Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thread62
csendes tag
válasz
apszi
üzenetére
Az ATX tápnak az egyik lába, standbynal lemegy nullára, kapcsolsz vele egy SSR-t, szilárdtestrelét. Mondjuk az enyém nem birta a párszáz ohmot meghajtani, egy tranyot meg be kellett tenni, USB 5Vról. Persze az kell hozza hogy a tv visszaálljon áramszünet után ugyanoda.
-
apszi
őstag
válasz
apszi
üzenetére
Sziasztok!
Ezt csak úgy itt hagyom, ha valaki ilyen "problémával küzdene", vagy ha netán elfelejteném, hogy mi volt a gond. Ha csak engem érdekel, bocsi érte.
Meglett a megoldás arra, hogy pc-re kötött C2-es tévén nem látom a BOOT folyamatot, ezáltal a BIOS-t sem. A tévé beállításaiban a külső eszközöknél a HDMI DEEP COLOR beállítást "ki" állapotra kell kapcsolni.Köszönöm a figyelmet!
-
alaves
addikt
válasz
apszi
üzenetére
Előre elnézést kérek az informatikusoktól, de ez érdekes. Mi volt a cél és abból mi és hogyan valósult meg a tizenOS készítésekor? Hogy maradhatott ki a PC-1440p/144Hz-en a kijelzői méretezés, amikor 2160p/144Hz-ig megy és alatta is jó... illetve a tizen 7.0-ban a 1080p/144Hz-et sem méretezte

Maradhatnak a kérdések költőiek, de szívesen olvasom szakemberek véleményét is. Egy választ tudok én is: csak majdnem jó.
-
alaves
addikt
válasz
apszi
üzenetére
A kiírás is lehet hibás: pl. a C1 422/10bit helyett 422/8bit-et írt pedig a vga biztosan annyit küldött (más kombinációnál a kiírás helyes volt). 'HDMI diagnostics' menü mit ír? Talán C2-n is így: összes beállítás > Általános > Csatornák > Csatornahangolás és beállítások -ra ráállsz a táv. mutatóval és 5x gyorsan a táv-on az 1-es gomb)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
apszi
üzenetére
A CEC (Consumer Electronics Controls) a HDMI-kábelekkel csatlakoztatott eszközök közötti kommunikáció és működés egyik módja. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy egy eszköz vezérelje egy másik eszköz alapvető funkcióit, például kikapcsolja az eszközt, vagy módosítsa a tv-készülék kiválasztott bemenetét.
A dolog szépséghibája - tudomásom szerint - , hogy VGA-val nem megy....
Amúgy én pont, hogy kikapcsoltam a CEC finkciót.
Nem akarom, hogy minden eggyes alkalommal amikor bekapcsolom a házimozi erősítőt...akkor kapcsolja a TV-t is.
Majd én tudom, hogy mikor akartok filmezni.
Az erősítő pedig kell mert a PC is rá van kötve és úgy van hangom... -
alaves
addikt
válasz
apszi
üzenetére
A bios-nak is be kell jönni, csak idő kell. Most néztem (a leírásomban lévő konfig.-al) PC bekapcs. után del. nyomkodásra 45 mp múlva jött a bios (mire felpörög a 6 sata-s és 2 USB-s HDD). Nálam felbontások bekapcs. után (amit érzékelt a TV gamebar): 1280x1024/60Hz > 720x480/120Hz > 3840x2160/120Hz
-
alaves
addikt
válasz
apszi
üzenetére
Úgy értettem, hogy két HDMI jel változás között nem telik el annyi idő, hogy meg tudná jeleníteni a képet, vagyis egybefolynak a pillanatnyi fekete képernyők és akkor lesz kép, amikor már a vga driverben beállított HDMI jel lesz véglegesen. Nálam lassú a boot HDD-ről, úgyhogy ha kirakom állandóra a gamebart, akkor látom, hogy kb. 2-3 felbontás is van mire megjelenik a desktop.
-
alaves
addikt
válasz
apszi
üzenetére
1. hunspikey által említettek
2. Resetelt az alaplapi bios és a gyors ellenőrzés (vagy hogy hívják most) bekapcsolódott (vagy bekapcsoltad).
3. PC indításnál (pláne ha SSD) többször változik a HDMI jel (pl. felbontás), amíg a desktop megjelenik és a TV felbontás változásnál mindig egy pillanatra fekete képernyővel válaszol, és ha elég ideig kap egyforma jelet, akkor lesz kép. -
alaves
addikt
válasz
apszi
üzenetére
-Samsung S90D HDMI 2.1 (FRL6)
-Samsung S95D HDMI 2.1 (FRL5)
Próbálkozni kell, hogy meddig lehet lemenni lépcsőzetesen. Az S95D-n is megy a 4k/144 Hz pl. RGB/8bpc-vel (esetleg 10bpc/4:2:0 is átmehet) és ott van még a 1440p lehetőség is. Nyilván átviteli határeseteknél kifejezetten jelentősége van a kábelnek is.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
apszi
üzenetére
Erről a régi szép idők jutnak eszembe, amikor még vetítőztem, és 3 méterre beültem az(akkor) 106" vászon elé(később 133" upgrade) a bőrfotelbe, a karfán egy bútorlap keresztbe, amin az egér és billentyűzet, lábakat felhajtottam, hátradöntve a támlát és nyomtam a Titanfall 2-t.
-
vata666
tag
válasz
apszi
üzenetére
Nekem júliusban volt egy 77 colos 816-ért Samsung webshopból. Akcióban volt, plusz kuponok. Reklamáltam, mert össze vissza csináltak mindent. A meghirdetett kedvezményes ár plusz kuponok lett volna 720 körül. Másfél hét után visszaküldtem. Hangja nagyon doboz volt. Összeszerelés és szétszerelés egyszerű. Kép jó volt, de nem volt hűha érzés. Pluszban az S95B (65col) nem akarták megvenni kalibráltan(Vhiktor által) teljesen ár alatt sem. Így összességében vissza lett küldve. Jobban bántam előtte májusban, amikor 450-ért rendeltem újként eMAG-tól egy 75c935-öt, de sajnos törött volt. Így egyelőre maradt az S95B. Kép és hang jó, de a rendszer és a csomag összességében nem jó. LG és TCL jobb csomag (otthoni hálózat, médialejátszó, applikációk, stb), függetlenül attól, hogy nagyon homogén panel. Így várunk egy újabb jó ajánlatot valahonnan.🙂
-
alaves
addikt
válasz
apszi
üzenetére
Mivel a PC-n a videókártya "Játék mód' esetén nem engedi a 1440p/60Hz-et, ezért a játékban sem lehet ezt az opciót választani (javítsatok ki, ha nem így van, de SIMS4-ben most megnéztem). Megoldás lehet, hogy 2160p/60Hz-en megy a játék, a videókártya és a TV pedig 2160/120Hz/esetleg VRR. Így biztosan 5,3-10 ms lesz az input lag.
-
Partz
senior tag
válasz
apszi
üzenetére
"A végén úgy fogok járni az Oled-el is mint a Pazmával. Akkor veszek majd belőle, mikor már kihalt a technológia."
Az évtized végéig az oled fog dominálni a felső kategóriában, van még benne annyi fejlesztési potenciál, főleg most az AI-val. Viszont a 20-as évek vége felé már itt lesz az oled utáni technológia és nem a micro-led az. 30-as években kiszorulhat teljesen az oled tech.
-
Latyaa
tag
válasz
apszi
üzenetére
Miután újra elérhető lett az Euronics oldalon felhívtam őket. Ha valaki nézné még esetleg igen, utolsó kiállított darabról van szó, csak áruházi átvétellel. Azt mondták ezért is ekkora a kedvezmény. Azért szerintem ez nem korrekt, hogy nincs feltüntetve az oldalon és ha nem jársz utána akkor ott szembesülsz vele, esetemben egy 100-120 km utazás után. Úgyhogy ezt most elengedtem.
-
Dexter17
tag
Jah bocs, én arra gondoltam az Alt tab részekre, amikor képernyőváltás és vissza esetén 5s is eldobja a képet és csak forog körbe a fekete képernyőn a "homokóra". De mondom 120Hz-re állítva semmi probléma nincs, csak 144en. De amúgy leszámítva szeretem a tvt, mert nagyon jó a fényerő és a színek káprázatosak.
Amúgy nagyon kíváncsi leszek a 95D matt kijelzőjére, hogy kinek milyen tapasztalata lesz vele. -
-
alaves
addikt
Legfrissebb fw: 1310. ASBL: sárkányok háza tengerparti jelenet, egyébként PC-nél is később kapcsol be, illetve kisebb aktivitás kell hogy bekapcsoljon, mint pl. a C1-nél, kevésbé agresszív az algoritmus. Tápnál nem hallok semmit, de ez nem mérvadó, mert 57 évesen már... majd a gyereket megkérdezem ha hazajön a suliból...
Egyébként a DV-t elengedtem, nem érdekel a sokféle csökkentett minőségű anyag, DV-s gyári BD-t pedig nem használok (talán gyári BD-nél DV-vel esetleg jobb képet adhat a G3, bár ha HDR10+ fut az S90C-n akkor nem lennék benne biztos, sőt). -
muzsikpeti
aktív tag
Igen, a c3 kevésbé ricegett, de nincs óriás különbség.
Egymás mellett volt kihelyezve az S90 és S95 is. Mind a kettőn a gyári samu demo futott, szerencsére ugyanabban az időzítésben, így valós időben látod a különbségeket. Érdekes az volt, ha ismered ezt a videót, akkor van benne egy fehér nyúl, és annak szőre valahogy valóságosabb a 95-ösön., Nem tudom, hogy ez csak a fényerőnek tudható e be vagy valami jobb képfeldolgozás eredménye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
igaz bele kell nyúlni a tápcsatiba egy dróttal.

Addig pedig QD-OLED-ben, ha nem jó a 65S90D, akkor más méretben jó lesz az S95D vagy egy A95L.

miközben filmet nézel.

meg mellé a 77" TV, aztán valahogy csak elvan az ember egy vesével is
Eddig szinte csak LG TV-m voltak, egy 65C1-est vált.
Vhiktor