a GX t eddig elégedett vagyok vele . Néztem pár oled teszt yt videót is . Kb 10-20 óra van benne eddig . Pontos üzemórához szerviz távirányító kell ha jól emlékszem azt írtatok.
Ha végre sikerül rendet raknom a beköltözés után akkor mutattok képet .
A tv hangja közép szar a soundbarhoz képest . Örülök hogy vettem hozzá soundbart plusz hátsó hangfalakat.
-
mrzoltan
csendes tag
válasz
mrzoltan
üzenetére
Közben a 2. kérdésemre rájöttem. Röviden: DTS Play-fi segítségével lehet megoldani, hogy 2 ( vagy több) bluetooth fülhallgatón ( vagy kb bármilyen bt audio eszközön) egy időben szóljon a TV hanja . Gondolom minden TV-vel megy ami támogatja ezt. Philips oled806 tudja. TV-n semmit nem kell állítani. Samsung S21-el próbáltam, arra kell letölteni a DTS play-fi appot. Gondolom jópár egyéb telón hasonlóan kell. Ha valakit érdekel leírom pontosan mit/hogyan... Az első kérdésem még él ! :) Köszi!
-
mrzoltan
csendes tag
Sziasztok! Tudja valaki, hogy 65OLED806 - on hogyan lehet beállítani hogy a bluetooth fülesen és a TV hangszóróján is legyen hang? Ha bt fülest csatlakoztatom azonnal némítja a TV-t. Másik kérdés: 2db bt fülest lehet valahogy csatlakoztatni ( külön adapter nélkül ) ? Köszi!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
emre33
üzenetére
Ebben a reviweben az szerepel hogy nem Twin tuneres a C1
[link]TV and audioThe TV's built-in tuners let you watch TV channels and record shows, but not at the same time as LG C1 is not equipped with twin tuners.
Valoszinuleg a C2 sem az. Set top box-al, vagy Twin tuneres kulso playerrel mukodhet. LG-nel lattam ilyet.
C2-re is azt irja nem az.:
[link] -
emre33
addikt
Samsung 55JS8000 LED-s TV tervezek idén lecserélni egy C2 OLED-re.
Egy érkedekes kérdésem lenne.Jelenlegi TV 2 tuneres (DVB-C Tarr)
Így Tudok egy TV adást nézni és egy másikat (ami másik Stream-n, másik fekin van) felvenni a külső HDD-reJól sejtem, hogy az LG C2 csak 1 tuneres? És ez ezt nem fogja tudni?
És ma már nincs 2 tuneres OLED TV? -
Ren Hoek
veterán
válasz
ZionDUC
üzenetére
Szoval ne parazz, hajtsd nyugodtan ahogy tetszik. Ezek a panelok mar siman birjak.
A kerdes nem hulyeseg, abszolut jogos... de gyakorlatban nem okoz problemat.Ez a black bar problema szerintem itt meg senkinel nem fordult elo, pedig nyustoli rendesen a nep

Alabb az RTINGS tesztben meg egy mesterseges tesztminta sem tudta elohozni...
24/7
112.hetA logok egtek bele... de a black bar nem volt tulzott problema... es ez a 2016-os vas.
[link]
"Black letterbox bars were displayed for almost 5,000 hours (equivalent to 208 days of continuous letterboxing). Some letterboxing is starting to become noticeable on full-screen slides, but not in normal content. As a result, we don't expect letterbox bars to cause any issues for people. It's due to the uneven aging of the screen. The black portions of the screen haven't aged as much as the rest, so those dark areas appear brighter in regular content." -
Ren Hoek
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Szerintem sem. Ezt a fajta terhelest mar a B7 is birta. En sok szelesvasznu filmet neztem rajta, es szurke mintan mar latszott hogy "beegett". Viszont erdekes, csak a felso sav.
Aztan kesobb eltunt, mikor mar vegyes tartalommal hajtottam, es talan a pixel frissito is lefutott.Ilyenkor leginkabb szerintem a nyitofeszultsegek allitodnak el, nem is az OLED reteg oregszik fizikailag. Ezeket kompenzalja a Pixelfrissito. A logoknal mar sokkal kenyesebb, ott elofordulhat, hogy annyira sokat hasznalja pl egy piros Live logo a teruletet magas intenzitassal, hogy kumulativan belekerul mondjuk 500+ ora. Jo kerdes, hogy ilyenkor pl a teljes panel fenyereje csokkenhet hozza? Valoszinuleg nem, mert a speckot hoznia kell... Igy max a specifikacion feluli fenyerotartalek csokkenhet.
Egyebken 2018-as AMOLED-es Xiaomi Mi8 pl siman 500 ora kumulativ tartalom utan beegett, meghozza ugy, hogy sotet billentyuzetet hasznaltam, igy az a resz lassabban oregedett... Persze ott nincsenek W pixelek, es eleve kenyesebb is volt.
Osszegezve: Szerintem nem tudsz akkora terhelest bevinni ezekbe az uj panelokba, hogy az also-felso fekete sav lassabban oregedjen. Ezt mar a B7 elektronikaja es panel is birta. Akkor a CX+ fejlesztett panelok siman birjak. A logokra nem art figyelni esetleg, de az mas tema. Bar siman lehet ott is tobb 1000 oranyi kumulativ TV-nezes a hatar.
-
BaLee
addikt
Szasztok!
Van egy LG OLED55CX3LA TV-m és azt csinálja, ha PS4-el használjuk (direktbe van kötve a TV-re) hogy kb. 30 perc után mindig kikapcsol. Keresgéltem egy csomót neten de nem találtam olyan beállítást ami megoldotta volna. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet a megoldás? -
Radványi
aktív tag
Sziasztok,
Még ősz elején lettem egy 55"-s C1 boldog tulajdonosa.
Már akkor is megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne kalibrálni a TV-t.
Ez az első komolyabb készülékünk amelyet sokáig szeretnénk használni.
Azóta került bele 1500 óra és minden várakozásomat beváltotta a TV.
Itt forumon többek ajánlására megkerestem Vhiktor-t.
Aki megcsinálta a kalibrálást.
Róla is csak pozitívan és nagy megelégedéssel tudok beszélni.
Profi munkát végzett és a hozzáértése is látszott, ahogy technikai dolgok szóba kerültek.
A tartalomfogyasztás a munkája után új szintre emelkedett nálunk.
Ha valaki ilyesmiben gondolkodik akkor KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT felkeresni őt.
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves
üzenetére
"Azt még senkinek nem sikerült felfedni, hogy hány %-nyi eltérést képes kiegyenlíteni az algoritmus."
Anno befotóztam az E6-os degradációt a vörös pixeleknél, saccra olyan 1,5-2%-os fakulás volt.
Tehát ekkorát már biztosan nem tud kompenzálni, de szerintem 1%-ot sem.
Ha belegondolsz, 1% már nagyon látszik ha tesztábrán nézed, de normál tartalom esetén ez még bőven észrevehetetlen.Ha rendesen be van állítva a tévé, esetleg kalibrálva van esti és nappali fényviszonyokhoz akkor szerintem sok-sok évet kibír egy oled készülék.
E8-asomban 11 000 üzemóra van, vegyes használat de játék nem! - az napi 5 óra használatot feltételezve is 6 év!
És degradációnak, dead pixelnek nyoma sincs még. -
alaves
addikt
válasz
ricsip
üzenetére
Igénybevétel szempontjából az alsó-felső fekete sáv esete is olyan, mint a statikus tartalom. Ebben az esetben is a pixeltisztítás 'hozzáöregíti' a kevesebbet használt pixeleket a többet használt pixelekhez. Azt még senkinek nem sikerült felfedni, hogy hány %-nyi eltérést képes kiegyenlíteni az algoritmus. Ha szinte csak szélesvásznú filmek kerülnek a kijelzőre, értelem szerűen arányosan többször célszerű futtatni a pixeltisztítást, még akkor is, ha a minden pixel jobban öregedne, de így legalább homogén marad a kijelző, nem lesznek 'kifakulás nyomok'. Mindenki maga dönti el, hogy mit választ.
-
ricsip
addikt
válasz
ZionDUC
üzenetére
Alul-felül feketecsíkos kép (azaz alul-felül nincs képadat) függőleges széthúzása, hasonló arányú tv-n úgy fog kinézni, hogy a felnagyítás során a kép bal és jobb oldalából fog levágni. Azaz ami ott volt képtartalom, az fog elveszni. A fejek teteje általában nem az eredeti kép bal/jobb oldalán vannak, vagy igen?
-
FingR86
őstag
válasz
ZionDUC
üzenetére
nézz open matte filmeket
-
ZionDUC
csendes tag
válasz
ricsip
üzenetére
Próbáltam fulscreenre tenni, de úgy kb nézhetetlen volt a film - levágta az emberek fejének a tetejét, a széleken lévő objektumokat meg nem lehetett látni. Ezt úgy 5 másodpercig néztem, aztán visszaállítottam a képet, és megnyitottam a prohardver fórumot, meg keresgéltem a neten a válaszig

-
ricsip
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
A C1 manuáljában mintha írták volna, hogy ne nézzed alsó-felső feketecsíkos formátumban a bármit, hanem ilyenkor nyújtasd ki a tv-vel fullscreen-re.
Azt nem írta, hogy a fekete fog beégni. Ráutaló magatartással (ugye az ilyesmit véletlenül se magyarázzák meg a hülye vevőnek) arra lehet gondolni, hogy a fekete rész nem lesz használatban, így a többi használatban levő képrész fog elöregedni, az alsó-felső fekete csík helyén meg ott lesznek az alighasznált ledek. -
wyll358
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Ez így ebben a formában jogosnak hangzik, de itt igazából csak annyiról van szó, hogy ahol nincs fekete, ott jobban használodik a pixel ahhoz képest ahol a fekete sáv van, ahogy írod is, illetve ezt (is) kompenzálják a különböző pixel refresh funkciók, plusz ahol használódik ott ugyanúgy fog akkor is ha van csík, ha nincs. Extrém esetben amúgy simán elképzelhető olyan, ha valaki soha semmi mást nem vetít, mint fekete csíkos tartalmat, akkor a panel életútja vége fele a használt pixelek már annyira gatyák a soha nem használtakhoz képest, hogy már nem tudja kiegyenlíteni, de ha itt feltételeztük, hogy kb. csak csíkos tartalmat néz, akkor ez úgyse számít...
Gyakorlatban én inkább úgy tudom elképzelni, hogy reálisabb leírás egy normális felhasználást tekintve, hogy ahol csík van ott kisebb az esély bármi használódásból fakadó hibára, mint ahol mindig megy tartalom, szóval összeségében kevesebb helyen lehet probléma, és így talán kevésbé rémisztő egy laikusabb vagy beégéstől tartó kérdező számára a sávokkal barátkozni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Építő/felújító topik
- PH! Darts
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De van előrendelésbe Samu 65" Oled idén már 1,2 milla érdekel?