- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FragMaster
addikt
válasz
GalaHU #107928 üzenetére
Neked válasz, de mindenikek szól, aki hasonló cipőben jár frissítés után.
Redditről ez a módszer bevált, működik minden újra:
I just solved this issue after trying countless times with solutions like changing DNS, unplugging, etc. It seemed that nothing worked. What worked for me (although it may just me a fortuitous event) was
disabling the WiFi connection
opening the Terms of Service directly from the settings menu
TV says that it needs an internet connection and suggests to activate it
press yes to go directly in the connection settings, activate WiFi and connect
go back to terms of service in the settings menu
TOS suddenly appeared on the screen -
FragMaster
addikt
válasz
GalaHU #107924 üzenetére
Valami félrement a webos24 tegnapi frissítési körével. Oled generáció függetlenül mindenkinél. Reddit tele van a dologgal.
Reggeli válasz LG-től, nekem:
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Elnézését kérjük emiatt, a mai nap már rengeteg ilyen bejelentést kaptunk, a legutóbbi frissítésben valami hiba lehetett és az illetékes kollégáknak ezt már továbbítottuk, valamint dolgoznak az elhárításon. Egy kis türelmét tudjuk csak kérni jelenleg. -
sub71
aktív tag
-
krx21
nagyúr
válasz
GalaHU #70754 üzenetére
Én most vettem a gyári Xbox fejest. E9 is tudja..
Xbox Wireless Headset
Egyedül a PS5 nem tudom, hogy tudja e…
Szerintem a fejes rendben van, olvass teszteket róla… -
junior19
senior tag
válasz
GalaHU #65934 üzenetére
A csatornák lekeresése, sorba rendezése nincs benne a szerelésben, azt neked kell megcsinálnod. S mielőtt erre rákérdeznél, gondolj bele, hogy más területen tevékenykedő személytől nem elvárható, hogy különböző tévékészülékek beállítását ismerje. Lehet akkor fog látni először ilyen Lg készüléket.
A szerelőnek a kültéri szerelést és a kábelezést kell megcsinálni, ha szolgáltatói vevőt kérnek, azt beüzemeli, az egyébként is automatikusan megcsinál mindent. Ha a megrendelő saját készülékben szeretné használni a kártyát, akkor az eszköz beüzemelése az ő feladata.
De hogy egy jó hírrel is szolgáljak. Ha megrendeled a szolgáltatást, s beüzemelik, az LG tévékre van Direct One App, amit a kártyás előfizetéssel is tudsz használni. Ott fix csatorna sorrend lesz, s azt hiszem 4-5 készüléken tudod használni. Az Appban viszont nincs a teljes csatornalista, kb 90 csatorna található benne. -
Chaser
legenda
válasz
GalaHU #63059 üzenetére
nem parázok, elővigyázatosságnak hívják ezt a fogalmat - én leginkább hülyeségnek az ellenkezőjét, ha valaki bontatlanul átvesz ilyen értékű/ennyire törékeny tárgyat, de az az ő baja, nekem biztos nem okoz kárt vele
én nem a sérólés mentes csomagolásért kívánok kidobni pár száz ezer ft-ot, hanem egy sérülés mentes oledért, azt meg nehéz látni zárt csomagolásban ( : de mondtam mindenki maga tudja -
autós mókát pedig nem tudom most megoldani, hadd ne részletezzem mért - nem azért mert nincs pénzem bérelni valamit -Lackooo84
ez lenne az alap szerintem is ilyen termékenél/árnál, nemhogy erre szót vesztegetni meg mi a futár dolga
kíváncsi vagyok hány futár venne át ilyen dolgot másik futártól ha magának venné, anélkül hogy megnézné a csomagolás nélkül mit is kapde tényleg off end, drukkoljatok legyenek tisztajófejek' a futárok ( : már nagyon gyűrnék egy kis forzá
-
-
-
gulyasa
őstag
válasz
GalaHU #61999 üzenetére
Már én is megtanultam, hogy az IN START menüben vannak az általad keresett paraméterek.
Van hozzá manual - illetve valójában ez egy szerviz leírás, amiben van egy rész, ahol szó van erről a távirányító családról. Ezen rajta van az LG logó, és gondolom ugyanúgy működik, mint a te utángyártottnak látszó példányod...
https://manualzz.com/doc/o/v4m04/lcd-tv-service-manual-svc-remocon
https://www.manualslib.com/manual/790249/Lg-15lc1r-Zg.html?page=15#manual -
freddirty
senior tag
válasz
GalaHU #61932 üzenetére
1 boxom meg két conax CI van, mert nem lehetett régebben három CI. Így tegnap azzal is telt az időm, hogy költöztettem a boxot és raktam be CI-t ami újabb csatornarendezési problémákat generált. De ahova ment a box ott meg így eggyel kevesebb HDMI lett, ergo ott majd cserélgetni kell a madzagot... Nem elég a 4 HDMI sehogy sem
-
junkpod
veterán
válasz
GalaHU #59051 üzenetére
Inkább tapasztalat érdekel, ha vett már vki ilyen "újszerű" terméket edigitalban, csalódott-e?
Más, most, hogy lett családban oled, nézegettem a képét, összevetve a pana S30-cal. Hát nem vagyok meggyőződve, hogy kell ez nekem (méret és felbontástól eltekintve).
Számomra zavaró, hogy olyan LCD-s feelingje van: elmosott részletek, kontúrosodás, a tömörítési hibák kiemelése...
Plazmáról váltók mit tapasztaltak? -
MultiDoodad
aktív tag
válasz
GalaHU #58905 üzenetére
Igazából mind a kettő “jelentős” ugrás a a7 gen2 procihoz képest.
Megnéztem több tesztet CX C1 versenyben és tényleg minimális az eltérés, sőt volt ahol kontrasztban jobban teljesített sötétebb helyeken a CX. Szóval mostani akcióval 1170€ ért tudom elhozni a CX 55” 2021-es gyártásút, szóval a CX marad. Nagyon szépen köszönöm. (Azért sajnálom szegény B9-m)
-
Pro Koryak
addikt
válasz
GalaHU #57033 üzenetére
Vagyis lehetne egy krva jó tévéd, de inkább választottál egy jobb oprendszert
Hát nem tudom, nálam megjelenítőnél a képminőség az elsődleges szempont.#57019 salapp
elállásnál mindkét költséget megtérítik ill. meg kell.#57012 Haart
lesz a Hisense H9G is, natív 144Hz panellel gamereknek -
daneel_hu
addikt
válasz
GalaHU #56991 üzenetére
"Azért az elég nyilvánvaló hogy OLED-et az a szűk réteg veszi akit érdekel a technika, nem utolsó sorban meg ki is tudja fizetni az árát. "
Ez igaz.
De éppen ezért sokan abba a hibába esnek, hogy ez egy tartós befektetés a pénzünkkért.
Pedig ez is sajnos egy műszaki cikk, amely értéke évek alatt 0-ra redukálódik. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
GalaHU #53805 üzenetére
A CX utolsó frissítése is egy kalap szar lett, a tv nem kapcsolja be az erősítőt bekapcsoláskor, 10-ből 7 alkalommal biztosan. De ilyenkor a tévén sincs ám hang. Két megoldás van, vagy kézzel bekapcsolom az erősítőt (Marantz 8012) és még olyan is előfordul, hogy még ekkor is tök süket, vagy tv ki-be kapcs.
Vagy kell egy factory reset, amihez kicseszettül nincs kedvem, mert nem biztos, hogy megoldaná a problémát. Seggfej, hozzá nem értő banda van az LG szoftverrészlegnél, ez már többször kiderült.---------
Szerk:
Ha shield pro-t, vagy apple tv-t kapcsolom be rögtön, akkor mind a két eszköz bekapcsolja a tévét és az erősítőt is, nyilvánvaló, hogy a tv új frissítése rossz, mert már frissítéskor is hangproblémák voltak, de legalább egy csomó hülye új szabályt el kellett fogadni... -
GalaHU
addikt
válasz
GalaHU #53788 üzenetére
Egyre inkàbb úgy érzem ez a TV lesz, valamit elb@sszarintottak az új (10-es) firmware-ben. Tegnap a család másik C9-én amit csak filmnézésre és konzolozásra használunk XSX-en is előjött egy hasonló hiba: A box menüje simán bejön, indítanám az AC : Valhalla-t, a baltás háttere felvillan pár mp-re, de mire maga a jàték betöltődne már megint csak a képkereteket lehet csodálni.
Annyiban jobb a helyzet, hogy a nagy X gombbal a konzolmenü feljön, vissza lehet lépni a főmenübe. Innen egy másik játékot indítva (WRC8) nincs semmi gond, sőt ismételt próbálkozásra az AC is elindul... -
janos666
nagyúr
válasz
GalaHU #51210 üzenetére
A C9 valódi G-Sync Compatible. Benne van az LG firmware-ben az nVidia hitelesítési kódja. Ugyanakkor AMD oldalról nincs meg ugyan ez.
A CX-nél megvan ugyan az az nV-től és extraként egy hasonló aláírás az AMD-től.
Gyakorlatilag VGA oldalról FreeSync = G-Sync Compatible = HDMI VRR, viszont
FreeSync 2 / Premium > FreeSync (v1, nem prémium), tehát a CX tud olyat is (legalább is papíron és hitelesítések szintjén), amit a C9 nem (de gyakorlatilag igazából mindegy).
A lényeg, hogy igazából a C9-et is rákötheted AMD kártyára és lesz VRR, de papíron nem FreeSync-es, ezért nem várnék FreeSync diagnosztikai menüt.Zavaros, mert a FreeSync / G-Sync néha puszta "reklámnévként" jelenik meg a VRR fogalom helyett, míg máskor van valami tartalma is a megjelölésnek. Kontextus függő...
-
janos666
nagyúr
válasz
GalaHU #51208 üzenetére
Próbáltad már 05.00.03 firmware-el? De nem hiszem, hogy bejön. Olyan szempontból semmi értelme, hogy a C9 nem támogatja a FreeSync-et, ez pedig eredetileg egy FreeSync diagnosztikai OSD (lehet, hogy van G-Sync verziója is, de ez nem az). Noha mikor AMD kártyára kötöd a C9-et, akkor az AMD driver CP FreeSync-nek fogja nevezni, ugyan úgy, ahogy az nV driver CP G-Sync-nek, de ettől még ez igazából mindkét esetben HDMI VRR lesz. A CX-en a FreeSync egy bővebb, explicit dolog, mert a FreeSync 2 / Premium az több, mint a VESA A-Sync, vagy a HDMI VRR: egy tágabb funkcionalitás és hitelesítés halmaz (bár szükség az nem igazán van rá ezen a TV-n, de attól még a különbség létezik, még akkor is, ha gyakorlatilag csak marketing értéke lehet).
-
janos666
nagyúr
válasz
GalaHU #51129 üzenetére
A legtöbb játék esetén futás közben most sem tűnik fel, vagy zavar igazán. Inkább csak akkor látom, ha durván ugrál az fps a menükben, töltőképernyőkön, stb, viszont ott gond nélkül tolerálható is.
Ugyanakkor futottam már bele olyan játékba, ahol gyakran elő kell hozni valamilyen in-game menüt, és már attól is ugrál az fps (pl. RPG játékban előhozom az inventory menüt, stb), bár ez gondolom ritka (sőt, ott más okokból nem az alapértelmezett renderert használtam, hanem áterőltettem DX9-ből OpenGL-be). Ez volt a Pillars of Eternity.
A határeset az pl. a Control című játék volt, ahol viszonylag hosszan és durván darálja a frame-time tüskéket a játék, mikor előjön a menü (amit néha elő is kell hívni), és szinte végig sötét az egész játék, így ott rendszeresen láttam, ahogy villódzik.Szóval összességében ez inkább olyan, hogy létezik, észre lehet venni, néha akár zavaró is tud lenni, de azért tolerálható. Nyilván jobb lenne, ha elkendőznék az észlelhetőség határára, de így is jó játékos monitornak.
Viszont... Talán a játékfejlesztők is elkezdhetnének esetleg odafigyelni erre, hogy az in-game menük matatása ne okozzon hektikus fps ugrálást (a játékok nagy részében szerintem ez most is így van, és én épp csak pont belefutottam pár rossz példába, mikor megjött a C9).
#51151 gulb - Na, a VRR-t ne szarozzuk azért le. Az nagyon jó dolog.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
GalaHU #51134 üzenetére
Ez már egyéni érzékenység kérdése, ez a legjobb videó amit találtam a jelenségről: [link]
Nekem ez a mértékű gamma shift már iszonyúan zavaró (és elismerem, hogy kényes vagyok ezekre), egy 1.3 millás CX77-től meg kifejezetten rosszul esne!@NYPD érinti persze, a problémát maga a panel okozza. 120Hz + VRR egyelőre amiről szó van, elvileg 60Hz oké, de jöjjenek meg a konzolok és meg lesz a tömegtesztelés. Jelenleg az egész világon pár ezer kártya van (rtx 3000) a készlethiány miatt és már ennyi a pörgés, gondoljatok bele mi lesz 50.000 konzol kiömlésekor, ha ps5 is gatya.
-
alaves
addikt
válasz
GalaHU #50664 üzenetére
Egyetértek, játékhoz is és PC monitorként is még az 55"-es is éppenhogy megfelelő 2160p felbontással 50-70 cm-ről. Csak egy példa: egyéni szövegméret (DPI) nálam 165%-on van a kényelmes olvashatóság kedvéért.
Nem értem mire ez a 48"-as mizéria(persze lehet 1080p-re is állítani, de akkor meg minek az UHD TV
)
-
chris0000
őstag
válasz
GalaHU #50483 üzenetére
thx. pont most szembesültem vele, h milyen a játékmenet mikor van egy 144Hz-es kjelződ és 144 fps-el fut a játék... ezt most csak FHD-ban néztem mert vettem egy Lenovo Legion laptopot és kicsit átértékeltem, h milyen is a smooth játékmenet... te jó ég..ég és föld a különbség... mikor semmi nem mosódik el a környezetben ha egy karakterrel bármilyen mozgást végzek, vagy ahogy írtad Te is.. autós játékokban... Dirt Rally, Battlefield 4, Desperados 3 is szinte max beállításon hozza a 144fpst, még egy Diablo3-hoz is kedvet kaptam ami 8xMSAA-val egyből szép lett..
nah ezért érdekel engem is a 4K/120fps.. persze ez nagyon nagy ugrás főleg pénzben és már kb. minden hardver limites lesz, mert nem lesz elég, h 4K is meg 120fps is legyen... üdv.
-
chris0000
őstag
válasz
GalaHU #50481 üzenetére
thx az infot ez most jól jött... én is váltanék 3080-ra, meg egy C9-re vagy CX-re és jó lenne tudni, h h alakulnak itt a gyakorlati dolgok... egyelőre nem jól, ahogy írod...
talán már nem kell sokat várni a friss firmwarere... milyen játékokat néztél ahol tudta a 4K/120fpst a 3080? pont azon gondolkodtam, h baromi erős hardver kell ehhez a szinthez és nem lesz olcsó az upgradem... aztán még ott lesz a PS5 téma is a HDMI 2.1-el mert azt is tervezek majd venni, de ez is más téma... ezt csak azért írom mert ott is kiváncsi leszek, h h indul majd a gyakorlatban... thx. üdv.
-
szabeska
addikt
válasz
GalaHU #50368 üzenetére
A gsync nem megy, a 120 hz es/vagy 4:4:4 valasztasa eseten pedig "lebutul" a kep ycc-be, homalyos betuk stb. Neten sok helyen irjak, en is tapasztaltam. De ez csak a 3000-es kartyakat erinti. Foleg a gsync zavar. A szinkulonbseg pedig: most ugye nv vezerlopultban legfelul a "(nativ)" jelzovel ellatott helyen allitod be a felbontast 4k-ra, de ekkor 60hz a plafon. De ha legorgetsz a PC felbontasokhoz, ott van 4k 120hz opcio, node ekkor lebutul a kep. Az fw ezt (is) javitja majd, gondolom a "nativ" reszlegen is valaszthato lesz a 120 hz, butulas nelkul.
-
szabeska
addikt
válasz
GalaHU #50358 üzenetére
Meg, de ebbol public fw csak novemberben lesz. Hdtv-s csoka raadasul irta twitteren, hogy a pc mod banding ugyanolyan szar maradt a nagyobb savszel ellenere is, tehat maga a pc mod szar. Azt irta, mehet az rgb a videokartyarol, csak ne pc modban, hanem barmelyik masikban. Amit nem ertek, mert csak ugy van 444. Na mindegy, en mar elengedtem, majd kitesztelem magam az uj fw-vel.
-
szabeska
addikt
válasz
GalaHU #50320 üzenetére
Azt esetleg tudod, hogy c9-en elmulhat e vegre a banding pc modban, ha jon az uj fw, vagy eleve a tv pc modjaval van baj, amin nem segit a 3080 hdmi 2.1 kepessege sem? Nekem mar van 3080-am, csak azert. Full rgb-hez pc mod kell ugye, de jelenleg nem hasznalom a pc modot a fent emlitett problema miatt.
-
Segal
veterán
válasz
GalaHU #49546 üzenetére
Esélytelen dolognak tartom hogy csütörtökön már lesz kártyád
Persze legyen, de olyan kevés készlettel fognak indulni hogy legjobb esetben is online tudsz egyre lecsapni, az meg legjobb esetben is másnap lesz az üzletben
Én a saját ampere kártyámat inkább majd novemberre tervezem amikor már nagyjából realizálódik a piac és lesz is kártya, meg beáll az ár. Legvégül meg addigra a navi-ról is kiderül minden, de be is fejezem mert ez itt nagyon OFF -
Northlorien
tag
válasz
GalaHU #47081 üzenetére
Bomba jó kérdés. Nem tudom, hogy mennyire jó a plex, de egyvalamiről tudok amit a külső lejátszó jobban tud. Bedugod, összekötöd és működik. Nincs szettingelés, nincs streaming probléma, vagy hálózati késés, vagy minőségbeli romlás, és nem gondolkodom azon, hogy hol lehet a gond. Szóval elsősorban kényelmes, és nem ér nekem annyit munkaórában, hogy szettingeljem, bosszankodjak, figyeljem, állítgassamt stb. Telefonról elindítom a film vagy sorozat letöltését, és amikor leülök akkor minden működik, HDMI-n keresztül nincs hangbeli mindőségromlás Zidoo -> Erősítő és kész, TV kikerülve. Ezért nem érdekelt annyira az LG earcja sem. Számomra nem egy tudásbeli kérdés ez, vagy nem tudom hogyan magyarázzam, ez vált be, ez működik jól a legkevesebb fejfájással. A Plexről, nyilatkozzon az aki használja rendszeresen, az engem is érdekelne, hogy simán lejátszik-e bármilyen UHD HDR anyagot illetve a hang az simán átjön 7.1-ben vagy sem.
-
Segal
veterán
válasz
GalaHU #44079 üzenetére
Én most elnapoltam a dolgot. Végülis ampere érkezéséig úgysem fontos a dolog. Ha itt engedékenyebb lett volna az ember akkor megszabadítottam volna hogy legyen hely valami új CX-et kiállítani, de ha ennyire nem akarnak engedni akkor azt mondom hogy nem létszükséglet a vásárlás. Lesz még lehetőség. Akármikor felkerülhet apróra is 1, vagy jöhet valahol valami kedvezmény. Elsődlegesen úgyis a CX48 van kinézve.
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
GalaHU #43780 üzenetére
Nekem 2080 Ti van a gépbe mellette ryzen 2700x és 1440p-ben közeped beállításon ugrál 63-114 között szaladgál az ac od.....
COD,R6, Dota, ezekben simán megy a 120 fps, de AAA-s játék főleg ubisoft játéknál ritkán van meg a max fps.
4k-ban nem is gondolkozom, nekem tökéletesen megfelel az LG B9-n a 1440p, egyszerűen gyönyörű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest