Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockCNC
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Egyébként nekem is racban van egy SSD, amit PVR módnak használok.
-
RockCNC
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Öntapadós tépőzárt keres.
Pl ez -
pjen
félisten
válasz
spleenszuru
üzenetére
Lehet kapni USB hosszabbító kábelt, ez nem lehet akadály. Én tépő zárat ragasztottam a Tv re és az SSD re is.
-
RockCNC
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Igen képes rá és érdemes tépőzárral rögziteni a tv hátuljára.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Az LG C4 képes lejátszani médiát, SSD rackba csatlakoztatott SATA SSD-ről (AXAGON EE25-A6C + Crucial MX500 1TB SSD), vagy csak pendriveal működőképes?
(Mondjuk, ha képes is, sehova nem tudnám tenni a tömegét, és konkrétan a levegőben lógna, feszítve ezzel az USB aljzatot...)
-
Zsoltee1
csendes tag
Sziasztok
Meg tudná valaki mondani hogy C4 esetében mely Oled pixel fényerő szám adja a 100 nit-et?
Neten 27-et találtam nagy nehezen. Ez valós? -
Tyrone89
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ugyan nem tudom, hogy a C4-nél a de juddert ugyanúgy 0-10 között lehet e állítani mint a C9-nél, ha igen akkor a 10es érték felé közeledve lesz egyre jobban szappanopera hatás, de itt már egyre több képhiba is.
én is használom, bár nekem a 2-3 érték megfelelő, ott már nem érzem a 24p "darabosságát", de még nincs szappanopera hatás
-
PTM
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Minél magasabbra állítod a de-juddert, annál erősebben interpolál, így szappanoperásabb lesz. De a képhibák is annál gyakoribbak lesznek. Ezt próbálgasd, vagy megnézheted a preseteket is, Clear és társai.
Nekem 3-ason van azt hiszem, ez nélkül nem bírom elviselni OLED-en a 24p-t.
A de-blur a magasabb framerate-hez van (60 frame-mel felvett filmek például), az szerintem maradhat nullán.
-
RockCNC
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szerintem itt kevesen használják, neked kell kitapasztalni hogy melyik beállitás felel meg.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok,
Tudnátok segíteni a True Motion beállításban? Tudom sokan utálják, de nekem bejön a szappanopera-hatás. Milyen beállításokat használjak, hogy ezt kimaxoljam?
Lg C4 az alany.
-
Atomgeszi
nagyúr
Kösz mindenkinek a segítséget.
Most sajnos semmire nem reagál a tv távirányító az Ugoosban
Én nem állítottam semmit a menüben.Csak az Ugoos távirányítóval hajlandó működni a menü
Pedig eddig ment a tv távirányítóval is.

Ezek a beállítások.Mi mehetett el? Nincs ötletem semmi, hogy miért nem reagál az Ugoos a tv távirányítóra.
-
hunspikey
őstag
válasz
Liberator24
üzenetére
Szedd le, végezz memória optimalizációt majd tedd vissza. Mennie kell rendesen.
-
Liberator24
tag
Sziasztok! 2 hete C4 tulaj lettem, eddig minden ok, kivéve a SkyShowtime alkalmazást. Indítás után egyből dobja a tv az “ellenőrizze a hálózati csatlakozást” hibakódot. Tapasztalt valaki hasonlót? Más streaming appnál nincs ilyen gond.
-
ribizly
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
És tényleg!
Természetesen nem sikerült rendes service remote-ot vásárolni hozzá, hanem egy ilyen "SUPERIOR 4in1 Slim Programmable Remote Control (SUPTPB009)"-t kültdek, amin nincs megjelölve, vagy bárhová leírva, hogy mi micsoda. De végülis működik. Egy másik gomb (nagyon viccesen a II jelzésű) már a megfelelő menüt nyitotta meg, de addigra az LGTV Companion-al eljutottam a célig. 
Egyébként teszek ezzel a beállítással bármi problémás dolgot, hogy a TPC-t és a GSR-t kikapcsoltam, vagy most értem akkor révbe?

-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Szeretném kikapcsolni ezt az auto dimming-et (TPC?) az LG C1-emen, de olyan mintha ezt a menüpontot eltávolították volna:
Kicsit persze még utánaolvastam és ha jól értem, akkor az itt lévő "OLED" menüpontot az egyik FW frissítés tüntette el és állítólag az LGTV Companion app segítségével vissza lehet varázsolni.Minden power saving feature ki van kapcsolva és máshoz nem is akarnék nyúlni.
Az volna a kérdésem, hogy van e erre valami más módszer, vagy ez a fenti reddit linken leírt unlocker-es megoldás a kizárólagos út, hogy ezt megoldja az ember?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Haart
addikt
A kollégát tudom ajánlani aki ezt leírta.
Egyébként én is c4-et használok monitorként.
-
Kobe
veterán
hi
LG C4 oledet használnék monitorként,l van esetleg valéahol egy prompt leírás hogy miket kell beállítani beégés megelőzés stb szempontjából ?
-
Kerio
őstag
Rendben. Csak a teszt videóval láttam, és néha játékokban. De egyáltalán nem zavaró. Anno a C1-esem sokkal csúnyábban nézett ki, bár ott pink tint volt jelen.
-
hunspikey
őstag
válasz
Kerio
üzenetére
Még egy gondolat: ezek a sávok nagyon-nagyon ritkán látszanak valós tartalom esetén, kifejezetten ritka azon anyagok száma melyek ezt ki tudják hozni, kvázi ezeket hívjuk élő teszt anyagoknak. Legjobb példa a Düne - amikor a kis tesó tanul a sosem fürdő sunától homok részeg járni.. na ott az esti jelenet a homok szürkés bézs alapjával sajnos minden OLEDből kihozza a gondot. De ilyen szélsőséges példákon kívül normál éjszakai jeleneteknél nem kéne látnod! Ha látod minden éjszakai jelenetnél akkor gáz lehet, de azért feltételesben mondom, mert az első 200 óra alatt sokat javul magától.
-
hunspikey
őstag
válasz
Kerio
üzenetére
Sajnos normális. Ebben a videóban fordítva vannak a százalékos értékek, normál esetben ami itt 90%-os szürke, az 10%-osnak van írva, de ettől most szakadjunk el - ebben a skála rendszerben a 85, 90, 95% esetén ha függőleges vagy ritkábban vízszintes, szép széles sávokat látsz az sajnos az OLED panelek sajátossága. Elvileg ahogy Viktor írta javulni fog, főleg ha futnak rendesen a kis ciklusok (tehát 4 órányi nyomatás után kikapcs, vár 10 perc, majd hajrá megint 4 órán át (kumulált képernyő idő)) mert minden kis ciklus után ezek átrendeződ(het)nek illetve halványod(hat)nak. Amit nagyon nem javaslok az a nagy ciklus kézi futtatása! Teljesen felesleges, inkább ami tényleg használ az a burál fényes HDR tartalom futtatása, majd kis ciklus .- ilyenkor tisztul a legtöbbet. Sok fotót benyomtunk már ide erről a jelenségről - azt sajnos fogadd el, hogy tesztábrán tehát ilyen szürke slide-on mindig is fog látszani valamennyi. Nekem volt több oledem a mostani g3 előtt és mindegyik csinálta.
-
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Tudom, hogy nem kadenciahelyes. Ezért is írtam azt, hogy PC-vel butaság lenne Netflixet nézni, max csak akkor lehet jó, ha átállítom a képfrissítést a tartalomhoz. Nem is akarok ezzel filmet nézni.
Viszont ha jól értem, akkor a TV saját Netflix appja már képes automatikusan váltani? -
-
Tyrone89
senior tag
Ugyan alapból sem gondoltam, hogy a Wall Street farkasával lenne a legjobb demozni a HDR-t a tévéken, mert az egész film nem arra van kihegyezve igazából semmilyen téren...de ez azért szíven ütött..
-
Kerio
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Igen, mert ha nincs beállítva a cru-val, akkor a Dolby Acess-en valóban nincs ott a Dolby Vision. Ezzel most szembesültem, mikor kikapcsoltam a szemléltetés miatt. Alig bírtam visszakapcsolni.
Ez alapján próbáld. Utána megfog jelenni az Acess Appban is. Annyi, hogy én a cru-ban kiexportáltam a bin fájlt, egy másik mappába is, hogy visszatudjam tölteni, ha nem jó az ott letölthető. Végülis a sajátomat importáltam vissza, és azzal működik. A letölthető C2-é nekem nem volt jó.
Egyébként vannak ott tesztfájlok is. Azokat pedig letölteni érdemes, mert a böngésző lejátszójával elég csúnyák.
-
T.Peter
őstag
-
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Na közben kilőttem a beállítást. El is tűnt a Dolby Vision jel a Netflix film alól. Direkt ugyanazt a filmet screenshotoltam, mint fentebb. Ilyenkor HDR-t ír, amikor megy a film. A filmmaker mód is HDR-ben van Dolby Vision helyett. Furcsa....
Amúgy ezek látszanak még, ha bevan kapcsolva. Lehet, hogy valami "humbuk" az egész, utána fogok én is járni jobban... Mindenesetre a játékok szebbek...
-
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Akkor még annyi kérdés, hogy a TV a zöld gomb 7szer nyomására kiírja, hogy “RGB 10b 4L12 Dolby Vision", akkor az sem igazi? Illetve a Filmmaker képmód is a Dolby Vision-ra vált, akkor az sem az? Amúgy ezeket a képmód beállításokat a youtube videod alapján állítottam be, amit utólag is köszönök!
Műszeres kalibrálásod pedig hamarosan érdekelni fog, ha még foglalkozol vele. Csak még várok ezzel a banding-el, hogy kell-e gariztatni. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Kerio
üzenetére
Számomra a banding volt a téma, és az hogynirtsd hogy dolby visionnel jobban látod. Youtubeon nincs dolby vision. Így arra következtettem hogy pc netflix app alapján látod a bandinget jobban dv esetében.
Amit linkeltel az nem rendes dolby vision. Nem akarok ebbe jobban belemenni.
Én amikor legutobb ezt próbáltam csak annyit tett, hogy a dolby vision tartalmat tone mapplete sdre, így nem zöldes lilás volt a kép. Ennyi. Azóta lehet, hogy néhány streaming app támogatja, ki fogom majd probalni.
A tv ilyenkor milyen kepmodba vált?
-
Vajga
tag
Sziasztok!
Samsung TV-t szeretnék venni a QD-Oled miatt. A képminőség lenne a legfontosabb. Van-e különbség etekintetben a 90B, 95B, 90D, 95D között? A matt/fényes felület nem téma, csak besötétített szobában nézném, szemből.
Tehát a kérdésem lényege, hogy pontosítsam, melyikben van a legjobb panel (nyilván 95D)? Azt leszámítva, hogy esetleg van előtte egy matt fólia, amiért nem adnék ki számomra értelmetlenül plusz százezreket (ha én magam is lefújhatom selyem fényű lakkal-ez a rész csak vicc, bocs). 65-77 col kategória.
Köszi srácok előre is a segítséget! -
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
A TV is kiírja, működik a Dolby Vision gépről.
A TV appját nem használom, mert egy Amazon Firestick a media lejátszóm, vagy a Dune Homatics-et szoktam használni. De ha már tudja a gépről, akkor beállítottam. Miért ne? Illetve játékban sem rossz. De nem szoktam PC-ről Netflixezni, mert nincs kedvem sem állítgatni a 25Hz-et…
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Kerio
üzenetére
A tv is kiírja, hogy dolby vision? Tudtommal pcről nincs dolby vision lejátszás semmiylen formában sem, max úgy hogy sdrben játsza le a tartalmat, de a tvn nem kapsz dolby visiont. Az, hogy a pc és az app mit ír ki a pcn az semmit nem jelent.
Amit feltöltöttél képet csak anynit jelent, hogy dolby vision formátumban van fent a film a netflixen, de ez korántsem jelenti azt, hogy így is fogja lejátszani.Egyébként miért nem a tv beépített netflix appját használod? Nem kell ide pc-s bohóckodás.
illetve streamelni lehet a tvre pcről de az megintcsak tessék lássék megoldás, ezt még soha nem próbáltam
Használd a tv appját, az úgy működik ahogy kell. -
Kerio
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Nem... nem. Nem kell kiválasztani semmit, és nem az Atmosról beszélek. A Netflix eleve nem mutatja a filmeknél a Dolby Vision logot, csak akkor ha tudja... Illetve a zöld gombot 7-szer nyomva is kiírja a TV, hogy "RGB 10b 4L12 DolbyVision"
Általános/Külső eszközök/HDMI beállítások/DolbyVision számítógép ki van kapcsolva, és így is feljön a logó. Szóval nem csalok
Amúgy lehet, hogy végül ezzel a beállítással lőttem be, csak keverem.
https://www.reddit.com/r/htpc/comments/1hnq79l/dolby_vision_on_windows/https://github.com/balu100/dolby-vision-for-windows?tab=readme-ov-file
-
blakey
titán
Akkor annak is nagyon buta a CEC része. Megnéztem egy videót és csak ki-, bekapcsolás van, ami egy lejátszó esetében kevés, azért még szükség lenne néhány menüpontra, hogy kényelmesebbé tegye a használatát. Én is használom 1-2 eszközön, mert úgy kényelmes, de ott be tudom állítani, hogy ha a lejátszót ki- vagy bekapcsolom, akkor a TV-t nem bántja, ha a TV-t kikapcsolom, akkor az eszköz is kikapcsol, ha a TV-vel az adott bemenetre váltok, akkor bekapcsol, ez így még kényelmes.
-
blakey
titán
-
Ébri
senior tag
Sziasztok! LG G4-re van kötve egy chromecastom, appokat a TV-re tettem, de KODI a CC-n van,. Ha a HDMI-CEC be van kapcsolva, fél óra múlva, mikor kikapcsol a CC, ügyesen kikapcsolja a TV-t is, akármire van éppen állítve a TV (én ezt úgy gondonlám olgikusnak, hogy akkor tegye, ha a CC HDMI-jén van, de láthatóan nem így működik). Be lehet állítvani valami úton-módon, hogy a távirányítót kapja meg a CC, de ha kikapcsol, akkor ne kapcsolja ki a TV-t? Úgy látom, vagy minden megy, vagy semmi. (Ami furcsa, hogy a vagy tíz éves blu ray lejátszó tökjól működik, ha átváltok a HDMI-jére bekapcsol, ha utána kikapcsol, a TV marad bekapcsolva.)
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Van egy LG 65G4 TV-m, és megnéztem ezt a videot
A szürke képnél, 1:43-nál függőleges "sávokat" látok. Ez mennyire normális ennél a TV-nél? -
válasz
Tyrone89
üzenetére
Engedjétek el nagyvonalúan szerintem. Ennél több segítőszándékú információt amit itt vagy a házimozi topikban vagy privátban vagy nyíltan kap és kapott már nem lehet adni Ráadásul úgy is, hogy még se készüléke nem volt se semmije hozzá meg azóta is hogy van. Az információk zöme amúgy google + kis akarat árán fellelhető.
Én már ignorálom a hozzászólásait. -
KTTech
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Nekem 3 NAS van otthon, összesen több mint 38TB tárhellyel, ráadásul RAIDz-ben mind, tehát 1-1 merevlemez halála esetén megmaradnak az adatok a NAS-okon. Debian Linux, ZFS filerendszerrel, az egyiken MariaDB adatbázissal a Kodinak + Samba. (Ha valaki nem akar ilyennel szórakozni van pár ingyenes és jó NAS szoftver, pl. XigmaNAS, ha nem kell extra).
Senkivel nincs megosztva az adat, szigorúan belső hálózaton van, csak a GoogleTV with Cromecast-ok, nVidia Shield TV (Kodi-n NAS-on tárolt adatbázissal, és az összes eszköz tudja mit nézek és hol tartok épp benne), valamint a PC-k (3 laptop és egy rendes nagy PC) kapcsolódnak hozzájuk. Egészen pontosan 0Mbit/s-es net kell hozzá
Ja, és mindez egy 2 fős háztartásban. Természetesen ezen felül Premium előfizetés van Netflixre, Disney+-ra, Youtube-ra és Amazon Prime-ra, hogy ne teljesen a sötét zónában legyek. -
ezekiel65
újonc
válasz
Omateee
üzenetére
Szia!
Én két hete vettem egy 77"-os C4-et. Előtte egy Samsung 65QN90B-t használtam. Az sem rossz, sőt! De az Oled más liga. Röviden a tapasztaltakról: a tv kialakítása szerintem pazar, az összeszerelés prémium minőség. Amikor felraktuk a falra nem hajlott, nyeklett össz-vissza, mint a Samu. A csatlakozókkal bőségesen el van látva. A fényereje Qledhez szokott szememnek eleinte kevés volt - főleg SDR anyagok esetében, de pár nap és megszokja az ember. Nappal is lehet nézni, de tény, hogy jobban jársz, ha kissé besötétítesz. HDR és DV. anyagokra váltva a képminőség egyszerűen brutális. Mély feketék, ahol az összes részlet látszik, élénk színek - hidd el, nem lehet vele betelni. A képbeállításoknál a Vhiktor által javasolt beállításokat alkalmaztam. A hangja sem rossz, nincsenek vödörhangok, rezgések. Némi mélyet is lehet érezni, de egy külső hangrendszer használata nyilván megdobja az élményt. Oldalpásztázásnál a szaggatás látható, de ez a Samsung Q-lednél is megvolt. A beállításoknál lehet vele szöszmötölni, hogy mérséklődjön. Érdekes, de kevésbé tükröződik, mint a Samsung tévém, a feleségem meg is jegyezte: ez nem tükör.
Fogyasztás: átlagosan úgy 100-120W környékén mozog, az SDR anyagok esetében többet eszik, míg a HDR-nél kevesebbet.
Összességében: egy baromi jó tévé, nyugodtan vedd meg. Arra várni, hogy az újak mennyivel tudnak többet, mikor lesznek akciózva - szerintem felesleges, mert akkor sosem lesz tévéd. -
PTM
senior tag
válasz
Zsoltee1
üzenetére
Ahogy én olvasom, működik az, csak ha nem külső forrás van kiválasztva, akkor 30 perc után kapcsol be. Olyat is írtak, hogy ha a képernyővédős promóciókat engedélyezi az ember, akkor pár perc után feljön ahogy eddig.
Engem a fix szöveg zavar, hogy a képernyő bekapcsolásához nyomj meg egy gombot, de ne a power gombot. WTF, ez magától értetődő. Legalább ki lehetne kapcsolni a szöveget.
-
Zsoltee1
csendes tag
-
GameDave
csendes tag
valaki tett homebrew-t webos-ra?
-
Zsoltee1
csendes tag
Sziasztok!
Lefrissített az újonnan vett C4-em és eltűnt az automatikus képernyővédő.
Eddig egy A1-em volt azon volt korábban óra, most váltott tüzijátékra az utolsó frissítéssel ami kb 1 perc tétlenség után bekapcsolt magától.Tudja valaki hogy ez a legfrissebb szoftver sajátja, vagy ha nem hogyan lehet visszahozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Wise (ex-TransferWise)
- Hardcore café
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Természetesen nem sikerült rendes service remote-ot vásárolni hozzá, hanem egy ilyen "

viccen kívül Margot kisasszony valóban dekoratív jelenség