-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
válasz
wallace 234 #112209 üzenetére
2025-ben ez a válasz elfogadhatatlan
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #112206 üzenetére
Akkor ez nem az a probléma, amire én utaltam. De hasonló.
-
makoss
veterán
válasz
wallace 234 #112200 üzenetére
Én nem szoktam komálni a frissítéseket mert nem mindegyik olyan amilyennek lennie kellene, de azon agyaltam le kellene futtatni egyet a Denonra...
De ha már váltani kell HDMI-ről optikára az már komoly hiba szerintem, amúgy én is gondolkodtam rajta. -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #112200 üzenetére
Milyen erősítő és milyen hangformátum?
-
amdboy
senior tag
válasz
wallace 234 #104649 üzenetére
valahol gondoltam én, hogy "városi legenda" biztosan volt és lesz is rossz tapasztalat, de gyanitom nem csak a Samsungnál
-
csabi0805
senior tag
válasz
wallace 234 #101831 üzenetére
Köszönöm szépen.
Nekem jött üzenet,hogy mostmár a dátumot is fogja mutatni.
Elvileg ma jön update a rendszerhez.
LG C4 Oled 55". -
Giovanny
őstag
válasz
wallace 234 #101550 üzenetére
Igen még rajta van a fólia, este leszedem.
-
KTTech
veterán
válasz
wallace 234 #100974 üzenetére
Mivel ez a panel kontrollerében van, így az a Sony ami LG WOLED, abban biztosan nincs, a Samsung Displayesek meg soha nem tudták ezt.
-
KTTech
veterán
válasz
wallace 234 #100969 üzenetére
Jelenleg egyetlen TV-n sem szabályozható, inkább csak alibiből hagyták benne - ma a fényerő növelése a menő, nem a mozgásfelbontás javítása, képhibák és szappanopera-effektus nélkül, illetve sokakat zavart a vibrálás is.
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #100945 üzenetére
Megvan.ez pontosan mit is csinál?
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #100943 üzenetére
Becsillanást?az merre van?
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #100933 üzenetére
A szemvedo nem inkább elveszi a kéket?Lg-n legalábbis azt csinalja
-
Scholes9
nagyúr
válasz
wallace 234 #100892 üzenetére
-
masvilagx3
tag
válasz
wallace 234 #100848 üzenetére
Szia.
Segíts ki kérlek akkor mert ez nekem már "kínai" .
500 üzemóra után valamit fog csinálni a készülék vagy mire kell várjak figyelni?
A Standby üzemmód is beleszámít?
KöszönömSzép napot
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #100848 üzenetére
Akkor régen volt 2000.
köszi
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #100822 üzenetére
Értelek teljes mértékben, csak nehéz meghúzni a határvonalat, illetve én nem is tehetem, moderálásra nincs jogom, csak kérhetek moderációt (ami eddig még egyszer sme történt meg, a moderátorok éles szeműek és figyelik a topikot).
Én ezért próbálok szakmai kérdésekre szakmai válaszokkal reagálni. -
Quadgame94
őstag
válasz
wallace 234 #100799 üzenetére
De Őt pont zavarja működés közben... Ha annyira látható lenne már dobott volna be képet. Aki látott OLED-et az tudja, hogy a fényt másképp tükrözi vissza és igen vannak rajta ilyen fura "gyűrödések". Csakhogy ezeket kikapolt állapotban látni csak. Vigye vissza ha ez ennyire zavaró LOL és vegyen A80L-t, ami "nem túlárazott", bár nincs rá pénze.
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #100759 üzenetére
Mindegyik olyan kisebb nagyobb mértékben.
Itt a 1.5 millióért vett 77G3 tükörképe (nézzétek az ablak felső kávájának vonali torzulását) :
Ez egy teljesen normális gyártástechnológiai sajátosság. -
PlayMax
nagyúr
válasz
wallace 234 #100752 üzenetére
Igen ,egy A80L a másik szobában + egy akciós G2 monitor / játékra ,egyiknél sincs “gyűrődési” gond ,öszinten szólva még ilyet nem is láttam.
Lehet az LG 3-as szériánál jöttek ezek elő vagy eddig szerencsém volt. -
Delphinus
kezdő
válasz
lehet ám visszafele is fejlődni (vicc) (félig
)
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Nekem is az rémlik, a világverő A80L.
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #100596 üzenetére
Jajjj....c3 nal a képen "high"re van állítva aztán azt írják hogy ők kikapcsolták..
Egyébként itt le.irja miért is veszélyesebb a "high" mint az off...
Ahogy Vhiktor is leírta..."
The important thing is not what OLED light is set to but Average picture level brightness. So if you have a high OLED light in SDR you are say outputting 0-~250-320 nits constantly (in most content at the top end of this scale mainly)
HDR by its nature introduces a range so you are outputting up to whatever nits your TV can but in a range from 0-whatever nits your TV can produce.
This might in many cases mean that even with 100 OLED light your average nit output is lower in HDR than SDR. You have to have your OLED light about 50 in SDR to equalise the HDR APL. If you have it higher for SDR then that APL is higher.
In short, HDR is in most cases likely to be less of an issue than SDR content for pixel ageing.
Also remember that high OLED light is one factor. But gamma settings, contrast and brightness all contribute to APL. So using low gamma and medium OLED light is worse than using say high gamma and high OLED light." -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #100548 üzenetére
Messze nem rossz, sőt nagyon jó
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #100545 üzenetére
Inkább a 845, itt azért a fekete szint nem az igazi. Ha valaki ismeri a c835-t, az nagysagrendekkel jobb.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #100540 üzenetére
Igen, lehet kipróbálom én is. Bár a felettem levő hsz. kicsit most elbátorított…
hunspikey. -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #100536 üzenetére
Érdekes. Nekem a sötét részeket alacsonyan jobban világosította, mint közepesen.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #100534 üzenetére
Mivel DV-ről beszéltünk, így az alapból max…
-
Csabi1984
addikt
válasz
wallace 234 #100505 üzenetére
Nekem kifejezetten tetszik az OLED TV képe olyan letisztult
-
Csabi1984
addikt
válasz
wallace 234 #100498 üzenetére
Csak példának írtam viszonyításként természetesen
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #100499 üzenetére
Én meg pont fordítva ülök a lovon. Maximális fényerő kikapcsolva, oled pixel fényerő = 20-44 attól függ mit nézek, nagy film esetén inkább 20 körül tv sori inkább 40 felé
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #100499 üzenetére
Úgy emlékszem csináltam ilyen merest, majd eloturom.
De a cél fénysűrűséget én mindig a legalacsonyabb maximális fényerő mellett érem el. -
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #100486 üzenetére
Ez azért van mert amit te tartalomban fehérnek hiszel 8 bites cuccnál pl az fizikailag nem 255,255,255 (illetve videos szűkített kódtartományban 235,235, 235 RGB értékek) hanem gyakran sokkal sötétebbek. Magyarul a film messze nem használja ki a teljes dinamika tartományt. Ilyenkor ez a maximális fényerő cucli feljebb tudja tolni mint ahol anyagban van.
HDR esetén még látványosabb a jelenség mivel pl egy 300 nites csúcsfényerővel rendelkező kontentet ha fellöksz 1000 környékére azt igen is látod
És hát az ABL minden esetben panel fogyasztásra ugrik, egy bizonyos watt esetén leszabályoz, ami meg közvetlen összefüggést mutat azzal hogy mennyi világos terület van a képernyőn.
-
Csabi1984
addikt
válasz
wallace 234 #100473 üzenetére
Nem mertem
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #100478 üzenetére
Nekem "csak" egy c3 van de kikapcsolt max fenyerő és oled fény 40 nappal, este már sok...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #100476 üzenetére
Mindkettő max. Tehát ami a csövön kifér.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #100470 üzenetére
Igen.
Viszont annyit hozzá tennék, hogy akinél láttam beégve oledet, az volt a közös, hogy az sdrt max fenyeron járatják, szóval érdemes óvatosan bánni vele. G3-nál pl.sdr esetben nem kell bekapcsolni a maximalis fényerőt, kikapcsolt állapotban 80 oled pixelek fenyereje mellett is vakit.
Én kifejezetten nem szoktam ajánlani a max fényerő bekapcsolasat, csak abban az esetben ha valakinek sehogy sem elég. Illetve ez kihatassal van az abl, asbl stb mukodesere is. Közepes fényerő mellett 40 pixel fényerő még jó szerintem. -
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #100468 üzenetére
Olvass vissza kérlek! Nem fogok bele menni többször..párszor ki lett vesézve...igaz mindenki úgy használja ahogy akarja
-
YelaWolf001
csendes újonc
válasz
wallace 234 #100465 üzenetére
Nem szokott, ja de mondjuk az energiatakarékos mód be van kapcsolva, engem nem zavar (közepesen van), így azért az az SDR 60-as érték sem olyan fényes amúgy, mintha az energiatakarékos mód teljesen ki lenne kapcsolva. Nekem így eléggé bevált.
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #100465 üzenetére
Sdr-en csúcs fenyerőt nem ajánlatos bekapcsolni ....akkor már inkább a magasabb oled fényerő
-
YelaWolf001
csendes újonc
válasz
wallace 234 #100463 üzenetére
Nálam most először, pedig egy jóideje használom a TV-t. 60-as értéken van az OLED pixel fényerő (SDR), HDR-t meg DV-t ritkán nézek, tegnap sem voltak azok.
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #100453 üzenetére
Hát ez nem így van
Egy power user ideális esetben tökéletesen tudatában van annak hogy melyik opció / csúszka milyen hatással van a képre.
Persze abban igazad van hogy biztosan sokan vannak akik eszetlenül feltekernek mindent csak azért mert azt hiszik hogy az a menő, de azért aki kicsit is rendelkezik affinitással az gyorsan elkezdi uralni a technikát.
Én rettentő alaposan állitom be magamnak a tv-t, a legjobb barátom pont az általunk tárgyalt 22 pontos RGB tracking állítási lehetőség. Egy vágyam van csak, bárcsak máshogy működne a fekete szint csúszka illetve kéne 23 pontos 22 helyett mert nekem kell az IRE1 opció is, illetve az lenne a tömör gyönyör ha lenne opció 22/23 pontos RGB tekergetésnél szaturáció állitásra is - ez utóbbi csak a kalibrátorok kiváltsága
Ja arról már nem is beszélek hogy miért nincs okostelós app hozzá? Mármint a paraméterekhez, hogy ne kelljen a büdös fényes jó bazi nagyfelületű guitól levakulnom...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #100450 üzenetére
Ha mindegy lenne akkor akár csukott szemmel is lehetne állítani össze vissza
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #100445 üzenetére
A lényeg hogy gyakorlatilag egy az egyben azt írta le amit én előtte leírtam GPT nélkül
Egyébként csináltam teszt fotót hogy lássam G3 hogy működik ténylegesen.
Elővettem az általam ismert legsötétebb kontentet: természetesen sárkányok háza első évad 7.rész, azaz a híres tengerparti séta jelenet és utána a gyík szelídítés.
Lepauzáltam akkor amikor a kisrác közelíti a süsüt, itt a dög homokban horkolva hevenyészik helyesen
Azt figyeltem az elkészült kepeken, hogy a hidegvérű hüllő hatalmas szárnya alatti árnyékban mennyi részlet látszik filmfakker módban oled pixel fényerő 100, 50 és 0 érték esetén.
Poént lelövöm urán magvas gépágyúval: ugyan annyi!
Bocs ma H betűs alliterációs napot tartok
-
junkpod
veterán
válasz
wallace 234 #100441 üzenetére
Olyan érzésem van mintha ChatGPT válaszát olvasnám...
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #100439 üzenetére
Hát szerintem meg nem így van amennyiben adott megjelenítő helyesen kezeli a görbét. Hisz gondolj bele a start mindig nulla azaz a meredekség (ezt állítod a fényerő csúszkával) bár változik de ettől még nullától indul.
(illetve hát tudjuk hogy a gyártó / kalibrátor tudja állítani a tetején a roll off-ot, hogy hogy szálljon ki a panel képességeit elérve azaz soft vagy hard clip legyen)
Persze az tökéletesen igaz hogy ha lejjebb veszem a fényerőt akkor minden ponton a referencia görbéhez képest alá transzferál azaz minden sötétebb lesz de ez nem járhat tartalom vesztéssel csakis kontraszt vesztéssel.
Fordítva meg az igaz, hogy lg esetén pl g3 csakis és kizárólag a filmbakker mód ad majdnem hibátlan EOTF görbét, szinte referencia, és minden más képi mód, főleg a vivid egy ettől jelentősen felfelé transzferáló görbét ad, sőt a vivid alul extrán meg van szerintem tolva így minden árnyalat helytelenül jelenik meg mert világosabb lesz.
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #100430 üzenetére
Hát én nem tudom ezt hogy érted, de ha beteszek egy hdr10 fekete szint kalibráló videót és rángatom az oled pixel fényerőt konkrétan a 68-as érték, tehát a 0.5%-os near black field gyönyörűen villog még akár 10-es értéknél is.
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #100430 üzenetére
Én egy úgy tűnik teljesen sajátos képet szeretek nézni.
Számomra a gyári DV megvalósítással nagyon sok baj van.
Egyrészt idegesít ha olyan képeket látok ahol területileg a fekete területek aránya hatalmas, illetve annyira sok hogy már képi kompozíciós szabályokat sért.
E mellett a filmmakeren kívül az összes képi mód csúcsfényereje sok.
A filmmaker nekem teljesen jó lenne ha nem lenne számomra black crush.
Ezért tolom vividben, mert ott jelentősen emelt az a fekete szint amiről korábban írtam tehát ténylegesen több részlet látszik. Nekem így jobban tetszik - teljesen szubjektív módon. Viszont a vivid valami elbaszott fényes, kisül a szemem, le kell vennem 55-re az oled pixel fényerőt hogy nagyjából csak annyira legyen fényes mint a filmmaker.
Összességében az összes tekergetésemmel végül is semmi mást nem csinálok mint gammát állítok, milyen kár hogy ez a csúszka nem elérhető Dolby Vision esetén akkor nem kéne görcsölnöm ennyit - bwahahah
-
válasz
wallace 234 #100383 üzenetére
Nem próbáltam. Megteszem. Köszi a tanácsot!
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #100323 üzenetére
Mint pl. a C1-nél WBC vs WBE-evo, de jelenleg sem tudnám megmondani egy B4 kapcsán, hogy WBC, WBE-evo vagy WBE-ex kijelző van-e benne.
Ha a Samsung betartja (bár kétlem) a modell jelzést, akkor valamennyire korrekt, ha nem akkor 14 napos elállás játszik. Igazi korrekt dolog a leírásban lenne, ahol kiemelt helyen szerepelne, hogy QD v. W. -
so_ha
senior tag
válasz
wallace 234 #99094 üzenetére
GVH repíti a giga bírságokat (páran már megtapasztalták). Most nem "túrom ki" a jogszabályt, de ha jól rémlik, akkor az éves bevétel 1-2%-a is lehet a bünti. Így már sokkal kevésbé éri meg kockáztatni ...
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #98972 üzenetére
A C1-nél is és korábban a pixelfrissítő fényintenzitás mérés alapján működött és kb 57 percig tartott, az 57. percben ~ 30 sec alatt egy vízszintes egypixeles fehér vonal futott végig a kijelzőn (0-50 percig kijelző hűlés).
Jelenleg valószínűleg már a használati adatokból kalkulál az algoritmus és állít utána áramerősséget a pixeleken (ha fehér vonal nem fut végig akkor valószínűleg ez van).
Samsung-nál maradt az 1 óra (fehér vonallal).
A 4 üzemóránkénti kompenzáció nem változott, illetve az ideje csökkent az LG-nél (C1-nél már 5 perc volt). Samsungnál jelenleg ~8 perc (pontosan nem mértem) -
Czimby
addikt
válasz
wallace 234 #98969 üzenetére
Biztos igazad van, kérlek áruld el honnan lehet a nagyot indítani?
Indítás most utáni és a gyors ellenőrzés is 6-8perc volt.
-
mc.g
aktív tag
válasz
wallace 234 #98897 üzenetére
Az eredeti japán tervezésre gondolok, a TV-ket (ha már TV topik) a Panasonic japánban tervezi, de korábban a pilzeni Cseh gyárban gyártották, miután azt bezárták, már Lengyelországban (talán ahol a Philips is készül) gyártják, de a japánok tervei alapján, az általuk meghatározott alkatrészekből. Viszont a minőségből tényleg lejjebb adtak, már nem japán kijelzőpaneleket használnak mint korábban (talán japán gyártmány már nincs is az árverseny miatt), hanem kóreait, de ez van ebből kell gazdálkodni. Viszont legalább az egyéb áramkörök, tápegység(ek), a software-es kép korrekciók, rendben vannak, ezt a szintet nem tudják a kóreaiak...
(Az alsóbb kategóriák már sajnos nem igazi Panasonic-ok, csak rá van írva ez a márkanév, a török gyártmányok, azok kerülendők.)(Látunk sok-sok reklámot, ez a fejünkbe mászik, dolgozik tudat alatt, elhisszük, hogy az kell nekünk, nem mindenki tudja ezt tudatosan átgondolni, a környezetemben is sokakon látom a ráklámok által okozott negatív hatásokat.)
[link] https://www.youtube.com/watch?v=g_MEM88CzBA
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #98901 üzenetére
A mai japán márkának már smemi köze a régi japán minőséghez.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
wallace 234 #98897 üzenetére
Mellesleg a japánok is megveszik a tucatszar komponenseket. Pont úgy, ahogy más is. Például átnézünk a konzolokhoz, frankó dolog a Switch, mint hibrid, de azért a minőség nem mindenhol kopogtatott be hozzájuk.
Vagy akár nézhetjük Sony kontrollernél is a szunykos analógot, amikor már sok éve elérhető a hall effect, ha valami minőségibb, tartósabb megoldást szeretnénk.
De az igazság az, hogy már senki nem akar(?) igazán tartósat alkotni.
Nekem Sony TV -nél volt olyan problémám, hogy elkezdett "ferdülni" a talpa, így némileg hátrafelé dőlt az egész képernyő. Ráadásul abból a TV -ből 2 is volt a családban, kb. fél év különbséggel vásárolva, és annál így ugyanez volt a probléma.
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #98878 üzenetére
Azért a 30as oled fény 50es skálán az 60%...plussz a csucsfényerő is közepesen...szerintem ezzel nincs kimélve a panel. Sőt.... Vhiktor szokta rá felhívni a figyelmet, hogy sdr-ben nem ajánlott annyira a magas fényerő+ a csucsfényerő mert növeli a beégés kockázatát.
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #98767 üzenetére
Melyik a kicsi, és melyik a nagy Kézzel inditasnál?
-
Ronam
addikt
válasz
wallace 234 #98718 üzenetére
Nekem 2x is hoztak tv-t az elmúlt 2 évben, nem volt semmi probléma, és nem kellett heteket várni rájuk.
-
Kaba
veterán
válasz
wallace 234 #98718 üzenetére
Csődöt említettél. Kb. 100 milliárd Ft forint körüli nyereségük szokott lenni éves szinten. Erre céloztam
.
-
Kaba
veterán
válasz
wallace 234 #98715 üzenetére
Nem a készülékeladástól függ az eredményességük
.
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #98561 üzenetére
OLED:
-kompenzáció: küszöb-felszültség
-pixelfrissítés: áramerősség
A két algoritmus az OLED-en fellépő fényintenzitás csökkenést korrigálja mérés alapján (elméletileg). Szó volt arról, hogy egy új algoritmus a mérés elhagyásával a használati adatokból számítja a szükséges beavatkozást. -
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #98558 üzenetére
Oops sorry akkor félre értettelek - bocs!
Az viszont érdekes tapasztalás részemről, hogy a kicsik legalábbis a C9-en nem értek fel a naggyal - tehát ezek a függőleges vastagabb sötétebb sávok (kb arasznyi széles) egyértelműen ott volt az 5%-os tesztábrán és nem múlt el 300 óra alatt, míg amikor rátoltam a nagyot akkor azonnal majdnem teljesen homogén lett a cucc.
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #98552 üzenetére
Előtte is volt manuális nagy pixel tisztítás. Én c9-en egyszer futtattam, kb 300 órásan- kivett egy csomó 5% szürke tesztábrán látható sötét függőleges nagy csíkot.
-
Sasi001
senior tag
válasz
wallace 234 #98527 üzenetére
Dehogy lesz világosabb. Részben ezért is van a pixelfrissítés mely kiegyenlíti a pixelek fényerejét.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
wallace 234 #98297 üzenetére
Nálam már átment LG ,Samsung és Sony oled.
Egyedül Philips nem volt (csak led) ,Hisense meg Panasonic (erre még nagyon kiváncsi lennék).
Három márka közül szinte mondhatni a Sony képe dobozból kivéve is tökéletes számomra.
LG menüjét elsőre nehéz volt megismerni és kellett egy kicsit korrigálni is az igényeimre a képét ,Samsung meg egyenest botrányos gyári színhőmérséklettel érkezik (piros az ember arca ,fű zöld helyett neon és stb.).De ha az ember bemegy egy áruházba elég ,rögtön észre veszi gyári demo felvételen is ,hogy melyik gyártónak a legtermészetesebb a képe.
Tényleg nem kell sokat tenni ,ha van idő lessétek meg akár élőben saját usb anyaggal is felkészülve ,semmibe nem tart.
TV-t sztem csak így lehet vásárolni ,azt látni kell és nem olvasni róla.Szerk.
Pl. ha egymás mellett van egy A80L és egy A95 ,fényerőn kívűl nem igen lehet látni különbséget ,gyönyörű és természetes képe van mind a két készüléknek. -
junkpod
veterán
válasz
wallace 234 #98286 üzenetére
Nincs rutinom mit lehet LG TV -n állítani. Van egy LG C(?) a családban, azt én üzemeltem be, de nem én használom így nem nyomkodtam szet annyira. Ma ránéztem de továbbra is extrém bonyolult a képbeallítas menü és első olvasásra nehéz megérteni mit akar jelenteni. Már a magenta menü színtől ki tudnék szaladni a világból.
Én később vettem a Sony A83J-t, most használom egy éve. Az LG -vel összehasonlítva, nekem az LG valahogy túl harsány még filmmaker módban is. Például a YouTube piros színű grafikus elemei kivilagitanak a képből, a Sony esetében az csak szimplán piros.
A Sony esetében, mivel a régi plazman is használtam, az autó fenyerot bekaocsoltam, energia takarékos módot nem.
Egyik TV sincs kalibralva, film módban futnak, apró szín és fényerő beállítással, de a Sony A83J lágyabbnak, természetesebbnek tűnik mind linearis tv, mind streaming esetén. A legjobb képminőséget külső coreelec lejátszóról tudja.
Ezek az én tapasztalataim, bizonyítást és gyozködést nem igényelnek. Mobiltelefonos képernyő fotózást és azok ismeretlen képernyőn való elemezgeteset meg végképp semmirekellőnek tartom. -
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #98286 üzenetére
Igen, 1-10 között engedi...meg a 10 is botrányosan alacsony értek hdr és dolby vision esetében ahol 100 az ajánlott..:/
Ha csak simán sdr-re lehetne alkalmazni, az lenne a tuti! -
Quadgame94
őstag
válasz
wallace 234 #95821 üzenetére
Burtálisan túl van gondolva. Mikorszálas kendővel a port letöröljük mi is és ennyi.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #95619 üzenetére
Itthon valószínű az S90D széria lesz a legkelendőbb az ára/tudása/mérete miatt, na pont itt lesz szopás pl. 55/65/77"-os venni!
Pl. vesz valaki egy 77S90D-t, otthon bekapcs után meg szembesül vele, jééé ez nem is qd-oled. Dejólbeszoptam.
#95623 ρσгτσ
az a kérdés, az S91D, S92D, S93D and S94D verziók csak az országonkénti difit vagy a panel fajtát is jelölik majd??? -
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #92380 üzenetére
Hagyjátok szerintem...ahogy elnézem párszor már kiverte itt a biztosítékot...
Pl szerinte a panasonic a legalja ....xd
Vagy hogy plazmár csak a .....-ok vettek...xdd -
PlayMax
nagyúr
válasz
wallace 234 #92368 üzenetére
Egyáltalán nem drága a Sony ,főleg mostanság.
Feletted egy hozzászólással van egy idézet ,próbáld meg értelmezni.Maga a termék annyira bejött ,hogy a másik szobába ahol a G1 van Sony lesz helyette ,majd Januárban….
Boldog karácsonyt kívánok neked is!
-
Sasi001
senior tag
válasz
wallace 234 #91804 üzenetére
Nem kérik a régit? Mivel neki nincs meg.
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #90919 üzenetére
Mindenkinek igaza van a pixel frissítés időt tekintve- ugyanis hőmérő van a panelekben és megvárja míg beáll egy bizonyos hőmérséklet, csak akkor frissít. Tehát ha HDR demókat néztél 4 órán keresztül és izzik a TV
akkor valószínűleg hosszabb ideig vár mire elkezdi.
-
Lajmund
őstag
válasz
wallace 234 #90913 üzenetére
Azért kell mert ő akarja áramtalanitani és ennyi a lényeg. Én is áramtalanitok este kivéve a tv-t azt csak reggel amikor eljovok. Miért? Mert az enyém és az előző tévémet majdnem gariba küldtem közbe csak elég volt áramtalanitani. Azóta mióta minden áramatalanotva van nincs semmi anomália. Jobb ha nincs semmi áram alatt? Igen. Kizár minden hibát amikor nem vagy otthon? Igen. Este semmi se zug világit amikor alszok? Semmi. Birom amikor a mindegy pista beleköt a tudatos pustába mert azt hiszi mindent tud a mindegy ember. Ez nagyon felbasz. Amúgy 7perc a pixelfrissités.
-
bbuffy
senior tag
válasz
wallace 234 #90913 üzenetére
vannak akik ellene vannak a standby energia fogyasztásnak. Illetve sokan az elektroszmog ellen próbálnak így védekezni.
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #90105 üzenetére
Adamantiumból van természetesen!
-
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #89896 üzenetére
Na pont ezért linkeltem a jó öreg C9 eredményeit.. Egyébként a C3 sem tud többet mint a C9- és akkor teszem fel a kérdést: utólag nem kellene az összes kiváló fizetett pribék újságírónak, reviewernek, youtube "szakembernek" egy hatalmas elnézést kérnie azért mert hazudtak éveken keresztül?
Minden áldott évben azt írták, hogy nőtt a fényerő. Nem nőtt, zéró, nuku... a legextrémebb példa: a múmmia 2018-ban kiadott C8-as még világosabb is egy nüansszal mint az idei C3!!! Mi ez, ha nem átverés?
-
dropi
senior tag
válasz
wallace 234 #89669 üzenetére
Köszi, ezt kipróbálom majd, bár tartok tőle, hogy akkor az a "fényesség" tűnik el, amit az oledben annyira szeretek, ami nincs meg még a miniledben sem, hiába több a nit.
De megnézem minndenképp, köszi! -
hunspikey
őstag
válasz
wallace 234 #89669 üzenetére
Természetesen van YouTube premium előfizetésem, mégis szürke az opció, sőt ha nyomni akarom hibát dob : ez a funkció most nem elérhető
Meg mernék esküdni hogy korábbi firmware-rel ez még ment.
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #89093 üzenetére
Lehet ez a qled miatt van! Nekem a hisenset egy Sony x900h váltotta, akkor el voltam ájulva annyira jó volt nézni...most is szinte ugyan ezt érzem az oleddel
.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
wallace 234 #89000 üzenetére
Csúcsfényerő? Fogalmam nincs...
Egyszer belőttem, azóta úgy van.
És igen, én is úgy látom magam is, hogy nagyon magas oled fényerőnél (SDR) egyszerűen "elvész a konraszt", mert minden csak világít ezerrel. Olyan, mint egy neon kirakat. Tkp. ez lenne az "áruházi" mód, amit ugye még a legelején illene kikapcsolni, hiszen azért vettünk oledet, mert szeretjük a "mély" képeket.
Moziban cirka 70-80 nit fényerő van, de senki sem panaszkodott még, hogy rosszul érezte magát, mert túl sötét volt. Nem érdekes?#89001so_ha "szokott lenni" olyasmi mód is, hogy az USB-t ébren tartja. Ilyenkor kb. ennyivel megnő a standby fogyasztás is. Menüben keress rá valamilyen energiatakarékos készenléti módot keresve és kapcsold ki ezt az opciót. LG-n van, ezt tudom..
-
bigdigit
addikt
válasz
wallace 234 #88960 üzenetére
Azért egy autó nem 5-10 év alatt lesz kuka és akár 20 évesen is van maradványértéke. Ami utána ha úgy tartják többet ér majd mint újkorában.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #88877 üzenetére
Alátámasztom. Van aki pl még video guide alapján sem találja meg a kontraszt beállítást, majdnem napi szinten kapok ilyen kérdéseket.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
wallace 234 #88656 üzenetére
Kifutottam az időből...
A fő képen nem csak beégés van, hanem durva tinting és durva banding is [link]. Ezek alapján/tudatában soha nem választanék Samsung oledet, ismerve a szervizük szavahihetőségét és hozzáállását. LG-nél is akadnak gondok, de ők tétovázás nélkül cserélnek akár panelt, akár tévét.
#88661bigdigit nézd meg kérlek, mi van a fenti képen? Nem LG.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
wallace 234 #88656 üzenetére
-
apszi
őstag
válasz
wallace 234 #88462 üzenetére
A próféta szóljon belőled. 😊
-
apszi
őstag
válasz
wallace 234 #88454 üzenetére
Nyugi, ez nem csak LG, hanem kb. globále probléma, csak az LG javította. Hát a többiek?
-
h1mpi
félisten
válasz
wallace 234 #88136 üzenetére
Oké köszi a tanácsot!
-
Tamás34
senior tag
válasz
wallace 234 #88035 üzenetére
Azt sem tudok csinálni! Semmit sem tudok letölteni, de ami levan gyárilag az megy! Érdekes! Hétfőn hívom Lg-t! Mindig így járok, bármit veszek, valami mindig nem jó!
-
Celtis
veterán
válasz
wallace 234 #87565 üzenetére
Már megint olyat állítasz, amiről fogalmad sincs. Egyrészt tisztázva lett, magad is beláttad, hogy nem a garanciajegy, hanem a számlán szereplő megjegyzés miatt tagadta meg a samsung a javítást.
Másfelől az Euronics más, nem kirakati tv-hez is saját garanciajegyet tölti ki (a MM-ban is jártam úgyanígy háztartási gép vásárlásánál). A jótállás jegyen szerepelk egy link, ahol az adott márkához tartozó illetékes szervi elérhetősége megtalálható.
Egy LG OLED-et vettem tőlük másfél éve. Átvételkor csomagoltuk csak ki. Most megnéztem a papírjait és az euronics-es jótállási jegy van kitöltve. A TV dobozában volt LG jótállási jegy, de az üres. Tudtommal a samsungnál is így van. Ők is beteszik a szürke eu warranty cardot a tv dobozába. -
blakey
titán
válasz
wallace 234 #87565 üzenetére
Régi beidegződés a "hivatalos garancia" megléte, a visszaélések miatt évek óta nem kötelező, a vásárlást igazoló blokk, számla fontosabb, minden információ elérhető neten is, tehát szériaszám alapján tudják, hogy az adott készülék honnan van, stb. Évek óta nem kapok gyári garanciapapírt, az eladó által kinyomtatott, de leginkább a vásárlást igazoló blokk, számla a lényeg, de van, hogy az sem szükséges.
-
Tikakukac
titán
válasz
wallace 234 #87557 üzenetére
Ügyfél szempontjából mondjuk tényleg mindegy ki mit gondol vagy mond, mert amíg viszont törvények és jogszabályok vonatkoznak arra, hogy mit és meddig és hogyan kell javítani vagy visszatéríteni, addig itt szórakozhat a Samu, lehet tettetni a hülyét, de max az van, hogy 30 nap után az Euronics visszaveszi a szemetet, számla ellenében kifizeti az ügyfelet, aki vesz egy LG-t ezután és kézcsókolom.
Bármelyik márkaképviselettel volt bajom anno, azért kicsi ország ez, gyorsan megvannak a megfelelő mail címek és telszámok, az mindig segít. Ha nem szürke a beszerzés (nem lesz az) akkor ezt nagyon nehezen tudná lemosni magáról a szerviz. El sem tudom képzelni mekkora lehet az éves keret, ha mostanra már úgy elfogytak, hogy megy a szívózás.
-
válasz
wallace 234 #87557 üzenetére
Néztem az ÁSZF-t [link] de nincs benne ( szerintem ) külön rendelkezés a kiállított termékekre.
-
Tikakukac
titán
válasz
wallace 234 #87551 üzenetére
Mindegy mit írsz a számlára. SN van? Ár van? Törvényileg minden megfelelő adat ott van eladó és vevő oldalról is? Dátum? Akkor ennyi volt. Hogy te még mit karcolsz oda, az a kutyulát se érdekli, de a jogszabályokat meg végképp, mert teljesen ireleváns.
Eladtam az évek több száz kiállított laptopot és eszközt, minimum 10 márkától. Illik kedvezményt adni rá az időből fakadóan, de ezen kívül a sztori ennyi, ezek a cuccok pont úgy kaptak számlát, mint minden más vas. A számlát ismeri a jog, a sajtpapírokat és garipapírokat nem. Az, hogy egy laptop garija elindult x év y hónap z napján online amit azonnal tudsz követni, az sem érdekel senkit. Neked a számlán lévő időpontot kell figyelembe venniük. Jobb esetben még át is írják. Hogy én most a bolti papírra nyomtam egy töltést vagy egy kupac előre Samsung logózott papírra írtam fel, hogy mit vettél és mikor, az szintén egy random dolog volt, mindig a számla a nyerő, és teljesen mindegy, hogy az adott cucc dobozból lett frissen vágva, vagy már egyszer kiszedtük valakinek megmutatni vagy éppen a kiállítótérben volt. Ez csak a vevőre tartozik, hogy így is kell-e neki és ha igen, akkor milyen árat dob rá. A szerviznek a dolga, hogy a szutyok papírnehezékeket megjavítsa, egy darab szó nélkül. Ennyi a felállás.Ez minden, csak nem az ügyfél baja. Ha a TV-k szürkézve vannak (volt most közeli vásárlás, ott hazai nagyker matricája volt még a dobozon) akkor is max az van, hogy ok, akkor megoldja a bolt saját hatáskörben. Ez is egészen szépen szabályozva van. Ha nem teszi, akkor mivel vele vagy szerződésben ezért rajta szépen le lehet verni.
Amit a Samsung művel a hazai support oldalról, az elképesztően vérlázító, független ettől az esettől.
-
blakey
titán
válasz
wallace 234 #87551 üzenetére
nem
ki állított, hanem kiállított, ettől függetlenül, ha másképp nem is, a kötelező 1 évben mindenképp jár a szerviz, nincs itt miről vitázni, illetve van, a Samsungot szépen "felb@szni" minden lehetséges fórumon, mert egy általuk gyártott készülékre jár a garancia, nem "Huan" gyártotta a sarki műhelyben. az Euronics meg valószínűleg el fogja intézni a szervizelést. -
Tikakukac
titán
válasz
wallace 234 #87506 üzenetére
Nem kevés év kisker-nagyker után le sem merem írni mennyi hiba van ezzel az írással.
Maradjunk annyiban, hogy már ott a gond, hogy garijegyet kérnek, mint olyat. Számlád van? Van. Helyesen van kitöltve, adatok rajta? Igen. És itt a sztori vége, jogszabályi kötelezettségeidet teljesítetted. Pont.
Ha az Euronics szürkeimportosan vesz és ad el TV-t, na akkor rinyálhat max a Samu. Viszont mivel ez nem áll meg, ezért hagyjuk már. Irodában is fent van a pokoldrága okostábla és a Samsung gyakorlatilag annyi supportot tud adni mellé, hogy indítsd újra, frissítsd. És vége.
-
junkpod
veterán
válasz
wallace 234 #87512 üzenetére
Hát ha az Euronics egy "not for resale" bemutató darabot értékesített az nem a Samsung hibája.
Az áruházi üzemmód folyamatos használata érthetően nem otthoni felhasználás. -
Celtis
veterán
válasz
Attól, hogy egy bolt saját jótállási jegyte állít ki, az nem jelenti, hogy nem gyári a garancia. Rá van írva a javításra kötelezett szerviz elérhetősége. Csodálkoznék, ha másmilyet adtak volna, mint a nem kiállított tv-khez.
Az elutasítás oka sem a jótállási jegy volt. -
alaves
addikt
válasz
Igen, így van, már alapból ennek a problémának sem kellett volna előállnia. A garancia papír egy dolog. A számla a döntő, amely alapján az értéknek megfelelően 3 év gyári garancia törvényesen jár.
(Egy pozitív példa: a Philips hozzáállása ismerősöm garanciális meghibásodott 804-ese kapcsán: "Természetesen csereutalványt adunk, mert nem áll módunkban kockáztatni azt, hogy a következő TV vásárlásakor ne Philips terméket válasszon") -
phranxinatra
aktív tag
válasz
wallace 234 #87477 üzenetére
Azt hiszem igen. Ugyanaz minden, mint egy bontatlan készüléknél. De most egy 2 hónapja vásárolt tévéről van szó. Miután a Samsung lepattintott, hívtam az Euronicsot, ügyfélszolgálatos tök profi volt, kérdezte, mit preferálnék, javítást, visszafizetést vagy cserét, mondtam hogy a cserét, felvette a jegyzőkönyvet, korrektül beleírt mindent. Aztán hétfőn küldtek egy emailt, hogy keressem megint a Samsungot, adtak egy ügyfélkódot, amire hivatkozni kellett, Samuék bekértek megint minden dokumentumot és újból lepattintottak, hogy ez akkor sem garanciás. Persze újra Euronics, megint felvették a panaszt, azóta csend van. Arra gondoltam, hogy hétfőn visszaviszem a boltba, de már hazavinni, kicsomagolni sem volt egyszerű műsor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged