- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple Watch
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
warren29
aktív tag
válasz
krx21 #109089 üzenetére
Természetesen.
Ezek csupán az optimális fizikai paraméterek az emberi szem felbontóképessége alapján ha valaki ténylegesen látni szeretné azt a felbontást amit pld. letöltött.
Semmi köze ahhoz, hogy ki milyen kényelmesen nézi teljesen máshonnan.A szomorú ebben amúgy az, hogy sokan megvesznek pld. egy 77-es tv-t és 6 méterről nézik a 100nm-es nappaliban abban a hitben, hogy 4-8K-t látnak holott jó lesz az 1920x1080-nak is hiába a nagyfelbontású tartalom.
-
Nagy_Gábor
csendes tag
Mekkora n00b vagyok, na de ezért érdemes fórumozni.
Három DV filmmel megnéztem a 100 oled fényerőt, és tökéletes, szemmel láthatóan csak a dinamikai csúcsokat állítgatom szinte, az meg miért ne lehetne max. Szóval kösz a tanácsot, kupálódtam. Tkp limiterként működik HDR-ben az oled fényerő.
Mellesleg én talán 2,5 méterre se vagyok a 83"-tól, de le se merem mérni, mert hülyének néztek. Nekem így tökéletes, a vetített kép, amit néztem, jóval nagyobb volt, persze azt messzebről is néztem valamivel.
-
warren29
aktív tag
válasz
DroneZ^ #109086 üzenetére
Dehogy kell.
Azok a nézési távolságok CSAK akkor érvényesek ha 4K-t nézel!
Régebben mikor kicsit jobba beleástam ebbe magam mert érdekelt akkor döbbentem meg amikor a 8K-t megnéztem.
Ha lenne 8K-s tévéd akkor 65"-nál 1,1m-ről kellene nézned hogy lásd a 8K felbontást.
Ha ugyanis ilyen felbontást nézel 65"-on pld. 3m-ről akkor csak sima Full HD felbontást fogsz látni, a szem felbontóképessége miatt.
Eszement de így van. -
-
warren29
aktív tag
-
hunspikey
őstag
válasz
Liberator24 #108970 üzenetére
Na most jött app frissítés, tedd fel - hátha
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Tyrone89
aktív tag
-
Piotrus
tag
Köszönöm mindenkinek a véleményét
! Nem mondanám, hogy könnyebb helyzetbe kerültem...a legjobb lenne '77-es G4-et venni a tanácsotok alapján..., de az már túllóg a kereten. Lehet marad a 65-ös G4 , mert mégis minőségibb és a család 1/3-ad része így is kivan az ötletemtől , hogy ekkora tv legyen a mostani helyén
.
Azért még rágom magamat ezen.
Várhatóan kb. meddig fut a tavalyi széria ?
-
KTTech
veterán
válasz
Piotrus #109061 üzenetére
2.8m-ről nézve a 77G3-at, lehet elviselném a 83-asat
(65-ös TV-t váltott).
Azért képminőségben, panelben a G4 mindenképpen jobb. De a talpast felejtsd el, vedd meg a falit és vegyél hozzá egy normális VESA talpat és jobban jársz.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
krx21 #109073 üzenetére
Nincs mit elvenni, mert a hdr es dv szabvany mindegyike korom sötét szobához készült. Szóval ezt így is kellene nézni. Vannak tvk amik gyarilag tultoljak az eotf görbet, de az LG filmmaler kepmodbam nem csinál ilyet.
A hdr dv tartalmaknal a jelenetek nagy része 200 nit alatt van, csak a robbanás, csillanás, világítás, tűz stb több, szóval egy sima beszélgetős snitt siman sdr dinamika.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Quadgame94
őstag
válasz
Nagy_Gábor #109074 üzenetére
Magasabb szín/fehérfényerő. Nagy a differencia igen.
-
John D'oh
aktív tag
Nem nagyon követtem a híreket, volt már valami hivatalos infó arra vonatkozóan hogy az S90F-ből a 77es méret QD vagy woled lesz nálunk vagy ez most még túl korai és csak spekulálni lehet? 65" S95D-m van amit imádok de nem lennék szomorú 77-es S90 előtt ülve se ha QD lenne benne.
[ Szerkesztve ]
-
Nagy_Gábor
csendes tag
Ja sok szó esik a G4 vs C4 témában, tényleg olyan nagy a különbség a G4 javára? Látni természetesen nem láttam, de az RTINGS meg más összehasonlítások alapján leginkább a nagyobb fényerő a különbség. Nekem mondjuk mindegy, mert a projektor után kellett a méret, mozizok.
-
alaves
addikt
Samsung OLED (S90C/S95C/S90D/S95D) 3,5 jack kimenet USB DAC-al:
- AXAGON ADA-17: az árát jelentősen meghaladó hangminőség; egy jobb PC hangszóró szetthez, jobb analóg hi-fi lánchoz vagy egy 'old school' Sennheiser HD230 fejhallgatóhoz (mondjuk kb. Beyerdynamic DT-990 Pro-ig bezárólag). 300 ohm-os eszköznél is elegendő a hangerő.
Megj.: analóg 'high end' lánchoz azért inkább egy ASUS ROG Clavis-t javasolnék.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Piotrus #109063 üzenetére
Ha szereted a mozit akkor 77 col, ha nem akkor g4.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tibbike01
őstag
Andoridos Oled tv van, ami ajánlott? A mostani Sony 55-öst akarom váltani és olyan jó az Android adta lehetőségek, reklámmentes youtube...stb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Tyrone89 #109053 üzenetére
Ha nem lenne fontos a panel védelme OLED -en, akkor én mindent maximum fényerőn néznék. Mini LED -en nálam minden maximumon megy. A normál TV adás is.
Egyébként igen, HDR -ben és DV -ben fontos lenne a fényerő. Ha valakinek nem bírja a szeme, akkor egyéb fényforrást vagy fényforrásokat érdemes használni. Úgy nem romlik az anyag minősége.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Piotrus #109061 üzenetére
Tipikus eset. Meret vs kepminoseg.
-
Piotrus
tag
Sziasztok !
Tanácsotokat szeretném kérni. Váltani szeretném jelenlegi LG 55-ös CX oled-em.
Két kiszemeltem van :
1., 65 colos LG OLED evo AI G4 (jó lenne a talpas)
2., 77 colos LG OLED evo AI C43. ...esetleg várni az új szériára, de gondolom nagyon magasan fog indulni...
Árban kb. ugyan annyi.
Elsődleges használat filmnézés , PS5 Pro , de természetesen nézünk szolgáltató általi csatornákat is.A kanapé kb. 3 méterre lenne a tv-től.
Pro/kontra
Előre is köszönöm!
-
spleenszuru
őstag
-
Zsoltee1
csendes tag
válasz
tibbike01 #109058 üzenetére
Lásd.: Összefoglaló: LG OLED TV-k beállítása
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Nagy_Gábor #109056 üzenetére
Erdekes, általában mindneki arra panaszkodik hogy milyen sötét. C4?
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
Vhiktor #109054 üzenetére
Filmmakert használok, kontraszt 100, HDR tone mapping kikapcsolva stb. szóval minden más úgy van beállítva, ahogy kell. Egyedül az oled pixel brightnesst babrálom, de oké, meggyőztetek. HDR-ben még mindig szkeptikus vagyok, ahogy fent írtam, szerintem nagyon túl van tolva néha. Persze mit tudom én, lehet, hogy a "nem hivatalos" változatokat csinálják meg úgy, hogy felcsűrik a potmétereket statikus HDR-ben.
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
Ja aha tehát 100 az alapértelmezett függetlenül attól, hogy sötétben nézed-e. Ezt eleinte nem is értettem őszintén szólva, mert sok HDR anyag olyan, hogy 100-nál napszemüveggel lehetne csak nézni, de a DV filmek többnyire valóban teljesen nézhetőek 100-nál is. Gondolom ennyiből kiderült, hogy nekem új ez az egész. Projektoroztam eddig, még mindig szokom a felfoghatatlan képminőségbeli meg fényerőugrást.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pontosan.
HDR és DV esetében kell a max fényerő. Mivel a HDR és DV is abszolút szabvány ezért ott kőbe van vésve minden színnek a fényereje. Ezzel csak azt éri amit alaves is írt, hogy egy 100 vagy 200 nites hdr master esetében, lesz mondjuk 60/120 nitje ami nem jó, minden szín árnyalatot besőtétít nem csak a csúcsfényeket.HDR és DV esetében akinek bántja a szemét a kép világossága az nem a fényerő beállítása miatt van, hanem pl mesterséges tone mapping miatt, ami ugyan a maximális fényerőt nem emeli meg, de a köztes színek fényerejét akár 3 szorozza, így az is világít aminek nem kellene, és bántja a szemet. Ugyanez vonatkozik a home nevezetű képmódokra is.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Nagy_Gábor #109050 üzenetére
Igen valóban mindenki máshogy érzi megfelelőnek, és ugyan írtad hogy sötétben nézéshez állítottad ezeket az értékeket valamint említetted hogy sajnos már romlik a szemed, de HDR/DV esetében SZERINTEM ennyire levenni a fényt, sötétben sincs túl sok értelme, mert ezzel pont a HDR/DV lényege veszik el. Nem nagyon lesz dinamikája a képnek..és mivel egyre több HDR/DV anyag elég silány, így az alapból nem valami veretes minőségű anyagból még rosszabb megjelenésű lesz. Ugyanakkor értem ha valakinek a nagy fényerő zavarja a szemét főleg este, pusztán csak technikai megközelítésből írtam, hogy HDR/DV esetében így pont ami miatt látványos lehetne az adott film, az lesz semmissé téve ilyen alacsonyabbra állított oled fénnyel.
-
alaves
addikt
válasz
Nagy_Gábor #109050 üzenetére
A HDR/DV 50-60 fényerővel az a probléma, hogy az átlag filmeknél (600-800 nit csúcsfényerő) már gyakorlatilag nem is marad HDR/DV (sötét jeleneteknél pedig nagyon gyenge lesz a láthatóság). A 200-300 nites " "HDR/DV" "-ről nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
Zsoltee1 #109048 üzenetére
Nagyon egyéni ízlés/látás dolga ez. Én egy hónap után a C4-et SDR/HDR/DV 30/50/60 oled pixel brightnessre állítottam teljesen sötétben nézéshez. Peak brightness off/high/high, de gondolom ez kézenfekvő.
Mondjuk nekem már romlik a szemem, de még pont nincs szemüvegem, és élesebbnek látom a képet egy kicsit nagyobb fényerővel, valószínűleg 10 éve kicsit visszavettem volna a fentiekből én is.
-
blakey
titán
válasz
Zsoltee1 #109048 üzenetére
Ha minden paraméter jól van beállítva, akkor a 35 jó középút, C2-n azt használom, 120 nit, ami sötétben, világosban is használható.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Zsoltee1
csendes tag
válasz
Tyrone89 #109021 üzenetére
Én is ezért kérdeztem, hogy mennyi is az a 100 nit C4-en. Ugyanis a korábbi 55"-os A1 volt 50-re állítva full sötét szobában amit 3,8 m-ről néztem.
Most ezt cseréltem 77" C4-re és hát az 50-es érték kiverte a szememet.
Most 25-re állítottam full sötétben SDR filmnél. Sportnál pedig 35-re. De még mindig állítgatom, hogy mi is lenne az igazán jó, mert tartalom függő is a dolog, jó lenne valami arany középutat találni, hogy a szemem se bánja, de a kép is jó legyen.
Amúgy meg minden egyéb beállítás Vhiktor szerinti. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
tibbike01 #109044 üzenetére
250 ezer felett jár 3 év gari, de a TomiTV legjobb tudomásom szerint outlet tévéket forgalmaz, ezért jól járj utána a garanciával kapcsolatosan mi hogy van, mert pl az általad linkelt tv-re 1 év garancia van feltüntetve..nekem nem biztos hogy megérné az az "olcsóság" más webáruházhoz képest a garanciális dolgokat figyelembe véve. Ahhoz még úgy is k.va drága az az ár, hogy csak 1 év garanciám legyen..
-
warren29
aktív tag
válasz
Quadgame94 #109040 üzenetére
Köszi.
-
-
tibbike01
őstag
A TomiTV-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Azt látom, hogy német eredetű tv-ket árul és csak 1 év garival, de itt prohardveren is hírdet, az értékelései nagyon jó. Nagyon jó árakat látok nála, pl ez a 77-es C4.
De volt nála G4 is 750ezer ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz
Quadgame94 #109040 üzenetére
webOS/YT probléma. Nem tudni melyik oldalon van a hiba. Samsung-on működik YT-nál is a 'screen off' (az 1 perces 'screensaver' is mindenütt szintén /home menüben is/, kivéve HDMI).
-
dropi
aktív tag
válasz
szkutyi #109016 üzenetére
Az igen, én otthon hülyét is kapok, ha bármilyen fény van a tévén kívül este
De mivel egy ablaktalan gépteremben dolgozom, ahol alig van természetes fény, ott is utálom, ha valaki felkapcsolja a lámpátVilágít a monitor, az épp elég
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Honor Magic6 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
warren29
aktív tag
válasz
hunspikey #109037 üzenetére
KisZozó, hunspikey köszi.
Gondolom akkor ezt a tiltást servicemenüben sem lehet feloldani mivel maga a Youtube eszközölte a tiltást?
Itt van olyan amúgy mint a Samsungnál, hogy távsegítség, a központból felhívnak és megszakértik online?De ami ezzel kapcsolatban a legfontosabb: tv nézés ( nem app. ) esetén működik a display off?
-
hunspikey
őstag
válasz
warren29 #109033 üzenetére
Van rajta, de nem youtube esetén - még akkor se ha van prémium előfizetésed. Genya youtube letiltotta már egy jó ideje az új LG tv-k esetén a funkciót, régieken persze megy. Minden egyéb appban tökélesen lehet használni, pl Tidal, Spotify, stb.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Cszoziii #109034 üzenetére
A 83 colos s90d nem is qd oled.
-
Cszoziii
friss újonc
Srácok 77s95d- t szeretnék venni. Tavaly volt 900k is talán, most nézem 1.03-1.1 misi. Tud valaki esetleg ötletet adni, hogy hol nézzem, várható-e akció mostanában??? Valami csodatevő kuponkód esetleg?
segítségeteket előre is köszönöm.
A nappalink kb minden oldalról fényes, a 83S90D-t nem merem?! -
warren29
aktív tag
G4-nél van esetleg olyan funkció, hogy display off?
Tehát ki lehet teljesen kapcsolni a képernyőt hogy csak a hang menjen?
-
Quadgame94
őstag
-
akika85
csendes tag
Köszönöm a gyors választ Vhiktor, és minden így volt ahogyan leírtad . Érthetővé vált számomra is a funkció .Thx
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
akika85 #109028 üzenetére
Ps5 esetében hgig. Hlg youtubeon van, erre átvált a tv automatan ha ilyen jelet érzékel
[ Szerkesztve ]
-
akika85
csendes tag
Sziasztok , két éve használom a Samsung s95B-t de eddig nem jöttem rá - hogyan tudom át váltani HLGre (azt se tudom mi ez) BT.1886on van. HDR-tónusleképzés HDR 10+ gaming haladóra van állítva . Melyikre kell ps5 esetén beállítani ?
-
hunspikey
őstag
válasz
Tyrone89 #109015 üzenetére
Szerintem ez tartalom függő ismét (sajnos).
Én ugyan g3 esetén írom (ennek az MLA miatt kb fele érték elég) de ha normálisan van grade-elve a film akkor 12-esen nézem. De vannak csöves tartalmak miket feljebb kell tolni, legrosszabb esetben 40-re.
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy LG 42 C4 OLED TV-t, monitorként használom. Rögtön 2 nap (2 alkalom) használat után pixel frissítést kellett alkalmaznom rajta, mert már most hologramok és függőleges csíkok maradtak a panelban, amit homogén szürke képnél vettem észre (Eizo monitor test). Szerencsére a 10 perces pixel frissítés után eltűnt. Elolvastam a témaösszefoglalót: ez egy tipikus bejáratás időszaki probléma lehet?
Az összes praktika be van állítva a TV-n és a PC-n:
- Pixel shift/képernyő mozgatása bekapcsoltva a TV-n
- 1 percenként változó háttérkép Windows-on
- Tálca automatikusan elrejtve
- Sötét Windows témaSzerintetek ez így rendben van? Ha igen: milyen gyakran kéne/szabad pixelfrissítést alkalmazni?
Milyen OLED-pixel fényerőt kellene beállítanom? Az AI 50-et írt, de borzasztó sötét, majd kifolyik a szemem...
Előre is köszönöm !
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Kobe
veterán
LG nel a No signal lebego uzenetet hogy lehet eltuntetni?
a mute gombal elojovo rejtett menuben a No signal background ot mar kikapcsoltam, viszont ha a windows X perc utan kikapcsolja a kepernyot akkor meg ott lebeg a No signal felirat fekete alapon
elvileg taviranyiton a piros gomb megnyomasaval lehet de nekem nem reagal ra -
KTTech
veterán
válasz
hyppo! #109005 üzenetére
Kicsit meleg a tápegység... garanciás csere/javítás. Bár a tápon nem tudnak változtatni (melegedni fog úgyis, a hűtést meg feláldozta a Samsung a vékonyságért), de a hátlapot cserélhetik + erősebb ragasztót használnak, az tovább fog tartani. Nem ez az első, ami hasonlóan jár...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Kobe
veterán
LG 42C4-nél hogy lehetne pontosan PC-re a 144Hz 4K módot bekapcsolni ?
megjött az új kábel ( [link] ), rákötöttem vele HDMI 2-re, Game Optimizer mód a tvn be van kapcsolva, a 144Hz mód is engedélyezve, de mindig csak 60Hzen pörög
Nvidia control panelben ezt látom:
de nincs is a 60 Hz felett beállítható érték a listában
Játékokban meg a beállítás mintha beragadt volna az 1440p-nél, annál feljebb nem egnedi, szürke a menüpont
-
hyppo!
tag
#h1mpi kollégának is ugyan ez a típus van mint nekem (kb 2 hónap különbséggel vettük) és nála nincs eldeformálódva, pedig neki is falon van.
Tudtam, hogy nehéz lesz ez a 2025...
-
-
hyppo!
tag
Sziasztok
Van nekem egy 77S95C tv -m kb ami 14 hónapja falra van feltéve. A napokban vetten észre hogy a surlófénynél a hátlap nem egyenletes. Simogatva a hátlap nem sima, hanem mint ha hullámos lenne. A mai nap teljesen kiforgattam és ez a látvány fogadott.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz
spleenszuru #109000 üzenetére
Ki kell próbálni, de az NTFS nekem eddig jó volt.
-
RockCNC
őstag
válasz
spleenszuru #109000 üzenetére
Ha PVR módba használod, akkor mindegy, mert leformáza a tv.
Egyébként ha 4Gb nagyobb fájlt másolsz át akkor NTFS.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Kutya topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- PHILIPS 43PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest