Hirdetés
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Linkh
tag
Sziasztok! Pár napja vettem egy Lg oled c41 tv-t. Ha optikai kábelen keresztül kapcsolom hozzá a soundbart,akkor a tv távirányítója nem akarja működtetni a hangerőszabályozást, viszont a régebbi lg távirányítók igen. A tévén egyébként látom a minusz/plusz jelet, amikor nyomkodom a hangerőt,de a soundbarnál semmi. Ha HDMI kábellel kötöm össze,akkor működik rendesen az új távirányítóval is. Univerzális távirányító beállításoknál beállítottam, hogy optikán jön a soundbar,de így se működik. Erre van valami megoldás, hogy optikán keresztül is működjön a hangerő szabályozása?
-
-
Sziasztok!
Csak tv adás és pl Netflix használatra szerintetek mennyire jó egy LG oled65b4 most 450K-ért? Beégés előfordul még?Köszi!
-
KTTech
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
De ha ez így van akkor most a panel natív fehéregyensúlya elszállt a faszba mivel a kék komponens lett duplázva ami még hidegebb fényű pixelt fog eredményezni nem?
Nem fog, mivel eddig 2 kék és 1 sárgászöld+vörös+zöld-es réteg volt, most pedig 2 mélykék, 1 zöld és 1 vörös réteg lesz.
-
hunspikey
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Áh értem már, szóval minden egyes subpixel a színszűrő kivételével kotta ugyan azzal a rétegstruktúrával rendelkezik azaz eleve egy egymásra pakolt rgb réteg ami eredőként ad egy valamilyen fehéret. És azokat az így lerakott rétegelt világító modulokat színszűrőzik ha R vagy G vagy B alpixelnek kell lennie. Világos! Köszi!
De ha ez így van akkor most a panel natív fehéregyensúlya elszállt a faszba mivel a kék komponens lett duplázva ami még hidegebb fényű pixelt fog eredményezni nem?
Eddig 9100 K volt a natív most majd lesz 15.000 vagy még több?
Ezt csak azért vetem fel mert így valóban könnyű iszonyú panel natív wb-re vonatkozó fényerő értékeket bemondani de a végén amikor tv lesz belőle d65-ön alig lesz jobb...
-
Syz
senior tag
Ez a VRR darabos probléma még mindig fennáll az Nvidia részéről?Ma lettem új tulaja egy QE65S90D-nek,most próbálgatom éppen.PC-re átnevezve a HDMI1,NCP-ből bekapcsolva a 4K - 144 Hz,de nem igazán érződik smoothnak,inkább darabosnak.120 Hz-re visszaállítva nincs ilyen jellegű probléma.
-
-
GalaHU
addikt
válasz
FragMaster
üzenetére
Köszi a tippet!
Nálam estére “magától” megoldódott, hagyta frissíteni az app-okat és utána ment.
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Azt el tudnád magyarázni hogy a panel fotókon illetve ha közel hajolok egymás melletti WRGB pixel struktúrát látok. Ehhez képest ezek az ábrák úgy ábrázolják mintha egymáson helyezkednének el. Előtte meg pár éve arról volt szó hogy igazából nincs is RGB mert minden csak színszűrős ultraibolya dióda.. Hogy van ez ténylegesen?
-
eL Geri
őstag
válasz
mimic1979
üzenetére
Én egy Denon 1800-at használok egy 10-12 éves Panasonic plazmával, ami még csak sima ARC-os.
Én azt akartam elérni, hogy a ki/be kapcsolás ne legyen összekötve. Mert nem mindig kell a TV mellé az erősítő is.
Első napokban szenvedtem vele. Mert vagy mindent elvesztettem, nem csak a CEC-et, hanem az ARC-ot is, vagy bekapcsolgatta.
Aztán azt sikerült kitapasztalnom, hogy számít a lekapcsolási sorrend. Most ha megy az Xbox + erősítő + TV, akkor legelőször az erősítőt kapcsolom ki a nap végén az előlapi gombjával. Bekapcsolásnál meg mindent bekapcsolok előbb és az erősítő az utolsó. Így konstans jól működik.De ez valszeg csak pont az én TV-mel van így párban.
-
krx21
nagyúr
válasz
mimic1979
üzenetére
Ami biztos, hogy valami a határon táncol. Nem jön össze mindig a teljes hdmi kapcsolat felvétel. (Ha ok akkor jó, de mikor újra meg kell történnie nem biztos, hogy jó lesz..)
Esetleg próbálj meg áramtalanítani, és utána újra csatlakoztasd a hdmi eszközöket.
Én még a tápkábelt is meglóbálnám megfordítani.
(ki lehetne mérni műszerrel hogy a szerencsésebb) -
-
mimic1979
aktív tag
-
mimic1979
aktív tag
Kicsit Off a téma, de némileg idevág.
Adott egy G4-es (1 napja lóg még csak a falon), és egy Denon X-3800H.
Az ARC van hogy működik van hogy nem.
Az elődje egy C1-es volt.
A C1-nél ahogy átváltottam azonnal megjelent a jel az erősítőn. (ugyanaz a kábel)
A G4-nél ez sajnos nem így működik.
Találkozott valaki hasonló problémával?Amit bekapcsoltam: CEC - OK.
Erősítőben már mindent engedélyeztem az ARC-hoz kapcsolódan.
Észrevétel: amikor összekötöttem a TV-vel az erősítőt a HDMI portot azonnal elnevezte PS5 játékkonzolnak, és nem az erősítőt ismerte fel.
Lehetséges hogy itt lesz a hiba?
A hang természetesen "áthaladásra" van állítva.Építő válaszokat előre is köszönöm
-
Zen_Ronin
tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Sajnos nekem csak a reset oldotta meg.
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21
üzenetére
Nekem ez csak onnan jött hogy a Sony egyértelműen ezt állította és kérte a tulajokat hogy ne futtassák gyakran.
Mivel nem vagyok panel fejlesztő mérnök igazából fingom sincs személyesen.
Én azt hittem ezidáig hogy a kis és a nagy kompenzáció között az a különbség hogy a nagy visszavesz a fényesebb jobban reagáló pixelek fényerejéből, ezzel a sötétebb pixelek fényerejére hozza az egész képet ami így homogén lesz de fényerő vesztés lép fel mivel a legjobban elöregedett legsötétebb pixelek fogják meghatározni a tv új fényerejét.
-
Zen_Ronin
tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Nos ... beszéltem az LG supportal.
A megoldás:
Factory reset, majd újraindítás után a hálózati kapcsolatoknál letiltani az IPv6 -ot.
Ennyi volt.
Persze szívás mert mindent ismét be kellett állítanom.
Az erősítőm sajnos továbbra sem megy az LG távirányítóval,
/most optikai kábelen lóg, talán ha HDMI és eARC akkor menni fog, de egyenlőre ezzel nem kapálózok/ de legalább a T-homos beltéri igen. -
krx21
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
Miért venne el a panel élettartamából?
A másik, meg az, hogy szerintem nincs olyan, hogy nagy vagy kis kompenzáció…
Annyi a különbség, hogy az egyik esetben a meleg panelt vizsgálja, a másik pedig a lehűlt panelt. Az pont azért hosszabb ideig tart, mert megvárja, hogy lehűljön a panel…
De ha van más, új hivatalos infó, szívesen veszem… -
walter70
tag
Sziasztok,
a 77-es C4-esekhez minden esetben csomagolják a lábat? Valahol olvastam,hogy van amelyik csak fali tartót kap.
-
Partz
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
"Hát ha abból indulunk ki, hogy a negyedik tandem réteggel olyan fényerő jött, hogy el lehetett dobni az MLA-t akkor vélhetően brutál jó lesz. A kék szín mindig is az Achilles ínje volt az OLED-nek, nevetséges 80 nit körüli maximális szín fényerővel, ezt most duplázzák szerintem."
Nem a 4 tandem réteg (amiből 2 kék) miatt nő a kék fényereje hanem, mert új kék oled anyagot vezettek be, mint ahogy a vörös, zöld rétegezés is új. Egyébként a tavalyi woled panelek is pontosan 2 kék réteget tartalmaztak.
Azért az a 80 nit nem olyan rossz ha belegondolunk, a kék messzi a legsötétebb komponens a három alapszínből. Az 1000 nites rgb fehérfényhez nagyjából az alábbi fényerő értékek társulnak komponensenként lebontva; Zöld: 720 nit + Vörös: 210 nit + Kék: 70 nit. Ez egy körülbelüli arány, nem néztem utána pontosan. -
apszi
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyszer már megpróbálta, de egy ugró-forgó kombóval elvetődtem előle.

Csak azért volt érdekes számomra ez az oled 4 órás pixel tisztítás, mert még sosem hallottam relét, vagy bármi jelét, hogy csinálná (ami egyébként egyáltalán nem baj, ha műkszik a dolog
).MINDENKI:
Játékos lelkületűeknek érdemes még óvatosnak lenni a frissítéssel (Lg), sokan panaszkodnak a bekapcsolt VRR mellett ~60-70 fps közötti szaggatott mozgásra. -
FragMaster
addikt
válasz
GalaHU
üzenetére
Neked válasz, de mindenikek szól, aki hasonló cipőben jár frissítés után.
Redditről ez a módszer bevált, működik minden újra:
I just solved this issue after trying countless times with solutions like changing DNS, unplugging, etc. It seemed that nothing worked. What worked for me (although it may just me a fortuitous event) was
disabling the WiFi connection
opening the Terms of Service directly from the settings menu
TV says that it needs an internet connection and suggests to activate it
press yes to go directly in the connection settings, activate WiFi and connect
go back to terms of service in the settings menu
TOS suddenly appeared on the screen -
Csandi
addikt
-
-
Peat76
őstag
Főként játékhoz, PlayStation 5 Pro, Series X és filmekhez??
LG C4 vs SAMSUNG QE65S90D
-
blakey
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
…a gép kábellel van, a TV pedig wifin.
- ettől még egy hálózatban vannak. Indítsd újra a routert. -
Celtis
veterán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ezen a LAN kábel nem segít. Másrészt streaminghez semmi szükség a gigabites LAN-ra.
-
Dwatti
addikt
Sziasztok !
500 ezer forint alatt 75' méretben tudtok ajánlani Samsung vagy LG tv-t amit megéri megvenni ? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ethernet->USB átalakító.
-
spleenszuru
őstag
Ez lehet némileg off lesz, na de a TV OLED, amihez a kérdés jön, még akkor is, ha most nem a kijelző a lényeg.
Létezik valami trükk/mód/eszköz, hogy vezetékkel varázsoljak a TV-be gigabit internetet a routerből?
A Disney+ nem ismeri el a TV-m, mint egy háztartásba tartozó eszközt, és nem akar beengedni, pedig egy internet hálózaton van a géppel, csak a gép kábellel van, a TV pedig wifin. -
Partz
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
"Zárójeles megjegyzés, hogy az MLA nem csak a fehér max fényerőn hozott hanem a szín volumenen is hiszen mind a 4 pixel fényerejét növelte ezért color gammutban is fejlődést hozott. Ezt akkor most elveszítjük?"
Nem veszítjük el, nem csak a fehér fényét emelték az új panelszerkezettel, hanem az összes alapszín fényereje is növekedni fog, ugyan olyan arányban.
"Color gammut"-ban az MLA semmi fejlődést nem hozott. "Color volume"-ban viszont igen, mivel nőtt a színek fényereje.
Ezzel az új rgb rétegezéssel viszont nőni fog a color gammut is, nem éri el qd-oledet, de 80%-körüli rec.2020 értékkel szerintem nem lövök nagyon mellé. Viszonyítás képp a régi (mla)-woled 75% volt, qd-oled 90% körül mozog. -
KTTech
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
Zárójeles megjegyzés, hogy az MLA nem csak a fehér max fényerőn hozott hanem a szín volumenen is hiszen mind a 4 pixel fényerejét növelte ezért color gammutban is fejlődést hozott. Ezt akkor most elveszítjük?
Nem veszítjük el, sőt a colour gammut még nőni is fog, illetve jobb lesz a színek szeparációja, sokkal jobban fog hasonlítani a régi plazmákra és a QD-OLED-ekre. -
GalaHU
addikt
válasz
FragMaster
üzenetére
Legalább dolgoznak rajta... Mondjuk az én webOS-em a TV szerint 23.20.56-os, szóval kíváncsian várom a 24-est...

Addig meg lehet konzolról vacakolni...
-
FragMaster
addikt
válasz
GalaHU
üzenetére
Valami félrement a webos24 tegnapi frissítési körével. Oled generáció függetlenül mindenkinél. Reddit tele van a dologgal.
Reggeli válasz LG-től, nekem:
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Elnézését kérjük emiatt, a mai nap már rengeteg ilyen bejelentést kaptunk, a legutóbbi frissítésben valami hiba lehetett és az illetékes kollégáknak ezt már továbbítottuk, valamint dolgoznak az elhárításon. Egy kis türelmét tudjuk csak kérni jelenleg. -
hunspikey
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Na jó, de ha a G5 is atom nagyot villan, akkor senki nem akar majd G4-et csak aki olcsón akar beszállni, pont ahogy a G2 esetén volt.
Ha úgy lesz ahogy jóslod akkor az csak azt fogja jelenteni, hogy a G2-vel annyira túl készleteztek a kereskedők nem sejtvén hogy mekkorát fog szólni a G3, hogy iszonyú készlet maradt az országban. Lehet már a G4-el ellátási / készletezési gondok vagy óvatosság van és nem lesz ekkora mennyiségben jelen.. lehet.. Meglátjuk..

-
eL Geri
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Sajnos nem értek veled egyet. Én félek, hogy úgy el fog tűnni a G4 a piacról, mint a huzat. Legalábbis a 77-es méret. Az LG saját webshopjában kb. 1-2 óra alatt mindig el is viszik ezt a terméket, amikor nagy ritkán épp érkezik.
A G2 azért volt kivétel, mert ott akkora volt a G3 ugrás, hogy valóban beragadtak a raktárak. De a G4 77-en már most is küzd az ellátással. -
eL Geri
őstag
-
hunspikey
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Hát ha abból indulunk ki, hogy a negyedik tandem réteggel olyan fényerő jött, hogy el lehetett dobni az MLA-t akkor vélhetően brutál jó lesz. A kék szín mindig is az Achilles ínje volt az OLED-nek, nevetséges 80 nit körüli maximális szín fényerővel, ezt most duplázzák szerintem.
Aztán persze így hogy láttuk működni az MLA-t előbb utóbb (G6 vagy G7) lesz a mostani G5 négy rétegű tandem panel majd MLA-val.. teljesen logikusan be fog következni ha a samsung illetve kína erre kényszeríti őket, azért az MLA csak 50% fényerő plusz, tehát ha megy a 2000 nit az új panellal, akkor majd megy a 3000 is 4 réteg + MLA!
Az csocsó lesz már nagyon.Zárójeles megjegyzés, hogy az MLA nem csak a fehér max fényerőn hozott hanem a szín volumenen is hiszen mind a 4 pixel fényerejét növelte ezért color gammutban is fejlődést hozott. Ezt akkor most elveszítjük?
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21
üzenetére
Az NEM AZ! Az amit maunálisan indítaszt, azt úgy nevezik, hogy "nagy" kompenzációs ciklus és igen is a panel élettartamából el vesz. Max félévente illik futtatni, ha nagyon gányó a helyzet.
Tapasztalatom szerint (B7 óta vagyok OLED-es) nem kell a nagy ciklust futtatni, a precíz 4 óránkénti kis ciklus lefutás sokkal többet ér!
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
jön a G5, de hová? Hozzánk mire elér, meg mire abból te kapsz egy példányt, vagy mi userek tudunk venni már kajak május lesz ezt te is tudod. Szerintem még a 4 hónap alatt eljátszhatnál egy G4-el... (ha belefér idődbe) - én és szerintem mások is szívesen látnák, mert ide a véres bökőt, hogy a g4 egy siker kifutó példány lesz anyagi megfontolások alapján és azt is elmondom miért:
Amikor a g3 kijött iszonyatos fejlett lett a g2-höz képest, azaz mindenki azt akarta, na nem is lehetett kapni én nyár végére tudtam nagy nehezen szerezni egyet. És közben mindenki szépen csendben elfelejtette, hogy volt egy kikúrt jó G2 is vala, ami azért legyünk őszinték egy mai napig igen jó TV, szerintem veri a C4-et (magán vélemény).
Na pont ugyan ez fog megismétlődni most. A G5 igazi besza behu lesz, sokkal jobb lesz mint a G4, majd mindenki G5-öt akar, és lesz egy valagnyi (olyan Nicki Minaj féle méretű) eladatlan G4 a raktárakban. A G2 esetén emlékezzetek, hogy kifutott státuszban még lehetett kapni majd 2 évig annyi volt belőle!!! És milyen áron? Jó áron!
Egy szó mint száz, a G4 egy igazi utóvirágzásos TV lesz, egy utolsó MLA legenda, amit majd 2026 tavaszán 77 méretben utánad hajítanak 1M alatt - és ezért éri meg róla a teszt!!!
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
A G2-m megkapta a frissítést.
Gyakorlatilag megutáltam az imádott tévémet.
Nem tudtam elindítani a Netflixet, /de más appot sem/nem tudtam belépni az app-ok közé, így telepíteni sem lehetett. A kép üzemmódok összekuszálódtak, így este azzal vacakoltam hogy újból beállítsam őket.
Az távirányító már nem vezérli /és nem is tudom beállítani, mert hibát jelez/sem a t-homos beltérit, sem az erősítőmet. /nem használok earc-ot, kb 2 éve így működött/
Nemtom még milyen sz.rság jön elő még ...
Reggelre megjavultak az appok, de továbbra is hibát jelez ha be akarom állítani a távirányítót.
Van valami ötletetek a megoldásra?
Örök
-
apszi
őstag
Jól emlékszem, ahhoz hogy a 4 órás pixelfrissítő automatikusan működjön nem kell állítani semmit(Lg)?
-
paatrick
őstag
válasz
Szatura
üzenetére
Ez jónak néz ki ha tényleg tudja amit ráírtak
de 2 méteresnél hosszabbat ne vegyél.Amúgy manapság kábelekkel nagyon sok átverés van, usb, hdmi vonalon is, ráírnak minden csillivilli funkciót aztán a felét se tudja a valóságban. Az emberek többségének meg fel se tűnik, vagy nem foglalkozik vele hogy reklamáljon mert olyan kis összeg volt.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bdominik98
üzenetére
Ez akkor nagy plusz!
Jó tudni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(ki lehetne mérni műszerrel hogy a szerencsésebb)
Megvárod, hogy befejezze? És minek áramtalanítod? A legjobb lenne semmit sem csinálni.

a választott! 65"
Ami érdekes, hogy a YT, Disney és HBO meg ment...
Az csocsó lesz már nagyon.
Jó tudni!